![]() |
Citat:
|
Citat:
Cat despre fete,atat cele slabe cat si cele plinute au nevoie de sapun ca sa nu isi acopere mirosurile cu parfum,parfum peste transpiratie...asta ar face mirosul si mai ,,placut''. Maicile nu miros urat pentru ca sunt harnice si se spala.Nu e cine stie ce stiinta chimica pe tema asta. |
Nu-i un pacat sa mirosi frumos. Depinde si in ce scop. Din pacate ne parfumam nu ca sa nu-i deranjam pe cei din jur, ci ca sa impresionam placut....
Exista un echilibru aici: igiena ca sa fim sanatosi si decenti in lume..Mai mult nu-i crestineste. Un boschetar este un bun crestin ? Este un amarat care nu se mai spala si deranjeaza rau de tot prin miros. Nu stiu daca mirosul lui justifica vreo lege crestina ! Pe de alta parte este adevarat ca atunci cand sunt in post si mai fac si sport, nevoile mele privind parfumatul scad drastic..Ajungem sa ne gandim la lumea isihasta, unde alimentatia - cea care produce toxinele- este nu doar vegetala, dar si insignifianta, la care daca adaugam Harul Divin ... |
Multumim pentru explicatii privind compozitia unor parfumuri.Nu stiam si chiar am citit cu atentie ,eu fiind o "devoratoare",sa zicem asa...de parfumuri.De fapt chiar am observat la unul din parfumurile cumparate .,care ..cica era de firma....nu-l puteam suporta deloc. P e viitor am sa incerc sa fiu atenta la ceeia ce voi cumpara ,pentru ca oricum nu voi renunta la a folosi (neconsiderand asta un mare pacat)..cum s-ar fi sugerat in acest forum.Deci ,in limita bunului simt si al bunului gust ,voi folosi in continuare aceste produse.
|
Citat:
trebuie sa neutralizam mirosul si murdaria de om PACATOS. Stim ca suntem cu totii pacatosi, dar totusi nu ne expunem in public pacatele noastre, ca ar putea sminti. Asa si cu mirosul lor, nu trebuie expus public. El trebuie sa fie neutralizat discret. Doar atat. Si nu trebuie sa mirosim nici a "sfant" Cristian Dihor. Ca atunci il inlocuim pe Hristos cu acela. Totusi, trupul este templu al Duhului Sfant si trebuie sa avem grija de el. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
|
Citat:
|
Apăi uitați: mama mea are probleme cu ficatul și nu suportă deloc mirosurile urâte. Ea nu vine la biserică că mai vin și nespălați și ea nu poate să suporte mirosul. Dacă lumea ar folosi șpreiul și deodorantul probabil că ar veni și ea la biserică.
|
Citat:
In schimb, cand se aseza langa mine, imi venea sa vars din cauza mirosului greu de transpiratie invechita. |
Romania se afla pe ultimul loc in Europa in privinta consumului de sapun.
|
Citat:
Dar suntem printre primii la consumul de bere ... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Nu pot să nu mă gândesc la trupul ăsta acoperit de spray-uri și parfurmuri, nu tocmai ieftine, ce-i înăuntrul lui? Ia, gândiți-vă, puțin la conținutul mațelor noastre, la mizeria din noi, ca să vedeți ce împodobesc unii (unele). Gândiți-vă la starea de (semi)obezitate a majorității dintre noi.
