![]() |
Doamne doamne
Doamne doamne ceresc Tată / noi pe tine te rugăm / luminează a noastră minte / lucruri bune să învățăm / că Tu ești stăpânul lumii / și al nostru tată ești / și pe toate cele bune / numai Tu le împlinești . Amin ! +
|
Dragă Sfânta Parascheva
Dragă Sfânta Parascheva , / Eu te rog ceva, / Nu cred că te vei supăra , / Sunt fetiță, / Mai rușinoasă / Dar sunt foarte respectoasă. / Dragă Sfântă Parascheva, / Nu te supăra , / Sunt fetiță, nu de seama ta. / Eu te-ascult, te și iubesc, / Dar mai și greșesc. / Dragă Sfântă Parascheva, / Am la toate, / Note bune, / La religie , mi se pare , / Sunt o fată cumsecade, / Cu mânuța ridicată, / Să răspund îndată.
|
Doamne ascultă-mi rugăciunea
Doamne ascultă-mi rugăciunea / Potopită de suspine / Și strigarea gurii mele, / Să ajungă până la tine. / Fața ta să n-o-ntorci Doamne / De la mine când te chem, / Doamne ascultă-mi rugăciunea / Când eu plâng, suspin și gem. / Doamne și mă scapă de vrăjmași / Sufletul când mi l-oi da, / Să-l primești în seama ta. Amin !+
|
Rugăciunea copilului fricos
Doamne, Dumnezeul meu , / Eu fricos am fost mereu , / Vino Tu, cu Crucea Ta , / Și ascultă ruga mea : / În lumină să mă scalzi , / Întunericul să-l arzi , / De mânuță să mă ții , / Curajul să mi-l învii ! / Eu de-acum Îți mulțumesc, / Doamne, tare Te iubesc ! Amin !+
|
Sfânta Cruce
Sfântă Cruce , armă dulce , / De la mine nu te duce, / Căci te pun în pieptul meu, / Și mă rog la Dumnezeu, / Să mă apere de rău. Amin !+
|
Rugăciune pentru mama
Pentru mine mama este / Zâna bună din poveste. / Doamne, dă-mi să o iubesc / Și să pot să-i mulțumesc. / Dăruiește-i bunătate, / Zâmbet, cîntec, sănătate / Și mai dă-i multă răbdare, / Să mă-nvețe să cresc mare. / Și fă ca mămica mea / Să semene cu a Ta .
|
Rugăciune cântare
Doamne cât de frumos ești / Tu în veci nu-mbătrânești / Ești Copilul meu păpușă / Și-mi stai rezemat la ușă. / Fii Doamne păpușa mea / Să mă pot juca aș vrea / Să Te-mbrac, să-Ți pun fundiță/ Să-ți sărut a Ta guriță.
|
Rugăciune pentru bunici
Rugăm pe Dumnezeu aici / Pe noi să ne asculte, / Să ocrotească pe bunici, / Să le dea zile multe. / Nicicând să nu știe ce-i greu / De bine s-aibă parte / Rugăm pe bunul Dumnezeu, / De grijă să le poarte.
|
Citat:
|
Rugaciunea parintilor pentru copii
Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat in fata lui suflare de viata si, binecuvantandu-l, ai zis:cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul,- iar la Cana Galileii, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi harul Tau si sa Te milostivesti asupra copiilor mei, pe care ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor tai ca totdeauna sa le fie calauze si povatuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea sa Te poata lauda si preamari in veci. Amin. |
Maine este ziua lor - la multi ani copii , mamici si tatici de pretutindeni !
5 atașament(e)
Sa ne ingrijim de ei , sa-i iubim , sa-i pretuim , sa-i educam asa cum se cuvine , si sa nu-i uitam pe cei multi aflati in suferinte si nevoi , si sa nu uitam ca insasi Sfanta Scriptura ne arata ce mare pedeapsa ii asteapta pe cei care nu manifesta grija fata de copii sau care din contra se poarta cu indiferenta si rautate , anume ca " cine va sminti pe unul dintre acestia mici care cred in Mine , mai bine i-ar fi lui sa i se atarne de gat o piatra de moara si sa fie afundat in adancul marii " ( Mt. 18,6 ). Bucuria cresterii unui copil este imensa , cu toate necazurile si greutatile acestor vremuri tulburi , caci :"fericit este omul care-si va umple casa de copii , nu se va rusina cand va grai cu vrajmasii sai " ( Ps.126,5 ). Suntem datori sa le amintim micutilor nostri , si tuturor copiilor , ca sunt datori sa fie ascultatori si sarguitori , neuitand nicicand indemnul ,cinsteste pe tatal tau si pe mama ta , ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie " ( Iesire 20,12 ). Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa binecuvanteze cu darurile sale cele bogate , cu harul Sau si cu a Sa iubire de oameni , atat pe tinerele vlastare ale neamului nostru si din intreaga lume , cat si pe toti cei care isi deschid cu caldura si darnicie inima si sufletul fata de cei mici ! Amin!+
|
Astazi doi prieteni de-ai mei au devenit parinti pentru prima data!
Fie ca Dumnezeu sa-l ocroteasca pe copilasul lor, Kosmas Jan Silvester Maria! |
Citat:
|
Baiat! Se obisnuieste pe aici ca un baiat sa primeasca ca si ultim prenume Maria. Semn ca e catolic. :)
|
Sa-i dea Dumnezeu sanatate ca-i mai buna decat toate :D
|
Prietenii nostri din Italia fac o frumoasa surprza copiilor ortodocsi !
Poate se cuvenea amintit acest eveniment la thredul de resurse , sau de anunturi , dar tinand cont ca este vorba de o frumoasa surpriza adresata copiilor si parintilor , am tinut sa fac acest anunt aici la acest thread dedicat copiilor si parintilor deopotriva . Pentru cei interesati iata noua adresa ce a fost lansata de curand :http://tineriortodocsi.webs.com/
|
Rugaciune pentru copilul bolnav
Te rugam Doamne, cu puterea Ta vindeca durerea acestui copil(spuneti numele copilului). Alunga de la el toata boala si toata neputinta. Tu care esti doctorul trupurilor si sufletelor, arata si acum puterea milostivirii Tale. Vindeca-l pe el, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru. O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra rugaciune pentru copilul acesta(numele copilului), stinge-i focul ce l-a cuprins, inceteaza-i boala, ridica-l din patul durerii, intru marirea Ta. Ca Tu esti Cel care vindeci toate neputintele, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin. |
Rugaciune pentru inteleptirea si luminarea copiilor nostri !
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, lumineaza mintile copiilor nostri cu harul Tau cel datator de viata. Tu, Care dai celor intelepti intelepciunea si celor priceputi priceperea, trimite peste ei Duhul Tau cel Sfant datatorul intelepciunii, al cunostiintei si al intelegrii.
