Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dan Puric presedintele Romaniei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5295)

mihai07 09.01.2009 20:25:45

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108542)
[COLOR=green]Am spus ce nu-mi place: faptul ca este un mascarici, :24: un farsor. Asta ne trebuie sau un om de actiune care sa miste tara asta intr-o directie buna?[/COLOR]
[COLOR=green]Ce are crestin-ortodoxismul cu presedintia? [/COLOR]
[COLOR=green]Tipul e bun de gura, are un debit verbal de invidiat, dar atat... [/COLOR]
[COLOR=green]Sigur ca l-am ascultat si m-a uimit ce putin a transmis in atat de mult timp cât i s-a pus la dispozitie. :24:[/COLOR]
[COLOR=green]Nu va strofocati! Nu are nici o sansa... Cred ca si el se distreaza daca a vazut o asa propunere... El are o misiune: sa-i distreze :24: pe cei care mai pot sa rad... In rest...[/COLOR]

Cand o sa ajungi la nivelul lui atunci sa il critici...pana atunci incearca sa pastrezi tacerea...ca nu stii ce spui

silverstar 09.01.2009 20:44:23

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 108545)
Un mascarici zici? Am vazut ca te dai tare lovita cand te judeca oamenii. Tu dece ii judeci pe altii? Tu il cunosti pe omul asta de iti permiti sa vorbesti asa?

[COLOR=green]Il cunosc exact cat il cunoasteti si voi, din felul cum s-a "produs" la Tv-uri... O rusine!...[/COLOR] :24:

mihai07 09.01.2009 20:45:58

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108553)
[COLOR=green]Il cunosc exact cat il cunoasteti si voi, din felul cum s-a "produs" la Tv-uri... O rusine!...[/COLOR] :24:

Ti mai zis si mai sus...cand o sa ajungi la nivelul lui atunci sa-l critici...pana atunci incearca sa pastrezi tacerea ca nu prea stii ce vorbesti

silverstar 09.01.2009 20:46:35

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 108550)
Cand o sa ajungi la nivelul lui atunci sa il critici...pana atunci incearca sa pastrezi tacerea...ca nu stii ce spui

[COLOR=green]Ce vorbesti? Tu esti cel cu cenzura? Sau crezi ca numai tu ai dreptul la libertatea cuvantului? Spun exact ce gandesc si cum il percep eu pe acest Dan Puric... Un mascarici...[/COLOR]

silverstar 09.01.2009 20:48:34

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 108554)
Ti mai zis si mai sus...cand o sa ajungi la nivelul lui atunci sa-l critici...pana atunci incearca sa pastrezi tacerea ca nu prea stii ce vorbesti

[COLOR=green]Fereasca Dumnezeu! Eu am nivelul meu de care sunt foarte mandra, pe care, pentru nimic in lume, nu l-as schimba cu nivelul acestuia![/COLOR]

mihai07 09.01.2009 20:50:28

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108556)
[COLOR=green]Fereasca Dumnezeu! Eu am nivelul meu de care sunt foarte mandra, pe care, pentru nimic in lume, nu l-as schimba cu nivelul acestuia![/COLOR]

Foarte bine...atunci nu ii mai judeca tu pe altii (mai ales ca nu ii cunosti)..ca am observat ca nu iti convine cand pe tine te judeca cineva....si te simti tare jignita cand cineva o face

silverstar 09.01.2009 20:53:11

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 108547)
Apropo,nu am sa uit niciodata ca mi-ai spus ca sunt un om fara suflet si e ca e pacat de mine,cum ti-ai permis ,vorba ta?Inca mai astept scuzele,rusine pentru ceea ce faci ....Cum iti permiti doamna mea sa il critici pe Dan Puric?vorba ta.

[COLOR=green]Mentin cele spuse si mai adaug si faptul ca nu te voi mai ierta cand, umil, vei veni la mine sa-mi ceri iertare pentru felul cum vorbestzi si cum iti permiti sa ma jignesti... Eu sa-mi cer scuze de la tine? :24: Cum poti sa-ti imaginezi ca un om poate ajunge atat de umil sa-ti ceara tie scuze? Cine esti? Cine te crezi?[/COLOR] :24: [COLOR=green]Te-ai uitat azi in oglinda? Iti place ce-ai vazut?[/COLOR]

mihai07 09.01.2009 20:56:50

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108555)
[COLOR=green]Ce vorbesti? Tu esti cel cu cenzura? Sau crezi ca numai tu ai dreptul la libertatea cuvantului? Spun exact ce gandesc si cum il percep eu pe acest Dan Puric... Un mascarici...[/COLOR]

Si ma rog de unde ai tu dreptul sa jignesti un om?...pe tine daca te jigneste cineva aici pe forum tipi 2 saptamani...lasa mandria asta la o parte ca nu iti sade bine

tigerAvalo9 09.01.2009 20:59:03

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108558)
[COLOR=green]Mentin cele spuse si mai adaug si faptul ca nu te voi mai ierta cand, umil, vei veni la mine sa-mi ceri iertare pentru felul cum vorbestzi si cum iti permiti sa ma jignesti... Eu sa-mi cer scuze de la tine? :24: Cum poti sa-ti imaginezi ca un om poate ajunge atat de umil sa-ti ceara tie scuze? Cine esti? Cine te crezi?[/COLOR] :24: [COLOR=green]Te-ai uitat azi in oglinda? Iti place ce-ai vazut?[/COLOR]

