Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Amendamentul pentru modificarea constituției propus de PNL, IMPUNE HOMOSEXUALITATEA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16544)

Dumitru73 07.06.2013 15:48:39

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 521625)
ce alegere de cuvinte.
http://www.crestinortodox.ro/editori...1.html#voteaza

ce-i drept, aveti dreptate.

dar nu se stie. poate avem prelungiri. atacantul pletos din cealalta echipa vrea sa treaca pe o formatie ofensiva.

(RTV) UPDATE 2. Adevarul relateaza ca :"Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, ca Romania va fi pusa pe lista tarilor homofobe daca amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constitutiei care defineste casatoria ca relatie dintre un barbat si femeie va fi validat de plen si de referendum."

nasol. Lasa ca destul vrea UE-ul sa se imi arate drepturile minoritatilor sexuale (daca intelegeti ce vreau sa zic) in fiecare zi.

nasoala faza cu juramantul.

înțeleg lupta pentru celelalte articole.
dar jurământul? care e problema dacă jură pe conștiință?
credeți că cei ce jură pe Biblie, jură corect? chiar sunt impresionați de acest jurământ?

Dumitru73 07.06.2013 15:50:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521631)
Cu atat mai usor poate sa jure pe Biblie, pentru el e ca si cand ar jura cu mana pe povestile lui Creanga.

De altfel, nu asta este si trendul curent?

am spus "în ateu cinstit".
dacă reușește sa convingă din punct de vedere profesional, vă trebui sa mintă la juramant, sau sa refuze funcția.

AlinB 07.06.2013 17:38:09

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 521688)
am spus "în ateu cinstit".
dacă reușește sa convingă din punct de vedere profesional, vă trebui sa mintă la juramant, sau sa refuze funcția.

Care e partea cu minciuna mai exact?

AlinB 07.06.2013 17:42:01

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 521656)
Pe de altă parte, a fost adoptat un amendament al Forumului constituțional, care a modificat articolul 29, alineatul 4 din Constituție. Astfel, textul care prevedea că “în relațiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă” a devenit “sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă”.

Hehe, daca se voteaza, sa vedeti ce anticonstitutional o sa devina atunci forumul asta..
Sau materii de seminar/facultate de teologie cum ar fi "Sectologia", probabil va fi inlocuit de "Ecumenologie".

Molitfelnicul am inteles ca a fost aranjat deja cu ani in urma, editiile noi adica, in sensul ca din slujba intoarcerii la ortodoxie au fost scoase referintele la secte.

AlinB 07.06.2013 17:48:19

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 521646)
Daca si in tarile sarace din Africa au pus in Constitutia lor asta sau au dat liber homosexualilor.
Am inteles ca tarile din vest nu ii mai ajuta financiar pe africani daca nu dau drepturi homosexualilor. Ce mult le mai pasa lor de tarile sarace.

Exact.
Alea nu mai sunt tari sunt colonii.
Ca si noi de altfel.

Citat:

Am zis tari ortodoxe cu gandul la tarile unde majoritatea sunt ortodocsi si BO este de secole la ei, cum e Grecia, Rusia, Goergia, Bulgaria,Ucraina, Sarbia etc. A da, republia Moldova a dat si mai multe drepturi decat au la noi.
Grecia iese din calcul ca acolo le-au dat alte chestii cu care sa-si bata capul.

In alea care se afla sub umbrela Rusiei (inclusiv Rep. Moldova) iarasi nu prea au cum sa-si faca mendrele.

Pe sarbi i-au aranjat altfel si mediul politic cred ca e altfel acolo, nu sunt atati fanarioti ca la noi.

Doar Bulgaria ar mai fi - interesant cum stau lucrurile acolo in chestiunea asta.

AlinB 07.06.2013 17:56:02

Citat:

În prealabil postat de tot-Laurentiu (Post 521587)
Cu ce ma incalzeste pe mine ca se introduce in constitutie ceva firesc cunoscut de toata lumea cu privire la casatorie dar in aceeasi Constitutie, a unui popor majoritar ortodox este reglementata Sodomia ?? Inclusiv angajatorii vor fi obligati sa ii avantejeze pentru diferite joburi tot pe motiv de interdictie a "discriminarii".

