Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Pro si contra vaccinarii ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18785)

Lancelot 23.04.2017 20:10:27

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647163)
Păi ce bre, mai ai dreptul să alegi? Asta numești tu democrație?
Vacinnează-te până îți sar ochii, dar nu mă îngrădi să fac același lucru. :)

P.S. Singura ta argumentație este atacul la persoană?

stai, bre, ca n-am atacat pe nimeni la persoana! de data asta.

sunt si eu curios ce zice omu':)

ps.apropo, ati citit cum e treaba cu varicela de cand cu miscarea asta a ne...vaccinatorilor?

Lancelot 23.04.2017 20:15:20

parintii nu hotaresc pentru ei insisi ci pentru copiii lor, e altceva.

simpllu, dar nu stiam ca esti contra, cum explici chestia asta? practic nu-mi vine sa cred ca un tip ca tine poate sa sustina asa ceva.

simpllu 23.04.2017 20:34:32

Dar cum înțelegi tu refuzul vaccinării? Sunt tare curios. :)

simpllu 23.04.2017 20:41:58

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 647165)
ps.apropo, ati citit cum e treaba cu varicela de cand cu miscarea asta a ne...vaccinatorilor?

Nu știu, dar nici nu mă interesează minciunile din media.

Lancelot 23.04.2017 20:57:30

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647174)
Nu știu, dar nici nu mă interesează minciunile din media.

pai nu-s minciuni, sunt bolnavi si sunt morti!!! ce minciuna e aia cand vine medicul si-ti spune cati copii sunt bolnavi si izolati, cati au murit...

in ceea ce priveste intrebarea anterioara, refuzul poate insemna obtuzitate, paranoia, inadaptabilitate, fanatism religios, prostie, egoism, frica, responsabilitate, iresponsabilitate, primitivism...

eu cred ca cei care refuza vaccinarea sunt pur si simplu prosti daca nu sunt obtuzi si pun in pericol viata nu numai a copiilor lor.

simpllu 23.04.2017 21:04:53

Cum argumentezi că ar fi fanatism religios? Am invocat eu un motiv religios? :)

Eu văd tocmai invers lucrurile. Sunt pentru o imunizare naturală, bineînțeles în anumite limite. Și nu stai lemnul, ci faci ceva când copilul e bolnav. Pentru asta sunt medici și spitale. A refuza vaccinarea, nu înseamnă a refuza întreg sistemul medical.

Mai fricoși mi se par cei care apelează la vaccinare, părerea mea. :)

Lancelot 23.04.2017 21:10:18

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647181)
Cum argumentezi că ar fi fanatism religios? Am invocat eu un motiv religios? :)

Eu văd tocmai invers lucrurile. Sunt pentru o imunizare naturală, bineînțeles în anumite limite. Și nu stai lemnul, ci faci ceva când copilul e bolnav. Pentru asta sunt medici și spitale. A refuza vaccinarea, nu înseamnă a refuza întreg sistemul medical.

Mai fricoși mi se par cei care apelează la vaccinare, părerea mea. :)

n-am zis de tine, dar uite, ar fi o explicatie logica, acum imi dau seama, nu te incadrezi la celelalte posibilitati. fanatismul religios exclude interventia medicinei moderne.

presupun ca nu ai copii si presupun ca parintii te-au vaccinat. gandeste-te la asta cand vei avea propriul copil si nu-l vei vaccina.

ps.sper sa dea astia legea si sa va oblige pe toti. :)

ps.fricos cu viata copilului meu? habar n-ai cat am fost si inca sunt, acum cand e cat mine...

simpllu 23.04.2017 21:14:50

Spre surprinderea ta am doi copii (unul de 4 ani și celălalt de 1 an și 6 luni). Sănătoși amândoi, slavă Domnului! Eu sper ca părinte să am libertatea de a alege. :)

P.S. Prea ușor pui etichete, fără măcar să cunoști omul. Eu nu am nimic cu cei care aleg vaccinarea și nici nu mă aventurez să-i calific într-un anumit fel. E dreptul lor să aleagă. Dar tare mi-aș dori să am și eu acest drept. :)

