![]() |
Citat:
„În probleme cu adevărat importante de istorie/ istoriografie românească, inclusiv paleocreștină, singura instituție îndrituită să se pronunțe cu reală autoritate este Academia Română, nu pseudo-academii ce abuzează de venerabila rezonanță platonică a termenului, improvizate pentru a evidenția cu emfază și festivism importanța unui anume punct pe harta lumii”, susține Bănescu. |
Citat:
ps: in legatura cu Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, s-a pronuntat cu reala autoritate Academia Romana? |
Ma mir ca unii isi permit sa vorbeasca urat de d-l Banescu. Mie mi se pare o eminenta cenusie crestin-ortodoxa. Sunt pro Banescu inclusiv in problema ridicarii la rang de mitropolie a Tomisului. Unii nu vad barna din pricina paielor sau padurea din cauza copacilor asa ca vor s-o dea pe mana lui Swaitzhopfer!
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pentru ce sa vrei sa carai si sa acuzi cu viclenie aruncand cu castane fierbinti? Stiti cat e suta de grame? 20ron adica vreo 2 lei bucata. Nu pun botul la castanele otravite ale celor ce nu pot si nu vor sa vada adevarul, ce nu vor sa simta si cu al 7-lea simt, nedeslusind ei in d-l Banescu o adevarata somitate in materie religioasa: crestinism, crestin-ortodoxie, morala! Ce posteaza pe FB e superb, maret! Seamana cu textele domnului CTP insa mesajele d-lui Banescu sunt mai adevarat-crestine, mantuitoare, intelepte, educationale, moralizatoare, constientizante. |
Învățăm de la Preotul Prof. Dr. Mircea Păcurariu că în scrisoarea guvernatorului Sciției Mici, Iunius Soranus cu reședința în metropola Tomis, din 373-374 către Sfântul Vasile, se referă la Dobrogea (Sciția Mică sau Schythia Minor) ca „΄Ρωμανια” adică Romania. De acolo s-au trimis moaștele Sfântului Mucenic Sava de la Buzău către Capadocia prin acordul episcopului din Tomis Vetranion (Bretanio).
Nu am urmărit cearta clovnului Bănescu cu ÎPS Teodosie, dar trebuie mare atenție când te apuci să dai în Tomis public, că Dobrogea era nucleul creștin al României din primul mileniu, nu un simplu „punct pe harta lumii”. |
D-l Banescu un clown? :71:
Oare e posibil sa vorbeasca si sa scrie un clown astfel? Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
De Hristos nu te poate apăra nimeni. |
Citat:
Că tot ce am citit io este despre Marcos de Tomeon, de Qoumeon, de Komeon itoi Kavaris Komeon itoi Kavaris. Dar poate tu ai niște izvoare istorice la care au acces doar inițiații. |
Citat:
|
Bine de urmarit!
Citat:
Citat:
|
Citat:
E clar că postura de purtător de cuvânt al cancelariei Patriarhale impune o anumită diplomație în limbaj, ceea ce Bănescu a depășit demult, fiind mai mereu provocator chiar și cu oameni din Sinod - Teodosie are rang de Mitropolit, superior ierarhic unui personal contractual non-clerical cum e Bănescu. Chestiunea Mitropoliei Tomisului nu ține de ambâț, ci de restaurarea adevărului istoric care oricum se va face la un moment dat. Cât îl privește pe Constantin Barbu, omul are acțiuni comune și cu Academia Română https://acad.ro/evenimente/eveniment...eveniment.html Alocuțiuni - Constantin Barbu, membru al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere din Paris E clar că omul Constantin Barbu are activitate reală de cercetare nu cum sugerează obrăznicuț Bănescu că ar fi un impostor care se împăunează cu titluri false. |
M-am uitat si eu acum la disputa, asta de pe ActiveNews e sursa principala a afirmatiilor?
