![]() |
Citat:
Daca vei citi toata discutia mea, vei vedea ca a fost un raspuns la ideea necesitatii oferirii unui ajutor neconditionat, vroiam sa arat ca nu se poate oferi un sprijin neconditionat oricui. |
Citat:
La ce nu am raspuns? Arata-mi numai si raspund imediat |
Vezi ca din cauza pacatelor noastre si natura sufera .
A scris imparatul David , prin care vorbea Sf.Duh : "Prefacut-a raurile in pamant pustiu, izvoarele de apa in pamant insetat Si pamantul cel roditor in pamant sarat, din pricina celor ce locuiesc pe el."(ps.106) |
Citat:
Fani zice ca nu ti-am raspuns la intrebari. Asa e? |
Nu inteleg de ce cauti date exacte ,cand natura umana e atat de complexa.
Dumnezeu nu e un contabil -cum spunea par.Nicolae Steindhart -care sa tina cont de toate prostiile noastre . Iti dau un citat din sf.Scriptura ,Noul Testament ,ce spune domnul Hristos : "1. Si erau de fata in acel timp unii care-I vesteau despre galileienii al caror sange Pilat l-a amestecat cu jertfele lor. 2. Si El, raspunzand, le-a zis: Credeti, oare, ca acesti galileieni au fost ei mai pacatosi decat toti galileienii, fiindca au suferit aceasta? 3. Nu! zic voua; dar daca nu va veti pocai, toti veti pieri la fel. 4. Sau acei optsprezece insi, peste care s-a surpat turnul in Siloam si i-a ucis, ganditi, oare, ca ei au fost mai pacatosi decat toti oamenii care locuiau in Ierusalim? 5. Nu! zic voua; dar de nu va veti pocai, toti veti pieri la fel. " |
Citat:
|
Anita, ai fi buna sa-mi explici ce intelegi tu din acest fragment?
|
Citat:
De asemenea, nu am absolut nimic impotriva sa ma corectezi daca crezi ca nu am inteles vreo intrebare. |
Vindecarile au loc dupa masura credintei fiecaruia, draga topcat (si alti 'sceptici')
Dragutilor si dragutelor, parca aici trebuia sa fie vorba despre icoane!?... si uite in ce a 'degenerat' respectivul topic! Topcat ar fi trebuit sa fi postat in alta parte intrebarea sa initiala ('poti sa-mi spui de ce Romania are cea mai bolnava populatie?' sau cum o fi fiind reproducerea exacta, ca 'am dat pagina' deja - lol), sa fi deschis un alt topic, separat. Sper ca poate admin-ul va putea muta subiectul asta separat.
In ceea ce priveste nelamuririle si indoielile etc pe care topcat le are cu privire la credinta ortodoxa (si la credinta in Dumnezeu, in general) si la faptul ca unii sunt vindecati iar altii nu s.a.m.d. - vindecarile se produc, se intampla dupa masura credintei fiecaruia! In atatea locuri din Sf. Evanghelie se relateaza, de catre Sf. Apostoli si Evanghelisti, in toate cazurile de vindecari miraculoase pe care Mantuitorul Hristos le-a savarsit de-a lungul activitatii Sale pe pamant, ca toate s-au produs si datorita cedintei fiecaruia (conlucrarea dintre Dumnezeu si om). Spre exemplu, El spune celei vindecate de curgerea sangelui: 'Îndrăznește, fiică, credința ta te-a mântuit. Mergi în pace.' (Luca 8, 41-56). Sau, in alt loc, la vindecarea unui orb care cersea la intrarea in orasul Ierihon: 'Si Iisus i-a zis: Capata-ti vederea! Vezi! Credinta ta te-a mântuit.' (Luca 18; 42). Asisderea si la videcarea fiicei demonizate a femeii cananeence: 'Atunci, raspunzand, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credinta ta; fie tie dupa cum voiesti. Si s-a tamaduit fiica ei in ceasul acela.' (Matei 15, 21-28). Un alt exemplu relevant (citat extras dintr-un articol ce poate fi gasit la urmatorul link: http://www.ziarullumina.ro/print.php?articol=26251): 'În prim-plan este prezentată vindecarea a doi orbi care, auzind de minunile săvârșite de Mântuitorul, Îl urmăreau și Îi cereau cu insistență să-i vindece. Ca și în alte cazuri, Mântuitorul Iisus Hristos evidențiază importanța credinței în primirea vindecării. „Credeți că pot să fac Eu aceasta?