![]() |
Citat:
Convingerea narcisista ca progeniturile mele sunt mai de soi decat altii? Motivatiile astea au success la Hollywood nicidecum in sanul traditional al unei familii religioase,ortodoxe in speta. |
Citat:
Multi duhovnici din Ro recomanda sa gasim o scoala cat mai buna si cat mai aproape de Biserica. |
Citat:
In jur de 300 de lei pe luna nu este asa mult. Si acei educatori si ingrijitori trebuie sa traiasca din ceva. Nu stiu draga daca preotul si psihologul sunt salariati, daca sunt part-time sau full. Dar e fain sa ai un preot care sa mai vina la gradinita. |
Citat:
La program prelungit masa e vreo 200ron. Nu (aproape) 600 ca in cazul "privat". Citat:
Citat:
Chiar la program scurt, suma ajunge intr-un an de zile practic cat pentru o facultate particulara daca stai sa te gandesti bine. |
Citat:
Ca mai sunt si exceptii, e partea a doua. |
Depinde de gradinita si de oras.
Si nu vorbeam cu tine. E putin aiurea sa spui ca oamenii au fite daca isi dau copilul la o gradinita ortodoxa. Daca parintii considera ca e mai bine acolo, care e problema? Si mai sunt alti parinti care nu au primit educatie ortodoxa, dar doresc ca pruncii lor sa primeasca ce ei nu au primit acasa. Cei de la scoala brancoveneasca au spus ca sunt si astfel de parinti, nu doar cei f.credinciosi. https://www.youtube.com/watch?v=Bvg1CVNRuTg In video spun parintii de ce au ales scoala/gradinita ortodoxa si nu scoala de stat. |
Nu prea poti sa ai 3 copii de gradinita in acelasi timp. Eventual 2. Si din cate am citit, ptr. al doilea copil e reducere. Si mai ofera si burse ptr. cei care nu isi permit sa mearga. Daca omul isi perminte si poate, care e problema? Cum am zis mai sunt si gradinite ortodoxe fara plata. In Bucuresti, e drept.
Ma indoiesc ca majoritatea acestor gradinite cer bani ptr. a se imbogati. Este chiria lunara, facturile, impozit, taxe, salariile. Se aduna. Sau vrei ca toate educatoarele sa primeasca minimul pe economie? Sau sa lucreze pe gratis? Ar fi bine daca s-ar dezvolta si in Ro program ptr. voluntariat. Apoi daca ar fi mai multi copii in mod normal s-ar reduce si preturile. (in vest toate gradinitele sunt particulare si se plateste lunar) |
Citat:
Un alt aspect pe care il observ ca mama, este acela ca la varsta de trei ani copilul nu este pregatit sa mearga la gradinita. Este dus acolo, mama pleaca pe furis iar el plange timp de o ora. Cel putin in Bucuresti sunt 30 de copii in grupa, educatoarele nu fac fata, chiar daca sunt bine intentionate si pregatite. Nu neg ca mersul la gradinita aresi parti pozitive, dar din pacate are mai multe parti negative. Gradinita poate fi inlocuita cu altceva. De exemplu inscrierea la anumite activitati la Palatul Copiilor. Noi avem multe cd-uri cu muzica pentru copii, invatam poezii, jucam jocuri. Atunci cand ai copii mici nu poti sa faci prea multa treaba, nu ai cum si esti nevoit sa te ocupi de ei (daca stai acasa bineinteles). Copilul ar trebui dus la gradinita si daca el este pregatit pentru asta. Din tot ce am citit, varsta de trei ani este considerata nepotrivita si parintii sunt sfatuiti sa mai astepte, spre binele copilului. |
Citat:
Si o data ce se termina gradinita, urmeaza problema cu scoala - daca ambii parinti lucreaza si nu prea au acces la resurse gen "bunici" zilnic, solutia pentru clasa primara este scoala dupa scoala care si aia costa cam tot atat. Citat:
O familie de profesori cu 3 copii nu si-ar permite sistemul asta de educatie de ex. Citat:
Daca demonstreaza ca ce? Stie sa coloreze mai frumos decat alti copii? Citat:
Citat:
Citat:
2 femei de servici la 2 clase? Psiholog? Preot? Pentru? Salariul unei educatoare in sistem de Stat este in jur de 2000ron brut, adica impartit la 20 copii (nr. optim pentru o grupa) ar fi 100ron (fara mancare), putin mai mare pentru a asigura salarizarea si pe perioada vacantei si inca ceva pentru o femeie de servici. Inca 200ron/luna si pentru o masa/zi + gustare. Jumatate din preturile care se practica in mod curent. Chirie ar fi zero, daca BOR ar binevoie sa construiasca sali de curs in loc de..nu mai repet. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tuseste? Sari cu antibioticul? A facut rosu in gat? Antibioticul pana nu se mai poate. Are febra? Antibiotic, normal. Ce se intampla de fapt? Antibioticul "curata" inclusiv bacteriile bune care protejeaza organismul si creaza teren pentru o noua infectie. In momentul in care apeleaza la tratamente "naturiste", care chit ca unele sunt apa chioara, situatia incepe sa se schimbe, dar ei cred ca e "tratamentul naturist" cand de fapt pur si simplu au renuntat sa se mai inchine Zeului Antibiotic pe altarul caruia jertfesc sanatatea copilului. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Da,curios ca si mie imi miroase a snobism de la o posta.