Ca e mare lucru ce afirma ca Marcu al Tomisului ar fi fost mitropolit. Inainte se credea ca Paternus in veacul al VI-lea ar fi fost primul mitropolit din Tomis, dar asta ar face Tomis mitropolie cu 200 de ani mai devreme. Dar ce nu inteleg e ca spune: Citat:
Sunt multe intrebari, avem raspunsuri in afara de poze la nu stiu ce documente latine din vest? Nu contest aici faptul ca Tomis a fost mitropolie, eu asa stiam ca a fost in veacul al VI-lea conform afirmatiilor Pr. Prof. Mircea Pacurariu. Dar aici sunt multe lucruri noi care-mi sunt neclare. |
Citat:
Sunt sfinți importanți locali născuți sau formați în Dobrogea de pildă Ioan Casian, Epictet și Astion, Zotic, Atal, Camasie și Filip unii pictați în Catedrala Mântuirii Neamului ? E limpede că Sile Bănescu nu e dispus să asculte nici dacă Academia Română ar îmbrățișa demersul de reactivare al Mitropoliei Tomisului, ba a mai fost și excesiv de nesimțit pe subiect. https://www.activenews.ro/stiri/De-c...STORICE-166980 |
Citat:
|
Citat:
|
Va raspunde D-l Banescu la polemica voastra revoluta, la dorinta de marire desarta si de gonflare a vechii mitropolii:
Citat:
Avem aici cea mai stralucita mitroplolie. Cea mai superba catedrala. Oare nu cumva Andrei Andreicutz e mitropolitul cel intelept pe care-l ravnitzi voi cu atata patos? Deci iata ca asa s-a pastrat si a continuat istoric drumul Crucii Hristice si Apostolice! Ce sens are sa ne intoarcem in trecut cand ar trebui sa privim spre viitor, spre Noul Ierusalim si spre Cuvant? |
Citat:
Citat:
Cat despre adevarul istoric, aceste lucruri doar deruteaza si mai mult caci in linkul asta spune: Citat:
Citat:
Uite, de exemplu este pagina asta: https://ro.orthodoxwiki.org/List%C4%...ilor_Tomisului Eu am adaugat la Paternus mentiunea ca ar fi fost mitropolit, citandu-l pe Pr. Prof. Pacurariu din 1991. Daca s-au schimbat lucrurile, trebuie citat ceva academic, nu un articol de la ActiveNews sau o compilatie de lucrari arheologice neinterpretate academic, majoritatea inca nepublicate. Academia Romana nu este anti-crestina sa avem probleme aici, Aurel Pop, Petre Guran, Andrei Pippidi, Tudor Dinu, toti ar vorbi cu drag de crestinismul romanesc, dar nu prea e expertiza lor, trebuie cineva cum a fost Mircea Pacurariu sau Vasile Parvan, dar sigur se gaseste cineva prin Societatea Romana de Studii Bizantine sau undeva prin Institutul de Studii Sud-Est Europene (ambele din Academia Romana). Daca documentele astea sunt noi gasite, trebuie doar rabdare, nu avem de ce sa ne grabim atat. |
Citat:
Io nu-s sectant si-l aplaud!!! E o somitate in materie de crestin-ortodoxie! Deci te rog frumos, putina decenta! Nu e pus sa dezbine ci sa va curete de fumuri mortodoxe!!! Ca doar inchizitii va trec prin cap ravnind la scaunul lui Torque-nada ca sa judecati pripit si sa aplaudati ca ultrasii pariori lapidarile si musamalizarile uitand de crestinism, de numele Domnului CHristos, din adevarata credinta cu care va impaunati ca s-o compromiteti si nicidecum ca s-o aparati! |
Cat de frumos, cat de crestin cu adevarat ortodox!
Hai recititi si bagati la cutiutza!.. pricepand bine ce inseamna conlucrarea duhovniceasca fericita dintre maestru si ucenic!
