![]() |
Nu-i prima data in spatiul public romanesc cand se face atata tam-tam impotriva catedralei.
Nu tre' sa fii geniu, nici foarte evlavios, sa sesizezi cat de tare ii deranjeaza catedrala pe asa-zisii umanisti pro-spitale, si ce val de simpatizanti au manipulat cu ajutorul mass-media, in timp ce aceiasi formatori de opinie din media, n-au aproape nimic de obiectat cand vine vorba de moscheea pentru imigrantii musulmani. Daca as avea o trupa de muzica, si ar fi cel putin la fel de cunoscuta ca trupa Taxi, i-as invita pe toti cei 33 de menestreli, cantatori in struna anti-catedrala, sa fredoneze refrenul intr-un videoclip, avand in fundal imagini cu macheta noii moschei din Bucuresti si cu victimele recentelor atentate musulmane din Europa. As fi curioasa cati dintre smeritii cautatori ai lui Dumnezeu prin biserici mici de lemn ar fi de acord. |
Ce oameni rai domnule ! In loc sa-i primim cu bratele deschise noi vrem sa le facem cantecele. :)
http://cdn.makeagif.com/media/2-15-2015/D0NGGn.gif |
Putem face si noi un raspuns la piesa si sa-l postam pe youtube.
Vreun doritor? |
Nu, că-i post.
În plus, nu răspunzi la rău cu rău. |
Citat:
Singura problema pe care o am cu aceasta constructie este pozitionarea. Mi se pare complet inaccesibila pentru populatie pozitia respectiva, in rest, vedem la fata locului ce iese. Pana acum pare ceva frumos. Insa pozitionarea... Doamne... poate mai degraba mutau vechea catedrala si o puneau pe asta acolo in locul ei, era spatiu suficient in varful dealului, era o pozitie fenomenala, era un lucru frumos la locul lui. Vorba vine, Catedrala Mantuirii Neamului, la care nu prea ai cum sa ajungi usor :). Cu totii stim ca mantuirea se face greu. |
Nici taxi&friends n-au vorbit ca la ușa cortului, ba dimpotrivă.
Dar să știi că te pot face de ocară (din păcate pentru mine) fără să scot nici măcar un cuvânt urât sau înjurătură... |
Citat:
Insa melodia aia e aberanta rau de tot. Dumnezeu prefera lemnul.... Nu chiar. Noi trebuie sa cinstim si sa slavim pe Dumnezeu, iar o Catedrala este un simbol al unitatii de credinta al unui neam intreg IN FATA LUI DUMNEZEU. Da, intr-o Biserica mica ai o intimitate mare, dar intr-o catedrala se aduna un neam intreg in fata lui Dumnezeu. Asta nu au inteles ei, e vorba de un neam intreg nu e vorba de un om singur in fata lui Dumnezeu. Un neam intreg nu se poate aduna intr-o bisericuta de 100mp, pot sa incerce ei lucrul asta sa vad cum pot sa-l faca, 10.000 oameni in 100 mp. Poate cineva ar trebui sa le explice ca, avem nevoie de o catedrala din motive practice, sa "incapem" in Biserica, atunci cand suntem 10.000. |
Nu încap 10k nici în CMN.
|
Citat:
Cat despre piesa...puerila. In afara contextului poate fi o metafora simpatica. Refrenul. Oricum, eu cred ca toata smecheria e audienta. Vrei audienta? Ia un subiect actual sau istoric ce excita pe papagali. Si doar privesti show-ul. Nu exista publicitate negativa. Formatia asta n-a primit atata atentie niciodata in cariera. |
Citat:
De aproape 15 ani Cernea a devenit liderul unor intelectuali atei sau nepracticanti si orice prostie pe care o spune devine certitudine pentru unii. Dar cine e Cernea? A inceput facultatea pe la 24-25 de ani si nu a terminat-o. Desi e perfect apt de munca nu a muncit niciodata (in afara de niste site-uri si lupta impotriva religiei). Acesta e idolul unor intelectuali, care a umplut golul lasat de un alt lider, tot pentru cei cu pregatire superioara, Gregorian Bivolaru. Si ateii mai spun ca ei sunt deschisi la minte, inteligenti si instruiti. |
Citat:
|
Citat:
|
Are o figura antipatica de la natura, plus la ce a facut pana acum, devenea mult prea batatoare la ochi toata combinatia.
