Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Ce ati face daca ati afla mai aveti putin de trait (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=775)

calator prin ploaie 08.02.2011 20:56:48

Daca as realiza ca nu mai am mult de trait, m-as stradui sa vad daca este real pace in mine , cu mine , cu Dumnezeu iar apoi cred ca as incerca sa fac niste chestii pe care mi le doream de mult timp...Sigur...daca imi mai ramane destula vreme...

anna21 08.02.2011 20:57:24

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 334902)
Am vazut ca cei ce realizeaza ca moartea le este aproape, ajung sa pretuiasca foarte mult timpul. Fiecare clipa e importanta. Si noi tindem sa nesocotim zilele pe care ni le daruieste Dumnezeu.

Parintele Staniloae spunea ca timpul e intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul omului.

Daca as realiza ca sfarsitul imi e aproape, m-as stradui mai mult sa raspund chemarii lui Dumnezeu.

Sau poate nu. :( (vorbesc la modul general)

Stiu oameni bolnavi, operati, care evident se asteapta sa mai traiasca un anumit nr de ani estimat de medic... dar asta nu-i apropie de biserica.

Am pe cineva in familie, chiar.. este interesant de observat cum si-a dezvoltat o serie de mecanisme de aparare impotriva realitatii batranetii, bolii, mortii... A gandit la scopul vietii, a ajuns la niste concluzii, oarecare, filosofeaza in felul lui etc...
Dar daca ii propun sa mearga la biserica, explodeaza de revolta impotriva religiei institutionalizate, bla,bla..
Si viata si-o petrece vizionand mult tv (este un motiv pt care eu am strans materiale impotriva tv..),. Consider ca televizorul este un mormant pt viata spirituala.. Televizorul este ca un drog, te decupleaza de la propria ta viata interioara, care poate fi uneori tumultoasa, plina de conflicte si intrebari.

Cred ca e un lucru extraordinar ca spre sfarsitul vietii macar sa te apropii de Dumnezeu.
Dar de obicei, daca esti impietrit, cred ca asa ramai.

Poate mai dau si altii exemple din viata batranilor pe care ii cunosc.

calator prin ploaie 08.02.2011 21:09:12

mama mea mica si draga

Draga mea mama are 79 de ani si din 2007 practic se taraie prin casa.....Afara am reusit cu greu sa o scot de 2 ori....Dar stii ce face? Zilnic se roaga dimineata si seara, citeste mai mereu tot carticele cu continut religios(chit ca daca o intreb peste 2-3 ore ce a citit....a si uitat trei sferturi), duminica asculta liturghia la tv.....DAR....repeta zi de zi de n ori ca ea va trai pana la 90 de ani....In plus cand o doare rau soldul fracturat si ramas aproape nevindecat, zice..E bun Dumnezeu ca nu ma ia din lumea asta , pt tu (adica eu) mai ai nevoie de mine...Si asta o motiveaza sa traiasca si spera sa iasa in primavara afara si spera sa ajunga in biserica...E o scumpa mama mea , cu mainile ei micute si ochisorii desi incercanati, plini de o iubire minunata...de Dumnezeu si de mine...copilul ei(ca tot asa ma vede)....

dianagroza 08.02.2011 21:11:48

Sunt de parere ca situatiile se pot schimba drastic cand traiesti aceste clipe pe propria piele. Poate in astfel de situatii vedem de fapt cum suntem...
Cred ca m-as refugia si m-as lasa la mila lui Dumnezeu si as incerca sa ii incurajez pe cei care vor ramane sa ma planga (lucru inevitabil).

Yasmina 08.02.2011 22:13:26

Pe mine,chiar si cele mai mici intamplari negative sau perioadele de solitudine,m-au impins spre latura spirituala a vietii,astfel incat am convingerea ca aflarea unei asemenea vesti triste,m-ar face sa locuiesc la propriu,in biserica sau manastire.

Cel mai mult m-ar instrista ca nu voi mai putea vietui ca sa-i ajut si sa fiu un sprijin pt familie,pt cei dragi,cat si faptul ca acest eveniment le-ar provoca o durere afectiva,nu tocmai de trecut cu vederea.De multe ori,omit sa discut cu parintii mei multe din problemele care se ivesc,tocmai pt ca-i feresc de emotiile care stiu ca s-ar putea naste de aici,si asa ei se ingrijoreaza destul de des,si uneori inutil pt soarta mea,dar sa le mai dau si motive?
Prefer sa mint,ca sunt bine,merci-decat sa-i fac sa planga de mila mea...