Din pacate, asa este.
Atitudinea Patriarhiei in aceasta chestiune a fost una complet neinspirata ca sa nu zic mai rau.

Atitudinea corecta ar fi fost sa-si flexeze muschiul politic amortit si cu orice pret sa indemne populatia sa nu voteze aceasta noua "Constitutie".

Dar din pacate, atitudinea este mai degraba la polul opus, al compromisului, introducand un element insignifiant (definitia casatoriei), da iluzia unei legitimitati care de fapt nu exista.

Practic, interzicerea discriminarii o data adoptata, ofera bazele ca pe viitor orice atitudine crestina in acesta chestiune sa fie reprimata in forta.

Mai mult, chiar daca notiunea de casatorie va fi legata de cele de barbat si femeie (lucru care se poate schimba mai tarziu), pe baza "interzicerii discriminarii" li se va oferi ceva similar dar cu un nume diferit (sa nu fie in conflict cu amendamentul BOR, asa zisele "parteneriate civile".

Mai mult, un preot care refuza sa cunune o pereche de homosexuali, pe motiv (evident) de orientare sexuala, va putea fi arestat si condamnatt pentru "discriminare".

Sa nu uitam ca deja s-a respins prezenta religie in Constitutie si mai ales dreptul cultelor religioase de a se organiza dupa "norme interne".

Dumitru73 07.06.2013 18:03:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521694)
Care e partea cu minciuna mai exact?

nu te preface că nu ai înțeles.

AlinB 07.06.2013 18:27:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 521700)
nu te preface că nu ai înțeles.

N-am inteles.
Fii bun si detaliaza.
Poate mi-a scapat.

Dumitru73 07.06.2013 19:22:12

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521699)
Mai mult, un preot care refuza sa cunune o pereche de homosexuali, pe motiv (evident) de orientare sexuala, va putea fi arestat si condamnatt pentru "discriminare".

denaturezi.

DragosP 07.06.2013 19:31:19

Dacă trece proiectul ăsta de constituție, eu spun că în maxim 5 ani se va fi întâmplat deja.

Parascheva16 07.06.2013 21:45:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 521711)
denaturezi.

In Suedia si in unele state din SUA deja se intampla asta?! (Suedia are si ea trecuta in Constitutie treaba cu discriminarea si unele state din SUA)

Parascheva16 07.06.2013 23:00:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521695)
Hehe, daca se voteaza, sa vedeti ce anticonstitutional o sa devina atunci forumul asta..
Sau materii de seminar/facultate de teologie cum ar fi "Sectologia", probabil va fi inlocuit de "Ecumenologie".

Molitfelnicul am inteles ca a fost aranjat deja cu ani in urma, editiile noi adica, in sensul ca din slujba intoarcerii la ortodoxie au fost scoase referintele la secte.

Mai sunt Molitfelnice vechi si tiparite si pe net. In Molitfelnicul vechi "catolicii" sunt numiti papistasi si Biserica Catolica este numita "adunarea paistasilor" si erau toti primiti prin botez. La Botez am inteles ca s-au scos rugaciunile de exorcizare!?

Patrie si Credinta 07.06.2013 23:31:24

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 521686)
dar jurământul? care e problema dacă jură pe conștiință?
credeți că cei ce jură pe Biblie, jură corect? chiar sunt impresionați de acest jurământ?

ca sa nu fie neintelegeri, da, nasol ca nu mai merge juramantul pe constiinta.
dpmdv, pot sa jure si pe roz cu degetele mici de la mana dreapta, doar sa se tina.

p.s. pt Dumitru: http://www.youtube.com/watch?v=6IRxpjEZveQ

Demetrius 08.06.2013 05:57:23

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 521491)
Poate o sa fie furtuna cu trasnete si fulgere pe 8 iunie. :D
*
E dureros ce se intampla. Si mai dureros e ca nimeni nu ia atitudine si o sa ajungem si noi in Ro ca in Occident sa nu poti sa mai zici nimic impotriva lor.

Nu neapărat împotriva lor, ci în favoarea ta!

gheorghie 09.06.2013 00:07:38

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 521754)
La Botez am inteles ca s-au scos rugaciunile de exorcizare!?

