Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Grecia prima tara crestina care legalizeaza casatoriile gay (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19983)

RappY 27.02.2024 10:30:21

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 676165)
”Bucură-te” (că te înșeli); din păcate nu e prima oara, mai ales că ieri ai postat ”academic” despre antinomie fără ca astăzi să o percepi, și mai mult, o minimalizezi.

Dar asta nu e așa de grav, ci faptul că nu înțelegi că legislatorii impun poporului să adopte și să respecte denigrarea Tatălui, a creației Sale și a propriei existențe, cu atât mai mult cu cât, printr-o asemenea lege(greșeală), ei înșiși se exclud din Biserică deoarece pacostea (legea) se rasfrânge catastrofal și asupra poporului:
”Prin urmare, ei se dovedesc complici vinovați ai „șarpelui primordial” în deteriorarea lucrării de mântuire și a mesajului evanghelic și după cum Părinții purtători de Dumnezeu proclamă, își pierd de bunăvoie identitatea creștină și dimpreună cu ei societatea este într-un mare pericol

Nu văd antinomia. Din contra, tu zici că ei s-au depărtat singuri de Biserică iar afurisirea doar întărește asta, pe când antinomia este un contrast formal care nici nu prea există în afara teologiei dogmatice sau metafizicii.

Citat:

În plus, când spui că Biserica Greciei nu e așa de puternică (cine mai știe asta în afară de tine?
Am postat mai sus un articol din Franța care spunea același lucru deci lumea seculară o știe, a zis și schimonahul Teologos Cadar din Sf Munte care e la mănăstire greacă, se vede și din statistici legate de prezența la biserică... Știe cine e intersat.

Citat:

habar nu ai că te referi și la... Păstorul ei!
Hristos este capul Bisericii Ortodoxe. Eu ma refeream la instituția jurisdicției grecești. Dacă o jurisdicție națională suferă sau chiar dispare, nu înseamnă că Biserica Ortodoxă ca trup tainic al lui Hristos dispare, acesta fiind un lucru imposibil.

RappY 27.02.2024 10:42:15

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 676166)
Eu nu am auzit că se opresc cei care votează pro avort, am văzut că după ce a picat cvorumul la referendumul pt Familie, un preot din Târgoviște a vrut să oprească de la împărtășit pe cei care nu au fost la vot și au crezut mai mult televizorul decât pe păstorul lor duhovnicesc și a sărit toată presa ticăloasă.

Primul care ar trebui oprit ar fi Vasile Bănescu dacă e să o luăm așa, că omul are șopârle discursive periculoase.

Părintele Josiah Trenham din Arhiepiscopia Antiohiană a Americii de Nord spune aici la sfârșit: https://www.youtube.com/shorts/68zlYmWLfPk

În Rusia, Părintele american Joseph Gleason spune că-i oprește pe cei ce participă la mișcarea Black Lives Matter: https://russian-faith.com/culture/bl...s-matter-n3345

Demetrius 28.02.2024 06:45:45

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 676173)
Nu văd antinomia.

Asta am zis și eu; la acest punct se pare că suntem de acord.
Citat:

Din contra, tu zici că ei s-au depărtat singuri de Biserică iar afurisirea doar întărește asta, pe când antinomia este un contrast formal care nici nu prea există în afara teologiei dogmatice sau metafizicii.

Eu am zis că s-au exclus din Biserică votând această lege care nu-i similară cu răstignirea unui grec, ci cu răstignirea tuturor grecilor. Ei sunt nervoși și nu înțeleg(nici tu) că votând legea, ei au ”semnat în gura mare” o cerere de renunțare la ortodoxie, iar Biserica le-a aprobat-o, le-a validat-o, le-a oficializat-o. Tu ai zis că afurisirea(aprobarea, validarea, oficializarea) e o exagerare!

Citat:

Am postat mai sus un articol din Franța care spunea același lucru deci lumea seculară o știe, a zis și schimonahul Teologos Cadar din Sf Munte care e la mănăstire greacă, se vede și din statistici legate de prezența la biserică... Știe cine e intersat.

