Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   casatorie viitor preot (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4122)

Traditie 19.07.2008 22:22:30

Faceti confuzie de termeni.

Dragostea de Dumnezeu consta în împlinirea poruncilor Lui, nu în sentimente arzatoare: "Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui".

Dragostea de semeni consta în bunatate: "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti".

Dragostea pentru tovarasul de viata consta în unirea cu el/ea: "Si vor fi amândoi un trup".

Deci sunt trei tipuri diferite de dragoste crestina.

Am impresia ca Jan propovaduieste un alt tip de dragoste, cel romantic, bazat pe sentimente euforice. Acest tip de sentimentalism nu are origine crestina. Dragostea elogiata de poeti, cântareti etc este un concept aparut în evul mediu occidental. El consta în exacerbarea sentimentului de euforie simtit la apropierea de alta persoana si transformarea acestui sentiment într-un idol.

Traditie 19.07.2008 22:25:07

Iar de la idolul dragostei romantice s-a ajuns sa se creada de catre unii ca dragostea de care vorbeste evangheliile ar fi de aceeasi natura sau ca toate tipurile de dragoste sunt identice.

alexandra28again 20.07.2008 11:03:41

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

În prealabil postat de alexandra28again
Mantuitorul i-a mustrat prin acea intrebare ca nu degeaba i-a intrebat.nu avea nevoie de raspuns la intrebare,pentru ca nu era o intrebare la care sa se astepte un raspuns.
Si trupul da,este neputincios,de aceea trebuie sa fim intariti in duh.pentru ca cu mintea si sufletul iti controlezi poftele.daca lasi trupul de unul singur,devii animal.numai ele se conduc dupa simturi si instincte.noi,ca oameni trebuie sa ne folosim mintea.asta e bine ,asta nu e bine.

Si dupa tine este bine sa mori de foame si de sete,sau sa nu dormi noaptea.Sau tie mintea iti spune cand iti este foame:nu manca,iar cand iti este sete,nu bea,ca si la celelalte instincte.Mintea iti spune sa nu manaci peste masura,sa nu te imbeti,sa nu lenevesti.sincer,draga Alexandra,parca as fii la gradinita si as da lectii unui copil de 5 ani

eu,din pacate si din lipsa credintei ,mananc pana ma indestulez,dorm peste masura,etc.dar asta nu insemana ca este bine.
crezi tu ca Sfintii Parinti si pustnicii sunt prosti cand mananca si beau paine cu apa,cand dorm cateva ore pe noapte si cand prefera un pat de scanduri,in loc de un pat moale?sau Maria Egipteanca a fost proasta cand a refuzat mancarea calugarului Zosima si a ales 2 boabe de mazare?crezi ca in Imparatia lui Dumnezeu ajungi asa...stai pe un tron de rege eventual..cu tot felul de mancaruri alese,cu femei pe langa tine.bei,mananci si vai ce curat esti in fata lui Dumnezeu.Noroc ca Dumnezeu nu cere mult de la cei care nu pot da.Eu pe asta ma bazez in pacatele mele.Si pe neputinta mea.Dar n-as spune unui om care poate mai mult decat mine ca e nebun.

alexandra28again 20.07.2008 11:06:52

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Iar de la idolul dragostei romantice s-a ajuns sa se creada de catre unii ca dragostea de care vorbeste evangheliile ar fi de aceeasi natura sau ca toate tipurile de dragoste sunt identice.

stiu ca el intelege altceva prin dragoste.tocmai de-asta vorbim de pe doua fronturi diferite si de-asta nu ne intelgem.Dragostea asta lumeasca este cea mai inselatoare.Am ajuns sa iubesc un om pentru simplul fapt ca este creatia lui Dumnezeu,pur si simplu sa ma uit la el si sa simt iubire.Acolo nu mai este loc de pofte trupesti si altele.

achimovjan 20.07.2008 14:07:23

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Faceti confuzie de termeni.

Dragostea de Dumnezeu consta în împlinirea poruncilor Lui, nu în sentimente arzatoare: "Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui".

Dragostea de semeni consta în bunatate: "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti".

