![]() |
Citat:
In primul rand faci o gramada de afirmatii fara nici o acoperire. Iar cand ti se demonteaza afirmatiile sau ti se cer argumente (in mod normal cineva trebuie sa isi sustina o afirmatie nu altcineva sa i-o demonteze; altfel oricine poate spune orice bazaconie si altii trebuie sa demonstreze ca nu e asa), fie ignori partea asta, fie incerci (fara sa iti iasa) sa te scoti prin ironie. Si pui in gura unora sau sugerezi ca ar fi zis lucruri despre care nu a fost vorba. Unde a spus Mosh-Neagu ca Moliftele Sfantului Vasile sunt legionare? Unde a spus ca Sfanta Liturghie este antisemita? |
Citat:
In rest, n-am auzit de nici o "reducere drastica a exorcismelor". |
Citat:
A se vedea topicurile cu cipuri, ca sunt o grramada de faze din astea pe acolo isi face veacul de obicei si pe unde mai este un topic anti-ierharhic imediat isi arata coltii. |
Citat:
"Subsemnaul Vrajelescu Cutare reclama pe preotul Cutarescu din motive de exorcism care imi distruge mie rezultatatele profesionale in bransa. Doresc sa i se interzica exorcismele si plata despagubiri in valoare de..... Aveti atasata chitanta cu taxa de timbru si citat in vederea expertizei si confirmarii celor reclamate confratele expert in vraji si exorcisme Vrajeleanu Omida, martor Antonia Pseudortodoxescu, femeie vajnica, ortodoxa si credincioasa. Va multumesc". |
Citat:
"Impodobita" cu cipuri cu "mind control", pasapoarte si tot restul sf -urilor conexe. Este amuzant oarecum tupeul nesimtit cu care plasezi faptele tale asupra altora. |
|
Citat:
|
Citat:
Părintele a zis că celelalte două (?!) le va citi duminica viitoare - adică în Ajunul Bobotezei. Cred că pentru că e zi de post. |
Citat:
S-au scris articole deranjante pentru un crestin exact in perioada sarbatorilor: 1.Propunerea domnului Andrei Marga de a se face modificari pana si in Sfanta Liturghie este in masura sa ingrijoreze orice crestin. ,,Există ieșire din ignoranța ce persistă la noi în jurul acestor teme. Nu este deloc realistă, nicidecum, relativizarea Holocaustului evreilor, găsind acum aproape oriunde holocaust. Relativizarea i-a făcut pe cercetătorii evrei să vorbească, pe bună dreptate, de Shoah. Ieșirea din ignoranță pe care o am în vedere, la propriu, presupune doi pași. Primul constă în lansarea, de către teologi, filosofi și istorici pricepuți a unei competente dezbateri asupra lui „Iisus istoric“ și a corelației dintre „Iisus istoric“ și „Iisus eschatologic“. Al doilea pas constă, oricât de incomod pare, în revizitarea liturghiei, al cărei text are, prin natura lucrurilor, mare răspândire. Știm prea bine că, de pildă, Papa Paul al VI-lea a decis în cele din urmă renunțarea în liturghia catolică la formulările ofensive față de evrei, care au fost înțelese ușor, în decursul istoriei, ca formulări antisemite. Această operație trebuie făcută și în liturghia de la noi. Ar trebui ținut seama de împrejurarea că fragmentele din Evanghelia după Ioan, care se invocă frecvent, au fost elaborate în cadrul unei polemici ce avea deja un trecut înăuntrul iudaismului și riscă mereu (desigur, adesea datorită slăbiciunilor exegezei) să fie înțelese pe dos, ca formulări antisemite, ceea ce nu a fost și nu este nicidecum cazul»." http://www.altermedia.info/romania/2...t-slugarnicia/ 2. Alta atitudine ingrijoratoare este aceea a domnului Nicolae Manolescu. http://adevarul.ro/news/societate/lo...9b9/index.html |
Hai mă nu amesteca una cu alta, că reușești să te faci de baftă.
Pe bune! Trezvia de lipsa căreia ne învinovățești se pare că nu prea te învinețește lovindu-te! Dacă ar fi să te suspectez de altceva decât un prea mare zel (câteodată) aș zice că faci expre ca să arunci cu rahat în toate. Mă iartă! |
Eu am fost surprins ca s-au citit la biserica unde merg, din cate imi amintesc anul trecut nu se citisera.
|
Citat:
|
Si la noi se citesc pe 1 ianuarie (si nu alta data).
