![]() |
Vraja are influenta asupra subiectului numai daca acesta este foarte tare legat cu patimi si sta departe de biserica ..altfel nu
|
daca exista vraji nu pot sa spun sigur dar asa zisele fenomene paranormale nu pot venii decat din doua locuri rai sau iad shi nu cred k dumnezeu ar ingaduii cuiva sa faca rau unui om care crede in el cat de putin asa k traiti fara frica pt k n-are nimeni treaba cu voi :p
|
Cum considerati blestemul de genul "Asa sa-ti dea Dzeu ce mi-ai facut tu mie" care vine in urma unui mare necaz provocat de un om?
Un necaz in care zi si noapte plangi lui Dzeu de ce ai patit, sa nu te lase, sa te ajute sa depasesti situatia si sa nu lase nepedepsit pe acela. Stiu ca nimeni nu este indreptatit sa blesteme pe altul, este pacat, dar incercati sa va puneti in locul persoanei in necaz, un necaz provocat cu buna stiinta de un semen..., cum vedeti asa un blestem, cum considerati voi? ce parere aveti? |
Pisicuta35,nu raspunde raului cu rau sau nu raspunde provocarilor de tot felul care vin,altfel ce rasplata vei mai avea de la Dumnezeu?Tu roaga-te pt.aceste persoane,doreste-le numai bine,sa le vina mintea la cap,sa ii lumineze Dumnezeu in cuget si simtiri caci asa il vei castiga de partea Lui Dumnezeu si a ta pe aproapele.Gandeste-te ca faci aceasta pentru Numele si Slava Lui Dumnezeu si vei reusi mai usor sa faci fata la o asa situatie,vei avea plata f.mare in ceruri daca birui ispitele si provocarilor si raspunzi raului cu bine.Nu stii ca razbunarea este arma prostului?iar a ierta pe aproapele iti da o aura de noblete sufleteasca si o superioritate fara egal fata de cel sau cea care ti-a gresit.Toti suntem provocati si ispititi dar nu trebuie sa raspundem la provocari si la ispite de tot felul si sa avem grija sa ne ferim sa raspundem raului cu rau,ci sa ne mai vedem si greselile noastre,ca asa se cuvine.Blestemele nu se prind de cei curati cu inima si sufletisti care chiar isi dau viata pt.aproapele,asa ca,sa nu iti fie frica de asta,ci sa iti fie frica decat de Dumnezeu,caci ac.frica este mantuitoare de suflete si nemuritoare.Doamne ajuta!
|
se leaga blestemele astea mai ales daca ala blestemat se simte vinovat cred ca atrage ca un magnet nenorocirea ce i se cuvine. Ca sa nu se lege, trebuie sa emita ganduri bune puternice si sincere ca sa contracareze blestemul si sa-l anuleze. E singura cale, si grea desigur ca nu merge cu forta, trebuie sa fie sincer. Sau se pioate forta la inceput dar pe parcurs sa devina sincer sa caute circumstante atenuante celui care l-a blestemat precum avocatul apararii pt ca totul pleaca de la creer si daca nu esti de acord si faci fortat nu are efectul asteptat (anularea blestemului). Si frica de blestem il atrage ca un magnet, sa scape si de frica (daca poate).
|
Nu e vorba daca acela se simte sau nu vinovat, ca aici tine de contiinta fiecaruia. Dar ce constiinta si frica de Dzeu sa fie cand face un rau mare si baga pers. in necaz mare cu buna stiinta?
Un blestem pe drept, nu actioneaza ca o vraja care urmareste pe cel vinovat? |
Pisicuta35,cu cat ii dai atentie mai mare vreunei vraji sau vreunui blestem,cu atat te urmareste gandul acesta si nu mai scapi de ceea ce te framanta si poate,nu mai stiu eu asta,ca te obsedeaza.Tine legatura cu Dumnezeu si Maicuta Domnului cu Toti Sfintii si Puterile Ceresti,mergi la Sf. Slujbe din Biserici si de la Manastiri si nimic nu o sa se prinda de tine,daca stii ca nu dusmanesti pe nimeni.Exista vorba aceea din batrani:de ce ti-e frica,nu scapi.Ti-am mai zis si,vad ca ma repet,dar tie trebuie sa iti fie frica numai si numai de Dumnezeu si Maica Domnului si atunci nimic rau nu se va prinde de tine,daca ai credinta mare,dragoste si apropiere de Domnul Dumnezeul nostru,al tuturor,si Mantuitorul IISUS HRISTOS,FIUL LUI DUMNEZEU CEL VIU.Numai frica de Domnul Dumnezeu este sfanta.Doamne ajuta!
|
Daca ati citit atent, nu era vorba de mine. Nu eu ma simt urmarita de blesteme si vraji.