Tu i-ai luminat pe alesii Tai in toata vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascali ai lumii si Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvantatorul si Ioan Gura de Aur si s-au aratat vase alese ale sfinteniei, raspandind in lume dreapta credinta. Tu ai luminat-o pe Sfanta Mare Mucenita Ecaterina si ea a rusinat multimea ritorilor pagani. Tu, Doamne, lumineaza-i si pe copiii nostri (numele), ca sa invete cele bineplacute Tie si sa se umple de cunostiinta adevarului. Da-le lor stiinta, pricepere, rabdare si chibzuinta. Sa nu primeasca ei cunostiinte pierzatoare de suflet, nici sa invete ce e urat de Dumnezeu. Fa-i ascultatori fata de dascalii care ii invata cele bune si sarguinciosi in indeplinirea celor ce li s-au randuit. Iar la vremea potrivita, Doamne, ajuta-i sa gaseasca locul in care sa foloseasca cele pe care le-au invatat si sa munceasca spre binele lor si spre folosul aproapelui. Tu ii osandesti pe cei ce isi ingroapa talantii si ii binecuvantezi pe cei care ii inmultesc cu pricepere. Randiueste-le tu Doamne, Cel Ce randuiesti toate spre mantuire, unde sa munceasca, ce sa munceasca si cum sa munceasca. Da-le lor, Doamne, spor in toata lucrarea cea buna si ii intareste in credinta ca sa Te marturiseasca printr-o vietuire curata pana in ultima zi a vietii lor. Amin. |
De Sfantul Nicolae ( in asta seara , ca o exceptie poezioare in loc de rugaciuni )
Mos Nicolae, de Niculae Mara Iarna bate la usa, Mos Nicolae vine in saniusa, Langa foc ne-adapostim Si pe Mosu’ il iubim, Noi din suflet asteptam Darurile ce le meritam! Mos Nicolae, de Simina Silvia Scladan Povestea mosului incepe de demult Caci el cu secole in urma s-a nascut. Om credincios el a facut multe minuni Si-a ajutat mereu oamenii blanzi si buni. Se spune ca trei fete sarace a ajutat Cand a vazut ca nu au zestre pentru maritat A coborat pe horn un ciorapel cu bani, Asa el reusind s-ajute pe sarmani. Se spune ca Mos Nicolae a facut minuni, S-ajute copiii credinciosi, cuminti si buni De-aceea mereu el vine si lasa in ghetute Turta dulce, carti, jucarii sau vargute. Caci el aduce multe bunatati copiilor cuminti Ce s-au purtat frumos ascultand de parinti, Copiilor obraznici le da o nuielusa, Si-o lasa in ghetute seara langa usa. Asa ca dragi copii mereu sa fiti cuminti Sa invatati ce-i bine, s-ascultati de parinti, Ca Mos Nicolae atunci cand va veni, In ghetutele voastre sa puna numai bucurii. Mos Nicolae, autor nespecificat Bunul, Mosul Nicolae Lin soseste in odaie. Si-n ghetutele curate Incep iute sa se-arate: Biscuiti, bomboane, bani, Ciocolata, gologani. Dar mosneagul nu mai stie: Sunt reali sau jucarie? Printre ghete asezati Rad papucii mici, ciudati. Ii explica papusica: Sunt papucii lu’… pisica! Mos Nicolae, autor nespecificat Sfinte Nicolae, Ce ne-aduci in barba Fulgii de zapada, Lasa-ne in galosi Ursuleti frumosi, Iepurasi de plus, Dulciuri si papusi. Noi drept multumire Iti vom recita Cu glasuri duioase Si iti vom canta Cantece frumoase. Mos Nicolae, autor nespecificat De-i bunic sau de-i scolar Toti asteapta al sau dar Zbor de pasare sa fie? Curcubeul sa-i mangaie? O bomboana sa gaseasca? Poate-o mantie regeasca? In pantofi si in ghetute, Pe sub perna-n cizmulite, Mosu-ti lasa de esti bun… Ce anume? Nu iti spun… O surpriza-n bucurie Cautatorului sa-i fie… De gaseste-un betisor E c-al mamei puisor Nu a fost tocmai cuminte Si-l invata Mosu’ minte Sa se straduiasca, Mai mult sa munceasca, Sa invete a darui Ce-i mai bun de la copii: Cumintenie, ascultare Pana cand se face mare Si-o sa vada atunci, pe dat, Mosu’ bun ce i-a lasat: Betisorul fermecat! Asteptam Pe Mos Nicolae, autor nespecificat Voi copii sa fiti cuminti Ne spunea bunicul nostru -Nu-i suparati pe parinti Ca se supara si Mosul Sa va lustruiti papucii Cismulite ori ghetute Ordonate le-nsirati Poate Mosul le v-a umple Cu dulciuri si trenulete Masinute si papusi Jucarii de plus da Mosul Poate v-a da si manusi Si faceam ce-a zis bunicul Ghetele le lustruiam Ne culcam in patul nostru Si pe Mosul-asteptam Dimineata la trezire Noi toti eram bucurosi Nu s-a-ntamplat niciodata Sa ne suparam pe Mos! Mos Nicolae, de Lidia Batali Mamico, precum bine stii, aseara, Am pus la sfatul dumitale Bocancii noi, legati cu sfoara, Si o pereche de sandale In fata usii la intrare. Mi-ai spus: -Mos Nicolae stie In fiecare an ca sa aduca La fiecare copilas o jucarie, Ori o bomboana, ori o nuca. Si am sa-ti pun o intrebare: -Pe unde a venit el, Mosul, Pe unde a plecat in pripa, C-am auzit in zori cocosul Si n-adormisem nici o clipa, Dar am simtit o-mbratisare. Si am primit raspunsu-ndata: -Doar la mamici, Mosul se-arata!* Cei mai mulți sfinți sunt ai “oamenilor mari”, care le înțeleg mǎrețiile. Sfântul Nicolae este si al “oamenilor mici” si, prin aceasta, al tuturor. << TEOFIL PARAIAN >> |
Doamne asculta-mi rugaciunea
Doamne asculta-mi rugaciunea Potopita de suspine Si strigarea gurii mele , Sa ajunga pana la tine. Fata ta sa n-o-ntorci Doamne De la mine cand te chem, Doamne asculta-mi rugaciunea Cand eu plang, suspin si gem. Doamne si ma scapa de vrasmasi Sufletul cand mi l-oi da, Sa-l primesti in seama ta. Amin! |
Cruce Sfanta, ajuta-ma
Cruce Sfanta, ajuta-ma sa ma rog lui Dumnezeu si sa nu fac nici un rau. Cruce Sfanta, apara-ma de vrajmasii ce-mi fac rau si-L asupresc pe Dumnezeu. Cruce Sfanta, fii cu mine si ma-nvata sa fac bine. Cruce Sfanta,-ti multumesc ca ma-ajuti sa te iubesc. Sa iubesc pe Dumnezeu si sa nu fac nici un rau. Amin |
O ruga pentru copilul bolav
Te rugam Doamne, cu puterea Ta vindeca durerea acestui copil (spuneti numele copilului). Alunga de la el toata boala si toata neputinta. Tu care esti doctorul trupurilor si sufletelor, arata si acum puterea milostivirii Tale. Vindeca-l pe el, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, cu rugaciunile pe care le inalti inaintea Fiului Tau si Dumnezeului nostru.
