![]() |
trimite acest mesaj la 7 ca tine si vei trai o minune!vei intelege !
Citat:
|
Citat:
Bine mai! E vina mea ca tu nu te exprimi "normal". Tre' sa citesc printre randuri sau poate sa primesc un vis ca sa inteleg ce vrei sa zici cu adevarat! Ce logica in tine. Femeia e superioara pentru ca naste. Dar barbatul ca o apara de vrajmasi, de pericole? Atunci putem zice ca barbatul e superior. Si unde ajungem? La mandrie ajungem. Femeia tre' sa se supuna barbatului, insa barbatul tre' sa aiba grija de ea, s'o apere si s'o iubeasca. Deci ti se pare normal sa te autoconvingi ca te-ai smerit singura? Interesant... Asta e portul pentru a merge la Biserica. In fusta lunga si batic. Si mi se pare normal. Eu cand ma duc la Biserica nu ma duc in pantaloni scurti sau in trening. Blugi si camasa. Asta e vestimentatia. Bioenergie? Adica lucratura dracului! Nu multumesc! Prefer sa zac acolo in pat cu cartea de rugaciuni in mana! Ce "update" vrei? Sa lasam dogmele si Traditia doar pentru ca's invechite? Sa devenim toti ecumenisti pentru ca e la moda, sa ne cipuim, s.a.m.d. Hoo femeie! Asta nu e Ortodoxie. Ce faci tu e un harcea-parcea diavolesc. |
Citat:
E f.importanta o educatie, dar stii o vorba cam rasuflata, dar totusi actuala,'' teoria ca teoria, dar practica ne omoara" De unde stii tu ca sunt depasita pt acest subiect, si vezi bonus....un ton amenintator,,nu ma provoca" Vai, ce m-am speriat!!! P.S.si mai lasa-ma cu exegeza ta...bunatatea, dragostea, etc nu se adreseaza musai ,,celor care au facut pregatire in acest sens".Daca au facut-o si posteaza asa, degeaba au facut-o.... Numai bine! |
visele omului sunt exact asha ca shi gunoiul, ca shi murdaria, transpiratzia, nascoceala nebuna, creatzia spurcata... ele vin din vrerile pacatoase shi din poftele de slava de la oameni, din patimi, caci in pat visezi la patimi, asha ca orice pofta buna de vise placute se transforma mai tarziu in pofta rea de vise rele... ca auto-barfele din sn.
cele de la cel rau sunt tarari in mandrie, pui botul in carligul dracului unde a pus el omida sau libelula sau viermele sau banul shi ai impresia ca ai primit un mesaj, ai vazut o imagine, ai simtzit o atingere, un miros, un zgomot, o minune, defapt sunt idoli-idori... deci mai jos decat murdaria, mizeria, gunoiul, hula, sunt iadul pe care tu ca fraierul il iei drept fericire, placere, sperantza, veselie shi nadejde... e o lucratura a ispistetzimei ascunse a dracului care te atrage sa fi in accelerat curios... de pacate. ce potzi sa faci, poi daca nu le tai rapid cu crucea sfantului Andrei ca sa nu te bantuie toata ziua, ca sa nu-tzi stea in fatza pana nu te indulceshti cu ele, pana nu te invoieshti ca sa-tzi doreshti poftele respective starnite, atunci lepadand semnificatzia lor caci e o nalucifariferizare, potzi sa vezi starea sufletului tau, ce patimi te inrobesc, shi cum anume te comportzi in fatza lor, ce fel de comportament grotesc ai... deci potzi vedea ce faci in fatza ispitei: unii se impreuneaza cu femei, altzii devin mallahiene, altzii devin eroi de aventuri cautatori de cumomori, altzii luptatori ninja sau razbunatori pentru recompense, altzii vor averi shi bogatzii pline de burdeloquri, pline de farmece shi seductivitatzi, altzii vrajitoreli shi minuni, altzii nascoceli shtiintzifice shi inovatzii, altzii oaze shi balaceli shi jacuzii cu gagici, altzii performantze nemeritate in sport, altzii intietatzi shi premii shi aplauze folosindu-se de viclenii, altzii filozofii shi demonstratzii greshite, altzii pledoarii maretze advocatzeshti care sa impresioneze, altzii mancaruri shi placeri gastronomice, altzii sinucideri shi eutanasii cat mai teatrale, cat mai semnificative, altzii viseaza cum sa doarma mai mult shi mai bine, altzii viseaza la batranetzi linishtite shi la cum o sa-i fie