Întreaga noastră existență, astăzi, este circumscrisă valorilor privind "umplerea mațelor", vopsirea, parfumarea, fardarea, modei etc. E de bun simț să vezi ce trup aranjezi. Una este să te îmbraci cuviincios și adecvat, alta este să te îmbraci doar ca să te îmbraci (scop în sine). Colegele mele de serviciu se plâng veșnic de bani, dar Avon-ul face parte integrantă din viața lor. Și nu ies tocmai ieftin. Piercing, tatuaje, bijuterii, zgărzi la mâini, picioare, buric etc. Mie mi se pare doar sadomasochism, nimic altceva. Nu e de mirare că, pe aiurea, porcii au devenit animale de companie. Omul de astăzi începe să se apropie, din ce în ce mai mult, de condiția respectivului dobitoc. Unde nexam creier, capul e pe post de umbrelă. Și atunci îl fardăm, vopsim, frezăm (am trăit să o văd și pe asta, la mine în oraș, un tuns "la zero" face 20 lei, cred că mă fac frizer) că oricum nu avem la ce să-l folosim. P.S. Să nu se înțeleagă că nu folosesc câte un spray, dar, cu echilibru, cum spunea miss heaven. Și zece lei la 4 - 5 luni nu mi se pare o povară uriașă. |
Citat:
|
Citat:
Personal, nu sunt de acord cu parfumul. "Prea mult risc, pentru prea putin bine." Chimicale intrate in organism, miros puternic pentru cei din jur, mandrie, etc. Multe minusuri. Cu toate acestea, avem nevoie de ele, caci alta cale nu prea vad. Eu folosesc un deodorant fara parfum. Imi pare rau ca nu se gaseste si la noi in tara, sau nu stiu eu. L'am primit din Franta. Este tare precum o piatra si te dai cu el imediat dupa spalat, pe pielea uda. Este ceva 100%ecologic. Daca stie cineva despre ce vorbesc, poate gasim si la noi in tara. Citat:
Vedem si noi lucrurile, intrigile, ateismul, lucrarea diavolului in lume, insa... ne vedem de ale noastre, spre a nu inmulti rautatea cu pacatele noastre, ne curatim pe noi, pe cat putem, spre a lumina coltul in care vietuim. |
O fi mirosul urat un rod al pacatului, dar nu al pacatului personal.
Este ca si boala, rod al pacatului originar. Exista si parfumuri naturale, uleiuri esentiale de flori (levantica, tei, trandafiri..) care costa o nimica toata si sunt sanatoase, daca de chimicale va e frica. Dar sunt de parerea celor care au spus ca ne ocupam de nimicuri aici in loc sa cautam radacinile raului din noi. |
Citat:
Poate nu stii ca diavolul poate sa'l tulbure pe om si de la o hartie, de la un guler si de la orice lucru marunt. Radacina raului din noi se afla in mandrie ! Suntem "prea buni si prea destepti" pentru cei de langa noi. Eu asta am inteles. De aici vine toata durerea si pacatul, din mandria ascunsa a inimii. Ne smerim cu gura, sau nici asa, iar in inima zace tot fariseismul, in chip tainic. |
Citat:
Dar o pereche de chiloți și un sutien la 100 lei sunt ieftine și nici de fâțe? (La un salariu astronomic de 1000 lei?) |
Citat:
Daca iti plac parfumurile fine, presupun ca stii deja ca acelea NU se gasesc in magazine gen Sephora sau Bloomingdales.. Iar daca nu stii asta, nu ai pierdut nimic, insa nu vad pe ce baza ii raspunzi in acea maniera lui Crestin Ortodoxa. @ Crestin Ortodoxa.. ma bucur ca ai scris despre partea nociva a parfumurilor. Eu am folosit ani intregi parfumuri si aveam migrene si greturi.. mai ales dimineata. Foarte greu le-am pus in legatura cu parfumul, nu-mi venea sa cred ca un produs atat de scump te poate imbolnavi. Mai ales parfumurile Chanel au un efect groaznic asupra sanatatii mele. Si nu pot sa uit cand sora mea s-a parfumat pt prima data cu YSL si au aparut instantaneu niste pete mari rosii pe pielea ei! Sau produsele Clinique.. tot sora mea s-a umplut de pete pe fata de la ele (si mancarime).. Si nu a avut nici o reactie alergica pana la maturitate cand a venit in contact cu cosmetice. Imi plac parfumurile Hermes.. dar sotul meu sta la trei metri distanta de mine: ii se face rau de la ele. (M-am gandit ca totusi pot avea o utilitate in post.. glumesc. ). S.a.m.d. In timpul sarcinii am renuntat total la parfumuri, cosmetice, vopsit par, chiar si deodorant (pt ca nu transpir, nu miros.. decat daca mananc carne si junk food) si imi este foarte bine (desi la vopsitul parului am revenit). In ocazii speciale am mai folosit parfum, dar acum simt diferenta (adica am o usoara greata, uneori o usoara durere de cap) |
Citat:
Insa cred ca celor care au probleme din cauza unor lucruri marunte nu le foloseste sa le zicem 'da, e pacat' sau'nu, nu este', si gata. Le foloseste sa le atragem atentia asupra lucrurilor mai profunde, din care pot deduce ei insisi daca pentru ei este pacat un anume ananunt sau altul. |
Citat:
|
Vad ca multi confunda parfumarea cu spalatul. Una e una si alta e alta.