Nu, nici lumea seculară nu știe, că dac-ar știi și-ar propune alte obiective, dar o promovează insistent (precum Bănescu la noi) și folosește manipulări ca toată lumea s-o creadă; cine e interesat știe asta.

Citat:

Hristos este capul Bisericii Ortodoxe. Eu ma refeream la instituția jurisdicției grecești...

Oricum greșești.

RappY 28.02.2024 10:32:18

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 676204)
Tu ai zis că afurisirea(aprobarea, validarea, oficializarea) e o exagerare!

N-am zis asta dar mă bucur pentru tine că te crezi deștept scriind ce scrii tu pe-acolo.

Argesean123 29.02.2024 11:02:31

Citat:

În prealabil postat de Adr.iu91 (Post 675958)
aici in Grecia totul e civil, casatorii civile, nu ai sa vezi in bisericile ortodoxe Adam cu Adam.

bine de stiut
imi doresc ca biserica sa-i excomunice din timp pe acesti indivizi totusi, pana nu le vin idei cu drepturile omului in ceea ce priveste religia, si peste vreo 20 de ani de trezim ca dau politicienii lege ca sa oblige biserica sa oficieze fortat si taina casatoriei in biserica

poate e naiva expunerea, dar eu sincer nu inteleg de ce s-a ajuns la psihoza asta. cat timp casatoria este o taina cu provenienta religioasa, de ce in timp s-au amestecat autoritatile administrative in treburile astea. probabil din urma divorturilor, ca sa se faca stiut de fapt cine le da si le ia drepturi

din punctul de vedere al homalailor, presupun ca au nevoie sa fie recunoscuti oficial ca familie pentru a putea adopta copii. alta explicatie nu am de ce ar vrea sa fie oficial familie gay. posibil sa se fi ajuns sa fie atat de rau dusi cu capul, incat aia feminini pur si simplu se identifica cu femeile si nu au cum sa conceapa alta realitate in ceea ce tine directia unui cuplu

Iorest 29.02.2024 11:39:04

Citat:

În prealabil postat de Argesean123 (Post 676228)
bine de stiut
imi doresc ca biserica sa-i excomunice din timp pe acesti indivizi totusi, pana nu le vin idei cu drepturile omului in ceea ce priveste religia, si peste vreo 20 de ani de trezim ca dau politicienii lege ca sa oblige biserica sa oficieze fortat si taina casatoriei in biserica

Timpul se comprimă mult mai repede din cauza social media, s-ar putea să fie mai repede decât 20 de ani.

Citat:

poate e naiva expunerea, dar eu sincer nu inteleg de ce s-a ajuns la psihoza asta. cat timp casatoria este o taina cu provenienta religioasa, de ce in timp s-au amestecat autoritatile administrative in treburile astea. probabil din urma divorturilor, ca sa se faca stiut de fapt cine le da si le ia drepturi

Napoleon a fost cel care a introdus căsătoria civilă, dar pe stat îl interesează doar unde ajunge moștenirea probabil.

Citat:

, presupun ca au nevoie sa fie recunoscuti oficial ca familie pentru a putea adopta copii. alta explicatie nu am de ce ar vrea sa fie oficial familie gay. posibil sa se fi ajuns sa fie atat de rau dusi cu capul, incat aia feminini pur si simplu se identifica cu femeile si nu au cum sa conceapa alta realitate in ceea ce tine directia unui cuplu

E chiar mai periculos de atât, dacă apare o instituție nouă trebuie protejată de stat, apare o reacție în lanț educația va fi contaminată de la vârste fragede despre alte tipuri de familie și că unii colegi pot avea doi tați sau două mame.

Apare un punct de referință periculos, care poate trage toate standardele sociale în jos, plus că parteneriatele civile mai bine de 70% sunt accesate de cupluri heterosexuale, dar astfel de cupluri au desacralizat taina familiei.

