Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Iahovistii-crestini? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4124)

Nevrednicul 29.11.2009 19:19:34

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 83105)
Abia ce m-am intors din Romania, acolo pe strada m-a oprit o cucoana sa-mi arate o carticica si ma intreaba ce parere am eu de lumea asta?La care eu o intreb ce religie ai? ea cu tupeu imi zice ca e iahovista crestina. Wow zic daca e asa tine cartea pentru tine si am plecat. Voi ce ziceti ce trebuia sa-i mai zic?M-am abtinut ca eu pentru ortodoxie ma bat in sabii:)si nu am vrut sa fac scandal pe acolo ca doar eram in tara mea nu?

As fi spus ca Hristos este in mine si cu mine de cand ma stiu....apoi i as fi spus ca El a facut pana acum in viata mea o gramada de minuni,si din moment ce El mi a rasplatit in acest mod rugaciunile mele...nu am timp sa l "imbrac" altfel ,ci sa ma nevoiesc mult sa i multumesc pt minunatele LUI daruri din viata mea,asa cum cred eu ca exista!

AndruscaCIM 30.11.2009 18:04:11

Aoooleeeeu, acum m-am prins care era secta aia cu Sala Regatului, de cate ori treceam pe langa vila aia :24: si vedeam minunatia aia scrisa mare deasupra usii ma tot intrebam " Ce secta o mai fi si asta?"

Eu stiam despre astia ca sunt cam periculosi si ca daca vrei sa spui " Game Over" nu e game over cum vrei tu...ci cum vor ei :66::42::mad: ( asta in America, unde au si aparut, in Romania poate s-au mai calmat si adopta alte strategii.)

Foarte interesant ce am gasit, exact modul in care procedeaza toate sectele:

"Insistenta lor este combinata cu obtinerea de informatii despre cetateni. I-a murit lui Popescu sotia? Este Ionescu grav bolnav sau si-a pierdut serviciul? Copiii lui Georgescu consuma droguri? O înseala Ion pe Maria? - iata informatii care trebuie folosite in beneficiul sectei. Martorii sunt totdeauna prezenti, cu întelegerea si compasiunea lor. Asta, pentru ca fiecare Martor are o tinta: el trebuie sa converteasca un numar de persoane. În afara de Biblie, Martorii folosesc doua reviste proprii: Turnul de veghere - anunta Regatul lui Iehova, care trateaza probleme de doctrina, fiind cea mai raspândita revista religioasa si Treziti-va!, care are subiecte diverse, de interes general, ambele cu aparitie bilunara, intercalata, tiparite în conditii grafice excelente (full color, hârtie buna).

....si când esti lânga un Martor, întotdeauna vine vorba de religie, indiferent daca vorbeai la început despre vreme, despre politica sau despre fotbal. ( tipic) =))

De fapt, activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisa de legile statului român. Activitatea Martorilor poate afecta interesele de stat, deoarece doctrina lor interzice efectuarea serviciului militar (accepta doar serviciul civil nemilitar). De asemenea, este o doctrina dizolvant-unificatoare, pentru ca se pronunta împotriva existentei natiunilor, a statelor nationale si a guvernelor, militând în ultima instanta pentru un guvern mondial. În conceptia Martorilor, toate guvernele si toate natiunile crestine sunt vinovate de raul din lume, perfide si mincinoase, motiv pentru care vor raspunde în fata lui Iehova."

Si faptul ca s-au infiintat pe la sfarsitul sec. XIX....e graitor! Secolul XIX e fost prolific pentru aparitia sectelor....mare pacat!

tricesimusquintus 30.11.2009 20:15:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186432)
De fapt, [b]activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisa de legile statului român.

1. Constituția României nu are nici un articol cu privire la "prozelitismul religios", deci nu interzice așa ceva.

2. Ce înțelegi prin "prozelitism religios" ? Termenul pare a avea o conotație peiorativă pentru tine.

Nici noi (adventiștii) nu suntem de acord întru totul cu doctrina martorilor lui Iehova, acest lucru însă nu ne îndreptățește să cerem arderea lor pe rug. Fiecare credincios indiferent de confesiune are dreptul garantat de Constituție să-și trăiască credința conform propriilor convingeri.

Noi credem că libertatea religioasă este un drept fundamental al omului. Fiind creștini, suntem convinși că răspândirea religiei nu este doar un drept, ci și o fericită responsabilitate bazată pe o însărcinare divină pentru misiune.

Dumnezeu i-a chemat pe creștini să evanghelizeze - adică să proclame vestea bună a mântuirii prin Iisus Hristos (Matei 28:19.20). Acest lucru se află în centrul vieții și mărturiei creștine. Creștinismul este misionar în însăși esența sa.

P.S. Dacă tot ai adus vorba de legile Statului vis a vis de religie, iată ce zice Constituția:

"Articolul 29. Libertatea conștiinței.
(1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale."

În lumina acestui articol, consider că botezul pruncilor în Biserica Ortodoxă, botez contrar Bibliei și convingerilor individului, constituie o încălcare a Constituției României.

AndruscaCIM 30.11.2009 22:18:35

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186476)
1. Constituția României nu are nici un articol cu privire la "prozelitismul religios", deci nu interzice așa ceva.

2. Ce înțelegi prin "prozelitism religios" ? Termenul pare a avea o conotație peiorativă pentru tine.

Nici noi (adventiștii) nu suntem de acord întru totul cu doctrina martorilor lui Iehova, acest lucru însă nu ne îndreptățește să cerem arderea lor pe rug. Fiecare credincios indiferent de confesiune are dreptul garantat de Constituție să-și trăiască credința conform propriilor convingeri.

Noi credem că libertatea religioasă este un drept fundamental al omului. Fiind creștini, suntem convinși că răspândirea religiei nu este doar un drept, ci și o fericită responsabilitate bazată pe o însărcinare divină pentru misiune.

Dumnezeu i-a chemat pe creștini să evanghelizeze - adică să proclame vestea bună a mântuirii prin Iisus Hristos (Matei 28:19.20). Acest lucru se află în centrul vieții și mărturiei creștine. Creștinismul este misionar în însăși esența sa.

P.S. Dacă tot ai adus vorba de legile Statului vis a vis de religie, iată ce zice Constituția:

"Articolul 29. Libertatea conștiinței.
(1) Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale."

În lumina acestui articol, consider că botezul pruncilor în Biserica Ortodoxă, botez contrar Bibliei și convingerilor individului, constituie o încălcare a Constituției României.

Prozelitismul are o conotatie peiorativa pentru mine, evident...de stiut stii si tu ce inseamna, de ce are o conotatie peiorativa si ce anume din atitudinea voastra il imbraca asa.

Cine a spus ca nu exista libertate religioasa sau ca cei de o anumita confesiune ar trebui violentati???

Eu cred ca am spus de nenumarate ori ca nu sunt de acord cu insistentele in randul celor care deja sunt crestini si nu manifesta niciun interes pentru ceea ce numesc ei secte. Nu mai dezvolt subiectul, dar noi suntem crestini si avem punctul nostru de vedere deja...ori daca cineva nu este de acord cu anumite diferente interconfesionale si mai si argumenteaza de ce...mi se par neavenite contradictiile doar de dragul prozelitismului ( asa cum e expus si prezent in " anumite" denominatiuni").

In legatura cu ultimul paragraf, te plictisesti sau ai chef de gluma???:5: ( daca tu asa vezi lucrurile, nu inseamna ca le si vezi bine)

Iustin45 30.11.2009 22:48:58

Da, e adevarat! Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale." Numai ca voi ati adaugat:DAR EL POATE FI CONVINS FOLOSIND DIFERITE MIJLOACE printre care tarabele cu carti naturiste si luarea tensiunii gratuit plus carti gratuite (din ce fonduri?)

tricesimusquintus 30.11.2009 22:57:22

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186520)
Prozelitismul are o conotatie peiorativa pentru mine, evident...de stiut stii si tu ce inseamna, de ce are o conotatie peiorativa si ce anume din atitudinea voastra il imbraca asa.

Este opinia ta personală, neconfirmată de DEX, deci pur subiectivă.

Citat:

Cine a spus ca nu exista libertate religioasa sau ca cei de o anumita confesiune ar trebui violentati???

