Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciuni care au miscat sufletul nostru (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6298)

cristiboss56 20.05.2009 18:32:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 139541)
"Tot războiul ce se aprinde între noi și dracii necurați nu se poartă pentru altceva decât pentru rugăciunea duhovnicească.
Căci lor le este foarte potrivnică și urâtă , iar nouă foarte mântuitoare și plăcută. << Evagrie Ponticul >>

"Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare Fecioară, întru tot lăudatâ, nu înceta a te ruga pentru nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de sfatul celui înșelător și de toată primejdia să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea vicleană a diavolui.
Păzește-ne până în sfârșit cu rugăciunile tale neosândiți. Ca prin paza și ajutorul tău fiin mânuiți, slavă , laudă , mulțumită și închinăciune pentru toate să înălțăm Unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor acum și pururea și în vecii vecilor. Amin ". A avea pe Maica Domnului protectoare în viața noastră pământească înseamnă a avea siguranța mântuirii și siguranța bucuriei veșnice de a o întâlni în lumea de dincolo. Mult, mult prea rar , din păcate, numele Preasfintei Născătoare de Dumnezeu , Fecioara Maria, este întâlnit pe acest forum Ortodox. De fiecare dată când simțim nevoie de ajutor și nu numai, să alergăm la Maica Domnului nostru Iisus Hristos și să-i citit Acatistele, Psaltira, Paraclisele și toate rugăciunile adresate ei , având cunoștiința prezenței reale a Ei în fața noastră și cu siguranță Prea Bunul Dumnezeu se va milostivi asupra noastră.

Fani71 23.05.2009 23:55:46

Venit-au mai inainte de dimineata, cele ce au fost cu Maria, si afland piatra rasturnata de pe Mormant, auzit-au de la Inger : Pe Cel ce este in Lumina cea pururea fiitoare, cu mortii pentru ce-L cautati, ca pe un mort ? Vedeti infasuraturile cele de ingropare, alergati si lumii propovaduiti, ca a inviat Domnul, omorand moartea, ca este Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce a matuit neamul omenesc.

Fani71 23.05.2009 23:56:39

In Mormant cu Trupul, in iad cu sufletul ca un Dumnezeu, in Rai cu talharul si pe Scaun ai fost Hristoase, cu Tatal si cu Duhul, toate umplandu-le, Cel ce esti de necuprins.

Ca un purtator de viata, ca un mai infrumusetat decat Raiul, cu adevarat si decat toata camara imparateasca, mai luminat s-a aratat, Hristoase, Mormantul Tau, Izvorul Invierii noastre.

(ceasurile Pastilor)

cristiboss56 24.05.2009 21:49:18

Mărturisire în fața Sfântului Potir

Cred, Doamne , și mărturisesc, că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui viu, care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși , dintre care cel dintâi sunt eu. Încă cred, că acesta este însuși preacurat Trupul Tău, și acesta este însuși scum sângele Tău.
Deci mă rog Ție , miluiește-mă și-mi iartă mie greșelile mele cele de voie, și cele fără de voie, cele cu cuvântul sau cu lucrul, cele cu știință, și cu neștiință; și mă învrednicește fără de osândă să mă împărtășesc cu prea curatele Tale Taine spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Amin +

Anna 24.05.2009 21:55:50

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 140498)
In Mormant cu Trupul, in iad cu sufletul ca un Dumnezeu, in Rai cu talharul si pe Scaun ai fost Hristoase, cu Tatal si cu Duhul, toate umplandu-le, Cel ce esti de necuprins.

Ca un purtator de viata, ca un mai infrumusetat decat Raiul, cu adevarat si decat toata camara imparateasca, mai luminat s-a aratat, Hristoase, Mormantul Tau, Izvorul Invierii noastre.

(ceasurile Pastilor)

Ufffff, intr-adevar, si mie imi place aceasta. Nu exista cuvinte sa spuna ce minunate sunt unele rugaciuni si cantari.

Trandafir_Alb 24.05.2009 23:19:26

Rugaciune pentru mantuire

" Dumnezeul meu, cred intru Tine si ma rog Tie, intareste-mi credinta!
Te iubesc, sporeste-mi dragostea!
Ma pocaiesc, fa-mi cainta sa prisoseasca!
Te slavesc ca pe intaiul meu inceput, Te doresc ca pe cea mai inalta dorinta a mea!
Iti multumesc ca Binefacatorului meu cel vesnic!
Te chem ca pe puternicul meu ajutor.
Dumnezeul meu, binevoieste si povatuieste-ma cu intelepciunea Ta, calauzeste-ma cu dreptatea Ta, apara-ma cu puterea Ta.
Iti inchin, o, Dumnezeule, gandurile, faptele, suferintele mele ca in viitor sa ma gandesc la Tine, sa graiesc de Tine, sa lucrez dupa voia Ta, sa sufar pentru Tine.
Doamne, eu voiesc ceea ce voiesti Tu, pentru ca Tu voiesti sa ma supun voii Tale si fagaduiesc sa fac ce voiesti Tu.
Te rog cu umilinta, lumineaza-mi mintea, oteleste-mi voia, curateste-mi trupul si-mi sfinteste sufletul!
Dumnezeule Preabun, ajuta-ma sa ma curatesc de greselile trecute, sa biruiesc ispitele viitoare si sa lucrez cuvintele virtutii. Umple inima mea de dragoste pentru bunatatea Ta, de ura pentru greselile mele, de ravna pentru binele aproapelui si de defaimare pentru desertaciunile lumii. Fa-ma sa fiu supus mai-marilor mei si cu dragoste catre cei mai mici, credincios prietenilor si iertator vrajmasilor mei.
Vino, Atotputernice, intru ajutorul meu, ca sa biruiesc cele sapte pacate de capetenie, care sunt pricina tuturor pacatelor. Sa biruiesc adica: mandria prin smerenie crestineasca; iubirea de argint prin milostenie; invidia prin dragoste si bucurie pentru binele aproapelui; desfranarea prin infranaresi curatie; lacomia prin cumpatare; mania prin rabdare; lenea prin barbatie crestineasca. Asemenea sa biruiesc si toate celelalte pacate si patimi ce izvorasc din acestea.
Si-mi da virtutile crestinesti: credinta, nadejdea si dragostea.
Dumnezeul meu, fa-ma intelept intru lucrarile mele, curajos in primejdii, rabdator in nenorociri si smerit in propasire. Nu ma lasa sa uit vreodata a fi cu luare-aminte la rugaciuni si in Biserica, cumpatat la masa, repede la implinirea datoriilor si statornic in hotarari.
Doamne, insufla-mi grija sa am totdeauna constiinta dreapta, infatisare cuviincioasa, vorbire folositoare si purtare in buna randuiala.
Da-mi harul Tau, ca sa ma deprind a-mi stapani totdeauna patimile, a ma invrednici de darurile Tale, a pazi legea Ta si a merita mantuirea. Dumnezeul meu, fa sa cunosc cat de mici sunt bunatatile pamantesti si cat de mari sunt cele ceresti, cat de scurt este timpul acestei vieti si cat de nemarginita este vesnicia.
Ajuta-mi sa fiu intotdeauna gata de moarte si sa nu ma cutremur de judecata Ta, sa scap de chinurile cele vesnice si sa dobandesc raiul prin Iisus Hristos, Domnul nostru. Amin "

Stiu, e lunga, dar mie-mi place foarte mult!

