Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Harry Potter (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=48)

anna21 06.05.2009 16:32:35

Nu stiu de ce nu ma fac inteleasa... nici nu conteaza care sunt "invataturile morale" daca ele vin in ambalajul "vrajitoria este buna"!!!
Copiii simpatizeaza un vrajitor si il imita! Asta este tot.
Cum sa vin eu (parintele) sa explic apoi ca nu exista vraji bune si vraji rele etc..??!!

Alt mesaj.. dincolo de vrajitorie: AFIRMAREA EULUI. Mi se pare nu numai evident, ci chiar izbitor de clar ca de la copilul simpatic din partea 1, Harry Potter evolueaza catre un adolescent REBEL, care ignora regulile, ghidandu-se doar dupa propria lui vointa si propriul lui adevar!!

Fani71 06.05.2009 16:44:54

Anna, tu nu ai citit cartea. Cred ca exagerezi. S-ar putea ca aiba efect negativ asupra unora, nu zic, dar este valabil pentru aproape orice carte. Inclusiv pentru Biblie. Putem lua ca exemplu daca vrem personajele care omoara, preacurvesc, mint, fac vraji etc, daca vrem.
Putem sa fim obsedati de fiara apocaliptica.

Vrajite din Harry Potter sunt o conventie. Un cadru. Harry Potter nu este un om perfect.
Are momente rebele, ca orice adolescent, dar pana la urma asculta de Dumbledore pana la a-si da viata. Tocmai pentru ca vrea sa si-o dea, invinge raul.

Vrajile descrise in Harry Potter nu sunt imitabile. Incearca tu sa iei un bat ca bagheta magica si sa zici chiar avada kedavra, crezi ca se va intampla ceva? In Harry Potter numai cei dotati cu darul vrajitoriei innascut pot face vraji, noi, muggles, nu. Nu se explica nicaieri cum sa faci o vraja in carte.

Dar daca tu crezi ca copilului tau i-ar face rau, poate ai dreptate! Eu vorbeam in general.

Thheo 06.05.2009 21:20:16

Nu am putut să-i interzic băiatului meu să citească cartea, dar nu l-am lăsat sub nici o formă să vadă filmul. I-am repetat destul de des că-i doar o poveste pe care o citești și atât.

Fani71 06.05.2009 23:16:41

As vrea sa mai adaug ca dupa parerea mea, un copil ar trebui sa aiba cel putin varsta lui Harry Potter la fiecare carte. Deci da, sa-i dai unui copil de 10 ani sa le citeasca e prea devreme si poate sa-i dauneze. Nu poate sa discearna anumite lucruri si va fi socat de scenele prea tari, poate.
Si, ca sa va dau si voua celor care sunt impotriva putina dreptate, eu nu pot sa stiu ce efect are asupra unul copil sau adolescent pentru ca l-am citit ca adulta.
Si un sfat: nu interziceti unui copil si mai ales unui (pre)adolescent prea vehement o carte, nu faceti prea mult caz, ca exact atunci o sa o citeasca in secret. Mai bine dati-io si vorbiti impreuna cu el despre carte..

ionpat 07.05.2009 05:58:10

Daca ne referim la Harry Potter filmul( doar atat stiu de acest subiect) eu cred ca singurul aspect negativ ar fi acela ca actorii sunt prea frumosi si 99 dintre copii sunt urati, ceea ce le-ar crea anumite probleme...de integrare intr-un colectiv. Cartile banuiesc ca sunt mari si fara continut sexual, insemnand ca nu prezinta interes pentru un copil. Crestinii ar trebui sa gaseasca o solutie( "neortodoxa") la "problema" Harry Potter si mai ales la cei care au inceput fenomenul. Doamne ajuta!

scrabble 07.05.2009 09:58:30

Citat:

În prealabil postat de ionpat (Post 134238)
Daca ne referim la Harry Potter filmul( doar atat stiu de acest subiect) eu cred ca singurul aspect negativ ar fi acela ca actorii sunt prea frumosi si 99 dintre copii sunt urati, ceea ce le-ar crea anumite probleme...de integrare intr-un colectiv. Cartile banuiesc ca sunt mari si fara continut sexual, insemnand ca nu prezinta interes pentru un copil. Crestinii ar trebui sa gaseasca o solutie( "neortodoxa") la "problema" Harry Potter si mai ales la cei care au inceput fenomenul. Doamne ajuta!

In orice film actorii sunt alesi pe spranceana, in special la cele americane, in special cele pentru copii - se numeste "casting" acest proces de selectie. Filmele europene tind sa contracteze actori care sa semene mai mult cu oamenii normali si mai putin cu fotomodelele.