Melissa 08.02.2011 22:24:45

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 334921)
Draga mea mama are 79 de ani si din 2007 practic se taraie prin casa.....Afara am reusit cu greu sa o scot de 2 ori....Dar stii ce face? Zilnic se roaga dimineata si seara, citeste mai mereu tot carticele cu continut religios(chit ca daca o intreb peste 2-3 ore ce a citit....a si uitat trei sferturi), duminica asculta liturghia la tv.....DAR....repeta zi de zi de n ori ca ea va trai pana la 90 de ani....In plus cand o doare rau soldul fracturat si ramas aproape nevindecat, zice..E bun Dumnezeu ca nu ma ia din lumea asta , pt tu (adica eu) mai ai nevoie de mine...Si asta o motiveaza sa traiasca si spera sa iasa in primavara afara si spera sa ajunga in biserica...E o scumpa mama mea , cu mainile ei micute si ochisorii desi incercanati, plini de o iubire minunata...de Dumnezeu si de mine...copilul ei(ca tot asa ma vede)....

Emotionante trairi cuprinse in cateva cuvinte..:1:Sa-ti traiasca mama pana la cel putin 90 de ani si sa va bucurati frumos,una de alta !

calator prin ploaie 09.02.2011 08:39:19

Melissa

Iti multumesc din suflet! Si parintilor tai multa sanatate!

KANDIA 09.02.2011 14:58:18

Daca ai copii

Daca ai copii ei vor fi primii care-ti vin in minte in cazul in care afli ca mai ai doar un pic de trait.Si grija asta pentru ce se va-ntampla cu ei iti va umple aproape tot timpul.Incerci sa-i asiguri oarecum pentru un viitor bun si fara tine si in acelasi timp ei sunt si motivul pentru care te rogi si incerci sa ramai aici cat mai mult timp...Uneori te simti vinovat pentru ca pare ca ii iubesti mai mult decat pe Domnul daca vrei sa ramai aici cu ei dar e doar parerea ta ca ei au mai multa nevoie de tine.De fapt ei au nevoie doar de Dumnezeu si atunci incerci sa-i apropii de Credinta ca sa nu ramana singuri dupa ce pleci....
Daca ai parinti in viata asta te gandesti cum sa le usurezi suferinta si cum sa le ascunzi cat mai mult timp ce stii despre plecarea ta.Trebuie sa te rogi sa fie destul de tari sa nu se supere pe Dumnezeu pentru durerea lor.
Daca ai prieteni -cu ei vei plange si vei planui si vei rasuci pe toate partile plecarea...
Si daca ai toate astea trebuie sa multumesti Domnului pentru ca ti-a dat atat de mult...si sa nu deznadajduiesti niciodata.Pentru ca numai El stie cu adevarat cand vei pleca de aici.Doctorii se pot insela.

ory 16.02.2011 15:07:31

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 224843)
daca dumnezeu ma va invrednicii de asa o mare minune as fi cel mai fericit. Sa sti ca mai ai putin timp de trait pt mine este o mare purtare de grija a lui dumnezeu. Sa-ti dea timp pt spovedanie pt sfanta impartasanie si cainta. Asta daca crezi in dumnezeu si privesti cu ochi duhovnicesti daca nu crezi in dumnezeu este o tragedie si un chin

