![]() |
EXISTA! dar deasupra a toate e Dumnezeu! si cine asculta de Dumnezeu si Dumnezeu asculta de el... deci "batránetea" si "moartea" sunt de "modelat" cu ...iubire multa in Hristos!!! Si daca te înseli? 1. Posteaza, te rog, mai multe lucrari ale Sfintilor Parinti care sustin asa ceva. 2. Tot asa crede si duhovnicul tau ? 1. Am zis ]n primul mesaj ca nu stiu sa existe în Sf. Traditie asa ceva. Asta nu înseamna ca avem datoria sa credem ca e normal sa îmbatrânim. E absurd. 2. E problema lui ce crede. Duhovnicul nu e pus sa ne înlocuiasca mintea ci sa ne ajute sa nu cadem îm mândrie. |
Citat:
" -Parinte, ce ajută la revenirea unuia care are idei rătăcite? -Să-și simtă halul în care este, să nu creadă deloc în gândul său, să-și mărturisească duhovnicului toate gândurile sale și să facă ascultare în tot ceea ce îi spune acela. Să ceară mereu mila lui Dumnezeu, ca să vină din nou harul dumnezeiesc. Adică este nevoie să se smerească, pentru ca să-și vină în fire și să se mântuiască " |
Citat:
|
Tainele Bisericii sunt date pentru ajutorul nostru iar ce spune parintele Paisie mi se pare o regula gresita. Sa nu crezi ca nu m-a preocupat asta, am încercat mult timp sa aplic principiul asta si am vazut ca nu e bine. Omul trebuie sa fie liber, duhovnicul are alt rol decât cel pe care îl sustii tu. Oricum, nu ai intrat aici sa discuti ci sa-mi închizi gura, asa ca s-ar putea sa nu-ti mai raspund. |
Citat:
"duhovnicul are alt rol decât cel pe care îl sustii tu". E un citat. Trebuia sa zici "duhovnicul are alt rol decât cel pe care îl sustine parintele Paisie". .... Ce samai zic ... Cred ca e limpede pentru toata lumea. Sa-ti dea Dumnezeu multa intelepciune. Si smerenie. |
Sa-ti dea si tie Dumnezeu smerenie si întelepciune. |
Multumesc.
Craciun fericit! :) |
La fel!
|
Haideti sa nu ne mai gandim la batranete.Fiecare poate sa creada ce vrea, oricum se va convinge cu timpul:D.Sa dea Domnul sa nu imbatraneasca Traditie:).Va urez tuturor un Craciun Fericit, multa sanatate, credinta in Dumnezeu, dragoste si liniste sufleteasca!!!
|
Cand am zis sa nu imbatraneasca m-am referit sa ramana mereu tanar , sa nu se inteleaga altceva:D;).
|
Citat:
|
multumesc, cristi:)."Putem spune, sa imbatranim frumos, cu sufletul mereu tanar si trupul viguros cu mintea lucida in intelepciune.Multi cred, ca a imbatrani, inseamna uzura. Gresit, depinde de cat ne-am pretuit sufletul si mintea, drept pentru care trupul pentru toate ponoase trage.Oricum, tinerete fara batranete , la toti va doresc."frumos si intelept spus :dozingoff:
|
":dozingoff:" de la urma era de fapt ":rolleyes:":D
|
Citat:
Uita de maimute si cartofi, voiam sa merg intr-o directie dar m-am razgindit..., oricum poti sa citesti aici despre experimentul "a o suta maimuta" http://www.naturewise.org.uk/page.cfm?pageid=nw-monkey si poate ne scrii cum iti explici acest fenomen de salt informational de pe o insula pe alta. Metanoia este profunda transformare a fiintei noastre, nu numai a mintii, dar cu ea incepem, incepind cu interiorul nu cu exteriorul cum de fapt avem o inclinare naturala sa o facem, adica incepem cu spalarea de pacate, de emotii negative, neplacute, ne observam practic ce facem, ce gindim si poate tinind-o tot asa dupa ffff multi ani poate ajungem sa ne cunoastem si astfel ne apropiem de Hristos. Academicienii nu au spus ca celulele nu exista, VEZI ghilimele, dar ca exista si un mod ADEVARAT, OPUS MINCIUNII de a privi materia, in alte