Auzi doamna mea sunteti chiar penibila ,aveti grija ce vorbiti caci numai Dumnezeu sie cine are dreptate sau nu ,doamna perfecta ,cine te crezi tu ,la ce nivel te consideri tu,crestin ortodox oricum nu esti,nu ne mai stresa cu raspunsurile tale postate la misto ,nici nu am sa ma mai cobor la nivelul tau de pierduta in spatiu crezand ca esti pe pamant.Sanatate iti doresc.

tigerAvalo9 09.01.2009 21:07:45

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108558)

Dar tu cum iti permiti sa il jignesti pe Dan Puric?Ai cam dat-o in bara de data asta,vrei sa nu fii jignita ,mi se pare normal asta dar respecta si tu ,nu jigni pe altii pe cand tu ii faci mascarici pe altii si daca cineva iti spune ca esti ateu sau altceva sari cu gura,cum iti permiti sa ma jignesti,poate si tie o sa iti para rau pentru ceea ce faci,uite-te in ochii tai si apoi in ai altora.

Sa revenim la subiect,Dan Puric este un mare om dar nu cred ca s-ar pricepe in functia de presedinte .Dar cel putin in 2009 nu ar sanse sa fie presedinte,in 2014 ar fi probabil..

laurschepsis 09.01.2009 21:10:47

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 108538)
... oamenii de obicei nu voteaza independentii,necunoscutii etc.voteaza in general pe aceeasi batrani in politica .Au fost multi avocati si oameni de valoare la alegerile prezidentiale din 2004 dar toti au obtinut punctaj foarte slab fata de Nastase ,Basescu nu stiu ce,in primul rand trebuie sa se afirme Dan Puric foarte mult ca sa il stie 80% din populatie.Nu cred ca va fi vreodata presedinte.Cu parere de rau.Doamne ajuta!

Doamne-ajuta!

2004, dar, mai ales anii electorali precedenti au permis romanilor sa spere. Chiar si dupa caderea CDR. Asa a urcat vertiginos Basescu. Acum, dupa "Teapa din Piata Victoriei" - iata cum peste ani acea expresie aruncata de Basescu intr-un moment cheie se dezvaluie sub adevarata ei semnificatie - este un moment de ciuda ca toti cei care au vazut in PD o barca de salvare pentru natie. Si-au dat seama ca era de fapt o amagire. O minciuna abil ticluita.
Spui ca oamenii nu voteaza independenti. Ma tem ca trebuie sa te contazic. Trendul este favorabil independentilor: Oprescu sub aceasta imagine a castigat Bucurestiul.
Odata cu demolarea statuii PD-L, ca unica sansa de a ne regasii cat de cat, clasa politica a devenit un intreg urat Nu mai exista exceptii. Pe acest fond oricine cu datele lui Dan Puric va lupta cu ei este avantajat din start. De aceea spuneam la prima postare ca momentul e perfect. Cat priveste timpul pentru a se face cunoscut, eu cred ca este suficient. Oricum, nu uita ca atunci cand lupti cu Dumnezeu alaturi toate se rezolva.

Doamne-ajuta!

silverstar 09.01.2009 21:19:59

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 108562)
Sa revenim la subiect,1. Dan Puric este un mare om dar 2. nu cred ca s-ar pricepe in functia de presedinte .Dar cel putin in 2009 nu ar sanse sa fie presedinte,in 2014 ar fi probabil..

[COLOR=green]1. Sanchi! N-are nici macar 1.60 cm. Daca ma fac spre el, il bag sub masa. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. de acord. La o tara de semianalfabeti, de needucati, de inculti, de brute, e nevoie tot de o bruta la conducere. De un necioplt. Si deocamdata e Basescu, imaginea fidela a Romaniei de azi. Se spune ca, pana acum, Basescu nu are contracandidat. Nu stiu... Asa ca sa ne pregatim pentru inca 5 ani de hăhăială... Poate in intervalul urmator se vor produce niste schimbari si romanii vor realiza ca trebuie sa se civilizeze ca sa poata iesi, senini, in lume...[/COLOR]

silverstar 09.01.2009 21:22:29

[quote=tigerAvalo9;108562]Dar tu cum iti permiti sa il jignesti pe Dan Puric?Ai cam dat-o in bara de data asta,vrei sa nu fii jignita ,mi se pare normal asta dar respecta si tu ,nu jigni pe altii pe cand tu ii faci mascarici pe altii si daca cineva iti spune ca esti ateu sau altceva sari cu gura,cum iti permiti sa ma jignesti,poate si tie o sa iti para rau pentru ceea ce faci,uite-te in ochii tai si apoi in ai altora.[quote]

[COLOR=green]Tu esti sigur barbat? Te porti ca o femeie isterica! De ce nu te controlezi? Si daca esti barbat de ce nu te porti demn, ca un barbat? Dai mult de banuit...[/COLOR] :24:

mihai07 09.01.2009 21:23:47

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108576)
[COLOR=green]1. Sanchi! N-are nici macar 1.60 cm. Daca ma fac spre el, il bag sub masa. [/COLOR]

[COLOR=green]2. de acord. La o tara de semianalfabeti, de needucati, de inculti, de brute, e nevoie tot de o bruta la conducere. De un necioplt. Si deocamdata e Basescu, imaginea fidela a Romaniei de azi. Se spune ca, pana acum, Basescu nu are contracandidat. Nu stiu... Asa ca sa ne pregatim pentru inca 5 ani de hăhăială... Poate in intervalul urmator se vor produce niste schimbari si romanii vor realiza ca trebuie sa se civilizeze ca sa poata iesi, senini, in lume...[/COLOR]