Nelamuriri si derute sunt parca tot mai multe. Nu mai este nimic unitar. Un sinod ar fi necesar. Chiar unul la un mileniu e cam putin. Nici preotii si ierarhiile superioare nu mai stiu bine, daramite noi. Nu e cazul sa ne certam aici, sau pe alte fire unde cei care scriu/intreaba sunt luati la bascalie. Numai Dumnezeu stie ce ne asteapta. Si asa de frumoasa este o rugaciune pe care parintele nostru o spune la Liturghia Sf. Vasile tare, ca s-o auzim si noi. La restul trebuie sa cantam, dar macar pe asta o ascultam si imi place foarte mult. Asa rugaciuni imi doresc. Cu lacrimi in ochi va spun: credinta este grea, orice s-ar spune. Mai ales pentru unul care chiar se straduie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Adica ce stii tu? Eu ma refeream de ex. la cititul moliftelor. Unii preoti citesc, altii nu, unii ierarhi interzic, altii nu. Tu stii cel mai bine? Trebuie citite sau nu? Ce scrie la cartea ta? |
Eu știu ce scrie în cuvântul Sfântului Sinod: că 99,999% din cei care cască gura la Moliftele citite-n ziua de 01.01 nu au ce căuta acolo.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa le poarte noroc. In dragoste. De bani. Nu crezi ca ar trebui sa fie citite si cand isi sfintesc masina? Ar fi de mare folos. |
Citat:
|
Citat:
De exemplu ar trebui pregatati sa asculte de Biserica si de conducatorii Ei (atat timp cat acestia nu contrazic invataturile Bisericii), nu de instigatori si de site-uri schismatice. |
Citat:
Sinoadele nu se fac o data la un mileniu. Noi am avut 7 Sinoade Ecumenice. Si au fost suficiente. Atunci s-a statornicit invatatura de credinta. Si de atunci a ramas neschimbata. In rest Sf Sinod al BOR se intruneste de mai multe ori intr-un an. Si ia decizii, in mare parte administradive. Dar unii "crestini" nu prea vor sa le accepte. In rest nu sunt lucruri intamplatoare si interpretabile. Si pentru cine nu a inteleles, asta cu Molitfele Sf Vasile pe 1 ianuarie era o recomandare. Dar ce conteaza ca s-a postat si aici si daca o citeam nu mai existau neclaritati, nu e mai bine sa debitam parerile noastre nestatornice? |
Citat:
E clar ca esti un puiut de ecumenist ... E clar si din stilul tau de a scrie ,elogiezi ce are ortodoxia ,ataci pe cei care vor sa arate cu degetul spre conducerea BOR ,apoi revii cu calm ,aratand cat de ok e sf.sinod si cat de mult si bine munceste el ! BOR daca e anti-ecumenism (unirea cu papistasii si ereticii "crestini") de ce nu iese din aceste adunari ecumenice ,asa cum a facut Biserica Serbiei,Georgiei si alte Biserici surori ortodoxe ? Pai nu iese ca are interes sa ramana ..le-a promis papa ca o sa le de-a functii vesnice in cerurii ... |
Si matalutza esti un pui de BOSVist, aia de se inchina la calendar.