MadalinaM 05.06.2009 20:23:36

Mie imi place foarte mult psalmul 22

1. Domnul ma paste si nimic nu-mi va lipsi.
2. La loc de pasune, acolo m-a salasluit; la apa odihnei m-a hranit.
3. Sufletul meu l-a intors, povatuitu-m-a pe caile dreptatii, pentru numele Lui.
4. Ca de voi si umbla in mijlocul mortii, nu ma voi teme de rele; ca Tu cu mine esti.
5. Toiagul Tau si varga Ta, acestea m-au mangaiat.
6. Gatit-ai masa inaintea mea, impotriva celor ce ma necajesc; uns-ai cu untdelemn capul meu si paharul Tau este adapandu-ma ca un puternic.
7. Si mila Ta ma va urma in toate zilele vietii mele, ca sa locuiesc in casa Domnului, intru lungime de zile.

Dar si cantarea Iubite-voi Doamne (inceputul psalmului 17) de la Sfanta Liturghie. Foarte frumos acest topic!

Hartford 05.06.2009 21:35:40

Citat:

În prealabil postat de claudiu-marius (Post 137958)
Deschid acest subiect in speranta ca fratiile voastre o sa postati aici acele rugaciuni care la un moment dat prin trecera voastra prin vremelnica viata
au miscat adinc sufletele fratiilor voastre si ati dorit apoi fie sa le auziti din
nou fie sa le rostiti mai apoi in randuiala voastra de rugaciune proprie. Rugaciunea este pe langa dialogul nostru zilnic cu Dumnezeu este spuneam
modalitatea de a ne inbuna sufletele si de a intretine mereu flacara credintei
vie si modul da a aduce preaslavire si lauda lui Dumnezeu pentru toate binefacerile din viata noastra dar si legatura noastra cu Biserica lui Hristos
chezasuitoarea tuturor cararilo vietii spirituale .De aceea fac o invitatie tuturor acelor care au de impartasit rugaciuni frumoase sa posteze si poate altii vor gasi aici rugaciuni care vor mangaia sufletul lor

[SIZE=2]
Rugaciune de pocainta-Rugaciunea mea cu lacrimi[/SIZE]

[SIZE=2]Marturisesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, Celui in Treime slavit si inchinat: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh - pacatele mele facute in toate zilele vietii mele si pana in ceasul de fata cu lucrul, cu cuvantul, cu gandul, cu vederea, cu auzul, cu mirosul, cu gustul, cu pipaitul si cu toate simturile mele sufletesti si trupesti, prin care Te-am maniat pe Tine, Dumnezeul meu, si am nedreptatit pe aproapele. [/SIZE][SIZE=2]Pentru toate acestea ma simt vinovat inaintea Ta si vreau sa ma pocaiesc. De aceea, cu smerenie, ma rog: iarta-ma si ma dezleaga de toate pacatele, ca un bun si de oameni iubitor. Amin[/SIZE]

Fani71 05.06.2009 23:07:34

PSALMUL 33

l. Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea.
2. În Domnul se va lăuda sufletul meu; să audă cei blânzi și să se veselească.
3. Slăviți pe Domnul împreună cu mine și să înălțăm numele Lui împreună.
4. Căutat-am pe Domnul și m-a auzit și din toate necazurile mele m-a izbăvit.
5. Apropiați-vă de El și vă luminați; și fețele voastre să nu se rușineze.
6. Săracul acesta a strigat și Domnul l-a auzit pe el și din toate necazurile lui l-a izbăvit.
7. Străjui-va îngerul Domnului împrejurul celor ce se tem de El și-i va izbăvi pe ei.
8. Gustați și vedeți că bun este Domnul; fericit bărbatul care nădăjduiește în El.

(...)

Fani71 09.06.2009 14:12:37

Psalmul 90

Cel ce locuiește în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălășlui. Va zice Domnului : "Sprijinitorul meu ești și scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul". Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor și de cuvântul tulburător. Cu spatele te va umbri pe tine și sub aripile Lui vei nădăjdui; ca o arma te va înconjura adevărul Lui. Nu te vei teme, de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, de lucrul ce umblă în întuneric, de molima ce bântuie întru amiaza. Cădea-vor dinspre latura ta o mie și zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia. Însă cu ochii tăi vei privi și răsplătirea păcătoșilor vei vedea. Pentru că pe Domnul, nădejdea mea, pe Cel Preaînalt L-ai pus scapare ție. Nu vor veni către tine rele și bataie nu se va apropia de locașul tău. Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale. Pe mâini te vor înălța ca nu cumva să împiedici de piatră piciorul tău. Peste aspida și vasilisc vei păși și vei călca peste leu și peste balaur. "Că spre Mine a nădăjduit și-l voi izbăvi pe el, zice Domnul; îl voi acoperi pe el, că a cunoscut numele Meu. Striga-va către Mine și-l voi auzi pe el; cu dânsul sunt în necaz și-l voi scoate pe el și-l voi slăvi. Cu lungime de zile îl voi umple pe el, și-i voi arăta lui mântuirea Mea".

Marius22 09.06.2009 14:17:39

Rugaciunea a treia, ce se citeste la Vecernia plecarii genunchilor: "Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care inca in aceasta viata cu noi fiind, ai dat oamenilor pacea Ta, si darul Preasfantului Duh il daruiesti pururea celor credinciosi, spre mostenire nestricata iar astazi, mai aratat, ai trimis acest dar Ucenicilor si Apostolilor Tai, si ai intarit buzele lor cu limbi de foc, prin care tot neamul omenesc primind cunostinta de Dumnezeu in a sa limba si in auzul urechilor, ne-am luminat cu lumina Duhului si am scapat din inselaciune, ca dintr-un intuneric; si prin impartirea limbilor de foc celor vazute, cu lucrarea cea mai presus de fire, ne-am invatat a crede in Tine Dumnezeu, impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant: o Dumnezeire, o Putere si o Stapanire.