1. are chiar 1.80 (dar poate l-ai masurat de vorbesti)
2. vorbesti in necunostinta de cauza despre acest om... cand o sa ai tu studiile lui sa vorbesti asa despre el. habar nu ai ce fel de om este. si crede-ma ca il cunosc in de aproape. nu vorbesc in necunostinta de cauza ca tine.

tigerAvalo9 09.01.2009 21:28:00

[quote=silverstar;108578][quote=tigerAvalo9;108562]Dar tu cum iti permiti sa il jignesti pe Dan Puric?Ai cam dat-o in bara de data asta,vrei sa nu fii jignita ,mi se pare normal asta dar respecta si tu ,nu jigni pe altii pe cand tu ii faci mascarici pe altii si daca cineva iti spune ca esti ateu sau altceva sari cu gura,cum iti permiti sa ma jignesti,poate si tie o sa iti para rau pentru ceea ce faci,uite-te in ochii tai si apoi in ai altora.
Citat:

[COLOR=green]Tu esti sigur barbat? Te porti ca o femeie isterica! De ce nu te controlezi? Si daca esti barbat de ce nu te porti demn, ca un barbat? Dai mult de banuit...[/COLOR] :24:

Inainte mai aveai si tu niste raspunsuri cu cap acum nu mai ai .Tu te uiti la tine cu cat umor iei tu lucrurile?Si lasa-ma cu glumele tale doamna stie tot ,credincioasa si mantuita ,crestin ortodox nr.1 ,probabil asa te crezi,daca ai fi asa de corecta si de cinstita nu ai jigni si nu ai fi jignita.Mi-am pierdut cam mult timp cu un om pierdut in spatiu.Scuza-ma

tigerAvalo9 09.01.2009 21:30:41

Multumesc pentru banuielile si cuvintele frumoase care mi le-ai adus cand eu doar te-am intrebat ce fel de crestin ortodox esti tu daca nu crezi in multe din Biblie,Apocalipsa ,Rai si Iad,deci cu tine numai am ce discuta ,ma vezi pe mine parandu-mi rau?Dar tu te vezi pe tine parandu-ti rau pentru ce ai spus?De unde stii tu ca eu sunt un om fara suflet ,tu imi mai spuneai de unde stiu eu sau ce ma intereseaza persoana ta,uite ca si tu faci acelasi lucru.Domnul sa iti lumineze mintea si sa te aduca spre adevarata credinta.

laurschepsis 09.01.2009 21:32:16

Doamne-ajuta!

Va rog frumos incetati cearta Silverstar. A ajuns ai asa prea departe.

Draga Alin, spui ca Dan Puric are nevoie de mai mult timp pentru a se face cunoscut. Iata ce am observat: acest subiect a depasit 500 de vizualizari in 25 de ore. Inchipuieti ce impact ar avea acum in media.

Doamne-ajuta!

tigerAvalo9 09.01.2009 21:36:47

Dan Puric (n. [COLOR=#002bb8]12 februarie[/COLOR] [COLOR=#002bb8]1959[/COLOR]) este un actor și regizor [COLOR=#002bb8]român[/COLOR] care a jucat atât în teatru, cât și în film. Spectacolele sale - Toujours l'amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote - au fost reprezentate în orașe din mai multe țări. În film, a jucat rolul principal în coproducția româno-sârbă Broken Youth, regia Maria Marek, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de Televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt, RTL. A mai jucat și în filme pentru Televiziunea din [COLOR=#002bb8]Lausanne[/COLOR], [COLOR=#002bb8]Elveția[/COLOR].

Studii
[COLOR=#002bb8]1978[/COLOR] - bacalaureat al liceului de arte "Nicolae Tonitza" din București, [COLOR=#002bb8]1985[/COLOR] - absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale", [COLOR=#002bb8]Bucuresti[/COLOR], clasa prof. univ. dr. [COLOR=#002bb8]Dem Rădulescu[/COLOR]
[COLOR=#002bb8]1985[/COLOR]-[COLOR=#002bb8]1988[/COLOR] - actor, Teatrul "Mihai Eminescu", [COLOR=#002bb8]Botoșani[/COLOR] [COLOR=#002bb8]1988[/COLOR] - prezent - actor, Teatrul National "I.L.Caragiale", [COLOR=#002bb8]Bucuresti[/COLOR]