Ca sa nu mai vorbim ca nu prea intra nici la "lideri de opinie" nici "vedeta". E un mic parvenit politic, cvasi-insignifiant sub toate aspectele. Mai putin probabil salariul care il ia pe spinarea noastra pentru figuratia jalnica. |
Despre efectul de domino sau derapaj in lant
Un tanar student la Stiinte Politice, (si ca el inca multi, multi altii), indignat de "reactia barbara a radicalistilor ortodocsi" fata de videoclipul trupei Taxi a declarat pe pagina de facebook: "Eu nu îmi doresc să trăiesc într-o Romanie în care să fii bătut pe stradă pentru ca nu ești creștin-ortodox". (!!!???)Tanarul cere SRI sa monitorizeze activitatea radicalistilor ortodocsi. Iata un tip de reactie “politica” la reactia "radicalilor ortodocsi" ca reactie la melodia trupei Taxi, si care poate face din anticlericalism o “politica oficiala”. Articolul in intregime se cheama "Bestiar de idei staliniste si un concept de care vom mai auzi: “radicalizare”. UN MIC ACTIVIST SECULARIST CERE SRI MONITORIZAREA ACTIVITATII “RADICALIZATE” A ORTODOXIEI in urma reactiilor la clipul TAXI anti-catedrala" . Poate fi citit aici http://www.cuvantul-ortodox.ro/recom...-a-ortodoxiei/ |
Citat:
|
Citat:
Saracul, e retardel. Nu e doar monitorizata ci si infiltrata si nu de acum, ci de pe vremea impuscatului.. |
Citat:
Pai hai sa facem un calcul. Cat e catedrala? 400 milioane de euro? O bisericuta de 100 persoane nu e mai mult de 200.000 euro. Cu 400 milioane se puteau construi 2000 biserici in care ar fi incaput (si s-ar fi evanghelizat!!) 2.000.000 (doua milioane) de romani. Cat incap in Catedrala de fitze? Pai vreo 5000 de bucuresteni cu motz. QED. P.S. Astia daca n-ar fi prosti, si-ar da seama ca situatia le este mega-favorabila. 5000 crestini de fitze e mai bine decat 2 milioane de evanghelizati Ca sa nu mai vorbim ca la 2000 biserici, ar fi fost nevoie de inca 4000 preoti, fata de 14.000 cati sunt acum, deci o crestere cu 35% a efectivului. Catastrofa pentru cozile de topor! P.S.2 Poate nu sunt prosti, si dupa dictonul "nu exista publicitate negativa" scopul a fost exact opus - romanul sa goleasca buzunarul pentru aia 5000 fitzosi, Sa fereasca ala cu compasul si echerul sa ajunga alte 2 milioane in biserici. |
Citat:
Păi 2000x100=200.000 și nu 2.000.000 (doua milioane) !! Nu ți-a prea ieșit demonstrația. Eu aș fi preferat cîte o catedrală a mîntuirii neamului în fiecare sector și în fiecare oraș al României ca să nu uităm și să stim că suntem creștini. Altfel ai impresia că suntem fie atei, fie musulmani, fie comuniști, fie uslamiști, fie karatiști, fie yoghini, fie E-gipsyhologi, fie medici, fie oameni de știință, fie afaceriști, fie orice alte religii păgîne venite de peste tot ca să ne ceară dreptul de a-și ridica monumente politice și lăcașuri de cult păgîn unde să aducă ofrande zeităților spurcate și tuturor drăcoveniilor blestemate ca să-și bată joc de Dumnezeu împreună cu ucigă-l toaca și ducă-se pe pustii. Cu cît mai multe biserici creștine și cu cît mai mari cu atît mai bine, oricum Dumnezeu preferă +lomnul+ și spațiile mici... (e vorba de spațiul cosmic numit CER (de la nivelul măriilor de jos și pînă la nivelul mărilor de sus))... defapt spațiul din cîte o grotă, o peșteră sau dintr-un bordei de pămînt.... deși mii de ani a locuit într-un cort mic împreună cu copiii mici și sfinții mari. |