Citat:
|
Citat:
ps: iar cu mitrolia "mutata" din Tomis in inima Transilvaniei (Clujul multicultural)...parca pomeneai ceva despre...de slava desarta cumva? Acum cine se mandreste?! Uiti prietene ca din Transilvania s-a revarsat spre restul tarii toate cultele sectante?! Nu o lua ca pe o acuza, ci ca un fapt istoric. Spuneai sa nu privim spre trecut ci doar pre viitor. Prietene, cine nu stie de unde vine (trecutul), nu stie incotro merge (viitorul) |
Citat:
Citat:
Ei vezi, de aia a fost ridicata la rang de Mitropolie, mitropola Transilvaniei si a Ardealului cu toate imprejurimile, ca sa o puna Domnul peste toate cultele si religiile, pentru ca Domnul, suflet prea milos, ar vrea ca niciun suflet de om sa se piarda. Citat:
Pana la urma vezi ca d-l Banescu are dreptate in poblema asta fiind un adevarat purtator de Cuvant? Citat:
Citat:
|
Sunt motive bune să avem mitropolie în Tomis că ar fi bine să aducem atenție asupra acestei regiuni minunate din România și cu asta să aducem atenție asupra vechimii noastre și implicării noastre la Sfintele Sinoade Ecumenice. O să vedeți că alte jurisdicții adică cele slave nu pun atât de mult accent pe Sinoadele Ecumenice că nici nu erau creștine atunci, dar noi avem posibilitatea de a face asta, întărindu-ne și valorificându-ne relațiile în interiorul Bisericii Ortodoxe în special cu Grecia. Noi avem participare directă la primele 3 Sinoade Ecumenice, semnatar la al 4lea și suntem menționați la al 5lea, deci sunt posibilități aici chiar și în legătură cu aducerea Synodikonului în tipicul nostru. Deci e ceva important în statutul de mitropolie la Tomis, ar putea chiar încuraja studenți de arheologie să interpreteze istoria căci le dă un scop și ceva de valoare de contribuit. Acum sunt și alte probleme că patriarhul este și mitropolitul al Munteniei și al Dobrogei și nu cred că e așa încântat să renunțe la jurisdicția sa asupra Dobrogei, dar aici e vorba de lucruri mult mai mari decât Bănescu, certurile astea, ierarhii curenți, și altele.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dacă măsurăm după gradul de notorietate publică ÎPS Teodosie e la nivelul lui P.F. Daniel și Teofan Savu. Dacă s-ar ridica episcopia Dobrogei la rang de Mitropolie, automat titularul scaunului de mitropolit ar trece peste Mitropolia Moldovei și s-ar alege de acolo viitorul Patriarh fiind cea mai importantă Mitropolie din țară ca vechime și anvergură. De aceea vehemența unui alde Bănescu care e un om cu schelete în dulap și întors cu cheița, omul primește ordine și lumină din altă parte și are propria lui misiune. Dacă era ÎPS Teodosie Patriarh nu accepta să se închidă bisericile în pandemie, făcea o reclamă mai susținută să se facă cvorumul la referendumul pt familie, era mai puțin dispus la compromisuri cu chestiuni care țin de credință, cu tot ce s-a zis despre el. E limpede că e nevoie de un alt tip de patriarh care să fie tras în toate direcțiile după cum vrea statul. |
Citat:
Pai cum sa-ti faca bine cand ti-l intareste? Si tocmai asta vrea si el, sa "fenteze" pe cei care se cred credinciosi. Doamne Iisus Hristoase,Fiule al lui Dumnezeu, pe mine pacatosul,miluieste-ma! |
Citat:
Imi taie sufletul inchegat in rele si in noaptea mintii cu sabia focului luminos al mesajului cel drept (crestin) asa ca sfintii arhangheli. De asta zic ca-mi face bine si nicidecum pentru ca mi-ar da apa la moara la lacomiile cruzimilor mele pofticioase de violentele cele multe si de multe feluri, josnice si oculte, mandre si trufase, grozav-gresicioase cu care fac rau apropiatilor asa cum fac rau si lui Dumnezeu ca sa ma laud si sa ma inalt si mai mult in pacate si faradelegi ca impostorii ce se cred mari, grozavi nesocotind greselile, puternici ca "victimele" - "vrednice" revolute in neputinta bogoica-bagacioasa potrivitnica, defapt ei fiind niste iepurcelasi albi, roz, ce de frica pentru nimicuri fac repede si urat, ca spurce-lasii spalati, islavoirea cea rea a neascultarii prin pacate, inchipuindu-si ca smintitii inselati, tzepuiti tzeuitori, ca fac buna voire si lucrarea de sfanta curatenie, luptand ca nebunii pentru dezlipire si etichetarea pe sfinvers ca sa destupe portile faradelegii si sa te hraneascu cu jerfe idolesti razbunacioase pe Dumnezeu ca sa-si faca lorusi rau ca nebunii deznadajduiti si preasuparati. De ce se intristeaza si se posomoresc acestia care se regasesc in vorbele lui deprimandu-se cand il vad pe Domnul Iisus Hristos-Cuvantul ca apare si reapare? Pentru ce-si camufleza si-si ascund fatza-mocirloasa ca fatzarnicii si ipocritii lingusitori? Oare pentru starea de impostura in care se afla dantzuind din priviri zis si facute cu mamonitzele sulimenizate nepasandu-le ca se afunda tot mai mult in ridicol? Iata de asta m-am bucurat, ca este cineva care curatza blidul si pe interior de toate oasele mortilor, mortodocsilor, mortii cei pacatosi ridicati la rang de mare idol. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ecouri dupa polemica Lasconica din massmedia.