Ce-ti iese tie din degete sunt exact textele lor. |
Citat:
"Pe unii oameni îi chinuiesc cu îngăduința lui Dumnezeu numai în trup, cum sînt cei demonizați și epileptici. Pe aceștia Biserica Ortodoxă îi vindecă, atît trupește cît și sufletește, prin rugăciuni speciale numite exorcisme. Cele mai renumite sînt molitfele Sfîntului Vasile cel Mare, ce se citesc de obicei în biserică, de preoți evlavioși, cu mult post, cu multă smerenie și credință. Al doilea fel de demonizați sînt cei stăpîniți de duhul mîndriei, adică sectanții care luptă pe față împotriva Bisericii, a Ortodoxiei și dezbină pe mulți creștini, răstălmăcind Sfînta Scriptură. Aceștia sînt mult mai greu de vindecat din cauză că sînt stăpîniți de cei mai răi diavoli, ai mîndriei și neascultării. Dar dacă își recunosc păcatele și le mărturisesc la preoți și se roagă mai mult pot fi eliberați de duhul mîndriei și al neascultării. Însă cei mai numeroși oameni demonizați sînt cei stăpîniți de patimi cumplite, cum sînt bețivii, desfrînații, ucigașii, vrăjitorii, iubitorii de averi și cei robiți de ură și răzbunare. Toți aceștia pot fi izbăviți de robia diavolului și a patimilor care îi țin legați cu lanțul deprinderii, numai dacă vor veni de bunăvoie la biserică, dacă vor să-și mărturisească păcatele la duhovnici iscusiți și dacă își fac canonul de pocăință dat. Fără acestea, adică fără spovedanie, căință și părăsirea păcatelor care îi robesc, nimeni din acești oameni demonizați, bolnavi la suflet și la trup, nu se pot elibera de patimi, de diavoli și de osînda iadului." |
Citat:
Asa ca vreau sa vad si eu citatele unde sunt pe fata ecumenist sau de unde ar reiesi ca as fi ecumenist. Daca nu astept scuzele de rigoare. Asta ar fi o atitudine ce ar reprezenta o dovada de bun simt. Eu nu ii mitizez, nici nu ii idealizez pe membri Sf Sinod al BOR. Si daca vorbim despre persoane, despre greseli, despre coruptie, etc pot fi de acord, atat timp cat vorbim pe cazuri concrete. Dar asta este una si cu totul altceva este sa acuzi Sf Sinod de masuri ce ar incalca invataturile Bisericii atat timp cat acesta ia o anumita masura administrativa, pentru binele credincioslor si pe care o explica. Dar schismatici, fara a se documenta, fara a citi argumentarea incep si acuza. |
Am ascultat cu atentie Moliftele si Dezlegarile. Sunt certate toate tipurile de duhuri necurate.
|
Citat:
Unde ai ascultat Molitfele? Daca oamenii au inregistrari si la asculta de capul lor fac foarte rau. Asa cum nici nu se citesc de mireri. Nu spun ca asta ai facut tu, doar era o precizare pentru toata lumea. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai inteles gresit si rolul Molitfelor. Ele intr-adevar se citesc doar demonizatilor sau celor cu probleme mai serioase. Pentru ceilalti exista Taina Sf Maslu, Taina Spovedanie, Taina Sf Impartasanii, particilarea la Sf Liturghie... |
Citat:
Cea mai importanta este Sfanta Liturghie , fara de care celelalte isi pierd din puterea harica fara aceasta . Multi sunt "indemnati" sa participe mai mult la Sfantul Maslu , spre exemplu ! Gresit , extrem de gresit , caci minimalizarea Sfintei Liturghii este cea mai mare gresala , de "neiertat " ! |
Citat:
"Pe unii oameni îi chinuiesc cu îngăduința lui Dumnezeu numai în trup, cum sînt cei demonizați și epileptici. Pe aceștia Biserica Ortodoxă îi vindecă, atît trupește cît și sufletește, prin rugăciuni speciale numite exorcisme. Cele mai renumite sînt molitfele Sfîntului Vasile cel Mare, ce se citesc de obicei în biserică, de preoți evlavioși, cu mult post, cu multă smerenie și credință.” Citat:
sursa: http://www.crestinortodox.ro/liturgi...ui-128036.html Citat:
”A citi aceste rugaciuni credinciosilor de rand, care nu sunt demonizati, pare a fi un lucru de neinteles. Trebuie stiut faptul ca, a fi stapanit de o patima, nu este totuna cu a fi demonizat (indracit), drept pentru care, a porunci diavolului sa iasa din niste oameni in care el nu este salasluit, nu este mai de folos decat rugaciunea, postirea si spovedirea deasa a celor in cauza. Astfel, oricate patimi ar avea cei ce alearga dupa aceste molitfe, ei trebuie sa stie ca nu sunt demonizati, atata timp cat au mintea intreaga si nu simt in ei prezenta fizica a diavolului.” ”Este de mare trebuinta pentru credinciosi sa inteleaga faptul ca postul, rugaciunea, Spovedania deasa, participarea activa la Sfanta Liturghie si impartasirea cu Sfintele Taine sunt cele mai puternice arme impotriva diavolului, iar nu citirea nepotrivita a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare. Astfel, aceste molitfe trebuie citite numai persoanelor demonizate, ele nefiind nici atunci formule magice, eficiente fara o autentica traire crestineasca din partea celui demonizat sau a rudelor sale.” |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si ma indoiesc ca am atatea cunostinte si doar eu cunosc astfel de oameni si ceilati nu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.