Dar cum omul incearca sa exerseze orice reteta a succesului preluata de la cunostiinte nu-I de mirare ca ajungem sa luam in considerare tot felul de solutii. Genul de prejudecata ca odorul trebuie musai sa faca meditatii ca sa reuseasca la examene, ca si asta ca pt a iesi un om bun din el trebuie musai sa frecventeze o gradinita ortodoxa,din alea scumpe de nu-si poate permite orice lucrator cinstit. Reiese ca parintii nu-si pot aduce aportul lor in educatie si singura salvare spre formarea noului suflet sunt gradinitele particulare! Slava-Domnului ca exista si sunt si mai scumpicele decat celelalte ca nu toti cioflingarii din cartier sa aibe acces.Mai scump,dar macar avem mandria ca puiul nostru ala cu mot e acolo! Sa fie intr-un loc cu crema societatii nu sa se amestece cu prostimea/saracimea care se duce la gradinitele de stat. Apoi o sa-l scolim acasa... |
Citat:
In grupul meu de prieteni,sunt cazuri de familii cu copii care au renuntat la produse lactate si starea sanatatii s-a imbunatatit.Mai ales ca si ei se plangeau de cat de des se imbolnavesc copiii,facand diverse infectii respiratorii. Acum un rau este eliminat! |
Știu pe cineva care și-a mutat copilul de la o grădiniță de stat la una neoprotestantă din cauza conflictului cu o educatoare. Și culmea că socrul lui e preot... Eu unul nu mi-aș duce copilul la o grădiniță neoprotestantă, doar sînt atîtea locuri în oraș unde-mi pot da copilul pentru educare - re-educare.
|
Citat:
Si apropo de alptare, in tarile nordice copiii sunt alaptati pana la trei ani. Pentru unii este o normalitate, pentru altii o pricina de uimire si indignare. Tot ce conteaza este binele copilului. |
Citat:
Sunt si educatoare mai problematice, si eu am avut una mai ciudatzica..dar nu e o regula in baza careia sa fluturi steguletzul gradinitei "ortodox-particulare" sau a scolitului acasa. |
Citat:
De a se inscrie intr-o colectivitate, de a respecta niste reguli de bun simt? Si cum ai sa stii ca e pregatit? Daca se agata de fusta mamei, nu e? Citat:
Dar parca si prin blogosfera ortodoxa gasisem sugestii ca sa dublezi varsta de mai sus nu e rau ba chiar sanatate curata. |
Citat:
|
Si la noi e cu 3 ani daca e cu handicap.
Unele mame chiar le scot certificat de handicap. Sau incearca sa le ofere unul. |
Citat:
|
Citat:
Nu oricine isi permite. |
Citat:
Suntem un popor crescut la coada vacii, daca era asa, eram disparuti de mult. |
Citat:
|
Citat:
|
Care "medicii"?