Libertate există în aceeași măsură în care există și intoleranță, avem deci un echilibru. Stabil deocamdată. Cel ce e capabil să dea o "palmă peste ochi" celui ce face "prozelitism", va face ușor trecerea la crimă, îi trebuie doar o conjunctură favorabilă."Oricine urăște pe fratele său, este un ucigaș; și știți că niciun ucigaș n'are viața veșnică rămînînd în el." (1 Joan 3:15)

Citat:

In legatura cu ultimul paragraf, te plictisesti sau ai chef de gluma???:5: ( daca tu asa vezi lucrurile, nu inseamna ca le si vezi bine)

Nu e nici o glumă, e o chestiune cât se poate de serioasă. Și pruncul este ființă umană, deci are dreptul la libertatea alegerii confesiunii. Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.

tricesimusquintus 30.11.2009 23:07:34

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 186530)
Da, e adevarat! Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă, contrare convingerilor sale." Numai ca voi ati adaugat:DAR EL POATE FI CONVINS FOLOSIND DIFERITE MIJLOACE printre care tarabele cu carti naturiste si luarea tensiunii gratuit plus carti gratuite

Ți se pare că stă în picioare comparația? Dacă da, înseamnă că doar... ți se pare. A face un bine cuiva (fără a-i cere nimic în schimb) nu seamănă deloc cu botezul pruncilor. Acesta din urmă este un adevărat act de constrângere dintr-o perspectivă ulterioară.

Citat:

În prealabil postat de Iustin45 (Post 186530)
(din ce fonduri?)

Nu e cazul să te îngrijorezi, fondurile sunt din contribuțiile adventiștilor. Noi nu am luat din fonduri publice milioane de euro să ne construim catedrale ale neamului.

speranta1970 01.12.2009 10:56:21

Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.[/quote]

Daca botezul la ortodoxi este considerat fortat si ca urmare o incalcare a constitutiei inseamna ca taierea preaputului la bebelusi catolici , evrei si musulmani este tot o incalcare a constitutiei ( sint catolici , evrei si musulmani in romania)????????????????

speranta1970 01.12.2009 11:07:25

si ce fel de inlocuitor de singe este?

...ca eu lucrez in spital si cunoastem cazuri in care membrii de familie de martori a lui iehova au fost lasati sa moara ca nu au acceptat sa li-i se dea singe ( si inlocuitorul ala de singe nu este valabil asa cum povestesc martorii).

recent am avut chiar un caz in care sotia avea nevoie de singe. si pina la urma (dupa multe chinuri si suferinte) a acceptat singele ca sa traiasca si amuzant.....dupa aceea si-a schimbat si religia.

inca ceva.....daca russell este pomenit dar nu cu lauda ci cu dizgratie, de ce staruinta intr-o religie (cult) care a fost instituit de o persoana care a cazut in dizgratie?

.......si pina au aparut martorii lui iehova, sau adevntistii, sau penticostalii, DUMNEZEU A LASAT MII DE ANI PE urmasii lui Isus Cristos sa traiasca si sa propovaduiasca minciuni? A trebuit sa treaca mii de ani ca altii sa fie'luminati'si sa ne arate calea???????????????

CINE CUNOASTE ORTODOXIA CU ADEVARAT NU SE LEAPADA DE ORTODOXIE

multi nu o cunosc din pacate ( nici cei care sint nascuti ortodoxi) si sint usor inselati cu alte crezuri.

AndruscaCIM 01.12.2009 12:55:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186535)
Este opinia ta personală, neconfirmată de DEX, deci pur subiectivă.

Sau obiectiva, de ce nu ar fi a ta subiectiva?
Citat:

Libertate există în aceeași măsură în care există și intoleranță, avem deci un echilibru. Stabil deocamdată. Cel ce e capabil să dea o "palmă peste ochi" celui ce face "prozelitism", va face ușor trecerea la crimă, îi trebuie doar o conjunctură favorabilă."Oricine urăște pe fratele său, este un ucigaș; și știți că niciun ucigaș n'are viața veșnică rămînînd în el." (1 Joan 3:15)

Vai Trice...cum ai putut face o asemenea conexiune si intelege atat de gresit afirmatia mea???? Doamne fereste, departe de mine gandul de a face un rau cuiva, dar palma aceea pe care as da-o peste ochi cuiva care m-ar agasa ar fi cel mai probabil cu aghiazma, si ar fi un bine pe care eu l-as face cuiva care ar intra in transa, care si-ar pierde cunostinta si ar trece peste bunul simt pentru prozelitismul religios...as trage o palma asa cum se trag cateodata palme in cazurile de lesin...stii tu!!!:16:

Trice, a tolera ceva sau pe cineva, e deja ceva ne natural...deci deja nu iti place acel lucru, nu esti de acord cu el, ti se pare ciudat, eronat, eretic...si in acest caz acel ceva tolerat trebuie sa respecte opinia celui care tolereaza si sa nu sara calul sau sa dea dovada de lipsa de bun simt, sau educatie. A uri pe cineva sau ceva e un pacat si de asemenea as spune ca ar trebui sa rezervi timp acelui gand...dar pentru mine lucrurile tolerate imi sunt practic indiferente si tocmai de aceea nu am ce afla de la cei de alte denominatiuni legat de cultul/confesiunea lor...si de aceea, prin prisma educatiei pe care am primit-o nu inteleg agasarea si trecerea peste refuzul politicos al celor care nu sunt dispusi sa asculte ceva/pe cineva care devine agasant/erezii, si asta pentru ca trebuie sa li se respecte opinia si optiunea!!!! :6:

Legat de prozelitism, nu se poate compara cu misionarismul, si as vrea sa meditezi cateva secunde macar la cum a decurs propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu in primele secole. Sfintii Apostoli, ucenicii lor, mucenicii si sfintii nu cred ca s-a pus problema vreodata sa agaseze pe cineva prin misiunea lor, au vorbit celor care au dorit sa ii asculte si care au simtit cu sufletul cele spuse de dansii...deci nu cred ca s-a facut vreodata misionarism prin agasare, persuasiune, batut la usa, jignit, sau contrazicere....intelegi totusi ceva din ce tot incerc eu sa spun aici despre misionarism? Numai si pentru acest aspect sectarii se vede ca nu au nicio legatura cu primele secole Crestine, asa cum sustin ei....pentru ca nu pot intelege Crestinismul si cum au venit atatea suflete la Credinta cea Adevarata, dar incearca prin metodele lor eronate!
Citat:

Nu e nici o glumă, e o chestiune cât se poate de serioasă. Și pruncul este ființă umană, deci are dreptul la libertatea alegerii confesiunii. Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.

Ba eu cred ca este o gluma ceea ce spui tu, si asta pentru ca nu ai nicio intentie sa intelegi aceasta Sfanta Taina a Botezului.

In Ortodoxie, Botezul este o binecuvantare, o Sfanta Taina de care se poate bucura orice crestin ortodox inca de la inceputul vietii sale, prin acesta curatindu-i-se pacatul originar si punandu-se inceput bun vietii sale crestinesti. Prin aceasta Taina ne putem impartasi de comuniunea cu Hristos inca de la inceputul vietii, si ar mai fi si urmatorul aspect...nimeni nu stie cat ii este dat sa traiasca si cred ca stii si tu ca sunt multi copii care mor la cateva zile de la nastere, la cativa ani...si pentru toate astea parintii nu vor sa il priveze de aceasta taina si binecuvantare de la Dumnezeu.

Taina Sfântulul Botez a fost instituita de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : "Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh" (Matei 28, 19).

"De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în împărătia lui Dumnezeu." (Ioan 3, 5).

Cum puteti voi hotari, celelalte denominatiuni cat va trai un om si daca va apuca sa ia o decizie in acest sens, daca ii va fi simplu sau daca o va lua vreodata?

La catolici copiii se boteaza in jurul varstei de 10 ani, cam asa ceva....vrei sa spui ca acei copii iau o decizie, ca ei la pana la varsta aia isi dedica timpul studiului istoriei religiei si unei comparatii intre religiile existente? Crezi ca ei lasa jocurile wii, masinutele si papusile pentru a insista pe langa parinti sa fie botezati sau nu intr-o anumita religie???

La sectanti, copii sau adolescentii au vreo farama de libertate in vederea alegerii unei alte confesiuni, sau li se prezinta istoria religiilor obiectiva??? Eu de exemplu stiu ca aici sunt grupati in campusuri izolate de societate, acolo avand si scoli si gradinitie, stau toata ziua in Gemeinde si au tot felul de activitati care pur si simplu le obtureaza orice alta posibilitate de a afla informatii despre celalalte religii...si practic nu sunt incurajati absolut deloc spre libertate...de ce, de teama de a nu pierde cumva un ins?????