mormantul, altzii la afacerea miraculoasa, la hotzia sau crima sau spargerea perfecta, altzii la raiul lenii shi trandavelii unde o sa-shi poata satisface fara oprelishti toate poftele shi placerile trupeshti, altzii la mashini, la lux, la megalomanii, la maretzia de sine, la duhul minciunii maririi de sine, iar altzii vor sa ia locul lui Dumnezeu crezandu-se sfintzi sau vrednici sau deshteptzi sau capabili sau mantuitori celebri, iar altzii viseaza chiar a fi draci groaznici shi ingrozitori ce baga frica in oameni... iar altzii la distractzii shi batjocuri de necazul oamenilor, de boli, de dureri, de cei ce cad in pacate shi in furaciuni shi hotzii... deci cu totzii se bucura de raul cuiva... viseaza bucuria de a se bucura ei cumva de raul cuiva ca shi nishte shjmecherashi, nishte fentoshi, nishte scamatori, nishte oameni minunatzi care au reushit sa supravietzuiasca decent... capatuindu-se cu totzii cu o mare bogatzie de pacate pe care nu le iau in seama, caci totzi spun ca se sacrifica pentru urmashi... pentru o cauza nobila... un fel de cavaleri nebuni ai burdeloqqqlhulului... deci daca nu le tai in prima secunda, atunci in loc sa te lashi inshelat shi credulizat de ele, potzi sa-tzi revezi comportamentul din visisuri shi sa cautzi sa ieshi din patima respectiva, cautzi sa te ridici foarte rapid... din mocirla pe care tocmai ai produs-o visand exact ca un pui nevinovat shi curios... ce ispiteshte pe Dumnezeu ca orice falnic amagitor potrivitnic shi contrazicator... fiind mandru ca e sincer atunci cand ishi arata obraznica nerushinare a sinuciderii fara sa-i pese de nimic shi de nimeni... el e un fel de erou viceversat... e eroul dracului... ereul razvratirii, avocatul satanei... mereu shi mereu shi mereu... e iaio-ioia ca un votomodel... o mortaciune ambulanta plina de algool tare ca o beshtie... shtie sa viseze la rele. Doamne Ajuta! PS: visele de la Dumnezeu nu sunt vise ci mustrari... iar diavolii incearca sa te clateasca de la starea ta cu indreptari, asha am impresia... fereshte-te de mantuiala dracilor... ce dau atacul mereu prin vise shi teologhiseli, amestecand rugaciunile cu patimile shi la urma biruiesc patimile: rautatea cea veche, spurcaciunea pustiirii shi nebunia de pe urma in care cadem cu totzii, crezandu-ne merituoshi, deci te imping shi te trag shi te provoaca pana ajungi in mandrie, la starea aceea faina in care ai impresia ca faci ascultare shi ca ai roade ale Harului... pana acolo unde devi curios ca sa faci sau sa te invoieshti cu pacatul... apoi cazi singur pe dobogan direct la satan... la iad, sau mai jos, intrand in ispita pe care nu o cunoshti... shi "vai de cel prin care vine ispita" vai de ei sarmanii unde ajung... in a crede minciuna cu patimashie exact ca shi aia ce devin bombe la purtator, scai shi ciulini shi spini la purtator crezand ei: ca Dumnezeu e rau shi mincinos shi le vrea raul iar ca dracul e bun shi-i face bine, shi mari shi ca il vindeca shi-l scapa de greu... pe pacatos fara sa fie nevoit sa se mai smereasca, sa recunoasca Adevarul... fara sa revina pe Cale... ci asha aiurea-n tramvai... doar pen-ca e bun dracii... e simpatici shi prietenoji... shi ca te ajuta ei ca sa potzi shti tu ce shi sa crezi ca shti tu mai bine... |
grrr
Citat:
stai putin... barbatii au voie in blugi si camasa, femeile de ce nu ar avea voie? care e problema? acum 2000 de ani cu siguranta nu existau nici blugi nici camasa... de fapt, nu existau pantaloni! bioenergie, da! asta vindeca! si o stiu multe persoane. si ceva ce vindeca, cu siguranta nu e de la diavol!!! acum o ultima fraza...o sa-mi sariti in cap, stiu... Biblia a fost scrisa de oameni, iar oamenii gresesc.(aici ma refer mai mult la traducerea Bibliei in alte limbi) |
@florisca: cred ca tu ai niste probleme. Rezolva-le, si apoi reintra pe forum.
