Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Abuz sau educatie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3486)

Mirean 15.04.2008 16:57:53

Citat:

În prealabil postat de ancah
razvan_m a sintetizat pericolul masonic care ameninta copiii, tinerii si implicit intreaga societate. Distrugand copiii, ei vor distruge omenirea. Cum bataia in scoli nu este o optiune, trebuiesc gasite alte metode educationale, pentru a salva copiii si tineretul de influentele nefaste, vazute si nevazute. Una din aceste metode este, dupa umila mea parere, educatia religioasa facuta cu dragoste si masura, pentru a nu da ocazia formarii unui vid interior.

Din pacate tocmai de la o ora de religie tinuta de un preot a inceput discutia (topic-ul) asta.... :(

Mirean 15.04.2008 17:01:50

Vsovi, apoi am citit ultimele tale doua postari... ma ingrozesti. Adica sa educi copiii cu nuiau cum sunte "educate" si animalele (parerea mea e ca nici animalele nu trebuie batute)? Pai copiii au constiinta, bietele dobitoace nu!

Sa inteleg ca nuiaua, implicit constrangerea/frica sunt argumentele unei educatii sanatoase?

Eu cred ca gresesti!

ancah 15.04.2008 17:08:24

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

razvan_m a sintetizat pericolul masonic care ameninta copiii, tinerii si implicit intreaga societate. Distrugand copiii, ei vor distruge omenirea. Cum bataia in scoli nu este o optiune, trebuiesc gasite alte metode educationale, pentru a salva copiii si tineretul de influentele nefaste, vazute si nevazute. Una din aceste metode este, dupa umila mea parere, educatia religioasa facuta cu dragoste si masura, pentru a nu da ocazia formarii unui vid interior.

Din pacate tocmai de la o ora de religie tinuta de un preot a inceput discutia (topic-ul) asta.... :(

Si atunci care e solutia, sa se scoata treligia din programa scolara?!? Sper ca nu!

vsovi 15.04.2008 17:26:17

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Vsovi, apoi am citit ultimele tale doua postari... ma ingrozesti. Adica sa educi copiii cu nuiau cum sunte "educate" si animalele (parerea mea e ca nici animalele nu trebuie batute)? Pai copiii au constiinta, bietele dobitoace nu!

Sa inteleg ca nuiaua, implicit constrangerea/frica sunt argumentele unei educatii sanatoase?

Eu cred ca gresesti!

poi daca nu ai grija bine de ei, shi ii dai pe mana profesorilor, vine pinkFloid shi ne arata zidul shi incepe sa cante: wedontneednoweducation....hei, titza, litzachitzalou!

eu nu cred ca greshesc! ca asha e la scriptura scris......

dar voi nu shtiatzi ca vorba, cuvantul doare mai tare ca shi nuielusha? ca nuielusha te atinge pe piele pe cand vorba direct pe suflet... dar numai daca este ureche shi ochi launtric.... altfel potzi sa tot auzi de parca s-ar vorbi la peretzi... "Nu-mi da mie Doamne... duhul iubirii de stapanire shi al grairii in deshert..."

urzicuta 15.04.2008 17:27:41

am o eleva care este atat de saraca incat mama-sa nu are bani s-o duca s-o tunda...si ma gandeam eu asa intr-o zi ce-ar fi sa iau o foarfeca sa-i tund macar bretonul ca lumea caci era stramb(mentionez ca si acasa sunt frizerul familiei)...dar bine ca nu am pus in practica ....eu chiar doream sa fac o fapta buna....oare preotul cu pricina nu o fi fost manat de aceleasi sentimente fata de elevul sau?Oricum prudenta mare nici un fir de par nu trebuie atins..elevii nostri Pretiosi....

Mirean 15.04.2008 17:36:58

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
am o eleva care este atat de saraca incat mama-sa nu are bani s-o duca s-o tunda...si ma gandeam eu asa intr-o zi ce-ar fi sa iau o foarfeca sa-i tund macar bretonul ca lumea caci era stramb(mentionez ca si acasa sunt frizerul familiei)...dar bine ca nu am pus in practica ....eu chiar doream sa fac o fapta buna....oare preotul cu pricina nu o fi fost manat de aceleasi sentimente fata de elevul sau?Oricum prudenta mare nici un fir de par nu trebuie atins..elevii nostri Pretiosi....

Apoi, daca preotul se ducea la tatal elevului si-i zicea ca vrea sa faca o "fapta" si sa-l scape de povara parului lung, era de inteles. Asa preotul s-a ales cu plangere de la parinte si sanctiune de la intitutia de invatamant. Ca sa nu mai vorbim de mediatizarea cazului...

Frumos era sa citim in loc de asta un titlu: "Un preot/profesor de religie, tunde gratuit elevii saraci"...