Tu, dar, Cel ce esti raza Tatalui si chipul neschimbat si nemutat al fiintei si al firii Lui, Izvorul intelepciunii si al harului, deschide-mi si mie pacatosului buzele si ma invata, cum se cuvine si pentru ce trebuie sa ma rog. Ca Tu esti Cel ce stii multimea cea multa a pacatelor mele, dar milostivirea Ta va covarsi noianul acestora; ca, iata, cu frica stau inaintea Ta, punand deznadajduirea sufletului meu in fata adancului milei Tale. Indrepteaza viata mea, Cel ce indreptezi toata faptura cu cuvantul si cu puterea cea negraita a intelepciunii. Cel ce esti liman lin al celor cuprinsi de valuri, si-mi arata calea pe care sa merg. Da gandurilor mele duhul intelepciunii Tale; daruieste nepriceperii mele duhul intelepciunii; adumbreste faptele mele cu duhul temerii de Tine, duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele si cu duh stapanitor intareste alunecarea cugetului meu.

Ca in toate zilele, fiind indreptat, cu Duhul Tau cel bun, spre ceea ce este de folos, sa ma invrednicesc a implini poruncile Tale si pururea sa-mi aduc aminte de venirea Ta cea slavita, care va cerceta faptele noastre; si sa nu ma lasi ca sa ma amagesc cu placerile cele stricacioase ale lumii acesteia, ci intareste-ma sa doresc castigarea bunatatilor celor viitoare, ca Tu ai zis, Stapane: Oricate va cere cineva in numele Tau, fara impiedicare va lua de la Dumnezeu, Parintele cel impreuna vesnic cu Tine.

Pentru aceasta, si eu, pacatosul, la Pogorarea Sfantului Tau Duh, ma rog bunatatii Tale: Cate am cerut, da-mi mie spre mantuire. Asa, Doamne, Care esti daruitor bun si bogat, datator de toata facerea de bine, implineste rugaciunea mea, caci Tu esti indurator, miluitor, partas fara de pacat al trupului nostru si Te pleci cu iubire si milostivire spre cei ce-si pleaca la Tine genunchii, curatind pacatele noastre. Pentru aceasta da, Doamne, poporului Tau, indurarile Tale; auzi-ne pe noi din cerul cel sfant al Tau; sfinteste-ne pe noi cu puterea dreptei Tale celei mantuitoare; acopera-ne pe noi cu acoperamantul aripilor Tale; nu trece cu vederea faptura mainilor Tale.

Tie Unuia am gresit, dar Tie Unuia si slujim. Nu stim sa ne inchinam vreunui dumnezeu strain, nici sa tindem mainile noastre, Stapane, la alt dumnezeu. Iarta-ne noua gresealele, primeste rugaciunile noastre, cele cu plecare de genunchi, tinde-ne noua, tuturor, mana de ajutor. Primeste rugaciunea tuturor ca o tamaie bine-primita, ce se inalta inaintea imparatiei Tale celei prea bune."

dorinastoica14 09.06.2009 22:35:48

Rugăciune pentru ușurarea sufletului,la întristări și tulburări

[COLOR=darkred]Dumnezeule întru numele Tău mântuiește-mă și într-u puterea Ta mă judecă.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Dumnezeule ascultă rugăciunea mea;pleacă urechia Ta la glasurile gurii mele.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Ia aminte spre mine și mă ascultă,că m-am mâhnit într-u îngrijorarea mea și m-am abătut.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Inima mea s-a tulburat într-u mine și frica morții a căzut asupra mea.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Temere și cutremur a venit peste mine și întunericul m-a acoperit.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Doamne,Dumnezeul mântuirii mele,ziua am srtigat și noaptea înaintea Ta.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Să ajungă până la Tine rugăciunea mea;că s-au umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat![/COLOR]
[COLOR=darkred]Miluește-mă Doamne că neputincios sunt! Vindecă-mă că s-a tulburat foarte sufletul meu.[/COLOR]
[COLOR=darkred]În toate nopțile îmi stropesc patul meu cu lacrimile mele și în ele îmi scald așternutul.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Pentru ce ești mâhnit suflete al meu și pentru ce mă tulburi?[/COLOR]
[COLOR=darkred]Nădăjduiește spre Dumnezeu și mă voi mărturisi Lui,mântuirea feței mele și Dumnezeul meu.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Domnul este luminarea mea și mântuitorul meu de cine mă voi teme?[/COLOR]
[COLOR=darkred]Domnul este sprijinitorul vieții mele de cine mă voi înfricoșa?[/COLOR]
[COLOR=darkred]Iubite-voi Doamne virtutea mea![/COLOR]
[COLOR=darkred]Domnul este întărirea mea și scăparea mea și izbăvitorul meu [/COLOR]
[COLOR=darkred]Dumnezeu este ajutorul meu și voi nădăjdui într-u Dânsul.[/COLOR]
[COLOR=darkred]Apărătorul meu și puterea mântuirii mele și sprijinitorul meu.Amin.[/COLOR]

Anna 09.06.2009 23:12:37

O rugaciune care a miscat sufletul meu

Rugaciunea Sfantului Francisc din Assisi
Doamne, fă din mine un ajutorAl pacii Tale mijlocitorUnde este ură eu să aduc iubire,Unde este vină eu să aduc iertare,Unde este dezbinare, eu să aduc unire,Unde-i rătăcire, eu să aduc adevărul,Unde-i îndoială, eu să aduc credintă,Unde-i disperare, eu să aduc sperantă,Unde-i întuneric, eu să aduc lumină,Unde-i suferință, eu să aduc bucurie. Doamne, ajută-mă ca mai curând eu să mângâi pe alții decât să fiu mângâiat,Ca eu să-i înteleg pe alții decât eu să fiu înteles,Ca eu să iubesc pe altii decât eu să fiu iubit.Caci când ma uit pe mine însumi atunci ma găsesc,Când iert atunci găsesc iertare,Când mor pentru mine, atunci înviu la viata de veci. Amin.

cristiboss56 18.06.2009 10:06:58

Adu-Ți aminte , Doamne , de toți cei ce cheamă întru adevăr numele Tău, de toți cei ce ne voiesc binele și de toți cei ce ne voiesc răul , că toți suntem oameni și deșertăciune e tot omul. Și ne rugăm Ție , Doamne , dăruiește - ne marea milă a milostivirii Tale.
Amin ! +

ileana02 18.06.2009 11:10:48

rugaciune

Da-mi Doamne Iubirea,Lumina,Iertarea Ta pentru ca eu sa pot fi azi iubire,lumina si iertare.