@vsovi: ca de obicei, esti invariabil producator de ineptii scrise in stil emo. Am incercat tot timpul sa nu te bag in seama, dar te bagi tu. Pentru tine totul se rezolva pe o ecuatie liniare, totul e alb, ori negru, nu exista gri. Daca visele sunt considerate de comunitatea crestina ca nefiind ceva important, ca nefiind mesaje, sau ceva bun, tu automat le tragi in jos, spunand despre ele ca sunt "gunoi". Visele nu sunt gunoi. Ceea ce nu intelegi tu e notiunea de neutru (in multe cazuri, nu numai despre vise). Eu m-am gandit la vise ca fiind un apus de soare; nu stiu daca e buna comparatia, insa mintea mea umila asa le-a inteles. Nu sunt bune, nici rele. Cateodata, sunt foarte frumoase: ce frumos e un apus de soare oglindit pe mare! Ce frumos e un vis cand te casatoresti cu alesul/aleasa ta mult cautata! Amandoua aceste lucruri sunt facute de Dumnezeu; nu sunt gunoaie. Insa, de a-ti gasi placerea in unele dintre ele pana la a ajunge a te inchina si a le venera si a crede ca soarele sau visul iti trimite mesaje sau ca alte fiinte incearca sa te contacteze prin vis sau prin apus de soare, e cale foarte lunga, incalcita, si abatuta de la adevarul ortodox. @Corinusha, dai in boala florescei. Cantareste ce spui! Barbatul are locul sau, femeia are locul ei; nu sunt pe aceeasi treapta, din simplul motiv ca nu se pot compara: este barbat si femeie. Unul poarta pantaloni, femeia poarta rochie. Sa spui ca barbatul daca are voie blugi si camasa de ce nu femeia are voie e o critica de mult depasita. NU! Ai voie! Poarta pantaloni, rade-te in cap, fumeaza, drogheaza-te, bea, fa-ti operatie de schimbare de sex. Ai voie. Toate iti sunt ingaduite! Iar tu, intocmai ca florisca, nu ai habar de ce inseamna bioenergie, vise, si autorii bibliei, insa veniti cu niste afirmatii ca si cum ati revela intregul ADEVAR in cateva cuvinte. O sa iti dau insa un site de pe care poti sa te documentezi: www.sfaturiortodoxe.ro. Vei gasi informatii si despre vise, si despre bioenergie, si cred ca, nu stiu exact, si despre biblie. P.S. Astept un post de 52356 randuri scrise cu "sh", "tz", "jm" prin care sa se dovedeasca cat de mult m-am inselat si judecat pe vsovi. Cred ca ceilalti useri s-ar bucura daca nu ar aparea, ca eu unul oricum nu il citesc. OF. edit: Acest topic m-a intristat foarte mult. Imi pare rau ca am postat cu asa inversunare. Poate ca o sa imi aduc contributia altcumva: o sa incerc. |
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare, dupa baba calatoare spre oqqqlhul cu urechea-n saculetzul de la cingatoare... :)
ce or mai fi visand la varsta lor sherpashii ashtia? |
Parerea despre oamenii care cred foarte mult in vise, sau le interpreteaza ca pe niste mesaje de la Dumnezeu...este ca isi doresc din tot sufletul sa aiba si ei ceva special, sa faca lumea ochii mari la cele spuse de dansii sau isi imagineaza ca Dumnezeu i-a inzestrat cu o putere extraordinara ;)
Nu neg ca exista vise care chiar pot constitui un mesaj, dar as zice ca aceste vise sunt trimise oamenilor foarte induhovniciti care nu mai au nevoie sa se laude cu ele de parca ar niste mari clar-vazatori. Eu spun sincer ca visez si multe aiureli, de cele mai multe ori dimineata nu mai tin minte nimic din ce am visat, cand sunt stresata visez exact legat de motivul stresului. Recunosc ca m-am surprins nu de putine ori googaling " interpretarea viselor" si in acelasi timp contientizand ce prostie inseamna sa tot incerci sa descifrezi visele ;) Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Si totusi nu puteam nici sa nu ma gandesc in apropierea nuntii la eventualitatea ca m-as putea impiedica de rochia de mireasa si sa cad in cap in timpul dansului mirilor...si uite ca nu a fost cazul si m-am descurcat cu infoiata mea rochie =)). Intr-adevar m-am visat cu ceva timp inainte de nunta intr-o rochie care era cam gri, cerul innorat, formatia nu era si nici picior de invitat ....si as putea face o conexiune cu accidentul de masina pe care l-am avut cu exact o saptamana inainte de nunta, dar as zice ca s-a intamplat totusi din cauza clipei mele de neatentie si cam atat :D |
Eu am visat intr-o noapte ca eram intr-o biserica veche, cu peretii plini de muschi verde, era foarte intuneric si pe un perete era abia vizibila (pictata direct pe perete) icoana Maicii Domnului si o voce soptita m-a strigat din icoana pe nume. M-am trezit si am incercat sa uit senzatia pe care mi-a dat-o vocea aceea soptita.