RappY 15.03.2024 11:12:37

Mitropolia din Corfu a decis să excomunice parlamentarii care au votat în favoarea căsătoriilor homosexuale. Este a treia Mitropolie după cele din Pireu și Kythira

https://saccsiv.wordpress.com/2024/0...eu-si-kythira/

Asta s-a întâmplat acum 10 zile. Deci 3 mitropolii par că au luat atitudine de delimitare strictă. Este de ținut minte că la greci „mitropolie” e mai degrabă „arhiepiscopie” la noi. Au vreo 45 de mitropolii și 7% din ele au trecut la anateme/excomunicare, deci nu e o unitate de decizie în cadrul Bisericii grecești.

Nu e vorba că celelalte 42 ar fi progresiste, fiindcă ÎPS Ierotheos Vlachos e mitropolit cunoscut conservator și mitropolia sa de Nafpaktos nu văd să fi dat anateme.

Iorest 15.03.2024 14:27:00

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 676599)
Mitropolia din Corfu a decis să excomunice parlamentarii care au votat în favoarea căsătoriilor homosexuale. Este a treia Mitropolie după cele din Pireu și Kythira

https://saccsiv.wordpress.com/2024/0...eu-si-kythira/

Asta s-a întâmplat acum 10 zile. Deci 3 mitropolii par că au luat atitudine de delimitare strictă. Este de ținut minte că la greci „mitropolie” e mai degrabă „arhiepiscopie” la noi. Au vreo 45 de mitropolii și 7% din ele au trecut la anateme/excomunicare, deci nu e o unitate de decizie în cadrul Bisericii grecești.

Nu e vorba că celelalte 42 ar fi progresiste, fiindcă ÎPS Ierotheos Vlachos e mitropolit cunoscut conservator și mitropolia sa de Nafpaktos nu văd să fi dat anateme.

Interesant, e rar întâlnită practica, totuși în România nu toți parlamentarii sunt ortodocși, pe aceia cum îi excomunici, dacă votează căsătoria homo, am înțeles că pt căsătoria lgbt sunt excomunicați nu pt parteneriatul civil care e o instituție inferioară căsătoriei.

Din ce înțeleg unde nu sunt excomunicați se pot împărtăși, adică celelalte 93% mitropolii, deși e ciudat, dacă ar fi dintr-una excomunicați, ar trebui să fie din toate până nu iau iertare de acolo.

RappY 05.04.2024 20:18:21

Mănăstiri din Grecia au pus interdicție politicienilor care au votat pentru căsătoriile homosexuale - „Dacă tăcem, vom fi și noi condamnați”

https://saccsiv.wordpress.com/2024/0...oi-condamnati/

Citat:

(...)

De aceea, temându-ne în primul rând să întristăm și, cu atât mai mult, să-L jignim pe Sfântul nostru Dumnezeu Treimic prin tăcerea noastră, declarăm că:

Nu-i mai invităm nici pe parlamentarii care nu au votat împotriva legii imorale și nici pe membrii actualului guvern la niciun eveniment din sfintele noastre lăcașuri. Este mai bine, atâta timp cât ei rămân nepocăiți, să nu vină în mănăstirile noastre. Dacă, împotriva așteptărilor, vor veni de bunăvoie, cu siguranță nu vor primi nicio cinstire, deoarece au căzut de la cinstea care li se cuvine.

Această poziție a noastră va fi aplicată până când ei își vor manifesta public și activ pocăința (lucru pe care ni-l dorim și pentru care ne rugăm), procedând cu acțiunile corespunzătoare pentru anularea legii în mod oficial. ‘Cel ce este rănit de asemenea se și tămăduiește singur’.

Această decizie a noastră este o expresie a filantropiei, a dragostei și a respectului față de ei și față de oamenii care i-au ales să îi reprezinte. Deoarece au călcat în picioare în mod public Legea și voința lui Dumnezeu și a poporului, ei sunt mustrați, judecați și condamnați în mod public.

