![]() |
Citat:
Concluzia este ca trebuie scos cuvintul "neutralitate" din podul prafuit cu carti de drept international. Si da, o lume in care si Est si Vest ar fi in genunchi si sleite de catastrife incontrolabile de catre om, ar fi o lume in care nu m-as mai simti sodomizat ideologic de Europa, amenintat militar de Rusia si sufocat economic de China (cu invazia de chinezarii counterfeit, adica). |
Citat:
Fără să ader la ideologia neo-marxistă a unora de la Bruxelles, mă bucur că trăiesc într-o țară în care am drepturi și în care mă simt liber să fac sau să spun ce vreau; mă simt limitat nu atât de legi, cât de corupție. Ea e cea care ne barează tuturor drumurile și care ne face să trăim mai prost decât s-ar cuveni. Din păcate, n-am vreme să comentez mai mult. Dacă vrei, însă, părerea unuia mai avizat ca mine, citește despre consecințele Brexit-ului aici. |
Coruptia este o forma de control.
Gandeste-te putin, ce s-ar intampla cu miliardele de euro daca n-ar dispare in buzunarele diversilor indivizi? S-ar intoarce la cei de la care au fost luati banii astia, s-ar traduce printr-o crestere a nivelului de trai, indepedenta economica, care treptat, s-ar transforma in indepdenta politica. Ca sa parazitezi un organism, el trebuie sa fie slabit, lipsit de vlaga, trebuie sa fie intr-o stare constnata de hemoragie financiara in timp ce e hranit cu lingurita. |
Citat:
Da, vai, exact Putin, de fapt deja profetise cineva pe aici sau pe un blog ca exact Putin o sa iasa vinovat. Rusofilii de englezi, cum au putu ei sa zica "nu" la asa realizare mareata :24: Sugestie: schimba-ti lectura, autorii, etc. |
Ce-l face pe individul respectiv mult mai avizat decat tine ? Sau decat altii ? Ca l-au primit unii sa scrie pe un site ? :)
Sau ce te face sa crezi ca aia care scriu acolo au vreun interes sa-ti spuna vreun lucru adevarat si nu au un interes sa impuna vreo agenda a patronatului...oricare o fi ala, ca am auzit ca ala marele broker care i-a tepuit pe altii nu le mai da bani astora de la Hotnews. :) Daca nu ar fi existat coruptie, nu ar fi existat nici Hotnews. Si tare mi-e teama ca lucrul asta e adevarat si astazi. |
@Alin: Păi vezi tu, tocmai aici e diferența: între a parazita un organism până la a-l omorî și a nu mai avea ce suge de la el, și a-l hrăni ca să se dezvolte și să-ți aducă și ție mai mult profit.
Eu văd situația cam așa: Dacă ai o vacă de lapte și ești un stăpân înțelept, îi asiguri pășune bună, o îngrijești, o cureți de căpușe, o duci la doctor, iar laptele nu i-l iei pe tot, ci îi lași și pentru vițel, că și el îți va aduce profit. În felul ăsta, afacerea e bună pentru toată lumea. Însă dacă ești lacom, leneș și fără minte, lași vaca de izbeliște, să pască pe unde o putea, n-o țesali, n-o îngrijești, o mai și bați, laptele i-l iei pe tot, așa încât vițelul o să moară subnutrit și vaca, la rândul ei, după ce căpușele îi vor fi supt tot sângele. |
Citat:
Mi se pare anormal să-i respingi pe cei de la hotnews sau de la România liberă, citând în același timp jurnaliști al căror partizanat este evident, cum sunt mercenarii lui Voiculescu și nu numai. La ăștia, nu doar că dorința de manipulare este evidentă, dar ea mai este asezonată adesea și cu o respingătoare ură sau o și mai respingătoare iubire prefăcută. P.S. Mă așteptam să combateți conținutul articolului, nu numele saitului. |
Pai in primul rand ca eu nu am citat pe nimeni, si nu cred ca ziaristii lui Voiculescu sau ai cui vrei tu sunt diferiti, eu l-am auzit pe Radu Tudor de cel putin 100 de ori cum isi incorda muschii in directia Rusiei. Din acest punct de vedere ar putea la fel de bine sa lucreze si la Hotnews.
