Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   spray-ul si parfumul - sunt pacat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5444)

Fani71 09.09.2010 10:15:26

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 286933)
Eu am auzit ce ne spunea un calugar despre parfumat si restul...Omul exasperat de agresivitatea produselor de pe piata ne-a spus sa ne spalam cu sapun facut in casa, ca pe vremuri, si sa folosim busioc sau menta sa ne parfumam ? Deci avea o atitudine ecologica, nu exclusiv restrictiva.

Dar busuiocul nu e parfum, fratilor?

Belphegor 09.09.2010 10:23:33

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 112093)
Transpiratia miroase urât daca consumi alimente de origine animala. Daca nu consumi din acestea si nici grasimi vegetale, transpiratia e apa cu sare, e chiar placuta.

Fetele tinere (cu exceptia celor grase) nu au nevoie de parfum fiindca nu au mirosuri urâte ca femeile mai în vârsta iar la acestea din urma solutia nu sunt parfumurile ci pocainta de patimi si pacate. Maicile nu miros urât fiindca duc o viata curata.

Nu mai spune!Sunt raw vegan chiar,dar cand transpir nu miros a petunie si levantica ,sa fim seriosi.
Cat despre fete,atat cele slabe cat si cele plinute au nevoie de sapun ca sa nu isi acopere mirosurile cu parfum,parfum peste transpiratie...asta ar face mirosul si mai ,,placut''.
Maicile nu miros urat pentru ca sunt harnice si se spala.Nu e cine stie ce stiinta chimica pe tema asta.

IonelS 09.09.2010 10:37:43

Nu-i un pacat sa mirosi frumos. Depinde si in ce scop. Din pacate ne parfumam nu ca sa nu-i deranjam pe cei din jur, ci ca sa impresionam placut....
Exista un echilibru aici: igiena ca sa fim sanatosi si decenti in lume..Mai mult nu-i crestineste.
Un boschetar este un bun crestin ? Este un amarat care nu se mai spala si deranjeaza rau de tot prin miros. Nu stiu daca mirosul lui justifica vreo lege crestina !

Pe de alta parte este adevarat ca atunci cand sunt in post si mai fac si sport, nevoile mele privind parfumatul scad drastic..Ajungem sa ne gandim la lumea isihasta, unde alimentatia - cea care produce toxinele- este nu doar vegetala, dar si insignifianta, la care daca adaugam Harul Divin ...

IOLANDA 09.09.2010 11:20:35

Multumim pentru explicatii privind compozitia unor parfumuri.Nu stiam si chiar am citit cu atentie ,eu fiind o "devoratoare",sa zicem asa...de parfumuri.De fapt chiar am observat la unul din parfumurile cumparate .,care ..cica era de firma....nu-l puteam suporta deloc. P e viitor am sa incerc sa fiu atenta la ceeia ce voi cumpara ,pentru ca oricum nu voi renunta la a folosi (neconsiderand asta un mare pacat)..cum s-ar fi sugerat in acest forum.Deci ,in limita bunului simt si al bunului gust ,voi folosi in continuare aceste produse.

MariS_ 09.09.2010 11:37:39

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 112110)
Cand am fost ultima data la moastele Sf. Grigorie Decapolitul, era iarna. In fata moastelor mi-am scos haina , am pus-o pe jos si am ingenunchiat. O maicuta a luat haina si a pus-o sub racla Sfantului. Cand am luat haina la plecare avea cel mai fin parfum: miros de Sfant. Pana si servetelele din buzunar miroseau frumos, fara a fi parfumate de mine.

Dupa umila mea parere, aici e cheia problemei. Pana sa mirosim noi a SFANT,
trebuie sa neutralizam mirosul si murdaria de om PACATOS. Stim ca suntem
cu totii pacatosi, dar totusi nu ne expunem in public pacatele noastre, ca ar
putea sminti. Asa si cu mirosul lor, nu trebuie expus public. El trebuie sa fie
neutralizat discret. Doar atat. Si nu trebuie sa mirosim nici a "sfant" Cristian
Dihor. Ca atunci il inlocuim pe Hristos cu acela. Totusi, trupul este templu al
Duhului Sfant si trebuie sa avem grija de el.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Dumitru73 09.09.2010 11:57:35

Citat:

În prealabil postat de Belphegor (Post 286936)
Nu mai spune!Sunt raw vegan chiar,dar cand transpir nu miros a petunie si levantica ,sa fim seriosi.
Cat despre fete,atat cele slabe cat si cele plinute au nevoie de sapun ca sa nu isi acopere mirosurile cu parfum,parfum peste transpiratie...asta ar face mirosul si mai ,,placut''.
Maicile nu miros urat pentru ca sunt harnice si se spala.Nu e cine stie ce stiinta chimica pe tema asta.