Roluri principale
  • Ion Anapoda - "Idolul și Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar, (2006)
  • Don Quijote - "Don Quijote" după [COLOR=#002bb8]Miguel de Cervantes[/COLOR], scenariu și regie proprii, (2005)
  • "Vis" - One man show, scenariu și regie proprii, (2005)
  • Agamiță Dandanache - "O scrisoare pierdută" de [COLOR=#002bb8]I.L. Caragiale[/COLOR], regia Grigore Gonța, (2003)
  • Rică Venturiano - "O noapte furtunoasă" de [COLOR=#002bb8]I.L. Caragiale[/COLOR], regia Felix Alexa, (2002)
  • Revizorul - "Revizorul" de Nikolai Vasilievici Gogol, regia Serghei Cerkasski, (2002)
  • "Urmuz" - one man show după Urmuz, regia Cătălina Buzoianu, (1992)
  • Arlechino - "Jocul dragostei și al întâmplării" de Pierre de Marivaux, regia Felix Alexa, (2001)
  • Eminescu - "Și mai potoliți-l pe Eminescu" de Cristian Tiberiu Popescu, regia Grigore Gonța, (2000)
  • Brânzovenescu - "O scrisoare pierdută" de [COLOR=#002bb8]I.L. Caragiale[/COLOR], regia Alexandru Tocilescu, (2000)
  • Vagabondul - "Omul care a văzut moartea" de Victor Eftimiu, regia [COLOR=#ba0000]Mihai Manolescu[/COLOR], (1997)
  • Locotenent Davis Wills - "De partea cui ești?" de Ronald Harwood, regia [COLOR=#002bb8]Radu Beligan[/COLOR], (1996)
  • Doctor Sanderson - "Harvey" de Mary Chase, regia Tudor Mărăscu, (1994)
  • Jack Absolutul - "Rivalii" de Richard Sheridan, regia Horea Popescu, (1993)
  • "Jocul" (one man show), autor și regia Traian Ailenei, (1991)
  • Radu - "Cruciada copiilor" de [COLOR=#002bb8]Lucian Blaga[/COLOR], regia Laurian Oniga, (1991)
  • Evelpides - "Păsările" de Aristofan, regia Niky Wolcz, (1991)
  • Sir Andrew Aguecheek - "Noaptea regilor" de William Shakespeare, regia Andrei Șerban, (1991)
  • Truffaldino - "Slugă la doi stăpâni" de Carlo Goldoni, regia Laurian Oniga, (1987)
[[COLOR=#002bb8]modifică[/COLOR]] Regie
  • "Vis", Teatrul Național București, (2005)
  • "Don Quijote", Teatrul Național București, (2005)
  • "Cei 150", Teatrul Național București, (2003)
  • "Hic sunt leones", Teatrul Național București, (2002)
  • "Made în România" la Centrul Cultural European din București, (2001)
  • "Costumele" la Teatrul Constantin Nottara, București, (1999)
  • "Toujours l`amour", Teatrul Național București, (1997)
  • "Pantomimia", Teatrul Național București (1993)
  • "Secvențe" - spectacol de pantomimă și dans la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani
[[COLOR=#002bb8]modifică[/COLOR]] Film
  • "Tinerețe frântă" (Broken Youth) - rol principal, regia Marija Maric, coproducție româno - sârbă, 1991
  • Oflofski - "Orient Express", regia Sergiu Nicolaescu, 2004
  • "O vară cu Mara", regia George Cornea, 1988
  • "Sosesc păsările călătoare", regia Geo Saizescu, 1984
[[COLOR=#002bb8]modifică[/COLOR]] Televiziune
  • <LI style="LIST-STYLE-TYPE: none">Spectacole de pantomima, transmise de BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt, RTL Film si productie (regie) pentru televiziunea din Lausanne, Elvetia
  • 10 August 2007, prezent în emisiunea "100%" moderatǎ de Robert Turcescu, având titlul "România vazutǎ de Dan Puric".
[[COLOR=#002bb8]modifică[/COLOR]] Turnee internationale

Cu trupa Teatrului National Bucuresti:Paris, Milano, Edinburgh, Halein (Austria), Sao Paolo; cu Pantomimia - Lille, Gyor, Skopje, Cairo; cu "Toujours l'amour" - Viena, Leipzig, Budapesta, Sofia, Lisabona (Ultima expozitie mondiala a secolului), Venetia, St.Croix, Montreal, Toronto, Chicago, New York, Paris, Nisa, Marsilia, Madrid, El Escurial, Varsovia, Suwon Hwasung Fortress International Festival (Republica Coreea), Londra (The Gate Festival)

[[COLOR=#002bb8]modifică[/COLOR]] Alte activitati

Participare la al 4-lea Congres International de Educatie al oraselor de limba franceza si engleza "The Arts and Humanities as Agents for Social Change"

[[COLOR=#002bb8]modifică[/COLOR]] Carte

În 2008 i-a apărut la editura "Platytera" din București, cartea Cine suntem, sau "despre taina identității personale și comunitare trăită și exprimată în și prin persoana autorului" [COLOR=#5a3696][1][/COLOR]. Cartea începe cu îndemnul părintelui [COLOR=#002bb8]Iustin Pârvu[/COLOR] "Urmați-l, citiți-l și-l veți înțelege", are o prefață, "Dan Puric, un apologet ortodox" semnată de [COLOR=#002bb8]Dan Ciachir[/COLOR], o postfață, "Dan Puric, un foc nestins", semnată de Gheorghe Ceaușu, și conține zece capitole: Mătur poteca spre Biserică; Dragostea, mai presus de artă; Sensul vieții, al morții și al suferinței; Zodia supraviețuirii; Demnitate creștină; Cauză și efect; Cele trei priviri; Zece leproși; Cine suntem; Lumină de om și de neam românesc.