Fani71 07.05.2009 16:47:09

Citat:

În prealabil postat de CosminPopescu (Post 134488)
Dacă ai fi acum să zici repede între ce ani a domnit Ștefan cel Mare ai putea ? Ai citit măcar un basm românesc ? Mai ți minte ceva din el ?

Efectele negative sunt pierderea identității și tradițiilor naționale. Herii poter e pentru nemți, să-l citească ei, deja avem prea multe din "binecuvântările" nemților: homosexualitate, nazism, protestantism etc. herii poter ne mai trebuie nouă acum.

Dar de Shakespeare ai auzit? De Goethe?
Sau hai sa ramanem in ortodoxie, de sfantul Vasile? De sfantul Serghie de Radonej? Si ei eru romanasi de-ai nostri?
Sa citim numai literatura romana, deci?

ionpat 07.05.2009 20:32:29

[quote=CosminPopescu;134488]
Efectele negative sunt pierderea identității și tradițiilor naționale.

Intr-o Europa unita atat economic cat si cultural, identitatea si traditiile nationale au cazut serios in desuetudine, si asa ar trebui sa si fie daca dorim cu adevarat un progres.

Corinusha 24.09.2013 11:32:33

Citat:

În prealabil postat de spinu (Post 1982)
Cum se spunea mai sus,parca, Harry Potter este o carte porasta care ,insa ,prinde la oameni, invatati cu tot mai multa prostie ,violenta si subiecte despre activitatile intime intre 2 persone. Aceasta carte nu contine nici macar o morala sau o invatatura din care poti prinde ceva care sa te ajute in viata. Cred ca televitziunea fiind o sursa de informare, aduce la cunostinta mai mult lucruri rele pe care le poti invata decat invtaturi utile.....asadar ar fi bine sa disparaa televizorul caci iata ,ajung in alt subiect, cat de mult a ajuns sa dauneze stiinta.

Gresesti putin.
De fapt in Harry Potter poti invata despre prietenie. Poti lua din oricecarte/film invataturile bune. Ele exista in marea majoritate acartilor si filmelor. Ca se vorbeste si despre vrajitori si magie asta e tot ceva ce sa ii incante pe caopii. Si catile nu sunt scrise pentru caopii prea mici, sunt scrise pentru cinva care deja poat face diferenta dintre fitiune/fantezie si realitate.

Parascheva16 24.09.2013 18:03:29

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 535269)
Gresesti putin.
De fapt in Harry Potter poti invata despre prietenie. Poti lua din oricecarte/film invataturile bune. Ele exista in marea majoritate acartilor si filmelor. Ca se vorbeste si despre vrajitori si magie asta e tot ceva ce sa ii incante pe caopii. Si catile nu sunt scrise pentru caopii prea mici, sunt scrise pentru cinva care deja poat face diferenta dintre fitiune/fantezie si realitate.

Cand vine vorba de carti putem fi mai mult subiectivi decat obiectivi. Unii gasesc parti bune altii parti rele in aceiasi carte. Depinde de fiecare cum citeste si ce intelege. Fiecare cu parerea lui despre cartile pe care le-a citit.

Eu am citit Harry Potter cand eram in scoala generala si liceu si nu am patit nimic, nu m-am apucat de magie sau alte prostii. In schimb, am citit despre copilasi de clasa I care au luat de buna ce scria pe acolo si se credeau magicieni, unii din ei ajugand in spital cu dureri mari de cap(un articol f.vechi). Cand vine vorba de copii mici, parintii ar trebui sa le explice tot ce citesc si vaizioneaza ptr. a se asigura ca nu inteleg gresit.

Parascheva16 24.09.2013 18:14:07

Primele 3 carti ar putea fi citite de copiii din generala. Nu contin sex, violenta, vorbe urate etc. Scrisul nu este cel mai bun, dar se putea si mai rau.

De la volumul 4 in sus, cartile sunt mai mult pentru adulti. Sunt din ce in ce mai dark. Nu le-as recomanda copiilor, doar adultilor si celor din liceu care sunt destul de mari sa discearna lucrurile.

Rebeli care nu asculta de parinti si de reguli sunt peste tot, mai ales la adolescenti. Este o perioada prin care aproape toti trecem. Nu asta ar fi problema principala a cartilor, faptul ca acel copil orfan si pricajit face boacane.

Actorii nu mi se par frumosi deloc. Doar fata care a jucato pe Hermione e simpatica.

Daca te smintesti usor, nu citit cartile. Daca poti sa treci informatia printr-un filtru si sa iei doar ce e bun, atunci citeste-le.