Nu cred...am asistat fara sa vreau, daunazi ,la o convertire a unei surori de la noi din biserica,a trecut de la catolicism la ortodoxie si am auzit ca-i citea un parinte si rugaciuni de exorcizare. La inceput m-am speriat, credeam sa se face exorcizare in adevaratul sens al cuvintului si ma intrebam ce caut acolo dar mai tarziu mi-am dat seama ca e doar un botez.

Miha-anca 09.06.2013 01:24:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521503)
Geniule, "discriminare" se poate transforma foarte usor in condamnari penale pentru afirmatii de genul ca homosexualitatea este o boala.

Homosexualitatea este o optiune, nu neaparat o boala, dar asta nu o face mai acceptabila in ochii lui Dumnezeu. Ramane tot pacat.
"Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor. (Romani, 1, 27)

Nu cred ca e cazul sa ne lasam condusi de frica.

Parascheva16 09.06.2013 02:54:52

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 521837)
Homosexualitatea este o optiune, nu neaparat o boala, dar asta nu o face mai acceptabila in ochii lui Dumnezeu. Ramane tot pacat.
"Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor. (Romani, 1, 27)

Nu cred ca e cazul sa ne lasam condusi de frica.

Cand vine vorba de copii de 15 ani care se declara gay sau de tineri care au fost abuzati de multe ori in copilarie, este boala si nu alegere.

Parascheva16 09.06.2013 02:57:11

Citat:

În prealabil postat de gheorghie (Post 521826)
Nu cred...am asistat fara sa vreau, daunazi ,la o convertire a unei surori de la noi din biserica,a trecut de la catolicism la ortodoxie si am auzit ca-i citea un parinte si rugaciuni de exorcizare. La inceput m-am speriat, credeam sa se face exorcizare in adevaratul sens al cuvintului si ma intrebam ce caut acolo dar mai tarziu mi-am dat seama ca e doar un botez.

:) Eu una asa am auzit. Ori ca vor sa le scoata ori ca deja preotii snt sfatuiti sa nu le mai faca si/sau sunt scoase din Molitfelnicul nou.

N.Priceputu 09.06.2013 09:24:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521699)

Asta chiar mi s-ar părea apocaliptic. Bineînțeles că dacă s-ar ajunge la astfel de situații, orice preot ar trebui să prefere condamnarea, care i-ar aduce o suferință pentru Hristos. Însă dacă refuzul căsătoriei homosexuale în Biserică ar fi discriminare, cum s-ar numi obligarea cuiva de a-și trăda convingerile și credința în Dumnezeu? Am mai putea vorbi de libertatea credinței?

Cred că nu se va ajunge până acolo, însă mai cred și că ar trebui să prevenim asta. Aștept și eu un cuvânt mai puternic din partea Bisericii, nu neapărat de la Patriarhie, ci mai curând de la preoții de parohie: ei ar trebui să cheme oamenii să-și exprime public credința, în stradă, dacă acolo sunt auziți. Nu este de ajuns reacția Noii Drepte, care nu se identifică cu majoritatea credincioșilor, putând fi ușor socotită o grupare extremistă.

DragosP 09.06.2013 12:17:08

Apocaliptic sau nu, "umanismul" e, în zilele noastre, mai presus de credință.

antiecumenism 09.06.2013 16:08:42

ultima bomba:Doua lesbiene au organizat PARADA HOMOSEXUALA A COPIIILOR ! Scopul ascuns al paradelor homosexuale din intreaga lume : ACCEPTAREA SI LEGALIZAREA PEDOFILIEI !

http://deveghepatriei.wordpress.com/...ea-pedofiliei/

anita 09.06.2013 18:00:33

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 521855)
Asta chiar mi s-ar părea apocaliptic. Bineînțeles că dacă s-ar ajunge la astfel de situații, orice preot ar trebui să prefere condamnarea, care i-ar aduce o suferință pentru Hristos. Însă dacă refuzul căsătoriei homosexuale în Biserică ar fi discriminare, cum s-ar numi obligarea cuiva de a-și trăda convingerile și credința în Dumnezeu? Am mai putea vorbi de libertatea credinței?