Acestea fiind spuse, Trice....in Ortodoxie este lasata o libertate totala credinciosilor, asa cum probabil nu poti nega ca ai primit si tu de moment ce acum esti adventist...si orice ortodox poate face ce vrea cu viata lui, pentru ca Biserica nu incatuseaza, nu insista si nu tine de credinciosii ei cu dintii ( pentru ca asta inseamna sa treci peste liberul arbitru al unui individ)...iar in momentul in care cineva alege sa se converteasca la o alta confesiune, Taina Sfantului Botez se si anuleaza daca in aceea nu este prezenta, nu...sau tu nu stiai asta? Asadar am impresia ca tu intelegi lucrurile foarte eronat...sau vrei sa le prezinti asa tocmai noua..."vanzand castraveti gradinarului"????!!!!:68::5:

Doamne ajuta!

AndruscaCIM 01.12.2009 13:05:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186536)
Ți se pare că stă în picioare comparația? Dacă da, înseamnă că doar... ți se pare. A face un bine cuiva (fără a-i cere nimic în schimb) nu seamănă deloc cu botezul pruncilor. Acesta din urmă este un adevărat act de constrângere dintr-o perspectivă ulterioară.

Voi nu faceti un "bine" dezinteresat, voi faceti binele pentru a induce o dispozitie in cel ajutat de a va asculta...pentru ca ati vazut ca de fapt nimeni nu va asculta sau este convins de cele spuse de voi. Daca v-ati duce intr-o piata nu v-ar asculta nimeni...si atunci voi veniti cu tertipuri, pozand in oameni blanzi, buni, sufletisti...pentru a avea trecere=> o tactica invatata la trainingul din cadrul cultului.

Doriana 01.12.2009 13:29:15

Mai, Andrusca, cum de le stii tu pe toate si cunosti sufletele oamenilor? Cum de stii ca toti cei ce fac binele sunt prefacuti, smecheri si o fac pentru a avea trecere? Da-mi si mie secretul acestei cunoasteri.

Pai, daca sectarii fac bine din motivele de mai sus iar ortodocsii nu fac deloc sau pentru a-si cumpara mantuirea, atunci inseamna ca nu mai sunt oameni buni in Romania. Ar trebui sa dai oamenilor mai mult credit, poate unii chiar vor sa faca mai mult decat sa judece pe altii. Sau pozeaza si tu in om bland, bun si sufletist. Nu te opreste nimeni. Dar te inchizi in interiorul sectei tale si crezi ca asta e de ajuns pentru a fi crestin.

Matei 5:46
Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?

AndruscaCIM 01.12.2009 14:05:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 186617)
Mai, Andrusca, cum de le stii tu pe toate si cunosti sufletele oamenilor? Cum de stii ca toti cei ce fac binele sunt prefacuti, smecheri si o fac pentru a avea trecere? Da-mi si mie secretul acestei cunoasteri.

Pai, daca sectarii fac bine din motivele de mai sus iar ortodocsii nu fac deloc sau pentru a-si cumpara mantuirea, atunci inseamna ca nu mai sunt oameni buni in Romania. Ar trebui sa dai oamenilor mai mult credit, poate unii chiar vor sa faca mai mult decat sa judece pe altii. Sau pozeaza si tu in om bland, bun si sufletist. Nu te opreste nimeni. Dar te inchizi in interiorul sectei tale si crezi ca asta e de ajuns pentru a fi crestin.

Matei 5:46
Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii?

Ei na...ti-am mai spus, am auzit, am vazut, am concluzionat! Toata lumea a evaluat prozelitismul facut de anumite secte prin prisma acestor lucruri. De ce spun toate astea???...ti-am mai spus, prin anii '90 cand eu eram un copil, atat se auzea despre sectari, ca vin cu ajutoare ca impart ajutoare si ca se mai duce cate o familie nevoiasa la ei datorita acestui lucru ( ca doar erau multe imediat dupa revolutie)...despre ei nu stia lumea ( asta da si de gandit) ce vor si ce presupune secta lor...dar stia ca au tot felul de ajutoare si impart cu muuulta darnicie.

Asa cum se stie si despre iehovisti, in general sectele se bazeaza pe informatii despre cetateni si acolo sunt prezenti...dar asta poate denota si un anumit dezinteres sau egoism din partea celor in greutati, asteapta ca cineva sa le dea atentie, bunuri, mancare, dar ei personal nu fac niciun efort pentru a se duce la Biserica, a se spovedi, a tine post, rugaciune si a participa la Sfanta Liturghie si celelalte slujbe...ei asteapta ca cineva sa vina la ei si sa le gadile orgoliul, sa se simta importanti. Lucrurile nu stau asa...eu nu astept ca preotul sau vecinii sa ma caute, sa ma viziteze si sa imi aduca cadouri...eu incerc sa fac pasi cum pot spre Dumnezeu, sa ma smeresc, sa nu slabesc legatura cu Dumnezeu si cu Biserica. Asta cred EU ca e solutia cea mai buna pentru orice crestin, si nu sa cauti drumul usor...presarat cu atentie si bunuri materiale pentru a te scoate din necaz.

Bineinteles ca societatea ar trebui sa fie mai altruista, mai preocupata de aproapele ( ori asta se intampla, dar nu toti putem fi la fel, gandeste-te ca 85% dintre romani sunt ortodocsi, deci mai multi decat voi, si fiecare are libertatea de a fi cat de religios considera el ca vrea sa fie...deci nu poti judeca pe cineva sau sa ii impui sa faca milostenie)...dar nu asta e esentialul, si noi trebuie sa facem niste pasi spre Dumnezeu atunci cand ne confruntam cu greutati si nu sa pretindem sau sa cadem cu picioarele in sus si sa ii urmam pe cei care ne ajuta...in orice directie gresita, numai pentru ca primim atentie.

De ce spui ca ortodocsii nu fac nimic pentru mantuirea lor sau pentru aproapele lor si nu ajuta oamenii in nevoi???... eu stiu o multime de ortodocsi care ajuta si batrani si vecini, si pe oricine in nevoie, pentru ca preotii nu cred ca intra in discutie...am auzit o multime de lucruri frumoase facute de o multime de preoti!!!

http://www.adevarul.ro/locale/pitest...161983829.html

http://www.mavrodolu.ro/biserica-surzi.html

http://asociatiadiaconia.uv.ro/stiri.htm

De asemenea din ce mai stiu eu asociatia ASCOR este implicata in multe programe sociale si ajuta batranii nevoiasi, copiii din centrele de plasament, pe cei din penitenciare...

Ortodocsii nu stau degeaba, ajuta, fac milostenie...:1:

AndruscaCIM 01.12.2009 14:17:53

P.S. Acum chiar ma gandeam...de exemplu in prima saptamana in care am ajuns aici, o duba ne-a ras oglinda din stanga si atunci a trebuit sa sunam la service si cum noi nu stiam germana...ne-a ajutat proprietarul, a fost foarte dragut, soferul neatent la fel...telefoane. Proprietarul ne aduce mici atentii, fructe din gradina, ne intreaba cum ne simtim aici..colegii sotului in proportie de 60 % sunt nemti si interactioneaza foarte mult....dar cu toate acestea nu am auzit absolut niciodata ca cineva sa aduca vorba despre religie, desi stiu sau banuiesc ca suntem de alta confesiune...cum iti explici acest lucru?

Ma gandesc de asemenea ca oricat de binevoitori sunt, chiar si daca ar aduce in discutie aspectul religiei nu ar insista daca ar vedea ca nu manifestam interes pentru acest subiect si si-ar vedea de treaba...deci eu nu am vazut pana acum fluturase impartite pe strada, batai la usa, sau dirijarea conversatiei spre acest subiect...sau alte lucruri de astea pe aici...

Concluzia mea clara este ca sectarii au ce au cu ortodocsii, acolo presteaza ei de nu mai pot si ceva ii determina sa devina insistenti, insinuanti, sa adopte strategii...e ca si cum cu ortodocsii au ei de luptat, asta fiind reduta...dar care e explicatia, daca noi suntem crestini si voi afirmati ca nu conteaza cultul/religia, confesiunea si ca toti suntem crestini si credinta e ceea ce conteaza la Dumnezeu???:39:

De ce aceste persuasiuni, fluturase, deranj prin bataile pe la usi....ce se intampla cu voi in geneal de treceti peste bariera bunului simt si nu puteti respecta optiunea celor care sunt de alte confesiuni crestine?

Doriana 01.12.2009 14:28:58

Stiu si eu multi ortodocsi care fac binele, dar am vrut sa vezi cum suna o generalizare. Scuze... :1: Stiu insa ca cei ce judeca nu prea mai au timp sa faca bine.