[[COLOR=#002bb8]modifică[/COLOR]] Nominalizări și premii
  • Marele Premiu la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Monodrama din Bitola, Macedonia, 2006
  • Premiul de excelență pentru Maestru al teatrului românesc, ambasador al spiritului poporului român, folosind tăcerea ca limbaj universal, acordat de Firma olandeză Den Braven
  • Premiul "Aristizza Romanescu" al Academiei Române pentru realizările din cinema și teatru
  • Premiul [COLOR=#002bb8]UNITER[/COLOR] pentru Teatru Non-verbal, 2003
  • Marele Premiu la Festivalul One Man Show de la Chișinău
  • Marele Premiu [COLOR=#002bb8]UNESCO[/COLOR] pentru Dezvoltare Culturală - "pentru promovarea artei scenice românești în străinătate (modalități de exprimare scenică)
  • Marele Premiu al Fundației „Anastasia", 2002
  • Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler - "pentru servicii excepționale în cultură", 2000
  • Premiul [COLOR=#002bb8]UNITER[/COLOR] acordat de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru pentru spectacolul "Toujours l`amour", 1999
  • Premiul pentru Teatru de Pantomimă acordat de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru - Fundația Teatrul XXI, 1997
  • Premiul "Constantin Tănase" la Festivalul Umorului pentru rolul principal din "Omul care a văzut moartea"
  • Premiul Chicago Artists International Program, 1996
  • Premiul special la cel de-al doilea Festival al Pantomimei de la St. Croix - Elveția
  • Premiul Golden Arena la Festivalul Internațional de film de la Pula - Iugoslavia pentru rolul principal din "Broken Youth"
  • Premiul I la Festivalul de Film de la Costinești pentru spectacolul de pantomimă "Jocul", 1987
Membru al Asociatiei pentru Promovarea Artistilor de Teatru din Elvetia

tigerAvalo9 09.01.2009 21:37:52

http://www.artline.ro/admin/_files/n...perta_fata.jpg

tigerAvalo9 09.01.2009 21:38:25

Am postat aceste informatii pentru cei ce nu-l cunosc pe Dan Puric.

Noesisaa 09.01.2009 22:17:11

Sincera sa fiu, nu imi place sa il ascult pe Dan Puric. O fi omul inteligent, dar ma plictiseste si imi e greu sa ii urmaresc ideile din cauza ca sare de la un lucru la altul fara tranzitii, practic spune ce ii trece prin cap. Isi da cu parerea despre tot felul de lucruri fara sa fie nici istoric, nici teolog. Nu imi plac xenofobia si fobiile lui politice -- vai, Europa ne omoara pe toti, vai, americanii sunt niste idioti, vai, globalizarea ne-a luat tot ce aveam mai drag. Cate prostii.

Si pentru cine spunea ca Ronald Reagan, tot un actor, a fost un presedinte bun. Nu a fost. A fost un cold warrior cu vederi destul de inguste. Si nu din cauza lui a fost invinsa Uniunea Sovietica. In fine, dar asta e o poveste mult prea lunga ca sa ma angajez sa scriu aici.

mihai07 09.01.2009 22:19:04

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108589)
Sincera sa fiu, nu imi place sa il ascult pe Dan Puric. O fi omul inteligent, dar ma plictiseste si imi e greu sa ii urmaresc ideile din cauza ca sare de la un lucru la altul fara tranzitii, practic spune ce ii trece prin cap. Isi da cu parerea despre tot felul de lucruri fara sa fie nici istoric, nici teolog. Nu imi plac xenofobia si fobiile lui politice -- vai, Europa ne omoara pe toti, vai, americanii sunt niste idioti, vai, globalizarea ne-a luat tot ce aveam mai drag. Cate prostii.

Si pentru cine spunea ca Ronald Reagan, tot un actor, a fost un presedinte bun. Nu a fost. A fost un cold warrior cu vederi destul de inguste. Si nu din cauza lui a fost invinsa Uniunea Sovietica. In fine, dar asta e o poveste mult prea lunga ca sa ma angajez sa scriu aici.

Spre deosebire de multi altii, are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Si asta ii deranjeaza pe multi.

sofiaiuga 09.01.2009 22:29:44

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108542)
[COLOR=green]Am spus ce nu-mi place: faptul ca este un mascarici, :24: un farsor. Asta ne trebuie sau un om de actiune care sa miste tara asta intr-o directie buna?[/COLOR]
[COLOR=green]Ce are crestin-ortodoxismul cu presedintia? [/COLOR]
[COLOR=green]Tipul e bun de gura, are un debit verbal de invidiat, dar atat... [/COLOR]
[COLOR=green]Sigur ca l-am ascultat si m-a uimit ce putin a transmis in atat de mult timp cât i s-a pus la dispozitie. :24:[/COLOR]
[COLOR=green]Nu va strofocati! Nu are nici o sansa... Cred ca si el se distreaza daca a vazut o asa propunere... El are o misiune: sa-i distreze :24: pe cei care mai pot sa rad... In rest...[/COLOR]

CRESTIN-ORTODOXISMUL ARE CU PRESEDINTIA ceea ce au avut si voievozii nostri ,care sint acuma canonizati ca sfinti ,precum STEFAN CEL MARE ,C-TIN BRINCOVEANU..

C.tin 09.01.2009 22:33:17

"Romania lui Dan Puric"

"Romania lui Dan Puric" (video in patru parti) ...foarte inedit ...si adevarat!!!

1) http://www.youtube.com/watch?v=xZeR9...eature=related

2) http://www.youtube.com/watch?v=8__fs21Kj2I&NR=1

3) http://www.youtube.com/watch?v=3ow-O...eature=related

4) http://www.youtube.com/watch?v=uOxtkSE88As&NR=1

laurschepsis 10.01.2009 00:41:22

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108589)
...

Doamne-ajuta!