Inca o chestiune. Harry Potter nu este o lume complet imaginara. Stapanul Inelelor este. Harry Potter are multe elemente care pot fi comparate cu lumea reala si cu cei care practica wicca. Scriitoarea s-a documentat f.bine din acest punct de vedere. Cei care s-au documentat despre asta sau care au fost in ocultism ar recunoaste imediat. Cei care habar nu au, vor crede ca totul este SF.

In carte nu se mentineaza nimic despre faptul ca Dumbledore ar fi homosexual. Si chiar daca ar fi, Dumbledore nu se incurca cu nici un barbat in carte, ci este celibatar sa zicem asa. Filmele nu le-am vazut, dar nu cred ca mentioneaza ceva in ele. Stiu ca chestiunea cu homsexualitatea lui Dumbledore a fost mentionata de sciitoare dupa ce cateva carti si filme au fost facute. Deci nu are legatura directa cu povestea si nici nu este promovata.

(Stiati ca scriitoarea a venit in Romania sa vada spitalele de psihiatrie de la noi si sa faca ceva donatii? Stiti si voi cum sunt spitalele pentru copiii bolnavi mintal.)

antiecumenism 24.09.2013 18:31:18

HARRY POTTER -VRÃJITORUL DIAVOLULUI

http://carteromaneasca.wordpress.com...ul-diavolului/

"Autoarea Joanne Kathleen Rowling s-a nãscut în Bristol, Anglia în 1965. A absolvit Universitatea din Exter unde a studiat literatura francezã. S-a cãsãtorit în 1992 iar un an mai tîrziu si-a pãrãsit sotul mutîndu-se în Edinburgh cu fiica sa. Acolo a început sã scrie prima carte despre Harry Potter. Într-un interviu dat ziarului Times ea a declarat cã este membrã a bisericii lui Satan din USA si cã doneazã jumãtate din venitul ei acestei biserici. Astãzi, mai mult de 14.000.000 de copii din toatã lumea apartin bisericii lui Satan în principal datoritã propagandei Harry Potter.

Iatã cîteva remarci a unor tineri care au citit cãrtile despre Harry Potter:

Craig Nowell (10 ani): As vrea sã învãt blestemul Cruciatului (…) pentru a-l face pe nesuferitul meu profesor sã sufere, pentru cã mi-a dat note mici… .

Bradley Winters (11 ani), si-a cheltuit banii de buzunar exact la miezul noptii de 8 iulie, cumpãrîndu-si “Pocalul de Foc”, de asemenea el si-a creat propriul sãu club numit “Potterienii”, pentru distrugerea lui Iisus (…). Suma de 66,6 dolari(!) e oferitã ca premiu oricãrui membru care acceptã sã blasfemieze numele lui Iisus si sã-si facã semnul fulgerului pe frunte ( adicã: lumina ce lumineazã “strîmb”sinonimã cu influenta sau lãsarea în voia Satanei). El afirmã: “cînd mã voi face mare as vrea sã învãt despre necromantie putînd în acest fel sã invoc “marii”demoni de pe pãmînt.”

Redãm în continuare unele comentarii tipice ale copiilor care au citit toatã seria de cãrti dedicatã lui Harry Potter:

1. O fetitã de 12 ani scrie: “Am citit toate cãrtile de 3 ori. Cînd le citesc cãlãtoresc într-o lume magicã. As vrea sã devin si eu vrãjitoare.”

Consecintele povestilor lui Harry Potter

1. Familiarizarea tinerilor cititori cu vrãjitoria , ocultismul si demonologia.

2. Insuflarea fricii.

3. Transmiterea de mesaje anti-educationale/pedagogice.

Reactii

O multime de cetãteni, cluburi si institutii au protestat împotriva acestei situatii:

1. Asociatia profesorilor si învãtãtorilor din Anglia avertizeazã pãrintii în privinta pericolelor ascunse în spatele cãrtilor despre Harry Potter. Peter Smith, secretar general al Uniunii subliniazã: ” Trebuie sã ne apãrãm copiii de influentele Ocultismului si sã-i informãm în mod responsabil despre pericolele cãlãtoriilor în necunoscut”.

2. Gary Grant, unul din posesorii liniei de magazine “Entertainer”, profilat pe comercializarea jucãriilor, a preferat sã rãmînã fãrã un profit de 500.000 de lire decãt sã accepte aceste cãrti în magazinele sale.