O, Doamne Iisuse Hristoase, primeste putina noastra rugaciune pentru copilul acesta (numele), stinge-i focul ce l-a cuprins, inceteaza-i boala, ridica-l din patul durerii, intru marirea Ta. Ca Tu esti Cel care vindeci toate neputintele, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Amin. |
O alta ruga pentru sanatatea si luminarea copiilor nostri
Doamne Dumnezeule! Fiii pe care ii am sunt un dar al bunatatii Tale. Tu ai facut a se naste in mine simtamantul care ii face scumpi inimii mele, simtamantul dragostei parintesti.
Tie iti inchin copiii mei, Doamne! Binevoieste a le fi lor Parinte; eu sunt un neputincios muritor si fara de ajutorul tau nu pot face nimic. Tu Cel Ce dai hrana pasarilor cerului, Cel Ce pazesti floarea ce rasare in mijlocul stancilor, Parinte a toata lumea, binevoieste a ingriji si de copiii mei, ca sa poata fi fericiti si in viata aceasta si in cea viitoare. Ajuta-mi sa cultiv in ei bunatatea si printr-o buna crestere sa ii fac folositori semenilor. Da-le lor, Doamne, intelepciune, ca sa cunoasca si sa voiasca binele . Da-le lor comorile cele ceresti ale virtutii, ca acestea sunt bogatii nepieritoare. Nu cer pentru ei, Dumnezeul meu, bogatii pamantesti care sunt supuse stricaciunii, ci Te rog sa le dai trupuri sanatoase si iubitoare de osteneala, ca sa poata castiga lupta impotriva relelor vietii. Pazeste inimile lor de orice alunecare pacatoasa si apara nevinovatia lor. Randuieste, Preabunule Stapane, ca ei sa ajunga prin harul Tau fii credinciosi ai Sfintei noastre Biserici si sa binecuvanteze Numele Tau in veci. Doamne Dumnezeule, iarta-ma ca nu stiu sa cresc cum se cuvine acesti copii pe care Tu mi i-ai daruit. Iarta-ma, Dumnezeule, iarta-ma! In loc sa invete de la mine numai cele bune, copiii invata si cele rele si fara sa vreau devin prilej de sminteala pentru ei. Degeaba ii sfatuiesc sa faca binele si sa tina poruncile daca ei vad ca eu nu le pazesc. Degeaba ii indemn cu vorbele daca faptele mele nu sunt pe masura. O, cat sunt de vinovat in fata Ta si a lor! In loc sa Te marturisesc prin faptele mele am facut impotriva. Greu cu adevarat este pentru mine, pacatosul, sa cresc cum trebuie copiii. Cum va creste un copil care nu a vazut in parintii sai pilde de fapte bune? Iarta-ma, Doamne, iarta-ma! Iarta-i si pe parintii, pe mosii si stramosii mei, pentru toate pacatele pe care le-au savarsit, fiind prin ele pietre de poticnire pentru urmasii lor. Indrepteaza-ma pe mine, pacatosul, Doamne, sa duc o viata curata ca sa-mi pot indrepta copiii pe calea poruncilor Tale. Sa vina pacea Ta peste casa noastra, sa vina peste noi mila Ta, ca sa sporim in fapte bune si in tot ce e bineplacut Tie. Ca sa petrecem cealalta vreme a vietii noastre in pocainta si sa dobandim in aceasta viata darul Tau, iar in cealalta fericirea de veci. Pentru rugaciunile Preabinecuvantatei Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor sfintilor Tai. Amin. |
Rugaciunea mamei catre Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu
Maica Sfanta Preacurata,
Vezi ce frumos dorm copiii? Ei imi sunt averea toata , Pentru ei din greu ma zbucium, Pentru ei traiesc in lume. Si indur atat noianul De dureri fara de nume! I-am culcat, si-acum spre Tine vin, Ca ei sa nu ma vaza Si te rog Maicuta Buna Sa cobori o blanda raza, Raza bunataii Tale, Pe frumoasele lor plete Ca sa n-aibe vise rele Si nici pleoapele muiete. Si mi-i fa in zori de ziua, Cand or fi ca sa se scoale, Sa-i vad blanzi, cuminti si veseli, Indreptand spre Tine pasii Cum se-ndreapta inspre Tine, Colo-n cer, sus ingerasii. http://i3.tagstat.com/image09/7/acc3/002305AFWP3.jpg |
" De ziua ta mamico " - Mirela B.