Se pare ca Traditie1 a experimentat destul de mult daca a ajuns sa la astfel concluzii ;)

Georgi_85 09.09.2010 12:30:33

Citat:

În prealabil postat de ioanhodean (Post 111811)
totdeauna m-am intrebat asta..
oare ma puteti lamuri?
unii zic ca nu este, dar poate fi interpretat si altfel : ne dam cu parfum sa ne facem altfel decat ne-a facut Domnul,dar Domnul nu ne-o facut rau mirositori..cu toate ca in facere zice la Adam sa si munceasca painea cu sudorile sale, dar nu stiu ce sa zic..

Haha, asta tine de igiena. Cum sa fie pacat sa iti dai cu spray sau parfum? Pacat ca ne cramponam de lucurile mici si le uitam pe cele cu adevarat importante....

colaps 09.09.2010 13:15:17

Apăi uitați: mama mea are probleme cu ficatul și nu suportă deloc mirosurile urâte. Ea nu vine la biserică că mai vin și nespălați și ea nu poate să suporte mirosul. Dacă lumea ar folosi șpreiul și deodorantul probabil că ar veni și ea la biserică.

Dumitru73 09.09.2010 13:23:47

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 286989)
Apăi uitați: mama mea are probleme cu ficatul și nu suportă deloc mirosurile urâte. Ea nu vine la biserică că mai vin și nespălați și ea nu poate să suporte mirosul. Dacă lumea ar folosi șpreiul și deodorantul probabil că ar veni și ea la biserică.

Aveam un prieten care, atunci cand venea la biserica, il simteam de la 3 metri din cauza mirosului mirului de nard cu care isi dadea.
In schimb, cand se aseza langa mine, imi venea sa vars din cauza mirosului greu de transpiratie invechita.

cocacoc 09.09.2010 13:41:12

Romania se afla pe ultimul loc in Europa in privinta consumului de sapun.

Dumitru73 09.09.2010 14:23:59

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 286993)
Romania se afla pe ultimul loc in Europa in privinta consumului de sapun.

La sapun, pasta de dinti, deodorante, etc.
Dar suntem printre primii la consumul de bere ...

colaps 09.09.2010 14:33:03

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 287006)
La sapun, pasta de dinti, deodorante, etc.
Dar suntem printre primii la consumul de bere ...

Ee... asta înseamnă că cel puțin rinichii îi avem curați. ;)

ionut stefan 09.09.2010 14:35:09

Citat:

totdeauna m-am intrebat asta..
oare ma puteti lamuri?
unii zic ca nu este, dar poate fi interpretat si altfel : ne dam cu parfum sa ne facem altfel decat ne-a facut Domnul,dar Domnul nu ne-o facut rau mirositori..cu toate ca in facere zice la Adam sa si munceasca painea cu sudorile sale, dar nu stiu ce sa zic..

citeste cartea MANTUIREA PACATOSILOR.ai sa descoperi multe lucruri,printre care si raspunsul la intrebarea ta

Dumitru73 09.09.2010 14:36:26

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 287014)
Ee... asta înseamnă că cel puțin rinichii îi avem curați. ;)

Da, rinichii curati ... si wc-urile murdare ... daca te apuca nevoia la un hipermarket, ti-e sila sa intri cand vezi toata mizeria aia de pe jos ...

I.Calin 09.09.2010 15:25:11

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 111819)
ar trebui sa incepem sa mergem si dezbracati pe strada,ca pana la urma nu este o rusine sa expui creeatia lui Dumnezeu,nu crezi?

Nu este mult și până acolo. Talia joasă a pantalonilor nu ne dezvăluie, câteodată, "taina" unei persoane, de altfel, și singura calitate a ei și aia îndoielnică?

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 111819)
Eu zic sa pastram totusi un echilibru in toate ca e mai sanatos.

Așa, da...