Noaptea urmatoare, am visat pe Maica Domnului, foarte frumoasa si imbracata in haine de aur si imi vorbea dar fara a deschide gura si m-a acoperit cu o lumina care izvora din ea si de pretutindeni, iar dragostea era starea lucrurilor si starea ei, nu un sentiment...si m-am trezit si am incercat sa mi-o scot din minte ca nu cumva sa fie o inselaciune si sa ma rog la un asemenea chip. Am respins ambele visuri ca fiind de la cel viclean. Dumnezeu nu se supara daca tu din vigilenta duhovniceasca si precautie refuzi sa primesti chiar un inger de lumina sau pe Maica Sfanta. Diavolul ne ademeneste si cu ispite de dreapta si de stanga si mai de folos ne este sa refuzam un vis, desi uneori acesta iti da o stare de bine si te cufunda intr-o lume frumoasa. |
Citat:
Numa' pe chaturi si pe messenger folosesc acest limbaj nesimtit. |
Citat:
Barbatii umbla in blugi si camasa si femeile in fusta. E chiar asa de greu de inteles? Dar daca'ti place libertatea... umbla si goala pe strada! Cum sa fie scrisa Biblia de oameni? A fost scrisa sub Duhul Sfant! |
Citat:
|
Citat:
Am 23 de ani. "Mosu" vine de la ce a vazut Petrache la Maglavit si poate ca si de la... Doroftei :1:. |
Citat:
Sti care e problema ta?nu totul se bazeaza pe religie si pe biblie. mai documenteaza-te si tu si din alte parti. cauta afirmatii DOVEZI! nu totul sta in "crede fara sa cercetezi." poate-s atee, sau poate nu, dar oricum se pare ca tu esti cel care habar nu are pe ce lume traieste. trezeste-te la realitate si nu mai judeca pe altii. barbatul si femeia sunt egali din punct de vedere mental, asa ca nu da fiecaruia un loc anume. egalitate!! pentru ce s-a luptat timp de secole? pentru o egalitate care pentru cei ca tine nu valoreaza nimic. si da, o dau in boala florescei, deoarece are dreptate. documenteaza-te si din surse care nu au legatiura cu religia.bibilia! |
Citat:
Faptul ca exista doua sexe denota o diferentiere pentru roluri diferite in biologie. astfel ca barbatul si femeia sunt diferiti. iar aceste diferente sunt si mintale nu doar fizice sa ne intelegem. Defapt, nici un om nu este egal cu altul din punct de vedere mintal, nici doi barbati intre ei. Egalitatea e o farsa, totul se bazeaza pe diferentiere si relatii de putere. |
Citat:
da mai, dar priveste in amanunt, priveste in timp. a fost scrisa de oameni, sub indrumarea Duhului Sfant, dar gandeste-te cate greseli s-au putut intampla la traducere... gandeste-te bine inainte sa contrazici. De unde sti tu ca exista Duhul Sfant? argumenteaza. poate nu cerd decat daca se poate dovedi. cum ai reactiona daca copilul tau te-ar intreba ce te-am intrebat eu?ce i-ai raspunde. ^sti, asta e chestia. barabtul nu e mai puternic decat femeia. de fapt puterea poate fi perceputa diferit de la persoana la persoana. pentru unii inseamna bani, pentru altii inseamna forta fizica sau fosta mintala... mental ma refeream la psihic. in afara de faptul ca diferentierea fizica dintre femeie si barbat este data de organele sexuale si hormonii secretati de acestea.. in rest,m unde e diferenta? o femeia poate sa faca la fel de bine ce face un barbat, iar un barbat poate sa faca la fel de bine ce face si o femeie, exceptand rolul sexual(sau cum vrei sa-i zici), care difera |
Omul are trei structuri principale:fizica,biosica (mintea) si noesica (sufletul).