In al doilea rand imi reprosezi ca nu atac continutul dupa care faci acelasi lucru cu aia ai lui Voiculescu. Dincolo de faptul ca nu ma deranjeaza, ca nu cred ca unii sunt buni si altii sunt rai, ci cred ca toti promoveaza interesele patronilor care de cele mai multe ori nu au nici o legatura cu interesele Romaniei, ce ai vrea sa comentez din articolul respectiv daca ala are treaba cu Putin ? :) O merge la astia mai slabi de inger sa-i sperii ca-i unul rau acolo care pandeste sa ne atace, dar pe mine ma lasa rece. Eu vreau ca Romania sa fie condusa de romani si in folosul romanilor, nu vreau sa fie condusa nici de la ambasada, nici de la Bruxelles. Si din pacate astazi romanii nu mai au nici un cuvant de spus, sunt doar butoanele pe care apasa altii. Si in timpul asta suntem speriati ca vor altii sa ne ocupe. Pai deja suntem luati, cine sa ne mai ocupe ? :) |
Păi eu venisem cu un conținut, nu tu; deci mi se părea firesc să fie comentat. Nu era vorba doar de Putin acolo care, apropo, nu trebuie să ne convingă cineva că e ăla rău, pentru că singur a făcut declarații belicoase la adresa noastră, deranjat fiind că vrem să-i limităm puterea de a ne bombarda.
Și m-am referit la jurnaliștii dependenți după ce mi-ați spus, fără argumente, că ăștia citați de mine nu sunt buni. Nu m-ar deranja deloc să aflu dacă mai avem jurnaliști independenți, care își fac treaba de dragul adevărului. Eu am încercat să disting până acum și, deocamdată, ăsta e rezultatul la care am ajuns. Dar dacă veniți cu argumente, pot accepta că greșesc. |
Cum crezi ca ar fi reactionat Obama daca tara noastra era prin preajma SUA si rusii isi construiau acolo o baza care sa-i apere de posibilele atacuri ale columbienilor si peruanilor ? (Ca oficial nici scutul pe care l-au construit americanii aici nu-i apara de rusi ci de iranieni. Iar meritul nostru e ca le-am dat terenul gratis, nu-s nici macar sigur ca pe noi, scutul respectiv ne-ar proteja in vreun fel ). :)
Nu era normal ca Putin sa reactioneze la modul asta declarativ ? A existat vreo intentie agresiva la adresa noastra din partea Rusiei de trebuie sa ne speriem ? Trebuie sa fii orb ca sa nu intelegi ca nu am avut probleme de securitate nici inainte de intrarea in NATO si nu avem nici dupa intrarea in NATO si declaratiile Rusiei sunt rezultatul politicii agresive a aliatilor nostri. Noi ne extindem spre rusi, si nu rusii spre noi. :) Atentie, eu nu zic ca nu am facut bine ca am intrat in NATO. Sau ca ar trebui sa iesim din UE. Pentru Romania, ar fi o catastrofa sa se intample asta si din punct de vedere politic si din punct de vedere al integritatii teritoriale si asa mai departe. Dar asta nu ma impiedica sa nu realizez ca si NATO si UE sunt doua organizatii extrem de nocive care nu au nici o legatura nici cu democratia si nici cu ce credeam noi ca sunt valorile occidentale si ca nu imi doresc ca ele sa dispara. Si imi mai doresc ca Romania sa-si recapete incet, incet demnitatea pentru ca in timp sa poata ajunge macar la fel cum este astazi Ungaria. O tara demna condusa de unguri in folosul ungurilor. Nu o tara in genunchi, condusa de procurori in folosul tuturor lichelelor straine care si-au mai gasit un loc de praduit. |
Citat:
Iar ca să ajungi să duci o politică demnă, trebuie întâi de toate ca românii să-și dorească să fie conduși de oameni demni. Însă nici demnitatea nu e suficientă, dacă nu ai și puterea pe care ți-o dau alianțele. Ungaria face, totuși, parte din UE și din NATO, și numai asta îi permite să ducă politica pe care o duce. Ei au mai avut accese de demnitate, prin 1956, pe care le-au plătit scump, trădați fiind atunci și de ai noștri, spre rușinea noastră. |
Cand am fost in sfera de influenta a Rusiei ? Prin 1999, propaganda ne vorbea despre cum Iliescu voia sa ne dea la rusi, era scandalul " firul rosu". Iata ca a venit din nou Iliescu si ne-a bagat in NATO. :21:
Dar multi cred si acum ca atunci eram in sfera de influenta a Rusiei. Nu mai suntem de mult, cel putin dupa 1996, nu a existat nici un gest de apropiere de Rusia din partea noastra. Nu exista nici o amenintare, dar trebuie sa fie creat un dusman ca sa ne temem si sa nu ne intrebam daca nu ne costa prea mult apartenenta la NATO sau nu-s prea multi americani pe aici, sau prea multe tancuri sau rachete...fie ele si defensive. :) Asa de defensive sunt intentiile aliatilor nostri ca doar in ultimul an au reusit sa ocupe si Ucraina si Moldova. Dar noi ne indignam in legatura cu "agresiunea ruseasca" din Crimeea, sau cu trupele rusesti din Transnistria, nu ne intrebam ce cauta tancuri americane la Kiev sau Chisinau. Daca vrei o opinie "mai avizata" in legatura cu ce s-a intamplat dupa occident, nu o sa-ti spun parerea unui ziarist, o sa-ti dau sa asculti parerea lui Sorin Dumitrescu. Nu stiu cat de "avizata " e opinia lui, dar eu o impartasesc. https://www.youtube.com/watch?v=tsv7M2XfN_E |
|
Tu vorbești de Ucraina și de Moldova de parcă ți se pare firesc ca, din pricină că se află la granița Rusiei, să fie dominată de ea. Diferența dintre americani și ruși este că primii vin doar dacă sunt chemați, în timp ce ceilalți nu sunt chemați de nimeni, dar ei vin oricum.
P.S. Interviul o să-l urmăresc cu interes, când o să găsesc timp. Mersi. |
Pai crezi ca aia din URSS nu erau chemati ? Asa procedau si ei, isi puneau o sluga in fruntea cate unei tari, dupa care erau chemati sa invadeze tara respectiva. :)
Nu spun ca e normal sa fie in sfera de influenta a nimanui. Normal ar fi fost ca noi sa ne unim cu Moldova, Rusia sa-si ia Transnistria si sa se duca invartindu-se si tot asa. Spun doar ca nu rusii sunt in ofensiva, chiar daca ni se spune prin toate sursele posibile ca ei ar fi agresorii. Restul, ce gasesti pe Hotnews si pe alte site-uri e propaganda proasta plina de clisee. Cum e chestia cu Iliescu si rusii. Ia uite ce frumos ii statea in poza alaturi de oficialii NATO. :71: Deocamdata Rusia nu a ajuns nici la Kiev, nici la Chisinau si cu atat mai putin la Bucuresti. In afara de teritoriile ei istorice, a stat cuminte acasa la ea. :p |
Citat:
Oare sub ce partid am fost bagati in NATO? Sub ce guvernare s-a fraudat referendumul pentru Constitutia din 2003 care ne-a deschis poarta spre UE si NATO? Pe urma, Bechtel e firma ruseasca cumva? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si stim foarte bine ce li se ofera. Anul asta am avut si o premiera: au castigat puscariasi alegerile locale. Citat:
Dupa ce a fost cucerita, incorporata si jefuita. |
Citat:
|
Ultima oră :
Zeci de mii de londonezi au semnat o petiție pentru a cere ca Londra, capitala Marii Britanii, să devină independentă și să rămână în UE, în pofida votului britanicilor în favoarea Brexit-ului în timpul referendumului de joi, informează AFP.
Peste 40.000 de persoane au semnat această petiție pe site-ul change.org, în care îi cer primarului Londrei, Sadiq Khan, să "declare Londra independentă față de Regatul Unit și să-și înainteze candidatura pentru a adera la UE". În timp ce Marea Britanie a votat în proporție de 52% pentru ieșirea din UE, 60% dintre londonezi au votat pentru a rămâne. "Londra este un oraș internațional și noi vrem să rămânem în inima Europei", se spune în petiție. "Admitem, suntem în dezacord cu restul țării. Atunci, în loc să votăm pasiv și agresiv unii împotriva altora la fiecare alegeri, să ne oficializăm divorțul și să ne mutăm cu prietenii noștri pe continent", se mai spune în textul petiției. Sadiq Khan a publicat el însuși un comunicat în care cere ca Londra să fie asociată negocierilor pentru ieșirea din UE. "Este crucial ca Londra să aibă un cuvânt de spus în timpul acestor renegocieri, la fel ca Scoția și Irlanda de Nord", două regiuni care au votat de asemenea pentru a rămâne în UE. "Este crucial ca noi să rămânem membru al pieței unice", a subliniat el. |
Au si ei hipsterii lor, la fel cum are si Bucurestiul. Daca n-au dat cu petul in asfalt tot degeaba. :21:
|
Principalele burse europene au pierdut peste 960 miliarde de euro (1.090 miliarde dolari la cursul actual) capitalizare bursieră în sesiunea de vineri, fiind afectate de puternicele scăderi pe care le-au înregistrat după decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, relatează agenția EFE.