I.Calin 09.09.2010 15:44:32

Nu pot să nu mă gândesc la trupul ăsta acoperit de spray-uri și parfurmuri, nu tocmai ieftine, ce-i înăuntrul lui? Ia, gândiți-vă, puțin la conținutul mațelor noastre, la mizeria din noi, ca să vedeți ce împodobesc unii (unele). Gândiți-vă la starea de (semi)obezitate a majorității dintre noi.

Întreaga noastră existență, astăzi, este circumscrisă valorilor privind "umplerea mațelor", vopsirea, parfumarea, fardarea, modei etc. E de bun simț să vezi ce trup aranjezi. Una este să te îmbraci cuviincios și adecvat, alta este să te îmbraci doar ca să te îmbraci (scop în sine). Colegele mele de serviciu se plâng veșnic de bani, dar Avon-ul face parte integrantă din viața lor. Și nu ies tocmai ieftin.
Piercing, tatuaje, bijuterii, zgărzi la mâini, picioare, buric etc. Mie mi se pare doar sadomasochism, nimic altceva.

Nu e de mirare că, pe aiurea, porcii au devenit animale de companie. Omul de astăzi începe să se apropie, din ce în ce mai mult, de condiția respectivului dobitoc. Unde nexam creier, capul e pe post de umbrelă. Și atunci îl fardăm, vopsim, frezăm (am trăit să o văd și pe asta, la mine în oraș, un tuns "la zero" face 20 lei, cred că mă fac frizer) că oricum nu avem la ce să-l folosim.

P.S. Să nu se înțeleagă că nu folosesc câte un spray, dar, cu echilibru, cum spunea miss heaven. Și zece lei la 4 - 5 luni nu mi se pare o povară uriașă.

Dumitru73 09.09.2010 15:51:12

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 287037)
Nu pot să nu mă gândesc la trupul ăsta acoperit de spray-uri și parfurmuri, nu tocmai ieftine, ce-i înăuntrul lui? Ia, gândiți-vă, puțin la conținutul mațelor noastre, la mizeria din noi, ca să vedeți ce împodobesc unii (unele). Gândiți-vă la starea de (semi)obezitate a majorității dintre noi.

Întreaga noastră existență, astăzi, este circumscrisă valorilor privind "umplerea mațelor", vopsirea, parfumarea, fardarea, modei etc. E de bun simț să vezi ce trup aranjezi. Una este să te îmbraci cuviincios și adecvat, alta este să te îmbraci doar ca să te îmbraci (scop în sine). Colegele mele de serviciu se plâng veșnic de bani, dar Avon-ul face parte integrantă din viața lor. Și nu ies tocmai ieftin.
Piercing, tatuaje, bijuterii, zgărzi la mâini, picioare, buric etc. Mie mi se pare doar sadomasochism, nimic altceva.

Nu e de mirare că, pe aiurea, porcii au devenit animale de companie. Omul de astăzi începe să se apropie, din ce în ce mai mult, de condiția respectivului dobitoc. Unde nexam creier, capul e pe post de umbrelă. Și atunci îl fardăm, vopsim, frezăm (am trăit să o văd și pe asta, la mine în oraș, un tuns "la zero" face 20 lei, cred că mă fac frizer) că oricum nu avem la ce să-l folosim.

P.S. Să nu se înțeleagă că nu folosesc câte un spray, dar, cu echilibru, cum spunea miss heaven. Și zece lei la 4 - 5 luni nu mi se pare o povară uriașă.

Avon nu este o firma nici scumpa nici de fite.

windorin 09.09.2010 15:52:22

Citat:

totdeauna m-am intrebat asta. oare ma puteti lamuri? unii zic ca nu este, dar poate fi interpretat si altfel : ne dam cu parfum sa ne facem altfel decat ne-a facut Domnul,dar Domnul nu ne-o facut rau mirositori... cu toate ca in facere zice la Adam sa si munceasca painea cu sudorile sale, dar nu stiu ce sa zic.

Sunt de parere ca mirosul urat este un rod al pacatului. Spun asta gandind la acei parinti (nu stiu cati sunt) care nu se spala si, chiar si asa, miros mai bine decat noi, cei spalati. Insa este doar un gand, nu stiu.