Pe ultima o scoateti cu desavarsire in calcul,de asta nu gasiti raspunsuri. Sunteti ca cei ce vor sa vada cu urechile,incercand sa pricepeti doar cu mintea lucruri legate de suflet. Dar,aceste discutii sunt oricum interminabile si nu duc nicaieri.Vezi topicul "atei". Pana la urma,cine are cat de cat deschiderea de a accepta ca lumea asta nu se rezuma doar la palpabil,la imediata realitate materiala,va cauta si va gasi raspunsuri. In rest,vorbim vorbe. |
Citat:
|
Pfff, ce s-a stricat treaba aici! Sunt momente in care ma gandesc... dar oare acest forum ajuta la ceva? Toate imi sunt ingaduite, insa nu toate imi sunt de folos... merita sa postezi la in infinit in zadar? Nu. Mai bine citesc o carte. Insa o sa incerc sa fac o gluma, poate asa va deschide cineva ochii.
@Corinusha. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Scumpa mea, visele nu imi aduc nici un folos, chiar daca ar fi sa cred in ele. Eu incerc sa ma mantuiesc cum pot, cu rugaciune putina, cu spovedanie, cu ascultare, visele le am noaptea si inca nu am avut un folos din ele. Faptul ca inainte sa mi se imbolnaveasca fetita visez ca va fi bolnava nu mi-a adus nici un folos, ca oricum mai mult decat pot sa ma rog n-o sa ma rog, tot numai ce pot fac. Faptul ca am visat ca vine sfarsitul lumii nu ma ajuta sa imi fie mai teama sau sa fiu mai pregatita.
Am o prietena apropiata care avea acelasi duhovnic ca si mine, si a cunoscut o maicuta foarte deosebita care ii spunea cu precizie dinainte toate cate i se vor intampla. A dobandit o incredere deosebita in maicuta care ii spunea chiar si de ce oameni sa se fereasca. O visa noaptea dandu-i sfaturi care ii foloseau a doua zi. S-a creat o relatie speciala intre ele. La un moment dat prietena mea si-a schimbat numarul la telefon (vorbeau numai la telefon si numai cu prietena mea, copiii ei desi erau mult mai rugatori decat mama si unul era aproape calugar nu se intampla sa ridice niciodata receptorul cand suna ea, intotdeauna cand suna maica raspundea ca prin minune doar prietena mea) si se ingrijora ca maica nu va mai da de ea. Si maica a sunat-o intr-una din zile spunand ca i s-a aratat numarul. Copiii erau prea contrariati, de unde atata vrednicie la mama lor incat le stie pe toate si are un ajutor atat de mare pe cand restul oamenilor(calugari sau mireni) lupta atat pentru a lua o decizie buna. Eu i-am tot spus ca greseste, la fel spuneau si copiii, a inceput femeia sa aiba tot felul de vise si premonitii ea insasi, sa se increada foarte mult in ce i se intampla numai ei, a inceput sa ii acuze pe copiii ei de tot felul de lucruri pretinzand ca ea a visat cum s-au intamplat lucrurile si copiii o mint ca sa isi caute scuze. A inceput sa se simta deosebita, sa judece pe ceilalti si sa intrebe pe maica daca are dreptate si ea intotdeauna ii dadea dreptate. Pacea s-a dus din familie, atitudinea crestina era inexistenta, relatia cu duhovnicul , desi era unul imbunatatit, s-a stricat cu totul. A ajuns prietena mea la o mandrie care i se vede si in ochi(cu durere spun asta, nu ca sa o judec) si atat. Si are in continuare premonitii si vise, de maica nu mai spune nimic, dar .... |
Of of of visele astea....