HARRY POTTER SI POCALUL DE FOC

A – In capitolul II, intitulat “Cicatrice”, aflam ca semnul din frunte a lui Harry, acel fulger cu care Voldemort a vrut sa-l omoare, dar care nu a avut decat puterea sa-i fac o cicatrice, se numeste o “cicatrice a blestemului” [21]. Ceea ce ne ingrijoreaza, fapt sustinut si de realitate, este ca aceasta insusire a lui Harry ar putea fi copiata si de cei mici cum s-a intamplat inaintea lansarii celui de-al patrulea volum. Intr-o zi , nu prea indepartata, un super om spiritual va rasari, si in locul acestui fulger desenat pe frunte, va putea aparea numarul Fiarei.
B – Vizionare la comanda. Un vrajitor sau o vrajitoare poate viziona un eveniment desfasurat la mare distanta, daca stie cum sa invoce corect spiritele. [p 16-19, 576]
C – Evocarea de serpi cu mare putere de intelegere si cu intelepciune deosebita. Pe toata desfasurarea cartii, lordul Voldemort se sfatuia cu un sarpe mare, de aproape 12 metri (Nagini) cum sa-l omoare pe Harry. [p 12-15]. Satanistii venereaza sarpele considerandu-l deschizator de drumuri, un adevarat binefacator ce a deschis calea spre cunoastere, trimitere directa la scena biblica, in care Eva este ispitita.
D – Dragoni. Sangele de dragon se crede ca ar contine proprietati magice, pielea este folosita pentru manusi, iar ficatul pentru vraji. Dar cei ce cunosc Biblia, cunosc si ce simbolizeaza Dragonul, anume pe satana. Fac 12:9
E – Scarabeul [p 515] era venerat de egipteni si simboliza sufletul Tormont Webster’s Illustrated Dictinary
F – Spiritele libere. Diabolicul lord Voldemort este un spirit in cautarea unui trup. [p 601]. Si demonii sunt duhuri fara trup. Si fiindca sufletul cand paraseste trupul provoaca moartea persoanei respective, rezulta ca Voldemort este de fapt un demon."

Corinusha 25.09.2013 10:05:37

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 535339)
Cand vine vorba de carti putem fi mai mult subiectivi decat obiectivi. Unii gasesc parti bune altii parti rele in aceiasi carte. Depinde de fiecare cum citeste si ce intelege. Fiecare cu parerea lui despre cartile pe care le-a citit.

Eu am citit Harry Potter cand eram in scoala generala si liceu si nu am patit nimic, nu m-am apucat de magie sau alte prostii. In schimb, am citit despre copilasi de clasa I care au luat de buna ce scria pe acolo si se credeau magicieni, unii din ei ajugand in spital cu dureri mari de cap(un articol f.vechi). Cand vine vorba de copii mici, parintii ar trebui sa le explice tot ce citesc si vaizioneaza ptr. a se asigura ca nu inteleg gresit.

De asta, ar trebui, totusi, ca, copii care citesc cartile sa aiba cel putin 12- 13 ani...

Eu le-am citit in liceu parca, si la fel, n-m patit nimic, pentru ca deja aveam cunostinta de real si fantastic.

Parascheva16 25.09.2013 19:50:35

@Antiecumenism Asta e mai mult pentru copii mici. Adolescentii si adultii pot face diferenta intre sf si realitate, mai ales daca au avut parte de o educatie adevarata. Asa cum noi vedem numai partea rea, altii vad numai partea buna.

Nimeni de aici nu recomanda cartile ptr. copii mici.

antiecumenism 25.09.2013 19:54:41

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 535532)
@Antiecumenism Asta e mai mult pentru copii mici. Adolescentii si adultii pot face diferenta intre sf si realitate, mai ales daca au avut parte de o educatie adevarata. Asa cum noi vedem numai partea rea, altii vad numai partea buna.

Nimeni de aici nu recomanda cartile ptr. copii mici.

-pt simplul fapt ca autoarea cartilor este membra a bisericii lui satan ar trebui arse toate cartile ei si sa nu le citeasca nimeni indiferent de varsta.

t4ilgunn3r 25.09.2013 22:05:45

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 535533)
-pt simplul fapt ca autoarea cartilor este membra a bisericii lui satan ar trebui arse toate cartile ei si sa nu le citeasca nimeni indiferent de varsta.

Din cate am inteles s-au tiparit milioane de exmplare, intr-o multime de tari. N-ar fi mai simplu sa o ardeti pe autoare?

Doar intreb, nu fac nici o sugestie.

didi21 18.06.2015 08:26:06

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 535557)
Din cate am inteles s-au tiparit milioane de exmplare, intr-o multime de tari. N-ar fi mai simplu sa o ardeti pe autoare?

Doar intreb, nu fac nici o sugestie.

