Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Răzbunarea rușilor! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18690)

cristiboss56 09.11.2016 11:56:04

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635317)
Pregateste-te sa fii vandut din nou rusilor.
Iar Rusia iti va plati scurt: pt ca ai avut tupeul sa-ti instalezi scut impotriva imperiul Rus, Rusia va sustine independenta Tinutului Secuiesc, in plus Rusia va sustine Ungaria pt recastigarea Transilvaniei.
Pt ca "sorry my friend.It's nothing personal, it's just BUSINESS !!!!"
Repetam istoria pt ca politicieni nostrii n-au inteles-o.

It's nothing personal, it's just business.

Nu numai politicienii nu înțeleg anumite lucruri , vezi opinia lui Dragos :)
Apoi , toate aceste aspecte au o mare legătură cu Religia si cu multe profeții autentice .
In fine , cu Dumnezeu înainte :)

DragosP 09.11.2016 12:34:19

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 635318)
Nu numai politicienii nu înțeleg anumite lucruri , vezi opinia lui Dragos :)

Dragule, de când ne chemai la rivaluție anu' trecut, în ceea ce te privește sunt mai rezervat privind opiniile politice.

Florinvs 09.11.2016 12:47:20

Citat:

Iar Rusia iti va plati scurt: pt ca ai avut tupeul sa-ti instalezi scut impotriva imperiul Rus, Rusia va sustine independenta Tinutului Secuiesc, in plus Rusia va sustine Ungaria pt recastigarea Transilvaniei.

It's nothing personal, it's just business, dar stii de ce ? Pentru ca Trump este business man.Trump poate face multi bani cu Rusia, dar mai mult Trump este adeptul curentului izolationist, insular, egoist-egocentric. Ce inseamna asta ?
Pai asta inseamna asa: atat timp cat America are problemele ei, fuck anyone else.Dupa ce America isi rezolva toate problemele sale si redevine puterea no 1 , de abia atunci isi aduce aminte ca ar mai exista si alte state ale caror securitate depind de America.

Vezi tu, in lumea business-ului daca tu reprosezi partenerului tau, ca te neglijeaza si ca nu-ti da ceea ce ti-a promis verbal, inseamna ca esti tufa de venetia, vaca de elvetia.

Practic SUA isi va lua mainile de pe celelalte state si va lasa la voia sortii acele state mici.Dar cum ramane cu statele care sunt "parteneri strategici nato ai SUA impotriva Rusia "?
pai la Trump partneri inseamna afaceri.Deci daca vrei sa redevii "partener" trebuie sa platesti si inca mult mai mult.
Apoi ca businesmann, Trump vede NATO ca pe un holding unde SUA este actionar principal.Imi aduce profit finaciar ?
Daca da bine, insa daca NU, atunci ma retrag din NATO ca nu-mi aduce bani si profit si caut alte chestii

Pregateste-te pt ca daca nu ai o gandire pragmatica n-o sa intelegi cine te-a lovit si cu ce.
Eu il inteleg pe Trump ca business man , pt ca stiu cum este acest domeniu.

Doar atat mai zic: Trump are un discurs asemenea lui Hitler.Hitler a castigat alegerile promitand ca va face Germania "great again".Trump are acelasi slogan:"Make America great again".
Pai cum poti sa ai castiguri imediate si imense si putere ? facand RAZBOAIE cu varsare de sange.

Bun, dumneavoastra credeti ca daca ar fi castigat Hillary Clinton alegerile din SUA, ar fi ajutat cu ceva ceea ce trebuie sa fie principalul obiectiv in politica externa romaneasca- si anume unirea cu Republica Moldova ?! Credeti ca daca ar fi castigat Hillary Clinton alegerile in SUA, SUA ar fi sprijint printr-o actiune militara masiva Republica Moldova ca sa lichideze regimul criminal de la Tiraspol ?! Eu zic ca nu!

Asadar pentru noi romanii, de pe ambele maluri ale Prutului, si pentru idealul unionist, cred ca prea putina relevanta are cine castiga alegerile din SUA! Oricum SUA vor duce acceiasi politica de dezinteres fata de Republica Moldova si implicit fata de poporul roman!

Pe noi ca romanii cred ca mult mai mult ar trebui sa ne preocupe alegerile prezidentiale de la Chisinau, nu cele din SUA!

Copacel 09.11.2016 13:02:12

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635321)
Bun, dumneavoastra credeti ca daca ar fi castigat Hillary Clinton alegerile din SUA, ar fi ajutat cu ceva ceea ce trebuie sa fie principalul obiectiv in politica externa romaneasca- si anume unirea cu Republica Moldova ?!

Nope.Dar unirea cu Moldova eu n-o vad nicidecum un obiectiv principal in politica romaneasca.Parerea mea este ca urmarirea unui astfel de obiectiv este o declaratie de razboi la adresa Rusie si Ucrainei.
Iar daca altii nu inteleg de ce, atunci nu-si dau seama de politica internationala.

Pe de-o parte daca ar fi ajuns Hilary presedinte atunci ar fi indemnat la o astfel de unire cu Moldova cu scopul de a provoca Rusia sa ne declare razboi astfel
incat America sa intre in razboi cu Rusia, implicant in acest macel Ucraina/Moldova/Romania si Rusia.
Astfel America si-ar fi rezvolvat conflictele militare ale sale pe teritoriile altor state, folosindu-se de acele state ca pe carpe.O regula de baza este sa-ti desfasori conflictele militare pe teritoriile altor tzari.Regula care o aplica atat USA cat si Rusia.Vezi carpa de sters pe jos numita Ucraina. O astfel de "unire" cum sustii unul nu ar face decat sa aduauge alte carpe de sters pe jos:Romania si Moldova.

Din acest macel singurii care ar fi castigat ar fi fost coporatiile de ARMAMENT sau military-industrial-complex.
Sa-ti macelaresti familia si pe tine pt buzunarele de pe Wall-Street trebuie sa fii cel mai retardat om din lume, caz in care isi merita soarta.

Moldova vrea unire cu Romania ca sa intre in UE, astfel incat sa pleaca si moldovenii la munca in UE cum pleaca romanii caz in care oricam s-ar creea conflicte pt ca in Europa moldovenii si romanii s-ar incalca reciproc pt locurile de munca aducand aceste conflicte in tzara, situatie de care s-ar bucura Rusia in politica sa externa.