Sunt de acord ca nu trebuie sa astepti preotul acasa, dar sunt cazuri si cazuri. Sunt oameni care mor in mizerie sau sufera mult. Ce sa mai astepti de la acei oameni? Trebuie sa ii ajutam, nu ii putem lasa asa. Si crestinii sunt cei ce trebuie sa arate iubire crestineasca fata de aproapele. Asta diferentiaza un crestin de un om lumesc.

Ioan 13:35
"Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.”

In ce-i priveste pe iehovisti, eu cred ca trebuie sa ne fie mila de ei. Li se impune sa mearga din usa in usa sa faca "lucrare misionara". Ei si mormonii patesc asta. Si din cauza lor sunt urati toti np pe motiv ca fac prozelitism din usa in usa. Dar Dumnezeu poate are o zi de indurare pentru fiecare.

Doriana 01.12.2009 14:42:39

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186627)
Concluzia mea clara este ca sectarii au ce au cu ortodocsii, acolo presteaza ei de nu mai pot si ceva ii determina sa devina insistenti, insinuanti, sa adopte strategii...e ca si cum cu ortodocsii au ei de luptat, asta fiind reduta...dar care e explicatia, daca noi suntem crestini si voi afirmati ca nu conteaza cultul/religia, confesiunea si ca toti suntem crestini si credinta e ceea ce conteaza la Dumnezeu???:39:

Sectarii nu au ce au cu ortodocsii, ci cu oamenii fara Dumnezeu, indiferent de religie. Si de astia sunt peste tot. Intamplator ortodocsii sunt foarte multi, de aceea pare ca ar avea ceva cu ei. Noi, de exemplu, avem unele discutii [sa nu le zic conflicte] cu branhamistii, care ne acuza ca avem trei dumnezei.

In ce priveste fluturasele si persuasiunile, te-as invita pe aici sa vezi daca exista asa ceva. [daca nu ti-ar fi frica sa nu te smintesti :71: ] Cand am scris ca nu facem asa ceva cineva a sarit ca-i sfidez inteligenta. Ma rog...eu si vecinii mei traim in pace si ne respectam, ne ajutam, iar de Dumnezeu vorbim numai daca vine vorba sau intreaba. Si "sectarii" sunt foarte bine vazuti aici. De aceea m-am mirat sa aud parerea unora de pe aici despre ei.

tricesimusquintus 01.12.2009 14:51:18

Citat:

În prealabil postat de speranta1970 (Post 186577)
Botezul forțat apare astfel ca un act mai grav decât "prozelitimul" acuzat de tine.

Daca botezul la ortodoxi este considerat fortat si ca urmare o incalcare a constitutiei inseamna ca taierea preaputului la bebelusi catolici , evrei si musulmani este tot o incalcare a constitutiei ( sint catolici , evrei si musulmani in romania)????????????????[/quote]

1. Circumcizia a fost un act cultic desființat de Hristos acum 2.000 de ani
2. Catolicii nu fac circumcizie.

tricesimusquintus 01.12.2009 14:53:43

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186608)
Sau obiectiva, de ce nu ar fi a ta subiectiva?

Când o să să apară în librării "Dicționarul Explicativ AndruscaCIM al Limbii Române" și o să fie acceptat de Societatea Academică, o să devină obiectivă această conotație peiorativă a termenului prozelitism. Până atunci, va trebui să accepți realitatea, chiar dacă e dureroasă ;)

Citat:

Vai Trice...cum ai putut face o asemenea conexiune si intelege atat de gresit afirmatia mea???? Doamne fereste, departe de mine gandul de a face un rau cuiva, dar palma aceea pe care as da-o peste ochi cuiva care m-ar agasa ar fi cel mai probabil cu aghiazma, si ar fi un bine pe care eu l-as face cuiva care ar intra in transa, care si-ar pierde cunostinta si ar trece peste bunul simt pentru prozelitismul religios...as trage o palma asa cum se trag cateodata palme in cazurile de lesin...stii tu!!!:16:

"21. Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.
22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului." (Matei 5)

Citat:

Trice, a tolera ceva sau pe cineva, e deja ceva ne natural...deci deja nu iti place acel lucru, nu esti de acord cu el, ti se pare ciudat, eronat, eretic...si in acest caz acel ceva tolerat trebuie sa respecte opinia celui care tolereaza si sa nu sara calul sau sa dea dovada de lipsa de bun simt, sau educatie.

"21. Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greși față de mine fratele meu și-i voi ierta lui? Oare până de șapte ori?
22. Zis-a lui Iisus: Nu zic ție până de șapte ori, ci până de șaptezeci de ori câte șapte." (Matei 18)

Tolerează-l deci pe fratele tău "eretic" de 490 de ori, iar a 491-a oară pleznește-l peste ochi (dacă înțelegi astfel cuvintele lui Iisus).

Citat:

Legat de prozelitism, nu se poate compara cu misionarismul, si as vrea sa meditezi cateva secunde macar la cum a decurs propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu in primele secole. Sfintii Apostoli, ucenicii lor, mucenicii si sfintii nu cred ca s-a pus problema vreodata sa agaseze pe cineva prin misiunea lor, au vorbit celor care au dorit sa ii asculte si care au simtit cu sufletul cele spuse de dansii...deci nu cred ca s-a facut vreodata misionarism prin agasare, persuasiune, batut la usa, jignit, sau contrazicere....intelegi totusi ceva din ce tot incerc eu sa spun aici despre misionarism?

În Istoria Faptelor Apostolilor se spune despre primii creștini că "au răscolit lumea". Dacă stăteau cuminți în casele lor, crezi că mai ajungea Evanghelia până la noi? Ai fi preferat ca "pietrele să vorbească"? Nu cred că ne-ar fi fost moale...

Citat:

Ba eu cred ca este o gluma ceea ce spui tu, si asta pentru ca nu ai nicio intentie sa intelegi aceasta Sfanta Taina a Botezului.

In Ortodoxie, Botezul este o binecuvantare, o Sfanta Taina de care se poate bucura orice crestin ortodox inca de la inceputul vietii sale, prin acesta curatindu-i-se pacatul originar si punandu-se inceput bun vietii sale crestinesti. Prin aceasta Taina ne putem impartasi de comuniunea cu Hristos inca de la inceputul vietii

În ortodoxie botezul este o taină, însă în creștinism este mărturia unui cuget curat, o mărturie publică; lucruri pe care un prunc nu le poate experimenta.

Citat:

si ar mai fi si urmatorul aspect...nimeni nu stie cat ii este dat sa traiasca si cred ca stii si tu ca sunt multi copii care mor la cateva zile de la nastere, la cativa ani...si pentru toate astea parintii nu vor sa il priveze de aceasta taina si binecuvantare de la Dumnezeu.

Apa botezului nu are calități magice, doar credința în Iisus Hristos (pe care pruncul încă n-o poate manifesta) mântuiește; oricine face altfel își manifestă neîncrederea în puterea lui Dumnezeu de a mântui chiar fără a fi botezat.

Citat:

Taina Sfântulul Botez a fost instituita de Mântuitorul Iisus Hristos prin cuvintele : "Mergând, învătati toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh" (Matei 28, 19).

Conform acelui verset, Mântuitorul n-a instituit nicio "taină", a instituit un act sfânt (un sacrament dacă vrei); chiar mai mult de atât: a poruncit să facem prozelitism (în sens pozitiv), oricât te-ar supăra termenul:

"Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfîntului Duh." (versiunea Cornilescu)

"Prin urmare, duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt" (versiunea NTR - 2008)

Citat:

Cum puteti voi hotari, celelalte denominatiuni cat va trai un om si daca va apuca sa ia o decizie in acest sens, daca ii va fi simplu sau daca o va lua vreodata?

Nu noi hotărâm, ci Dumnezeu. Dar cum puteți voi (părinți și nași) hotărî în locul unei alte persoane un lucru atât de personal precum botezul și alegerea credinței? Dumnezeu nu forțează decizia cuiva în a deveni creștin, deci omul nu are dreptul să îmbrâncească pe altul în bazinul ori cristelnița de botez!

Citat:

La catolici copiii se boteaza in jurul varstei de 10 ani, cam asa ceva....vrei sa spui ca acei copii iau o decizie, ca ei la pana la varsta aia isi dedica timpul studiului istoriei religiei si unei comparatii intre religiile existente? Crezi ca ei lasa jocurile wii, masinutele si papusile pentru a insista pe langa parinti sa fie botezati sau nu intr-o anumita religie???

Nu am auzit de așa ceva la Romano-Catolici... probabil confunzi cu confirmarea ori prima comuniune.