De ziua ta mămico,un dar îti dâruiesc
Căci tu esti pentru mine,fiinta ce-i iubesc. O primăvară dulce măicută să ai parte Iar supărările lasă-le deoparte. În ziua aceasta mamă, te rog fii fericită Căci ai copii tăi,de ei esti tu iubită. Si mândră sa fii mamă de ai tăi copii, Căci într-o bună zi la casa lor vor fi. De ti-am gresit vreodată,azi îmi cer iertare De azi nu vreau să ai nici o supărare. Cu inima-mpacată,măicuta tu vei fi Primeste astăzi darul de la ai tăi copii. Să nu fii tristă mamă,căci inima mă doare Primeste astăzi o preafrumoasa floare, Tu care mi-ai dat viată,si îti multumesc Doar multumita tie astăzi eu zâmbesc. Oh!Măicuta mea,azi mare m-ai văzut Mândră să fii de tine,copii ti-ai crescut. Si ce-i mai bun pe lume,mamă-ti dăruiesc Căci esti măicuta mea din suflet te iubesc! Ce-ti doresti tu mamă azi de mărtisor? Decat să fiu cu tine să nu îti fie dor Să-ti dăruiesc o floare,azi de ziua ta Si din suflet să îti spun:Sărut mâna mama mea!!!! http://i5.tagstat.com/image09/9/47ea/007k05y6kvG.jpg Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Care imputernicesti florile si verdeata de pe tot pamantul cu caldura soarelui Tau, si sufletul omenesc cu caldura iubirii Tale,-Tu, Cel ce pe toate le-ai zidit de bunavoia Ta in cer si pe pamant si pe toate le pastrezi prin dragoste si mila, revarsa, mult-indurate Doamne, peste sufletul meu cel slab si umilit care se inchina Tie, bunatatea si darul Tau, si iubire si mila peste parintii mei, peste mai-marii mei si peste toti aceia care se ostenesc pentru mine si care m-au ajutat vreodata cu sfatul si bunatatea lor. Fa din sufletul meu un soare calduros pentru sufletul lor, ca fiecare din ei sa simta din indestulare mangaierile si ajutorul cel venit de la Tine si revarsat asupra lor prin rugaciunile si prin dragostea mea fiasca. Iti vorbeste, Parinte, inima mea de fiu (fiica), si stiu ca Tu cunosti launtrul nostru si ca nu Te vei intoarce de la inima mea, atat de daruita tuturor acelora pentru care Te rog,-daruieste-mi, Doamne, intelepciune, ca sa nu uit niciodata, nici in suparari, nici in necazuri si nici in bucurie, invatatura Ta, cum ca "binecuvantarile parintilor intaresc casele fiilor", si iarasi: "cununa batranilor sunt fiii lor si fala fiilor sunt parintii lor". Pentru aceasta, rogu-Te, Doamne, slavite imparate si bunule Parinte, intareste-ma sa cresc inaintea fetei lor cu temerea de Tine si cu rusinea de oameni, pentru ca, prin curatirea de orice rau, prin implinirea oricarui bine, prin fuga de orice pacat si prin setea de orice virtute, viata mea sa fie spre mantuirea mea si a lor. Ca Tu esti, Doamne, Cel ce odinioara ai zis: "Lasati copiii sa vina la Mine, ca a unora ca acestora este imparatia cerurilor", si Ti-ai pus dumnezeiestile Tale maini peste capetelelor si i-ai binecuvantat. Insuti Tu, Doamne, Iisuse Hristoase, trimite din cerul Tau cel preainalt binecuvantarea Ta peste mine, robul Tau, si ajuta-mi sa fac bucurie parintilor mei si sa umblu intru cararile Tale cele sfinte, savarsind numai ce este bun si placut Tie, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin. |
Rugaciune pentru sanatatea mamei
http://3.bp.blogspot.com/-zBo2WgT-7s...0/toporasi.jpg
Catre Dumnezeu si Maica sa Ma rog pentru mama mea Sa mi-o tineti sanatoasa Vesela si bucuroasa! Doamne ca sa-i fie bine Vesnic eu te rog pe Tine Poarta grija mamei mele Fereste-o de clipe grele! Pot si eu sa fac mai mult: Sa fiu bun, sa o ascult Si de-acuma inainte Sa incerc sa fiu cumninte. Pentru sfatu-i parintesc De ce spune-o sa tin seama! Tie, Doamne-ti multumesc Ca am cea mai buna mama! http://www.basilica.ro/_upload/img/4...18u0aa1naa.jpg |
Rugă pentru copii
Ne rugăm pentru copiii care mănâncă pe furiș acadele înainte de cină, care sar peste exercițiile din cărțile de matematică, care niciodată nu știu unde și-au pus pantofii. Și ne rugăm pentru cei care privesc spre fotograf din spatele sârmei ghimpate, care nu pot să hoinărească pe străzi într-o pereche nouă de adidași, care n-au clădit niciodată „castele din cuburi", care s-au născut în locuri în care n-ar umbla nici morții, care nu au fost niciodată la circ, care trăiesc în țări prea mici pentru a fi luate în seamă. Ne rugăm pentru cei care dau pupicuri lipicioase și buchete de gura leului, care ne îmbrățișează în grabă și își uită banii de buzunar acasă. Și ne rugăm pentru copiii care nu au primit niciodată un desert, care nu au pe nimeni să îi apere, care își privesc părinții uitându-se la ei cum mor, care nu au nici măcar de unde să fure pâine, care nu au nici o cameră unde să facă curățenie, ale căror poze nu se află în albumul nimănui, ai căror monștri sunt adevărați. Ne rugăm pentru copii care își cheltuiesc în două zile banii de buzunar pe o săptămână, zbiară în magazine când li se refuză ceva și sunt mofturoși la mâncare, cărora le plac poveștile cu fantome, care înghesuie hainele murdare sub pat, se foiesc în biserică și urlă la telefon, care nu spală niciodată cada, cărora nu le place să fie pupați în fața altora, de al căror lacrimi uneori râdem, dar al căror zâmbet ne pot face să plângem. Și ne rugăm pentru cei ale căror coșmaruri se petrec ziua, care ar mânca orice, care nu au fost niciodată la dentist, care nu au fost răsfățați de nimeni, care se culcă flămânzi și adorm plângând, care trăiesc și se mișcă fără să aibă existență. Ne rugăm pentru copii care doresc să fie duși în cârcă și pentru cei care nu pot umbla altfel, pentru cei la care nu renunțăm niciodată, pentru cei cărora nu li se acordă niciodată a doua șansă. Pentru cei cărora le îndulcim viața... și pentru cei care ar prinde mâna oricui ar fi destul de bun să le-o întindă... Ne rugăm Doamne pentru ca copiii care au părinți să vadă în dragostea lor dragostea Ta de Tată și ne rugăm pentru copiii care nu au părinți să te găsească pe Tine Părinte Veșnic. Ne rugăm pentru copiii care sunt iubiți și pentru cei care nu sunt iubiți de părinții lor. Maine este ziua lor - la multi ani copii , mamici si tatici de pretutindeni ! |
Ruga unui copil
|
1 Iunie Ziua Internațională a Copilului