Multi discuta despre unirea asta de parca ar muta mobila prin casa, numai noi si Moldova existam, celelalte tari din zone nu exista sau celelalte puteri mari nu exista. Este o prostie sa judeci asa.
Ca daca eu as fi Rusia, atat timp cat tu Romania esti sub pasalac american
nu ti-a permite nici o unire .Iar daca ai incerca ceva in acest sens, as interveni imediat.
Eu daca as fi Rusia , ti-as permite unira cu Moldova numai daca atat Moldova si Romania ar fi pasalacuri rusesti , si amandou mi-ar fi vasale mie.De ce ?
Simplu: pt ca daca ambele state imi sunt vasale , unirea celor doua nu ma afecteaza, ca oricum eu sunt la putere in amberle.De fapt nici nu ma intereseaza daca s-ar uni sau nu, atat timp cat eu le controlez pe ambele.

De asemeni aceiasi perspectiva este valabila si dpdv al politicii USA.

Florinvs 09.11.2016 13:12:04

Ca roman, imi doresc din suflet sa se realizeze aceasta unire a Romaniei cu Republica Moldova, cat mai repede!

Daca romanii de pe ambele maluri ale Prutului ar dori din tot sufletul asta, daca miscarea unionista se va dezvolta, nici Rusia si nici altcineva nu va putea impiedica realizarea acestei uniri!

Bineinteles, atunci când se va realiza aceasta Unire, Republica Moldova se va uni cu romania fara Transnistria!

Dar aceasta unire nu trebuie gandite ca pe ceva indreptat impotriva Rusiei! Unionistii adevarati si lucizi nu privesc aceasta ca pe un act indreptat impotriva Rusiei.
De altfel, Rusia nu are de ce sa se teama si mai ales nu are ce pierde in eventualitatea unirii Republicii Moldova cu Romania.

Nu au de ce sa se teama de aceasta nici etnicii rusi care traiesc astazi in Republica Moldova! Coruptia de astazi din Republica Moldova, nivelul de trai extrem de redus de acolo i afecteaza si pe ei! Credeti ca un etnic rus pensionar de la Balti , care are pensia de cateva sute de lei moldovenesti, este bucuros de traiul sau de astazi din Republica Moldova ?!

cristiboss56 09.11.2016 13:14:54

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635320)
sunt mai rezervat privind opiniile politice.

Dragule , dacă esti rezervat , rezervat sa fi , nu faci nici un comentariu, ,adică rămâi rezervat :)

Copacel 09.11.2016 13:15:44

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635324)
Ca roman, imi doresc din suflet sa se realizeze aceasta unire a Romaniei cu Republica Moldova, cat mai repede!

Daca romanii de pe ambele maluri ale Prutului ar dori din tot sufletul asta, daca miscarea unionista se va dezvolta, nici Rusia si nici altcineva nu va putea impiedica realizarea acestei uniri!

Bineinteles, atunci când se va realiza aceasta Unire, Republica Moldova se va uni cu romania fara Transnistria!

Dar aceasta unire nu trebuie gandite ca pe ceva indreptat impotriva Rusiei! Unionistii adevarati si lucizi nu privesc aceasta ca pe un act indreptat impotriva Rusiei.
De altfel, Rusia nu are de ce sa se teama si mai ales nu are ce pierde in eventualitatea unirii Republicii Moldova cu Romania.

Nu au de ce sa se teama de aceasta nici etnicii rusi care traiesc astazi in Republica Moldova! Coruptia de astazi din Republica Moldova, nivelul de trai extrem de redus de acolo i afecteaza si pe ei! Credeti ca un etnic rus pensionar de la Balti , care are pensia de cateva sute de lei moldovenesti, este bucuros de traiul sau de astazi din Republica Moldova ?!

Matale nu intelegi o chestie elementara: iti trebuie o zona de BUFFER intre interesele marilor puteri altfel ies scurt-circuite cu varsare de sange.
Tu ai inteles ceva din ce am scris mai sus ?
Romanii in majoritatea lor, i-au de-a buna tot ce prind si aud, cand de fapt in realitate este doar un business provoat agresiv de un marketing politic. Atat tot.Business, asta e tot ce conteaza pt majoritatea politicii de pe glob.

cristiboss56 09.11.2016 13:17:18

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635323)
Nope.Dar unirea cu Moldova eu n-o vad nicidecum un obiectiv principal in politica romaneasca.Parerea mea este ca urmarirea unui astfel de obiectiv este o declaratie de razboi la adresa Rusie si Ucrainei.
Iar daca altii nu inteleg de ce, atunci nu-si dau seama de politica internationala.

Pe de-o parte daca ar fi ajuns Hilary presedinte atunci ar fi indemnat la o astfel de unire cu Moldova cu scopul de a provoca Rusia sa ne declare razboi astfel
incat America sa intre in razboi cu Rusia, implicant in acest macel Ucraina/Moldova/Romania si Rusia.
Astfel America si-ar fi rezvolvat conflictele militare ale sale pe teritoriile altor state, folosindu-se de acele state ca pe carpe.O regula de baza este sa-ti desfasori conflictele militare pe teritoriile altor tzari.Regula care o aplica atat USA cat si Rusia.Vezi carpa de sters pe jos numita Ucraina. O astfel de "unire" cum sustii unul nu ar face decat sa aduauge alte carpe de sters pe jos:Romania si Moldova.

Din acest macel singurii care ar fi castigat ar fi fost coporatiile de ARMAMENT sau military-industrial-complex.
Sa-ti macelaresti familia si pe tine pt buzunarele de pe Wall-Street trebuie sa fii cel mai retardat om din lume, caz in care isi merita soarta.

Moldova vrea unire cu Romania ca sa intre in UE, astfel incat sa pleaca si moldovenii la munca in UE cum pleaca romanii caz in care oricam s-ar creea conflicte pt ca in Europa moldovenii si romanii s-ar incalca reciproc pt locurile de munca aducand aceste conflicte in tzara, situatie de care s-ar bucura Rusia in politica sa externa.