Cred că nu se va ajunge până acolo, însă mai cred și că ar trebui să prevenim asta. Aștept și eu un cuvânt mai puternic din partea Bisericii, nu neapărat de la Patriarhie, ci mai curând de la preoții de parohie: ei ar trebui să cheme oamenii să-și exprime public credința, în stradă, dacă acolo sunt auziți. Nu este de ajuns reacția Noii Drepte, care nu se identifică cu majoritatea credincioșilor, putând fi ușor socotită o grupare extremistă.

Situatia de acum nu vi se pare apocaliptica ,fara sa ajungem acolo?
Sutem prima tara majoritar ortodoxa pe cale de a legaliza homosexualitatea ,"uraciunea pustiirii"
Preotii deja au luat atitudine ,indeamna la rugaciune ,citirea psaltirii ,pt a nu se ajunge la legalizarea homosexualitatii.
E adevarat , suntem un popor slab ,dupa ce ne-au vandut bogatiile subsolului vor sa ne ia si sufletul ,s-a spus de catre preoti.
Sa nu acceptam ,sa luptam cu rugaciunea.

DragosP 09.06.2013 18:24:47

Homosexualitatea e deja legalizată. Nu despre asta e vorba: e vorba de încercarea de a băga pe ușa din dos (scuze) alte perversiuni și de a tăia orice șansă de a mărturisi adevărul cu privire la acest tip de desfrâu încriminat și-n VT și-n NT și-n Sfânta Tradiție.

AlinB 09.06.2013 23:39:07

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 521855)

Ba se va ajunge acolo si chiar mai departe, "drepturile" homosexualilor sunt un pretext, scopul ultime este de a declansa o persecutie "legala", chiar "morala" (dupa standarde inventate) impotriva crestinismului.

Si sunt abia la inceput de drum, ceea ce e mai rau inca nu a venit.

Trista este reactia apatica a Patriarhiei, care nici macar nu s-a pronuntat impotriva articolului in cauza.

Oricum, un lucru nu-l inteleg, ce motive ar avea romanii sa vina la vot pentru a vota noua Constitutie?

Despre un punct foarte important, pentru care deja si-au exprimat acordul - reducerea numarului de Parlamentari, eventual Parlament unicameral, nici macar n-am auzit discutandu-se.

catalin2 10.06.2013 00:03:41

Eu tot nu inteleg de ce e tot timpul bagat in seama Remus Cernea. Orice prostie ar spune se creaza o dezbatere nationala de parca jumatate din romani ar fi vorbit prin vocea lui. La fel ca in cazul icoanelor din scoli, tot el fiind la origine (Moise era in organizatia lui de 3-4 membrii). Acum nu mai are nici organizatie, e singur, si e privit ca un guru, toti trebuie cel putin sa se gandeasca la ce prostie a mai nascocit luna asta.
De ce sprijina ateii, care nu sunt homosexuali, drepturile acestora: exista un singur motiv, si la Cernea si al altii, pentru ca e ceva impotriva Bisericii, ei asta nu suporta, religia.

Miha-anca 10.06.2013 00:44:18

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 521842)
Cand vine vorba de copii de 15 ani care se declara gay sau de tineri care au fost abuzati de multe ori in copilarie, este boala si nu alegere.

Indiferent cum, tot pacat ramane si trebuie spovedit si iertat, ca apoi sa nu se repete. Doar de aceea avem credinta.

Am vazut la stiri un tanar, care se declarase gay, dar caruia ii trecusera "gargaunii" datorita tatalui sau, care era preot protestant. Acesta a avut rabdare cu fiul sau, i-a explicat, s-au rugat impreuna si in final baiatul s-a trezit si si-a dat seama ce greseala ar fi facut.

Dar mai stiu un caz, in care un tanar de 20 ani a devenit gay, dupa ce a avut o serie de prietene. Ghinionul lui, ca familia l-a sustinut in acest demers.

ovidiu b. 10.06.2013 01:24:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 521928)
Am vazut la stiri un tanar, care se declarase gay, dar caruia ii trecusera "gargaunii" datorita tatalui sau, care era preot protestant. Acesta a avut rabdare cu fiul sau, i-a explicat, s-au rugat impreuna si in final baiatul s-a trezit si si-a dat seama ce greseala ar fi facut.