cuvinte, drumul parcurs de ei in cercetarea materiei era o inselare draceasca(erau convinsi si oamenii de gabaritul lor nu vorbesc in van...), si mai tirziu, in profunda lor pocainta(in urma unor evenimente f personale)i-a luminat sa revina la credinta si la capatarea unei inimi in Hristos si in cazul lor au INTUIT ca singurul mod de a umple "pestera pustiita de tilhari"(sper sa intelegi) este prin daruirea de sine lui Hristos prin monahism aspru la Muntele Athos. Nu a afirmat nimeni ca pentru a vedea materia asa cum o vede Sf Duh trebuie sa te calugaresti, insa traind in lume sansele de a ajunge ACOLO, in acel punct, parerea mea( si am studiat problema indelung), tind spre ZERO. Si calugaria iti poate oferi doar cadrul, suportul, dar nu iti asigura imbunatatirea. Nu o sa-ti spuna nici un sfint si nici un duhovnic ca celulele nu exista, la fel cum nici Hristos nu a scapat nici o vorba smintitoare si nu vorbea decit in parabole, pe intelesul lumii care nu POSEDA "ORGANUL" NECESAR INTELEGERII SUPERIOARE. Pentru a nu sminti lumea trebuie sa vorbesti pe intelesul ei!....DESI!!! si Hristos si multi dintre Sfintii Parinti nu mai vedeau celulele si microbii ci doar lucrarea PURA a Sfintului Duh. Cum de Sf Pavel nu a murit in urma muscaturii de vipera numita "Sapte pasi" adica mai mergi putin si pici mort?...incident bine documentat. Deci in nici un caz metanoia nu este spalare de creier desi expliatia asta se vehiculeaza in cercurile protestante unde toti sunt perfecti, nu au nevoie sa depuna efort ci doar bani la disc, iar mai nou si in cele ecumeniste. Faceti-va temele de casa!:) |
Omul in pozitia in care se afla pe pamint nu poate sa faca nimic. Totul pur si simplu se intimpla.
"Ferice de cei saraci in duh, caci a lor este Imparatia cerurilor" nu a oamenilor de stiinta Nu cu microscopul“Cautati Imparatia Cerurilor si toate celelalte vi se vor adauga voua”.;) |
Citat:
Aveti grija fratilor pe cine credeti. "și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare". "dupa roade ii veti cunoaste". "Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!" 2. Observ ca-ti inchipui ca tu ai o INTELEGERE SUPERIOARA. De aceea ai ajuns sa crezi lucruri pe care nu le sustine invatatura crestina. "cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă". |
Citand Z.Lidia:"Ma gandesc sa parasesc si eu forumul..."
Sunt un om batran care nu a avut acces la asemenea dezbateri foarte interesante.Esti un om cu o pregatire superioara si printre putinii care s-au apropiat de credinta adevarata.Suntem in zi de mare sarbatoare crestina.S-a nascut Domnul Iisus Hristos!Fie laudat in veci! Iarta si ramai.Avem nevoie si de medici crestini pe forum . Sarbatori fericite! Cu noi este Dumnezeu ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Imbarinirea TRUPULUI este lasata de DUMNEZEU pentru ca sa nu ajunga pacatul in rai,trupul se desface in tarina din care a fost facut si SUFLETUL merge la judecata si va merge in rai sau iad dupa judecata .
|
Citat:
Blestemul adresat lui Adam si Evei se refera numai la întoarcerea în pamânt, nu si la batrânete. Si a fost ridicat o data cu Întruparea si Jertfa Domnului, astfel ca El a zis ucenicilor si celor ce-L ascultau "devarat graiesc voua ca sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, pana ce nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu, venind intru putere.� " |
Dumnezeu il lasa pe om sa imbatraneasca pentru a se mantui ,ii da timp pentru asta.