Multi discuta despre unirea asta de parca ar muta mobila prin casa, numai noi si Moldova existam, celelalte tari din zone nu exista sau celelalte puteri mari nu exista. Este o prostie sa judeci asa.
Ca daca eu as fi Rusia, atat timp cat tu Romania esti sub pasalac american
nu ti-a permite nici o unire .Iar daca ai incerca ceva in acest sens, as interveni imediat.
Eu daca as fi Rusia , ti-as permite unira cu Moldova numai daca atat Moldova si Romania ar fi pasalacuri rusesti , si amandou mi-ar fi vasale mie.De ce ?
Simplu: pt ca daca ambele state imi sunt vasale , unirea celor doua nu ma afecteaza, ca oricum eu sunt la putere in amberle.De fapt nici nu ma intereseaza daca s-ar uni sau nu, atat timp cat eu le controlez pe ambele.

De asemeni aceiasi perspectiva este valabila si dpdv al politicii USA.

Încet , încet, gândești ca un adevărat Copac , cu multă înțelepciune :)

DragosP 09.11.2016 13:20:13

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 635325)
Dragule , dacă esti rezervat , rezervat sa fi , nu faci nici un comentariu, ,adică rămâi rezervat :)

Este datoria mea de creștin să atrag atenția cuiva atunci când cred că o ia ușor-ușor pe arătură.
Ceea ce am făcut și acum și acu' un an.

Ca să fiu în ton cu evenimentele, DragosP out.

cristiboss56 09.11.2016 13:22:49

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635329)
Este datoria mea de creștin să atrag atenția cuiva atunci când cred că o ia ușor-ușor pe arătură.
Ceea ce am făcut și acum și acu' un an.

Ca să fiu în ton cu evenimentele, DragosP out.

Același lucru o fac si eu , privind la aratura ta :)
Colaborăm, deci si prin urmare . . .:)

Florinvs 09.11.2016 13:30:59

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635326)
Matale nu intelegi o chestie elementara: iti trebuie o zona de BUFFER intre interesele marilor puteri altfel ies scurt-circuite cu varsare de sange.
Tu ai inteles ceva din ce am scris mai sus ?
Romanii in majoritatea lor, i-au de-a buna tot ce prind si aud, cand de fapt in realitate este doar un business provoat agresiv de un marketing politic. Atat tot.Business, asta e tot ce conteaza pt majoritatea politicii de pe glob.

Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu dumneavoastra! I-am cunoscut pe basarabeni, am si neamuri acolo, si afirm cu tarie ca in Basarabia exista romani patrioti, care sa-si doreasca unirea cu Romania!

Indiferent de politica mondiala, indiferent de ce parere are SUA sau Rusia, constiinta nationala a unui popor nu se discuta, ci se afirma!

Nu tot ceea ce conteaza pe lumea asta sunt banii sau interesele politice!

Va alarmati degeaba daca spuneti ca prin unirea Republicii Moldova cu Romania s-ar intampla nu stiu ce razboaie sangeroase! Nu se va intampla nimic din ce spuneti dumneavoastra, iar atat Rusia cat si SUA vor trebui sa accepte fara discutie rezultatele unui referendum unionist!

Dar asta daca am aveea si politicieni patrioti si nationalisti, pro-uninisti, care sa fie la putere atat la Chisinau cat si la Bucuresti! Sper ca alegerile de la Chisinau (asta ar trebui sa ne intereseze) sa le castige Maia Sandu!

cristiboss56 09.11.2016 13:45:39

Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite marchează începutul unei "noi ere" în politica mondială, a declarat miercuri prim-ministrul italian Matteo Renzi, care își exprimase sprijinul pentru contracandidata democrată Hillary Clinton, informează agenția DPA.

cristiboss56 09.11.2016 13:47:32

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a făcut apel miercuri la președintele american ales Donald Trump ''să respecte'' acordurile internaționale încheiate de țara sa, în condițiile în care alegerea candidatului republican la Casa Albă a dat naștere la incertitudini privind menținerea acordului nuclear iranian din 2015, relatează AFP și Reuters.

stefan florin 09.11.2016 13:58:34

Citat:

It's nothing personal, it's just business, dar stii de ce ? Pentru ca Trump este business man.Trump poate face multi bani cu Rusia, dar mai mult Trump este adeptul curentului izolationist, insular, egoist-egocentric. Ce inseamna asta ?
Pai asta inseamna asa: atat timp cat America are problemele ei, fuck anyone else.Dupa ce America isi rezolva toate problemele sale si redevine puterea no 1 , de abia atunci isi aduce aminte ca ar mai exista si alte state ale caror securitate depind de America.

Vezi tu, in lumea business-ului daca tu reprosezi partenerului tau, ca te neglijeaza si ca nu-ti da ceea ce ti-a promis verbal, inseamna ca esti tufa de venetia, vaca de elvetia.

Practic SUA isi va lua mainile de pe celelalte state si va lasa la voia sortii acele state mici.Dar cum ramane cu statele care sunt "parteneri strategici nato ai SUA impotriva Rusia "?
pai la Trump partneri inseamna afaceri.Deci daca vrei sa redevii "partener" trebuie sa platesti si inca mult mai mult.
Apoi ca businesmann, Trump vede NATO ca pe un holding unde SUA este actionar principal.Imi aduce profit finaciar ?
Daca da bine, insa daca NU, atunci ma retrag din NATO ca nu-mi aduce bani si profit si caut alte chestii

Pregateste-te pt ca daca nu ai o gandire pragmatica n-o sa intelegi cine te-a lovit si cu ce.
Eu il inteleg pe Trump ca business man , pt ca stiu cum este acest domeniu.

Doar atat mai zic: Trump are un discurs asemenea lui Hitler.Hitler a castigat alegerile promitand ca va face Germania "great again".Trump are acelasi slogan:"Make America great again".
Pai cum poti sa ai castiguri imediate si imense si putere ? facand RAZBOAIE cu varsare de sange.

uiti ca mai exista si Dumnezeu? Inca mai exista oameni buni pe lumea asta care, datorita lor, Dumnezeu o permita sa fie pace in lume

Copacel 09.11.2016 14:20:19

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635331)
Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu dumneavoastra! I-am cunoscut pe basarabeni, am si neamuri acolo, si afirm cu tarie ca in Basarabia exista romani patrioti, care sa-si doreasca unirea cu Romania!

Si parintii mei tot din Basarabia sunt.Bunicul meu a murit in al doilea razboi mondial atras tot de acesta himera numita "visul unirii" fara sa stie ca facea de fapt politica de ingrosare a buzunarelor mariilor bancheri.