“, îi întreabă Hristos Mântuitorul pe cei doi orbi care doreau cu atâta înflăcărare să se vindece. Iar ei au răspuns: „da, Doamne!“. „După credința voastră, fie vouă“, le spune Iisus, și în clipa aceea „s-au deschis ochii lor“.' Si tot asa, exemplele ar putea continua, dar acestea sunt suficiente (parerea mea). Si FiulRisipitor ti-a oferit o varianta de raspuns f. adecvata (si pe care deja o stiai si tu, si toata lumea, sau, ma rog, restu' lumii, majoritatea - asa ca, nimic nou sub soare - lol - si nici cu o floare nu se face primavara, caci, din cate observ (si nu numai eu), tu tot insisti cu ale tale (prostii, aberatii, ineptii si stupizenii - da, stiu, sunt sinonime, oricum - da, si?! :21:), cu 'ironia' ta ieftina si de prost gust, si care nu isi are aici locul porivit, 'etaleaza-ti-o' in alta parte - lol - acuma, nu-ti fie cu suparare). Si vad ca o tot 'dai in statistici cu noi acilea' - lol - statistici care, in multe cazuri, atunci cand nu sunt pure speculatii, fabricatii si inventii senzationalist-alarmiste, menite sa atraga atentia (care aduce profit, intr-un fel sau altul, celor de care sunt fabricate), imprastie panica etc, sunt inexacte si irelevante. Pai daca stam sa traim dupa statistici... In sfarsit, sper ca Bunul Dumnezeu sa iti mai lumineze nitzel (mai mult) mintea, sa iti deschida ochii duhovnicesti, precum apostolului Toma: 'Apoi a zis lui Toma: “Adu-ți degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea, și nu fi necredincios, ci credincios”' (Ioan, 20, 26-27). Si sa te schimbe si pe tine radical, in bine, precum l-a schimbat si pe cel care a devenit Apostolul Pavel, din marele hulitor si prigonitor al crestinilor ce era mai inainte, pe cand purta numele de Saul. Si, de asemenea, sa iti daruiasca si niscaiva intelepciune si putere de discernamant, si toate cele bune si de folos. Pace tie. |
Citat:
|
Citat:
Experientele si testarea nu sunt la locul lor nici in luicruri care exista si pentru atei, cum ar fi dragostea. Si acolo exista incredere si abandon. Minunile nu se intampla la comanda, cum ai apasa pe un buton. |
Citat:
|
Citat:
Ajungem intotdeauna intr-o discutie la un punct in care fiecare ramane la parerealui si nu il putem convinge pe celalalt prin argumente. Mai trebuie si altceva pentru convingere. Ceva superior. |
Citat:
Sau zici ca tocmai cind testam izvorul nu-si face treaba? Al naibii izvor |
topcat, e bine sa ai mai multa deschidere fata de postarile altora si sa nu crezi ca modul tau de vedere, e adevaratul mod de a privi lumea. Pentru mine inca visezi. De aceea nu poti primi decat un anumit tip de invataturi - cele ce prelungesc somnul. Cand te vei trezi, vei vedea ca ceilalti au avut dreptate. Pana una alta nu uita ca e o diferenta intre starea din somn si cea de dupa somn.
|
Citat:
Dupa toata logica facuta de mine in scoala si cred ca asta trebuie sa fie modul de a privi lumea, asta inseamna ca daca doi insi suferind de aceeasi boala vor bea din aceasta apa se vor vindeca in masura credintei lor. Deci un ateu nu va pati nimic iar un credincios va observa o ameliorare, macar. Corect? |
Asa cum mirosul unei flori nu poate fi vazut, dar te impartasesti de el printr-un alt mod decat vazul, asa si aici, nu-L cauta pe Dumnezeu asa cum ne cauti pe noi. E diferit. Deci, trebuie sa adopti un alt mod de cautare ca El sa ti se descopere. Pana una alta, ca sa simti mirosul unei flori trebuie sa indrepti spre ea nasul, nu urechea. Poti sta cu urechea langa floare cat doresti, mirosul il vei primi cu ajutorul nasului. Aici gresesti tu, spui ca nu exista mirosul unei flori pentru ca te tii de nas si incerci sa o mirosi cu ajutorul urechei. Asa e si drum spre Dumnezeu, ca drumul spre mirosul unei flori. Daca nu iei in calcul nasul, nu vei simti mirosul, daca nu iei in calcul credinta, nu-L vei intalni pe Dumnezeu.