Mirean 15.04.2008 17:38:16

Citat:

Si atunci care e solutia, sa se scoata treligia din programa scolara?!? Sper ca nu!

Solutie este sa mai dea si profesorii, mai ales de religie, pe la scoala...

ancah 15.04.2008 18:36:37

Pai de ce sa dea pe la scoala, devreme ce orice gest de-al lor este interpretat negativ, si daca absenti fiind, tot isi iau salariul?!? Totusi preotul despre care vorbim, nu a iesit in evidenta prin absenta, ci prin prezenta constiincioasa la scoala si la ora. Cine stie de cate ori i-a spus elevului despre frizura nepotrivita varstei, scolii, orei de religie, etc.?!? Nu-mi pot imagina un profesor, orice profesor, sarind din senin cu o foarfeca in mana si taind parul elevilor. Daca avea foarfeca la el, cu siguranta ca discutia se purtase de mai multe ori si rabdarea profesorului ajunses la limita.
In general noi nu dam importanta unor amanunte, care de fapt reprezinta simboluri anticrestine. Dau aici un exemplu: la noi la biserica a venit un tanar cu o camasa cu logo "New Age", de care era foarte mandru. Cred ca nu mai trebuie sa adug nimic.

razvan_m 15.04.2008 21:37:08

Citand erzbet:
Citat:

Vsovi, ma ingrozesc. Doamne fereste sa faci vreun copil. Fratilor, cei care apeleaza la pedepse fizice, indiferent ca sunt parinti sau profesori, au o problema. Nu se pune problema acum, insa daca as avea un copil care mi-ar veni acasa batut de vreun profesor, nu m-as lasa pana nu respectivul ar zbura din invatamant, pt ca nu are ce cauta acolo!!! Nuia, coji de nuci, ma mir ca nu ati ajuns la bici(dar nu e timpul pierdut).
Soro,

Faptul ca, citez "nu m-as lasa pana respectivul ar zbura din invatamant" denota mandria si orgoliul tau. Poi, cum in urma cu 100 de ani sa zicem, cand se aplica asupra copiilor educatia traditionala, acestia erau cu mult mai ascultatori si aveau un grad mai mare de bun-simt? Daca tu nu-ti educi plodul cum se cuvine, e necesar sa ti-l educe altii, ca altfel ar deveni cu adevarat un handicapat mintal cum sunt circa 75-80% din copiii generatiei actuale, cu calitatile descrise la postarea mea anterioara, tot pe acest thread.

Parerea mea, a pacatosului si nemilostivului: ia, soro Erzbet, si te mai smereste putin cu ajutorul rugaciunilor spuse din inima si cu tot sufletul.

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!
---------------------------------------------------------------------------------------
Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1:2)

erzbet 16.04.2008 13:02:11

Pana una alta, respectivul profesor, preot sau ce o fi, trebuie sa se supuna unor regulamente, nu fac scoala dupa capul lor. Nu are nimeni dreptul sa "imi educe plodul" cu nici un fel de violenta, fizica sau verbala, pentru ca va raspunde penal de faptele sale. Copilul la scoala va primi sanctiuni daca are un comportament denaturat, scaderea notei la purtare, exmatriculare, dar in nici un caz violenta. Si nu vad cu ce a fost copilul respectiv educat daca i s-a tuns parul; respectivul profesor a atentat la libertatea de exprimare, prevazuta in constitutie. Ma bucur ca nu mai traim acum 1000 de ani si tocmai pt ca nu mai traim acum 1000 de ani, nu m-as lasa pana cand respectivul nu ar zbura din invatamant, sau macar sa nu mai predea la clasa copilului meu, in locul parintilor acelui celev. Ma simt introdusa in statistica de 75-80 la suta din copii generatiei actuale, si nu pot spune decat faptul ca vina este a comunismului; aceasta generatie din care fac parte este urmarea celei mai cumplite perioade din istoria tarii noastre. Si a mentalitatii de care dai si to dovada

erzbet 16.04.2008 14:07:17

1) Copilul are dreptul la respectarea personalitatii si individualitatii sale si nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante.
(2) Masurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decat in acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice ori acelea care se afla in legatura cu dezvoltarea fizica, psihica sau care afecteaza starea emotionala a copilului.