Ce folos că, urmărit de-o fiară, scapi până la ușa unei case de adăpost în pădure, dar n-ai avut grijă să iei cheia. :1:

AlinB 10.06.2013 01:54:29

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 521913)
Eu tot nu inteleg de ce e tot timpul bagat in seama Remus Cernea. Orice prostie ar spune se creaza o dezbatere nationala de parca jumatate din romani ar fi vorbit prin vocea lui. La fel ca in cazul icoanelor din scoli, tot el fiind la origine (Moise era in organizatia lui de 3-4 membrii). Acum nu mai are nici organizatie, e singur, si e privit ca un guru, toti trebuie cel putin sa se gandeasca la ce prostie a mai nascocit luna asta.
De ce sprijina ateii, care nu sunt homosexuali, drepturile acestora: exista un singur motiv, si la Cernea si al altii, pentru ca e ceva impotriva Bisericii, ei asta nu suporta, religia.

Asta pentru ca n-ai inteles cum vine treaba cu manipularea prin mass-media.
Probabil mai esti inca victima iluziei ca presa este oarecum independenta, interesata de binele cetateanului, principiala..

Oricum, nu trebuie sa te simti prea rusina, multi romani sunt victima iluziei astea si mai rau, sunt si conectati iremediabil la masina asta de minciuni, in asa hal incat practic nu mai pot gandi cu capul lor (desi e drept, indoielnic ca ar fi incercat vreodata).

stefan florin 10.06.2013 09:54:04

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 521866)
ultima bomba:Doua lesbiene au organizat PARADA HOMOSEXUALA A COPIIILOR ! Scopul ascuns al paradelor homosexuale din intreaga lume : ACCEPTAREA SI LEGALIZAREA PEDOFILIEI !

http://deveghepatriei.wordpress.com/...ea-pedofiliei/

nu mi-a venit sa cred tot ceea ce am vazut in acest articol! Dumnezeule mare, pana aici s-a ajuns?

Parascheva16 10.06.2013 10:44:28

In unele state din SUA, printre care si California, merg astia cu propaganda prin scoli si le dau la copiii de gradinita o hartiuta in care scrie ca nu vor rade de copiii care vor fi gay,lesti,trans. De cand, ma rog, copiii de gradinita au capacitatea sa isi dea seama ce inseamna sa fi gay?

Eu am inteles ca este vorba de o suma mare de bani. Adica, politicienii astia si cei care sustin miscare asta primesc mari sume de bani din partea UE,SUA si alte tari. Si stim ca ptr. bani, unii oameni sunt in stare sa isi vanda si mama.

Acum au mai gasit o gagauta. Homosexualii omorati de Hitler. Nu mai comemoram evreii, comemoram si homosexualii din lagare.

Parintele Savatie Baștovoi a fost silit sa termine emsiunea "Pietrele Vorbesc" din cauza unor interviuri de genul acesta:
"Pietrele vorbesc" - Ce se intampla atunci cand politicienii si homosexualii isi dau mana

Dl.Virgiliu Gheorghe a vorbit in conferintele sale despre Spirala Tacerii, un fenomen descoperit de o cercetatoare germana. Pe scrut, 80% din populatie vor spune ca opinia publica(mass-media) chiar daca ii sugruma acel "adevar", iar 20% nu vor fi de acord, insa vor tacea. Dansul explica mai bine decat mine.

aici:Sinele si identitatea omului

gpalama 10.06.2013 11:01:34

Nu pot sa nu fiu rautacios... dar nu cumva 70% din romani au votat... PNL + PSD?

Adica tocmai cei care sterg pe jos cu Romania si Constitutia Romaniei, cu Biserica si valorile morale ale tarii astea.. ?

Pai nu e clar ca PNL-ul este o adunatura de masoni, deci luptatori directi cu Biserica, iar PSD-ul este o adunatura de nomenclaturisti, comunisti cu state vechi, care sunt atei si carora nu le pasa de Biserica?

Pe scurt: ne meritam ce am votat?

Si ca sa termin: Basescu a fost singurul presedinte al tarii care: 1. S-a dus la Biserica in mod constant; 2. A avut un duhovnic mare si stabil la Rohia; 3. A cerut sa se faca rugaciune pentru tara la fiecare pas important pe care l-a facut..
Pacat ca s-a sters cu el pe jos... de Voiculescu & Latrinele X.