http://stefanfloricica.files.wordpre.../02/iisus1.jpg Cu acest prilej a fost compusă o rugăciune destinată în mod special copiilor. Să ne rugăm, așadar, împreună, pentru copiii noștri: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Tatălui Ceresc, Care ai binecuvântat copiii și ai zis: Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, Care ai privit cu drag pe tânărul ce Te-a întrebat: Doamne, ce să fac ca să moș-tenesc viața de veci, Tu Care ai înviat din morți pe fiul văduvei din Nain, pe fiica lui Iair și pe prietenul Tău Lazăr, binecuvântează cu ha-rul și cu iubirea Ta pe toți copiii și tinerii din lume; ocrotește pe toți copiii botezați în numele Tău însemnându-se cu semnul Crucii Tale; îndreptează tinerețile și luminează cu lumina Ta cea sfântă viața ti-nerilor din Biserica noastră; sporește iubirea copiilor față de părinți și a părinților față de copii, înmulțește râvna copiilor și tinerilor pentru carte și respectul și recunoștința lor față de educatorii, învățătorii și profesorii lor. Doamne Iisus Hristoase, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, vindecă mulțimea copiilor și tinerilor bolnavi în familii, în spitale, în cămine de copii, alină-le suferința și dăruiește răbdare și dragoste celor care îngrijesc de ei: părinți, medici și surori de caritate. Doamne Iisuse Hristoase, Păstorule mult milostive, mângâie cu Du-hul Tău Cel Sfânt, pentru rugăciunile Maicii Tale și ale tuturor sfinților, mulțimea copiilor orfani sau părăsiți de părintii lor, a copiilor întristați și singuri, săraci și neajutorați; dăruiește tuturor adulților dragoste părintească pe care să o arate copiilor fără de părinți și fără de adăpost. Doamne Iisuse Hristoase, Tu care ești speranța și mântuirea noas-tră, dăruiește speranță și tărie sufleteasca tinerilor dezorientați și fără ideal, descurajați și fără speranță pentru viitor; dăruiește părinților copiilor, slujitorilor Bisericii, autorităților civile și tuturor oamenilor de bună credință sporită grijă pentru prezentul și viitorul copiilor și tinerilor din țara noastră, ca ei să poată simți că trăiesc sub bine-cuvântarea Ta, într-o țară binecuvântată de Tine, într-un popor care poartă numele Tău la creștinarea sa ca popor nou în lume. Binecuvântează, Doamne, persoanele și instituțiile care au grijă de copii și tineri, îi ocrotesc și îi îndrumă, îi ajută și îi formează să devină oameni credincioși și înțelepți, harnici și darnici, buni și cinstiți, milostivi și curajoși spre slava Sfintei Treimi și demnitatea poporului nostru. Amin. |
Rugaciune pentru copii
Dumnezeule, Parinte Ceresc Multindurat, miluieste pe copiii nostri (numele) pentru care Te rugam cu smerenie si pe care ii lasam intr-adins ocrotirii Tale. Asaza intru ei credinta tare, invata-i pe ei cucernicia inaintea Ta si invredniceste-i pe ei sa Te iubeasca cu putere pe Tine, Ziditorul si Mantuitorul nostru. Indreapta-i pe ei, Doamne, pe calea adevarului si a binelui, ca sa savarseasca toate spre slava numelui Tau. Invata-i pe ei evlavia si viata cea virtuoasa, ca sa fie buni crestini si folositori oamenilor. Da-le lor sanatate sufleteasca si trupeasca si spor in lucrarile lor. Izbaveste-i pe ei de vicleniile diavolului celui intunecat, de multimea smintelilor, de patimile cele scarnave, de toate necuratiile si de oamenii cei fara de randuiala. Pentru numele cel sfant al Fiului Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, cu rugaciunile Preacinstitei Sale Maici si ale tuturor sfintilor, indruma-i pe ei catre limanul linistit al vesnicei Tale imparatii, ca ei impreuna cu toti dreptii pururea sa-Ti multumeasca Tie, impreuna cu Fiul Tau cel Unul-Nascut si cu Duhul Sfant, Domnul de Viata facatorul. Amin. Rugaciune mai inainte de a incepe sa-i invatam pe copii Doamne Dumnezeule si Ziditorule al nostru, al Carui Chip suntem noi, oamenii, pe care ne-ai infrumusetat si ne-ai ales si pe care ne-ai invatat Legea Ta cea mantuitoare; Cel ce ai descoperit tainele Tale pruncilor, lui Solomon si tuturor celor care Te cauta pe Tine, Datatorule – deschide inima, mintea si gura robilor tai acestia, ca sa se intelepteasca prin puterea legii Tale si sa cunoasca invatatura care le este lor de folos pentru slava sfantului Tau nume, pentru folosul si zidirea Sfintei Tale Biserici, pentru intelegerea binelui si savarsirea voii Tale. Izbaveste-i pe ei de toate rautatile vrajmasilor, ocroteste-i pe ei in credinta cea crestina si in curatie, in toata vremea vietii lor – ca sa se intareasca cu intelepciunea si sa implineasca poruncile Tale, si astfel inteleptiti sa preaslaveasca preasfant numele Tau si sa se faca mostenitori ai imparatiei Tale, caci Tu esti Dumnezeu intru tot milostiv si intru tot bun, si Tie se cuvin toata slava, cinstea si inchinaciunea, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. |
Rugaciuni folositoare ale parintilor pentru copii I
Doamne, Dumnezeule!
Fiii pe care ii am sunt un dar al bunatatii Tale. Tu ai facut a se naste in mine simtamantul care ii face scumpi inimii mele, simtamantul dragostei parintesti. Tie Iti inchin copiii mei, Doamne! Binevoieste a le fi lor Parinte, caci eu sunt un neputincios muritor si fara de ajutorul Tau nu pot face nimic. Tu, Cel ce dai hrana pasarilor cerului, Cel ce pazesti floarea ce rasare in mijlocul stancilor, Parinte a toata lumea, binevoieste a ingriji si de copiii mei, ca sa poata fi fericiti si in viata aceasta, si in cea viitoare. Ajuta-mi sa cultiv in ei bunatatea si printr-o buna crestere sa ii fac folositori semenilor. Da-le lor, Doamne, intelepciune, ca sa cunoasca si sa voiasca binele. Da-le lor comorile cele ceresti ale virtutii, ca acestea sunt bogatii nepieritoare. Nu cer pentru ei, Dumnezeul meu, bogatii pamantesti care sunt supuse stricaciunii, ci Te rog sa le dai trupuri sanatoase si iubitoare de osteneala, ca sa poata birui relele vietii. Pazeste inimile lor de orice alunecare pacatoasa si apara nevinovatia lor. Randuieste, Preabunule Stapane, ca ei sa ajunga prin harul Tau fii credinciosi ai Sfintei noastre Biserici si sa binecuvanteze numele Tau in veci. Doamne, Dumnezeule, iarta-ma ca nu stiu sa cresc cum se cuvine acesti copii pe care mi i-ai daruit! Iarta-ma, Dumnezeule, iarta-ma! In loc sa invete de la mine numai cele bune, copiii invata si cele rele si fara sa vreau devin prilej de sminteala pentru ei. Degeaba ii sfatuiesc sa faca binele si sa tina poruncile, daca ei vad ca eu nu le pazesc. Degeaba ii indemn cu vorbele, daca faptele mele nu sunt pe masura. O, cat sunt de vinovat in fata Ta si a lor! In loc sa Te marturisesc prin faptele mele, am facut impotriva. Greu cu adevarat este pentru mine, pacatosul, sa cresc copiii cum trebuie. Cum va creste un copil care nu a vazut in parintii sai pilda de fapte bune? Iarta-ma, Doamne, iarta-ma! Iarta-i si pe parintii, pe mosii si stramosii mei, pentru toate pacatele pe care le-au savarsit, fiind prin ele pietre de poticnire pentru urmasii lor. Indrepteaza-ma pe mine, pacatosul, Doamne, sa duc o viata curata, ca sa-mi pot indrepta copiii pe calea poruncilor Tale. Sa vina pacea Ta peste casa noastra, sa vina peste noi mila Ta, ca sa sporim in fapte bune si in tot ce e bineplacut Tie. Ca sa petrecem cealalta vreme a vietii noastre in pocainta si sa dobandim in aceasta viata darul Tau, iar in cealalta, bucuria cea vesnica. Pentru rugaciunile Preabinecuvantatei Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai. Amin. |
La multi ani , de ziua voastra - bucuria vietii noastre !
