![]() |
nu stiu despre ce Parinte e vorba, nu stiu ce a facut si nici nu ma apuc sa-l cercetez eu,
si nu am chiar asa masura sa ma rog pentru toti, cind nici timp de a ma ruga pentru mine si a lua aminte la mine nu am (sunt insa binecuvintati de Dumnezeu care sa se roage pentru toata lumea) insa bine e sa ne rugam pentru cei care ne-au tulburat, care ne-au afectat, si daca ne-au gresit personal, bine e sa le cerem noi iertare si sa ne smerim lor (pentru caz general, ca cel al discutiei, bine e sa ne rugam pentru dumnealui, pentru noi, si pentru cei care s-au tulburat) si chiar de rugaciunile personale nu au asa putere si patundere si raspuns, rugaciunea multora mult poate face, tulburari in Biserica au fost si vor fi multe, e vorba de oameni, si nimeni nu e fara de pacat, caci de zici ca fara de pacat este cineva, atunci este minciuna, e vorba de oameni care daca lasa doar o clipa pavaza si cercetarea de sine pot cadea simplu in ispita dar de asta e lasata taina spovedaniei, a curatirii, de asta e lasata rugaciunea unuia pentru altul, de asta e lasata porunca de a face iubire cu aproapele (iubire intru Hristos), si a pretui legea iubirii mai mult ca legea talionului |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Din punctul meu de vedere nu e vorba doar de "imagine" Cesar. Biserica nu are nevoie doar de imagine pentru a fi respectata ci si de fapte! Problema e pentru cei ce sunt la inceput de drum. Ei vor simti aceste lovituri mult mai puternic decat cei ce stiu ca Biserica inseamna Noi. Nu zidurile, nu clericii, ci NOI. Situatia grava din punctul meu de vedere este ca aceste cazuri dese si mult mediatizate loveste in crestinul incepator (si poate nu numai in el, Domnul stie..), in copii nevinovati ce privesc preotul ca pe Bunicutul. Acestora cum le explici ca "Bunicutul" este sau nu un om cazut.. asta e durerea! Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului, dar..multi se vor pierde de ea din pricina pastorilor..:2:
|
....Nu numai zidurile, nu numai clericii, ci Noi....
|
corb la corb nu scoate ochii
a vazut sau auzit cineva ca in cadrul BOR a fost caterisit sau pedepsit potrivit canoanelor bisericii vreun ierarh .eu nu pana acum,va fi oare dreptate?IPS.teodosie este doar un exemplu de vindere a preotiei pe bani,dar toti sau aproape toti ierarhii fac asta,a devenit o traditie.nu doar preotia se da pe bani ci orice are nevoie un preot ,ca episcopul sa-i dea binecuvantarea trebuie sa dea atentii,adica bani,ca nu o sa duca un ghiveci cu flori.o sa vedeti ca nu se va lua nici o masura,ba va iesii nevinovat ips teodosie.
|
Citat:
Problema e simpla si incepatorii trebuie sa o inteleaga bine de la inceput: Hristos ne-a invatat sa uram pacatul dar sa il iubim pe pacatos. Nu pentru ca e pacatos, ci pentru ca e om, ca nimeni nu e fara de pacat, chiar daca ar trai numai o zi, cum zice Sfanta Scriptura. Asa ca ma adresez si eu incepatorilor: nu va tulburati. Biserica este in voi, caci in voi este Hristos. Vor veni vremuri mai grele decat acestea, dar daca va smintiti, veti pierde totul, chiar daca pedeapsa mai mare are cel ce sminteste. Zicea undeva Sfantul Siluan Athonitul ca nu avem pastori buni pentru ca nu suntem noi ucenici buni. Daca noi ne-am ruga cu toata taria si dragostea, daca i-am iubi pe toti ca pe noi insine, daca noi ne-am sfinti si am da pilda de sfintenie celor din jur si pastorii nostri ar fi mai tari si poate mai credinciosi. Celor care mai sus ziceau ca a nu osandi pe pacatos inseamna ascunderea gunoiului sub pres ii raspund prin cuvintele Mantuitorului: "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Greu este cuvantul asta, dar daca l-am tine cu sfintenie, nimic nu ne-ar desparti de dragostea lui Hristos. Asa, pentru ca ne caznim sa ne indreptam din faptele noastre, care sunt nimic si mai rau, le comparam cu necuratelile altora (acolo unde sunt), suntem buni de aruncat in foc ca pleava. Hristos a Inviat! |
Citat:
Indiferent cat ne-am jigni/contrazice unii pe altii aici sau in afara forumului, indiferent cate "dreptate" ar avea unul sau celalat daca nu punem genunchiul [COLOR=Red]impreuna[/COLOR] la rugaciune nu vom fi decat niste crestini cu acte. Atat! |
Citat:
|
Citat:
|
Poi domnule, iata ce prevede canonul, l-am luat din articol:
"Tunderea in monahism se face, cu aprobarea chiriarhului (a staretului – n.r.), dupa cel putin trei ani de cercetare canonica si vietuire in manastire." Acelasi document ii lasa totusi staretului o portita de scapare. "Derogarea de la aceasta regula o poate decide numai chiriarhul, din motive misionare urgente." Statutul BOR nu explica la acest capitol care sunt acele motive urgente. De asemenea, in documentul de baza al institutiei Bisericii se arata ca "manastirea este o comunitate de calugari sau calugarite care s-au hotarat in mod liber sa-si duca viata in infranare, saracie de bunavoie si ascultare". deci cum jurnalistul acela voia preotzia mai repede, din motive de a sluji intr-o parohie din Cipru, deci erau invocate motivatzii misionare, regula canonica nu a fost incalcata... este legata daruirea catre biserica sau manastire sau slujitori de daruri materiale cu obtzinerea preotziei, mai repede, ca sa se evite o regula inventata de oameni ca neaparat preotul trebuie sa aiba facultate... poi nu s-au facut sfintzi shi preotzi din cei mai neinsemnatzi shi chiar pacatoshi dar care s-au intors la viatza curata? deci conditziile canonice ale preotziei nu sunt nishte legi rigide ci sunt un indrumar carmuitor unde la carma sta Hristos shi hotarashte prin carmuitorii pushi de El ce indreptari sa dea potrivite cu starea fiecaruia in parte, pentru ca sa ajunga slujitor curat shi cuminte. Deci este la indemana Arhiereilor sa hirotoneasca preotzi cu atat mai mult cu cat slujitorii respectivi au parohie misionara shi se arata shi daruitori de daruri materiale bisericii, deci nu este nici un fel de simonism aicea, ci este o instruire mai rapida. Dar carentzele in educatzie le vei suferi pe pielea ta, caci daca tzi-ai furat singur caciula evitand obstacolele itzi va fi mai greu peurma, dar nu este nici o problema, caci hirotonirea catehumenilor respectiv efectuarea sf Taine a preotziei o face Hristos, deci El o da peste cei ce voiesc sa slujeasca... deci acest lucru nu are cum sa fie supus actului simonistic intrucat Harul shi hirotonia vine de la Hristos... shi este o sfanta shi infricoshatoare Taina... deci pentru acest lucru nu se percep taxe de catre Arhiereu, nu se fac cadouri, ci eventual actele de simonism le intalnim la obtzinerea unor parohii caldicele, la randuiala shi obtzinerea unui post mai "bun" de slujire... in cazul de fatza nu exista legatura intre parohie shi mita adica intre locul caldicel obtzinut shi darurile oferite... ce ar putea fi considerate ca mita, dar nu darul, plicul este dovada ci ceea ce ar fi pretins cineva pentru a face ceea ce-i ceri... deci doar in cazul in care exista dovada ca pentru a se incalca nishte reguli, nishte legi ale tzarii s-a pretins bani sau daruri sau cadouri materiale, deci s-a pretins sa se dea ceva pentru abaterile de la regulile shi legile tzarii.... caci preotzii au toata libertatea de a folosi carmuirile canonice dupa cum ii insufla Duhul lui Dumnezeu, Hristos functzie de ceea ce ii este potrivit celui ce vrea sa slujeasca sau sa se indrepte, spre folosul sufletului aceluia... deci eu nu vad aici nici o problema de simonism, ci chiar o buna aplicare a perceptelor Biblice, caci nu facultatzile omeneshti te fac un preot mai bun ci starunitza ta dupa smerenie shi ascultare shi pazirea predaniilor ce vin de la mai marele iubitor de Hristos... mai degraba vad cum diavolul care in repetate randuri a voit sa-l piarda pe Ierarhul Teuodosie a incercat din nou sa-L compromita, caci nu suporta diavolul shi se intreaba probabil cum de a indraznit inaltul ierarh sa faca asha slujbe frumoase pe malul marii de pashti sau de alte sarbatori... acolo unde satana ishi avea teritoriul lui de juoaca shi flirturi shi adulari de goliciuni shi podoabe... de distractzii shi faradelegi shi chefuri... deci nimeni nu este vinovat dar barfa jujurnalistica iarashi va arunca in spinarea BOR sa dea socoteala de lucruri pe care nu are de ce sa dea socoteala, caci nu-i priveshte pe stat ori pe legislatzie cum ishi randuieshte Biserica shi Hristos pe preotzii ei shi slujitorii noshtrii... |
Ma intriga faptul ca ziaristii se arata necrutatori cu greseli ale IPS Teofan fata de om pana la urma si se arata atat de toleranti atunci cand observa greseli indreptate impotriva religiei crestine ortodoxe, impotriva lui Dumnezeu. Ce este mai grav?