Dragostea pentru tovarasul de viata consta în unirea cu el/ea: "Si vor fi amândoi un trup".

Deci sunt trei tipuri diferite de dragoste crestina.

Am impresia ca Jan propovaduieste un alt tip de dragoste, cel romantic, bazat pe sentimente euforice. Acest tip de sentimentalism nu are origine crestina. Dragostea elogiata de poeti, cântareti etc este un concept aparut în evul mediu occidental. El consta în exacerbarea sentimentului de euforie simtit la apropierea de alta persoana si transformarea acestui sentiment într-un idol.

Citeste si tu Cantarea Cantarilor si ai sa vezi ca este aceeasi dragoste.Ce4i care au facut disocierea de care vorbesti tu sunt anumiti oameni care nu aveau decat experineta uneia,si o considerau pe cealalata pacat.

achimovjan 20.07.2008 14:13:59

Citat:

Citat:

Citat:

Mantuitorul i-a mustrat prin acea intrebare ca nu degeaba i-a intrebat.nu avea nevoie de raspuns la intrebare,pentru ca nu era o intrebare la care sa se astepte un raspuns.
Si trupul da,este neputincios,de aceea trebuie sa fim intariti in duh.pentru ca cu mintea si sufletul iti controlezi poftele.daca lasi trupul de unul singur,devii animal.numai ele se conduc dupa simturi si instincte.noi,ca oameni trebuie sa ne folosim mintea.asta e bine ,asta nu e bine.

Si dupa tine este bine sa mori de foame si de sete,sau sa nu dormi noaptea.Sau tie mintea iti spune cand iti este foame:nu manca,iar cand iti este sete,nu bea,ca si la celelalte instincte.Mintea iti spune sa nu manaci peste masura,sa nu te imbeti,sa nu lenevesti.sincer,draga Alexandra,parca as fii la gradinita si as da lectii unui copil de 5 ani

eu,din pacate si din lipsa credintei ,mananc pana ma indestulez,dorm peste masura,etc.dar asta nu insemana ca este bine.
crezi tu ca Sfintii Parinti si pustnicii sunt prosti cand mananca si beau paine cu apa,cand dorm cateva ore pe noapte si cand prefera un pat de scanduri,in loc de un pat moale?sau Maria Egipteanca a fost proasta cand a refuzat mancarea calugarului Zosima si a ales 2 boabe de mazare?crezi ca in Imparatia lui Dumnezeu ajungi asa...stai pe un tron de rege eventual..cu tot felul de mancaruri alese,cu femei pe langa tine.bei,mananci si vai ce curat esti in fata lui Dumnezeu.Noroc ca Dumnezeu nu cere mult de la cei care nu pot da.Eu pe asta ma bazez in pacatele mele.Si pe neputinta mea.Dar n-as spune unui om care poate mai mult decat mine ca e nebun.

Eu nu ti-am spus ca esti nebuna,Doamne fereste.Apoi imi tot dai exemple de pustnici.Eu nu sunt pustnic,si peste 90% din oameni nu sunt.Problemele cu care te confrunti in lume necesita minte limpede pt a fii rezolvate,adica un creier cat de cat odihnit.Munca din lume necesita hrana adecvata.Daca te-as pune pe tine sa lucrezi in constructii(eu am lucrat) si ti-as da boabe de linte sa manaci,in 2 zile ai fii la cimitir.La fel in majoritatea activitatilor contempoprane,care sunt foarte solicitante si stersante,necesita un efor tfie intelactual fie fizic foarte mare.toate acestea necesita hrana pe masura,nu paine si apa,sualinte.Normal,daca as sta intr-o pestera sau in pustiu,rugandu-ma in contniunuu,nu as evea nevoie de prea multa hrana.Sa stii ca marii pustnici nicioadta nu au gandit ca tine.Asa gandeau fariseii "care puneau sarcini cu anevoie de legat pe umerii oamenilor,iar ei nici cu un dgete nu se atingeau de ele".Si esti si rautacioasa,imi spui de imparati care stau cu manacaruri si femei langa ei.eu sunt un om simplu,care muncesc toata ziua,alerg prin tot orasul meu,si nu am decat pe prietena mea.Cat depsre mancare,manac atat cat sa-mi pot desfasura activiattea mea.Esti foarte rautacioasa,esti exact ca fariseii din vechime.