Problema e ca e ilegal sa o faca. Probabil ca daca ar stii ca nu fac parnaie ar decapita-o in cateva secunde .

iuliu46 18.06.2015 08:58:26

Noi suntem crestini deci ardem pe rug. Altii sunt cu decapitarile.

cristirg 18.06.2015 18:42:08

-noi suntem ortodocsi,doar papistasii au ars pe rug

iuliu46 18.06.2015 20:40:20

Citat:

În prealabil postat de cristirg (Post 592924)

Era vorba de clisee aici.

maria32 18.06.2015 21:05:00

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 535533)

Ce aberatie!! JK Rowling este un om normal, o scriitoare f talentata. Sunt un mare fan al cartilor Harry Potter ce-i drept le-am citit la 20 si ceva de ani dar cu siguranta le voi da copilului meu sa le citeasca la varsta la care va fi suficient de matur sa le inteleaga.
Eu sunt curioasa daca cei care critica aceste carti s-au obosit mai intai sa le citeasca. Nu de alta dar nu-mi pot imagina un om matur si cu judecata sanatoasa care citind aceste carti sa nu inteleaga din ele ca ideea principala este aceea ca cea mai mare si mai puternica forma de magie este IUBIREA.

GMihai 18.06.2015 21:31:25

Citat:

În prealabil postat de cristirg (Post 592924)

Să-i spui asta și lui Avvakum Petrov.

Parascheva16 19.06.2015 15:39:09

Multi Sfinti Parinti ca Sf.Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare si altii, au citit si studiat filosofia si alte materii care se predau in scolile grecesti, din Antichitate. Banuiesc ca nici ei nu ar fi trebui sa se scoleasca, ci sa ordone sa fie arse toate, caci autorii erau pagani.

Harry Potter e doar o carte, o fictiune, un basm modern. J.K. Rolling a facut mai multe donatii si s-a implicat in anumite proiecte de caritate, inclusiv in Romania (orfelinatele cu copii bolnavi, cu dezabilitati). Daca cineva are probleme cu credinta dupa ce a citit acest roman, nu e din cauza cartii, ci din cauze lui/ei. Basmele, povestile, au rolul lor si pot fi educative. Apoi, parintii ar trebui sa citeasca cu copiii lor, si sa le explice ce e bune, ce e rau; sa se implice putin. Asa, daca citesc, nu ne obosim sa vedem ce citesc, dar dupa ne plangem ca e rau; sau le interzicem cu totul sa citeasca, cu exceptia Patericului si Bibliei, si dupa ne miram ca de ce nu mai sunt ortodocsi cand ajung mari.

Acum nu mai avem voie sa citim nici macar Shakespeare sau Jane Austen, caci de, nu faceau parte din Biserica Ortodoxa. Sau nu putem asculta Bach, ptr. ca nici el nu era ortodox, desi, inainte de a compune o piese, postea aspru si se ruga.

Puteam lua cate ceva bun din toate. "Cercetati toate, pastrati ce este bun. "
Cartea "Caderea Angliei Ortodoxe" poate fi un exemplu. Teologic este f.slaba, dar cuprinde evenimente istorice adevarate si interesante. Trebuie sa nu ai pic de discernamant sa nu poti sa iei ce e bun dintr-o carte, si sa arunci la cos ce nu este bun.
*
Ne plangem ca sunt ingradite drepturile crestinilor, si nu prea au voie sa vorbeasca in societate, dar in acelasi timp cerem sa ardem carti si sa interzicem altora sa vorbeasca. Sa imi spuneti si mie care Sfant sau duhovnic a recomandat asa ceva.

florin.oltean75 22.06.2015 17:52:06

Citat:

În prealabil postat de Tudor (Post 104)
Face rau prea mult Harry Potter in viata copiilor nostrii?

Nu, pentru ca Harry Potter transforma ceea ce este rau in ceea ce este bun.

Nu, pentru ca Harry Potter lupta cu raul.

Nu, pentru ca Harry Potter este altruist.

Iisus Hristos este tot un Harry Potter - pentru ca transforma magic moartea in viata, suferinta trecatoare in bucurie vesnica.

In principiu, toti ar trebui sa devenim Harry Potter - sa invatam magia transformarii imperfectiunilor in perfectiuni, otravurilor in nectar, rautatilor in bunatati, lumescului in ceresc.

Crucea este bagheta magica crestina, prin care tot raul se evapora instantaneu.

maria32 01.07.2015 15:20:56

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 593105)

Iisus Hristos este tot un Harry Potter - pentru ca transforma magic moartea in viata, suferinta trecatoare in bucurie vesnica.