Si totusi ...intotdeauna mi-am dorit sa visez subiectele la examenele pe care urma sa le sustin ( chiar am auzit o tipa spunand ca i s-a adeverit visul...insa eu cred ca nu prea avea legatura cu visul faptul ca stia subiectul ;) ), si nu cred ca m-ar deranja nici sa visez numerele norocoase si sa iau potul cel mare =)))))...just kiddin' ;)
|
Citat:
Asa ca degeaba va mai ofuscati, nu ezista si nici nu va exista vreodata egalitate intre sexe. PONCT. :26: |
Citat:
|
Citat:
Citat:
O ultima adaugire, daca unii barbatii sunt produsul unor parinti cu creierul mai subdezvoltat si nici in scoala nu se prinde nimic de ei...deja cam pica teoria =)) |
Citat:
Ah apropo, daca sunt femeie asta nu inseamna ca nu o sa recunosc autoritatea barbatilor in toate domeniile. Pana si din Biblie reiese ca barbatul e mai superior decat femeia. Trebuie sa fii orb ca sa nu vezi diferentele!!!!!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu sa te calauzeasca! |
Citat:
A deci esti femeie ;), dar modul de exprimare a parut al barbatului care trebuie neaparat sa afirme " Barbatul este superior femeii !" cu satisfactia ca prin aceste cuvinte poate suplini lipsa de caracter si incultura. Nu, nu sunt de acord...eu nu respect un OM doar pentru ca este barbat, il respect daca SIMT ca este de respectat. Oamenii merita cu totii respectati, insa exista un grad de respect de care unii oameni se invrednicesc prin simpla prezenta, indiferent ca sunt femei sau barbati, cam asta e ideea. Eu respect oamenii care ma fascineaza, care dovedesc ca au o gandire deosebita, o traire pe masura, un suflet care li se reflecta in privire...dar nu respect mai mult decat merita omul tern, viciat, dur, abrupt, badaran, incult, care nu se respecta el insusi, fara demnitate si fara bun simt... Acestea fiind spuse, recunosc superioritatea celor care chiar chiar o au si atat. Cand cineva afirma ca este superior si mai inteligent decat altcineva, poate pieri pe limba sa in clipa urmatoare...ca exemplu, prima greseala gramaticala si reiese ca deja ceilalti evalueaza mai atent in urma celor afirmate si pot trage concluzii foarte usor in legatura cu " inteligenta si superioritatea fara de..." Barbatii fac o greseala imensa prin faptul ca se autocaracterizeaza...pentru ca ar trebui sa fie mai smeriti prin insasi faptul ca nu toti sunt inteligenti sau superiori ;) P.S. Frustrarea se exprima exact la modul asta " Sunt superior fata de.."...pentru ca in aceste vorbe se simte o profunda nesiguranta, frustrare si necesitate de a lupta pentru respect odata ce nu este primit si ceilalti nu simt ca au pentru ce sa il acorde ;)... iar de mine sunt straine aceste sentimente ;) |
Citat:
Cat despre inclinatia femeilor spre paranormal e adevarat ce a spus moshu, la femei predominanta este emisfera dreapta, cea care se ocupa cu emotiile, cu visarea, cu intuitia etc., pe cand la barbati e dominanta emisfera stanga, care tine de logica. In privinta inteligentei fiecare are dreptul la o opinie, asta nu inseamna ca femeia trebuie dispretuita si pusa cu calusul in gura. Dar atunci cand vorbeste prostii si ii mai duce in amagire si pe altii (topicul asta e un exemplu) ar fi bine sa taca. Eu mi-s fumeie si nu mi-e rusine sa zic ca-s mai proasta ca altii, dar nu-mi place cand o Evă inselatoare vine cu tupeu si spune ca Biblia-i demodata doar ca sa i se potriveasca ei socotelile! |
Citat:
Discernamantul tine de inteligenta si daca e pe asa cu ajutorul lui Dumnezeu ar trebui sa il avem toti...eu cel puti nu ma dezic si am ales intotdeauna in egala masura si cu inima si cu ratiunea. Ca sunt femei mai aiurite, visatoare si care nu stiu ce e cu ele, treaba lor...dar la fel este bine stiut faptul ca unii barbati uita de tot discernamantul si inteligenta lor in momentul in care vad un picior de femeie mai dezgolit si incepe sa lucreze cu intensitate emisfera dreapta responsabila cu imaginatia...este? Pentru ca fiecare are dreptul la opinie, nu exista argumentul " Creierul barbatilor ( deci generalizare eronata) este mai dezvoltat decat al femeilor"...dar poate exista " Sunt dezvoltate diferit, cu siguranta". Moshu nu are nici o relevanta in ceea ce spune pentru ca nu se refera la cele cateva fete care nu au treaba cu religia si nici nu cred in Biblie...ci generalizeaza intr-o maniera deplasata...asta imi spune mie discernamantul cel putin ;) Doamne ajuta! |
Stie cineva daca "Testul de inteligenta al lui Einstein", are undeva in lucrarile lui sau in vreo carte o rezolvare reala?(Daca tot a venit vorba de inteligenta) - chiar as dori sa stiu.
|
despre tutii ce resping tot!