Art. 29
(1) Copilul are dreptul sa depuna singur plangeri referitoare la incalcarea drepturilor sale fundamentale.
(2) Copilul este informat asupra drepturilor sale, precum si asupra modalitatilor de exercitare a acestora.

vsovi 16.04.2008 14:33:17

sa intzeleg erzbet draga ca itzi pasa tzie mai mult de sufletul copilului decat parintele profesor respectiv? degeaba invoci toate articolele respective, ca te uitzi doar la tolerantza shi la discriminare shi la violentza shi abuz dar dumneata nu tzi seama de ce ai face dumneata daca ai fi pusa sa grijeshti o clasa care o ia fiecare in toate directziile... ca acele este shi preot in satul respectiv din cate am intzeles... sa vedem cum ai raspunde dumneata in fatza lui Dumnezeu shi ce ai fi facut dumneata cand ai shtii ca cu shuvitza aia el mergea inspre slava de la lume pentru tanarul mishto sau sexi sau haios al zilelor noastre.... ce se urca pe scena shi-shi arata goliciunile shi apoi se ingroapa intr-un bar, sexi-club shi vegeteaza acolo din banii parintzilor pe cafele sau din lucru bratzelor sale dand apoi lectzii de laudaroshenie..... ce ai face dumneata... e adevarat ca eu nu l-ash fi tuns, ci l-ash fi "altoit" cu cateva nuielushe peste manutzele cu care shi-a vopsit shuvitza lasata sa atarne in vant shi cu care ishi naclaieshte frizura ca sa placa oamenilor.... ???:(:( deci cum ai fi procedat? ca shi eu tot din iadul comunist vin, dar acum e vorba de cava mai jos decat iadul, de iadul iadului 279x:(

Z.Lidia 16.04.2008 14:51:44

Vsovi, sa intervin si eu, ca tot sunt pe-aici: Domnul nostru Iisus Hristos a castigat altfel suflete decat cu nuiaua, foarfeca, in general, decat cu pedeapsa. Nimic fortat, nimic violent. Nimic impotriva vointei omului.

7th_Brigade_TzHL 16.04.2008 18:09:57

Adevarul legat de nuia, este undeva la mijloc, asa cum ne invata si Iisus sa umblam pe calea de mijloc fara sa ne abatem nici la stanga (excesiv de permisivi) nici la dreapta (foarte aspri):

Nici prea aspri:
Efeseni 6:4 Si voi, părintilor, [color=red]nu intăratati la mânie pe copiii vostri,[/color] ci cresteti-i intru invătătura si certarea Domnului.

Nici prea permisivi:
Solomon 23:13 [color=red]Nu cruta pe feciorul tău de pedeapsă;[/color] chiar dacă îl lovesti cu varga, nu moare.
Solomon 23:14 Tu il bati cu toiagul, dar [color=red]scapi sufletul lui din impărătia mortii. [/color]

Dia20_diana 16.04.2008 22:59:25

Violenta in educarea copiilor nu poate aduce decat rau, exista fel si fel de metode a a-i arata copilului calea buna, fara sa fie batut, fara a-l lasa fara nici un pic de respect fata de sine, pana si infractorii sunt pedepsiti altfel de cat cu bataie. Atunci copiii ce crime mari pot face pentru a fi batuti? Si mai ales de catre profesori!!! Sau vreti sa vedem iar cazuri de elevi dati cu capul de tabla??? mie cel putin nu mi s-a parut ca respectiva profesoara se ingrijea de sufletul elevei.

Dia20_diana 16.04.2008 23:13:01

Citat:

În prealabil postat de vsovi
sa intzeleg erzbet draga ca itzi pasa tzie mai mult de sufletul copilului decat parintele profesor respectiv? degeaba invoci toate articolele respective, ca te uitzi doar la tolerantza shi la discriminare shi la violentza shi abuz dar dumneata nu tzi seama de ce ai face dumneata daca ai fi pusa sa grijeshti o clasa care o ia fiecare in toate directziile... ca acele este shi preot in satul respectiv din cate am intzeles... sa vedem cum ai raspunde dumneata in fatza lui Dumnezeu shi ce ai fi facut dumneata cand ai shtii ca cu shuvitza aia el mergea inspre slava de la lume pentru tanarul mishto sau sexi sau haios al zilelor noastre.... ce se urca pe scena shi-shi arata goliciunile shi apoi se ingroapa intr-un bar, sexi-club shi vegeteaza acolo din banii parintzilor pe cafele sau din lucru bratzelor sale dand apoi lectzii de laudaroshenie..... ce ai face dumneata... e adevarat ca eu nu l-ash fi tuns, ci l-ash fi "altoit" cu cateva nuielushe peste manutzele cu care shi-a vopsit shuvitza lasata sa atarne in vant shi cu care ishi naclaieshte frizura ca sa placa oamenilor.... ???:(:( deci cum ai fi procedat? ca shi eu tot din iadul comunist vin, dar acum e vorba de cava mai jos decat iadul, de iadul iadului 279x:(

poate sa fie altoit si de o mie de ori, daca baiatul va dori sa mearga pe acest drum tot va merge, trebuie prima data el sa inteleaga cu vorba buna ce e rau si ce e bine si sa nu se ingroape in baruri pentru ca stie el in sufletul lui ca nu e bine si nu pentru ca a fost batut de mic
de obicei copiii care sunt batuti ajung sa se rezvrateasca si mai mult atunci cand cresc mari, apoi ajungand sa lucreze si sa nu mai depinda financiar de parinti, ce sa ii mai impiedice?