Citat:

La sectanti, copii sau adolescentii au vreo farama de libertate in vederea alegerii unei alte confesiuni, sau li se prezinta istoria religiilor obiectiva??? Eu de exemplu stiu ca aici sunt grupati in campusuri izolate de societate, acolo avand si scoli si gradinitie, stau toata ziua in Gemeinde si au tot felul de activitati care pur si simplu le obtureaza orice alta posibilitate de a afla informatii despre celalalte religii...si practic nu sunt incurajati absolut deloc spre libertate...de ce, de teama de a nu pierde cumva un ins?????

Cine știe ce secte obscure or fi acelea, nu generaliza te rog...

tricesimusquintus 01.12.2009 14:55:01

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186611)
Voi nu faceti un "bine" dezinteresat, voi faceti binele pentru a induce o dispozitie in cel ajutat de a va asculta...pentru ca ati vazut ca de fapt nimeni nu va asculta sau este convins de cele spuse de voi. Daca v-ati duce intr-o piata nu v-ar asculta nimeni...si atunci voi veniti cu tertipuri, pozand in oameni blanzi, buni, sufletisti...pentru a avea trecere=> o tactica invatata la trainingul din cadrul cultului.

Se pare că ai ajuns în postura lui Dumnezeu să cunoști intențiile și motivațiile tuturor. Grea responsabilitate ți-ai asumat!

tricesimusseptimus 01.12.2009 15:03:25

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186627)

De ce aceste persuasiuni, fluturase, deranj prin bataile pe la usi....ce se intampla cu voi in geneal de treceti peste bariera bunului simt si nu puteti respecta optiunea celor care sunt de alte confesiuni crestine?

Revenind on topic:

Să nu ai impresia că martorii lui Iehova au treabă doar cu ortodocșii. Și eu am fost vizitat de nenumărate ori de ei acasă ori am fost acostat pe stradă cu "Turnul de Veghe", totuși nu am fost tentat (nici măcar în gând) să-i pleznesc peste ochi. Am avut totdeauna discu'ii amabile cu ei, chiar dacă contradictorii uneori.

AndruscaCIM 01.12.2009 15:11:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 186629)
Stiu si eu multi ortodocsi care fac binele, dar am vrut sa vezi cum suna o generalizare. Scuze... :1: Stiu insa ca cei ce judeca nu prea mai au timp sa faca bine.

Sunt de acord ca nu trebuie sa astepti preotul acasa, dar sunt cazuri si cazuri. Sunt oameni care mor in mizerie sau sufera mult. Ce sa mai astepti de la acei oameni? Trebuie sa ii ajutam, nu ii putem lasa asa. Si crestinii sunt cei ce trebuie sa arate iubire crestineasca fata de aproapele. Asta diferentiaza un crestin de un om lumesc.

Ioan 13:35
"Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.”

In ce-i priveste pe iehovisti, eu cred ca trebuie sa ne fie mila de ei. Li se impune sa mearga din usa in usa sa faca "lucrare misionara". Ei si mormonii patesc asta. Si din cauza lor sunt urati toti np pe motiv ca fac prozelitism din usa in usa. Dar Dumnezeu poate are o zi de indurare pentru fiecare.

Ma bucur ca esti de acord in privinta faptului ca si ortodocsii fac fapte de milostenie pentru aproapele lor.:1:...nu or fi facand toti, insa nici toti nu au aceleasi proritati, nu toti sunt sensibili la suferinta aproapelui..dar asa sunt oamenii, nu toti sunt trasi la indigo.

Da, uite ca m-ai nimerit la faza cu lipsa faptelor bune, insa nu vreau sa se intealaga neaparat ca judec actiunile celorlalte denominatiuni, insa eu nu inteleg de ce procedeaza asa si afirma ca fac bine, si nu vor sa inteleaga ca unii oameni mai vad ceva in spatele faptelor bune facute pentru cel in nevoie. Eu de exemplu chiar nu prea fac fapte de milostenie...recunosc, dar asta si pentru ca nu sunt foarte implicata in societatea de aici, si as zice c ca oamenii nici nu au asa mare nevoie de ajutorul celorlalti asa cum il au cei din Romania, cei care abia isi duc zilele din cauza lipsurilor materiale..aici e alt sistem si alta mentalitate care tine probabil mai mult de drepturile omului si respectul fata de el, decat de religiozitate...zic si eu!!!Poate ca strainii au nevoie de mai mult de suflete calde, de comunicare decat de ajutor material...insa asta e doar o deductie a mea.

Dragostea pentru aproapele nu trebuie sa aiba si alte scopuri, cum ar fi prozelitismul, pentru ca eu percep aici clar o competitie intre confesiuni, mai mult decat dragoste reala si dezinteresata...asa cum trebuie ea sa fie.

Eu de exemplu daca as ajuta pe cineva si as sti si ca e de alta confesiune nu cred ca as considera ca trebuie sa bat aproposuri si sa il conving de ceva, sau ca religia mea ar fi mai altfel decat a lui....nu stiu, eu nu as face asta pur si simplu! Daca e adventist, penticostal...sau orice altceva, inseamna ca e crestin oricum, si daca a ajuns la batranete avand aceasta confesiune, inseamna ca l-a simtit pe Dumnezeu aproape si a considerat ca nu trebuie sa mai caute, nu? Deci e ca si cum eu as avea o ambitie personala, pentru ca de fapt se stie ca toti crestinii il cunosc pe Dumnezeu si cred in Hristos, dar datorita alegerilor facute sau poate pentru faptul ca nu au considerat ca merita sa caute altceva...si-au pastrat confesiunea.

Acum intreaga lume il cunoaste pe Dumnezeu si practic fiecare poate face pasi individual spre Dumnezeu, il poate afla..numai sa vrea, si numai daca nu vor nu cred in El. Dar misionarismul nu a insemnat prozelitism, a insemnat doar increstinarea unor popoare pagane, politesite...si prin intermediul Apostolilor si ucenicilor li s-a facut cunoscut Dumnezeu si Cuvantul lui...acum nu se mai pune problema asa.

E o minciuna si afirmatia ca toate confesiunile sunt la fel si credinta in Dumnezeu e mantuitoare, si atat....pentru ca daca as fi un adevar crezut de cei care fac prozelitism, aceste demersuri nu si-ar avea rostul, si de aceea eu o vad doar ca pe o ambitie de a inmulti numarul adeptilor unui cult...dar e o realitate ca exista credinta in Dumnezeu si in Mantuirotul in majoritatea confesiunilor crestine....deci care este de fapt motorul prozelitismului si de ce se expun neadevaruri pentru a-l pretexta?

AndruscaCIM 01.12.2009 15:27:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 186637)
Revenind on topic:

Să nu ai impresia că martorii lui Iehova au treabă doar cu ortodocșii. Și eu am fost vizitat de nenumărate ori de ei acasă ori am fost acostat pe stradă cu "Turnul de Veghe", totuși nu am fost tentat (nici măcar în gând) să-i pleznesc peste ochi. Am avut totdeauna discu'ii amabile cu ei, chiar dacă contradictorii uneori.

Ok, dar nu toti au apucat sa imi spuna de ce confesiune sunt.

Trice, nu am spus ca impart palme peste ochi cu darnicie de cum deschide cineva gura, si cred ca tu vrei doar sa rasucesti cuvintele astfel incat sa reiasa ca eu sunt aia rea si cruda, lipsita de toleranta ( de parca as trai in Uzbechistam cu mitraliera pe post de poseta) si tu ala bun, crestin adevarat ...astfel contrastul dintre noi doi sa incline in favoarea ta si implicit a adventismului, dar lucrurile nu stau deloc asa...:4:

Cred ca ai luat acea afirmatie din context, si asta pentru ca eu am facut referire la orice atitudine din partea cuiva care tar rece foarte usor si nu ar dori sa inteleaga refuzul meu politicos de a nu da ascultare celor spuse de el...si asta pentru ca orice om are conceptiile lui de viata, lucrurile pe care le respecta si pe care nu...iar daca as auzi spunandu-mi-se ca toti Sfintii si crestinii ortodocsi care si-au dat viata pentru Ortodoxie nu stiau ce e cu ei, traiau in intuneric si se rugau la copaci, ca si cum nu l-ar fi cunoascut pe Dumnezeu asa cum il cunosc adventistii/penticostalii/martorii lui iehova/ mormonii/evanghelistii...atunci da, este clar ca ar fi o jignire care nu mai poate fi comptabilila de departe cu orice intentie de prozelitism...si daca ar lua-o pe aratura, trecand peste refuzul meu, atunci probabil ca i-as da o palma peste ochi si niste aghiazma sa isi revina....fapta buna, nu?:5:

Cand cineva nu respecta pe celalat, si intrece anumite limite atunci cand vine vorba de conceptii de viata si de ce are celalalt mai sfant...isi asuma riscul lipsei de bun simt si faptul ca nu mai poate fi luat in considerare si deci trebuie si ajutat sa revina la realitate cumva...:5:

Doamne ajuta!

tricesimusquintus 01.12.2009 16:06:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 186642)
Ok, dar nu toti au apucat sa imi spuna de ce confesiune sunt.