Copacel 09.11.2016 14:24:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635336)
uiti ca mai exista si Dumnezeu? Inca mai exista oameni buni pe lumea asta care, datorita lor, Dumnezeu o permita sa fie pace in lume

Gresit. Matale uiti ca marturisirea de credinta care te duce pe poarta Raiului este marturisirea credinte in vreme de razboi.
De asemenea mai citeste si Leveticul 26 si sa vezi tu acolo asemanari cu prezentul tinand cont de starea duhovniceasca a acestui popor.

Copacel 09.11.2016 14:30:52

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635331)
Va alarmati degeaba daca spuneti ca prin unirea Republicii Moldova cu Romania s-ar intampla nu stiu ce razboaie sangeroase! Nu se va intampla nimic din ce spuneti dumneavoastra, iar atat Rusia cat si SUA vor trebui sa accepte fara discutie rezultatele unui referendum unionist!
Dar asta daca am aveea si politicieni patrioti si nationalisti, pro-uninisti, care sa fie la putere atat la Chisinau cat si la Bucuresti! Sper ca alegerile de la Chisinau (asta ar trebui sa ne intereseze) sa le castige Maia Sandu!

Of, of, of.... bre cum gandesti asa iti traiesti si viata.Numai bine.

PS:unirea principatelor romane s-a facut tot la intereserul marilor puteri.
Ia harta din 1917 si te uita ce se intampla atunci.Aveau nevoie ca aici in balcani cele 3 tzari sa fie unite, astfel incat unirea garanta un consens care actiona in primul rand in interesul marilor puteri. si apoi al tau.

Marile puteri te-au unit, tot marile puteri te pot distruge . De ce sa se intample asa ? Pentru ca poporul de atunci cat si cel de acum nu mai era
poporul de pe vremea lui Stefan Cel Mare, in sensul ca razboaiele nu mai erau purtate pt aparerea credintei ci erau purtate in realitate pentru interese economice iar Dumnezeu nu ia parte la asemenea marsavii.

Marea manipulare provine din faptul ca tie iti zic ca te duci la razboi pt apararea tzarii cand in realitate de fapt te duci la razboi pt apararea buzunarelor marilor bancheri.
De ce nu s-a aflat asta de la veteranii de razboi ? Simplu, pt ca majoritatea si-au dat seama pe front dar insa au fost omorati in razboi (deci posibili martori s-au dus) iar cei care au supravietuit fie nici pana acum nu si-au dat seama ca au fost folositi pe alte interese/fie nu pot accepta ca au fost atat de prosti si au crezut in baliverne si atunci de rusine tac din gura.

stefan florin 09.11.2016 14:36:48

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635341)
Gresit. Matale uiti ca marturisirea de credinta care te duce pe poarta Raiului este marturisirea credinte in vreme de razboi.

crestinismul este o religie a pacii.Ce, pe timp de pace nimeni nu mai intra in Rai?
Citat:

De asemenea mai citeste si Leveticul 26 si sa vezi tu acolo asemanari cu prezentul tinand cont de starea duhovniceasca a acestui popor.
starea duhovniceasca a poporului, numai Dumnezeu o stie cu adevarat. Cum am mai spus, in Romania mai sunt oameni cu buni (adevarati stalpi si tarii) care datorita lor bunul Dumnezeu are grija de acesta tara. Sa nu uitam, doar pentru 10 drepti, Dumnezeu nu ar fi distrus Sodoma si Gomora

Copacel 09.11.2016 14:41:46

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635346)
crestinismul este o religie a pacii.Ce, pe timp de pace nimeni nu mai intra in Rai?

Iar eu stiam ca sunt multi de la inaltime care duc razboi continuu cu noi pe toate planurile sub toate formele, pesemne ca avem religii diferite.
Citat:

starea duhovniceasca a poporului, numai Dumnezeu o stie cu adevarat. Cum am mai spus, in Romania mai sunt oameni cu buni (adevarati stalpi si tarii) care datorita lor bunul Dumnezeu are grija de acesta tara
Hai ca o poti ghici si singur. In plus nu oamenii acestei tzari conduc Romania.
Mai omule tzara noastra din 2008 are visteria goala in sensul ca traieste din imprumuturi ca sa doar mananci , iar peste 60 % din terenurile arabile ale acestei tzari au fost cumparate de holdinguri, pe care nu cultiveaza nimic
tocmai ca sa te imprumuti de bani pt a importa mancare proasta la preturi de calitate de I => profituri uriase facute de altii pe stomacul tau.
Totul este un business.
Ia vezi tu la Leveticul 26 mai bine ce spune acolo.

Florinvs 09.11.2016 14:44:13

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635339)
Si parintii mei tot din Basarabia sunt.Bunicul meu a murit in al doilea razboi mondial atras tot de acesta himera numita "visul unirii" fara sa stie ca facea de fapt politica de ingrosare a buzunarelor mariilor bancheri.

Cei care au luptat pentru unirea Basarabiei cu Romania in 1918, cei care au luptat in al doilea razboi mondial pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica, cei care au tinut aprinsa flacara romanismului si care s-au opus deznationalizarii romanilor din Basarabia dupa 1945, cei care au suferit si murit in Gulagul sovietic din aceasta pricina, cei care au luptat la sfarsitul anilor 80- începutul anilor 90- pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica si care au contribuit la promovarea valorilor nationale romanesti in Basarabia si la reafirmarea constiintei nationale romanesti acolo (precum Mircea Druc, Leonida Lari, Grigore Vieru, Ion Hadarca, Gheorghe Ghimpu, Ilie Ilascu si multi altii), au facut acest lucru in mod dezinteresat, din pur patriotism, si merita toata cinstea si aprecierea noastra! Cinste lor!

Iar actiunea militara a Romaniei din 1941 a fost una perfect normala, legitima si morala, vizând eliberarea unor teritorii romanesti ocupate in 1940 de catre URSS.
In momentul când Ion Antonescu (pe care-l consider un mare patriot si un bun militar, dar care, ca om politic, a comis si unele erori) a dat celebrul ordin Ostasi, va ordon sa treceti Prutul!, a fost sustinut de liderii principalelor partide politice de atunci (PNL si PNT), de regele Mihai intai si de marea majoritate a opinii publice romanesti.