Dia20_diana 16.04.2008 23:18:18

Citat:

În prealabil postat de razvan_m
Citand erzbet:
Citat:

Vsovi, ma ingrozesc. Doamne fereste sa faci vreun copil. Fratilor, cei care apeleaza la pedepse fizice, indiferent ca sunt parinti sau profesori, au o problema. Nu se pune problema acum, insa daca as avea un copil care mi-ar veni acasa batut de vreun profesor, nu m-as lasa pana nu respectivul ar zbura din invatamant, pt ca nu are ce cauta acolo!!! Nuia, coji de nuci, ma mir ca nu ati ajuns la bici(dar nu e timpul pierdut).
Soro,

Faptul ca, citez "nu m-as lasa pana respectivul ar zbura din invatamant" denota mandria si orgoliul tau. Poi, cum in urma cu 100 de ani sa zicem, cand se aplica asupra copiilor educatia traditionala, acestia erau cu mult mai ascultatori si aveau un grad mai mare de bun-simt? Daca tu nu-ti educi plodul cum se cuvine, e necesar sa ti-l educe altii, ca altfel ar deveni cu adevarat un handicapat mintal cum sunt circa 75-80% din copiii generatiei actuale, cu calitatile descrise la postarea mea anterioara, tot pe acest thread.

Parerea mea, a pacatosului si nemilostivului: ia, soro Erzbet, si te mai smereste putin cu ajutorul rugaciunilor spuse din inima si cu tot sufletul.

---------------------------------------------------------------------------------------
Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1:2)

da si eu aveam un profesor in liceu putin cam dur si crede-ma ca nu era nimic frumos sa vezi un om matur ajuns la o varsta, care vine duhnind a alcool la ora 8 dimineata si tine lectii de viata, cred ca iti dai seama de cate ori am mers la ora lui, nu?

razvan_m 17.04.2008 13:52:19

Sora Diana,

Eu nu cred ca parintele satului si-ar fi permis sa vina la ora 8.00 dimineata duhnind a alcool. Mai ales fiind vorba de o parohie rurala, unde se presupune ca, credinta este mai mare, cred ca oamenii l-ar fi scos in suturi nu numai din invatamant, dar si din parohie.

7th_Brigade_TzHL 17.04.2008 17:50:55

Inteleptul Solomon, ne spune in Sfanta Scriptura ca exista un soi de nebunie care nu iese din copil decat cu nuiaua. Exista? Binenteles ca exista pentru ca Sfanta Scriptura ne spune ca Solomon a fost cel mai intelept om de pe pamant. Daca Biblia spune asha, eu cred 100% acest lucru. Si intr-adevar asha este. Dovada e faptul ca multi din copii care au crescut prea rasfatati le lipseste ceva... probabil o doza de smerenie... In orice caz se vede diferenta in cele mai multe cazuri.

Solomon 13:24 Cine cruta toiagul sau isi uraste copilul, iar cel care il iubeste il cearta la vreme.

Dia20_diana 17.04.2008 22:37:44

Citat:

Sora Diana,

Eu nu cred ca parintele satului si-ar fi permis sa vina la ora 8.00 dimineata duhnind a alcool. Mai ales fiind vorba de o parohie rurala, unde se presupune ca, credinta este mai mare, cred ca oamenii l-ar fi scos in suturi nu numai din invatamant, dar si din parohie.

Bun, dar eu raman la opinia mea: profesorii nu au nici un drept sa pedepseasca fizic elevii, indiferent ca este preot. Am scris despre cazul profesorului meu pentru a intelege ca daca personalul didactic ar primi acest drept atunci l-ar putea folosi in detrimentul copilului, nu toti profesorii au intentii bune.

Noesis 18.04.2008 03:24:08

Asta asa-i. Ce ar fi daca am incepe tti sa ne facem dreptate cu mana noastra? De asta exista legi.

cristiboss56 18.04.2008 08:44:01

Citat:

În prealabil postat de Noesis
Asta asa-i. Ce ar fi daca am incepe tti sa ne facem dreptate cu mana noastra? De asta exista legi.