E indicat sa te speli cat mai des, in general macar o baie/un dus pe zi. Daca nu ai conditii te speli cat de des poti, dar e de dorit sa nu eviti ocaziile. Totusi nu vei fi judecat dupa cat de curat la trup esti ci cat de curat la suflet. Nu uitati chestia asta. Parfumarea. Ce este parfumarea? Este acelasi lucru cum sunt si fardurile, rujurile, ojele etc. Amagire. Asta sunt, amagire. De ce sa nu miroasa trupul tau a trup curat si spalat ci trebuie sa miroasa a tot felul de miresme rare? Bunica-mea mirosea a tamaie cand venea de la biserica, iar cand era acasa mirosea a busuioc, paie (de la salteaua de pe laitza etc). Si chiar si a lut, caci casa era din lut. Avea un amestec de mirosuri care erau sanatoase si foarte naturale. Iar noi vrem sa inselam nasurile altora punand parfum pe noi. Am avut momente cand am fost atras spre o domnisoara doar pt parfumul ei. Era ea mai merituoasa, mai curata cu sufletul, o mai buna viitoare mama? Ma indoiesc. Inseamna ca eram atras de ceva nefiresc, de o minciuna. Stiu ca nu va convine raspunsul meu, nici mie nu-mi convine, si eu ma dau dimineata cu un parfum bun, dar asta nu ma incurca sa vad adevarul asa cum e. Acuma pe langa multe alte pacate mari sincer nici nu mai stiu daca mai conteaza acesta... |
Citat:
|
Citat:
Citat:
pentru cine nu a aflat inca, NU SE MAI POARTA parfumurile ca uz zilnic, SE POARTA insa mirosul de curat si proaspat spalat. Si doar la ocazii speciale, ceva fin si ff discret. Si ca sa revenim la intrebarea care da titlul topicului: ce este cu masura si, mai ales, nu agreseaza pe altii prin simturi nu este pacat. |
Citat:
*(incearca la The Body Shop) |
SE POARTA insa mirosul de curat si proaspat spalat. Si doar la ocazii speciale, ceva fin si ff discret.
Sunt de aceeasi parere. |
Sergiu, busuiocul tot parfum este caci nu este mirosul natural al corpului.
|
Din cate stiu eu anumite lucruri nu sunt nici pacat dar nici virtute, probabil ca asa stau lucrurile si cu a te da cu parfum in limita bunului simt.
|
Dacă tu, ca fată sau femeie/ băiat sau bărbat nu tragi după tine o turmă de priviri ale băieților sau bărbaților/ fetelor sau femeilor, pentru că te-ai dat acum câteva ore cu o tonă de parfumuri și deodorante și mai știu eu ce - e OK.
Până la urmă niciunde nu scrie că trebuie să miroși urât pentru a arăta că dacă ai un miros neplăcut puternic și credința e mare. dar scrie în Sfânta Scriptură și la Sfinții Părinți despre ispitirea prin simțuri (deci și prin miros). Mai ales că se spune că în preajma celor înduhovniciți nu te simți stânjenit de mirosuri neplăcute din cauza nespălării sau a spălatului mai rar (Păr. Cleopa, Păr. Iustin Pârvu, Păr. Sofian Boghiu, Păr. Arsenie Papacioc, Păr. Proclu etc.). Dincontră, te simți mult mai confortabil, plăcut, liniștit decât în preajma unei femei incisiv parfumate! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:56:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.