Probabil ca nu ai copii, sau nu aveai cand ai scris acestea...nu stiu !
Dar, are dreptate KANDIA , cand ai copii, parca nu-ti mai apartii, totul capata sens in jurul acestora .
Nu am mai fost la doctor, nici nu stiu ce-i cu sanul acesta care, ma tot doare, dar nu sesizez vre-o galma sau ceva alarmant in acest sens , sunt convinsa ca este pe fond hormonal , intensitatea ei osciland in functie de perioada menstruatiei.
Nu stiu ! Alerg si eu prin prezent ca bezmetica fara sa ma ingrijesc de trup pe la medici, fara sa ma ingrijesc de suflet....parca totul se rezuma la o clipa.
Anca are dreptate, dar tare mi-as dori sa apeleze la empatie atunci cand aduce in vedere " desfranarea " si alte pacate ale zilelor noastre . Pentru ca este mult mai usor sa le criticam de la 60 de ani in sus, decat daca am face-o la 20-30 de ani, implicati direct in aceste fenomene sociale. Mai ales cand vine vorba de religie, dupa cum se vede aici pe forum, oricum ai da-o in viata sexuala, parca tot desfranare se numeste ( chiar si in familie ). Sa fim seriosi ! Multe nu sunt decat presupuneri si prejudecati.

Miha-anca 17.02.2011 01:23:48

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 338480)
Anca are dreptate, dar tare mi-as dori sa apeleze la empatie atunci cand aduce in vedere " desfranarea " si alte pacate ale zilelor noastre . Pentru ca este mult mai usor sa le criticam de la 60 de ani in sus, decat daca am face-o la 20-30 de ani, implicati direct in aceste fenomene sociale. Mai ales cand vine vorba de religie, dupa cum se vede aici pe forum, oricum ai da-o in viata sexuala, parca tot desfranare se numeste ( chiar si in familie ). Sa fim seriosi ! Multe nu sunt decat presupuneri si prejudecati.

La care postare de-a mea te referi, Ory?
In general vorbind, chiar daca este off-topic, crezi ca la 20 ani gandeam altfel? Ca aveam mai multa intelegere pentru prostitutie? Nu, draga mea. Mai mult, imi pare rau de toate fetele care se mint, crezand ca fac mare isprava prostituandu-se. Stii cum se zice: Mai bine sarac si curat.

glykys 17.02.2011 11:47:04

Hm... eu din ce am vazut - bine, nu am vazut prea multe, dar am vazut - omul asa cum traieste, asa moare. Adica, vorba cuiva de mai sus, daca a fost toata viata lui un impietrit, e putin probabil sa se despietreasca, atunci cand afla ca moare. In clipa aia nu mai e vreme sa te gandesti ce faci, ce spui, ci actionezi exact asa cum iti dicteaza constiinta. De aceea trebuie sa avem mereu credinta si fapte bune si sa cerem ajutor sfintilor, ca sa nu ne lase in clipele grele.

floricica 17.02.2011 16:55:57

Legat de acest subiect este foarte adevarat ca omul risipeste ani pentru ca apoi, la un moment dat al vietii sa pretuiasca clipe.....

ory 17.02.2011 16:58:37

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 338689)
La care postare de-a mea te referi, Ory?
In general vorbind, chiar daca este off-topic, crezi ca la 20 ani gandeam altfel? Ca aveam mai multa intelegere pentru prostitutie? Nu, draga mea. Mai mult, imi pare rau de toate fetele care se mint, crezand ca fac mare isprava prostituandu-se. Stii cum se zice: Mai bine sarac si curat.

Nu mi-a trecut prin cap subiectul prostitutie, mai degraba m-am gandit la viata sexuala normala in cuplu, chiar si intr-o familie care, desi se desfasoara in conditii care nu pot fi asemuite cu prostitutia in sine, sunt adesea considerate pe nedrept fapte ce tin de desfranare. Asta ma intriga pe mine, nicidecum ce spui tu mai sus.
Cat despre prostitutie, stii tu Anca, nu este de apreciat nici pe departe, dar sa nu uitam ca Dumnezeu judeca, totusi, altfel lucrurile, iar pe Maria Magdalena nu a izbit-o cat colo, ci a avut rabdare pentru intoarcerea ei. Nici prostituatele, ca tot veni vorba, nu sunt eu vrednica sa le judec, cine stie ce o fi in inima lor, in mintea lor, in viata lor " nedeamna " ?
Cine stie ce le-a determinat sa faca lucrurile acestea, ce educatie au avut, ce tragedie le-au incercat destinul, cu ce experiente s-au confruntat...cine stie ? Numai Dumnezeu stie !