Iertati-mi rautatea...

anita 10.06.2013 11:14:14

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 521961)
Nu pot sa nu fiu rautacios... dar nu cumva 70% din romani au votat... PNL + PSD?

Adica tocmai cei care sterg pe jos cu Romania si Constitutia Romaniei, cu Biserica si valorile morale ale tarii astea.. ?

Pai nu e clar ca PNL-ul este o adunatura de masoni, deci luptatori directi cu Biserica, iar PSD-ul este o adunatura de nomenclaturisti, comunisti cu state vechi, care sunt atei si carora nu le pasa de Biserica?

Pe scurt: ne meritam ce am votat?

Si ca sa termin: Basescu a fost singurul presedinte al tarii care: 1. S-a dus la Biserica in mod constant; 2. A avut un duhovnic mare si stabil la Rohia; 3. A cerut sa se faca rugaciune pentru tara la fiecare pas important pe care l-a facut..
Pacat ca s-a sters cu el pe jos... de Voiculescu & Latrinele X.

Iertati-mi rautatea...

Nu stim ce ar fi facut si Basescu.
Daca era asa de credincios nu ar fi fost sustinator al Rosiei Montana si gaze de sist
Un credincios e corect ,nu aservit intereselor straine

Decebal 10.06.2013 12:14:05

Dar ce, mai aveți cumva impresia că în campaniile electorale se spune ceea ce cu adevărat au intenția să facă? Dincolo de faptul că a fost cea mai slabă campanie de după '90, nu cred că am văzut nici măcar o dezbatere serioasă, ci au fost doar atacuri de-o parte și de alta, ceea ce s-a spus și se spune în campaniile electorale nu este decât propagandă electorală, în niciun caz lucrurile pe care cu adevărat au de gând să le facă. Ați auzit cumva pe cineva să discute despre modificările la Constituție, astea de care se discută acum și de vreo câteva luni încoace, înainte de alegeri? Înainte a fost doar propagandă electorală, discuții ioc! Iar acum după ce au ajuns la putere pot să își facă de cap, și așa până peste patru ani rumânii, în majoritate "ortodocși", vor fi uitat cele ce s-au întâmplat și se vor întâmpla.

În ceea ce privește "credința" sau "responsabilitatea" autentică față de această țară și față de jurămintele pe care le-au făcut, se vede treaba că nu știți pe ce lume trăiți, sau poate știți și treceți, ca atâția alții, cu vederea. Aproape toată clasa politică de după lovitura de stat din decembrie '89 nu a făcut decât să aservească Rumânia intereselor prăduitorilor imperialiști occidentali și kazari. Și evident slugăii și-au luat și ei partea lor. Nici măcar PRM-ul și Vadim nu au făcut ceea ce trebuia și puteau să facă; din nefericire, nu au făcut decât să facă separatisme în naționalism și să ducă naționalismul rumânesc în derizoriu. Dar poate că nici nu le era prea mult rezervat în scenariu. Oricum, într-un anumit sens, poate au făcut chiar mai mult decât le era scris de scenariști să facă. Dar a fost prea puțin, iar Rumânia a fost și este din nefericire văduvită de o dreaptă autentică, tradționalistă, creștină, conservatoare, și care întru adevăr să prezinte un proiect viabil pentru rumâni și societatea rumânească, care să prezinte cu adevărat o voce și un proiect reprezentativ pentru rumânii creștini și ortodocși.

L-ați auzit cumva pe Băsescu, pe neamurile lui, sau pe slugăii lui să vorbească ceva împotriva homosexualității? Nu ați auzit ce a spus acum câțiva ani în direct la o emisiune "Nașul" la B1 TV, cum că în Rumânia ar exista un procent de 20% homosexuali? Nu pot să îmi dau seama dacă era în stare de trezie când a spus această aberație, dar faptul că un președinte poate să facă astfel de afirmații la ore și emisiuni de maximă audiență ar trebui să ne spună cam totul. Oricum nu am auzit ca el să se opună amendamentului despre care se vorbește pe acest thread, și nici nu cred că se va opune. "Băiețașii deștepți" au agenda lor secretă, ocultă pe care trebuie să o pună în practică dacă vor să mai rămână la putere sau în jocuri. Cine nu se supune planurilor Ocultei Occidentale (sau ocultelor catolică, masonică, ecumenistă, economică și financiară, sau altor oculte infracționale și interlope) o să cam zboare din peisajul decizional al politicii "rumânești" și în general din politică, mai ales că în Rumânia nu există alternativă de dreapta autentică, tradițională, conservatoare. Cine ar vrea să braveze cu un steag creștin (ortodox) prin politică nu prea are pe ce baze să o facă, pentru că "ortodocșii" nu l-ar susține, nu ar avea "spate" asigurat pentru a face o politică în acord cu Ortodoxia Creștină.