alexandra28again 20.07.2008 14:59:55

mai achimovjan eu doar ti-am spus adevarul,care doare.tu vrei sa faci de toate si sa zici ca sunt placute lui Dumnezeu.uite eu nu mananc doua boabe de mazare pe zi,chiar sunt fana mancarurilor bune si restaurantelor,dar acest stil de viata nicidecum nu ma va apropia de Dumnezeu.E un mod de viata lumesc.In cele sufletesti am modele pe cei sfinti,pe Mantuitorul si pe Fecioara Maria.Fac dupa ei cat de mult pot eu.Ceea ce nu pot face,tine de neputintele mele.
iar mancarea influenteaza foarte mult starea sufleteasca.am mai spus si in alt topic,in timpul postului ma simt excelent sufleteste,in in prima zi de Paste,cum incep sa mananc toate bunatatile alea,tot ce am construit in cateva saptamani,se pierde intr-o zi.Pentru ca de la mancare,se nasc multe sentimente si ganduri.Citeste in Sfintii Parinti despre imbuibarea pantecului.
si drumul spre Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa fie unul anevoios ca de-asta e o cale ingusta pe care intra putini.

Traditie 20.07.2008 17:10:43

Citat:

Citeste si tu Cantarea Cantarilor si ai sa vezi ca este aceeasi dragoste.Ce4i care au facut disocierea de care vorbesti tu sunt anumiti oameni care nu aveau decat experineta uneia,si o considerau pe cealalata pacat.

Sunt multe feluri de dragoste, unele bune, altele rele.

Este dragostea de lume, de placeri, care e rea. Este dragostea de Dumnezeu cu care nu ne nastem ci o dobândim prin împlinirea poruncilor. Cu cât renuntam mai mult la vointa noastra pentru împlinirea voii lui Dumnezeu, cu atât aceasta dragoste creste, dar nu este o stare de efuziune, asa cum aveau înselatii considerati sfinti de catre catolici (toti misticii lor sufera de închipuire de sine care în buna masura e înspirata tocmai de Cântarea Cântarilor, ei crezându-se amantii lui crist, vezi Teresa de Avila si atâtia altii) ci aceasta iubire consta într-o modificare a noastra, a vointei noastre care se întareste în bine. Efuziunea, euforia, sentimentalismul sunt stari înselatoare, proiectii ale închipuirii de sine.

Dragostea de semeni de asemeni se dobândeste prin lupta permanenta. Cu cât te lupti sa nu ai gânduri rele, sa nu ranesti, cu atât te transformi în acest sens. Iarasi, nu e vorba de sentimentalism.

În dragostea din cadrul cuplului intervine o tulburare erotica si romantica aîmpatimirii acumulate începând cu pubertatea si datorita, cum am mai zis, cultului pentru romantism din filme, muzica etc. Este vorba pur-si-simplu de egoism, de dorinta de placere. Nimeni nu se îndragosteste de o persoana care nu poate sa-i aduca satisfactii de vreun fel ci întotdeauna îndragostirea apare când este un interes. Din pricina intoxicarii îndelungate cu carti, filme etc are impresia ca sentimentele sale de euforie sunt ceva nobil. Acest cult al dragostei romantice ca sentiment nobil nu exista în antichitate, el a început sa fie cultivat de trubadurii si menestrelii medievali.

Cântarea Cântarilor descrie atractia erotico-sentimentala dintre doi tineri si probabil a contribuit la dezvoltarea acestui cult, la aparitia acestui idol al romantismului, dar pe vremea când a fost scrisa nu exista respectivul cult, nu exista în literatura antica ceva care sa lase impresia ca era vorba de ceva mai mult decât de erotism între doua persoane îndragostite. Am citit mai demult ca aceasta compozitie literara e de origine egipteana, exista în Egiptul faraonic o specie de poezie erotica si chiar exista o cântare care seamana foarte mult cu Cântarea Cântarilor si e considerata sursa de inspiratie.