Cu o armata de ziaristi constiinciosi putea fi informata rapid populatia in legatura cu pericolul sclaviei electronice. Si chiar si in legatura cu pericolul pe care-l reprezinta ecumenismul pentru Ortodoxie. Aceasta ar fi fost intr-adevar o STIRE. Greseala IPS Teodosie se incadreaza la ,,fapt divers''. N-a incomodat pe nimeni in ultima vreme? Caci stiu sigur ca nu e singurul care procedeaza astfel. Nici in preotie, nici in alte domenii... Fapta lui il priveste personal, nu pe noi toti. Cine vrea sa-si justifice activitatea si sa aiba dovada ca a luptat impotriva coruptiei e direct interesat sa ,,munceasca''. Ceilalti pot uza de discernamant, asa cum vad se si intampla. |
Citat:
"Unirea credintei si impartasirea Sfantului Duh la Domnul sa cerem!" |
Inscenare?
Dupa ce Romania Libera a dezvaluit ca Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie a cerut bani unor studenti la teologie pentru ca acestia sa poata fi hirotoniti, Arhiepiscopia Tomisului a anuntat ca, desi este clar ca este o inscenare, s-au luat masurile pentru declansarea unei anchete.
Ceea ce este, insa, interesant, este faptul ca cel care a dispus masurile pentru declansarea anchetei este insusi IPS Teodosie, iar datele stranse in timpul investigatiilor vor fi centralizate tot de el. "Am demarat o ancheta. (...) Deocamdata suntem in ancheta, nu luam masuri. Aceasta ancheta este realizata in cadrul Arhiepiscopiei si este sub supravegherea Inalt Prea Sfintitului Teodosie. El a dispus initierea acestei anchete si el va centraliza datele", a declarat Eugen Tanasescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomis. http://www.ziare.com/articole/Arhiepiscopul+Teodosie Cu bani din donatii, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a construit in satul natal din judetul Suceava un hotel de lux... http://www.cotidianul.ro/manastirea_...osie-4793.html |
Hahahahahaha! Adica tot invinuitul face anceta ca sa vada daca e invinuit, tot el centralizeaza rezultatetele....Ei, inscenare. Hotul striga hotii, cam asta e ideea. Normal ca daca tu declansezi ancheta ai sanse mult mai bune de a o "conduce" in ce directie vrei...
Normal ar fi fost ca ancheta sa fie facuta de oameni din afara, fara legatura cu cei implicati. Si mai ales, IPS Teodosie sa nu fie implicat in conducerea anchetei deloc. Dar na, asta e, traim in Romania si noi, ca romani, acceptam cam orice de la conducatorii nostri. Bataie de joc. Pana la sclavia electonica suntem supusi la sclavia coruptiei. |
vsovi, daca va fi gasit vinovat de justitie nu mai are nici o importanta daca a incalcat canoane bisericesti sau nu.
Sunt curios, insa, daca justitia il gaseste vinovat si BOR nu, va fi primul arhiepiscop roman care sa hirotoniseasca in celula, sau cum? |
Citat:
|
Chiar crezi ca Dumnezeu ai scoate la lumina pe cei incorecti???!!!
Esti cam naiva pentru varsta ta,nu crezi!!!! Adevarata societate(clerica si laica) fierbe pe dinauntru de atata mizerie si incorectitudine!!!! |
IPS Teodosie va fi cercetat de Inalta Curte de Casatie si Justitie
IPS Teodosie ar putea fi judecat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Reprezentantii Parchetului au trimis o adresa catre Arhiepiscopia Constanta, prin care cere institutiei sa precizeze daca IPS Teodosie face parte din Inaltul Cler. http://www.mondonews.ro/IPS-Teodosie...+id-10380.html |
Dom-le unii din autorii articolului nu mai scrie el saracu scriu diavolii prin el.