Dar mai multe despre istoria Basarabiei si perspectiva unirii Republicii Moldova cu Romania, putem discuta la topicul dedicat pentru aceasta!

Iar ca sa încheiem si acest topic, cred ca prea putin ne afecteaza cine a castigat alegerile prezidentiale in SUA! In Romania astazi sunt cu totul alte probleme grave (starea agriculturii, coruptia, saracia, starea mai mult decat precare a infrastructurii feroviare, sanatatea, educatia, etc).

DragosP 09.11.2016 14:46:01

Din Alaska în Hauai, soroșiștii strigă "vaai!"

CristianR 09.11.2016 14:56:36

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635348)
iar peste 60 % din terenurile arabile ale acestei tzari au fost cumparate de holdinguri, pe care nu cultiveaza nimic
tocmai ca sa te imprumuti de bani pt a importa mancare proasta la preturi de

Eu cred că dezinformezi. E vorba, de fapt, de 30%, iar pe locul întâi sunt italienii, apoi spaniolii, mi se pare, care cumpără în scop speculativ în general. Mai sunt și din țările arabe, care duc lipsă de pământ fertil.

Ca atare, mă întreb cât preț putem pune pe celelalte afirmații ale tale.

Copacel 09.11.2016 16:16:58

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 635352)
Eu cred că dezinformezi. E vorba, de fapt, de 30%, iar pe locul întâi sunt italienii, apoi spaniolii, mi se pare, care cumpără în scop speculativ în general. Mai sunt și din țările arabe, care duc lipsă de pământ fertil.

http://www.economica.net/studiu-ue-a...ul_109876.html
Dar si astia se inseala. In tara unde coruptia este de 99 % tu crezi ca se poate pune baza pe informatii oficiale ? :))
Tu iei de-buna informatiile oferite de catre un sistem de guvernare care nu-ti mai publica cosul zilnic ?:))
Pai in celelalte tari cosul zilnic se publica zilnic.In Romania nu se mai publica efectiv ca sa nu va luati campii.

Citat:

Pune pret cat vrei tu si cum vrei tu.Cum gandesti asa traiesti.

Copacel 09.11.2016 16:37:27

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635350)
Cei care au luptat pentru unirea Basarabiei cu Romania in 1918, cei care au luptat in al doilea razboi mondial pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica, cei care au tinut aprinsa flacara romanismului si care s-au opus deznationalizarii romanilor din Basarabia dupa 1945, cei care au suferit si murit in Gulagul sovietic din aceasta pricina, cei care au luptat la sfarsitul anilor 80- începutul anilor 90- pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica si care au contribuit la promovarea valorilor nationale romanesti in Basarabia si la reafirmarea constiintei nationale romanesti acolo (precum Mircea Druc, Leonida Lari, Grigore Vieru, Ion Hadarca, Gheorghe Ghimpu, Ilie Ilascu si multi altii), au facut acest lucru in mod dezinteresat, din pur patriotism, si merita toata cinstea si aprecierea noastra! Cinste lor!

Pe care din pacate in afara de Biserica nimeni nu prea o arata.Arata-mi te rog un monument funerar inchinat sacrificiuljui de cotul Don.Nimic.Cucu.Toti se feresesc.
Soldatii romani au platit cu vietile lor tradarea generarilor lor, tradarea clasei politice.
Ia seama ca aliatii tai te-au vandut ca pe o carpa lepadata pe un bilet de hartie.Asta inseamna ca virgula conducatorii natiunii sa se bazeze
pe altii oameni si in Dumnezeu.

Citat:

Iar actiunea militara a Romaniei din 1941 a fost una perfect normala, legitima si morala, vizând eliberarea unor teritorii romanesti ocupate in 1940 de catre URSS.
Aliandu-te cu marele ANTIHRIST HITLER. Deci hai s-o judecam asa:
Eu chipurile crestin , ma aliez cu unul care arde mame, copii fratii si surori de vii in cuptoare sau ii gazeaza intai si apoi ii omoara, ca sa eliberez ....
Deja nu mai conteaza ce , pt ca eu insusi am devenit antihrist in acel moment.
Legitimitate da, morala omeneasca da, toate da.
Vezi tu mai Florine, ca sa poti alaturi de Hitler in razboi , trebuie sa impartaseti in secret ideile sale .Asta inseamna ca unii conducatori din aceea vreme frecventau cercuri comune unde ideile lui Hitler erau considerate pretioase.Beleaua este ca nu erau ale lui Hitler ci i-au fost date de Blavatschi,
adepta fanatica a luminii Luciferice.(vezi thule society sau mai bine zis Thule-Reichstag);
Citat:

In momentul când Ion Antonescu (pe care-l consider un mare patriot si un bun militar, dar care, ca om politic, a comis si unele erori) a dat celebrul ordin Ostasi, va ordon sa treceti Prutul!, a fost sustinut de liderii principalelor partide politice de atunci (PNL si PNT), de regele Mihai intai si de marea majoritate a opinii publice romanesti.
Dupa parerea mea Antonescu nu trebuia se se alieze cu fiara.
Apoi armata romana a fost folosita pe post de cobai.Ia a fost luat de nemti
ca sa le preia pierderile omensti.Adica acelasi statut de carpa.
Citat:

Dar mai multe despre istoria Basarabiei si perspectiva unirii Republicii Moldova cu Romania, putem discuta la topicul dedicat pentru aceasta!
N-ai ce sa discuti prea multe.Pur si simplu de fiecare data tarile straine
cand vor dorii sa-si faca bani din razboie vor relua iarasi "astfel de unirii"
mizand pe dorinta gloatelor.
Citat:

Iar ca sa încheiem si acest topic, cred ca prea putin ne afecteaza cine a castigat alegerile prezidentiale in SUA!
pe mine, deloc, pe altii insa din tzara ii va afecta serios din pacate.

Citat:

In Romania astazi sunt cu totul alte probleme grave (starea agriculturii, coruptia, saracia, starea mai mult decat precare a infrastructurii feroviare, sanatatea, educatia, etc).
Si daca tu crezi ca asta nu sunt rezultatul luptelor dintre marile puteri te inseli amarnic.
Regula numarul 1: du-ti razboaiele pe alte teritorii si nu pe teritorul tau.