CÂntarea Cântarilor a fost inclusa în Biblia evreiasca deoarece s-a considerat ca simbolizeaza legatura lui Dumnezeu cu Israel iar în Biblia crestina a fost inclusa doearece simbolizeaza legatura lui Hristos cu Biserica.

Dar ea nu trebuie sa fie un model de dedare la placerile trupesti si nici o pricina de cadere în închipuire de sine asa cum pateau "sfintii" catolici si alti înselati care se considerau logodnicii lui Dumnezeu.

Euforia, sentimentalismul, tulburarea constituie iesiri din sine ori noi trebuie sa fim permanent lucizi, în stare de trezvie, asa cum spun pildele Mântuitorului.

Deci nu poti spune ca e aceeasi dragoste pentru Dumnezeu si pentru oameni fiindca nu ni s-a poruncit sa iubim pe Dumnezeu ca pe noi însine si nici pe oameni din toata inima (despatimirea), tot cugetul (rugaciunea permanenta) si toate puterile (împlinirea faptica a voii divine). Nu poti nici sa spui ca iubesti pe Dumnezeu asa cum îti iubesti sotia sau ca iubesti sotia asa cum iubesti restul oamenilor.

achimovjan 20.07.2008 17:22:53

Citat:

mai achimovjan eu doar ti-am spus adevarul,care doare.tu vrei sa faci de toate si sa zici ca sunt placute lui Dumnezeu.uite eu nu mananc doua boabe de mazare pe zi,chiar sunt fana mancarurilor bune si restaurantelor,dar acest stil de viata nicidecum nu ma va apropia de Dumnezeu.E un mod de viata lumesc.In cele sufletesti am modele pe cei sfinti,pe Mantuitorul si pe Fecioara Maria.Fac dupa ei cat de mult pot eu.Ceea ce nu pot face,tine de neputintele mele.
iar mancarea influenteaza foarte mult starea sufleteasca.am mai spus si in alt topic,in timpul postului ma simt excelent sufleteste,in in prima zi de Paste,cum incep sa mananc toate bunatatile alea,tot ce am construit in cateva saptamani,se pierde intr-o zi.Pentru ca de la mancare,se nasc multe sentimente si ganduri.Citeste in Sfintii Parinti despre imbuibarea pantecului.
si drumul spre Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa fie unul anevoios ca de-asta e o cale ingusta pe care intra putini.

Cum adica vreau sa fac de toate.Eu vreau sa muncesc,iar depre hrana si restul nevoilor fiziologice acestea sunt dupa masura efortului depus de fiecare.Daca ai urma pe Mantuitorul si pe Sfinti,ai avea dragostea lor de oameni,intelegerea lor pentru semeni.Cat despr efaptul ca pierzi in zi de Pasti ce ai castigat in intreg Postul,asta se doatorreaza conceptiei total gresite a roamnilr despre post si Praznuire.Se vede Postul doar ca refuz de hrana,pentru 40 de zile,dupa care gatesti 101 feluri de mancare si stai in casa si manaci pana nu mai poti.Asta este prostie curata.daca te-ai imparatsi in fiecare zi a Saptamanii luminate ,cum este de fapt randuaiala(citeste in Penticostar),ai praznuii cu adevar Pastele,ai traii in bucuria Invierii.Asa,cu friptura peste friptura,cu oua peste oua,cozonac peste cozonac,placinte peste placinte,cred si eu ca te simti rau.

alexandra28again 20.07.2008 20:37:43

ma refeream la o alta stare,nu la cea fizica.

achimovjan 21.07.2008 07:01:13

Citat:

ma refeream la o alta stare,nu la cea fizica.