Uitati aci cum descrie cum s-a speriat si a fugit de la o manastire unde trebuia sa asiste la moliftele Sfantului Vasile cel Mare. http://www.catavencu.ro/noaptea_diav...uiti-7383.html Trebuie sa facem rugaciune pentru fratele acela Razvan Chiruta ca sa izbaveasca de chinuirile vrajmasului.Puteti sa il treceti si la Sfantul Maslu sa se vindece. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Chiar nu puteti sa va ignorati reciproc??? M-am cam saturat sa vad intepaturi in fiecare topic in care una din voi (ancah, ory sau mirelat) posteaza. Lasati balta ironiile, micile rautati si asa mai departe. Daca cu puteti sa va placeti, macar ignorati-va. |
Stiati ca:
Averea episcopului ii aparatine lui insusi? Cel putin pina acum (f. putini ani) legea mai era in vigoare si nu cred ca a avut cineva interes sa o schimbe!
Asta explica multe..... Iisus a spus sa arunce primul piatra cel fara pacate, este adevarat si El singurul nu a facut-o. Nu a facut-o fata de femeia adultera! Cind era vorba de fete bisericesti alese (farisei) nu statea de loc pe ginduri sa o faca! Oare de ce? Voi cei din Romania nu traiti sfisierea asta continua a ortodoxiei romanesti. Dar in occident sint preoti (si parohii) care nu se pot unii cu BOR pentru ca s-ar unii pe cei care ii criticau zi de zi la Europa Libera. Cei din "lumea libera" erau cei care faceau Liturghia la Radio, cei care luau pozitie in locul BOR (mute si inspaimintate), cei pe care noi astia mai batrini ii ascultam cu sfintenie si cu riscul de a fi prinsi, erau cei care luptau pentru un Pr. Calciu sau pt alti preoti inchisi. Eu am fost sincer neplacut surprins ca biserica din exil si cea din Romania nu s-au unit dupa cadera comunismului, dar cu fiecare Tudosie sau cum i-o mai fi chemind, incep sa inteleg de ce! Va tot cramponati de nejudecarea ierarhului, pe cine credeti ca intereseaza persoana respectiva, cine nu stie multe altele si tace ascunzind rusinea lor de altii? Voua sfintiilor de pe forum va este usor, voi cu stravedera voastra puteti alege neghina de griu, pe voi nu va sminteste nimeni, voi sinteti supravietuirea ortodoxismului! Dar pe linga voi mai sint oameni ca mine (si sint multi), care nu au atita cultura si intelegere teologica ca voi, oameni care se roaga zilnic, dupa canon, pentru ierarhi si apoi vad ca ierarhii sint... cum sint! Oameni care sint dispretuiti pentru ca fac parte dintr-o biserica atit de corupta! Ne place sa-i terfelim pe catolici, de exemplu, dar cind un episcop de la ei spune o prostie (spune nu face!!!) ei ajung sa cintareasca daca nu desfinteaza tot ordinul acelui cardinal ca sa salveze biserica catolica!!! Inainte sfintii fugeau de raspundera arhieriei, erau pusi cu forta acum ajung f. tineri si primesc cu bucurie! Sau ati vazut voi unul spunind ca nu-i vrednic si facind tot ce-i omeneste posibil sa nu fie pus episcop? Inainte se urmarea, in principal, lucrarea duhovniceasca iar restul nu conta, acum conteaza diplomele, doctoratele, construirea de edificii, prezenta la congrese, limbile straine....si lucrarea duhovniceasca ramine pe drum! Cunosc cazuri de calugari (de diferite grade) care au refuzat sa stea in minastire cerind camera de hotel! Iar voi va intrebati daca e bine sa ne spalam!!!:3: Sa nu-mi spuneti ca oaia a ajuns mai vrednica ca pastorul! Sau ca pe oaia fara pastor sau cu un pastor avind alte ocupatii nu o maninca lupul! Nu pot sa va cred pentru ca am lucrat mult la oi si stiu ca nu-i asa! Ca STAPINUL o sa pedepseasca pe pastorul nevrednic este clar, dar turma acestui pastor o sa moara! Si daca moare nu mai aduce rod, nu mai inmulteste talantul! Si nici oaia care scapa prin padure nu mai aduce rod! Nu-ti trebuie teologie sa intelegi oieritul! |