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
AAA, am uitat, edit: AU APARUT DEJA PE SITE ARTICOLELE CU VISE! INCURAJEZ CITIREA LOR! (am spus ca "au aparut deja" pentru ca eu stiam de dinainte ca or sa apara. le-am visat.) |
de unde stiu ca nemandrindu-te pastrezi darul de la Dzeu si il pierzi pe cel de la diavol?proprie experienta!spui ca e un lucru simplu!nu e!daca ar fi,lumea ar aplica acest lucru si nu ar respinge absolut tot ce primeste pe motiv ca e de la diavol si Dzeu pricepe!cat despre articolele despre vise,le-am citit deja,si in unul din ele,in ultimul pasaj scrie ca nu e bine sa ignoram in masa tot ce visam, sunt vise cu regim special!asta a fost demersul topicului meu,asta am vrut sa arat!dar tutii n-au priceput!au declarat ca nu e bine sa te increzi in nici un vis,si pace!daca ai citi visele cu care am deschis topicului,ai vedea ca nu au dreptate!ma faci sa cred ca nici tu nu le-ai citit,ai aterizat in mijlocul discutiei,mosulete! ca sa poti muri linistit,ca deh,ai si tu o varsta,na inca un vis!dupa moartea bunicii de la tara,in 2000,toata iarba din curte a disparut!cu tot cu radac. de hrean,de musetel,era teren selenar!gainile erau dezorientate,nu mai aveau delicatese de ciugulit!5 ani curtea asa a stat,iarba nu crestea primavara deloc!am zis,aiurea,ca a luat buna-mea iarba,acea curte era cea mai faina din sat,era raiul ei.5 ani asa am trait cu aceasta impresie.dar intr-o noapte am visat ca bunamea iese din chestiune si ca trebuie sa fac 12molitfe,caci iarba e luata cu farmece!acum,stiam ca se pot lua multe cu farmece,dar sa iei iarba din curte sa faci rau unor oameni,mi se parea prea mult.stiind insa la mine cum functioneaza visele,am zis sa aplic sfaturile din vis!mi-am luat de toarta varul,calugar,si timp de 2 ani a facut in curte dezlegari!si bomba!anul trecut a dat iarba,dupa 7 ani,fara sa pun seminte!deci visul a avut dreptate,iarba a fost luata cu vraji!daca eram ca voi,spuneam ca visul e de la diavol si daca Sfintii Parinti spun sa nu te iei dupa vise,e cazul sa ma conformez!si atunci azi era acelasi peisaj selenar,si fugea delutul din curte ca nu avea ce sa il mai tina!asa ca....mai studiati!
|
Multumesc, mi-ai confirmat teoria.
|
Citat:
Cand e vorba de articolele cu vise, ai dreptate. Nu le-am citit. Nu le-am citit pentru ca nici nu am avut timp, si pentru ca nu tineam chiar asa de mult sa le citesc. Consider ca am citit destule despre vise, inclusiv cartea parintelui Cleopa, si chiar alte carti contrare ortodoxismului (!), si ca am un bagaj indestulator de informatie. De fapt, acele articole doar imi spuneau ceea ce stiam. Insa tineam sa le citesti tu. Din pacate, se vede cum samanta Semanatorului a picat pe drum. Te-ai poticnit la un pasaj si ai uitat restul. Cat ce priveste visul tau, parerea mea (rationala) e ca ipoteza unei coincidente are cel mai mare procentaj de adevar. Urmata de inocularea unui vis diavolesc, al carui scop a fost, bineinteles, atins, te citez: "...stiind insa la mine cum functioneaza visele...." . Adica credinta contrara religiunii ortodoxiste. :103: Iti urez toate cele bune, si sa nu visezi ca daca te arunci de pe bloc vine ingerul pazitor si te ia in carca de te duce in paradis fara interviuri ulterioare pe la vamile dracilor si declaratii la serafimi. |