gabriel 30 17.02.2011 17:32:32

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 338861)
Nu mi-a trecut prin cap subiectul prostitutie, mai degraba m-am gandit la viata sexuala normala in cuplu, chiar si intr-o familie care, desi se desfasoara in conditii care nu pot fi asemuite cu prostitutia in sine, sunt adesea considerate pe nedrept fapte ce tin de desfranare. Asta ma intriga pe mine, nicidecum ce spui tu mai sus.
Cat despre prostitutie, stii tu Anca, nu este de apreciat nici pe departe, dar sa nu uitam ca Dumnezeu judeca, totusi, altfel lucrurile, iar pe Maria Magdalena nu a izbit-o cat colo, ci a avut rabdare pentru intoarcerea ei. Nici prostituatele, ca tot veni vorba, nu sunt eu vrednica sa le judec, cine stie ce o fi in inima lor, in mintea lor, in viata lor " nedeamna " ?
Cine stie ce le-a determinat sa faca lucrurile acestea, ce educatie au avut, ce tragedie le-au incercat destinul, cu ce experiente s-au confruntat...cine stie ? Numai Dumnezeu stie !

Situatia este simpla si clara: Nu poti fi si cu Dumnezeu si cu Dracu. Scurt.Daca intri in compromisuri cu lumea,intri in cardasie cu Satana,pentru ca lumea cu regulile ei este guvernata de Satana.

Vrei sa fii cu Dumnezeu cu adevarat...? Daca da,atunci nu trebuie sa faci altceva decat sa respecti Scriptura si cuvantul Bisericii,care urmeaza Cuvantul Scripturii.iar daca Biblia SPUNE ca relatiile sexuale,CHIAR si intr-o casnicie care au alt rol decat PROCREEREA,adica nasterea de copii sunt PACATE....inseamna ca asta este...fara comentarii...

Viata sexuala normala in coplu de care zici tu este viata sexuala normala a lumii,nu a lui Dumnezeu.Si atunci,nu vad care e diferenta intr-e a pacatui in cadrul cuplului si a pacatui in afara lui.In fatza lui Dumnezeu nu este nici una,pacatul este pacat si atat. In cadrul procesului de mantuire,nu exista exceptii si derogari.E totul sau nimic.Ceea ce tu consideri nedrept,Scriptura considera a fi drept...si invers..ceea ce tu consideri a fi drept,Dumnezeu considera a fi nedrept....

gabriel 30 17.02.2011 17:45:28

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 338480)
Probabil ca nu ai copii, sau nu aveai cand ai scris acestea...nu stiu !
Dar, are dreptate KANDIA , cand ai copii, parca nu-ti mai apartii, totul capata sens in jurul acestora .
Nu am mai fost la doctor, nici nu stiu ce-i cu sanul acesta care, ma tot doare, dar nu sesizez vre-o galma sau ceva alarmant in acest sens , sunt convinsa ca este pe fond hormonal , intensitatea ei osciland in functie de perioada menstruatiei.
Nu stiu ! Alerg si eu prin prezent ca bezmetica fara sa ma ingrijesc de trup pe la medici, fara sa ma ingrijesc de suflet....parca totul se rezuma la o clipa.

Iarasi: faza asta cu criticatul de la o anumita varsta in sus mi se pare a fi o scuza prea ieftina pentru a putea convinge pe cineva....asta este de fapt si una din gandirile multor crestini tineri de azi care spun :"lasa-ma acum sa pacatuiesc...sa imi traiesc viata asa cum vreau eu....ca ma voi apropia eu de Dumnezeu mai incolo,dupa 40 sau 50 de ani....cata prostie. dar cine iti garanteaza tie omule care ai acum 18 sau 20 de ani,ca...traind in pacat...vei mai apuca ziua de maine...? Nimeni nu iti garanteaza. Si daca mori asa.....ADIO !!!! Nimeni si nimic nu te mai salveaza......sunt atatia care mor la varstele astea...convinsi fiind ca vor apuca suta de ani.......deci: Daca esti doar un crestin de forma...de ochii lumii...asa cum MAJORITATEA sunt...da...poti sa iti traiesti viata asa cum vrei. Nimeni nu te va condamna PE LUMEA ASTA. Daca insa esti (sau pretinzi ca esti....) un adevarat urmas al lui Hristos....si ai pretentii la a te mantui.....trebuie sa si dovedesti acest lucru....cum...? respectand cu STRICTETE cuvantul Scripturii si al Bisericii..cu ORICE riscuri si sacrificii lumesti.!!.Asa cum am mai spus....in mantuire.....nu exista variante..nu exista alternative.