N.Priceputu 10.06.2013 12:27:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521908)
Ba se va ajunge acolo si chiar mai departe, "drepturile" homosexualilor sunt un pretext, scopul ultime este de a declansa o persecutie "legala", chiar "morala" (dupa standarde inventate) impotriva crestinismului.

Si sunt abia la inceput de drum, ceea ce e mai rau inca nu a venit.

Trista este reactia apatica a Patriarhiei, care nici macar nu s-a pronuntat impotriva articolului in cauza.

Tocmai pentru a evita o situație ca asta – căsătoria în biserică a homosexualilor –, Patriarhul a cerut să se specifice că ea înseamnă unirea între un bărbat și o femeie. Nu mai poate fi acuzată de discriminare.

horatiu.miron 10.06.2013 12:37:38

E România, nu Rumânia.

DragosP 10.06.2013 13:01:59

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 521974)
Tocmai pentru a evita o situație ca asta – căsătoria în biserică a homosexualilor –, Patriarhul a cerut să se specifice că ea înseamnă unirea între un bărbat și o femeie. Nu mai poate fi acuzată de discriminare.

Slabă consolare.

AlinB 10.06.2013 13:12:40

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 521974)

Ba tocmai, astea doua articole se bat cap in cap.
Daca este interzisa discriminarea, nu li se poate interzice casatoria, pentru ei asta este discriminare.

Daca amendamentul trece, discriminare va fi sa spui ca nu s-au nascut asa, ca nu e normal asa, discriminare o sa fie sa le spui asa ceva copiilor tai in timp ce la scoala li se va spune exact opusul si vor fi pusi sa marturiseasca si ei asa, treptat discriminatoriu si intolerant va fi si discursul preotului care va condamna homosexualitatea si tot ce decurge canoni de aici.

Dupa cum vezi, CopyPonta a inceput deja discutii pentru ca aceasta prevedere sa nu fie prezenta in forma finala, desi se pare ca a trecut de vot.

AlinB 10.06.2013 13:14:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 521976)
Slabă consolare.

Ba tocmai ca nu e nici o consolare, de fapt aceasta mentiune mai mult ii ajuta decat ii dezavantajeaza, creand iluzia ca a ramas un pic de decenta in Costitutie.

Nu vor avea casatorie, dar vor avea "parteneriate civile", aceeasi chestie in fond.

Si vor cere copii in adoptie, pentru ca ca le refuza adoptia este discriminare.

Parascheva16 10.06.2013 13:14:47

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 521964)
Nu stim ce ar fi facut si Basescu.
Daca era asa de credincios nu ar fi fost sustinator al Rosiei Montana si gaze de sist
Un credincios e corect ,nu aservit intereselor straine

Unele persoane care locuiesc in prezent in Rosia Montana sustin ca Presedinele Basescu a fost sutinut in ambele capanii electorale de Gold Corporation.

DragosP 10.06.2013 13:17:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 521979)
Ba tocmai ca nu e nici o consolare, de fapt aceasta mentiune mai mult ii ajuta decat ii dezavantajeaza.

Nu vor avea casatorie, dar vor avea "parteneriate civile", aceeasi chestie in fond.

Si vor cere copii in adoptie, pentru ca ca le refuza adoptia este discriminare.

Tocmai d'aia am zis de slaba consolare.
Pentru că, în mod normal, cele două articole n-au cum să treacă amândouă în același timp.
De aceea, consider cu tot discernământul că Patriarhia BOR doarme-n papuci acum.
Dormit care-i va costa scump. Și pe români, în genere. Indiferent de sex, rasă, "orientare" religioasă, ca să parafrazez articolul cu pricina.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:05:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.