Copacel 09.11.2016 16:41:08

De unde crezi CristianR ca iti vor da bani de pensie ? Din ce ai depus tu ?
Ce ai depus tu de-a lungul vietii sunt fie in offshore-uri straine fie au fost papati demult de altii.
Banii de pensie iti va da statul fie din imprumuturi fie din vanzare de active.
Iar pamantul arabil este un activ foarte ravnit de alte tzari. Suntem tzara cu cea mai permisiva legislatie de vanzare a terenurilor, spre deosebire de celelalte tzari din UE.Tu crezi ca o intamplare ? Normal.:43:

CristianR 09.11.2016 17:08:41

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635358)
http://www.economica.net/studiu-ue-a...ul_109876.html
Dar si astia se inseala. In tara unde coruptia este de 99 % tu crezi ca se poate pune baza pe informatii oficiale ? :))

„Până la 40%” e mai aproape de 30% decât de 60%.

Copacel 09.11.2016 17:11:29

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 635363)
„Până la 40%” e mai aproape de 30% decât de 60%.

Eu personal consider toata statistica care se face publica , cele mai mari minciuni. :35:

CristianR 09.11.2016 17:15:15

A, și atunci dublezi sau înjumătățești cifrele, după caz, ca să obții adevărul...

Copacel 09.11.2016 17:36:56

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 635366)
A, și atunci dublezi sau înjumătățești cifrele, după caz, ca să obții adevărul...

Fiecare cu informatiile pe care le are.

Florinvs 09.11.2016 17:39:18

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635359)
Pe care din pacate in afara de Biserica nimeni nu prea o arata.Arata-mi te rog un monument funerar inchinat sacrificiuljui de cotul Don.Nimic.Cucu.Toti se feresesc.
Soldatii romani au platit cu vietile lor tradarea generarilor lor, tradarea clasei politice.
Ia seama ca aliatii tai te-au vandut ca pe o carpa lepadata pe un bilet de hartie.Asta inseamna ca virgula conducatorii natiunii sa se bazeze
pe altii oameni si in Dumnezeu.

Aliandu-te cu marele ANTIHRIST HITLER. Deci hai s-o judecam asa:
Eu chipurile crestin , ma aliez cu unul care arde mame, copii fratii si surori de vii in cuptoare sau ii gazeaza intai si apoi ii omoara, ca sa eliberez ....
Deja nu mai conteaza ce , pt ca eu insusi am devenit antihrist in acel moment.
Legitimitate da, morala omeneasca da, toate da.
Vezi tu mai Florine, ca sa poti alaturi de Hitler in razboi , trebuie sa impartaseti in secret ideile sale .Asta inseamna ca unii conducatori din aceea vreme frecventau cercuri comune unde ideile lui Hitler erau considerate pretioase.Beleaua este ca nu erau ale lui Hitler ci i-au fost date de Blavatschi,
adepta fanatica a luminii Luciferice.(vezi thule society sau mai bine zis Thule-Reichstag);

Dupa parerea mea Antonescu nu trebuia se se alieze cu fiara.
Apoi armata romana a fost folosita pe post de cobai.Ia a fost luat de nemti
ca sa le preia pierderile omensti.Adica acelasi statut de carpa.

N-ai ce sa discuti prea multe.Pur si simplu de fiecare data tarile straine
cand vor dorii sa-si faca bani din razboie vor relua iarasi "astfel de unirii"
mizand pe dorinta gloatelor.

pe mine, deloc, pe altii insa din tzara ii va afecta serios din pacate.

Si daca tu crezi ca asta nu sunt rezultatul luptelor dintre marile puteri te inseli amarnic.
Regula numarul 1: du-ti razboaiele pe alte teritorii si nu pe teritorul tau.

In 1941, singura tara cu care se putea alia Romania, si singura tara care ne-a oferit sprijinul pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica, a fost Germania nazista!
Pur si simplu alta solutie nu exista atunci, si oricine ar fi fost in locul lui Ion Antonescu atunci ar fi procedat la fel!

Insa Ion Antonescu s-a aliat cu Germania nazista strict din considerente strategice si militare, si nu impartasea in nici un fel doctrina politica nazista!

Cateva dovezi sunt concludente in acest sens:

-In timpul "dictaturii" antonesciene, desi formal "interzise", partidele zise "istorice" (PNL si PNT) au continuat a functiona, iar liderii lor (Iuliu Maniu si Dinu Bratianu) si-au putut desfasura activitatea nestingheriti!

-Evrei din teritoriile aflate sub conducerea guvernului lui Ion Antonescu nu au fost trimisi spre lagarele mortii naziste, Ion Antonescu refuzand aplicarea "solutiei finale" a lui Hitler in privinta evreilor

-Prin educatie si prin convingere, Ion Antonescu era filo-britanic, in perioada interbelica fiind atasatul Romaniei la Londra. Dupa propriile sale declaratii, in razboiul americano-japonez, vroia sa castige SUA.

Principalul repros adus lui Ion Antonescu a fost decizia sa de continuarea a razboiului dincolo de Nistru! Evident ca ideal ar fi fost ca armata romana sa se opreasca la Nistru, dar, in conditiile militare si politice de atunci, nu stiu daca acest lucru ar fi fost posibil!

ioan67 10.11.2016 03:23:00

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635351)
Din Alaska în Hauai, soroșiștii strigă "vaai!"

Din Galati pan' la Braila
Sorosistii-arata....mila.
Din Braila in Galati
E doar un sir de carnati.

cristiboss56 10.11.2016 08:27:06

În urmă cu 27 de ani, pe 9 noiembrie, nemții dărâmau Zidul Berlinului - începutul unei Europe unite și libere. Pe 9 noiembrie 2016, Europa își vede principalul aliat politic, militar și economic cedând puterea unui personaj care a promis că va ridica ziduri, fizice și comerciale, relatează Ziarul Financiar.

Donald Trump, miliardar, om de afaceri, om de televiziune, noul președinte ales al Statelor Unite, a devenit cel mai puternic politician din lume, iar acest lucru a stârnit neliniște, mai ales în Europa, care vede cum se construiesc ziduri între state în propria ogradă.

Printre primele care s-au arătat îngrijorate după alegerile din SUA sunt companiile germane, care se tem de apariția protecționismului în relațiile comerciale transatlantice și în cele de la nivel global. Astfel de bariere ar frâna creșterea economică.