Citat:
Am auzit niste comentarii pe tema: -"Vrem o tzara ca afara!!!"... -Adica cum? -Adica asa ca un labordelator cu bar si bara (o corceala multiculturala si multiconfesionala, rebel-naturala, intre laborator, bordel-bar-banca, plangatorie avocatzeasca ICCJ) foarte curatzat cu roboti inteligenti si gonflabili unde sateii sa faca familii si in familii sa faca experiente stiintifice cu mamonitzele shopingargaritze, zambind toti in spume de shampanie, bucurosi pentru ca li se umfla conturile ca prin minune daca aplica strategia ascunsa de marketing. -Si ce fel de familie o sa fie asta? -Asa ca intre zeitze, intre zeitza aia legata la ochi ce umbla de nebuna cu balantza in mana jucand baba oarba sa nu stii ca e defapt ruleta ruseasca cu sufletele oamenilor si intre aialalta zeitza nebuna ce se da mare umbland cu faclia aprinsa in amiaza mare vrand sa i se vada mai bine dresuurile a la moulin rouge ca sa ne dea lumina de la trupul si de la capul ei incoronat cu lame de shishuri foarte ascutzite parand raze de lumina, asa ca si casatoria dintre dolars si eurock cu binecuvantarea lirei sterpeline si a frankenshtainului elvetian, fiindca celelalte valute nu conteaza oricat se apreciaza intre ele in stil masoniac, mamoniac, cadrak. -Si cine nu va lasa sa va uniti in smintita baina a cumetriei? Noi aici in Romania va lasam sa va uniti cat vreti si sa va pupati unde vreti exact ca afara. Nu noi v-am luat drepturile si libertatile transgenderiste, shoguriste sau LQGBTiste. Nu vedeti ca nici noi n-avem niciun drept si nicio libertate? N-aveti decat sa va schimbati sexul de cate ori vreti si sa va mancati ce vreti unii altora pacatuind engross pana pieriti. Nu va opreste nimeni sa pacatuit pana va pusca capul. Dar treaba asta se numeste pacat si nicidecum Mesia, labordelatorie si nu casatorie! Sunteti liberi sa pacatuiti pana pieriti ca sa va chinuiti vesnic in iad insa nu ne puteti obliga sa va credem Mesia, sa va privim cu respect ca pe niste familii "mesianice" in care se casatoresc si se unesc mesiile intre ele indiferent de gen si de numar, descoperind ele, lor si noua, mantuirea prin pacat, prin iubirea pacatoasa de sine insusi si de altii! Hellou, Mesia e sfantul si nu pacatosul, ascultatorul si nu vicleanul, iubitorul si nu pismasul, smeritul si nu mandrul, curatul si nu murdarul, feciorul si nu bagabontul, dreptul si nu strambul, sanatosul si nu bolnavul, inteleptul si nu prostul lumii!!! Iar El casatorindu-se isi face Harem de sfinte si sfinti neprihaniti in Ceruri si nu balta de rechini si sirene fara pene. Deci aveti toata libertatea dar nu incercati sa ne luati de prosti ca sa ne dedam la faptele voastre idolesti de o prostie naiva demna de o cauza mai buna in toate protestele voastre. Io nu va judec, nu va condamn, nu va iau drepturile si libertatile ci doar va zic ca l-ati cam confundat pe Mesia cu pacatul! Deci viitorul vostru n-are cum fi altfel decat unul trist, exact asa ca afara, acolo unde e plangerea si scrasnirea dintilor, viermele neadormit, frigul si focul gheenei, rasplata tuturor cazutilor si tzepuitzilor ce cauta sa tzepuiasca si sa cada mai rau! |
Citat:
|
Citat:
|
Contează și notorietatea publică în alegerea unui Patriarh fiindcă din peste 50 de ierarhi puțini identifică cine e de pildă Teofil de Iberia, dar 90% știu cine e ÎPS Teodosie.