In principiu, toti ar trebui sa devenim Harry Potter - sa invatam magia transformarii imperfectiunilor in perfectiuni, otravurilor in nectar, rautatilor in bunatati, lumescului in ceresc.

Ce frumos ai scris! :) Se vede ca ai citit cartile :)

Ursu-WiFi 01.07.2015 17:33:43

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 593105)

Harry Potter ala are pe frunte semnul fulgerului.Acel semn semnifica caderea rapida
ca de fulger a lui Lucifer din Rai.De altfel Lucifer mai este reprzentat in ocultism sub
forma unui fulger.Apropos, dublu-fulger il mai gasesti si ca emblema a SS-ului, insemnand
puterea dubla a lui Lucifer.Lumina Luciferica si al doilea fulger ca el este stapanul lumii
materiale.
Citat:

HP nu lupta cu raul, HP promoveaza magia si ocultismul
Citat:

Atunci cand interesul o impune si dracul este binevoitor.

Citat:

Blasfemie. Hristos n-are magie, Hristos are Taine. HP = Lucifer in adolescenta

Citat:

De-a dreptul luciferic.
Citat:

Crucea nu este bagheta. Crucea nu este magica.
Raul nu se poate evapora, ca daca s-ar fi evaporat atunci Dumnezeu nu mai are sens sa
tina lumea asa cum este ea acum.

GMihai 01.07.2015 18:02:39

Ursule, crezi că dacă am fost la un film cu Harry Potter, sau am citit una din cărți, ar trebui să mă spovedesc ? Tu ai fost / ai citit ? Dacă da, te-ai spovedit ? Dacă nu, de unde știi despre ce vorbești ?

Ursu-WiFi 01.07.2015 18:21:38

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 594279)
Ursule, crezi că dacă am fost la un film cu Harry Potter, sau am citit una din cărți, ar trebui să mă spovedesc ? Tu ai fost / ai citit ? Dacă da, te-ai spovedit ? Dacă nu, de unde știi despre ce vorbești ?

Mai sa stii ca eu am vazut primul film, si m-a luat cu somnul pe la jumate.
Daca sa te spovedesti , nush, tu stii cel mai bine.

Despre HP ? Urmarisem mai demult un interviu in care un ex-satanist le explica pe toate
si in ce fel, si facea legatura si intre HP si Star Wars explica adeveratul simbolism din
seriile HP si Star Wars. Nu mai tin minte videoclipul insa am gasit ceva in legatura cu
aceasta aici:
http://www.vigilantchristian.org/harrypotter.html

Uite aici un rezumat:

Attribute In the Harry Potter books and films
Spells and magic phrases:Yes
Pentagram:Yes
Blood rituals:Yes
Potions:Yes
666 symbols:Yes
Lightning bolt:Yes
All Seeing or Evil eye:Yes
Occult hand signs (e.g., horn of Satan):Yes
Withcraft instruments (e.g., a wand, flying broom, etc.):Yes
Spirit communications tools (e.g., mirrors, sorting hat, etc.): Yes
Reincarnation:Yes
Backward masking messages:Yes
Levitation:Yes

Ei, in interviul ala , tipul ala ex-satanist explica simbolismul despre cele mai importante
scene din HP(lista de mai sus), si ce mesaje subliminale comunica cu subconstientul telespectatorului.

GMihai 01.07.2015 18:32:25

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 594281)
Mai sa stii ca eu am vazut primul film, si m-a luat cu somnul pe la jumate.
Daca sa te spovedesti , nush, tu stii cel mai bine.

Despre HP ? Urmarisem mai demult un interviu in care un ex-satanist le explica pe toate
si in ce fel, si facea legatura si intre HP si Star Wars explica adeveratul simbolism din
seriile HP si Star Wars. Nu mai tin minte videoclipul insa am gasit ceva in legatura cu
aceasta aici:
http://www.vigilantchristian.org/harrypotter.html

Uite aici un rezumat:

Attribute In the Harry Potter books and films
Spells and magic phrases:Yes
Pentagram:Yes
Blood rituals:Yes
Potions:Yes
666 symbols:Yes
Lightning bolt:Yes
All Seeing or Evil eye:Yes
Occult hand signs (e.g., horn of Satan):Yes
Withcraft instruments (e.g., a wand, flying broom, etc.):Yes
Spirit communications tools (e.g., mirrors, sorting hat, etc.): Yes
Reincarnation:Yes
Backward masking messages:Yes
Levitation:Yes

Ei, in interviul ala , tipul ala ex-satanist explica simbolismul despre cele mai importante
scene din HP(lista de mai sus), si ce mesaje subliminale comunica cu subconstientul telespectatorului.