Pai tu spuneai ca un pantece plin este o piedica penrtu rugaciune,ceea ce este foarte corect.La fel,sa stii ca daca te chinui cu foamea nu veoi puteasa te rogi cum trebuie,pentru ca te vei gandi numai la manacare.Iti spun din exeperienta.de fapt,si in Filocalie,un parinte de acolo spune foarte haios:"Cel care isis stramtoreaza pantecle peste masura,nu se va putea ruga,pentru ca singura lui "icoana"(imagine din minte) va fii cea a painii"

elom 21.07.2008 14:10:49

Eu nu inteleg ce are de-aface virginitatea matusii cu faptul ca a batut-o sotul ei. Daca nu mai era virgina si el avea chef s-o bata o batea.

blueflower 22.07.2008 11:15:29

Citat:

În prealabil postat de livadarufelix
Citat:

felix daca el isi va alege fata credincioasa cu siguranta ca aceea nu doar ca va astepta,ci va fi cot la cot cu el in cele duhovnicesti.dar eu nu stiu de ce mai are astfel de pretentii de la viitoarea lui sotie daca oricum doreste una care nu s-a abtinut nici pana la casatorie de la sex?adica logic e ca daca vrea o fata care sa-l astepte in timpul posturilor,atunci sa-si ia o fata cu credinta care dovedeste ca pentru ea aceasta abstinenta a impreunarii trupesti nu este un obstacol.iar proba cea mai buna pentru el,e ca fata sa se abtina pana la casatorie.asa cum o face pentru casatorie,asa o va face si in timpul posturilor.

Alexandra daca nu sunt indiscret ce varsta ai? Ti-ar conveni dupa ce ai asteptat pana la o anumita varsta sa o faci doar vre-o 20 de zile pe an? cam atatea mai raman daca scazi zilele in care nu e voie.

mai oameni buni, fratii mei intru Hristos, explicati-mi si mie, ca poate`s mai mica si nu pricep,cum vine asta sa ``faci sex``?:(???:dontgetit: eu stiam ca sexul il ai de la nastere, scrie pe certificat:masculin sau feminin:D ca o ``incepatoare`` ce sunt in apropierea de Dumnezeu, sunt foarte dezamagita ca se da atata importanta acestei ``chestii``(ca sa nu spun ceva mai urat)...De parca toate s-ar rezolva cu....posteriorul:( Dak un viitor preot isi pune problema cate zile are voie pe an...apoi oamenii de rand ce sa mai faca?Acum sincer vorbind, cand suferim ce e mai greu de gasit:iubire sau placere trupeasca?cred ca stim cu totii ca cea din urma se gaseste pe toate drumurile...si e inselatoare!Eu cred ca nu starea himenului asigura pacea intr-o casnicie dar este ceva discutabil pt un viitor preot...acest subiect este prea delicat pt a exista solutii concrete iar cel mai bun raspuns il poate gasi la Cel de Sus:)

ihodios 16.01.2011 23:59:17

SALUT alexandra

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again (Post 83114)
lol dar nu are nici o legatura cu virginitatea.eu pot sa-ti dau 10 exemple de casnicii nereusite intre tineri care au trait in concubinaj.pot spune ca pe toti pe care ii cunosc dintre tineri,toti au avut povesti de dragoste fericite,cum s-au casatorit,in cativa ani,chiar un an au divortat.deja este regula.De ce oare?Nu crezi ca orice pacat se plateste?
Chiar nu are nici o legatura casnicia fericita cu fericirea.Depinde de ce-ti da Dumnezeu in primul rand.Iar omul de langa tine se poate schimba.
si daca el crede ca virginitatea este un impediment in calea fericirii,sa se gandeasca in primul rand ce fericire cauta,cea lumeasca sau cea a lui Dumnezeu?Si sa se mai gandeasca daca sa se faca preot.Cred ca un preot ar trebui sa respecte macar cele 10 porunci.

BUN RASPUNS ..SI TOTUSI FRUMOS AR FII SA FIE AMBI VIRGINI..ACESTIA TREBUIE de preoti si preotese nu ..cei cu relatii si traditii in familie ..comunismul e in floare:))

camy_d 17.01.2011 14:20:54

Citat:

În prealabil postat de livadarufelix (Post 83077)
Cat am fost copii a fost apropiata de noi o matusa, sora mai mica a mamei. Ea s-a casatorit virgina dar nu a avut o casnicie prea reusita. Unchiul nostru (sotul ei) era un betiv si cand venea acasa beat o batea mereu, am auzit ca o si insela. Dar ea l-a iubit enorm de mult si i-a suportat toate mojiciile si i-a facut toate voile. De ce? intrebarea asta ne-am pus-o mereu cat eram copii.Probabil pentru ca fusese singurul barbat din viata ei Consider ca pentru toate exista o limita , dar in cazul ei nu era.
Candva am aflat ca mama nu a fost virgina cand s-a casatorit cu tata (a mai avut pe cineva inainte) si a avut o casnicie fericita cu tata, mai au si acum.Dar desi nu se poate spune ca nu l-a iubit nu i-a suportat chiar toate mojiciile.
Acum fratele meu care este student la teologie si-a pus in gand ca nu se va casatori cu o virgina.E hotarat sa se casatoreasca cu o fata care a mai avut relatii sexuale cu alti baieti.
El nu are voie ca viitor preot sa se culce cu alte fete decat cu sotia lui si numai dupa casatorie.
cred ca l-a marcat povestea matusii noastre cat si faptul ca si eu am o relatie foarte fercita si urmeaza sa ma casatoresc cu o fata care nu e virgina.
credeti ca este buna hotararea pe care a luat-o?

Proastă hotărâre, dacă așa gândesc viitorii preoți, e vai de sufletul nostru. Am văzut și elevi la teologie care umblau cu pițipoance. Oare chiar nu mai sunt bărbați buni pe lumea asta?

Melissa 17.01.2011 15:04:43

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 324591)
Proastă hotărâre, dacă așa gândesc viitorii preoți, e vai de sufletul nostru. Am văzut și elevi la teologie care umblau cu pițipoance. Oare chiar nu mai sunt bărbați buni pe lumea asta?

Ba da draga mea, sunt si barbati buni pe lumea asta!
Iti dau doua exemple si tu sa imi spui pe care l-ai alege:
- un barbat virgin, care dupa casatorie devine un mitocan,incepe sa te bata,injure,sa te insele,etc...
-un barbat cu experienta care dupa casatorie te trateaza ca pe o floare?

Tu ce ai alege?
Nu putem clasifica barbatii dupa acest criteriu..parerea mea!Si nici femeile de altfel..

:53:

calator prin ploaie 17.01.2011 15:19:29

atentie la neatentie-pt camy_d

camy_d

1. "pitipoance"? woow ...nu e un termen prostscris, sorry prost scris? Nu e categoric literar...nici macar postmodernist!
2. hmm...barbati buni? buni de ce? pentru ce? nu sunt buni daca fac uneori alegeri gresite?
3. tu ai vazut p........e cu seminaristi , eu am vazut cadre didactice afisandu-se cu strippeari....de aceea nu mai exista femei bune ?! ATENTIE la exprimare...
4. in seminar inca sunt aproape copii....in facultate se mai trezesc ei , fii tu fara grija !

Domnul fie cu tine !

camy_d 17.01.2011 15:22:08

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324604)
- un barbat virgin, care dupa casatorie devine un mitocan,incepe sa te bata,injure,sa te insele,etc...
-un barbat cu experienta care dupa casatorie te trateaza ca pe o floare?

:53:

De obicei e pe dos.

Melissa 17.01.2011 15:38:59

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 324617)
De obicei e pe dos.

Asa ar trebui sa fie,pe dos,dar DE OBICEI e asa cum am scris eu..din pacate...

camy_d 17.01.2011 15:41:12

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324630)
Asa ar trebui sa fie,pe dos,dar DE OBICEI e asa cum am scris eu..din pacate...

N-are cum să fie așa, decât cazuri izolate poate.

Melissa 17.01.2011 15:46:09

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 324633)
N-are cum să fie așa, decât cazuri izolate poate.

Esti abia in clasa a 12-a, puritatea ta este evidenta si nu vreau sa mai insist pe acest subiect...Imagineazati-l pe viitorul tau sot asa cum iti doresti iar eu iti UREZ din suflet, SA TI SE IMPLINEASCA DORINTA!:53::11:

camy_d 17.01.2011 15:50:18

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 324638)
Esti abia in clasa a 12-a, puritatea ta este evidenta si nu vreau sa mai insist pe acest subiect...Imagineazati-l pe viitorul tau sot asa cum iti doresti iar eu iti UREZ din suflet, SA TI SE IMPLINEASCA DORINTA!:53::11:

Ms :11: :6:

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:09:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.