Personal, nu sunt de acord cu parfumul. "Prea mult risc, pentru prea putin bine."
Chimicale intrate in organism, miros puternic pentru cei din jur, mandrie, etc. Multe minusuri.
Cu toate acestea, avem nevoie de ele, caci alta cale nu prea vad.

Eu folosesc un deodorant fara parfum. Imi pare rau ca nu se gaseste si la noi in tara, sau nu stiu eu.
L'am primit din Franta. Este tare precum o piatra si te dai cu el imediat dupa spalat, pe pielea uda.
Este ceva 100%ecologic. Daca stie cineva despre ce vorbesc, poate gasim si la noi in tara.

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 111844)
Stiti ce nu inteleg eu? De ce oamenii isi fac asemenea griji, daca e pacat sa te dai cu parfum sau nu sau alte prostii de-astea fara nicio importanta. Ar trebui sa ne preocupe ceea ce se intampla in spatele societatii noastre, ceea ce societatea ne baga fortat in cap, cum noi o luam pe calea cea rea tocmai din cauza celor care ne conduc. Asta ar trebui sa ne ingrijoreze.

Acestea nu sunt "prostii fara importanta", Andrei. Acela care lasa lumea si cauta sa se cunoasca pe el, va intampina tot felul de dileme si dificultati. Insa acela care nu se poate indeparta de lume, o va analiza neincetat, in uraciunea ei.

Vedem si noi lucrurile, intrigile, ateismul, lucrarea diavolului in lume, insa... ne vedem de ale noastre, spre a nu inmulti rautatea cu pacatele noastre, ne curatim pe noi, pe cat putem, spre a lumina coltul in care vietuim.

Fani71 09.09.2010 15:56:26

O fi mirosul urat un rod al pacatului, dar nu al pacatului personal.
Este ca si boala, rod al pacatului originar.
Exista si parfumuri naturale, uleiuri esentiale de flori (levantica, tei, trandafiri..) care costa o nimica toata si sunt sanatoase, daca de chimicale va e frica.
Dar sunt de parerea celor care au spus ca ne ocupam de nimicuri aici in loc sa cautam radacinile raului din noi.

windorin 09.09.2010 16:04:06

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 287044)
Sunt de parerea celor care au spus ca ne ocupam de nimicuri aici in loc sa cautam radacinile raului din noi.

Ai dreptate, insa nu poti ignora nevoia unui om de a'si lamuri o problema.
Poate nu stii ca diavolul poate sa'l tulbure pe om si de la o hartie, de la un guler si de la orice lucru marunt.

Radacina raului din noi se afla in mandrie ! Suntem "prea buni si prea destepti" pentru cei de langa noi.
Eu asta am inteles. De aici vine toata durerea si pacatul, din mandria ascunsa a inimii.
Ne smerim cu gura, sau nici asa, iar in inima zace tot fariseismul, in chip tainic.

I.Calin 09.09.2010 16:07:09

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 287041)
Avon nu este o firma nici scumpa nici de fite.

Oricum, nu asta era ideea. Vorbeam înainte de preocupările, cel puțin interesante, pe care le avem astăzi.
Dar o pereche de chiloți și un sutien la 100 lei sunt ieftine și nici de fâțe? (La un salariu astronomic de 1000 lei?)

anna21 09.09.2010 16:17:02

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 286920)
Doamne, ce aberatii puteti scrie despre parfumuri!
Mi se pare mie sau vorbiti despre tot felul de colonii ieftine sau contrafaceri?
Daca unii cer si altii dau bani grei pe asa ceva asta nu inseamna ca sunt si bune.

Parfumurile fine sunt discrete si oricine are un minim de educatie stie ca este suficienta o picatura sau doua pentru a pune un accent pe tinuta, la ocazii speciale.

De fapt Crestin ortodoxa vorbeste despre o linie de parfumuri despre care nu stiu decat cei care sunt deja experti in parfumuri. Este considerata o linie de arta si sunt uimita ca se gaseste in Romania (eu stau in oras de 4 ori mai mare decat bucuresti si nu mi s-a intamplat sa gasesc un astfel de parfum in magazine - adevarat, nici nu am cautat, nu ma foarte intereseaza parfumurile de lux).
Daca iti plac parfumurile fine, presupun ca stii deja ca acelea NU se gasesc in magazine gen Sephora sau Bloomingdales.. Iar daca nu stii asta, nu ai pierdut nimic, insa nu vad pe ce baza ii raspunzi in acea maniera lui Crestin Ortodoxa.