Asta cu "Aciditate in corp deci decalcifiaza" este o teorie scrisa si mai ales repetata de cei care nu stiu mare lucru despre echilibrul acido-bazic din organism. O moda de fitze de altfel: "sa mancam alcalin". |
Citat:
-sa manance singur ( la trei ani poate, dar nu intr-un mod satisfacator) -sa mearga singur la toaleta, sa iasa singur din sala de clasa si sa se intoarca singur, sa se spele singur (si nu superficial cum o fac ei la aceasta varsta - de aici atatea probleme ca rotavirus si altele) -sa se imbrace singur, -sa-si exprime nevoile si supararile -sa asculte de educatoare (la nivelul la care un adult o cere) -sa ramana si sa doarma cu alti copii (cu toate ca teoretic nu mai exista program scurt acesta a fost scos, nu stiu daca peste tot stiu doar in sectorul meu, poti sa il iei pe copil acasa dupa programul scurt, chiar daca platesti pentru program lung). Pentru noi acest timp (program scurt) de la 8-12 este chiar iesirea noastra in parc, la aer curat, joaca si soare + masa de dimineata. O alta conditie pentru ca micutul sa mearga la gradinita este sa isi doreasca lucrul asta. Acasa copilul primeste dragoste, atentie, siguranta, o ingrijire net superioara fata de cea de la gradinita. Este un mediu in care se simte bine si se dezvolta la fel de bine si ca parinte vezi asta. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Daca laptele era asa nociv cum spun cei obsedati de veganism, disparam de mult ca popor, otraviti de propria mancare. Citat:
Vino cu studii medicale serioase (nu "doctorii") care sa dovedeasca ca asa este. Eu din ce stiu, studiile au infirmat aceasta ipoteza. In plus, daca o sa binevoiesti sa te documentezi macar ca si teorie care e mecanismul echilibrului acido-bazic din organism, ai sa-ti dai seama ca n-are nevoie de calciu pentru a diminua aciditatea decat poate in cine stie ce cazuri extreme, ceea ce nu e cazul pentru un om sanatos orice ar manca el "acid" si care sigur nu e mai acid decat acidul care il are deja in stomac. Apropo, scapa de ala daca tii musai, rontaie pastilute de carbonat nonstop, vezi ca sunt si inhibatoari de pompa de protoni (medicamentatie) care reduc productia de acid gastric, ar fi pacat sa nu lupti pe toate fronturile cu acidul cel periculos. |
Ce parere aveti despre crese? Asta daca mai sunt in tara.
Pana sa merg la gradinita, eu am fost la cresa(8 ore) si am invatat acolo sa mananc singura si asa. Dupa am fost la gradinita cu program prelungit (8 ore), iar grupele mijlocie si mare le-am facut la gradinita cu program scurt (4 ore). :) Nu prea mai aud sa isi dea cineva copiii la cresa. Acum e la moda bona. |
Citat:
|
Citat:
Nu toti au bunici care doresc sa aibe grija de nepoti. Bunicii mei nu au dorit asta, bona nu au gasit, asa ca am mers la cresa. Acum nu stiu daca la 1-2 ani copilul e bine sa mearga la cresa sau nu. |
Citat:
Asta au recomandat doctorii unei mămici care tocmai a născut...au spus să nu bea lapte, ci să bea iaurt sau brânzică, adică lapte fermentat. Citat:
Citat:
O fi și IPS Laurențiu obsedat de veganism? :39: http://www.youtube.com/watch?v=-r-qmlT9cdA Citat:
Oamenii care au o alimenție cu preponderență vegetariană nu prea cunosc boli, nu prea știu de medic (sau foarte rar), de ce? Pentru această realitate îți cam demontează "studiile serioase"? :39: Citat:
|
Apropo, IPS e practicant, ceea ce vorbește e acoperit de faptă. :1:
|
Citat:
|
Citat:
Am vazut cat de importanta este prezenta mamei, le da copiilor o stare de bine, un echilibru, o buna dispozitie, este ceva greu de descris. Vecina mea a inceput serviciul cand fetita ei a implinit doi ani si cand pleca la munca fetita plangea mult timp dupa ea. O auzeam din camera noastra si imi era tare mila de ea. Baiatelul meu care are nu a implinit inca doi ani, cand vede ca ies din camera imi spune: nu pleaca mami. Daca sunt in alta camera vine repede dupa mine si zambeste fericit cand ma vede. Sunt micuti si au nevoie de noi, in special de mama. Mai am si alte exemple care pe mine m-au ajutat sa inteleg cat de important este ca mama sa se ocupe de copii, sa stea cu ei acasa, in special cand sunt mici, pentru buna si sanatoasa lor crestere. |
Citat:
Si ea a "simtit" ca e nevoie sa-si alapteze copilul la san si la varsta de ...: http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74 As putea sa iau si restul "argumentelor" in parte si sa comentez, dar sunt de o natura la fel de subiectiva. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un alt dezavantaj este faptul ca nu mai este la fel de steril, mutarea din pompa in biberon cere reguli stricte de igiena si sterilizare. Am observat ca micutii prefera sanul si foarte greu accepta biberonul, chiar daca acolo se afla tot lapte de la mami. Alaptatul la san este mai mult decat hrana, si asta inteleg mamele mult mai bine cand se hotarasc sa ii intarce pe copii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:46:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.