Sfanta PARASCHIVA ajunsa la desavarsire a murit la 25 ani. Pe de alta parte multi sfinti au ajuns la varste inaintate pentru a ajuta in cursul vietii lor la mantuirea altora. Judecatile lui Dumnezeu nu ne sunt noua accesibile. |
Vârsta e ceva, batrânetea e altceva.
Batrânetea e o uzura a trupului iar la pacatosi si a spiritului. Cei mântuiti (Sfintii asceti, mucenicii au murit de obicei la vârsta tânara) sunt prezentati în iconografie ca batrâni dar nu cred ca asa vor fi în vesnicie. Ideea ca e normal sa îmbatrânim este un gând, ceva exterior omului. Nu numai ca nu avem datoria sa-l adoptam dar avem datoria sa-l respingem. Desigur, el e sustinut de medicina, dar daca stam sa analizam observam ca cu cât un om acorda mai mult credit medicinei cu atât traieste mai diferit de cum au trait si gândit sfintii. Iar majoritatea medicilor, chiar în România, sunt atei, promoveaza lucrarea patimilor (homosexualitatea, masturbarea sunt considerate normale de catre majoritatea dintre ei). |
batranetea e un simbol al intelepciunii,Dumnezeu e infatisat batran.
|
Traditie, fie cum spui tu.Daca vrea Dumnezeu poate ne vom intalni pe forum peste 30 de ani si ne spui daca ai imbatranit sau nu.Multa sanatate iti doresc!
|
peter pan:D
|
Citat:
In sfarsit, s-a descoperit cauza batranetii, pe care o cauta oamenii de mii de ani! Desigur, buna/bunul user ce poarta pseudonimul Traditie, nu va imbatrani nicicand! De vreme ce el nu crede in electroni, cromozomi, celule si alte alea. |
Citat:
Incearca cu iubire, sau macar cu respect. Daca ai citit topicul, eu nu sunt de acord cu el dar ii respect opinia. |
Daca o persoana sau o planta se dezvolta intr-un anume fel si pana la un anume grad, aceasta nu se datoreste numai intamplarii oarbe si influentelor externe, ci modelului-forta care, de dincolo de granita metafizica a acelei persoane sau plante, a strabatut in ea si-i orienteaza organizarea si asimilarea influentelor externe. Mai mult chiar: orice persoana sau lucru cuprinde forma sa intreaga in fiecare moment al dezvoltarii, numai ca in diverse stadii de desfasurare. Copilul implica in sine forma sa deplina de la adanci batranete, [...] in embrionul minuscul se include forma desavarsita a exemplarului. Iar dincolo de embrionul din stadiul initial (dincolo nu in sens spatial, ci metafizic), e alt model, modelul spiritual, modelul-forta din care isi ia puterea embrionul creat.
|
Citat:
A trebuit sa citesc de cateva ori ca sa inteleg si eu cate ceva. |
Citat:
|
Citat:
Deci banuiesc ca nu ai vrea ca atunci cand vei sustine si tu ceva sa fii luat la misto. Iar daca nu ma crezi chiar o vei pati. Pedagogia lui Dumnezeu e mai eficienta decat toate pedagogiile. In ce priveste faptul ca nu poate fi convins ca greseste ... nu sunt convins. :) |
Citat:
Iar batrânetea sau ramânerea tânar e dupa cum crede fiecare si dupa mila lui Dumnezeu. În esenta, batrânetea e generata de credinta ca e normal sa îmbatrânesti, e efectul autosugestiei. |
Citat:
In privinta batranetii cred ca ramane cum a mai spus cineva. Devreme ce nu crezi in ea inseamna ca nu vei imbatrani. Fizic, nu sufleteste. |
Citat:
|
Ca ne place , ca nu ne place, batranetea vine peste fiecare. Mult mai important, cred este in a ne pastra sufletul curat si mintea cat mai functionala . Cat priveste trupul in sine , performanta lui este strans legata de patimile si nesabuintele noastre. Un suflet curat si sanatos va locui intr un trup viguros si longeviv. Foarte important in decursul vietii noastre, sa scapam la timp de balastrul pacatelor, altfel. . . . . . .
|
Citat:
Si nu, nu ma deranjeaza sa fiu luat peste picior. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:05:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.