„Nu putem decât spera că Trump nu-și respectă promisiunile“, spune pentru Financial Times Thilo Brodtmann, directorul general al asociației producă*torilor de mașini-unelte VDMA. Dacă SUA recurg la protecționism, efectele se vor simți în toată lumea, crede el.

Bernhard Mattes, președintele Camerei Americane de Comerț din Germania, spune că „politicile protecționiste nu ar ajuta legăturile economice dintre cele două țări“.

„Alegerea lui Trump înseamnă, la fel ca referen*dumul pentru Brexit, renaționalizarea econo*miei. Aceasta înseamnă probleme pentru creștere și bunăstarea economică“, a explicat Ulrich Kater, economist-șef la Dekabank.

Marcel Fratzscher, președintele unui think tank economic, nu este chiar atât de pesimist. „Trump nu-și va putea respecta promisiunile electorale, adică retragerea din Organizația Mondială a Comerțului, sfârșitul comerțului liber cu Europa și altele“, a spus el.

În ultimul an Trump a amenințat că va impune tarife pentru importurile de autovehicule din Mexic pentru a proteja locurile de muncă din uzinele din SUA. Aceasta ar putea forța producătorii auto germani să reevalueze investițiile mari făcute în extinderea fabricilor auto din Mexic, notează Reuters.

„Ar trebui să trezească teamă faptul că SUA sub noul președinte, așa cum face acum China, se va concentra pe propria economie, în detrimentul comerțului și relațiilor internaționale“, spune VDA, o puternică organizație a industriei auto din Germania. SUA sunt cea mai mare piață din lume pentru autovehicule premium. Producătorii auto nemți au preferat să construiască fabrici în Mexic, o economie cu forță de muncă ieftină de unde se pot exporta fără taxe vamale mașini în SUA.

În iunie, BMW a pus bazele unei noi fabrici în orașul mexican San Luis Potosi și a promis că va investi 2,2 mld. dolari în regiune până în 2019. În septembrie, Audi a inaugurat o nouă fabrică, de 1,3 miliarde de dolari, în San Jose Chiapa. Anul trecut, Daimler a anunțat că va începe din 2018 să fabrice mașini Mercedes-Benz în Mexic într-o uzină de un miliard de dolari construită în colaborare cu Renault-Nissan.

Și pentru Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, schimbările politice din SUA sunt foarte importante. Banca a fost amenințată de autoritățile americane cu o amendă record, de 14 miliarde de dolari, care i-ar eroda sever capitalul.

De cealaltă parte, imperiul de business al lui Trump datorează sute de milioane de dolari băncii germane, notează Washington Post.

Companiile nemțești n-au fost deloc simpli spectatori la alegerile din SUA. Potrivit datelor publi*cației Die Welt, companii mari germane și-au orientat către republicani (Donald Trump a candidat din partea republicanilor) două treimi din donațiilor lor electorale. Deutsche Bank, Bayer, BASF, Allianz și Siemens au dat cea mai mare parte din donații partidului lui Trump.

Către Germania se îndreaptă cea mai mare parte a exporturilor românești.

Europa Centrală în „Era Trump“: o concurență crâncenă pentru investitori și locuri de muncă

Maciej Kisilowski, profesor de drept și de mana*gement public la Universitatea Central-Europeană, crede că în „Era Trump“ concurența dintre țările izolaționiste și cele protecționiste va fi și mai agresivă, scrie Euractiv.

Copacel 10.11.2016 09:06:02

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635368)
In 1941, singura tara cu care se putea alia Romania, si singura tara care ne-a oferit sprijinul pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupatie sovietica, a fost Germania nazista!

Si ce ai obtinut bre ? Ai obtinut eliberarea Basarabiei ? Ai obtinut contrariul.
Un popor crestin (cum ne auto-intitulam sau ne place sa ne spunem) nu-si poate recladi viitorul pe suferinta altui popor.Nu mai pot alia cu dracu ca sa-mi refac poporul.
Dumnezeu nu ingaduie asta, si se va puna intotdeauna contra.Vezi rezultatul final. Am fost dati pe mana rusilor asa cum evreii au fost dati pe mana babilonienilor, numai ca in cazul nostru
Nabucodonosor s-a numit Stalin.

Bre dupa parerea mea , mitul asta cu "unirea cu Moldova" este un mit imbecil si cretin care nu a facut altceva decat sa verse sange si iar sange si o sa mai verse iarasi sange de cate ori se va incerca a fi aplicat.Ceva sau Cineva peste
puterile omenesti se opune acestei uniri, ia cauta tu si vezi ca nu cumva acel "cineva" sau "ceva" sa fie tocmai Dumnezeu.

Florinvs 10.11.2016 09:19:26

Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu cele spuse de dumneavoastra!

Cred ca sunteti de acord ca nu exista asa-zisul popor moldovenesc sau asa-zisa limba moldoveneasca , si ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului formeaza unul si accelasi popor, si vorbesc una si acceiasi limba!

Presupun ca aveti destula inteligenta, incat sa nu credeti prostiile debitate de unii dobitoci precum Vladimir Voronin sau Igor Dodon!

Si tinand cont ca un popor trebuie sa traiasca intr-un singur stat, apare logic necesitatea unirii Republicii Moldova cu Romania!

Sunt unionist convins, si asa voi ramane toata viata! Sper doar ca aceasta unire- lucru dorit de toti romanii adevarati, patrioti- sa se produca cat mai repede!

Iar alegerile prezidentiale de la Chisinau sper sa le castige Maia Sandu.

Yasmina 10.11.2016 09:20:26

Cinici creaturi!
Sub ambalajul dragut al cooperarii cu tarile sarace-sub fatada de a le oferi ceva de lucru,ascund mascarada profitului lor. Cica toata lumea castiga dar multumim Domnului ca astia din lumea a treia se multumesc cu firimiturile si duc o viata de mucenici si asa.

Nu numai nemtii au deschis uzine auto in lumea a treia din Mexic,ci chiar companii americane si-au inchis punctele de lucru in Sua,regrupandu-se in tari precum Singapore,Filipine ,India ...
Logic ar fi ca un produs creat cu cost putin sa fie ieftin...dar ti-ai gasit cu astia?! Chiar daca are o calitate indoielnica ,costul este tot ridicat.