Lancelot 23.04.2017 21:20:38

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647184)
Spre surprinderea ta am doi copii (unul 4 și celălalt 1 an și 6 luni). Sănătoși amândoi, slavă Domnului! Eu sper ca părinte să am libertatea de a alege. :)

aoleo, sper ca i-ai vaccinat si doar faci un pic de "discutie" pe aici... gata, ca ma ia durerea de cap, parasesc topicul asta.

sa-ti traiasca copilasii, sa fie sanatosi si fericiti, sa va bucurati de ei si cand iti vor darui nepotei! Doamne-ajuta!

simpllu 23.04.2017 21:24:44

Nu, nu i-am vaccinat. Mulțumesc, la fel și ție.

Mihnea Dragomir 24.04.2017 00:29:45

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 647165)

Huh ? Dar de cand se vaccineaza pentru varicela ?

Oameni buni, nu va luati dupa toate ineptiile care imunda presa si netu'. Mai intrebati si doctoru'. In Romania nu se vaccineaza de varicela. Nici nicaieri in Europa. Deocamdata.

Lancelot 24.04.2017 04:18:32

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 647199)

Oameni buni, nu va luati dupa toate ineptiile care imunda presa si netu'. Mai intrebati si doctoru'. In Romania nu se vaccineaza de varicela. Nici nicaieri in Europa. Deocamdata.

Exista vaccin antivaricela, 100% sigur, dar e adevarat ca am facut o confuzie, ma refeream la pojar, la epidemia de pojar de la noi. Declaratiile vazute erau ale unor medici din Dolj.

DragosP 24.04.2017 06:29:54

"100% sigur"!
100% sigur e că ne-am născut, că vom muri (dacă nu prindem între timp Parusia) și că, în primul rând, HRISTOS A ÎNVIAT!
Restul e propagandă.

CristianR 24.04.2017 08:21:45

Citat:

În prealabil postat de Dragosp (Post 647202)
în primul rând, Hristos a înviat!

Adevărat a înviat!

cristiboss56 24.04.2017 08:44:35

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 647202)
"100% sigur"!
100% sigur e că ne-am născut, că vom muri (dacă nu prindem între timp Parusia) și că, în primul rând, HRISTOS A ÎNVIAT!
Restul e propagandă.

E prostie , viclenie și apoi propagandă :)
ADEVĂRAT A ÎNVIAT!

cristiboss56 24.04.2017 08:49:04

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 647200)
Exista vaccin antivaricela, 100% sigur, dar e adevarat ca am facut o confuzie, ma refeream la pojar, la epidemia de pojar de la noi. Declaratiile vazute erau ale unor medici din Dolj.

Nu colega , e vorba de rujeola și cred ca domnul doctor Mihnea e ceva ma informat ca noi privind varicela :)

Lancelot 24.04.2017 09:57:13

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 647207)
Nu colega , e vorba de rujeola și cred ca domnul doctor Mihnea e ceva ma informat ca noi privind varicela :)

se inseala:

http://www.edumedical.ro/varicela/im...n-vaccinare/#2

rujeola sau pojar, este aceeasi boala.

cristiboss56 24.04.2017 10:46:14

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 647214)
se inseala:

http://www.edumedical.ro/varicela/im...n-vaccinare/#2

rujeola sau pojar, este aceeasi boala.

Rămâne în dezbatere :)

cristiboss56 27.04.2017 13:14:58

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, joi, că legea vaccinării nu prevede sancțiuni pentru părinți, ci o referire la rele tratamente aplicate copilului, afirmând că dacă un copil moare din cauza deciziei părintelui de a nu îl vaccina, acesta poate fi acuzat de rele tratamente.
"Fac precizarea din start că în această lege nu au fost prevăzute sancțiuni. Singurul lucru care este prevăzut în această lege este o referire la rele tratamente aplicate copilului. Această prevedere există în lege la momentul de față, nu este prevăzută în legea vaccinării, ci este prevăzută în lege. Eu cred că dacă un copil moare din cauza decizie părintelui de a nu-l vaccina eu cred că părintele respectiv poate fi acuzat de rele tratamente aplicate copilului. Aceasta este situația la care se referă legea vaccinării. Dacă va fi nevoie să clarificăm acest aspect îl vom clarifica", a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Conferința "Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre".
Ministrul Sănătății a susținut că legea nu prevede sancțiuni pentru părinți, ci sancțiuni pentru stat.
"Această lege nu prevede sancțiuni pentru părinți. Această lege prevede sancțiuni pentru stat, prevede sancțiuni pentru minister, prevede sancțiuni pentru toate lumea de sus până jos și cred că este important acest lucru și cred că programul de vaccinare al statului trebuie să cuprindă atât aprovizionarea cât și educarea părinților și aceste grupuri de lucru care sunt prevăzute în lege, grupurile tehnice, au această menire a de a explica părinților, de a face chiar acțiuni de mediere în situație în care părinții refuză vaccinarea", a spus ministrul Sănătății.