Dar EU sunt persoana care a blestemat pe cineva care mi-a facut mult necaz si durere. M-am spovedit de acest pacat. |
Citat:
|
Inteleg ce zici legat de blesteme si de vrajmasi.
Probabil persoana respectiva a fost influentata de vrajmasul nevazut si de dorinta de a se realiza fara prea multe scrupule. Nu incerc sa ma dezvinovatesc. Acel blestem a fost ca o implorare a lui Dzeu sa nu lase nepedepsit acea persoana. Eu ca om nu am ridicat un deget in a-i raspunde cu rau, cu toate ca avut ocazia de a-i face rau, nu atat de mare, dar tot un rau. Indiferenta este uneori buna, dar e greu cand ti se calca in picioare viata si anii, cu efecte pana in prezent. Asa sunt unii oameni cu care interactionam, unii au grija sa te "ajute" .... |
Citat:
|
:dozingoff:Cat de puternica este o vraja?depinde de noi,de cat credem in ea,si de cata atentie ii acordam.NU TREBUIE SA CREDEM DECAT IN BINE,sa ignoram raul,contracarand raul prin bine,prin rugaciune,smerenie sincera,nefatarnica,cainta,fapte bune,post,spovedanie si impartasanie,etc.,ca sa nu se prinda toate relele de noi.Amin si Doamne ajuta!:rolleyes:
|
acum cativa ani mi-am luat o carte de vraji blesteme si dezlegari.stiu ca nu era chiar cel mai bun lucru de facut dar nu eram cu capu pe umeri.Si facusem blesteme de dragoste si vraji pe oameni dupa le-am dezlegat deoarece m-a socat sa vad ca merge.A mers de fiecare data.Detineam o putere extrem de mare.Prea mare.M-am lasat repede deoarece era o putere prea mare adevarata....am dezlegat fiecare vraja si am ars cartea aqm imi pare rau pt atunci dar m-am convins ca vrajitoria exista
|
Citat:
|
:)Cristi,se prinde de cine crede in ele ca are sau nu asupra lui/ei,chiar daca acestea din pacate exista,de cine le acorda cea mai mare atentie si importanta si,in loc sa fie cu mintea indreptata spre Dumnezeu,Maicuta Domnului,ingerul ocrotitor si Sfintii Lui Dumnezeu,sta cu gandul numai la acele practici oculte,necurate,devine obsedat de ele,si atunci acestea capata mai multa putere si isi fac efectul scontat daca este slab/a de inger persoana respectiva,si daca ii este frica de ele,in loc sa se teama mai bine de Dumnezeu cel mai mult si mai mult.Aceste vraji,fie ca sunt asupra cuiva fie ca nu,trebuie sa fie mereu contracarate cu tot ceea ce tine de Dumnezeu si deci de notiunea bine:credinta,fapte bune spre mantuire,rugaciune,sinceritate mai ales cu ele insele si cu Dumnezeu dar si cu cei din jur,smerenie nefatarnica,insa acea persoana nu trebuie sa umble cu falsitate,viclenii,amagire,inselatorii,minciuni,et c.,etc.
Doamne ajuta! |
Intradevar, vrajile se prind cel mai repede la cei ce cred in ele si chiar ii obsedeaza facerea de rau, vad totul in negru sint de un pesimism iesit din comun si nu in ultimul rand s-au indepartat de adevarata credinta.
|
Intradevar, vrajile se prind cel mai repede la cei ce cred in ele si chiar ii obsedeaza facerea de rau, vad totul in negru sint de un pesimism iesit din comun si nu in ultimul rand s-au indepartat de adevarata credinta.
|
La cine ar trebui sa apelez daca s-au facut vraji asupra mea? Sunt preoti care pot sa ma ajute? Ce rugaciuni se citesc?
|
In primul rand ar trebui sa vorbesti cu preotul duhovnic, sau preotul de la parohia de unde apartii. Dansul iti va da cu siguranta niste sfaturi. Sa porti cruce asupra ta, sa citesti Acatistul Sfantului Ciprian, Acatistul Sfantului Grigorie Decapolitul si nu in ultimul rand Acatistul Sfantului Nicolae, grabnic ajutator in necazuri. Sa mergi regulat la biserica, sa ti post peste saptamana: luni, miercuri si vineri, precum si posturile de peste an. Sa citesti Paraclisul Maicii Domnului, sa trimiti pomelnice la cel putin 3 manastiri pentru cei vii precum si pomenirea celor morti. Tamaiaza in casa, stropeste cu apa sfintita prin casa, spune neincetat rugaciunea inimii, Tatal nostru, Psalmul 50. Incetul cu incetul viata ta va revenii la normal, insa trebuie sa crezi ca bunul Dumnezeu te ajuta, daca-l rogi din tot sufletul. Sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa scapi de cele rele si cand ai scapat sa nu renunti niciodata la aceste rugaciuni. DOAMNE AJUTA-TI ! cu mult drag, icamilin
|
Multumesc din suflet icamilin
|
Citat:
|
Primul pas draga kammy, este spre duhovnic, dansul va sti cel mai bine sa te indrume. Sa nu faci nimic pana nu-i ceri sfatul. bine? Te sarut cu drag, icamilin, DOAMNE AJUTA-TI !!!