(...)
Văd acolo semnăturile a 20 de arhimandriți + alții.

cozia 06.04.2024 00:53:02

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 676997)
Mănăstiri din Grecia au pus interdicție politicienilor care au votat pentru căsătoriile homosexuale - „Dacă tăcem, vom fi și noi condamnați”
Văd acolo semnăturile a 20 de arhimandriți + alții.

Nu se vede nici o anatemizare.
Le-or mai fi dar o sansa politicienilor?

RappY 06.04.2024 01:10:24

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 677003)
Nu se vede nici o anatemizare.
Le-or mai fi dar o sansa politicienilor?

Trei eparhii au dat anateme, nu s-au mai dat de atunci. Cei 20 de arhimandriți de acum văd că doar îi mustră și îi descurajează din a veni la mănăstirile lor. Nu știu de ce unii decid așa și alții decid altfel, dar e oricum bine de urmărit ce măsuri se iau, cum decurge totul. E un război care poate fi purtat și în România în viitor, și nu trebuie să fim luați pe nepregătite.

cozia 06.04.2024 02:08:57

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 677004)
E un război care poate fi purtat și în România în viitor, și nu trebuie să fim luați pe nepregătite.

Toate legile si regulamentele de repeta si in alte tari. Cine gandeste urmareste acest tipar de 4 ani, de cind a inceput sa se manifeste.
Negresit, tot ce se implementeaza intr-o tara urmeaza sa se extinda si in celelalte tari.

Iorest 06.04.2024 08:00:45

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 677004)
Trei eparhii au dat anateme, nu s-au mai dat de atunci. Cei 20 de arhimandriți de acum văd că doar îi mustră și îi descurajează din a veni la mănăstirile lor. Nu știu de ce unii decid așa și alții decid altfel, dar e oricum bine de urmărit ce măsuri se iau, cum decurge totul. E un război care poate fi purtat și în România în viitor, și nu trebuie să fim luați pe nepregătite.

Probabil va fi și în România, dar nu-mi dau seama dacă doar parteneriat civil sau și căsătorie și adopții, perioada decembrie 2024-dec 2028 riscă să fie periculoasă dacă vor avea o majoritate de 51% cu udmr și usr care va vota din umbră tot ce e destructiv din programul economic Green Deal și din așazisa reformă.

cozia 06.04.2024 22:07:14

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 677009)
Probabil va fi și în România, dar nu-mi dau seama dacă doar parteneriat civil sau și căsătorie și adopții, perioada decembrie 2024-dec 2028 riscă să fie periculoasă dacă vor avea o majoritate de 51% cu udmr și usr care va vota din umbră tot ce e destructiv din programul economic Green Deal și din așazisa reformă.

https://www.g4media.ro/asociatia-acc...i-lgbtqia.html

In cel mult 6 lumi va fi inaintata si legislatia.

RappY 06.04.2024 22:28:33

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 677036)

Vestea bună din mizeria aia e că doar 29% din români susțin căsătoria homosexualilor. În Grecia era peste 50% deci era o situație mult mai rea. Din păcate, în privința parteneriatului civil, lumea nu e bine educată să înțeleagă că e un cal troian către căsătorii și așa s-a făcut peste tot să distrugă familia.

AUR și alții trebuie să distrugă mitul parteneriatului civil, dar toate argumentele corecte sunt sabotate de curentul occidental ateist care discreditează religia. Fundamentul cel mai solid al oricărei linii de argumentare este că activitatea homosexuală este un păcat, dar astfel de fundament a fost retezat de separarea dintre stat și Biserică începută în secolul XIX în România.

Pe temei secular, este foarte dificil dacă nu imposibil să te opui parteneriatului civil într-un mod rațional. Trebuie o destabilizare a fundamentului civilizațional curent.

Soluția nu poate fi decât cea prea bine expusă de Ioan Ianolide încă din titlul cărții sale: „Întoarcerea la Hristos - document pentru o lume nouă".