Citat:
Auzi, cand te intreaba cineva "ce faci?" tu raspunzi "Pai uite bine, ma plimb pe acest pamant plat prin universul mic si finit, sub linia de imponderabilitate, uitandu-ma la luna si soarele semisferic! Tu?" :)) |
Citat:
Cînd vei căuta Adevărul și Îl vei găsi și tu așa ca mine și după ce Adevărul te va Elibera, atunci cînd te va întreba și pe tine cineva ce faci precis îi vei răspunde cu drag la fel: "Pai uite bine, mult mai bine ca altădată, ma plimb pe acest pamant plat prin universul mic si finit, sub linia de imponderabilitate, uitandu-ma la Luna si Soarele semisferic! Tu?" :)) |
Mai important decat Catedrala este ca preotii sa fie imbracati in haina.
Asta ar fi cea mai puternica marturisire de credinta. Si atunci cu adevarat am fi o tara ortodoxa. Abia vezi un preot imbracat in haina. Daca ar fi toti.... ne-am aminti cu totii de Dumnezeu, am sti ca este preot, ca este morala, ca este Dumnezeu, ca trebuie sa ne indreptam spre Biserica. |
Citat:
|
Citat:
E tinerel, inca nu stie. Nici nu era nascut pe vremea impuscatului. Dar e deja erou al luptei pentru educatie sexuala. Problema e ca genul asta de tinerei indignati, infierbantati si usor de manipulat se contamineaza repede unii de la altii pe facebook. E deja o psihoza colectiva anti-ortodoxa, care se tot dospeste si tot creste, de ceva vreme in toata mass media, forumuri, blogosfera si pe retelele de socializare. Pentru cei de mintea/varsta lui, e suficient ca tipi "harismatici" cu papion si look cool sa posteze pe fb ca marea problema in Ro e ca poti fi batut pe strada de ortodocsi, ca deja are nu-stiu-cate-sute de distribuiri si like-uri de la capete infierbantate gata de revolta in strada impotriva "jegosilor de popi", a catedralei, a patriarhului si a opulentei ortodoxe. |
Citat:
|
Citat:
Eu zic ca a iesit: 200.000 e mai bine decat 5000, oricum. x40 daca stii sa calculezei mai departe. Si cu preotii ramane valabil. Chiar spunea o data parintele Tanase, dadea exemplul unui cult care in cativa ani, si-a dublat efectivul de enoriasi. Cum? Chiar simplu: au dublat mai intai numarul pastorilor. Nu mai zic ca la noi, e hilar sa crezi ca un preot poate discuta cu fiecare persoana din parohie. Nici daca ar face doar asta 8 ore pe zi n-ar reusi. |
Citat:
Mă confunzi mereu așa ca alții cu un alt trimis, cu un oarecare Vsovivivivivi și insinuezi că eu sau el sau eu ca și el fac din forum un bîlci sau un balamuc. Deci iată că așa ca necuratul așa și tu îi aperi și morala și demnitatea lui, a forumului..... Adică îi aperi răutatea și ipocrizia din moment ce la tine contează mai mult fațada decît Adevărul și așezarea inimii în dragoste și nepăcătuire. Mă bucur totuși că ai avut o opinie interesantă. Păi da! La eclipsa de soare, jumaua de Lună este barca jumătății de soare formînd împreună o bilă perfectă! |
Citat:
[quite] Păi da! La eclipsa de soare, jumaua de Lună este barca jumătății de soare formînd împreună o bilă perfectă! [/quote] Asa e! In capul tau! In rest e o cu totul alta poveste. Dar pentru tine e bun si asa :) |
Citat:
|
Da' oare cum de cei 33 de cantatori smeriti in struna anti-catedrala, n-au citit/vazut documentare despre fabulosul Templu al lui Solomon pe National Geographic sau Discovery? Nici despre Sf. Sophia din Istambul, Basilica Sf. Mormant din Ierusalim, imensele catedrale rusesti etc.?