Florian Bodog a afirmat că un medic sau un părinte responsabil nu poate să spună că vaccinarea dăunează copilului indiferent care este statutul social al acestuia.
"Există situații în care vaccinarea este contraindicată din punct de vedere medical și aceste situații sunt descrise în lege", a precizat ministrul Sănătății, afirmând că proiectul de lege pus în dezbatere publică a fost realizat de specialiști și corespunde realităților actuale.
Florian Bodog a afirmat că atunci când legea vaccinării va ieși din Parlament, toate stocurile de vaccinuri vor fi asigurate.

cristiboss56 27.04.2017 13:18:17

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că înainte de a gândi campanii de informare sau obligativități în legătură cu vaccinarea, autoritățile trebuie să se asigure acele vaccinuri există și sunt disponibile pe piață, în caz contrar se ajunge la o situație ridicolă. De asemenea, el a spus că și-a vaccinat ambii copii, afirmând că respectă dreptul părinților de a decide dacă își vaccinează copiii, dar că unul nevaccinat nu-și riscă doar propria sănătate, ci și pe a celorlați copii din jurul său.
”Înainte de a gândi campanii de informare sau obligativități în legătură cu vaccinarea, trebuie să ne asigurăm că acele vaccinuri există și sunt disponibile pe piață. Pentru că altfel, riscăm să ajungem într-o situație ridicolă în care impunem sancțiuni, dar nu avem stocuri! Sunt 100% hotărât să rezolv această problemă odată pentru totdeauna! Este o situație care nu mai poate fi tolerată sau acceptată. Este inadmisibil ca în România să existe an de an crize multiple din cauza lipsei repetate a vaccinurilor. Este inadmisibil pentru că această situație a adus suferință acelor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există nicio scuză pentru aceste drame. Sau pentru faptul că am ajuns să raportăm situații în care pe anumite tipuri de vaccinuri doar 1 din 2 copii mai este imunizat”, a declarat Sorin Grindeanu.
El a mai spus că viața unui om, a unui copil ”nu trebuie să depindă de soartă sau de o ladă frigorifică” în care să i se aducă vaccinul necesar de peste hotare.
”Soluțiile trebuie găsite aici, iar eu și colegii mei din Guvern am decis să facem din acest lucru o prioritate. (...) Vreau să stabilim direcții clare de acțiune care să asigure predictibilitate, flexibilitate și continuitate în procesul aprovizionării cu vaccinuri”, a mai spus premierul.
Sorin Grindeanu: Am doi copii și i-am vaccinat pe amândoi
Premierul Sorin Grindeanu a mai declarat, joi, că și-a vaccinat ambii copii, afirmând că respectă dreptul părinților de a decide dacă își vaccinează copiii, dar că unul nevaccinat nu-și riscă doar propria sănătate, ci și pe a celorlați copii din jurul său.
”Am doi copii, de șase și trei ani. I-am vaccinat pe amândoi, dar de fiecare dată am avut probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. (...) Poate sunt eu unul dintre părinții care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie să țină nicidecum de o chestiune legată de hazard. (...) Este adevărat, și susțin ideea că părinții au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor, dar în același timp mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuție atunci când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu-și riscă doar propria sănătate, ci și pe a celorlați copii din jurul său”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul evenimentului „Săptămâna Europeană a Imunizării – Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de numere.”