Trice, nu am spus ca impart palme peste ochi cu darnicie de cum deschide cineva gura, si cred ca tu vrei doar sa rasucesti cuvintele astfel incat sa reiasa ca eu sunt aia rea si cruda, lipsita de toleranta ( de parca as trai in Uzbechistam cu mitraliera pe post de poseta) si tu ala bun, crestin adevarat ...astfel contrastul dintre noi doi sa incline in favoarea ta si implicit a adventismului, dar lucrurile nu stau deloc asa...

Cred ca ai luat acea afirmatie din context, si asta pentru ca eu am facut referire la orice atitudine din partea cuiva care tar rece foarte usor si nu ar dori sa inteleaga refuzul meu politicos de a nu da ascultare celor spuse de el...si asta pentru ca orice om are conceptiile lui de viata, lucrurile pe care le respecta si pe care nu...iar daca as auzi spunandu-mi-se ca toti Sfintii si crestinii ortodocsi care si-au dat viata pentru Ortodoxie nu stiau ce e cu ei, traiau in intuneric si se rugau la copaci, ca si cum nu l-ar fi cunoascut pe Dumnezeu asa cum il cunosc adventistii/penticostalii/martorii lui iehova/ mormonii/evanghelistii...atunci da, este clar ca ar fi o jignire care nu mai poate fi comptabilila de departe cu orice intentie de prozelitism...si daca ar lua-o pe aratura, trecand peste refuzul meu, atunci probabil ca i-as da o palma peste ochi si niste aghiazma sa isi revina....fapta buna, nu?

Cand cineva nu respecta pe celalat, si intrece anumite limite atunci cand vine vorba de conceptii de viata si de ce are celalalt mai sfant...isi asuma riscul lipsei de bun simt si faptul ca nu mai poate fi luat in considerare si deci trebuie si ajutat sa revina la realitate cumva...:5:

Doamne ajuta!

Doamne ajută și păzește de lupi răpitori ce forțează ușa staulului! Acum n-or fi toți neoprotetanții chiar așa de insistenți încât să-ți intre pe fereastră când le trântești ușa-n nas ;) cum de altfel nici ortodocșii nu sunt atât de intoleranți cum vor să pară unii pe forum. Cât despre tine, nu am o părere atât de rea cum cum ar lăsa să se înțeleagă din postările mele ;)

Domnul să ne lumineze și să ne ierte acolo unde am greșit!

AndruscaCIM 01.12.2009 16:41:20

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 186654)
Doamne ajută și păzește de lupi răpitori ce forțează ușa staulului! Acum n-or fi toți neoprotetanții chiar așa de insistenți încât să-ți intre pe fereastră când le trântești ușa-n nas, cum de altfel nici ortodocșii nu sunt atât de intoleranți cum vor să pară unii pe forum. Cât despre tine, nu am o părere atât de rea cum cum ar lăsa să se înțeleagă din postările mele ;)

Domnul să ne lumineze și să ne ierte acolo unde am greșit!

Iti dai seama ca nu sunt nici cea mai toleranta persoana din lume, si nici nu vreau sa pozez in asa ceva..pentru ca dupa cum ti-am spus toleranta in opinia mea deja nu o simti fata de lucrurile pozitive, compatibile cu structura ta interioara ci exact fata de cele cu care nu esti de acord din varii motive, si deci nu trebuie impusa, intrucat respectul fata de celalat trebuie sa vina din ambele tabere, in caz contrar echilibrul se clatina si nu e bine.

Bineinteles ca incerc si eu cum pot sa devin mai buna, sa nu mai critic, sa nu mai judec...si mai primesc si eu "palme peste ochi" la figurat de la sotul meu in vederea evitarii acestui pacat, foarte grav de altfel :33::9:.

Bineinteles ca nu s-a intamplat ca vreo persoana de alta confesiune sa puna piciorul in prag sau sa forteze usa, ca pe la fereastra oricum nu puteau ajunge...dar e mai mult un sentiment care s-a tot sedimentat datorita celor cateva intersectari de priviri si cuvinte de-a lungul timpului cu persoane de alta confesiune ( fata de care eu nici macar nu am deschis subiectul, dar ele s-au dat bine initial..dupa care au abordat subiectul intr-un mod ofensiv)...si astfel mi-am format aceasta imagine despre anumite confesiuni.

Ma bucur ca nu ai o parere chiar rea despre mine ( ca una foarte buna nici nu merit de altfel) si asta pentru ca nici eu nu sunt atat de vehementa in viata reala si nici nu ma lansez in dialoguri interconfesionale de fapt, dar aici exista o oarecare lejeritate in exprimare sau graba de a raspunde uneori fara a fi inteles pe deplin ideea centrala a postarilor, care poate conduce uneori spre o imagine putin deformata a userilor....:4:

Domnul să ne lumineze și să ne ierte acolo unde am greșit!... ( cum foarte frumos ai spus).

marinela 01.04.2010 14:26:02

Citat:

În prealabil postat de sisu (Post 97249)
Iata varianta oficiala a crezului lor (luata de pe situl oficial):
Convingeri Argumente biblice
Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu; ea este adevarul 2 Tim. 3:16, 17; 2 Pet. 1:20, 21; Ioan 17:17
Biblia este mult mai demna de încredere decât traditia Mat. 15:3; Col. 2:8
Numele lui Dumnezeu este Iehova Ps. 83:18; Is. 26:4; 42:8; Ex. 6:3
Cristos este Fiul lui Dumnezeu si îi este inferior Tatalui sau Mat. 3:17; Ioan 8:42; 14:28; 20:17; 1 Cor. 11:3; 15:28
Cristos a fost prima creatura a lui Dumnezeu Col. 1:15; Rev. 3:14
Cristos a murit pe un stâlp, nu pe o cruce Gal. 3:13; Faptele 5:30
Cristos si-a dat viata umana ca rascumparare pentru oamenii ascultatori Mat. 20:28; 1 Tim. 2:5, 6; 1 Pet. 2:24
Sacrificiul unic al lui Cristos a fost suficient Rom. 6:10; Evr. 9:25–28
Cristos a fost sculat din morti ca persoana spirituala nemuritoare 1 Pet. 3:18; Rom. 6:9; Rev. 1:17, 18
Prezenta lui Cristos este în spirit Ioan 14:19; Mat. 24:3; 2 Cor. 5:16; Ps. 110:1, 2
Noi traim acum în ‘timpul sfârsitului’ Mat. 24:3–14; 2 Tim. 3:1–5; Luca 17:26–30
Regatul condus de Cristos va guverna pamântul cu dreptate si va instaura pacea Is. 9:6, 7; 11:1–5; Dan. 7:13, 14; Mat. 6:10
Regatul va crea pe pamânt conditii de viata ideale Ps. 72:1–4; Rev. 7:9, 10, 13–17; 21:3, 4
Pamântul nu va fi niciodata distrus sau pustiu Ecl. 1:4; Is. 45:18; Ps. 78:69
Dumnezeu va înlatura actualul sistem de lucruri în batalia Armaghedonului Rev. 16:14, 16; Tef. 3:8; Dan. 2:44; Is. 34:2; 55:10, 11
Cei rai vor fi distrusi pentru totdeauna Mat. 25:41–46; 2 Tes. 1:6–9
Cei pe care Dumnezeu îi aproba vor primi viata vesnica Ioan 3:16; 10:27, 28; 17:3; Marcu 10:29, 30
Nu exista decât o singura cale ce duce la viata Mat. 7:13, 14; Efes. 4:4, 5
Moartea oamenilor este consecinta pacatului lui Adam Rom. 5:12; 6:23
Sufletul uman nu mai exista dupa moarte Ezec. 18:4; Ecl. 9:10; Ps. 6:5; 146:4; Ioan 11:11–14
Iadul este mormântul comun al omenirii Iov 14:13; Rev. 20:13, 14
Speranta pentru cei morti este învierea 1 Cor. 15:20–22; Ioan 5:28, 29; 11:25, 26
Moartea adamica va înceta 1 Cor. 15:26, 54; Rev. 21:4; Is. 25:8
Numai o turma mica de 144 000 de persoane merge la cer pentru a guverna împreuna cu Cristos Luca 12:32; Rev. 14:1, 3; 1 Cor. 15:40–53; Rev. 5:9, 10
Cei 144 000 sunt nascuti din nou ca fii spirituali ai lui Dumnezeu 1 Pet. 1:23; Ioan 3:3; Rev. 7:3, 4
Noul legamânt este încheiat cu Israelul spiritual Ier. 31:31; Evr. 8:10-13
Congregatia lui Cristos este cladita pe el însusi Ef. 2:20; Is. 28:16; Mat. 21:42
Rugaciunile trebuie adresate doar lui Iehova prin intermediul lui Cristos Ioan 14:6, 13, 14; 1 Tim. 2:5
Folosirea icoanelor în închinare este interzisa Ex. 20:4, 5; Lev. 26:1; 1 Cor. 10:14; Ps. 115:4–8
Slujitorii lui Dumnezeu trebuie sa se fereasca de spiritism Deut. 18:10–12; Gal. 5:19–21; Lev. 19:31
Satan este conducatorul invizibil al lumii 1 Ioan 5:19; 2 Cor. 4:4; Ioan 12:31
Crestinii nu trebuie sa participe la miscarile interconfesionale 2 Cor. 6:14–17; 11:13–15; Gal. 5:9; Deut. 7:1–5
Crestinii trebuie sa ramâna separati de lume Iac. 4:4; 1 Ioan 2:15; Ioan 15:19; 17:16
Crestinii trebuie sa asculte de legile umane care nu contravin legilor lui Dumnezeu Mat. 22:20, 21; 1 Pet. 2:12; 4:15
Introducerea de sânge în corp intravenos sau pe cale orala constituie o încalcare a legilor lui Dumnezeu Gen. 9:3, 4; Lev. 17:14; Faptele 15:28, 29
Legile biblice referitoare la moralitate trebuie respectate 1 Cor. 6:9, 10; Evr. 13:4; 1 Tim. 3:2; Prov. 5:1–23
Respectarea Sabatului a fost o cerinta doar pentru Israel, fiind valabila pâna la abrogarea Legii Mozaice Deut. 5:15; Ex. 31:13; Rom. 10:4; Gal. 4:9, 10; Col. 2:16, 17
Nu trebuie sa existe o clasa clericala si titluri speciale Mat. 23:8–12; 20:25–27; Iov 32:21, 22
Omul nu a evoluat, ci a fost creat Is. 45:12; Gen. 1:27; Mat. 19:4
Cristos a dat un exemplu cu privire la modul în care trebuie sa-i slujim lui Dumnezeu 1 Pet. 2:21; Evr. 10:7; Ioan 4:34; 6:38
Botezul prin cufundare completa în apa este simbolul dedicarii Marcu 1:9, 10; Ioan 3:23; Faptele 19:4, 5
Crestinii depun cu placere marturie publica despre adevarul biblic Rom. 10:10; Evr. 13:15; Is. 43:10–12