cristiboss56 20.06.2009 15:25:58

Doamne, Dumnezeul meu +

Doamne , Dumnezeul meu , ca un bun și de oameni iubitor, multe mile ai făcut cu mine , pe care nu mă așteptam să le văd. Cu ce , oare , voi răsplăti bunătățile Tale , Doamne, Doamne al meu ? Mulțumesc numelui Tău celui mult lăudat, mulțumesc milostivirii Tale celei negrăite ce o ai spre mine , mulțumesc îndelungii Tale răbdări celei neasemănate, și Te rog sprijinește-mă și de acum încolo și mă ajută ! Ferește-mă Stăpâne al tuturor, ca să nu mai greșesc înaintea Ta ! Că tu cunoști alunecarea cea lesnicioasă a firii mele. Tu știi nepriceperea mea, Tu cunoști cele făptuite de mine , cele întru cunoștiință și întru necunoștință , cele de voie și cele fără de voie , cele din noapte și cele din zi , cele cu mintea și cu gândul. De aceea, ca un Dumnezeu bun și de oameni iubitor, șterge-le.
Preabunule Doamne , cu roua milei Tale și ne mântuiește, pentru Sfânt numele Tău , cu judecățile care știi ! Pentru că Tu ești lumina și adevărul și viața și Ție slavă înălțăm : Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 02.07.2009 14:04:46

Preasfântă Fecioară Doamnă ! +

O , Maică iubitoare de fii , arată-mi iubirea ta de Mamă și mie , celui ce sunt străin, orfan și sărac , că tu cu adevărat ești Maica milostivirii și a îndurării. Nu înceta a mă acoperi, mijlocește neâncetat pentru mine , până când mă vei aduce în cămările cerești ale Dumnezeiescului tău Fiu , Căruia I se cuvine cinstea, slava și închinăciunea , dimpreună cu Tatăl și cu Preasfântul Duh , în vecii vecilor .
Amin ! +

libra_y2005 03.07.2009 15:17:32

Rugaciune mult folositoare sufletului, in orice imprejurare

Ridicavoi ochii mei la ceruri,
De unde va veni ajutorul meu?
Ajutorul meu?
De la Domnul
Cel ce a facut cerul si pamintul.

Catre Domnul pasii mei voi duce
Si Legea Lui va fi indreptarea mea.
Doamne, Doamne,Doamne,Doamne
Glasul meu auzi, cind ma rog eu Tie
Intru Tine eu mi-am pus toata nadejdea mea,
Nu ma lepada de la fataTa

Aliluia, Aliluia, Aliluia
Slava Tie Dumnezeul nostru,
Slava Tie!

Aceast dulce rugaciune mi-a fost sprijin de nadejde in clipe grele, de boala si este deosebit de draga sufletului meu.:8:

nectariaminune 03.07.2009 15:22:48

Rugaciunea Sf.Efrem Sirul

Doamne si Stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert nu mi-l da mie.

Iar duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei daruieste-mi-l mie, sluga Ta. Asa, Doamne Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad greselile mele si sä nu osandesc pe fratele meu. Ca binecuvantat esti Tu in vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 03.07.2009 23:35:54

Citat:

În prealabil postat de ileana02 (Post 146449)
Da-mi Doamne Iubirea,Lumina,Iertarea Ta pentru ca eu sa pot fi azi iubire,lumina si iertare.

Foarte frumoasă rugăciune, scurtă dar atât de cuprinzătoare. Să fim : iubire , lumină și iertare ! Trei cuvinte ce definesc însăși Dumnezeirea : lumina cea de necuprins, iubirea și iertarea făr de margini , făr de sfârșit . Suntem creați după chipul și asemănarea Lui și imposibil să nu avem în sufletele noastre rămase măcar o fărâmă de lumină, iubire și iertare !

cristiboss56 07.07.2009 20:47:44

O rugăciune a Sfântului Macarie cel Mare +

Doamne , curățește-mă pe mine păcătosul , că niciodată n-am făcut bine înaintea Ta . Izbăvește-mă , deci de vicleanul și fă să fie întru mine voia Ta, ca fără de osândă să deschid gura mea cea nevrednică și să laud preasfânt numele Tău , al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh , acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin ! +

cristiboss56 07.07.2009 20:54:09

Rugăciune pentru vrăjmași

Doamne Iisuse Hristoase , ai milă de cei ce mă pizmuiesc , de cei ce mă urăsc și de cei ce mă clevetesc ca să nu pătimească pentru mine, Doamne . Ci zdruncină și sfarmă pe vicleanul șarpe care îi învrăjmășește pe ei împotriva mea. Și Te rog Stăpâne să îi ierți pe frații mei care mă hulesc pe mine acum , așa cum m-ai iertat și pe mine , robul Tău , de câte ori am greșit și am venit spre mila Ta.
Amin ! +

fleur_de_neige 12.07.2009 21:19:39

Folositor si ajutator mare te-ai aratat lumii in primejdii, Mucenice, ca pe multi ai izbavit de pagube: pe furi urmarind, pierderile departandu-le si celor ce alearga la tine cu credinta implinind cererea lor; pentru aceasta te rugam , fii milostiv si noua care iti cantam: Bucura-te, Sfinte Mare Mucenice Mina, mult-patimitorule!

Marimu-te, pe tine, Sfanta si Fericita maica a noastra, Xenia, si cinstim sfanta pomenirea ta, ca tu Il rogi pentru noi pe Hristos Dumnezeul nostru.
Iubind saracia lui Hristos, acum te indulcesti de oaspatul cel vesnic; cu nebunia cea paruta ai rusinat nebunia acestei lumi, prin smerenia Crucii ai primit puterea lui Dumnezeu. Pentru aceasta, dobandind darul ajutorarii prin minuni, fericita Xenia, roaga pe Hristos Dumnezeu sa ne izbaveasca prin pocainta de tot raul.

Psalmul 62
Dumnezeule, Dumnezeul meu, pe Tine Te caut dis-de-dimineață.. Însetat-a de Tine sufletul meu, suspinat-a după Tine trupul meu. În pământ pustiu și neumblat și fără de apă. Așa în locul cel sfânt m-am arătat Ție, ca să văd puterea Ta și slava Ta. Că mai bună este mila Ta decât viața; buzele mele Te vor lăuda. Așa Te voi binecuvânta în viața mea și în numele Tău voi ridica mâinile mele.

Ca de seu și de grăsime să se sature sufletul meu și cu buze de bucurie Te va lăuda gura mea.
De mi-am adus aminte de Tine în așternutul meu, în dimineți am cugetat la Tine, că ai fost ajutorul meu
Și întru acoperământul aripilor Tale mă voi bucura. Lipitu-s-a sufletul meu de Tine și pe mine m-a sprijinit dreapta Ta.