|
Draga icamilin, poate cuvintele sunt prea putine pentru a-ti multumi sau a-ti spune ceea ce simt, vreau sa spun ca iti multumesc din toata inima pentru ajutor si sa iti ajute si tie Dumnezeu. Multumesc
|
Nu pot intelege cum de isi permite cineva sa vorbeasca de rau pe Doamna Desanka!
Se spune adesea"de morti numai de bine"!Asa ne invata biserica? Sa-ti dai cu parerea despre o persoana pe care nu a-i cunoscut-o ,acuzand-o de fel si fel de practici mai putin ortodoxe mi se pare o nebunie! Eu am cunoscut-o si-i multumesc lui Dumnezeu ca mi-a ingaduit acest lucru! De atunci merg regulat la biserica pentru ca mi s-au intiparit in minte cuvintele dumneaei:"Pune-ti genunchii in pamamt si rugati-va,Tatal isi iubeste copiii si le da ceea ce cer!" Ce lucru poate fi mai frumos decat acesta? Duhovnicul meu spunea ca daca Doamna a reusit sa aduca macar o persoana la credinta si tot a facut mare lucru! Doamna ne-a invatat sa ne iubim si sa ne ajutam unul pe altul,unde a gresit? N-o mai judecati va rog! Va implor! Vedeti-va de ale dumneavoastra! |
Citat:
|
Exemplu! Intr-o tara straina! Odata intr-o joi, iesind din supermarchet i-am dat unei tinere cam brunetica ceva bani in cosulet(tot maruntul pe care il aveam), caci mi-a fost mila de ea cand am vazut-o in frigul ala cantand din acordeon pt ceva bani, departe de tara! Desi stiam ca-i tiganca! Ea nu s-a prins ca sunt román!
O saptamana mai tarziu, tot intr-o joi, desi nu am avut nevoie sa cumpar ceva, am mers totusi "insintctiv" la magazin si am vazut-o iar pe brunetica la intrarea supermarchetului si am recunoscut pe fundul cosuletului maruntul pe care i l-am dat eu cu o saptamana in urma si atunci am realizat dece ma grabeam eu asa sa merg la supermarchet desi nu-mi trebuia nimic! Din supermarchet eu o priveam pe furis, si am vazut-o dandusi broboada din cap, aranjandu-se pesemne pt cand trebuia sa ies, sa fie atragatoare, sa-l cucereasca pe "fraier". Vroia sa-mi "fure "inima" ! Da, tiganca facu-se vraji cu ceea ce i-am dat eu ca sa ma atraga iar la magazin. Si a reusit! Dar Dumnezeu a facut in asa fel ca exact cand am iesit, o alta cersetoare africanca s-a postat pur si simplu in fata mea sa-mi ceara un ban. Si instinciv am inteles ca era o "pilda" pt tiganca, si i-am dat de data asta africancei cativa banuti, ...in vazul tigancii! ca sa vada ca nu m-a pacalit .... Deci, sunt oameni rai care cu un lucru care ti-a apartinut incerca si ei ...marea cu degetul... pana i-o musca un piranja |
C-tin, o problema practica. Peste tot in lume monezile si bancnotele, in afara daca sunt patate cumva, si daca te uiti cu atentie si de aproape la ele arata la fel. Cum ti-ai dat seama ca era exact acelasi maruntis pe care i l-ai dat cu o saptamana in urma ??? Poate ii cadea pur si simplu broboada pe ochi si a trebuit sa o indrepte. Sau poate se aranja pentru alt domn din supermarchet. Sau poate se aranja pentru iubitul/sotul sau mai rau care o pazea de la 50 de metri.