ory 17.02.2011 17:55:37

Intrebarea mea este : esti insurat, baiete ?
Daca nu, atunci exista " alternative ", daca da, tot exista alternative...sa-ti descarci frustrarile la vre-un " cadru sanitar ", sau la preotul personal, caci prea m-ai ametit pe-aici....
Te rog, nu ma mai cita, caci nu prea stiu cum sa te consider, crestin, om, sfant, mirean, pacatos, cadru sanitar, barbat, calugar....chiar nu stiu !
Cine esti tu sa stii ce exista in mantuire, Dumnezeu ?
In mantuire exista infinite cai, tocmai de-aceia noi habar nu avem sa le judecam .

gabriel 30 17.02.2011 18:11:00

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 338887)
Intrebarea mea este : esti insurat, baiete ?
Daca nu, atunci exista " alternative ", daca da, tot exista alternative...sa-ti descarci frustrarile la vre-un " cadru sanitar ", sau la preotul personal, caci prea m-ai ametit pe-aici....
Te rog, nu ma mai cita, caci nu prea stiu cum sa te consider, crestin, om, sfant, mirean, cadru sanitar, barbat, calugar....chiar nu stiu !
Cine esti tu sa stii ce exista in mantuire, Dumnezeu ?
In mantuire exista infinite cai, tocmai de-aceia noi habar nu avem sa le judecam .

Te voi cita in continuare,pentru ca meriti atentia mea....

Cine sunt eu....? Sunt cineva care a citit Sfanta Scriptura si a inteles ca pacatul poate exista atat in afara casniciei cat si in intrriorul acesteia.Si deasemenea sunt cineva care crede cu strictete in Cuvantul bisericii......Tu daca,nu ai treaba cu lucrurile astea,nu inteleg cum de scrii pe un Forum crestin-ortodox....?Doar ca sa arati si altora ca este in ok a trai in pacat....? Nu mi se pare in regula....Daca vrei ca sa faci apologia pacatului...du-te si fa-l in alta parte.
Tu crezi in Dumnezeu....? Crezi in Scriptura....? Crezi in Biserica....? Cu adevarat....? daca da..ai face bine ca sa iti revizuiest total felul gresit de a gandi.Pentru ca nu are nici o treaba cu Crestinismul si cu Dumnezeu....
De ce vorbesti prostii....? In mantuire exista diferite cai....ce aberatie.Vorbesti exact ca si paganii.In mantuire nu exista decat O SINGURA CALE....Cuvantul lui Dumnezeu.respectarea si trairea lui.Asta este Calea...(Adevarul si Viata....).Nu ce e in mintea ta.Alea sunt cai false.....oricare ar fi ele.

Si m-ai facut sa rad copios...:))) Ce treaba ai tu cu profesia mea....? Hahaha.dar na..trebuia sa te legi si tu de ceva.....si atata ai putut.....in fine.....
Iar daca sunt sau nu sunt insurat:iara te iei de chestii personale: dar o sa iti raspund asa: A fi sau a nu fi insurat nu are nici o treaba cu respectarea si trairea PRACTICA a Cuvantului lui Dumnezeu...de acord....?

ory 17.02.2011 19:11:38

A fi sau nu insurat are legatura cu teoriile, ca de la cer pana la pamant, cel putin in realitatea din relatiile interumane, si, mai ales cand este vorba de " credinta " fluturata prin filele scripturii, cu buzele fatarniciei....
Deci, esti insurat matale, sau nu ? Caci, daca nu esti insurat, nici nu te mai bag in seama, cu siguranta ca indrugi povesti nemuritoare....si sunt satula pana peste cap de " cuviosi " aerieni .
Este, totusi, adevarat ca in religie nu exista concesie, fie in casatorie sau nu, desi multe sunt inventii, insa ESTE tot atat de ADEVARAT ca, caile mantuirii sunt multe, sunt diverse .( mai citeste si-ai sa vezi ! )