Oare si daca ar fi fost vorba de o catedrala catolica sau a altei confesiuni s-ar fi indemnat la like-uri atatia smeriti de facebook? Cei 33, sa nu-si fi amintit oare niciunul, din multele lor turnee de artisti smeriti prin toate capitalele lumii, de imensele catedrale Notre Dame din Paris, Sagrada Familia din Barcelona, Bazilica Sf. Petru din Vatican, Domul din Milano, mai ziceti voi, etc.? Sau cum? Daca vor ortodocsii sa-si faca o biserica mare ca sa incapa la slujbe, clar, e vorba de megalomanie, opulenta si trufie? Ce sa facem daca suntem multi, si toamna, cand e hramul Sf. Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucurestiului, merg acolo mii si mii de credinciosi din toata tara. Pana acuma tot afara in frig si ploaie stateau cu zilele si noptile. S-ar fi gasit oare pe vremea magnificului templu al lui Solomon, 33 de smeriti de genul asta, sa se apuce sa conteste preferintele arhitectonice ale lui Dumnezeu? |
Citat:
Ar merge facut o paradoie cu faza asta. Si apoi, nu se zice ca gandul la moarte e un mare ajutor in a-ti trai viata corect? Cred ca si respectivii, ar reevalua multe optiuni de viata, daca ar privi lucrurile si din unghiul asta. Inclusiv atitudinea de atotstiutor vizavi de ceea ce prefera Dumnezeu. |
Citat:
|
Luigi îl duce pe Vasile sa viziteze San Pietro. Acolo mândru, îl întreabă:
-Ei? Ce zici? -Știu și eu... Poate dacă era mai mica și din lemn... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cineva ar trebui sa explice poate putin si semnificatia acestei Catedrale.
Catedrala Mantuirii Neamului nu joaca atat de mult un rol de Biserica de cartier unde vii si stai linistit si te rogi. CMN (deja e prea lung numele) este un loc unde intreg poporul se aduna in fata lui Dumnezeu pentru a se ruga si pentru a se mantui. Ori asta nu poti sa o faci pe un deal de cartier, pentru asta ai nevoie de spatiu. Hristos a predicat in fata a mii de oameni pe muntele maslinilor, pentru ca o casuta (cea in care paraliticul a fost adus prin acoperis) era mult prea neincapatoare. Si noi ca popor, cand ne adunam in fata lui Dumnezeu avem nevoie de un astfel de locas de cult. SI DA, este momentul ca intregul popor sa se mobilizeze si sa inceapa sa se adune in fata lui Dumneze. CMN va avea aceasta putere DE A MOBILIZA INTREGUL POPOR in fata lui Dumnezeu, dar si de a intari credinta noastra. Si daca Dumnezeu ne da un patriarh cu mare putere in cuvant, acesta va putea ridica in credinta o tara intreaga. |
Știi ce este acela filetism ?
|
Citat:
|
Citat:
Uiți însă să vezi cinstit și să recunoști adevărul că nu eu ci tu spui că mai am oleacă și mă declar Adevărul întrupat și nu eu.... și am impresia că spui asta mereu doar pentru că nu eu ci tu nu vrei să recunoști și să pricepi Adevărul Întrupat. Iată mai declar odată: ''Și totuși se învîrte... soarele semisferic și luna sesmisferică în jurul omului ce umblă după Dumnezeu pe Pămîntul plat pentru că Dumnezeu preferă +lomnul+ și catedrele +mici... cum a fost +catedra de pe cîte un deal sau vale, știți voi, Valea Plîngerii. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:26:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.