Conform datelor de piață adunate de EFE, capitalizarea bursieră a principalelor piețe europene a atins joi la închidere 6.100 miliarde euro, față de circa 5.140 miliarde euro vineri. Brexitul a provocat o puternică cădere a burselor în toată lumea, dar în special în Europa, unde Londra a scăzut cu 3,15%, Frankfurt cu 6,83%, Paris cu 8,04% și Milano cu 12,48%. Principalul indice al Bursei spaniole, IBEX 35, s-a depreciat cu 12,35% și a înregistrat cea mai proastă sesiune din istoria sa. Sectorul bancar a fost cel mai afectat de la bursa spaniola, IAG, una dintre companiile cu cea mai mare expunere în Marea Britanie, depreciindu-se cu 26,86 %. În acest sector, cele șapte entități incluse în indicele principal spaniol — IBEX 35 — au pierdut 25,458 miliarde euro (28,902 miliarde dolari) din capitalizarea bursieră, în sesiunea de vineri. |
Brexit-ul stârnește panica în rândul producătorilor italieni de prosecco
ieri, 15:42 0 comentarii Share pe Facebook Share pe Instagram Share pe Pinterest Producătorii italieni de prosecco se tem de ieșirea Marii Britanii din UE. Brexit-ul le va zdruncina serios business-urile. Marea Britanie este în 2016 prima lor piață de export, britanicii cumpărând una din cinci sticle de prosecco. Această industrie va ajunge la 460 de milioane de lire sterline (600 de milioane de euro) anul acesta. Ieșirea Regatului din UE le va da peste cap serios relațiile comerciale dintre cele două puteri europene. Acest vot de OUT majoritar își va pune masiv amprenta pe vânzările de prosecco, potrivit Coldiretti, asociația producătorilor din domeniul alimentar din Italia, notează The Independent. Acestea au crescut cu 38% în primul trimestru din 2016, iar o liră mai slabă ar face această băutură mai scumpă în Marea Britanie. Coldiretti spune că producătorii de vin spumant italieni vor suferi cel mai mult. Consumul de prosecco în Marea Britanie a crescut cu 48% între 2014 și 2015, britanicii consumând acum mai mult prosecco decât șampanie. De asemenea, turiștii britanici sunt cei mai mari cheltuitori în Italia, transmite grupul de cercetare economică Nomisma. Dacă puterea lor de a cheltui bani va fi diminuată de o scădere a lirei, care deja după aflarea rezultatelor referendumului din 23 iunie s-a prăbușit la nivelul din 1985, asta va afecta implicit și turismul italian. "O ieșire a Marii Britanii din UE nu va fi un eveniment apocaliptic, însă pe terment scurt impactul asupra economiei italiene va fi semnificativ", susține Nomisma. De asemenea, Rowan Gormley, CEO al Majestic, cel mai mare retailer de vinuri din UK, este de părere că prețul vinul importat ar putea fi afectat de devalorizarea monedei britanice. Britanicii beau peste 354 de milioane de litri de vin produs în UE/an, deși în ultimii ani cantitatea importată din Europa a scăzut după ce consumatorii s-au întors spre vinurile Lumii Noi, precum cele din Argentina și Noua Zeelandă. |
Citat:
Armata Rosie mai devreme, dar s-au asigurat ca ce ramane in urma dureaza cel putin jumatate de deceniu. Asta e noul model de colonialism, atat timp cat numai un singur retailer cum e Kaufland are vanzari in Romania de aproape 2 miliarde de euro pe an, lucrurile vor ramane fix la fel. Asta in conditiile in care acasa, in Germania, au 13 miliarde, la o populatie de 4 ori mai mare si cu venituri medii de 5 ori mai mari. Prin comparatie, daca ar da acelasi randament in Germania, incasarile ar trebui sa fie undeva la nivel de 40 miliarde. De Euro. Sa mai mentionez profitul care il fac numai din diferenta de salariu platit angajatului din Romania vs. Germania? Si uite ca in Germania banii aia ii fac din 700 magazine, nu 100 ca in Romania, ceea ce inseamna ca acolo au si de 7 ori mai multi angajati si cu toate astea isi permit sa-i plateasca si de 5 ori mai bine. Sau daca e sa o luam invers, chiar avand profit de 7 ori mai mic, avand de 7 ori mai putini angajati ar putea sa-i plateasca ca in Germania. Da' uite ca asta nu se intampla. Ce ar inseamna iesirea Romaniei din UE? Pai in loc sa importe neamtul produsul din China si sa-l vanda la pret de ori mai mare in Romania, l-ar importa romanul direct si ar marca profitul in locul neamtului. Si cum nimeni nu sta cu banii in banca degeaba, diferenta aia ar fi reinvestita iar investitia inseamna crestere economica, cresterea economica inseamna indepedenta economica, independenta economica inseamna indepedenta politica. Nasol pentru "aliati". Pana la urma se pare ca au nevoie de noi mai mult decat noi de ei. |
Expert: David Cameron este responsabil de Brexit, a convocat referendumul din rațiuni populiste
Premierul David Cameron este principalul responsabil pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, întrucât a convocat referendumul din rațiuni electorale, apreciază Maurice Lévy, directorul companiei franceze de publicitate Publicis, citat de ziarul Le Figaro. "Eu am spus la Forumul Economic Mondial de la Davos, în urmă cu doi ani, că prin convocarea acestui referendum din rațiuni electorale David Cameron va deschide Cutia Pandorei", a explicat Maurice Levy. "Fostul primar al Londrei Boris Johnson este populist, încearcă să obțină profit electoral, dar adevăratul responsabil este David Cameron", a adăugat Levy. Premierul David Cameron a promis electoratului, în ianuarie 2013, că, dacă Partidul Conservator va obține majoritatea parlamentară în alegerile din 2015, Guvernul britanic va renegocia relația cu Uniunea Europeană și va convoca, până în 2017, un referendum privind apartenența la Uniunea Europeană. |
Extraordinar, ala e vinovat pentru ca si-a ascultat cetatenii ! Nu aia de la UE care i-au pus pe altii sa repete referendumuri pana a iesit cum au vrut ei. :)
|
Citat:
|
Citat:
|
Pentru CristianR, in speranta ca va citi la rece:
Cristian, cindva aveam o parere excelenta despre postarile tale. Imi placea si smerenia cu care respingeai orice elogii. Si da, imi mentine parerea, cind nu e vorba de politica. In politica dai dovada de cecitatea eurofilului tipica intelectualilor romini de la 1848 incoace. E intristator ca pici in clisee de-a dreptul agresive, doar ca sa fii "integrat" si "aprobat". Ma fratilor, chiar e pe bune cu dosarul electronic de unii dintre noi sint asa de ...conformisti, sa nu zic altfel, si chiar trebuie sa scrii pe internet ce vrea puterea, iar ai de par contra sint de fapt provocatori ai "organelor"? Spuneti-mi si mie daca e oficial, sa nu crap stultus!!!