Iar ei în deșert au căutat sufletul meu, intra-vor în cele mai de jos ale pământului; da-se-vor în mâinile sabiei, părți vulpilor vor fi. Iar împăratul se va veseli de Dumnezeu; lăuda-se-va tot cel ce se jură întru El, că s-a astupat gura celor ce grăiesc nedreptăți.

georgeval 12.07.2009 22:34:49

PSALMUL 142 : 1. Doamne, auzi rugaciunea mea, asculta cererea mea, intru credinciosia Ta, auzi-ma, intru dreptatea Ta.
2. Sa nu intri la judecata cu robul Tau, ca nimeni din cei vii nu-i [COLOR=Black]drept inaintea Ta.[/COLOR]
3. Vrajmasul prigoneste sufletul meu si viata mea o calca in picioare; facutu-m-a sa locuiesc in intuneric, ca mortii cei din veacuri.
4. S-a mahnit in mine duhul meu, in mine inima mea s-a tulburat.
5. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mainilor Tale m-am gandit.
6. Intins-am catre Tine mainile mele, sufletul meu, ca un pamant insetosat.
7. Degraba auzi-ma, Doamne, ca a slabit duhul meu. Nu-ti intoarce fata Ta de la mine, ca sa nu ma aseman celor ce se coboara in mormant.
8. Fa sa aud dimineata mila Ta, ca la Tine mi-e nadejdea. Arata-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu.
9. Scoate-ma de la vrajmasii mei, Doamne ! La Tine am scapat,
10. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu. Duhul Tau cel bun ma va povatui la pamantul dreptatii.
11. Pentru numele Tau, Doamne, daruieste-mi viata. Intru dreptatea Ta, scoate din necaz sufletul meu.
12. Si intru mila Ta vei sfarsi pe vrajmasii mei si vei pierde pe toti cei ce necajesc sufletul meu, ca eu sunt robul Tau.

georgeval 12.07.2009 22:35:57

RUGACIUNE CATRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindeca patimile mele.! Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu Sangele Tau, curateste sangele meu si amesteca in trupul meu mireasma trupului Tau, celui de viata facator. Fierea, cu care vrajmasii Te-au adapat, sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce, sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de potrivnici. Preasfintele Tale maini, pironite de cei faradelege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gura Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu palmuiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelegi. Duhul Tau, pe care l-ai incredintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin harul Tau. Nu am inima plina de durere ca sa te caut; nu am pocainta, nici umilinta, care intorc pe fii la mostenirea lor; nu am lacrimi mangaietoare, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbante cu lacrimile dragostei celei pentru Tine. Ci Tu Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, vistierul bunatatilor, daruieste-mi pocainta nestirbita si inima indurerata, ca sa poprnesc cu tot sufletul in cautarea Ta; caci fara de Tine ma voi instraina de tot binele. Da-mi asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale. Te-am parasit, Doamne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta. Numara-ma intre oile turmei Tale preaalese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine. Caci inima lor curata este salasul Tau si se vede intr-ansa stralucirea descoperirilor Tale. Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine in necazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine nevrednicul cu harul si cu iubirea de oameni a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin.

mirelat 12.07.2009 23:56:07

Rugaciune speciala

Si mie imi place foarte mult aceasta rugaciune. O citeam de obicei din Acatistier, la sfarsitul Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos. De curand insa, pentru a citi mai usor cand sunt pe drum, mi-am cumparat o mica culegere de acatiste (formatul acela minuscul de buzunar) dar am constatat ca aceasta frumoasa rugaciune nu mai este data la sfarsitul acestui acatist. Si pentru ca imi place f. mult fiindca o simt nu numai linistitoare, dar si plina de forta vietii, cred ca am sa o adaug eu acolo pe o foaie volanta. :25:

cristiboss56 13.07.2009 14:09:02

O , preadulce și întru tot îndurate Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, primește acum această puțină rugăciune a noastră, precum ai primit cei doi bani ai văduvei, și păzește moștenirea Ta de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți, de venirea altor neamuri asupra noastră , de neputințe și de foamete, de toate scârbele și rănile cele aducătoare de moarte, și din chinurile cele viitoare scoate-ne pe toți care strigăm Ție : Aliluia !

cristiboss56 14.07.2009 23:40:57

Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei +

Doamne, nu știu ce să cer de la Tine. Tu Unul știi de ce am nevoie, Tu mă iubești pe mine mai mult decât pot să Te iubesc eu pe Tine. Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu știe a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mângâiere : numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ție ; Tu vezi trebuințele mele pe care nu le știu eu. Vezi și fă după mila Ta. Lovește-mă și mă tămăduiește, doboară-mă și mă ridică. Mă cutremur și tac cu evlavie înaintea voinței Tale sfinte și a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ție jertfă , nu am altă dorință decât numai să fac voia Ta ; învață-mă să mă rog , singur roagă-Te în mine ! Amin << Rugăciunea este superbă, dar și de un real folos, mai ales în clipele de cumpănă, întristare și durere . Să vă fie întru folosul vostru >>

windorin 24.07.2009 12:39:34

Rugaciunea vamesului

"Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatosului !"

sofiaiuga 24.07.2009 17:10:26

Rugaciune catre maica domnului

Imparateasa mea preabuna si nadejdea mea,Nascatoare de Dumnezeu,primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor,bucuria celor mihniti,acoperirea celor necajiti,vezi nevoia mea,vezi necazul meu;ajuta-ma ca pe un neputincios,hraneste-ma ca pe un strain.Necazul meu il stii,dezleaga-l precum vrei,ca n-am alt ajutor afara de tine ,nici alta folositoare grabnica,nici alta mingietoare buna afara de tine,MAICA LUI DUMNEZEU,ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor ,amin.

cristina2012 24.07.2009 18:32:59

Ajutorului omenesc nu ne incredinta pe noi Preasfanta Stapana.
Spuneam asta in timpul sarcinilor, inainte de nastere, in timpul travaliului cat mai puteam spune ceva, rugand-o Pe Maica Domnului sa nu ma lase pe mainile doctorilor, sa nu am nevoie de ajutor special fata de orice nastere normala... si nu m-a lasat niciodata.

cherub 24.07.2009 19:34:13

Psalmul 102
1. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și toate cele dinlăuntrul meu, numele cel sfânt al Lui.
2. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul și nu uita toate răsplătirile Lui.
3. Pe Cel ce curățește toate fărădelegile tale, pe Cel ce vindecă toate bolile tale;
4. Pe Cel ce izbăvește din stricăciune viața ta, pe Cel ce te încununează cu milă și cu îndurări;
5. Pe Cel ce umple de bunătăți pofta ta; înnoi-se-vor ca ale vulturului tinerețile tale.
6. Cel ce face milostenie, Domnul, și judecată tuturor celor ce li se face strâmbătate.
7. Cunoscute a făcut căile Sale lui Moise, fiilor lui Israel voile Sale.
8. Îndurat și milostiv este Domnul, îndelung-răbdător și mult-milostiv.
9. Nu până în sfârșit se va iuți, nici în veac se va mânia.
10. Nu după păcatele noastre a făcut nouă, nici după fărădelegile noastre a răsplătit nouă,
11. Ci [pe] cât este departe cerul de pământ, atât este de mare mila Lui, spre cei ce se tem de El.
12. Pe cât sunt de departe răsăriturile de la apusuri, depărtat-a de la noi fărădelegile noastre.
13. În ce chip miluiește tatăl pe fii, așa a miluit Domnul pe cei ce se tem de El;
14. Că El a cunoscut zidirea noastră, adusu-și-a aminte că țărână suntem.
15. Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului; așa va înflori.
16. Că vânt a trecut peste el și nu va mai fi și nu se va mai cunoaște încă locul său.
17. Iar mila Domnului din veac în veac spre cei ce se tem de Dânsul,
18. Și dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce păzesc legământul Lui
19. Și își aduc aminte de poruncile Lui, ca să le facă pe ele. Domnul în cer a gătit scaunul Său și împărăția Lui peste toți stăpânește.
20. Binecuvântați pe Domnul toți îngerii Lui, cei tari la vârtute, care faceți cuvântul Lui și auziți glasul cuvintelor Lui.
21. Binecuvântați pe Domnul toate puterile Lui, slugile Lui, care faceți voia Lui.
22. Binecuvântați pe Domnul toate lucrurile Lui; în tot locul stăpânirii Lui, binecuvintează suflete al meu pe Domnul.