elev mosulete,nu scri,ci scrii,da?nu am inteles cu ce m-am contrazis,fii mai clar!vad ca o tii una si buna ca numai diavolul poate da anumite calitati,pe Dumnezeu il scoti din ecuatie,de parca nu ar putea!nu inteleg atitudinea ta de excludere!daca sfintii ce au trecut prin vise au concluzionat ca toate vin de la diavol,inseamna ca au avut vise doar de la diavol!te plangi ca din articolele cu vise am extras pasajul in care se spune ca sunt vise si de la Dzeu si nu e bine sa respingi in masa toate visele,si ca am ignorat restul!nu am ignorat,dar acel pasaj la care m-am referit subliniaza exact ce am vrut eu sa arat in acest topic!daca ai fi citit cu adevarat cartea par cleopa,ai fi retinut ca si acolo se spune ca sunt si vise de la Dzeu!dar ai retinut doar partea cu inselarile diavolesti!acel pasaj la care spui ca m-am poticnit,contine concluzii la care au ajuns tot sfintii.pentru tine de ce nu e valabil?asa cum au invatat ei din experienta lor,asa am invatat eu din experienta mea,care e problema?cat despre visul de care am pomenit,esti batut in cap,mosulete!nu ai inteles ca fara acel vis nu ajungeam veci sa fac slujbe in curte?te pune dracul sa faci molifte,sa lovesti in el?asta e ratiunea ta la care faci referire?cu asa ratiune nu imi e de mirare ca nu ai inteles nimic din ce am scris!si visul premonitoriu al buna-mii ce fu?tot de la draci?si visul in urma caruia mi s-a retras abcesul ce fu?de la draci?pura coincidenta?nu ai cunostinte de stomatologie suficiente ca sa stii ce este un abces dentar si in ce conditii se rezolva!este clar ca nu ai citit despre vise,caci daca ai fi citit,ti-ar fi fost clar ca unele vise chiar sunt de la Dzeu si nu trebuie sa fii sfant ca sa le ai!unul din cele 3 articole despre vise de pe situl acesta are ca titlu:visele sunt de la Dzeu,de la diavol si de la minte!nici asta nu iti spune nimic?ma intriga faptul ca nu accepti ideea ca Dzeu poate da omului vise,calitati de tamaduire ale altora si multe altele!dar tu crezi ca numai dracul poate asa ceva,ceea ce ma indreptateste sa cred ca esti posedat si vezi ce vrea dracul sa vezi!punct!QUOTE=moshu;170755]Stii vorba aceea ca barbatul nu isi contrazice niciodata femeia? O lasa sa se contrazica ea singura. Ma bucur ca scri corect gramatical, insa intr-un post anterior ai scris ca e simplu: darul venit de la Dumnezeu persista, cel de la diavol nu. Acum, te reinventezi: "nu e!" :1: Oricum o fi, nu conteaza, vad ca tu te-ai convins din "proprie experienta". De zecile de intelectuali, teologi si sfinti care au trecut prin fenomene ca vise, bioenergie si yoga, care s-au convins tot prin "proprie experienta" ca sunt inselari de-ale diavolilor, pe astia nu ii mai pui in calcul. Mai ales ca sunt cu siguranta mult mai inteligenti si sporiti duhovniceste fata de noi, forumistii.
Cand e vorba de articolele cu vise, ai dreptate. Nu le-am citit. Nu le-am citit pentru ca nici nu am avut timp, si pentru ca nu tineam chiar asa de mult sa le citesc. Consider ca am citit destule despre vise, inclusiv cartea parintelui Cleopa, si chiar alte carti contrare ortodoxismului (!), si ca am un bagaj indestulator de informatie. De fapt, acele articole doar imi spuneau ceea ce stiam. Insa tineam sa le citesti tu. Din pacate, se vede cum samanta Semanatorului a picat pe drum. Te-ai poticnit la un pasaj si ai uitat restul. Cat ce priveste visul tau, parerea mea (rationala) e ca ipoteza unei coincidente are cel mai mare procentaj de adevar. Urmata de inocularea unui vis diavolesc, al carui scop a fost, bineinteles, atins, te citez: "...stiind insa la mine cum functioneaza visele...." . Adica credinta contrara religiunii ortodoxiste. :103: Iti urez toate cele bune, si sa nu visezi ca daca te arunci de pe bloc vine ingerul pazitor si te ia in carca de te duce in paradis fara interviuri ulterioare pe la vamile dracilor si declaratii la serafimi.[/quote] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:05:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.