|
Citat:
|
Atunci iti spun pe scurt: toate sunt cu putinta celui ce crede.
|
Citat:
Fani, cred ca mai reductor de atit nici macar eu nu pot ;) |
Se vede ca nu intelegi nimic, sunt lucruri mai dificil de realizat decat scrierea cu piciorul stang, si se pot realiza prin credinta. Fa un efort si accepta ca lucrurile stau si altfel decat le vezi tu. Sincer, lumea este mai bogata fata de ceea ce vezi tu.
|
Citat:
Pai daca scrierea cu piciorul sting e asa de usoara, de ce nu o faci? Nu crezi ca ai face fericiti o multime de oameni? Nu e si asta un scop in viata? |
Citat:
As vrea sa imi spui ce intelegi tu prin "vindecarea bolii se face in masura credintei". Multumesc pentru raspuns, stiu ca abuzez |
Daca nu ai baut apa o zi intreaga, e clar ca ai nevoie de multa apa sa-ti potolesti setea. Cativa stropi nu-ti vor fi de ajuns. Asa si pentru a primi vindecare, e nevoie de multa credinta, o credinta care astazi este, maine nu, se aseamana acelor picaturi de apa care niciodata nu vor putea potoli cuiva setea.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tocmai, ca in crestinism nu se iau ideile izolat. Formeaza un tot. Ideile izolate de Tot se numesc erezii, de altfel (erezia inseamna o bucatica rupta din adevar, un adevar partial, de fapt). Repet, nu exista dogme despre felul cum apar si se vindeca bolile. Este un domeniu considerat misterios. |
topcat, tu esti cel ridicol, din toata povestea
topcat, tu esti cel ridicol in toata 'tevatura' asta (cat si in toate celelalte cazuri)! un maimutzoi patetic de ridicol, un 'pierde-vara', un cap-sec, aia esti! nimic nu-ti convine, esti mai ceva ca Moftangiul din schitzele lui Caragiale! ce sa ne mai tot 'batem capul' cu tine, ca nu ajungem nicaieri, nici n-are rost sa ne mai obosim sa-ti raspundem (sa te mai luam in seama, de fapt - ar fi o totala pierdere de vreme si de nervi), din moment ce tu o tii una si buna cu prostiile tale aberante!... daca tot ai 'convingerile' tale de neclintit si 'batute-n cuie', atunci ce mai tot cauti raspunsuri pe forumul asta, unde calci pe toata lumea pe neuroni si pe 'bataturi' (poate si pe alte celea), n-ai altceva mai bun de facut decat sa ne plictisesti pe noi aci?! iti gasisi unde sa 'te dai rotund'!... ia mai scuteste-ne odata cu 'teoriile' tale inepte si cu toate balivernele, ca n-avem timp! get lost & give us a break! :mad: :66: :33:
|
Citat:
Pentru unii, care nu au cap de maimutoi, nu e deloc misterios: vindecarea bolii se face dupa masura credintei, ce vrei mai clar de atit? Ii faci eretici? |
Am citit si eu polemica aceasta... Sunt sigura ca Topcat va gasi intr-o zi raspunsurile pe care le cauta, numai ca, din pacate, nu cred ca din acest forum, pentru ca lanseaza niste provocari la care, cred eu, ar trebui sa i se raspunda cu mai multa dragoste si intelepciune... Oricum, eu il apreciez foarte mult pentru perseverenta si obstinatia acestei cautari. "Bate si ti se va deschide..." Nici Apostolul Toma nu a crezut pana nu a pus mainile pe ranile Mantuitorului. Asa este, unii au nevoie de mai putine dovezi pentru a crede, altii de mai multe, dupa firea fiecaruia... dar toti suntem fiii Lui, chiar si cei care se cred fii de maimute... si ati vazut ca tocmai unii ca aceia (uitati-va numai la fiul risipitor!) au mai mare plata in ceruri, daca se intorc la credinta, decat cei care au urmat de la inceput poruncile, asa ca sa nu ii alungam noi si sa le nu le cream, prin nepricerea noastra, si mai mare prilej de ratacire. Eu atat am avut de spus. Va rog sa ma iertati daca am suparat pe cineva.
|
'Crede si nu cerceta'
"Crede si nu cerceta".