Mai omule, scuza-ma, dar distinctia "europa construieste cind cucereste, rusia (doar) distruge" este...infantila la cel mai bun nivel. Eu iti zic atit: Dostoievski sau Ceaikovski iti spun ceva? Ok, sa zicem ei au aparut si au produs intr-o Rusie relativ europenizata. Dar Sf. Andrei Rubliov? Sf. Serghei de Radonej? Ce "primitivi" si mujicii astia... Ce adunatura de inapoiati care nu stiu domle decit sa bea si sa distruga cind bat razboi....Nt nt nt...Bine ca soldatul europena sau american este un inger...nu ca animalele alea sovietice... Ok, lasaind sarcasmul la o parte, sint prea furios, si mai ales consternat, ca sa iti scriu altceva decit: 1. Citeste istorie. Si da, si din alte surse decit mareata cultura eurolatra; incearca si alt punct de vedere, si lasa subiectivismul politic (auto)impus. 2. NU sint pentru vreun imperiu, cu atit mai putin cel rusesc. Dar subiectivismul interesat si voit orb al celor care intotdeauna merg cu puterea ma intrsiteaza. Da, imi doresc ca toate imperiile lumii sa fie spulberate de Natura, prin catastrofe care nu pot provocate si controlate de om. Ar fi fain sa fie ceva ca in profetiile eshatologice ale unor Parinti, ceva care sa arate ca un mixaj intre "the day the earth stood still", "vin pasarile" si...altele, pe care nu le pun aici. Bine, pe tema asta multe sint speculatii si wishful thinking, sint constient de asta. Dar stim, din Sf. Scriptura si de la Sfinti, ca se va intimpla, cindva, ceva zguduitor in privinta raportului "regele Creatiei" - Cer&Pamint, si sper sa se intimple, intrucit omul (adica tot ce este organizatie conducatoare, de la guverne la corporatii si de la state majore la loji si thinktankuri) deja a turbat la nivel planetar, si merita o caraba divina dupa ceafa colectiva. Asa ca, Rusia, China, Occident, teroristi, etc., neantul sa ii ia pe toti deodata, amin! 3. Rominul este prin definitie oportunist. Eu sint fricos ca un iepure, desi furia imi da acum puterea de a face pe leul, dar altii, care voit ignora, in exprimari publice, tot ce este argument al "altei tabere decit a stapinilor momentului istoric" sint doar niste oportunisti lacomi de o viata mai buna sau macar de stabilitate personala. Ma tem ca te apropii periculos de mult de categoria asta. Stii de ce? nu vreau sa te jignesc, dar in raport cu inteligenta ta, faci niste comentarii de-a dreptul propagandistice, zici ca sint glume de cazarma de la baza Deveselu. Desi frica poate determina uneori ca oamenii sa faca opusul a ce cred, si nu ma exclud din categoria fricosilor, totusi la tine si altii similari ca structura e un amestec, ma tem, de conformism/orbire impletite sinistru de armonios cu instinctul de supravietuire sociala: adica oportunism. Poate e atit de adinc, incit a ajuns sa il confunzi cu ceva sanatos. Sper ca toti "integratii" sa nu reuseasca in ce si-au propus pentru a supravietui si chiar avansa in astfel de vremuri tulburi. Dintre frica si oportunism, al doilea este mai jegos. Frica de pedeapsa si frica de rusine zac in orice fiinta umana. Oportunismul, insa, este minciuna asumata si prefacuta in combustibil al integrarii si promovarii sociale pentru un individ sau o categorie intreaga... |
|
Citat:
Ți-am mai spus că nu judec întregul popor rus, nu disprețuiesc cultura lor, îi prețuiesc pe ei ca oameni. Pe de altă parte, nu mă omor după cultura sau după spiritul – mai curând – occidental. Dar nu despre asta e vorba aici. Spre deosebire de tine, însă, nu-i consider pe occidentali slujitori ai satanei; nici pe ruși. În fine, trebuia să fie vorba doar despre Brexit aici, iar eu mi-am exprimat părerea că ceea ce se întâmplă nu este bine. Asta-i tot. În rest, dacă singura explicație pe care o poți găsi pentru opiniile pe care le am este oportunismul, ce să spun? Poate că ești prea nobil că nu iei în calcul prostia, deși o consider de preferat în cazul ăsta. |
Citat:
Probabil de chestii de genul asta, nu ai auzit inca: Fața întunecată a colonialismului britanic: teribila foamete din Bengal http://www.descopera.ro/cultura/1377...ete-din-bengal Sa vorbim si despre exterminarea amerindienilor? Sclavia in SUA? Dar in Germania, unul din pilonii economici cel putin, ai UE, ar trebui sa avem incredere? Chiar asa scurta sa fie memoria? Si cum am ajuns sub cizma ruseasca n-ai aflat? Soarta României și a restului Europei de sud-est, scrisă pe un șervețel Cum au hotărât Churchill și Stalin ,destinul a milioane de oameni http://www.historia.ro/exclusiv_web/...el-cum-au-hota |