Rugaciune pentru copii
Dumnezeule, Parinte Ceresc Multindurat, miluieste pe copiii nostri (numele) pentru care Te rugam cu smerenie si pe care ii lasam intr-adins ocrotirii Tale. Asaza intru ei credinta tare, invata-i pe ei cucernicia inaintea Ta si invredniceste-i pe ei sa Te iubeasca cu putere pe Tine, Ziditorul si Mantuitorul nostru. Indreapta-i pe ei, Doamne, pe calea adevarului si a binelui, ca sa savarseasca toate spre slava numelui Tau. Invata-i pe ei evlavia si viata cea virtuoasa, ca sa fie buni crestini si folositori oamenilor. Da-le lor sanatate sufleteasca si trupeasca si spor in lucrarile lor. Izbaveste-i pe ei de vicleniile diavolului celui intunecat, de multimea smintelilor, de patimile cele scarnave, de toate necuratiile si de oamenii cei fara de randuiala. Pentru numele cel sfant al Fiului Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, cu rugaciunile Preacinstitei Sale Maici si ale tuturor sfintilor, indruma-i pe ei catre limanul linistit al vesnicei Tale imparatii, ca ei impreuna cu toti dreptii pururea sa-Ti multumeasca Tie, impreuna cu Fiul Tau cel Unul-Nascut si cu Duhul Sfant, Domnul de Viata facatorul. Amin. https://lh6.googleusercontent.com/-a...88459770_n.jpg |
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu
O, Preasfanta Stapana, Fecioara, de Dumnezeu Nascatoare, mantuieste si ocroteste pe fiii mei (numele), pe toti pruncii, pruncele, tinerii, pe cei botezati si pe cei fara de nume si pe cei ce se afla in pantecele mamei lor. Ocroteste-i pe ei cu acoperamantul tau de Maica, pazeste-i pe ei intru frica de Dumnezeu si intru ascultarea de parinti si roaga-te Domnului nostru si Fiului tau sa le daruiasca lor ceea ce le este de folos pentru mantuirea lor. Ii incredintam pe ei purtarii tale de grija, Maica, ca tu esti Acoperamant dumnezeiesc al robilor tai. Amin.
|
Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat in fata lui suflare de viata si, binecuvantandu-l, ai zis:cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul,- iar la Cana Galileii, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate, ca neincetat sa reversi harul Tau si sa Te milostivesti asupra copiilor mei, pe care ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor tai ca totdeauna sa le fie calauze si povatuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea sa Te poata lauda si preamari in veci. Amin.
|
Rugăciunea compusă personal de Patriarhul României :
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Tatălui Ceresc, Care ai binecuvântat copiii și ai zis: Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, Care ai privit cu drag pe tânărul ce Te-a întrebat: Doamne, ce sa fac ca să moștenesc viața de veci, Tu Care ai înviat din morți pe fiul văduvei din Nain, pe fiica lui Iair și pe prietenul Tău Lazăr, binecuvântează cu harul și cu iubirea Ta pe toți copiii și tinerii din lume; ocrotește pe toți copiii botezați în numele Tău însemnându-se cu semnul Crucii Tale; îndreptează tinerețile și luminează cu lumina Ta cea sfântă viața tinerilor din Biserica noastră; sporește iubirea copiilor față de părinți și a părinților față de copii, înmulțește râvna copiilor și tinerilor pentru carte și respectul și recunoștința lor față de educatorii, învățătorii și profesorii lor. Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, vindecă mulțimea copiilor și tinerilor bolnavi în familii, în spitale, în cămine de copii, alină-le suferința și dăruiește răbdare și dragoste celor care îngrijesc de ei: părinți, medici, asistente și asistenți. Doamne Iisuse Hristoase, Păstorule mult milostive, mângâie cu Duhul Tău Cel Sfânt, pentru rugăciunile Maicii Tale și ale tuturor sfinților, mulțimea copiilor orfani sau părăsiți de părinții lor, a copiilor întristați și singuri, săraci și neajutorați; dăruiește tuturor adulților dragoste părintească pe care să o arate copiilor fără de părinți și fără de adăpost. Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul lumii, dăruiește speranță și tărie sufletească tinerilor dezorientați și fără ideal, descurajați și fără speranță pentru viitor; dăruiește părinților copiilor, slujitorilor Bisericii, autorităților civile și tuturor oamenilor de bună credință sporită grijă pentru prezentul și viitorul copiilor și tinerilor din țara noastră, ca ei să poată simți că trăiesc sub binecuvântarea Ta, într-o țară binecuvântată de Tine, într-un popor care poartă numele Tău de la creștinarea sa ca popor nou în lume. Binecuvântează, Doamne, pe toți educatorii, învățătorii și profesorii care au grijă de copii și tineri, îi ocrotesc și îi îndrumă, îi ajută și îi formează să devină oameni credincioși și înțelepți, harnici și darnici, buni și cinstiți, milostivi și curajoși spre slava Preasfintei Treimi și demnitatea poporului nostru. Amin. †DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române |
Rugăciune la început de an școlar
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-mi să treacă cu bine acest nou an școlar ce se începe în această zi. Cel ce ne-ai cerut să fim înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii, luminează-ne cugetele să învățăm ceea ce trebuie, ca să fim bine pregătiți pentru viața care ne așteaptă. Tu știi ce e bine și ce e rău. În mâinile Tale sunt viețile noastre. Crezând că ne este de folos să ieșim încununați cu cunoștințe din această școală, Te rugăm să arăți și de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu ne iubești și știi ce ne este cu adevărat de folos. Doamne, ajută-ne pe noi să nu căutăm slava lumească, ce este degrab trecătoare, ci să căutăm viețuirea curată și sfântă, ca să dobândesc Împărăția cerurilor. Viețile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câștiga bunătățile vremelnice, de nu le vom dobândi și pe cele veșnice? Ce folos vom avea de ne vom lăuda în lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ție? Ajută-ne, Dumnezeule, că numai la Tine să căutăm împlinirea noastră și să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. |
Doamne, Dumnezeul nostru, Care cu chipul Tău ne-ai cinstit pe noi, oamenii și ne-ai îmbrăcat cu rațiune și voie de sine stăpânitoare, Cel care ai intrat în Biserică și i-ai învățat pe oameni, Cel Ce i-ai dăruit lui Solomon înțelepciunea, deschide inimile, mințile și gurile elevilor de-a lungul acestui an școlar, ca să priceapă, să învețe și să facă voia Ta. Luminează-i și întărește-i cu harul Tău, dându-le spor la învățătură, spre propășirea lor și spre mulțumirea părinților lor. Ferește-i de toată ispita și păzește-i în toate zilele vieții lor, făcându-i să sporească totdeauna în toate poruncile Tale, cu rugăciunile preacuratei Tale Maici și ale tuturor sfinților Tăi. Amin!