Iata cateva fragmente de pe Wikipedia despre Ronald Reagan:

" [COLOR=#000000]Politica sa ca președinte al Statelor Unite este caracterizată de optimism și de încredere în calitățile poporului american. Pe plan economic, realizează cea mai mare reducere de impozite din istoria americană. În politica externă, se remarcă prin deciziile sale ferme, lipsite de compromisuri. În [COLOR=#0000ff]1983[/COLOR] ordonă invazia [COLOR=#0000ff]Grenadei[/COLOR] iar în [COLOR=#0000ff]1986[/COLOR] bombardarea instalațiilor militare din [COLOR=#0000ff]Libia[/COLOR]. Susține lupta de guerilă împotriva guvernului [COLOR=#0000ff]pro-castrist[/COLOR] din [COLOR=#0000ff]Nicaragua[/COLOR] și a mujahidinilor [COLOR=#0000ff]afgani[/COLOR] în lupta lor contra ocupației [COLOR=#0000ff]sovietice[/COLOR].[/COLOR]
[COLOR=#000000]Încurajează [COLOR=#0000ff]Inițiativa de apărare strategică[/COLOR] SDI ([COLOR=#0000ff]en:Strategic Defense Initiative[/COLOR]), cunoscută (datorită concentrării asupra apărării spațiale împotriva [COLOR=#0000ff]rachetelor intercontinentale sovietice[/COLOR]) sub expresia de "Războiul stelelor", în confruntarea cu [COLOR=#0000ff]Uniunea Sovietică[/COLOR], pe care o definește drept "Imperiul Răului" (Empire of Evil - Godless, Communists, Liars and Spies). În [COLOR=#0000ff]1984[/COLOR], Reagan obține al doilea mandat prezidențial. Urmează ani caracterizați de înăsprire a "[COLOR=#0000ff]Războiului rece[/COLOR]", în care timp - pe de altă parte - are mai multe întrevederi cu președintele sovietic, [COLOR=#0000ff]Mihail Gorbaciov[/COLOR], la [COLOR=#0000ff]Geneva[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Reykjavik[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Moscova[/COLOR] și [COLOR=#0000ff]Washington[/COLOR], ajungând - până la urmă - la [COLOR=#0000ff]acordul istoric de eliminare a rachetelor cu rază medie de acțiune din Europa[/COLOR]. În anchetarea scandalului provocat de vânzarea de arme guvernului din [COLOR=#0000ff]Iran[/COLOR], pentru finanțarea forțelor [/COLOR][COLOR=#000000]"Contras"[/COLOR][COLOR=#000000] din [COLOR=#0000ff]Nicaragua[/COLOR], Reagan rămâne indemn de orice culpă. Își încheie mandatul cu o popularitate în continuă creștere."[/COLOR]
[COLOR=#000000][/COLOR]
[COLOR=#000000]Daca a fost reales dupa primii 4 ani de mandat si isi incheie 8 ani in fruntea celui mai puternic stat cu o popularitate in continua crestere, eu cred ca nu am gresit in cele afirmate. Adauga ca istoricul acord de la Malta, semnat de urmatorul presedinte SUA a fost tot opera echipei lui Ronald Reagan din care facea parte si George H. W. Bush. Aceasta intalnire nu ar fi fost posibila fara investitiile uriase in domeniu militar facute in cele 2 mandate Reagan. Aceste investitii au creat un decalaj atat de mare intre cele 2 superputeri incat, in fata evidentelor si cu teama de a nu cauta solutii cand va fi prea tarziu, Gorbaciov a incercat sa castige macar pacea daca razboiul rece era clar ca URSS il pierduse.[/COLOR]
[COLOR=#000000][/COLOR]
[COLOR=#000000]Doamne-ajuta![/COLOR]

laurschepsis 10.01.2009 00:52:31

[quote=sofiaiuga;108594][SIZE=3]CRESTIN-ORTODOXISMUL ARE CU PRESEDINTIA ceea ce au avut si voievozii nostri ,care sint acuma canonizati ca sfinti ,precum STEFAN CEL MARE ,C-TIN BRINCOVEANU..[/[/SIZE]quote]

Doamne-ajuta!

Cuvintele tale sustin elocvent de ce Romania are nevoie de un crestin-ortodox in frunte. De departe mai clar decat tot ce am dialogat noi pe 7 pagini.

Doamne-ajuta!

Anca-Miha 10.01.2009 04:24:12

Ideal ar fi ca urmatorul Presedinte sa fie crestin-ortodox practicant.

mirelat 10.01.2009 08:02:37

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108332)
Eu nu l-as vota pe Dan Puric. Nu se pricepe sa coduca un stat. Vorba multa cum o face el e usor, si e usor sa critici in dreapta si in stanga, dar e foarte greu sa conduci un stat.

da, ai dreptate. multi, mai ales cei care "se pricep la toate", au impresia ca e la indemana oricui sa managerizeze un stat.

eduardd 10.01.2009 08:14:37

Dca am ajuns sa dorim pe Dan Puric presedinte este tocmai pentru ca ne dorim un presedinte [COLOR=Red]Crestin[/COLOR]! Multumesc Anca, acum am inteles ce ai vrut spui in postarea ta anterioara.:1:

eduardd 10.01.2009 08:26:36

Uneori pentru cei din afara lucrurile nu se vad/inteleg ( eu doar presupun din postarile unora) foarte bine. Sincer, imi este putiin "greu" sa vad cum este improscata Romania cu noroi chiar de romanii nostri. Da, avem hoti, avem saracie, avem lenesi, avem tigani, dar avem si oamnei de stiinta, copii olimpici avem sfinti si avem pe Dan Puric. Il iubim si daca l-am vota ar fi pentru ca am avea incredere in Domnul Dumnezeul nostru. Domnul D. Puric este un crestin traitor or...unuia ca acesta ..[COLOR=Red]ii ajuta Harul unde lipseste cunoasterea[/COLOR].. Nu scriu acestea pentru ca il doresc presedinte, scriu acestea pentru ca doare.. sa vezi cum fratii tai au schimbat patriotismul pe un pumn de dolari.. Da, sunt roman, iubesc pe D.Puric si am ramas aici incercand sa fac ceva, aici in dreptul meu pentru tara mea. Sunt un om nescolit, un om simplu dar incerc sa schimb ceva in coltul meu de tara ..poate si pentru voi sau copii sau nepotii vostri ce se vor intoarce in tara... Nu e tocmai corect sa spui din occident..nu as vota pe D. Puric nu se pricepe..