ÎPS Teodosie a fost și la București pe vremea când avea titulatura de Snagoveanul, deci omul știe cum funcționează cancelaria patriarhală,are și habar și figură de Patriarhabil și ar asuma o linie de biserică luptătoare care știe când să spună nu statului. |
Citat:
Pentru scaunul de viitor patriarh mai bine se incadreaza d-l Vasile Banescu, pentru ca mesajele sale sunt actuale si crestin-ortodoxe si nicidecum trufash, terorist-mortodoxe. Uite un exemplu de mesaj pastoral de sfarsit si inceput de an: Citat:
Citat:
|
Politicaly "corect" si despre terorismul discriminarii teroriste a luminii.
Avem de a face in politica si societate cu tot felul de terorisme si de politici teroriste ce impun terorisme peste terorisme. Insa toti se fac ca uita de neascultarea prin pacat si intretinere de vicii, de sursa si cauza terorismului, care sunt defapt adevaratele puteri oculte teroriste de care nu se poate scapa decat pe Calea cea stramta, Legea care calauzeste spre Cruce si apoi Calea cu Duhul cel calauzitor in tot adevarul, spre libertate si justitie, dar nu spre aia a lumii pusa sub semnul celor doua zeitze statui desharte, ci spre Domnul nostru Iisus Hristos-Cuvantul Care este insusi Libertatea si Justitia.... Mantuitoare impreuna cu sfintii.
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Niciunul din cei 90% nu cunoaște vreo faptă creștină a lui Teodosie. Îl cunosc doar din scandalurile pe care le-a provocat (intrări pe șpagă la facultate, plagiate cu nemiluita, prietenie gay cu diverși pesediști, deturnarea fondurilor europene, mascarade în timpul pandemiei, haine scumpe cu trenă de doi metri, etc.). Notorietate are și Irinel Columbeanu. Dar asta nu-l face eligibil pentru vreo funcție bisericească. Eu cred că nu vedetismul e calitatea necesară unei slujiri precum cea de patriarh. Ci dimpotrivă, discreția, smerenia, modestia. |
Citat:
Cei 26 de Sfinți Arhangheli pro ascultare si nepacatuire Mihail („Cine este ca Dumnezeu?” sau "Dumnezeu este scaparea-respectul-unitatea mea”) Gavriil („Dumnezeu este puterea-credinta-harnicia mea”) Rafail ("Dumnezeu este despatimirea-vindecarea mea") Uriil ("Dumnezeu este scoala-luminarea-maiestria mea") Samuil-Chamuil ("Dumnezeu este dorul-cunoasterea-tanjirea mea") Jofiil ("Dumnezeu este frumusetea-perfectiunea mea") Zadkiil ("Dumnezeu este dreptatea-virtutea-albirea mea") Varahil ("Dumnezeu este mangaierea-nadejdea mea") Salatiil ("Dumnezeu este rugaciunea-mijlocirea mea") Evgudiil ("Dumnezeu este stiinta-intelepciunea mea") Hananiil ("Dumnezeu este norul-acoperirea-hranirea mea") Jeremiil ("Dumnezeu este impresionarea-milostivirea mea") Azrail ("Dumnezeu este ajutorarea-bazarea mea") Raguil ("Dumnezeu este increderea-fratia-prietenia mea") Metatronil ("Dumnezeu este veghea-paza-odihna mea") Ilioanil ("Dumnezeu este focul-ghiatza-curatenia-indreptarea-stralucirea mea") Raziil ("Dumnezeu este secretul-tainuirea-ascunderea mea") Ariel ("Dumnezeu este salbaticia-spontaneitatea-naturaletea mea") Haniil ("Dumnezeu este gratia-veselia-petrecerea mea") Nathaniil ("Dumnezeu este puritatea-sinceritatea mea") Sandalfonil ("Dumnezeu este armonia-muzica-linistirea mea") Mariail ("Dumnezeu este umilinta-smerenia-rabdarea-bunatatea mea") Emanuil ("Dumnezeu este iubirea-sfintenia-lucrarea-pacea mea") Felixixil ("Dumnezeu este asceza-frica-dainuirea-intinerirea mea") Israil-Iscupitonil ("Dumnezeu este ispitirea-incercarea mea") Moisil ("Dumnezeu este tacerea-blandetea-carmuirea mea") Iar cei 26 de ingeri cazuti in ocultism lumesc, in ipocrism si fatzarnicie, in intunericul rautatii din adancul rusinii neascultarii si razvratirii pro pacatuire, demonii mamonei, stapanii vremelnici ai lumii si ai iadului prin pacat cu care omul duce lupta duhovniceasca pana trece