Daaaa , de aceea sunt legi ! Dar unde justitia este justitie si coruptia e redusa la minim. Nu este cazul , inca, la noi. Apropo de "grelele"pedepse , pe care le suporta nevinovatii elevi, am primit si eu ceva pedepse cand eram la scoala. Era prin anii 61 -63. Niste amarate de linii la palma , pentru scrisul urat si neatentia mea . Dar va spun cinstit ca mi-au folosit , cat de cat si culmea traiesc si astazi , bine mersi, grasut si rotunjor cu tinere de minte.

vsovi 18.04.2008 09:16:32

daca n-ai confundat cifrele shi chiar era prin anii 61-63 inseamna ca eshti nascut prin 50 shi ceva deci esti foarte batraior... Sa-tzi ajute Dumnezeu Cristi ca nu-mi inchipuiam ca ai asha o varsta...

cristiboss56 18.04.2008 09:46:28

Citat:

În prealabil postat de vsovi
daca n-ai confundat cifrele shi chiar era prin anii 61-63 inseamna ca eshti nascut prin 50 shi ceva deci esti foarte batraior... Sa-tzi ajute Dumnezeu Cristi ca nu-mi inchipuiam ca ai asha o varsta...

Multumesc frumos ! Nascut in 56. Nu sunt batranior, pentru ca de era asa , eram ceva mai intelept in fata ispitelor. Dar e cale lunga si lupata apriga. Poate si acum as mai merita o nuielusa spre trezire !

7th_Brigade_TzHL 18.04.2008 09:51:33

Citat:

În prealabil postat de Noesis

Intr-adevar legea omeneasca a fost incalcata, dar cred ca intelepciunea lui Dumnezeu are dreptate cand spune ca cel care isi iubeste copii ii pedepseste la timp si cu masura. Intre aceste doua constrangeri omul este indicat sa mearga pe calea de mijloc si sa foloseasca notele de exemplu, sau alte masuri menite sa il trezeasca pe tanar.

De ce nu indraznesc psihologii eruditi sa recunoasca faptul ca este nevoie de disciplinare? Pentru ca si-ar risca reputatia. Stiu si ei ca trendul este sa fie pusi invatatori pe placul oamenilor:

Timotei 4
3. Căci va veni o vreme cand nu vor mai suferi invătătura sănătoasă, ci - dornici să-si [color=green]desfăteze auzul[/color] - isi vor grămădi [color=red]invătători după poftele lor,[/color]
4. Si isi vor intoarce auzul de la adevăr si se vor abate către basme.

Noesis 18.04.2008 10:07:44

De multe ori o vorba-doua mai aspre de la o persoana cu autoritate sunt de ajuns ca sa disciplinezi un copil. Bataia in fata clasei umileste, un schimb vorbele aspre, nu urate, te fac de rusine, dar nu umilesc.

Copiii pot fi educati si fara disciplina palmii. Cu rabdare se poate.

Si apoi cred ca parintii au dreptul sa dea o palma la fund din cand in cand cand nu se mai poate si nu intelege copilul nicicum. Dar profesorii nu au voie sa loveasca elevii. Scoala e o institutie unde se respecta reguli, unde oamenii de toate varstele au obligatii si drepturi. Daca copiii sunt invatati de mici ca regulile nu conteaza, ca forta fizica este cea mai importanta, nu e bine.

Daca va uitati in scoli, de multe ori copiii obraznici si copiii problema nu sunt cei nebatuti, ci cei care iau bataie acasa si dimineta si la amiaza si seara.

anita 18.04.2008 10:10:50

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Iar de minori, raspund parintii, si tot ei iau decizii pentru copiii lor, in nici un caz un profesor sau un preot. . Mie mi se pare totusi un lucru bun faptul ca elevii au ocazia sa isi exprime personalitatea(si sa o dezvolte) prin modul de a se imbraca, si ca regulile nu mai sunt asa de stricte,insa recunosc ca aceasta libertare este prost inteleasa si interpretata. Totusi atata timp cat aspetul unui elev se incadreaza in limita decentei si a bunului simt, atitudinea ostila a unor profesori tin de preferinte personale(si de multe ori de frustrari) si nu trebuie incurajat un astfel de comportament

Cum raspund parintii de minori ,ma rog?
Ii suie pe un piedestal si le dau dreptate orice ar face?
De aici porneste greseala in educatie .Acasa profesorii sunt barfiti de parinti si orice decizie ar lua impotriva copilului nu au dreptate.
Pe vremea lui Creanga parintii nu se mai amestecau in problemele scolare si parintii isi vedeau de ale lor.Acum parintii stiu de toate inclusiv scoala.In mandria lor nu sufera ca elevul sa fie pedepsit.
Iar cu personalitatea ,sa avem rezerve.
Ce personalitate cand copilul nu stie sa desparta in silabe ,sa scrie corect sau sa faca acordul ?
Personalitatea sta in cunostinte temeinice ,in frumusete sufleteasca nu in haine ,care azi le are ,maine nu ,daca parintii nu mai au bani.
Mai bine parintii si-ar petrece mai mult timp cu ei si i-ar ajuta sa invete limba romana ,sa se poarte frumos.
Eu niciodata nu le-am dat dreptate copiilor in fata profesorului ,chiar daca unele decizii nu mi-au convenit(note in lucarari date pe nedrept ,etc)

erzbet 18.04.2008 13:13:05

"Eu niciodata nu le-am dat dreptate copiilor in fata profesorului ,chiar daca unele decizii nu mi-au convenit(note in lucarari date pe nedrept ,etc)"