Poate ca impulsul ca sa te duci la supermarket cand nu prea aveai ce sa cumperi era o ispita ca sa te faca sa pierzi vremea si sa fii lenes. Eu stiu ca africanii fac voodoo. Vezi ai grija cui dai maruntis. Hai sa nu judecam pe nimeni. |
Citat:
|
Gandirea pozitiva si stapanirea ei in general nu poate da roade fara intarirea credintei si dorinta sincera de a urma pe Hristos in drumul greu si anevoios, dar cu multe satisfactii, drumul pocaintei. Intarindu-ne in rugaciune, post ,ne intarim in fata vrajmasului. Rugaciunea catre Maica Domnului poate si face minuni mai mult decat orice de pe acest pamant. Sa-L iubim pe Dumnezeu neancetat , cu inima si cu sufletul, iar cele rele se vor risipi ca fumul . O simpla cruce si-o rugaciune ne poate vindeca de toate relele si ratacirile. Repet si iar repet, toate facute cu multa, multa dragoste si convingere.
|
Buna!Este primul mesaj postat aici,ma alatur voua si cred ca atata timp cat ai sufletul curat,gandire pozitiva,il iubesti pe Dumnezeu neancetat,te rogi lui cu sufletul,cu inima,cu toata faptura ta,sigur NIMIC(ma refer la vraji) nu te poate atinge;oamenii"slabi de inger",cei care nu cred in Dumnezeu sigur ca ei sunt si vor ramane cei mai vulnerabili,in sufletul lor gasesti"terenul propice"pt ca vraja sa se poata instala,parerea mea...!
Se poate sa existe vraji sau nu,nu stiu;tot ce stiu e ca-l iubesc pe Dumnezeu,pe Maica Domnului si pe Fiul Sau,va doresc multa sanatate,Doamne Ajuta! |
Citat:
|
ce este oo vraja?
Salut sunt destul de nou pe acest forum...dar vreau sa stiu ce este cu adevarat o vrajitorie?
|
Bine ai venit pe forum. Vrajitoria este invocarea puterii demonice, in locul lui Dumnezeu, cu scopul de a ajuta oamenii. Insa, lucrarea pe care omul o primeste de la diavol este doar spre a-l distruge. Potrivit Dictionarului Explicativ la Limbii Romane, vrajitoria exprima totalitatea mijloacelor prin care se crede ca pot transforma in mod miraculos realitatea.
|
Citez:
"Pentru ca a slabit in ei credinta si frica de Dumnezeu; pentru ca nu se roaga indeajuns crestinii de astazi, ca sa-si implineasca cererile lor prin rugaciune, iar nu prin ghicire; pentru ca nu citesc Sfanta Scriptura sa vada ce osanda ajung pe cei vrajitori si pentru ca nu merg regulat la biserica, nu se spovedesc in cele patru posturi si nu cer la nevoie sfatul si rugaciunile preotului. Mai alearga unii crestini la ghicit pentru ca au uitat fagaduintele pe care le-au dat lui Hristos la Sfantul Botez, cand au spus : " Ma lepad de satana, si de toate lucrurile lui, si de toata slujirea lui... " . De asemenea, mai alearga crestinii la ajutorul diavolului cand nu li se implineste cererea lor la Biserica sau pentru ca uita de moarte si de ziua judecatii lui Hristos". De aceea, Sfintii Parinti ne indeamna sa alergam numai la Dumnezeu, numai la Biserica si la preoti, iar nu la diavoli si la slugile lor. Iar Sfantul Ioan Gura de Aur ne sfatuieste, zicand : " Va rog, fiti curati de aceasta inselaciune... si cand voiesti a calca pragul casei tale, sa zici mai intai acest cuvant : Ma lepad de tine satana, si de cinstea ta, si de slujirea ta si ma impreun cu tine, Hristoase ! Fara cugetarea aceasta niciodata sa nu iesi din casa. Aceasta sa-ti fie toiag, aceasta arma, aceasta cetate de aparare, si impreuna cu aceste cuvinte fa si semnul crucii pe fruntea ta ca asa de te vei inarma pretutindenea, nu numai om, ci chiar diavolul de te va intalni, nu va putea sa te vatame pe tine " ( Hristoitia, pag. 316-317 ) . |
Cat de puternica este o vraja?
Cat de idiot trebuie sa fii..se stie ca religiile au fost create ca sa tina la olalta multimea..se stie ca o data cu religia a aparut si vrajitoria..ar trebui sa fii orb..si la propriu si la figurat sa inghiti tot ce se spune si despre religie si despre vrajitorie..ce c...t ..ar fi timpul sa va deschideti ochii oamenii bunii..nu vedetii ca sunteti luati de fraieri...Chiar daca nu ma credetii..mie imi este indiferent..eu stiu ca crestinismul=vrajitoria este o mare minciuna..Ati fost..si veti fii mintiti in continuare daca nu va deschideti ochii..ar fii timpul sa facetii si voi o schimbare in viata voastra..
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:48:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.