|
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu
O, Preasfanta Stapana, Fecioara, de Dumnezeu Nascatoare, mantuieste si ocroteste pe fiii mei (numele), pe toti pruncii, pruncele, tinerii, pe cei botezati si pe cei fara de nume si pe cei ce se afla in pantecele mamei lor. Ocroteste-i pe ei cu acoperamantul tau de Maica, pazeste-i pe ei intru frica de Dumnezeu si intru ascultarea de parinti si roaga-te Domnului nostru si Fiului tau sa le daru*iasca lor ceea ce le este de folos pentru mantuirea lor. Ii incredintam pe ei purtarii tale de grija, Maica, ca tu esti Acoperamant dumnezeiesc al robilor tai. Amin. Rugaciunea parintilor pentru binecuvantarea copiilor Doamne Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, binecuvanteaza, sfinteste, ocroteste pe acest copil al meu cu puterea facatoare de viata a Crucii Tale. Amin. Rugaciune pentru copii Dumnezeule, Parinte Ceresc Multindurat, miluieste pe copiii nostri (numele) pentru care Te rugam cu smerenie si pe care ii lasam intr-adins ocrotirii Tale. Asaza intru ei credinta tare, invata-i pe ei cucernicia inaintea Ta si invredniceste-i pe ei sa Te iubeasca cu putere pe Tine, Ziditorul si Mantuitorul nostru. Indreapta-i pe ei, Doamne, pe calea adevarului si a binelui, ca sa savarseasca toate spre slava numelui Tau. Invata-i pe ei evlavia si viata cea virtuoasa, ca sa fie buni crestini si folositori oamenilor. Da-le lor sanatate sufleteasca si trupeasca si spor in lucrarile lor . Izbaveste-i pe ei de vicleniile diavolului celui intunecat, de multimea smintelilor, de patimile cele scarnave, de toate necuratiile si de oamenii cei fara de randuiala. Pentru numele cel sfant al Fiului Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, cu rugaciunile Preacinstitei Sale Maici si ale tuturor sfintilor, indruma-i pe ei catre limanul linistit al vesnicei Tale imparatii, ca ei impreuna cu toti dreptii pururea sa-Ti multumeasca Tie, impreuna cu Fiul Tau cel Unul-Nascut si cu Duhul Sfant, Domnul de Viata facatorul. Amin. |
Doamne, Dumnezeule! Fiii pe care ii am sunt un dar al bunatatii Tale. Tu ai facut a se naste in mine simtamantul care ii face scumpi inimii mele, simtamantul dragostei parintesti. Tie Iti inchin copiii mei, Doamne! Binevoieste a le fi lor Parinte, caci eu sunt un neputincios muritor si fara de ajutorul Tau nu pot face nimic . Tu, Cel ce dai hrana pasarilor cerului, Cel ce pazesti floarea ce rasare in mijlocul stancilor, Parinte a toata lumea, binevoieste a ingriji si de copiii mei, ca sa poata fi fericiti si in viata aceasta, si in cea viitoare. Ajuta-mi sa cultiv in ei bunatatea si printr-o buna crestere sa ii fac folositori semenilor. Da-le lor, Doamne, intelepciune, ca sa cunoasca si sa voiasca binele. Da-le lor comorile cele ceresti ale virtutii, ca acestea sunt bogatii nepieritoare. Nu cer pentru ei, Dumnezeul meu, bogatii pamantesti care sunt supuse stricaciunii, ci Te rog sa le dai trupuri sanatoase si iubitoare de osteneala, ca sa poata birui relele vietii. Pazeste inimile lor de orice alunecare pacatoasa si apara nevinovatia lor. Randuieste, Preabunule Stapane, ca ei sa ajunga prin harul Tau fii credinciosi ai Sfintei noastre Biserici si sa binecuvanteze numele Tau in veci.
Doamne, Dumnezeule, iarta-ma ca nu stiu sa cresc cum se cuvine acesti copii pe care mi i-ai daruit! Iarta-ma, Dumnezeule, iarta-ma! In loc sa invete de la mine numai cele bune, copiii invata si cele rele si fara sa vreau devin prilej de sminteala pentru ei. Degeaba ii sfatuiesc sa faca binele si sa tina poruncile, daca ei vad ca eu nu le pazesc. Degeaba ii indemn cu vorbele, daca faptele mele nu sunt pe masura. O, cat sunt de vinovat in fata Ta si a lor! In loc sa Te marturisesc prin faptele mele, am facut impotriva. Greu cu adevarat este pentru mine, pacatosul, sa cresc copiii cum trebuie. Cum va creste un copil care nu a vazut in parintii sai pilda de fapte bune? Iarta-ma, Doamne, iarta-ma! Iarta-i si pe parintii, pe mosii si stramosii mei, pentru toate pacatele pe care le-au savarsit, fiind prin ele pietre de poticnire pentru urmasii lor . Indrepteaza-ma pe mine, pacatosul, Doamne, sa duc o viata curata, ca sa-mi pot indrepta copiii pe calea poruncilor Tale. Sa vina pacea Ta peste casa noastra, sa vina peste noi mila Ta, ca sa sporim in fapte bune si in tot ce e bineplacut Tie. Ca sa petrecem cealalta vreme a vietii noastre in pocainta si sa dobandim in aceasta viata darul Tau, iar in cealalta, bucuria cea vesnica. Pentru rugaciunile Preabinecuvantatei Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor Sfintilor Tai. Amin. II Doamne, Dumnezeul nostru, Cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om si ai suflat in fata lui suflarea de viata si, binecuvantandu-l, ai zis: Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul, iar la Cana Galileei, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate ca neincetat sa reversi harul Tau si sa Te milostivesti asupra copiilor mei, pe care Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i pe ei de intelepciune si pricepere. Indreapta pasii lor pe caile omeniei, ale dreptatii, ale dragostei de oameni si ale bunei-cuviinte. Ajuta-mi a cultiva in ei bunatatea si a-i face folositori lorusi si obstii in mijlocul careia traiesc. Da-le lor comorile ceresti ale virtutii, care nu pier niciodata. Nu cer pentru ei, Doamne, bogatii pamantesti, ci Te rog: da-le un trup sanatos si iubitor de osteneala, precum si suflet luminat si ravnitor spre tot binele, ca sa ajunga buni fii ai Sfintei noastre Biserici si vrednici cetateni ai Patriei, ca de-a pururi sa binecuvanteze numele Tau. Amin! III Atotputernice Stapane, Ziditorul si Parintele nostru cel Ceresc, care din bunatatea si prin binecuvantarea Ta mi-ai daruit copii: Insuti pri*meste multumita si lauda inimii mele pentru acest dar; si ma invredniceste de harul si ajutorul Tau, ca sa-mi pot indruma copiii pe caile credintei, ale evlaviei si dragostei Tale, ca odata cu varsta sa creasca si in har si intelepciune, si sa se invredniceasca de mostenirea vietii vesnice. Amin. IV Dumnezeule, Care esti intelepciunea si bunatatea nesfarsita, trimite-L pe Duhul adevarului asupra copilului/copiilor nostru/nostri ca sa ii (le) lumineze mintea si inima cu lumina Sa. Te rugam ca invatatura sa nu-l (-i) indeparteze de Tine, ci sa fie mereu pentru el (ei) o cautare a adevarului si o dobandire a cunostintelor necesare spre a-si implini rolul in societate, pentru a-si castiga cinstit existenta si pentru a-si ajuta mai bine semenii. Amin. |
RUGACIUNEA MAMEI PENTRU COPII!