trezeste te asa sunteti toti cu abureli. daca ziceti ca va rugati prin HRISTOS la DUMNEZEU de ce nu o respectati si pe FECIOARA MARIA doar este mama lui IISUS HRISTOS.ARHANGHELUL MIHAIL A ZIS CLAR DE ACUM TE VOR FERICI TOATE NEAMURILE.SI CA IN PARANTEZA CINE O CINSTESTE ....DOAR ORTODOCSII CARE SUNT CRESTINI ADEVARATI:22:

marinela 01.04.2010 14:34:25

Citat:

În prealabil postat de mihai1936 (Post 186156)
cred ca ar fi mai bine sanu mai criticam celalalte religii ci sa-l lasam pe dumnezeu sa faca lucrul asta....ce zici?spui sa nu se mai dea la tv ce fac anumiti preoti,cu alte cuvinte ce vrei sa spui?ca trebuie ascuns faptul ca exista si preoti care fac tot felul de tampenii?mai intai sa ne vedem gunoiul din ochii nostri ca sa putem vede si cum stau celalate religii.mantuitorul nostru domnul iisus hristos a spus ca adevaratii crestini se vor cunoaste dupa faptele lor.......

da sa vedem gunoiul dar sa nu vina gunoiul peste noi.

penticostalulmantuit 05.04.2010 17:29:43

Citat:

În prealabil postat de marinela (Post 230334)
...dar sa nu vina gunoiul peste noi.

La cine te referi tu soră Marinela când scrii cuvântul „gunoi”?
Cumva la cetățenii români din Asociația „Martorii lui Iehova”?

tigerAvalo9 08.04.2010 21:23:06

Mie imi place sa zic la diversi oameni sectanti ori ironii ori cuvinte de genul Urbi et orbi sau I am ortodox.

Ionela13 19.04.2010 01:05:24

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 95762)
Multi am vrea sa devenim mucenici marturisindu-L pe Hristos si Adevarul Sau- Ortodoxia in fata celor ce o defaima, dar suntem oare noi vrednici cu toate pacatele si patimile noastre? Suntem noi ca Sfantul Nicolae?

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 95785)
pentru invatatura lasata de Domnul Hristos, si intru care m-am nascut duhovniceste (cand eram mic era sa ne manance si pe noi, fam mea, iehovistii, dar a avut grija Maica Domnului si Sf.Nectarie de noi!) imi dau viata cu bucurie! Imi apar credinta pana la sange!!! pt ca si El si-a dat viata pt mine ca sa ma ridice din robia mortii si a pacatului! Si eu tre sa imi apar Credinta si sa nu las pe defaimatori sa batjocoreasca pe Domnul meu Iisus Hristos si nici pe Mama Sa sau Biserica!!! Asa cum pot, ma lupt si ma rog Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului sa imi dea putere sa lupt cu Harul Sau!!!

"Credinta fara fapte,e moarta".Citeste si incearca sa intelegi mesajul.Macar martorii lui Iehova nu abuzeaza sexual sau material."Deschide-ti inima si ochii,Iuda".Apropo ,ce masina conduci?Isus a folosit un magar.

mihai07 04.05.2010 11:56:15

Pentru martori: sa va fie rusine de modul in care ati putut traduce Biblia
Ia uitati aici niste diferente majore
Citat:

În prealabil postat de traducerea lumii noi - cel mai grosolan fals
La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si cuvantul era un dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au venit in existenta prin el si fara el nu a venit nimic in existenta. Ceea ce a venit in existenta prin el era viata, iar viata era lumina oamenilor. Si lumina straluceste in intuneric, iar intunericul n-a biruit-o. A venit un om care a fost trimis ca reprezentant al lui Dumnezeu: numele lui era Ioan. Omul acesta a venit spre marturie ca sa depuna marturie despre lumina pentru ca oamenii de orice fel sa creada prin el. el nu era lumina aceea ci trebuia sa depuna marturie despre lumina aceea. Adevarata lumina care lumineaza orice fel de oameni urma sa vina in lume. El era in lume si lumea a venit in existenta prin el, dar lumea nul-a cunoscut. el a venit la casa lui dar ai lui nu l-au primit. Dar tuturor celor ce l-au primit, el le-a dat dreptul sa devina copii ai lui Dumnezeu fiindca au manifestat credinta in numele sau Ei nu s-au nascut din sange nici din vointa carnii, nici din vointa omului ci din Dumnezeu. Astfel, Cuvantul a devenit carne si a locuit printre oameni, iar noi am vazut gloria sa, o glorie ca aceea pe care un fiu unic-nascut o are de la tatal sau.

si acum adevarata traducere
Citat:

În prealabil postat de Sfanta Scriptura
1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor.
5. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o.
6. Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan.
7. Acesta a venit spre mărturie, ca să mărturisească despre Lumină, ca toți să creadă prin el.
8. Nu era el Lumina ci ca să mărturisească despre Lumină.
9. Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume.
10. În lume era și lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.
12. Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
13. Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut.
14. Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr.

Ioan, Capitolul 1
daca aveti de gand sa negati acea traducere a lumii noi ca fiind o nascocire(la martori ma refer) sa stiti ca am acces la una. O sa mai caut pe viitor falsuri de genul acesta si o sa le postez aici sa va vada toata lumea adevarata fata.

doctor_faustus 22.10.2010 10:14:35

Simplă demonstrație a aberațiilor "martorilor" și că aceștia nu sunt creștini

Așa-zișii "martori" (nu știm ai cui și de cine trimiși !!) practică aberațiile fără clipiri ale ochilor, cu tupeu și cu îndrăzneală, așa cum sunt educați probabil de îndoctrinarea cultistă.