Aha. Și deci sursele tale pentru a descoperi adevăruri duhovnicești sunt interviurile cu ex-sataniști de pe internet.

M-am lămurit.

P.S. Și Star Wars e satanist ?! Mega tare. Dar de Star Trek nu zice nimic ? Sunt dezamăgit.

Ursu-WiFi 01.07.2015 18:38:24

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 594282)
Aha. Și deci sursele tale pentru a descoperi adevăruri duhovnicești sunt interviurile cu ex-sataniști de pe internet.
M-am lămurit.

Mai informatia se alcatuieste din mai multe surse.Daca de exemplu nimeni din arealul tau
nu te poate lamuri atunci cauti tu. Si da care este problema daca ex-satanisti isi fac
(intr-un fel) "spovedanie" publica fie ea si intr-un interviu, pentru a avertiza pe ceilalti
de pericole ?
Si ex-satanisti aia au dreptul la mantuire, iar faptul de ai avertiza pe ceilalti este un pas
inainte pt repara tot raul facut.
Ba chiar acel ex-satanist a marturisit ca l-a descoperit pe Dumnezeu intr-o intamplare
care seamana leit cu intalnirea dintre Sf Ciprian si Sf Iustina.Daca Sf Ciprian care a
fost vrajitor a ajuns sfant de ce n-are avea acces la mantuire si un ex-satanist ,
care este problema ? Unde este problema ? De ce exista o problema ?

Problema este la acel ex-satanist sau la ochiul rau care le vede pe toate rele ?

Citat:

P.S. Și Star Wars e satanist ?!
Mai asta nush, dar stiu ca dupa o sedinta de pslatire daca ii vezi pe aia sabii si castroanele in cap si toti sa inchina
acelei "fortze" sau ceva de genu si maimutza aia Yoda/Yoga Guru-Duru ala cum le-o chema, deja ai doua concluzii:
Fie sunt imaturi, fie il cauta pe dracu si nu stiu drumul cum sa ajunga la el.

Star Trek ? Neah Star Trek este poveste pt fraierii visatori.
In plus Star Trek are la baza principii comuniste, de-a dreptul comuniste.Ei ca sa vezi chestie:capitalistii slavind fara
sa stie principii comuniste.Asta inseamna sa nu stii pe ce planeta te afli si nici ce-ti place sau ce slavesti.

abaaaabbbb63 01.07.2015 18:47:04

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 594277)
HP nu lupta cu raul, HP promoveaza magia si ocultismul

Flash news. Nu exista magie (din pacate poate). Harry Potter e fictiune.

Ursu-WiFi 01.07.2015 18:52:09

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 594285)
Flash news. Nu exista magie (din pacate poate). Harry Potter e fictiune.

Mai cica daca umbli cu fortze supranaturale pt a schimba cursul anumitor evenimente in rau sau
viata anumitor persoane in rau , trecand bineinteles peste liberul lor arbitru, da asta este denumita
magie.In ortodoxism magia mai este cunoscuta sub numele de lucratura diavolului.

Ocultismul este practicat de vrajitori.Adica lucreaza cu diavolul.

abaaaabbbb63 01.07.2015 23:21:04

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 594286)
Mai cica daca umbli cu fortze supranaturale pt a schimba cursul anumitor evenimente in rau

Dap, no such thing. Am observat ca se intampla numai persoanelor care chiar cred ca exista magie (nu ma refer la copii).

Deeci, veste buna pana la urma, nu?

iuliu46 01.07.2015 23:26:16

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 594359)
Dap, no such thing. Am observat ca se intampla numai persoanelor care chiar cred ca exista magie (nu ma refer la copii).

Adica ? Cum ai observat asta ? :71:

maria32 02.07.2015 00:21:13

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 594286)
Mai cica daca umbli cu fortze supranaturale pt a schimba cursul anumitor evenimente in rau sau
viata anumitor persoane in rau , trecand bineinteles peste liberul lor arbitru, da asta este denumita
magie.In ortodoxism magia mai este cunoscuta sub numele de lucratura diavolului.

Ocultismul este practicat de vrajitori.Adica lucreaza cu diavolul.

Ursule Wireless, sa nu denaturam sensul cuvantului magic. Una e ocultismul si alta e magia. Toata lucrarea Lui Dumnezeu e magica, adica minunata. Un rasarit de soare are un farmec magic, zambetul unui prunc e magic de frumos, etc.
Citeste Harry Potter si simte iubirea care emana din acele carti, ti-o recomanda cu drag o sora crestina.

iuliu46 02.07.2015 00:31:36

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 594392)
Ursule Wireless, sa nu denaturam sensul cuvantului magic. Una e ocultismul si alta e magia. Toata lucrarea Lui Dumnezeu e magica, adica minunata. Un rasarit de soare are un farmec magic, zambetul unui prunc e magic de frumos, etc.
Citeste Harry Potter si simte iubirea care emana din acele carti, ti-o recomanda cu drag o sora crestina.