Citat:
Eu din experienta cred exact invers, ca incepatorii in ale credintei vor avea de cistigat daca vad ca se face curatenie in sinul BISERICII si acesti indivizi sunt trimisi la re-educare in minastiri si mai ales, se pare, la re-INTELGERE si RE- APROFUNDARE a ce inseamna tainele, nu crezi? Nu ca am intelege noi mai bine ce si cum,nu!,.. ca nu stim, insa ACEST LUCRU este ESENTIAL pentru EI si LUCRUL LOR, nu? si cred ca cel mai bun loc de vindecare si redefinire a tainelor pentru cei care imbratiseaza fetiscane in altar(M.Bucium) si vind hirotonii la jurnalisti pe Euro la greu este la minastiri in grajd la vaci , la porci si pe cimp cu oile pentru urmatorii 20 de ani si sunt convins ca mai devreme sau mai tirziu Dumnezeu ii va ierta, insa nu trebuie sa se miste de acolo!, de la greblat balegarul, acolo se va da LUPTA CEA MARE a Mintuirii pentru ei. Daca marxistii au avut dreptate cu ceva este in expresia: "Munca inobileaza pe om" sintagma care se potriveste de minune si in cele Duhovnicesti!!!! nimic nu se obtine doar printr-o simpla punere de miini...ci cu multa truda si in timp indelungat!!!!!fiinta noastra pacatoasa nu se schimba peste noapte sau in urma DOAR a unui ritual ...pe de alta parte daca o organizatie duhovniceasca este trivializata si ASTFEL este transformata intr-una lumeasca, a banului, atunci acesti lucratori trebuie sa se astepte ca sa fie judecati dupa legi lumesti, nu Sinodale. |
Dom-le saracu reporter Razvan Chiruta e posedat,poftiti ce articol a scris in Catavencu acum cateva luni,de a aparut acum de curand.
Un prieten de al sau a vrut sa ii faca un bine sa il duca la moliftele Sfantului Vasile cel Mare dar s-a speriat si a fugit: http://www.catavencu.ro/noaptea_diav...uiti-7383.html "M-am dus la schitul posedaților de la Călugăreni fără să știu unde merg, de fapt. Mai era doar o zi pînă la Anul Nou și n-aveam de gînd să stau acasă, așa că am întrebat în stînga și în dreapta după o combinație de ultimă oră. Mă trezisem prea tîrziu. Toți prietenii aveau planurile deja făcute, sarmalele gata înfoliate și șampania pusă la rece. Doar Radu pleca la drum singur. M-am oferit imediat să-l însoțesc, convins că mergem să trîntim un foc de tabără pe cîmpia unde a luptat Mihai Viteazu. Aveam să aflu curînd că prietenul meu plănuise, de fapt, să viziteze locașul îndrăciților din Suceava, atras de slujba de exorcizare care prin tradiție se ține în prima noapte din an, cea a Sfîntului Vasile. . . . . . . A doua zi plec de la schitul Călugăreni. Radu mai rămîne, dar eu vreau să plec din nebunia asta. Mă duc în grabă la femeie, îi cer buletinul, îi zic că a apărut o urgență. Mă tem că nu va crede și nu am un plan B. Dar ea mă crede și vine cu buletinul. Îl smulg, fug în cameră, pun mîna pe rucsac și dau să ies. "Unde fugi, frate?", mi se așează în față studentul din București. Mă duc, plec, am să vin altădată, promit. "Nu pleca, frate, Diavolul te trage, nu o să mai vii, profită acum să scapi, nu pleca". Îl izbesc într-o parte, sar pe lîngă el și ies pe poarta schitului. Pe lîngă mine, în exact același timp, intră preotul Daniil Horga, pregătit pentru slujba de exorcizare. Am o mică ezitare, dau să mă întorc. Dar nu, trebuie să ajung în oraș cît mai repede, să prind trenul. V După cinci zile, mă întîlnesc cu Radu. Îl întreb ce-au spus ceilalți de fuga mea neașteptată. "Are mulți draci în el, care l-au tras de aici", au decretat unanim. O fi. Numai că eu la schitul ăla nu mă mai întorc niciodată. " Recunoaste chiar fratia sa aceasta. |
Citat:
Sincer merg de ani de zile la Molifte dar in locul lui nici eu nu stateam acolo. Nu-mi doresc sa vad nici demonizati nici exorcisme si nu cred ca poti devenii credincios venind in contact cu diavolul! Biserici/minastiri/schituri profesioniste in exorcisme nu-mi inspira nici o incredere. Iisus a facut asa ceva fara circ si mi se pare ca excursiile organizate la astfel de lacasuri cu autocarul sau grupul sint in ton cu problema topicului astuia. |
Citat:
Foarte frumos spus si intelept totodata.Asadar sa cautam sa ne rugam pentru noi si aproapele si nu sa judecam.Sa plecam genunchii la rugaciune si in inima noastra sa coboare linistea si pacea.Doamne ajuta! |
Citat:
Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului, dar..multi se vor pierde de ea din pricina pastorilor..:2: Tu spui aici: Eu din experienta cred exact invers, ca incepatorii in ale credintei vor avea de cistigat daca vad ca se face curatenie in sinul BISERICII.. Iata ce am scris eu: Biserica nu are nevoie doar de imagine pentru a fi respectata ci si de fapte! Deci iar sunt de acord cu tine, Andrei! Insa ceea ce incerc din rasputeri ( si nu imi este deloc usor..) eu este sa nu judec..atata tot. De aceea inchei cu acelasi cuvant. Domnul si Maica Domnului sa le dea intelepciune Ierarhilor nostri sa ia decizia [COLOR=Red]corecta![/COLOR] |
Ma bag si eu in discutie ca sa-mi spun umila parere si o sa o fac punctand 3 idei
1) mass-media in general are o foame de senzational pt care sunt in stare sa-si denigreze propria mama si sa o faca subiect de stiri, ca mai apoi sa-si umple buzunarele..de cativa ani incoace da cand urmaresc subiectele din ziare si tv, pe zi ce trece din pacate imi pierd respectul pt ceea ce ar trebui sa fie o nobila meserie ,cea de jurnalist, dar nu este, acesti indivizi calca in picioare orice, denigreaza orice, arunca cu noroi, speculeaza, inventeaza orice numai sa le iasa lor pasenta, doar un om cu serioase probleme de observatie poate sa spuna ca nu fac asa 2) Cand in presa se vorbeste despre Biserica-ierarhi, se vorbeste doar pt a denigra institutia Bisericii, extrem de rar "preacinstitii" reporteri scriu cate un articol de suflet care sa mangaie inimile romanilor credinciosi, interesul lor este acela de a tavali Biserica prin noroi si acest lucru se poate observa usor Ce nu stiu acesti stimabili jurnalisti este ca Biserica suntem noi toti, crestini care-L marturisim pe Mielul Cel fara de pacat, Salvatorul si Rascumparatorul luimii (inclusiv al lor) iar nu doar ierarhia, nu doar clerul Apoi, fie el diacon, preot sau arhiereu, e om, e om nascut si crescut intr-o societate bolnava marxist-leninista, ateista, corupta si slugarnica, nu e picat din cer, nu e in vizita temporara pe pamant, ci e nascut si crescut aici, pus sa slujeasca Biserica Fiului lui Dumnezeu si cuprins cel putin in egala masura ca si noi de patimi, ispite si inclinare spre pacat, scriu asta deoarece in orice articol impotriva Bisericii, jurnalistii sunt consternati, indignati,"cum, a pacatuit? vai..nu e posibil, el , cihar el, preotul..ierarhul" Da chiar el, domnilor , poate fi cuprins de slabiciune si pacat, sa nu uitam ca Petru care a vazut minunile lui Iisus, sa lepadat de El si Iuda deasemenea l-a vandut 3) si un al treilea punct, aici s-ar putea percepe o vadita contradictie cu punctul 2, ..daca faza e adevarata..sunt mahnit de IPS Teodosie, dupa cum am afirmat, ierarhii sunt cuprinsi de patimi, de pacate, dar..insusi statutul lor ii indemana la cumpatare la abtinere la renuntare, aici nu e vorba de un pacat din nestiinta, de o greseala omeneasca obisnuita, ci de intentia clara de a pacatui, si eu ca si credincios (mai mult pacatos) al Bisericii Ortodoxe trebuie sa-mi arat dezaprobarea si dezamagirea(nu judecata) fata de un Ierarh care a murdarit acest sfant nume si aceasta sfanta misiune de Arhi-iereu(Mare Preot) infintata