Dacă Fiul lui Dumnezeu nu este Dumnezeu ca și Dumnezeu Tatăl, ci este doar o creație a Tatălui, chiar și prima dintre ele, atunci ascultarea de cuvântul Evangheliei, anume "Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții așa cum v'am iubit Eu pe voi." (Ioan 15:12) precum și "Poruncă nouă vă dau: Să vă iubiți unii pe alții! Așa cum v'am iubit Eu pe voi, așa și voi să vă iubiți unii pe alții." (Ioan 13:34) presupune ca respectivul creștin să asculte de poruncile Fiului lui Dumnezeu. Ori având în vedere că poruncile pe care trebuie să le respectăm sunt numai poruncile lui Dumnezeu, așa cum spune Scriptura "Să te temi de Domnul Dumnezeul tău și toate hotărârile Lui și poruncile Lui, pe care ti le spun eu astăzi, să le păzești tu și fiii tăi și fiii fiilor tăi, în toate zilele vieții tale, ca să se înmulțească zilele tale." (Deuteronom 6:2), a respecta poruncile unei creaturi a lui Dumnezeu și mai mult, a îți mai și pune credința deplină în această presupusă creatură (așa cum spun "martorii"), așa cum pretinde Fiul lui Dumnezeu, "Și după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului, ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. (Ioan 3:14-15) și Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică. (Ioan 6:47), acestea deci presupun ca acela care crede Biblia să aibă practic doi dumnezei: Iahve din VT, care ar fi singurul ipostas dumnezeiesc, precum și Fiul lui Dumnezeu. Ori aceasta presupune ca să aducem pe Fiul lui Dumnezeu, în condițiile presupuse de "martori", la rang de Dumnezeu, pentru că altfel nu ar trebui să credem în El și să îndeplinim poruncile Lui, ori aceasta, ar presupune, mergând pe ipotezele "martorilor", că am face dintr-o creație a lui Dumnezeu, adică Fiul lui Dumnezeu, alias și arhanghelul Mihail, Dumnezeu, ceea ce ar presupune să ne închinăm creației lui Dumnezeu, să ridicăm creația la nivelul Creatorului, adică IDOLATRIE și POLITEISM în același timp.

raisa2006 22.10.2010 10:53:14

Mie acesti martori imi par cam dubiosi!
Intr-o zi au venit la usa mea si din politete le-am vorbit frumos(mai ales ca se discuta de Dumnezeu), a doua oara i-am primit in casa iar acum nu pot scapa de vizitele si ideile lor care se vede ca sunt bolnave.

Doriana 22.10.2010 11:50:20

Citat:

În prealabil postat de raisa2006 (Post 299512)
Intr-o zi au venit la usa mea si din politete le-am vorbit frumos(mai ales ca se discuta de Dumnezeu), a doua oara i-am primit in casa iar acum nu pot scapa de vizitele si ideile lor care se vede ca sunt bolnave.

Nu se vor opri pana nu te vor trece in religia lor. Acum, tu alegi...Poti sa continui sa discuti cu ei pana vei ceda sau poti sa le spui sa nu mai vina.

MihaelaC 22.10.2010 11:52:53

"Semnificatia cuvantului ''Aleluia''
http://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH

De la Wikipedia, enciclopedia liberăSalt la: Navigare, căutare
YHWH (în ebraică יהוה și transliterat de obicei prin Iahwe sau Iehova) este numele propriu al lui Dumnezeu în Biblia ebraică. Acest nume aparține în ochii tradiției Eliberatorului poporului ales Israel. Pentru iudei și creștini deopotrivă, El reprezintă Creatorul, Judecătorul și Sursa mântuirii întregii lumi. Așa îl prezintă și prima dintre cele Zece Porunci, în Exod 20:2-3, citată din traducerea Versiunea Standard Americană, American Standard Version (ASV):

Eu sunt Iehova, Dumnezeul tău, cel care te-a scos din sclavia Egiptului. Să nu ai alți Dumnezei în afară de mine. [1]

Numele este compus din trei consoane, yōd (י), hē (ה) și vāv (waw) (ו) (un w semivocalic; vezi mater lectionis, אֵם קְרִיאָה), consoana hē (ה) fiind repetată la sfârșit.

Din cauza faptului că în scrierea ebraică veche nu se scriau vocalele și deoarece evreii considerau numele יהוה tabu (este interzis să fie rostit de către profani), înlocuindu-l cu Tetragrammaton sau cu Adonai (Domn), nu se poate cunoaște cu exactitate pronunția inițială, unii considerând că aceasta a fost pierdută. Variante de pronunție și transcriere pot fi: Iahve, Iahveh, Iahweh, Yahwe, Yahweh, Yahoweh, Iehova.

Oricum ar fi, Numele divin este inclus în numeroase alte nume purtate de israeliți și ultilizate și de alte popoare, inclusiv de cel român. Cel mai ilustru dintre ele este numele lui Isus, care este derivat din forma greacă a ebraicului Jehoșua/Joșua, însemnând "Iehova este Salvare" [2].

Un alt exemplu est numele "Ion" care, în diversele lui forme din diverse limbi, provine în ultimă instanță din ebraicul Yochanan (יוחנן) care înseamnă "Iehova este milostiv" [3]. Numele divin a fost folosit deseori și în forma sa prescurtată "Yah" ("YH"), exemplul cel mai notabil fiind "Aliluia", care în forma sa ebraică originală ("HaleluYah") înseamnă "Slăviți-l pe Yah".

Deci mai exact "YHWE" inseamna Iehova si se traduce prin "Laudati-l pe Iehova!" deci ortodoxii habar nu au de ceea ce sustin prin traditia si nu logica Bibliei...!!!!
Chiar Cornilescu mentioneaza ca a inlocuit in Biblie cu Domnul unde intalnea Iehova sa nu aiba conflict cu suita preoteasca....
Ci citesc cum se bat cu pumnul in piept pt religie punand egal cu credinta....Of!!! M-am lamurit!!!
Bravo dragi martori care va ghidati viata dupa Biblie caci nu putem spune ca nu cunoastem ceea ce doreste D\eu de la noi atata timp cat avem scris.

ionut stefan 22.10.2010 12:17:53

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 83105)
Abia ce m-am intors din Romania, acolo pe strada m-a oprit o cucoana sa-mi arate o carticica si ma intreaba ce parere am eu de lumea asta?La care eu o intreb ce religie ai? ea cu tupeu imi zice ca e iahovista crestina. Wow zic daca e asa tine cartea pentru tine si am plecat. Voi ce ziceti ce trebuia sa-i mai zic?M-am abtinut ca eu pentru ortodoxie ma bat in sabii:)si nu am vrut sa fac scandal pe acolo ca doar eram in tara mea nu?

trebuia sa-i spui piei satana

MihaelaC 22.10.2010 12:58:35

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 299529)
trebuia sa-i spui piei satana

exact! ca sa nu-i intunece mintea si sa-l lase sa asculte lucruri bune despre Dzeu! :)

sickChild 22.10.2010 19:46:31

Citat:

În prealabil postat de raisa2006 (Post 299512)

Martorii interpreteaza delirant Scripturile. Si sunt prostiti in ultimul hal de conducatorii lor, pentru ca invataturile lor se schimba mereu.

florinbrasov0 22.10.2010 22:00:56

Problema celor care incearca sa ne atraga de la Ortodoxie spre altceva e ca au niste duhuri protestante in spatele lor si sa avem grija sa nu cadem daca ne luam la discutii cu ei.

anatolie 30.10.2010 22:13:30

nu . iehovisti nu sunt crestini ! Nu cred in Hristos. Nici in Trinitate.(asa mia zis o iehovista , ca nu cred in Trinitate) Aveti mare grija cu asa ceva. Iehovistii , iertatima ca zis , sunt cei mai inselati de diavol.

mihai07 30.10.2010 22:39:31

Citat:

În prealabil postat de anatolie (Post 301843)
nu . iehovisti nu sunt crestini ! Nu cred in Hristos. Nici in Trinitate.(asa mia zis o iehovista , ca nu cred in Trinitate) Aveti mare grija cu asa ceva. Iehovistii , iertatima ca zis , sunt cei mai inselati de diavol.

pe langa faptul ca nu sunt crestini, fondatorul lor era mason (stie toata lumea cui se inchina masonii). tot el a prezis ca in 1914 va avea loc a doua venire a Mantuitorului Hristos. (in acelasi an in care Russel a prezis ca va muri - i-a dat cu virgula pt ca a murit in 1916.) in concluzie baza lor e o mare minciuna.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:12:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.