Pacat. Daca avea dreptate profesorul, copilului ii trebuia explicat acest lucru. Insa daca nu avea, copilului trebuia sa i se dea dreptate; macar sa stie ca desi a luat o nota mica incorect, are dreptate. Pentru multi si asta e o consolare.
Nu, in ziele noastre, un parinte normal nu accepta sa ii vina copilul batut de la scoala. Precum bine a spus si Noesis, copiii problema sunt cei batuti, nu cei nebaturi. Copilul inca de la nastere dezvolta un anumit tip de personalitate, care este mult timp in schimbare. Pacat ca nu multi inteleg acest lucru. Si daca de mic e obisnuit si educat cu metode ce exclud violenta fizica, va fi complet debusolat cand va primi o palma la scoala de la un profesor. Sau cand va fi tuns, impotriva vointei sale.
Sa fi venit copilul de la scoala deprimat ca profesoara de chimie i-a spus ca e analfabet,prost, ca nu va trece clasa, sa se transfere mai bine la liceul autobuzu ca scoala nu e de el.(si asta e un exemplu minor). Cum sa dai dreptate profesorului?

erzbet 18.04.2008 13:21:51

Eu m-am lamurit definitiv ca putini profesori isi aleg meseria asta din pasiune si chiar se dedica. Am patit-o destul de urat in clasa a 9a, cand profesorul de sport, duhnind a alcool , mi-a facut avansuri fara nici un pic de jena,intrebandu-ma printre altele, cu nesimtire, ce fac eu cu "gigel" cand suntem singuri, ca sunt prea draguta ca sa nu am un prieten, ca ma prinde el cand sar la capra etc. Iar la sfarsitul semestrului a refuzat sa imi incheie media, pana nu dau o anumita norma, numai cu el in sala, eu fiind terorizata de saritul la capra. Am rezistat cu stoicism,pentru ca respectivul avea anumite pile si nu se putea atinge nimeni de el; iar plangeri la adresa lui au fost cu nemiluita. Norocul meu ca nu l-am mai avut de atunci la ora si ca am fost sustinuta de toata lumea

razvan_m 18.04.2008 13:25:27

Erzbet,

Tu macar ai absolvit un liceu, ca sa poti sa-ti dai cu parerea despre ce va fi cand vei fi tu mamica? Daca nu l-ai absolvit si te si gandesti la copilul tau, e deja foarte grav. Cum ii vei pedepsi tu pe adultii care ii vor fi "facut rau" acestuia? Cata vreme nu-l ai (au cumva vrei sa ai unul din flori, eleva fiind inca?)...
Inseamna ca ai acumulate in tine niste frustrari de care ai face bine sa te desparti cat mai repede. Nu stiu de unde si cum le-ai acumulat, dar, oricum, iti fac suficient de mult rau, daca deja "fauresti" asemenea planuri de razbunare impotriva unor personaje virtuale, care eventual, l-ar putea pedepsi, si pe buna dreptate, pe eventualul tau fiu pentru ceva ce intr-adevar a gresit...

anita 18.04.2008 13:35:43

Citat:

"Eu niciodata nu le-am dat dreptate copiilor in fata profesorului ,chiar daca unele decizii nu mi-au convenit(note in lucarari date pe nedrept ,etc)"

Pacat. Daca avea dreptate profesorul, copilului ii trebuia explicat acest lucru. Insa daca nu avea, copilului trebuia sa i se dea dreptate; macar sa stie ca desi a luat o nota mica incorect, are dreptate. Pentru multi si asta e o consolare.

Draga mea si profesorul este o autoritate de care trebuie tinuta seama.
Din ce spui tu ,profesori incompetenti ,batausi ,nu prea am intalnit sau copiii mei nu au avut parte.
Un coleg de clasa al baiatului meu l-a strivit cu usa la cap incat era sa-l loveasca la tampla.
I-am spus invatatoarei si l-a luat de urechi.A gresit invatatoarea ?
Poate profesorul a gresit ,a fost neatent sau obosit cand a corectat lucrarea ,ce mai conta un punct?
Voi elevii vreti dreptatea cu orice pret.Sunteti voi atat de corecti si cuminti si ati fost nedreptatiti?
I-am explicat fetei mele sa accepte si unele nedreptati ,in viata nu totul e pe roz ,nedreptatile de mai tarziu sunt mult mai amare decat cele de acum ,din scoala.
Asta e voia lui Dumnezeu ,traim intr-o societate imperfecta.
Dar ca sa o schimbam trebuie sa ne schimbam noi mai intai ,noi trebuie sa fim exemple bune pt.cei din jur.