de vami: Luciferil ("Dumnezeu este socoteala mea") a devenit lucifer-satana tradarea, mandria, trufia, denigrarea, indoiala, necredinta, Yekunil ("Dumnezeu este argumentatia-convingerea mea") a devenit yekun avocatul diavolului, procurorul, hotia-avaritia Kesabeil ("Dumnezeu este fermecarea-cucernicia mea") a devenit kesabe ispitirea si inselatoria desfranarea Gadreil ("Dumnezeu este arma-armura mea") a devenit gadree criminalitatea cruzimea Penemuil ("Dumnezeu este sufletul-scriptura mea") a devenit penemuu rastalmacirea si minciuna Abaddonil ("Dumnezeu este stergea greselilor mele") a devenit abaddon distrugerea si nimicirea lacomia Azazeil ("Dumnezeu este robotizarea mea") a devenit azazeus matrix-puscarie slava desarta Leviathanil ("Dumnezeu este ghicitoarea-labirintul meu") a devenit leviatanul monstrul, balaur, dragon, lenea, akedia Samyazail ("Dumnezeu este calugaria-fecioria mea") a devenit samyza corupatorul-seducatorul fecioarelor frumoase, pisma-invidia Kasyadeil ("Dumnezeu este astrologia-constelatia mea") a devenit kasiyadu comincatorul cu mortii si damnatii vrajitoria Ananiil ("Dumnezeu este ploaia-furtuna si inseninarea mea") devine anatema, tulburarea, deznadejdea si intristarea Ramiil-Faraonil ("Dumnezeu este rasucirea din inima mea") devine ramizer, faraon-anis, farizeu, gunoiul, incalceala, mocirleala, invarteala si parvenirea Araqiil-Kokabiil (""Dumnezeu este indulcirea si edulcurarea mea")devine araqiuqiu-kokabir papagalul stupizeniilor, fumurilor, drogopatimasul birnic-biruitor ce-si castiga pierzania Tamiil devine tamisis haosul, intamplarea, coincidenta, hazardul, plictiseala, ghinionorocul Chazaqiil devine chazaqq caderea in cadere Baragiil devine baraguster cu coditele lungi ale barfei cu ac veninos Asail devine asatapata asa-nu, gluma, caricatura, umorul negru, denigrarea Armarosil devine armaron kkcios, spurcarea Batariel devine baterid descarcatu-impuscatu, scursura Bezaliil devine bezalt cosmarul, betia, zarul Zaqiil devine zaq putoarea, lenea, boala Shamsiil devine shamsar devine intermediarul raului Sathariil devine satar trufia sarcasmului, gluma prosta, necuvincioasa Turiil devine turk curcanul militia terorii, agresivitatea, violenta Yomiil devine yomi placintarul clatitarul, invartoseala gusturilor Sariil devine sarsaila, gandul, ideea rea, cand te trazneste o chestie. |
Citat:
|
Citat:
Dacă Tomis ar fi mitropolie fiind cea mai veche în scaunul patriarhal ar trebui să urce de acolo viitorul Patriarh. |
Citat:
Vedetism e la Bănescu, el o arde ca un firoscos mereu afectat, ca un geniu neînțeles de prostime în sferele lui înalte închipuite. Deci cum de el nu e bănuit că e securist din moment ce are conivențe cu mediile astea și nu se poate scăpa să fie tras pe linie moartă, deși are deja impedimente și probleme de imagine cu soțiile, și viața personală tulbure care afectează și imaginea bisericii. Plus că nu știm câți bani ia Bănescu de la trustul trinitas poate e vorba de mii de euro lunar, ca jegul să-mi insulte unul din ierarhii cei mai dinamici și să provoace stări de scandal și tensiune în Biserică în mod total nediplomatic și contrar fișei postului. Trebuia să fii prost rău să dai șpagă să intri la facultate, sau să termini, cred că oricine e serios termină Ovidius din Constanța, a făcut bine destul Teodosie tu cum ai mărturisit în pandemie când la Tomis prefectul PNL trimitea jandarmeria și instituții de forță să fie oameni scoși din timpul slujbei că făceau păcatul de a se aduna la rugăciune ? A fost o stare normală în Pandemie după tine să slujim învierea cu ușile ferecate și jandarmeria pe post de bâtă împotriva enoriașilor ? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:39:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.