Psalmul 69:
1. Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte! Doamne, să-mi ajuți mie grăbește-Te!
2. Să se rușineze și să se înfrunte cei ce caută sufletul meu;
3. Să se întoarcă înapoi și să se rușineze cei ce-mi voiesc mie rele;
4. Întoarcă-se îndată rușinați cei ce-mi grăiesc mie: "Bine, bine!"
5. Să se bucure și să se veselească de Tine toți cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, și să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!"
6. Iar eu sărac sunt și sărman, Dumnezeule, ajută-mă!
7. Ajutorul meu și Izbăvitorul meu ești Tu, Doamne, nu zăbovi!

* Iubi-Te-voi Doamne, vârtutea mea. Domnul este întărirea mea și scăparea mea și izbăvitorul meu (Psalmul 17)

* Doamne, scapare Te-ai facut noua in neam si in neam. Eu am zis: Doamne, miluieste-ma, vindeca sufletul meu, ca am gresit Tie. Doamne, la Tine am scapat, invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul Meu. Ca la Tine este izvorul vietii, intru lumina Ta vom vedea lumina. Tinde mila Ta celor ce te cunosc pe Tine. (Cantarea din slujba Utreniei - dinaintea inceputului Sf. Liturghii - se canta sau recita, de asemenea, si in cadrul slujbei Pavecernitei Mici etc)

Rugaciunea [de dimineata a] Staretilor de la Optina:
Doamne dă-mi sa întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi.
Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte.
În tot ceasul acestei zile povățuiește-mă și ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi și mi se vor întâmpla în această zi, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta.
În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine.
Doamne, învață-mă să mă port cu dreptate și înțelepciune cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni.
Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei și toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet.
Doamne, călăuzește-mi voia mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. Amin.

Rugaciunea a 3-a din slujba Sf. Maslu:
Stapane atottiitorule, Imparate Sfinte, Cel ce pedepsesti si nu omori, Care intaresti pe cei neputinciosi si ridici pe cei cazuti; Cel ce indreptezi chinurile cele trupesti ale oamenilor, rugamu-ne Tie, Dumnezeul nostru, ca sa aduci mila Ta peste untdelemnul acesta si peste cei care se ung din el in numele Tau, ca sa le fie lor spre tamaduirea sufletului si a trupului si spre curatie si inlaturare a toata patima si a toata neputinta si boala si a toata intinaciunea trupeasca si sufleteasca. Asa, Doamne, trimite din cer puterea Ta cea tamaduitoare; atinge-Te de trup, potoleste-i fierbinteala, usureaza-i suferintele si-i izgoneste toata boala cea ascunsa. Fii tamaduitorul robului Tau acesta (N); ridica-l pe dansul din patul durerii si din asternutul chinuirii. Daruieste-l pe dansul sanatos si intreg Bisericii Tale ca sa fie bineplacut Tie si sa faca voia Ta.
Ca Tie se cuvine sa ne miluiesti si sa ne mantuiesti pe noi. Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciuni catre PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU (de la sfarsitul Acatistului Sf. Acoperamant)
1. O!, Preacurata Maica a Domnului, a puterilor celor de sus, Imparateasa cerului si a pamantului, atotputernica, aparatoarea si taria noastra, primeste aceasta cantare de lauda si de multumire de la noi nevrednicii robii tai.
Inalta rugaciunile noastre la Tronul lui Dumnezeu si Fiul tau ca sa fie milostiv nedreptatilor noastre. Sa adauge harul sau tuturor celor ce cinstesc preacinstitul tau nume si cu credinta si cu dragoste se inchina facatoarei de minuni icoanei tale. Ca nu suntem vrednici sa fim miluiti de Dansul, daca tu Stapana nu-L vei milostivi asupra noastra. Tie toate sunt cu putinta de la Dansul si pentru aceasta nazuim la tine, ca esti acoperitoarea noastra si grabnica ajutatoare. Auzi-ne pe noi cei ce ne rugam tie, ocroteste-ne cu puternicul tau Acoperamant si cere de la Dumnezeu Fiul Tau, sa dea pastorilor nostri sfintenie ca sa privegheze si sa ocarmuiasca sufletele noastre; ocarmuitorilor de orase intelepciune si putere, judecatorilor dreptate si necautare la fata, invatatorilor minte si smerita intelepciune, sotilor dragoste si conglasuire, fiilor ascultare, asupritilor rabdare, asupritorilorv frica de Dumnezeu, celor scarbiti rabdare si bucurie duhovniceasca, benchetuitorilor infranare, si noua tuturor, duhul intelepciunii si al cucerniciei, duhul milostivirii si al blandetii, duhul curatiei si al dreptatii.
Asa, Doamna preasfanta, milostiveste-te asupra noastra si asupra neputinciosului tau popor. Pe cei rataciti povatuieste-i pe calea cea buna, pe cei batrani ii sprijineste, pe prunci ii pazeste si pe noi pe toti ne apara si ne ocroteste cu milostivirea ta. Pe toti scoate-ne din adancul pacatului si ne lumineaza ochii inimii noastre spre cautarea mantuirii. Milostiva fii noua aici in aceasta viata, iar la infricosata judecata sa te rogi pentru noi catre Fiul tau si Dumnezeul nostru. Ca tu, Doamna, esti slava celor ceresti si nadejdea pamantenilor. Tu esti dupa Dumnezeu nadejdea si aparatoarea noastra a tuturor celor ce ne rugam tie cu credinta. Deci ne rugam tie, atotputernica ajutatoarea noastra si tie ne incredintam pe noi insine si unul pe altul si toata viata noastra acum si pururea si in vecii vecilor, amin.

2. Imparateasa mea cea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor, bucuria scarbitilor si acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi scarba, ajuta-mi ca unui neputincios, hraneste-ma ca pe un strain, necazul meu il stii, deci il dezleaga precum voiesti, ca n-am alt ajutor afara de tine, nici alta folositoare grabnica nici alta mangaiere buna, ci numai pe tine Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor, amin.