Cat despre mafiotul asta mitocan o sa mai vedem in curand!
Ferice de cei naivi ,dormiti bine si visati frumos :)

Ma tot minunez si ma intreb intruna de ce el? La cat de nepregatit este pt presedintie ,putea fi un oarecare altul...un sef de santier, un antrenor de fotbal,un patron de magazin de gogosi etc

Florinvs 10.11.2016 09:21:07

Iar in 1918, când romanii de pe ambele maluri ale Prutului au facut unirea Basarabiei cu Romania, nimeni nu s-a putut opune (desi multi ar fi dorit) acestei dorinte populare!

Florinvs 10.11.2016 09:27:48

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 635410)
Cinici creaturi!
Sub ambalajul dragut al cooperarii cu tarile sarace-sub fatada de a le oferi ceva de lucru,ascund mascarada profitului lor. Cica toata lumea castiga dar multumim Domnului ca astia din lumea a treia se multumesc cu firimiturile si duc o viata de mucenici si asa.

Nu numai nemtii au deschis uzine auto in lumea a treia din Mexic,ci chiar companii americane si-au inchis punctele de lucru in Sua,regrupandu-se in tari precum Singapore,Filipine ,India ...
Logic ar fi ca un produs creat cu cost putin sa fie ieftin...dar ti-ai gasit cu astia?! Chiar daca are o calitate indoielnica ,costul este tot ridicat.

Cat despre mafiotul asta mitocan o sa mai vedem in curand!
Ferice de cei naivi ,dormiti bine si visati frumos :)

Ma tot minunez si ma intreb intruna de ce el? La cat de nepregatit este pt presedintie ,putea fi un oarecare altul...un sef de santier, un antrenor de fotbal,un patron de magazin de gogosi etc

Oricum in SUA (si in general in nici un stat de pe Glob) presedintele (sau cine este seful statului) NU face ce vrea el! Sunt cercuri de interese, sunt mari finantisti, bancheri, industriasi, etc, care ei practic controleaza politica externa a unui stat!
Ca asa Trump a facut niste declaratii si pare el mai viteaz e una, dar in realitate marile decizii si hotarari se iau in spatele unor usi inchise, dupa niste hai sa le spunem- sfaturi!

Stiti, a mai fost un presedinte a SUA, pe nume J.F.Kenedy, care a vrut sa fie asa mai incapatanat, si sa nu asculte de niste sfaturi, si cred ca stiti cum a sfarsit.

Dar pe noi in Romania prea putin ne afecteaza ca a iesit Trump! Politica externa a SUA fata de Romania si Republica Moldova oricum tot acceiasi va ramane!

Copacel 10.11.2016 09:41:05

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 635409)
Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu cele spuse de dumneavoastra!

Du-te in cimitire sa vezi realitatea. Si in cimitrul unde au murit cei de la cotul Don.A, stai ca nu exista un cimitir pt asa ceva.Pe statul roman il doare in fund.
Citat:

Cred ca sunteti de acord ca nu exista asa-zisul popor moldovenesc sau asa-zisa limba moldoveneasca , si ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului formeaza unul si accelasi popor, si vorbesc una si acceiasi limba!

Presupun ca aveti destula inteligenta, incat sa nu credeti prostiile debitate de unii dobitoci precum Vladimir Voronin sau Igor Dodon!

Si tinand cont ca un popor trebuie sa traiasca intr-un singur stat, apare logic necesitatea unirii Republicii Moldova cu Romania!
Staling a deportat basarabeni in gulaguri si i-a inlocuit cu rusi.La ora actuala
in Moldova ai un mix de romani cu ucrainieni cu musulmani, etc.
Iar daca Dumnezeu a hotarat ca asa este mai bine atunci lasa-l pe Dumnezeu sa lucreze.

Citat:

Sunt unionist convins, si asa voi ramane toata viata! Sper doar ca aceasta unire- lucru dorit de toti romanii adevarati, patrioti- sa se produca cat mai repede!
Doamne Fereste, asta inseamna razboi cu Ucraina si Rusia.Matale pt o anumita vis/himera ai fi in stare sa trimiti lumea la moarte ?

Citat:

Iar alegerile prezidentiale de la Chisinau sper sa le castige Maia Sandu.
Nush cine este Maia Sandu, insa stiu alte chestie. De va castiga candidatul europeenilor atunci va fi asasinat si pus in loc candidatul rusilor.
De va castiga candidatul rusilor atunci prin intermediul ONG-urilor lui Soros, va fi un Maidan 2 si va curge sange, pt ca Rusia ( ca de allfel orice alta mare putere) nu-si va permite sa renunta la zona de bufer(tampon) care o reprezinta Moldova,Ucraina,Transnistria intre Rusia si Nato.

PS: celaltam zona de tampon intre Rusia si America o reprezinta Oceanul Pacific.

Asadar Florine dupa cum vezi zonele de tampon (bufere) sunt o necesitate care tin in loc izbucnirea unui conflict armat intre doua sau mai multe puteri nucleare.
Cine vrea /doreste haos total , va incerca sa elimine sau sa micsoreze aceste zone de tampon(buffere).Deci cu alte cuvinte , daca destabilizez zonele de tampon obtint HAOS TOTAL.

Auzi mai Florine, doctrina fortelor oculte este urmatoarea:
"Ne trebuie haos total, pt ca numai din haos total lumea va cere ordine si liniste, iar noi le vom oferi".
Pentru mai multe detalii a se citi : Order out of Chaos
http://www.alt-market.com/articles/2...runs-the-world

Copacel 10.11.2016 09:42:35

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 635410)

Pentru ca trebuie HAOS, si numai un iresponsabil poate sa foloseasca butonul armelor nucleare pt a omora si o musca care nu-i da pace.
Ar fi bine ca pe Trump sa-l vezi ca pe un Hitler al zilelor noastre.
Vezi Order out of Chaos !

Yasmina 10.11.2016 10:01:17

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635421)
Pentru ca trebuie HAOS, si numai un iresponsabil poate sa foloseasca butonul armelor nucleare pt a omora si o musca care nu-i da pace.
Ar fi bine ca pe Trump sa-l vezi ca pe un Hitler al zilelor noastre.
Vezi Order out of Chaos !

Stiu,nu ma mint pe mine instinctele!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:08:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.