gabriel 30 17.02.2011 19:33:28

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 338942)
A fi sau nu insurat are legatura cu teoriile, ca de la cer pana la pamant, cel putin in realitatea din relatiile interumane, si, mai ales cand este vorba de " credinta " fluturata prin filele scripturii, cu buzele fatarniciei....
Deci, esti insurat matale, sau nu ? Caci, daca nu esti insurat, nici nu te mai bag in seama, cu siguranta ca indrugi povesti nemuritoare....si sunt satula pana peste cap de " cuviosi " aerieni .
Este, totusi, adevarat ca in religie nu exista concesie, fie in casatorie sau nu, desi multe sunt inventii, insa ESTE tot atat de ADEVARAT ca, caile mantuirii sunt multe, sunt diverse .( mai citeste si-ai sa vezi ! )

Zici tu...."cand este vorba de credinta fluturata prin filele Scripturii..."....Deci iei Sfanta Scriptura la misto.......ar trebui sa-ti fie un pic rusine...zau asa.......si cu buzele fatarniciei......vai de tine...inseamna ca toti Apostolii si Sfanitii Parinti care s-au referit la Scriptura conditionand trairea in curatenie trupeasca au fost niste fatarnici.....acum chiar ca iti zic "sa-ti fie rusine !! ".Si probabil ca oricine face aceleasi referiri sunt niste fatarnici...nu-ti mai zic sa iti fie rusine pt ca probabil tu nici nu ai asa ceva.
Ce vrei sa spui....? Ca TOTI acei duhovnici,sfinti parinti,duhovnici,monahi....care au acceptat sa traiasca in curatenie trupeasca (si implicit in curatenie sufleteasca...) desi nu au fost insurati....dar au dat exemplul de traire dupa Scriptura...au fost niste fatarnici.....astia sunt acei "cuviosi" aerieni....rusinica,inca o data.......iar daca tu nu ma bagi inseama...stai linistita ca te bag eu in seama..... pe mai departe........

Iar ultima prostie pe care ai zis-o m-a contraiat si cel mai mult:Zici ca ,virgula,caile mantuirii sunt multe......pe cand Hristos spune: EU SUNT CALEA !!!! si Eu sint CALEA,ADEVARUL si VIATA !!! Nimeni nu vine la Tatal decat PRIN MINE !!! Nu stiu ce religie ai tu...dar astept exemplele cum ca acele cai care duc catre mantuire sunt mai multe,asa cum zici.Asta ca sa nu mai zic si altceva despre tine......

ory 17.02.2011 19:47:34

M-am referit la caile Mantuirii prin fapte, acestea pot fi multe si extrem de diverse.
Da, imi este rusine ! Dar imi este rusine si de atata fatarnicie pamanteana, caci aici nu poate fi vorba doar de Sfinti, ci de fiecare dintre noi care ne pretindem crestini, credinciosi...intr-o lume crestina care exceleaza in infractiuni, coruptie, avorturi, hotie, saracie, rautate, iresponsabilitate, analfabetism, crime, inconstienta si lucruri facute de mantuiala, de parca cerul nu ar fi mereu deasupra noastra.
Paradoxal sau nu, intr-o societate necrestina parca nu se ingramadesc toate acestea cu atata intensitate ! Si nu cred ca este " diavolul " de vina la crestini, ci mintea pasiva si delasatoare, nepasarea si inconstienta ca , daca facem noi o lume mai buna, o facem pentru noi...acea credinta pe buze.

gabriel 30 17.02.2011 20:07:19

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 338962)
M-am referit la caile Mantuirii prin fapte, acestea pot fi multe si extrem de diverse.
Da, imi este rusine ! Dar imi este rusine si de atata fatarnicie pamanteana, caci aici nu poate fi vorba doar de Sfinti, ci de fiecare dintre noi care ne pretindem crestini, credinciosi...intr-o lume crestina care exceleaza in infractiuni, coruptie, avorturi, hotie, saracie, rautate, iresponsabilitate, analfabetism, crime, inconstienta si lucruri facute de mantuiala, de parca cerul nu ar fi mereu deasupra noastra.
Paradoxal sau nu, intr-o societate necrestina parca nu se ingramadesc toate acestea cu atata intensitate ! Si nu cred ca este " diavolul " de vina la crestini, ci mintea pasiva si delasatoare, nepasarea si inconstienta ca , daca facem noi o lume mai buna, o facem pentru noi...acea credinta pe buze.