Pai nu auzi ca a vazut semnele oculte din filme ? Acum asteapta si tu pana face vreunul un videoclip cu semnele oculte din carti. :)

Ursu-WiFi 02.07.2015 00:56:51

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 594392)

Apara-ma Doamne si pazeste-ma, no, no Dumnezeu nu este cu magie.Nu.Nu.
Uite aici medicamentul, parintele Cleopa graieste:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/vrajitorie.htm
Citat:

Draga esti in inselare.HP este plin de ocultism.HP este promotorul este varjitoriei care este
uraciune in fata Domnului.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/harrypotter.htm

Citat:

Pai nu auzi ca a vazut semnele oculte din filme ? Acum asteapta si tu pana face vreunul un videoclip cu semnele oculte din carti. :)
Of..., http://www.jesus-is-savior.com/False...nd_symbols.htm
da in jos, la "Satanic" S si ala este simbolul SS-ului aka double-lightning bolt .
Este acelasi simbol de pe fruntea lui HP.Numai ca HP are doar un singur lighting bolt.
Si faptul ca il are pe frunte, semnifica ca are pecetea lui Lucifer pe frunte. Asta pt ocultisti
inseamna ca HP este unul din alesi care are cunoastere Luciferica.Simbolul fulgerului pus
pe frunte inseamna cunoastere Lucifierica(demonica).HP este un "iluminat" sau "iluminatti".

Asta pt ca un ocultism , fulgerul reprezinta simbolul lui Satan(Lucifer). Si mai spune
si in Evanghelia dupa Luca: "Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer".

PS: probabil vei spune ca sunt coincidente.Nu-s.Hitler era obsedat de mitologia greaca. Dublu S mai este cunoscut
ca simbolul lui Zeus.Da, acel Zeus pe care il stim cu totii.De alftfel sa stii ca demonii Babilonului , demonii Egiptului si Zeii Olimpieni sunt aceiasi.

In VT avem: "Iata, Eu voi pedepsi pe Amon, care se afla in No, pe Faraon si Egiptul, pe dumnezeii si pe regii lui, pe Faraon si pe cei ce-si pun nadejdea in el.."
(unde Amon din No, inseamna Amon din templu.)
Acel Amon este Amon Ra(caci la egipteni tempul lor era insusi piramida faraonului).
Ansamblu piramidelor de la Gizeh (construite in tipul dinastiei Ra) .reprezinta constalatia Orion(Osiris).Orion este cunoscut ca Kronos
in mitologia greaca si cunoscut ca Nimrod la sumero-babilonieni.

Sotia lui Nimrod, a fost Semiramis.Semiramis a dezvoltat practicile idolatre
ducand Babilonul la faima negativa pe care capatat-o.
Aliasul lui Semiramis , este ...Columbia care mai este cunoscuta si sub urmatoarele denumiri de demoni:
Isis/Athena/Afrodia/Venus/Minerva/Rhea/Ish-Tara/Hera
Toti astia sunt prezentati sub alt nume si in regilia(pagana) Wicca. Care este vrajitorie 100%. Ei bine religia Wicca sta la baza HP.Toate practicile alea sunt luate din Wicca.

Lasati cartile vrajitoarei, ca n-au nici o treba cu Domnul.Pe Domnul il laudati doar in psalmi
si nu cu HP.

iuliu46 02.07.2015 02:23:58

Citat:

În prealabil postat de Ursu-WiFi (Post 594403)

Of..., http://www.jesus-is-savior.com/False...nd_symbols.htm
da in jos, la "Satanic" S si ala este simbolul SS-ului aka double-lightning bolt .

Vezi ca daca dai mai jos o sa gasesti si despre ortodoxie lucruri la fel de grave pe site-ul ala. Te lepezi si de ortodoxie pentru ca asa citesti acolo ?

Ursu-WiFi 02.07.2015 02:28:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 594428)
Vezi ca daca dai mai jos o sa gasesti si despre ortodoxie lucruri la fel de grave pe site-ul ala. Te lepezi si de ortodoxie pentru ca asa citesti acolo ?

Unde anume ? Fii mai specific !

AlinB 02.07.2015 02:29:32

Pai la gunoi si cu basmele romanesti, ca si acolo e magie la greu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:48:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.