El a mai spus că rezolvarea lipsei vaccinurilor este esențială, dar că, în același timp, autoritățile trebuie să ia măsuri să rezolve și lipsa de informare.
”Eu vă asigur că sunt hotărât și eu și domnul ministru și echipa pe care o conduc să luăm măsurile necesare, în dialog permanent, așa cum am început, cu medicii, cu instituțiile responsabile în domeniu, astfel încât, pe de o parte, să reușim să rezolvăm - și nu doar temporar - problema vaccinurilor, iar, pe de altă parte, să reușim să informăm și să educăm corect românii în legătură cu importanța imunizării, pentru că aceasta este calea corectă”, a precizat premierul.
Bodog: Săptămâna viitoare se va lua decizia de achiziție a vaccinului pneumococic, începem procedura
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, joi, că săptămâna viitoare se va lua decizia achiziției vaccinului pneumococic și vor începe procedurile pentru achiziția acestuia.

"Vreau să vă anunț că săptămâna viitoare se va lua decizia de achiziție a vaccinului pneumococic și vom începe procedurile pentru achiziția vaccinului pneumococic ceea ce consider că este un pas înainte pentru politica de vaccinare a României", a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Conferința „Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre”.
În acest an Ministerul Sănătății va finanța, "în premieră", achiziționarea vaccinului pneumococic pentru copii, vaccin care poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningită sau sepsis, potrivit unei postări făcute de Florian Bodog, pe Facebook , la începutul lunii aprilie.

stefan florin 27.04.2017 14:18:38

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 647217)
Rămâne în dezbatere :)

la urmatorul sinod :)

cristiboss56 27.04.2017 18:53:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 647501)
la urmatorul sinod :)

Nu se știe niciodată. . . :)

cristiboss56 04.05.2017 00:07:35

Mai mult de 80% dintre respondenții unui sondaj realizat de IRES arată că românii sunt pentru vaccinare, considerând că beneficiile acesteia „sunt mai mari decât riscurile reacțiilor adverse”. Această convingere se manifestă mai tare odată cu vârsta mai mare a participanților la studiu. Potrivit aceluiași sondaj, 83% dintre participanții la cercetare cred că imunizarea cu vaccinurile din Schema națională de vaccinare reprezintă un lucru bun, întrucât copiii trebuie vaccinați, și 15% dintre persoane cred că unele vaccinuri nu sunt bune pentru copii. Acestora din urmă li se alătură 1% din eșantion, care cred că vaccinarea este un lucru rău pentru copii. Sondajul IRES mai relevă și faptul că 31% dintre cei intervievați au copii minori, iar 8% dintre părinți spun că au copii cu vârsta mai mică de un an. Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 1.011 persoane, în perioada 18-19 aprilie.

cristiboss56 04.05.2017 01:01:50

Când vine vorba de vaccinare, lucrurile au început să stea destul de prost, pe fondul curentului ”anti-vaxxers”, preluat și la noi de personaje, precum Olivia Steer, care aruncă în spațiul public pastile nocive pentru părinți, dar mai ales pentru copii. Ministerul Sănătății a publicat pe site proiectul pentru legea vaccinării, care a intrat în dezbatere publică. În cadrul acestei legi, există obligații pentru părinți, dar și sancțiuni pentru nerespectarea acestora.

Legea vaccinării: care sunt vaccinurile obligatorii

Schema națională de imunizare conține patru vaccinuri obligatorii, iar acestea sunt administrate în opt doze pe parcursul copilăriei:

BCG: administrat la maternitate;
HEXAVENET: administrat la 2, 4 și 11 luni;
ROR: administrat la 12 luni;
TETRAVALENT: administrat la 6 și 14 ani.
Legea vaccinării: care sunt obligațiile părinților sau ale reprezentanților legali

Părinții sau reprezentanții legali ai copiilor au o serie de obligații, care se regăsesc în articolul 24 al proiectului pentru legea vaccinării: astfel, aceștia trebuie să își prezinte copilul la medicul de familie sau la alt furnizor de servicii medicale pentru realizarea vaccinurilor corespunzătoare vârstei. De asemenea, părinții trebuie să se prezinte la convocarea Comisiei Județene de Vaccinare sau a Municipiului București.