@ Crestin Ortodoxa.. ma bucur ca ai scris despre partea nociva a parfumurilor.
Eu am folosit ani intregi parfumuri si aveam migrene si greturi.. mai ales dimineata. Foarte greu le-am pus in legatura cu parfumul, nu-mi venea sa cred ca un produs atat de scump te poate imbolnavi. Mai ales parfumurile Chanel au un efect groaznic asupra sanatatii mele.
Si nu pot sa uit cand sora mea s-a parfumat pt prima data cu YSL si au aparut instantaneu niste pete mari rosii pe pielea ei!
Sau produsele Clinique.. tot sora mea s-a umplut de pete pe fata de la ele (si mancarime).. Si nu a avut nici o reactie alergica pana la maturitate cand a venit in contact cu cosmetice.

Imi plac parfumurile Hermes.. dar sotul meu sta la trei metri distanta de mine: ii se face rau de la ele.
(M-am gandit ca totusi pot avea o utilitate in post.. glumesc. ).
S.a.m.d.

In timpul sarcinii am renuntat total la parfumuri, cosmetice, vopsit par, chiar si deodorant (pt ca nu transpir, nu miros.. decat daca mananc carne si junk food) si imi este foarte bine (desi la vopsitul parului am revenit).
In ocazii speciale am mai folosit parfum, dar acum simt diferenta (adica am o usoara greata, uneori o usoara durere de cap)

Fani71 09.09.2010 16:27:14

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 287046)
Ai dreptate, insa nu poti ignora nevoia unui om de a'si lamuri o problema.
Poate nu stii ca diavolul poate sa'l tulbure pe om si de la o hartie, de la un guler si de la orice lucru marunt.

Radacina raului din noi se afla in mandrie ! Suntem "prea buni si prea destepti" pentru cei de langa noi.
Eu asta am inteles. De aici vine toata durerea si pacatul, din mandria ascunsa a inimii.
Ne smerim cu gura, sau nici asa, iar in inima zace tot fariseismul, in chip tainic.

Sigur, ai dreptate.
Insa cred ca celor care au probleme din cauza unor lucruri marunte nu le foloseste sa le zicem 'da, e pacat' sau'nu, nu este', si gata. Le foloseste sa le atragem atentia asupra lucrurilor mai profunde, din care pot deduce ei insisi daca pentru ei este pacat un anume ananunt sau altul.

cocacoc 09.09.2010 16:29:19

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 287037)
Nu e de mirare că, pe aiurea, porcii au devenit animale de companie. Omul de astăzi începe să se apropie, din ce în ce mai mult, de condiția respectivului dobitoc.

Ai o gandire limitata, probabil esti neinformat. Porcul este un animal cel putin la fel de destept ca si cainele, printre cele mai destepte din regnul animal, este destul de apropiat de om dpdv anatomic, porcii sunt donatori de organe pentru oameni... In plus, porcul nu transpira si sunt animale curate . Poti sa incepi sa te informezi aici http://en.wikipedia.org/wiki/Pig

sergiu 09.09.2010 16:33:03

Vad ca multi confunda parfumarea cu spalatul. Una e una si alta e alta.
E indicat sa te speli cat mai des, in general macar o baie/un dus pe zi. Daca nu ai conditii te speli cat de des poti, dar e de dorit sa nu eviti ocaziile. Totusi nu vei fi judecat dupa cat de curat la trup esti ci cat de curat la suflet. Nu uitati chestia asta.
Parfumarea. Ce este parfumarea? Este acelasi lucru cum sunt si fardurile, rujurile, ojele etc. Amagire. Asta sunt, amagire. De ce sa nu miroasa trupul tau a trup curat si spalat ci trebuie sa miroasa a tot felul de miresme rare? Bunica-mea mirosea a tamaie cand venea de la biserica, iar cand era acasa mirosea a busuioc, paie (de la salteaua de pe laitza etc). Si chiar si a lut, caci casa era din lut. Avea un amestec de mirosuri care erau sanatoase si foarte naturale. Iar noi vrem sa inselam nasurile altora punand parfum pe noi. Am avut momente cand am fost atras spre o domnisoara doar pt parfumul ei. Era ea mai merituoasa, mai curata cu sufletul, o mai buna viitoare mama? Ma indoiesc. Inseamna ca eram atras de ceva nefiresc, de o minciuna. Stiu ca nu va convine raspunsul meu, nici mie nu-mi convine, si eu ma dau dimineata cu un parfum bun, dar asta nu ma incurca sa vad adevarul asa cum e. Acuma pe langa multe alte pacate mari sincer nici nu mai stiu daca mai conteaza acesta...