erzbet 18.04.2008 14:20:30

Citat:

Erzbet,

Tu macar ai absolvit un liceu, ca sa poti sa-ti dai cu parerea despre ce va fi cand vei fi tu mamica? Daca nu l-ai absolvit si te si gandesti la copilul tau, e deja foarte grav. Cum ii vei pedepsi tu pe adultii care ii vor fi "facut rau" acestuia? Cata vreme nu-l ai (au cumva vrei sa ai unul din flori, eleva fiind inca?)...
Inseamna ca ai acumulate in tine niste frustrari de care ai face bine sa te desparti cat mai repede. Nu stiu de unde si cum le-ai acumulat, dar, oricum, iti fac suficient de mult rau, daca deja "fauresti" asemenea planuri de razbunare impotriva unor personaje virtuale, care eventual, l-ar putea pedepsi, si pe buna dreptate, pe eventualul tau fiu pentru ceva ce intr-adevar a gresit...

Am 12 ani, am 3 copii din flori, al patrulea e pe drum si ma pregatesc sa rastorn lumea. Sunt frustrata pentru ca la varsta asta vroiam sa am deja 5 copii. Discutam totul ipotetic, daca urmareai mai multe discutii despre parinti si copii(ceva cu bataia rupta din rai) iti dadeai seama si nu mai era nevoie sa faci asemenea supozitii de prost gust. Nu te obosi sa raspunzi, rabdarea mea are o limita. O zi buna

ancah 18.04.2008 14:23:00

Din pacate exista parinti, care iau apararea copilului lor, chiar cand acesta a gresit. Ii rasfata fara masura, si nu sunt in stare sa spuna "nu" atunci cand acesta greseste, sau cere ce nu i se cuvine.
Cum poate un asemenea parinte sa mai sustina ca isi educa copilul? Mai tarziu parintii vor culege "roadele" educatiei date copilului lor si se vor intreba totodata: dece imi face asa ceva, cand eu i-am dat de toate?!?
Am intalnit un asemenea copil rasfatat de toata familia. Avea de acum 28 ani si avea probleme cu nervii; nu avea minima rezistenta la stres. Avea izbucniri necontrolate. Singur afirma: "pentru ca nu m-au batut cand eram mic". Sunt sigura ca nu se referea la "bataie sora cu moartea", ci la putina disciplina.
Si apoi, nu a zis Domnul sa ne scoatem un ochi, cand acesta ne sminteste? Poate ca preotul respectiv a putut vedea sminteala, care venea de la acea bucla. Parul creste, dar odata smintit, nu stiu cum isi mai revine copilul. La asta ar trebui sa se gandeasca parintii, inainte de a reclama un cadru didactic. Dar din pacate nici unii parinti nu stiu ce e bine pentru copiii lor; le dau tot, mai putin dragoste.

razvan_m 18.04.2008 14:55:43

Citand erzbet
Citat:

Am 12 ani, am 3 copii din flori, al patrulea e pe drum si ma pregatesc sa rastorn lumea. Sunt frustrata pentru ca la varsta asta vroiam sa am deja 5 copii. Discutam totul ipotetic, daca urmareai mai multe discutii despre parinti si copii(ceva cu bataia rupta din rai) iti dadeai seama si nu mai era nevoie sa faci asemenea supozitii de prost gust. Nu te obosi sa raspunzi, rabdarea mea are o limita. O zi buna
Iertare,

Dar stupizenia ta, Erzbet, in a sustine ca un copil trebuie pus pe un piedestal de catre parinti, sa i se permita totul, ba chiar sa i se ia apararea in fata unor adulti care stiu ca l-au pedepsit pe buna dreptate (si nu impingand zicala "bataia e rupta din rai" la extrem, insa aplicandu-i totusi cateva corectii chiar si cu pretul umilirii acestuia in public, ca deh, daca copilul nu este invatat a fi smerit de catre parintii care-i "sufla mereu sub coada" (ierata fie-mi expresia!), trebuie sa-l obisnuiasca un strain cu asa ceva) seamana a mandrie luciferica. Cum poti sa-i iei, ca parinte, apararea in orice situatie, indiferent daca e sau nu vinovat? Mai bine e sa-l poti chiar umili in public ca parinte, sa sufere o rusine trecatoare decat mai tarziu ACEST SPECIMEN DE COPIL sa sara asupra ta la bataie sau SA-TI VORBEASCA FOARTE URAT in calitatea ta de parinte. Iar daca nu vrei sau ti-e mila sa faci tu aceasta cu copilul tau, macar da-le voie altora sa faca educatie cu el, caci MILITARIA, DATA JOS DIN POD, (neimpinsa la extrem...) il poate disciplina pe copil asa cum nimic altceva nu poate sa faca.