Dacă există părinți plecați din țară și copiii sunt lăsați în grija altor persoane, părinții trebuie să notifice în scris medicul de familie cu privire la numele persoanei care va însoți minorul la vaccinare.

Este important de menționat că școlile vor fi obligate să verifice dacă minorii au fost vaccinați conform planurilor. În cazul copiilor nevaccinați, se poate lua măsura suspendării acestora de la cursuri, în perioada unei epidemii.

Legea vaccinării: care sunt sancțiunile în caz de nevaccinare

Legea vaccinării nu vine, la acest moment, cu un capitol dedicat pentru sancțiuni cu privire la nevaccinarea minorilor de către părinți. Există o mențiune, la articolul 11, paragraful 4, litera n, conform căreia Comisiile Județene de Vaccinare, sau cea a Municipiului București, pot sesiza instituțiile abilitate cu privire la infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului, dacă minorul a împlinit vârsta de 3 ani și nu a beneficiat de vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, spune că un nou capitol de sancțiuni în legea vaccinării va apărea în urma dezbaterilor publice cu privire la conținutul legii, conform portalinvatamant.ro.

simpllu 04.05.2017 08:30:55

Unul dintre cei mai renumiți medici din România, dr. Răzvan Constantinescu, este împotriva vaccinării obligatorii: Orice vaccin implică riscuri... NU există nimic obligatoriu în privința propriului corp

http://www.activenews.ro/stiri-sanat...ui-corp-142917

simpllu 04.05.2017 08:34:23

Dr. Pavel Chirilă, scrisoare deschisă pentru Iohannis, Dragnea și Grindeanu: Am vaccinat mii de copii și am vazut multe reacții adverse, unele foarte grave. Injectarea unei substanțe în trupul unui om fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui”

http://www.activenews.ro/stiri-sanat...binelui-142961

cristiboss56 04.05.2017 08:40:40

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647909)
NU există nimic obligatoriu în privința propriului corp

Viața . . ., ca dar poate fi considerată "obligatorie", altfel eutanasierea practicată în unele țări poate fi considerată perfect legală.
Până la urmă, ce este al nostru ?

simpllu 04.05.2017 08:40:44

Dezbaterea despre vaccinuri de la Parlament, un SIMULACRU. Mărturia unui medic prezent la discuții: Mi-a amintit de vechile ședințe de partid cu iz comunist, în care erau înfierați amarnic cei care aveau o opinie diferită de cea a sistemului

http://www.activenews.ro/stiri-sanat...temului-142913

simpllu 04.05.2017 08:42:25

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 647911)
Viața . . ., ca dar poate fi considerată "obligatorie", altfel eutanasierea practicată în unele țări poate fi considerată perfect legală.
Până la urmă, ce este al nostru ?

Nimic! Viața nu înseamnă vaccinare. :)

cristiboss56 04.05.2017 08:44:02

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647912)
[b]Dezbaterea despre vaccinuri de la Parlament, un SIMULACRU.

Oare numai despre vaccinuri , dezbaterea în "Parlament" este un SIMULACRU ???

cristiboss56 04.05.2017 08:46:33

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647913)
Nimic! Viața nu înseamnă vaccinare. :)

Eu m-am referit la afirmația că împotriva corpului nostru nimic nu este obligatoriu :)
Lasă loc de interpretare pentru unii "teoreticieni" atei :)

simpllu 04.05.2017 08:55:49

CODUL DE DEONTOLOGIE MEDICALĂ

Capitolul II, Articolul 11
Acordarea și retragerea consimțământului

(1)Nicio intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.
(2)În aceleași condiții, consimțământul se poate retrage în orice moment de persoana vizată.
(3)Dispozițiile privind retragerea consimțământului sunt valabile și în ceea ce privește consimțământul exprimat, în condițiile legii, de altă persoană sau instituție decât persoana respectivă.

simpllu 04.05.2017 08:58:12

Aticolul 12
Consimțământul în cazul minorilor

(1)Atunci când, conform legii, un minor nu are capacitatea de a consimți la o intervenție, aceasta nu se poate efectua fără acordul reprezentantului său, autorizarea unei autorități sau a unei alte persoane ori instanțe desemnate prin lege.
(2)Medicul, în funcție de vârsta și gradul de maturitate a minorului și numai strict în interesul acestuia, poate lua în considerare și părerea minorului.