Dumitru73 09.09.2010 16:36:43

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 287047)
Oricum, nu asta era ideea. Vorbeam înainte de preocupările, cel puțin interesante, pe care le avem astăzi.
Dar o pereche de chiloți și un sutien la 100 lei sunt ieftine și nici de fâțe? (La un salariu astronomic de 1000 lei?)

Depinde si ce alte cheltuieli mai ai.

mirelat 09.09.2010 17:48:25

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 287052)
De fapt Crestin ortodoxa vorbeste despre o linie de parfumuri despre care nu stiu decat cei care sunt deja experti in parfumuri. Este considerata o linie de arta...

halal arta, miros de putrefactie si ranced... no, thanks!

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa
nu vreau sa par aroganta, dar crede-ma ca stiu bine despre ce vorbesc. Am lucrat ceva timp in domeniu, ca part time job. Plus ca am facut un pic de "extra research"...

mda, inteleg ca ai vrut neaparat sa-ti etalezi aici cunostintele in domeniul parfumurilor.. bah, si mai vorbesti de vanitatile altora!
pentru cine nu a aflat inca, NU SE MAI POARTA parfumurile ca uz zilnic, SE POARTA insa mirosul de curat si proaspat spalat. Si doar la ocazii speciale, ceva fin si ff discret.

Si ca sa revenim la intrebarea care da titlul topicului: ce este cu masura si, mai ales, nu agreseaza pe altii prin simturi nu este pacat.

mirelat 09.09.2010 18:01:44

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 287042)
Eu folosesc un deodorant fara parfum. Imi pare rau ca nu se gaseste si la noi in tara, sau nu stiu eu.
L'am primit din Franta. Este tare precum o piatra si te dai cu el imediat dupa spalat, pe pielea uda.
Este ceva 100%ecologic. Daca stie cineva despre ce vorbesc, poate gasim si la noi in tara.

este probabil un deodorant stick pe baza de saruri de mare. pe mine nu m-a incantat prea tare ptr ca este cam incomod de folosit si nu prea mi s-a parut efectiv. dar, cu siguranta se gaseste pe undeva si in Romania*, daca se gasesc 'parfumuri de nisa'.

*(incearca la The Body Shop)

Rodica50 09.09.2010 19:20:27

SE POARTA insa mirosul de curat si proaspat spalat. Si doar la ocazii speciale, ceva fin si ff discret.

Sunt de aceeasi parere.

Fani71 09.09.2010 20:02:42

Sergiu, busuiocul tot parfum este caci nu este mirosul natural al corpului.

Delirul 09.09.2010 20:52:15

Din cate stiu eu anumite lucruri nu sunt nici pacat dar nici virtute, probabil ca asa stau lucrurile si cu a te da cu parfum in limita bunului simt.

proxymagape 10.09.2010 16:06:26

Dacă tu, ca fată sau femeie/ băiat sau bărbat nu tragi după tine o turmă de priviri ale băieților sau bărbaților/ fetelor sau femeilor, pentru că te-ai dat acum câteva ore cu o tonă de parfumuri și deodorante și mai știu eu ce - e OK.
Până la urmă niciunde nu scrie că trebuie să miroși urât pentru a arăta că dacă ai un miros neplăcut puternic și credința e mare. dar scrie în Sfânta Scriptură și la Sfinții Părinți despre ispitirea prin simțuri (deci și prin miros).
Mai ales că se spune că în preajma celor înduhovniciți nu te simți stânjenit de mirosuri neplăcute din cauza nespălării sau a spălatului mai rar (Păr. Cleopa, Păr. Iustin Pârvu, Păr. Sofian Boghiu, Păr. Arsenie Papacioc, Păr. Proclu etc.). Dincontră, te simți mult mai confortabil, plăcut, liniștit decât în preajma unei femei incisiv parfumate!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:56:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.