Citat:
Tara Nosatra ara inainte de la DUNARE la WLADIVOSTOC! |
Citat:
Sondaj cu rezultate surprinzătoare. Cum ar vota moldovenii la un referendum pentru unirea cu România http://www.antena3.ro/externe/republ...va-348059.html Peste 23% dintre moldoveni susÈin că ar vota pentru unirea României cu Republica Moldova dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în acest sens, arată datele unui sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice. De partea cealaltă, circa 63% ar vota împotriva unirii, scrie Independent.md. |
Citat:
Crede-ma, sistemele totalitare nu au preferati, ci doar unelte utile pe termen scurt, mediu si lung. Iar raportul dintre sistemul europena actual si (un posibil viitor) eurototalitarism e ca raportul dintre subimago si imago, la metamorfoza unor insecte. Si, citeste, inca o data ce am scris, mai atent: nu ii consider(doar) pe vestici unelte ale Raului. Nu pe "amarastenii" lor, oameni ca noi, ci pe conducatori. Si nu doar pe conducatorii occidentali, ci pe absolut toate structurile de putere/imperii/etc., de pe lumea asta, care au fost, si sint, fara exceptie, vectori de suferinta, singe si lacrimi pentru mult mai multi semeni ai nostri decit vectori de civilizatie (un termen, iarasi, foarte subiectiv si discutabil) pentru unii, de obicei foarte putini si...oportunisti, pardon, adaptabili. Citeste cu atentie linkurile lui Alin. Din un pdv obiectiv, sau cit de obiectiv se poate, lumea ar fi fost mai buna fara toate criminalele de imperii. De la cel babilonian pina la cel rus, de la cel otoman pina la cel britanic si de la cel carolingian pina la cel american. Clar. |
Inca ceva, Cristian
Ah, a propos de "rusii barbari" din istoria noastra moderna: numele de, aham, "regulament organic" iti spune ceva? Cine l-a creeat si aplicat? Si ce consecinte, a propos de civilizatie, a avut pe termne mediu si lung? Dupa cum am zis, nu ai scuza prostiei. Te prinzi tu repede.
|
Citat:
Da dom;le, eu sint var dupa unchii nasilor cu Arcann, imparatul Zakuulului. Hai ca vorbesc eu sa trimita Eternal Fleet ca sa ne ajute sa facem Neotracia in sistemul nostru solar. Totul e sa iei sucul ala de caise, pe care ti l-a trimis Jediul ala in alb. Da, e suc de caise, nu te uita ca scrie "haloperidol". |
Citat:
|
Citat:
P.S. Încă o dată am intrat într-o discuție care nu va duce nicăieri. Pentru a cunoaște cât de cât un adevăr mai obiectiv, ar trebui să fim mai reci. Dar atașamentul față de o tabără sau alta este, îmi dau seama, în primul rând emoțional. Pe de altă parte, se pot aduce tone de argumente, atât de o parte, cât și de cealaltă. Și eu n-am vreme pentru asta. Așa că, încă o dată, mă opresc din discuția asta. Să ne vedem cu bine pe alte topice! |
Inteleapta atitudine, aceasta este.
Citat:
|
Citat:
|
Eu vad in rezultatul recentului referendum o victorie a Europei. Fara discutie o infrangere pentru UE, dar o mare victorie pentru Europa. Fiindca, asa cum spunea inca de acum 25 de ani Papa Ioan Paul al II-lea, o uniune europeana nu poate fi altfel decat o Europa a nationalitatilor bazate pe radacina crestina comuna. A cladi pe oricare alta baza, asa cum s-a vazut, inseamna a cladi pe nisip. Dar o astfel de uniune e mai aproape de un model de sindicat (engl: "union") decat de un model confederativ (rom: "uniune"). In caz contrar, Bruxelles-ul de azi devine continuatorul Moscovei de ieri si impozia care s-a intamplat in anii 80 in imperiul moscovit fara Dumnezeu se va intampla si in anii urmatori in imperiul bruxelez fara Dumnezeu.
Principalul lider de opinie a Brexit-ului, fostul primar al Londrei (inainte ca postul sa fie ocupat de soferul musulman de acum) nu a avut nimic contra ideii europene, pe care a numit-o "initiativa generoasa", ci a felului in care e gandit UE in prezent. Fel care nu mai are nicio legatura cu Piata Comuna initiala. Piata comuna era gandita ca instrument al natiunilor in serviciul natiunilor, pe cand UE devine un superstat incontrolabil si autoreferential. Bine ar fi daca UE, care si-a apropriat fraudulos ideea europeana, ar trage invatamintele necesare din referendumul de acum. Dar, parca vad ca nu va fi asa. Parca vad cum solutia la prea multa Europa va fi inca si mai multa Europa, lucru care nu va face decat sa mai adauge niste gaz sub cazanul care fierbe. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:11:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.