vsovi 18.04.2008 15:56:19

razvan se pare ca dumneata nu cunoshti dragostea de mama cu care totzi trebuie sa-l iubim pe aproapele nostru shi pe fiul nostru... dragostea toate le rabda, le crede, le acopera shi le iarta.... dragostea nu minte niciodata.... shi nu urmeaza cele ale lumii ci cele ale lui Dumnezeu.... vorbeam de nuielusha shi nu de joarda sau par sau pumn sau dos de palma sau umilire in public.... e vorba de mustrarea spusa la ureche... intre patru ochi shi nu militarie lumeasca ci din aia duhovniceasca.... shi aia vine cu multa umilintza de duh/invatzatura caci cum potzi educa un copil daca tu insutzi eshti o bruta cu tzigara in gura plina de alcool shi vorbeshti ca in taverna, cum potzi educa un copil daca te pregateshti doar pentru sodoma shi gomora lumii sulemenindu-te engross shi ridicandu-tzi fusta deasupra genunchilor chiar in fatza copiilor tai? ce pretentzii potzi sa ai de a manui nuielusha? 4x???:(:(

razvan_m 18.04.2008 16:52:45

Ovidiu,

Un fiu rasfatat excesiv devine un pericol chiar pentru cei care i-au dat viata, parintii lui. Poate ca ii va lua la bataie, poate ca le va zice in fata cuvinte nereproductibile aici pe forumul nostru.
Dragostea de mama exista si in secolul XIX si la inceputul secolului XX si acum, in secolul XXI, insa te rog din suflet, incearca si fa o paralela intre dragostea de mama de la inceputul secolului XX cu dragostea denaturata a mamei tinere si foarte tinere din secolul nostru (care consta doar in alintarea excesiva a copilului, satisfacerea cator mai multe pofte ale lui, in apararea lui si in situatiile in care el singur se face vinovat si doar el, copilul trebuie sa plateasca, chiar si cu pretul unei trecatoare umiliri publice, caci altfel nu mai ia in veci aminte la greseala pe care tocmai a savarsit-o), care are singura consecinta ca il va inrai pe fiul astfel alintat si protejat, poate intr-o asa masura incat va dori sa ia chiar viata celor care i-au dat viata.
Si, Ovidiule, in ziua de azi, copiii rasfatati sunt chiar mai rai decat adultii, tocmai pentru ca au fost rasfatati, iar o mama abia iesita din adolescenta nu prea are habar cum sa-i educe crestineste... Iar generatiile urmatoare vor fi si mai rele decat copiii nostri din ziua de astazi.

-------------------------------------------------------------------------------------
Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1)

Ioan7 26.06.2008 10:31:43

Cat de limitati puteti fi sa luati apararea unui popa nebun? Pt. bigotii de voi, popa= perfectiune. Daca era un profesor in locul preotului, cum ati fi reactionat?

achimovjan 04.07.2008 23:25:46

Citat:

"Un elev vasluian a fost aspru pedepsit de preotul satului pentru ca a indraznit sa vina la scoala cu o frizura prea moderna.
Preotul l-a scos in fata clasei si l-a tuns, exact ca pe vremea comunistilor. Preotul spune ca l-a avertizat pe elev ca va lua masuri, daca nu se va tunde de buna voie. Cand a vazut insa ca elevul nici nu se gandea sa renunte la codita, preotul a luat problema in propriile maini. L-a scos pe baiat in fata clasei, a luat o foarfeca si i-a taiat suvita buclucasa.

Copilul s-a dus intr-un suflet acasa, iar tatal lui a anuntat conducerea scolii. Directorul scolii spune ca nu este de acord cu astfel de comportamente si ca il va sanctiona pe profesorul de religie.

Elevul a fost tuns de preotul satului la ora de religie, chiar sub ochii colegilor.

Preotul nu crede ca a exagerat, ci dimpotriva. „Nu este normal ca un copil sa vina la scoala cu parul lung”, sustine el. Mai mult, preotul spune ca „poate din punct de vedere al regulamentelor scolare am depasit oarecum limita, dar din punct de vedere moral nu-mi reprosez nimic”.

Conducerea scolii il va sanctiona pe preot. Dorin Sacaliuc, directorul scolii Costesti, a precizat ca fapta va fi discutata in Consiliul de Administratie. Cel mai probabil, preotul va primi o mustrare scrisa."

Sursa: situl 9 AM

Inca un popa nebun isi da pe fata "dragostea lui"de oameni.Mie mi-a arata un copil la biserica o vanataie pe care i-a facut-o popo-profesor la ora de religie.Popi nebuni.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:46:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.