„Cele mai grele de tine nu le cerca si cele mai tari decit tine nu le cerceta. Cele ce ti s-au poruncit tie, acestea cugeta, pentru ca nu-ti sint de treaba tie cele ascunse. Intru prisoseala lucrurilor tale nu iscodi, pentru ca mai mult decit intelegerea omului s-au aratat tie. Caci pre multi au inselat gindul lor, si in socoteala rea au lunecat cugetele lor.” (Intelepciunea lui Isus Sirah, III, 20-23) http://www.ortodoxie.info/72/crede-s...dan-badulescu/ http://biserica.org/Publicatii/1996/NoI/17_index.html "Daca Eu voiesc ca acesta sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu urmeaza Mie" - (Iisus Hristos in Sf. Evanghelie dupa Ioan 21" 22). 'Lui Petru Iisus ia zis despre Ioan: "Daca Eu voiesc ca acesta sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dupa mine!" Prin asta Iisus a vrut sa spuna despre Ioan ca va muri de moarte buna, de batranete, asa cum s-a si intamplat, iar prin porunca [cea] catre Petru "tu vino dupa mine" a vrut sa-i spuna lui Petru ca va muri ca si El, pe cruce.' Similar, prin analogie etc, astfel de indemnuri & mustrari etc, ar putea fi valabile si i s-ar putea aplica si lui topcat (in situatia data si in prezenta 'dezbatere'): si daca Bunul Dumnezeu a hotarat sa ofere unora vindecare intr-un anume fel sau altul, spre exemplu, in cazul respectiv, dupa ce careva (o persoana anume) a baut apa dintr-un anume izvor, ce-ti pasa tie?! Tu vezi-ti de ale tale si ia aminte la tine insuti! Mai bine roaga-L pe Dumnezeu, asemenea tatalui lunaticului din Sf. Evanghelie (de la Marcu 9, 24): "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele"... |
La Dumnezeu este cu putinta ceea ce la oameni este cu neputinta
Si iarasi, nu totul poate fi mereu explicat prin prisma fizicii si a chimiei, pentru ca Bunul Dumnezeu, acolo unde voieste, se biruiesc legile firii - la Dumnezeu este cu putinta ceea ce la oameni este cu neputinta: 'Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: "La oameni aceasta este cu neputință, însă la Dumnezeu toate sunt cu putință"' (Matei 19, 16-26).
Asadar, legile fizicii si ale chimiei nu intotdeauna ofera raspunsuri pertinente etc, sau in unele cazuri, acestea nu pot oferi nici un fel de explicatie (unele lucruri pur si simplu nu se pot explica prin intermediul stiintelor, nu totul are o explicatie stiintifica dupa/conforma cu mintea/logica omeneasca si cu asta basta!). In plus, tot Dumnezeu este si Generatorul fizicii si chimiei, si al tuturor stiintelor (matematicii, astronomiei) etc. Numai ca atunci cand oamenii incearca sa gaseasca raspunsuri si interpretari ghidandu-se si bizuindu-se exclusiv pe/dupa mintile si judecatile (calculele, experimentele, masuratorile, interpretarile etc) lor omenesti, lasandu-L la o parte si excluzandu-L pe Dumnezeu, atunci raspunsurile si rezultatele, daca nu sunt 'catastrofale' (adevarate harababuri) si complet lipsite de orice sens/logica etc, atunci intarzie sa apara (se cam 'lasa asteptate')... Si asta pentru ca logica omeneasca, oricat ar parea ea de 'vasta si cuprinzatoare', (in comparatie cu logica Lui Dumnezeu), este, totusi, extrem de limitata... |
Citat:
Insa daca tu spui ca vindecarea vine in masura credintei, in masura inseamna proportionalitate, uita-te in DEX, deci nu ai proprietatea cuvintelor. Si cu asta am incheiat cu tine |
5 atașament(e)
M-am gandit sa mai pun si eu niste imagini cu unele dintre icoanele care le am pe computer si nu numai
|
3 atașament(e)
si astea :
|
4 atașament(e)
si astea..
|
Danion Vasile - Despre cinstirea sfintelor icoane
Danion Vasile - Despre cinstirea sfintelor icoane - o predică probabil din Duminica Ortodoxiei
http://video.crestinortodox.ro/w7mjb...or_icoane.html |
Citat:
Acum hai sa vedem ce este scris in apocalipsa: Apocalipsa 22: 8. Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea. 9. Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te! Interesante si contrarii lucruri... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:06:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.