simpllu 04.05.2017 09:05:50

Cine sunt cei 23 de copii care au murit, conform datelor oficiale, din cauza rujeolei. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor precizează că decesele au apărut „la persoane care au fost imunocompromise sau au avut alte co-morbidități”

http://www.activenews.ro/stiri-sanat...iditati-142884

Un bebeluș de 11 luni din Biled (Timiș) a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. „Bebelușul a fost internat la sfârșitul lunii iulie la Secția de Terapia Intensivă. A stat mult în comă, a fost intubat o lună, iar la sfârșitul lunii august a murit. Avea o boală genetică care nu permitea să se formeze anticorpi. Virusul rujeolei a dat boala, care se transmite pe cale respiratorie și de aici ajunge în sânge, se contaminează mucoasele. În acest caz, a dus la insuficiență respiratorie, pentru că acest copil suferea de o boală genetică foare gravă”, a explicat Virgil Musta, medic la Clinica de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. CNSCBT spune despre acest copil doar că avusese „spitalizări prelungite, având în antecedente bronșiolita emfizematoasă, otită medie supurată”.

AlinB 09.05.2017 16:08:25

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 647910)
Dr. Pavel Chirilă, scrisoare deschisă pentru Iohannis, Dragnea și Grindeanu: Am vaccinat mii de copii și am vazut multe reacții adverse, unele foarte grave. Injectarea unei substanțe în trupul unui om fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui”

http://www.activenews.ro/stiri-sanat...binelui-142961

Pai da, daca e sa punem problema asa doar homeopatia (aoa chioara) nu face sigur nici un rau.
Dar nici bine.
Oricum, stim ca domnu' P.C. e mare fan al homeopatiei, pai cat poti sa castigi dintr-o injectie? Oricine poate face o injectie.
Ca vraci insa..

Ok, obligativitatea vaccinari, prin efect de lege, e aberanta, nu stiu daca mai exista asa ceva in vreo tara.
Dar nici astia din echipa de la extrema cealalta nu sunt mai breji.

AlinB 09.05.2017 16:14:37

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 647199)

Dom' doctor poate confundati varicela cu variola.

Mai scoateti nasul din maculatura medicala ca cea produsa de Hahnemann & urmasii.

CristianR 09.05.2017 16:59:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 648224)
Ok, obligativitatea vaccinari, prin efect de lege, e aberanta, nu stiu daca mai exista asa ceva in vreo tara.
Dar nici astia din echipa de la extrema cealalta nu sunt mai breji.

Da, să obligi pe toată lumea parcă nu e în regulă. Pe de altă parte, însă, problema vaccinării nu e corect să o pui individual, pentru că e limpede că îi priveste pe toti ceilalti, nu doar pe copilul tău.

Cântărind riscurile, care sunt si de o parte, si de cealaltă, mie mi se pare că balanta ar trebui să încline către vaccinare. Dar acordul sau dezacordul cred că trebuie să si-l dea părintii copiilor din colectivitătile din care ei fac parte - grădinită sau scoală.

Dacă majoritatea dintr-o colectivitate e pentru, să se supună toti; iar dacă e împotrivă, la fel. Trebuie să aleagă între două riscuri, în fond, si să aprecieze ei care e de preferat.

Pentru că ăsta e caracterul bolii: e colectivă, nu individuală.

suslik 09.05.2017 22:08:50

Alin si Cristian, eu merg pe aceeasi linie cu d-na Steer, dl. Capsali, si dl. dr. Pavel Chirila.

AlinB 09.05.2017 22:51:04

wow..inca o vedeta...plecaciuni alteta..ne-ai convins pe toti.

suslik 09.05.2017 22:55:23

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 648246)
wow..inca o vedeta...plecaciuni..ne-ai convins pe toti.

Nu fi rautacios. Ce ai contra antivaxxerilor? Cel putin, Mihnea Dragomir si Pavel Chirila sint medici practicanti. Tu esti medic?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:08:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.