Dumnezeule, Ziditorule al tuturor făpturilor! Adăugând milă peste milă, m-ai făcut vrednică să fiu mamă, bunătatea Ta mi-a dăruit copii, și îndrăznesc să spun că ei sunt copiii Tăi, fiindcă le-ai dat ființă, i-ai făcut vii înzestrându-i cu suflet nemuritor, i-ai renăscut prin botez spre viața cea potrivită cu voia Ta, i-ai înfiat și i-ai primit în sânul Bisericii Tale. Doamne! Păzește-i în har până la sfârșitul vieții lor, învrednicește-i să se împărtășească de Tainele legământului Tău, sfințește-i cu adevărul Tău, ca să se sfințească în ei și prin ei sfânt numele Tău! Trimite-mi ajutorul Tău haric ca să îi cresc spre slava numelui Tău și folosul aproapelui! Dă-mi în scopul acesta răbdare și putere! Învață-mă să sădesc în inima lor rădăcina adevăratei înțelepciuni - frica Ta! Luminează-i cu lumina Înțelepciunii Tale ce cârmuiește întreaga lume! Să Te iubească din tot sufletul și din tot cugetul lor, să se lipească de Tine din toată inima și să tremure de cuvintele Tale toată viața lor! Dăruiește-mi pricepere să le arăt că viața cea adevărată stă în păzirea poruncilor Tale, că osteneala întărită de cucernicie aduce toată viața de aici mulțumire lipsită de tulburare, iar în veșnicie - fericire negrăită. Descoperă-le lor înțelegerea legii Tale, ca până la sfârșitul zilelor lor să aibă simțământul că Tu ești pretutindeni! Sădește în inima lor teama și dezgustul de orice fărădelege, ca să fie fără de prihană în căile lor, ca să-și aducă aminte întotdeauna că Tu, Dumnezeule Atotbune, păzești cu gelozie legea Ta și dreptatea Ta! Ține-i în curăție și în evlavie față de numele Tău, încât să nu prihănească Biserica Ta prin purtarea lor, ci să trăiască după rânduielile ei! Însuflețește-i cu râvna pentru învățătura folositoare și fă-i în stare de toate lucrurile cele bune, ca să câștige înțelegerea cea adevărată a cunoștințelor de care au neapărată nevoie, ca să se lumineze cu știința cea binefăcătoare pentru omenire. Doamne! Dă-mi înțelepciune ca să întipăresc cu trăsături de neșters în inima și în mintea copiilor mei frica de întovărășirea cu cei ce nu știu de frica Ta, să le insuflu îndepărtarea de orice însoțire cu cei nelegiuiți, ca să nu ia aminte la împreună-vorbirile cele putrede, să nu fie abătuți din calea Ta de pildele cele rele, să nu se smintească de faptul că uneori calea nelegiuiților propășește în lumea aceasta! Cerescule Părinte! Dăruiește-mi harul de a nu le face copiilor mei sminteală prin faptele mele, ci a-i feri de rătăciri, de a le îndrepta greșelile, de a le înfrâna îndărătnicia, de a-i abate de la năzuința spre deșertăciune și ușurătate. Să nu fie furați de gânduri nechibzuite, să nu umble după poftele inimii lor, să nu se mândrească în cugetele lor, să nu Te uite pe Tine și să nu uite de legea Ta, ca fărădelegea să nu dea pierzării mintea și sănătatea lor și păcatele să nu le moleșească puterile sufletulului și ale trupului. Judecătorule Drept, Care îi pedepsești pe copii pentru păcatele părinților până la al treilea și al patrulea neam! Abate această pedeapsă de la copiii mei, nu îi bate pe ei pentru păcatele mele, ci stropește-i pe ei cu roua harului Tău, ca să sporească în virtute și în sfințenie, să crească întru bună voirea Ta și întru dragostea oamenilor evlavioși. Părinte al îndurărilor și a toată milostivirea! Din dragoste de mamă, le-aș dori copiilor mei toată îmbelșugarea bunătăților pământești, le-aș dori binecuvântare din roua cerului și din grăsimea pământului, însă fie cu ei sfântă voia Ta! Rânduiește-le soarta după bună voirea Ta, nu îi lipsi în viață de pâinea cea spre ființă, trimite-le toate cele trebuitoare în vremelnicie spre dobândirea veșniciei fericite, fii milostiv cu ei când vor păcătui înaintea Ta, nu le socoti lor păcatele tinereții și ale neștiinței, fă inimile lor să se umilească atunci când se vor împotrivi călăuzirii harului Tău, pedepsește-i și miluiește-i, îndreptân-du-i la calea bineplăcută Ție, dar fără să-i lepezi de la fața Ta! Primește cu bunăvoință rugăciunile lor, dăruiește-le reușită în tot lucrul bun, nu abate fața Ta de la ei în zilele necazului lor, ca să nu-i ajungă ispite mai presus de puterile lor. Adumbrește-i cu mila Ta, ca să umble îngerul Tău cu ei, păzindu-i de toată nenorocirea și calea rea. Dumnezeule Atotbune! Fă-mă mamă care se veselește de copiii săi, ca să îmi fie bucurie în toate zilele vieții mele și sprijin la bătrânețe. Învrednicește-mă să mă înfățișez împreună cu ei la Înfricoșătoarea Ta Judecată nădăjduind în milostivirea Ta și să zic cu nevrednică îndrăznire: „Iată eu și pruncii pe care i-ai dat mie, Doamne!", ca împreună cu ei, preaslăvind bunătatea Ta cea nepovestită și iubirea Ta veșnică, să preaînalț preasfânt numele Tău, Părinte, Fiule și Duhule Sfinte, în vecii vecilor. Amin. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:47:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.