Noesisaa 10.01.2009 09:09:25

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 108609)
Doamne-ajuta!

Iata cateva fragmente de pe Wikipedia despre Ronald Reagan:

" [COLOR=#000000]Politica sa ca președinte al Statelor Unite este caracterizată de optimism și de încredere în calitățile poporului american. Pe plan economic, realizează cea mai mare reducere de impozite din istoria americană. În politica externă, se remarcă prin deciziile sale ferme, lipsite de compromisuri. În [COLOR=#0000ff]1983[/COLOR] ordonă invazia [COLOR=#0000ff]Grenadei[/COLOR] iar în [COLOR=#0000ff]1986[/COLOR] bombardarea instalațiilor militare din [COLOR=#0000ff]Libia[/COLOR]. Susține lupta de guerilă împotriva guvernului [COLOR=#0000ff]pro-castrist[/COLOR] din [COLOR=#0000ff]Nicaragua[/COLOR] și a mujahidinilor [COLOR=#0000ff]afgani[/COLOR] în lupta lor contra ocupației [COLOR=#0000ff]sovietice[/COLOR].[/COLOR]

[COLOR=#000000]Doamne-ajuta![/COLOR]

Exact! Reagan a fost un presedinte obtuz care nu a incercat sa evite razboiul, si implicit pierderea de vieti omenesti nevinovate. Nu i-a pasat, a inceput razboaie si a sprijinit tot felul de rebeli dubiosi (vezi afacerea Iran-Contra). Si mai ales, daca citesti cu atentie -- a sprijint pe mujahedinii afgani impotriva sovieticilor. Si ghice ce -- cativa ani mai tarziu acei mujahedini fr folosi armele impotriva americanilor. Hahahahaha, ce mai vizionar. In politica, daca vrei sa ajuti oamenii nu merge cu "decizii ferme" si "fara compromis". Trebuie sa fii flexibil, sa intelegi fiecare parte, sa duci dialoguri, etc. Nu trimiti bombe.

Si George W. Bush a fost ales de doua ori. Asta nu inseamna ca a fost un presedinte bun. Oamenii si masele sunt prosti si pot fi manipulati foarte usor. Reagan a folosit sintagma "The Empire of Evil" ca sa ii panicheze pe americanii simpli cum ca Uniunea Sovietica este un diavol, o amenintare permanenta si ca ii va ataca in orice moment. Ceea ce este o minciuna si o exagerare sfruntata.

Bush a folosit sintagma "The Axis of Evil" din nou ca sa ii panicheze pe Americani si sa ii faca sa creada ca jumatate de lume e impotriva lor si ca e nevoie de razboi sangeros ca sa inlaturi pericolul. Si cata exagerare si generalizare!

Socotiti si voi cat de buna a fost guvernarea de 8 ani a lui Bush pentru poporul American. 8 ani in care poporul american a inceput 2 razboaie, nici unul inca terminat, dolarul a scazut mai mult decat oricine isi putea inchipui in 2002, economia a fost in pericol in continuu, mii de soldati tineri au murit, alte mii au fost raniti si sunt invalizi, si altii mii sufera de PTSD.

Si asta din cauza unui presedinte crestin practicant, care sta cu Biblia in gura tot timpul, etc, etc...dar cu zero flexibilitate, si inteligenta politica.

Cat despre Uniunea Svietica -- ea a cazut fiindca avea probleme structurale interne grave, leadership invechit si ramolit...etc etc etc.

Crede-ma, stiu ce vorbesc, am licenta in istorie si in stiinte politice, si studii de master in istorie. Cred ca stiu si am citit despre lucrurile astea de zeci de ori mai mult decat poti citi in wikipedia .

A alege un om de presedinte doar pentru credinta si fermitatea in opinii este o prostie mare. Nu de fermitate are un stat nevoie in ziua de azi, ci de deschidere fata de lumea din jur si de flexibilitate. Dan Puric nu dovedeste nici deschidere, si sustine un triumfalism proto-romanesc care ar trebuie sa zgarie la ureche pe orice roman.

laurschepsis 10.01.2009 11:27:14

Doamne-ajuta!

In privinta rezolvarii conflictelor pe calea razboiului, cand vorbim de perioada 1981-1989 si privim la cei 2 actori principali, SUA si URSS, teoria ta cu dialogul ar fi permis URSS sa ocupe toate punctele strategice din punct de vedere geopolitic.

Am sperat sa nu faci paralela Reagan - Bush Junior. Nu vreau sa ajungem sa discutam in contradictoriu comparand doua personaje mult prea inegale doar pentru ca au avut fiecare 2 mandate la Casa Alba. Sincer, imi pare rau ca ai folosit jumatate din postare pentru a glisa imaginea jalnica lui G. W. Bush pe cea a lui Reagan.

Nimeni nu este atat de naiv sa-si inchipuie ca SUA au ridicat zdravan miza in razboiul rece doar pentru a elibera Romania, Cehoslovacia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, statele baltice si mai ales jumatate din Germania de sub sovietici. Dar, nici nu pot sa spun ca Reagan a fost un biet actor obtuz manevrat de producatorii de armament. Noi romanii am scapat de Ceausescu tocmai datorita viziunii ferme a lui Reagan, un presedinte care a schimbat radical tonul in raport rusii spre deosebire de predecesorul sau Jimmy Carter.