3. Preacurata Doamna, Stapana de Dumnezeu Nascatoare Fecioara, care poti face tot binele, primeste aceste cinstite daruri care se cuvin numai tie, de la noi nevrednicii robii tai, ceea ce esti aleasa din toate neamurile si te-ai aratat mai inalta decat toate fapturile ceresti si pamantesti, caci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor si prin tine am cunoscut pe Dumnezeu si ne-am invrednicit Sfantului Trup si Preacuratului sau Sange. pentru aceasta, fericita esti intre neamurile neamurilor, ceea ce esti de Dumnezeu fericita, mai luminata decat Heruvimii si mai cinstita decat Serafimii. Si acum, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare Fecioara intru tot laudata, nu inceta a te ruga pentru nevrednicii robii tai, ca sa ne izbavim de sfatul celui inselator si de toata primejdia si sa fim paziti nevatamati de toata lovirea cea veninata a diavolului. Pazeste-ne pana in sfarsit cu rugaciunile tale neosanditi, ca prin paza si cu ajutorul tau fiind mantuiti, slava, lauda, multumita si inchinaciune pentru toate sa inaltam Unuia in Treime Dumnezeu, Ziditorul tutror, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin.

cherub 24.07.2009 20:07:43

* Aparatoare Doamna, pentru biruinta, multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem Tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi, robii Tai. Ci, ca Ceea ce ai stapanire nebiruita, izbaveste-ne din toate nevoile, ca sa strigam Tie: Bucura-Te, Mireasa, pururea Fecioara!

* Miluieste-ne pe noi, Doamne, caci intru Tine am nadajduit; nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum, ca Un Milostiv, si ne izbaveste pe noi de toti vrajmasii nostri, caci Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul (norodul) Tau, toti lucrul mainilor Tale, si Numele Tau chemam.

* Usa milostivirii deschide-o noua, Preabinecuvantata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim intru Tine, ci sa ne izbavim prin Tine din nevoi, caci Tu esti Mantuirea neamului crestinesc.

* Sprijinitor sufletului meu fii, Hristoase Dumnezeule, caci umblu prin mijlocul multor curse, izbaveste-ma de ele si ma mantuieste, Bunule, ca Un Iubitor de oameni.

* O, Prealuminate Nor, Maica Lui Dumnezeu, pe toti cei ce se lupta cu noi, surpa-i, cu dreapta Ta cea stapanitoare si atotputernica, si celor ce sunt in scarbe le ajuta, pe cei asupriti ii mantuieste, si dezleaga de pacate pe cei ce se roaga Tie, caci toate le poti, cate le voiesti.

* Pe Tine Te stiu folositoarea si pazitoarea prea tare a vietii mele, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care risipesti tulburarea napastelor si farmecelor si izgonesti asupririle diavolilor, asadar Tie ma rog intotdeauna: izbaveste-ma din stricaciunea chinurilor mele.

* Rugaciune dupa a 5-a catisma din Psaltire:
Dumnezeule cel drept si laudat! Dumnezeule cel mare si puternic! Dumnezeule cel mai inainte de veci, Care asculti rugaciunea omulul pacatos: asculta-ma intru acest ceas si pe mine, Cel ce ai fagaduit sa asculti pe cel ce Te vor chema intru adevar. Sa nu Te ingretosezi de mine, cel ce am buze necurate si sunt cuprins de pacate. Nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, apuca arma si pavaza si Te scoala intru ajutorul meu! Scoate sabia si stai impotriva celor ce ma prigonesc! Cearta duhurile cele necurate si le alunga de la fata mea, a nepriceputului! Sa se departeze de la gandul meu duhul uraciunii si al pomenirii de rau, duhul zavistiei si al vicleniei, duhul ingrozirii si al lenevirii, duhul mandriei si al oricarui fel de rautate, sa mi se stinga toata aprinderea si pornirea trupeasca, care se stirneste prin lucrarea diavoleasca, sa mi se lumineze sufletul si trupul si duhul meu cu lumina cunostintei Tale cele dumnezeiesti. Ca prin multimea indurarilor Tale ajungand la unirea credintei, intru barbat desavarsit si la masura varstei, sa slavesc impreuna cu ingerii si cu toti sfintii preacinstitul si de mare cuviinta numele Tau, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Psalmul 70:
1. Spre Tine, Doamne, am nădăjduit, să nu fiu rușinat în veac.
2. Întru dreptatea Ta, izbăvește-mă și mă scoate, pleacă urechea Ta către mine și mă mântuiește.
3. Fii mie Dumnezeu apărător și loc întărit, ca să mă mântuiești,
4. Că întărirea și scăparea mea ești Tu.
5. Dumnezeul meu, izbăvește-mă din mâna păcătosului, din mâna călcătorului de lege și a celui ce face strâmbătate,
6. Că Tu ești așteptarea mea, Doamne; Domnul este nădejdea mea din tinerețile mele.
7. Întru Tine m-am întărit din pântece; din pântecele maicii mele Tu ești acoperitorul meu; întru Tine este lauda mea pururea.
8. Ca o minune m-am făcut multora, iar Tu ești ajutorul meu cel tare.
9. Să se umple gura mea de lauda Ta, ca să laud slava Ta, toată ziua mare cuviința Ta.
10. Nu mă lepăda la vremea bătrâneților; când va lipsi tăria mea, să nu mă lași pe mine.
11. Că au zis vrăjmașii mei mie și cei ce păzesc sufletul meu s-au sfătuit împreună,
12. Zicând: Dumnezeu l-a părăsit pe el, urmăriți-l și-l prindeți pe el, că nu este cel ce izbăvește.
13. Dumnezeule, nu Te depărta de la mine; Dumnezeul meu, spre ajutorul meu ia aminte!
14. Să se rușineze și să piară cei ce defăimează sufletul meu, să se îmbrace cu rușine și înfruntare cei ce caută să-mi facă rău.
15. Iar eu pururea voi nădăjdui spre Tine și voi înmulți lauda Ta.
16. Gura mea va vesti dreptatea Ta, toată ziua mântuirea Ta, al căror nume nu-l cunosc.
17. Intra-voi întru puterea Domnului; Doamne, îmi voi aduce aminte numai de dreptatea Ta.
18. Dumnezeule, m-ai învățat din tinerețile mele și eu și astăzi vestesc minunile Tale.
19. Până la bătrânețe și căruntețe,
20. Dumnezeule, să nu mă părăsești,
21. Ca să vestesc brațul Tău la tot neamul ce va să vină,
22. Puterea Ta și dreptatea Ta, Dumnezeule, până la cele înalte, mărețiile pe care le-ai făcut. Dumnezeule, cine este asemenea Ție?
23. Multe necazuri și rele ai trimis asupra mea, dar întorcându-Te mi-ai dat viață și din adâncurile pământului iarăși m-ai scos.
24. Înmulțit-ai spre mine mărirea Ta și întorcându-Te m-ai mângâiat și din adâncurile pământului iarăși m-ai scos.
25. Că eu voi lăuda cu instrumente de cântare adevărul Tău, Dumnezeule, cânta-voi ție din alăută, Sfântul lui Israel.
26. Bucura-se-vor buzele mele când voi cânta ție și sufletul meu pe care l-ai mântuit.
27. Încă și limba mea toată ziua va rosti dreptatea Ta, când vor fi rușinați și înfruntați cei ce caută să-mi facă rău.