de insusi Mantuitorul Hristos Biserica este vadit atacata dinafara, BOR deranjaza pe multi pt ca are inca o mare influienta si foarte multi credinciosi..vremurile sunt potrivnice Bisericii evident, dar tare asi vrea sa nu mai aud de astfel de fapte vadit voite si cu premeditare facute de unii preoti sau ierarhi, stiu ca nu tot ce prezinta mass-media e adevarat, dar tare mult mi-asi dori sa nu mai aiba nici macar ce banui asupra Bisericii..nu e greu, trebuie doar sa facem, preoti, ierarhi si credinciosi doar ceea ce suntem datori sa facem, si atunci e bine Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Tot raul este inspre bine intru zidire, intru curatare de putregai.... Nu poate decit sa ne bucure acest lucru. http://www.romanialibera.ro/a153007/...rea-cozia.html Iti dai seama ce impact pozitiv va avea asupra credibilitatii bisericii, schimbarea personalului din aceste locuri... toti dezamagitii, in special tinerii care sunt IDEALISTI! vor reveni. |
Citat:
Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului! Chiar daca masonii au Loje chiar si in acest micut oras (Husi) si sunt f. aporape de biserica..nu va temeti turma mica! Am trait multi ani intr-o/langa o episcopie..stiu cum e..dar indiferent de ceea ce este si va veni eu [COLOR=Red]CRED[/COLOR] in cuvantul parintelui Iustin! |
Citat:
|
Citat:
Eu nu inteleg de ce amintim de judecata aproapelui cind de fapt noi nu judecam ci doar vrem sa INDREPTAM lucrurile. Acest termen este folosit ca un scut in spatele caruia se pot face tot felul de cotcarii, nu crezi? Judecarea implica deja o sentinta si ca urmare o aruncare de pietre, pe cind noi nu facem acest lucru, ne-am oprit si facem exact ce ne-a invatat Mintuitorul cind a oprit macelul si personal a MUSTRAT-o pe prostituata spunindu-i "Vezi,... nu mai este nimeni care vrea sa te omoare....Du-te, si nu mai pacatui" Dar s-a si dus!!!!!!, nu a mai ramas in ACELASI LOC, in ACEIASI POZITIE DEGRADANTA CI S-A SCHIMBAT, ...si aici vine parte cea mai importanta aplicabila situatiei de fata, cu acesti corupti!!!... S-A OCUPAT DE CU TOTUL ALTCEVA, ALTA "MESERIE" CEA DE LUCRATOARE A SUFLETULUI EI! Hristos i-a spus : Pleaca femeie din LOCUL asta in care te afli si care te duce la moarte...si fa altceva!!! OCUPA_TE de tine!!! Asta vrem si noi...NU JUDECATA!...deci terminati cu insinuarile, AICI NU JUDECA NIMENI! |
Eu nu am spus Andrei ca voi judecati. Oare de ce nu imi poti intelege corect mesajele? :2: M-am referit la mine strict; "lupt cu mine insumi sa nu judec" si continuam ca imi este greu, greu pentru ca STIU si am vazut cu ochii mei multe!! Intelegi? Una e sa stii din presa si alta sa vezi una si alta!! Acolo e lupta mare!!! Firea ta de OM se lupta cu cretinul din tine (daca exista..) Aratati-mi va rog in care pasaj al mesajului meu am spsus ca [COLOR=Red]voi[/COLOR] judecati? Sau unde am spus sa ascundem faptele? Oare de ce nu imi poti citi/simti mesajele Andrei, corect? In sfrasit...daca v-am produs suparare sau nervi imi cer scuze.
Hristos a inviat! |
Citat:
Acest fenomen va avea efectul bulgarului de zapada si nu opoate duce decit la fragmentare adica Sinodul isi taie craca de sub picioare, si se va pierde increderea. Eu nu cred ca cineva trage sforile din spate nu stiu ce conspiratie...ci este de fapt banul! si puterea lui! combinata cu balcanismul nostru |
Iarta-ma jenica daca asa s-a inteles. Eu doar am incercat sa analizez de ce oare il folosim cu asa usurinta cind de fapt nu o facem ci doar OBSERVAM. Am citit cu atentie ce spui, si intradevar nu acuzi pe nimeni ca ar face-o, ci vorbesti de tine :)
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:05:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.