Asa cum ma asteptam: Din punct de vedere al credintei,esti intr-o ceatza totala. caile Mantuirii prin fapte......zau asa !!! Cand Hristos spune EU SUNT CALEA tu spui de caile mantuirii prin fapte......de unde le tot scoti....? Hai sa te lamuresc,desi cred k imi racesc gura de pomana: NU EXISTA cai ale mantuirii prin fapte.Exista doar O CALE,care se numeste Hristos. Faptele...ca si vorbele...ca si gandurile...ca si cugetul.....ca si o viata traita in curatenie trupeasca si sufleteasaca..ca si multe altele.......nu sunt altceva decat MIJLOACE pentru a IMPLINI acea cale care este UNICA si care se numeste Hristos......NU CAI DE SINE STATATOARE ! Mijloace.Atat.

Nu vreau sa te (mai) critic...dar iara faci o gafa mare........pui cuvantul "saracie" intr-e hotie si rautate.....nu zau.
Hai sa te intreb: cat a stat in aceasta lume a trait Hristos ca si sarac....? A trait. Dupa ce si-au inceput apostolatul,au trait si propovaduit Cuvantul apostolii ca si saraci....? Da,asa au facut.Marii sfinti si monahi au trait si propovaduit saracia ca si model de viata...? Da,asa au facut.Si...in fine: A spus Hristos ca mai degraba va trece o camila prin urechile acului decat va intra un bogat (nu un sarac,un bogat....) in Imparatia lui Dumnezeu...? Da,a spus.
Si atunci te intreb: De ce ai bagat saracia intr-e avorturi,hotie si rautate.........Poti sa explici....?

ory 17.02.2011 20:09:47

Vorbeam de saracia mizera care determina infractionalitatea, nu de cea virtuoasa.
Oricum, iti racesti gura de pomana cu mine, mergi in pace !
Sau imi racesc eu gura de pomana....nu mai conteaza !

gabriel 30 17.02.2011 20:16:54

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 338973)
Vorbeam de saracia mizera care determina infractionalitatea, nu de cea virtuoasa.
Oricum, iti racesti gura de pomana cu mine, mergi in pace !
Sau imi racesc eu gura de pomana....nu mai conteaza !

Nu ai spus asa ceva.Nici nu ai dat de inteles.Abia acum ai specificat la ce te-ai referit.Altfel,oricine ar fi citit cuvantul in modul in care l-ai asezat tu,fara sa specifici si contextul,ar fi inteles la fel cum am inteles si eu.

Zici ca nu mai conteaza.Ba mai conteaza,si inca cum.Simt ca nu mi-am racit gura chiar de pomana.

floricica 17.02.2011 21:40:47

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 338877)
Situatia este simpla si clara: Nu poti fi si cu Dumnezeu si cu Dracu. Scurt.Daca intri in compromisuri cu lumea,intri in cardasie cu Satana,pentru ca lumea cu regulile ei este guvernata de Satana.

Vrei sa fii cu Dumnezeu cu adevarat...? Daca da,atunci nu trebuie sa faci altceva decat sa respecti Scriptura si cuvantul Bisericii,care urmeaza Cuvantul Scripturii.iar daca Biblia SPUNE ca relatiile sexuale,CHIAR si intr-o casnicie care au alt rol decat PROCREEREA,adica nasterea de copii sunt PACATE....inseamna ca asta este...fara comentarii...

Viata sexuala normala in coplu de care zici tu este viata sexuala normala a lumii,nu a lui Dumnezeu.Si atunci,nu vad care e diferenta intr-e a pacatui in cadrul cuplului si a pacatui in afara lui.In fatza lui Dumnezeu nu este nici una,pacatul este pacat si atat. In cadrul procesului de mantuire,nu exista exceptii si derogari.E totul sau nimic.Ceea ce tu consideri nedrept,Scriptura considera a fi drept...si invers..ceea ce tu consideri a fi drept,Dumnezeu considera a fi nedrept....

Scurt, clar si la obiect. Bravo! Sunt intru totul de acord cu cele afirmate

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:45:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.