Cine poate sa-si inchipuie ca Ceausescu si camarila ar fi plecat de la putere pe calea dialogului? Vezi Cuba. Sau ca URSS s-ar fi destramat de la sine?

Doamne-ajuta!

Noesisaa 10.01.2009 12:15:01

Hahaha, camarila lui Ceausescu nu sunt sigura daca a plecat inca :D Am impresia ca Ceausescu a fost sacrificat ca sa inainteze la putere alde Iliescu & comp. Sunt exemple in istorie in care liderii comunisti au plecat fara varsare de sange ca in Romania. Revolutia de catifea? Germania de Est? Bulgaria? Polonia? Chiar si Uniunea Sovietica.

Noi, romanii, am scapat de Ceausescu nu din bunavointa lui Reagan, ci fiindca pur si simplu comunismul era pe duca in Europa, si apoi Gorbaciov deja anuntase ca URSS nu va incerca sa intervina in tarile care ar fi dorit sa se desprinda de blocul comunist. Deci asta e.

In fine, nu mai vreau sa continui, daca vrei iti pot recomanda niste carti scrise de oameni seriosi. Nu vad care ar fi legatura cu Dan Puric daca am continua discutia pe tema asta.

Voi votati pe cine vreti, eu in schimb imi doresc de presedinte un om inteligent, deschis la minte, indraznet in gandire, aplecat spre nou, fara tot felul de fobii si complexe. Asta mi-as dori eu, dar nu cred ca voi avea vreodata ocazia sa votez pentru un astfel de om.

P.S.: mie mi s-a parut cam de prost gust faptul ca Puric si-a pus fatza pe coperta cartii sale. Nu stiu, mi se pare putin cam prea ostentativ, Ceausescu mai facea asa.

costel 10.01.2009 12:50:21

Noesia, Dan Puric e un glas intr-o lume ajunsa pustie. Il pot asemana lui Ioan Botezatorul. Asa cum Ioan marturiseste ca nu el este Mesia, Puric spune ca doar matura calea spre Biserica. Asa ca prezenta pozei pe coperta nu trebuie inteleasa ca o invitatie catre el. Dimpotriva, e o invitatie catre continut, continut ce cheama la innoire in Hristos. Repet, nu-l vad dornic sa accepte o pozitie de presedinte, dar nu-l vad nici dormind linistit fata de ceea e se petrece in tara noastra. Acesta e Dan Puric, un om care duce o lupta, ca noi sa ramanem in firesc, in natural. Ne vrea oameni de omenie.

C.tin 10.01.2009 12:55:17

Felicitari celui care a initiat topicul...

Pe langa subiectul dezbatut, mai ies la iveala si niste cozi de topor ascunse pe forum....si uite asa ne cernem!

Anca-Miha 10.01.2009 13:19:59

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 108625)
Dca am ajuns sa dorim pe Dan Puric presedinte este tocmai pentru ca ne dorim un presedinte [COLOR=Red]Crestin[/COLOR]! Multumesc Anca, acum am inteles ce ai vrut spui in postarea ta anterioara.:1:

Nu am vrut sa dau nume.
Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108631)
Si asta din cauza unui presedinte crestin practicant, care sta cu Biblia in gura tot timpul, etc, etc...dar cu zero flexibilitate, si inteligenta politica.

spui tu despre Bush. Vad ca pe tine te-a pacalit, ca ar fi crestin practicant; caci de fapt este mason, nicidecum crestin practicant.

tot-Laurentiu 10.01.2009 15:31:41

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 108477)
Romanii au ajuns cu adevarat la disperare de sunt in stare sa-l aleaga pe un actor in functia de Presedinte al tarii.

Ha ha ma faci sa rad! Cu ce e mai prejos un actor decat un marinar :)

silverstar 10.01.2009 15:40:02

Citat:

În prealabil postat de tot-Laurentiu (Post 108670)
Ha ha ma faci sa rad! Cu ce e mai prejos un actor decat un marinar :)

[COLOR=green]Un marinar e calit in valuri in lupta pentru supravietuire pe cand un actor reproduce, ca un papagal, ce au scris/conceput altii.[/COLOR] :57:

tot-Laurentiu 10.01.2009 15:45:09

https://s31.postimg.org/zg08q7t63/jpg.png

silverstar 10.01.2009 15:51:54

Citat:

În prealabil postat de danyel http://www.crestinortodox.ro/forumac...s/viewpost.gif
Poi nustiu cat de buna e ideea, odata ca presedintele nu este dictator, nu-si poate impune propriile pareri dupa bunul lui plac ci trebuie sa respecta Constitutia si legile tarii apoi, nustiu cu ce ar fi Dan Puric mai bun? ar impune ortodoxia cu forta neamului? nu se poate, el ca presedinte de tara nici n-ar avea voie sa vorbeasca explicit despre ortodoxie deoarece el este reprezentantul tuturor romanilor si nu toti romanii sunt ortodocsi sau crestini astfel incat mass-media i-ar sari in cap ca nu respecta libertatea individuala si statutul laic al statului roman si doreste instaurarea unui stat ecleziastic..
[COLOR=green]Exact! Ai dreptate! Un președinte nu are voie sa faca nici prozeliti nici sa oblige pe cineva la a adera la o comunitate religioasa impotriva vointei lui.[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:23:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.