Psalmul 37:
1. Doamne, nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine, nici cu iuțimea Ta să mă cerți.
2. Că săgețile Tale s-au înfipt în mine și ai întărit peste mine mâna Ta.
3. Nu este vindecare în trupul meu de la fața mâniei Tale; nu este pace în oasele mele de la fața păcatelor mele.
4. Că fărădelegile mele au covârșit capul meu, ca o sarcină grea apăsat-au peste mine.
S. Împuțitu-s-au și au putrezit rănile mele, de la fața nebuniei mele.
6. Chinuitu-m-am și m-am gârbovit până în sfârșit, toată ziua mâhnindu-mă umblam.
7. Că șalele mele s-au umplut de ocări și nu este vindecare în trupul meu.
8. Necăjitu-m-am și m-am smerit foarte; răcnit-am din suspinarea inimii mele.
9. Doamne, înaintea Ta este toată dorirea mea și suspinul meu de la Tine nu s-a ascuns.
10. Inima mea s-a tulburat, părăsitu-m-a tăria mea și lumina ochilor mei și aceasta nu este cu mine.
11. Prietenii mei și vecinii mei în preajma mea s-au apropiat și au șezut; și cei de aproape ai mei departe au stat.
12. Și se sileau cei ce căutau sufletul meu și cei ce căutau cele rele mie grăiau deșertăciuni și vicleșuguri toată ziua cugetau.
13. Iar eu ca un surd nu auzeam și ca un mut ce nu-și deschide gura sa.
14. Și m-am făcut ca un om ce nu aude și nu are în gura lui mustrări.
15. Că spre Tine, Doamne, am nădăjduit; Tu mă vei auzi, Doamne, Dumnezeul meu,
16. Că am zis, ca nu cumva să se bucure de mine vrăjmașii mei; și când s-au clătinat picioarele mele, împotriva mea s-au semețit.
17. Că eu spre bătăi gata sunt și durerea mea înaintea mea este pururea.
18. Că fărădelegea mea eu o voi vesti și mă voi îngriji pentru păcatul meu;
19. Iar vrăjmașii mei trăiesc și s-au întărit mai mult decât mine și s-au înmulțit cei ce mă urăsc pe nedrept.
20. Cei ce îmi răsplătesc rele pentru bune, mă defăimau, că urmam bunătatea.
21. Nu mă lăsa, Doamne Dumnezeul meu, nu Te depărta de la mine;
22. Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mântuirii mele.

Psalmul 3:
1. Doamne, cât s-au înmulțit cei ce mă necăjesc! Mulți se scoală asupra mea;
2. Mulți zic sufletului meu: "Nu este mântuire lui, întru Dumnezeul lui! "
3. Iar Tu, Doamne, sprijinitorul meu ești, slava mea și Cel ce înalți capul meu.
4. Cu glasul meu către Domnul am strigat și m-a auzit din muntele cel sfânt al Lui.
5. Eu m-am culcat și am adormit; sculatu-m-am, că Domnul mă va sprijini.
6. Nu mă voi teme de mii de popoare, care împrejur mă împresoară.
7. Scoală, Doamne, mântuiește-mă, Dumnezeul meu, că Tu ai bătut pe toți cei ce mă vrăjmășesc în deșert; dinții păcătoșilor ai zdrobit.
8. A Domnului este mântuirea și peste poporul Tău, binecuvântarea Ta.

cristiboss56 27.07.2009 21:14:53

Pe mine , cel ce zac în greșelile mele ca în patul durerii și am mădularele slăbite , Hristoase mult Milostive, ca unul care Te-ai făcut om de bunăvoie, pentru noianul cel mare al iubirii Tale de oameni, ridică-mă acum în chip nevăzut,ca și pe slăbănogul , și mă îndreptează să umblu în cărările dumnezeieștilor Tale porunci, Mântuitorule , Cel ce mai înainte de Patimă ai arătat poporului iudeilor, prin mulțimea minunilor, că Dumnezeu fiind, pătimești de bunăvoie cu trupul.

cristiboss56 29.07.2009 20:59:35

Rugăciunea Sfântului Ioan Damaschinul +

Stăpâne , Doamne Iisuse Hristoase , Dumnezeul nostru , cela ce singur ai putere de a ierta oamenilor păcatele , ca un bun și iubitor de oameni , iartă mie toate greșelile făcute cu știință și cu neștiință , și mă învrednicește , fără osândă să mă împărtășesc cu dumnezeieștile, preamăritele , preacuratele și de viață făcătoarele Tale Taine , nu spre pedeapsa , nici spre adăugarea păcatelor , ci spre curăție și sfințire , și spre agonisirea vieții și împărăției ce va să vie , spre zid de ajutor , și spre fugărirea celor potrivnici , spre stârpirea greșelilor mele celor multe. Că Tu ești Dumnezeul milei , și al îndurărilor , și al iubirii de oameni, și Ție mărire înălțăm împreună și Tatălui , și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin +

zoridezi 30.07.2009 15:44:15

Eu nu am citit VT dar am inteles ca Psalmii sunt foarte frumosi.
Ce m-a impresionat in NT, a fost rugaciunea lui Iisus: Părinte, de voiești, treacă de la Mine acest pahar. Dar nu voia Mea, ci voia Ta să se facă.

windorin 31.07.2009 10:21:11

Rugaciunea vamesului

cristiboss56 31.07.2009 10:31:45

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 157387)
Rugaciunea vamesului

"Cu ochiul Tău cel milostiv caută spre mine când voi sta înaintea Ta și voi fi judecat, Unule lesne iertătorule ! "

Doralia 31.07.2009 14:10:58

Rugaciunea mea voi varsa catre Domnul si Lui voi spune necazurile mele, ca s-a umplut sufletul meu de rautati si viata mea de iad s-a apropiat, ci ca lona ma rog: Dumnezeule, din stricaciune scoate-ma!

Danette 31.07.2009 22:19:54

"Iubi-Te-voi, Doamne, vartutea mea.

Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu."

Acestea fac parte din Psalmul 17 dar se canta atat de frumos la Sfanta Liturghie incat imi dau lacrimile de cel mai multe ori.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:31:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.