O parte din acest proces este canonizarea Sfinților Închisorilor, adică validarea ideilor lor în spațiul public, înspre discreditarea civilizației liberale.

cozia 13.06.2024 08:58:38

Pentru cei care lauda politica Poloniei

Primarul Varșoviei a dispus îndepărtarea din primărie a crucifixului și folosirea „pronumelor” transgender https://saccsiv.wordpress.com/2024/0...r-transgender/

Iorest 13.06.2024 12:44:35

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678027)
Primarul Varșoviei a dispus îndepărtarea din primărie a crucifixului și folosirea „pronumelor” transgender https://saccsiv.wordpress.com/2024/0...r-transgender/

Primăria Varșoviei e condusă de progresiști, cum e și la PMB cu Nicușor, Tm cu escrocul de Fritz, Bacău de Viziteu șamd.

Deci Tusk face rău, nu Kacinski.

cozia 28.06.2024 17:02:57

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678031)
Primăria Varșoviei e condusă de progresiști, cum e și la PMB cu Nicușor, Tm cu escrocul de Fritz, Bacău de Viziteu șamd.

Deci Tusk face rău, nu Kacinski.

Te asigur ca amandoi , plus restul de sub ei, sunt la fel de implicati in aceste implementari extrem de necesare , vitale as zice, pentru a dovedi fidelitatea fara crîcnire, in fata Stapanilor.

Iorest 28.06.2024 20:36:25

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 678246)
Te asigur ca amandoi , plus restul de sub ei, sunt la fel de implicati in aceste implementari extrem de necesare , vitale as zice, pentru a dovedi fidelitatea fara crîcnire, in fata Stapanilor.

Care sunt dovezile că partidul lege și justiție PIS face rău Poloniei ?

Până și Donald Tusk pe unele aspecte economice, care ar ține de interesul lor național nu e cretin să fie contra sau să distrugă cum ar face useriștii și cioloșiștii de la noi dacă ar avea puterea ca ultimele slugi.

cozia 28.06.2024 21:06:33

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 678248)
Care sunt dovezile că partidul lege și justiție PIS face rău Poloniei ?

Până și Donald Tusk pe unele aspecte economice, care ar ține de interesul lor național nu e cretin să fie contra sau să distrugă cum ar face useriștii și cioloșiștii de la noi dacă ar avea puterea ca ultimele slugi.

O sa caut dovezi și revin cind o fi sa dau de ele.
Exista negresit.
Dacă nu pui botu' nu intri în hora lor.

MineaPeter 03.07.2024 11:26:57

Avem datoria să rezistăm și noi și să nu ajungem în situația Greciei, acum că și această țară considerată ca având esența Ortodoxiei a adoptat căsătoriile homosexuale.
Anul 2025 este un prag important, o dată ce tăvălugul actual al alegerilor se va termina există pericolul să ne trezim cu niște legi-surpriză pe partea aceasta, cum au fost măsurile fiscale de anul trecut pe partea bănească, unde parcă toți legislatorii au conspirat pentru împlinirea noii legi și ereticul luteran cel din fruntea patriei a promulgat-o fără să crâcnească. Cu atât mai mult să nu ne mirăm dacă în 2025, an centenar al Patriarhiei noastre și în care se fac șaptesprezece secole de la Întâiul Sfânt Sinod Ecumenic, va avea loc o nouă conspirație legislativă pentru căsătoria sodomită - calendaristic vorbind, am văzut anul acesta marșul făcut chiar de ziua Sfinților Apostoli, iar în 2021 fix în Ajunul Adormirii Maicii Domnului! Dacă în 2020 nu era teama cu Covidul, poate că îl făceau fix în sâmbăta de 15 august.

Prea multă destrăbălare. Așadar: Să nu fie!

Moroco 03.07.2024 15:32:44

Se scanda ”suntem un balaur anti AUR” :71:

deci parada e si cu tenta politicaly corerect.

:21:

Defapt nu e de ras ci de plans!!!

Bun sloganu' dar pe sfinvers... asa ca:

Noi suntem cu AUR contra la baalaur !!!
Facem mile dupa Carte nu milabe dupa griji desarpte,
Cine are Carte are parte... de... Cuvânt.
Precum in Cer asa si pe Pământ!

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:46:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.