![]() |
Citat:
|
Citat:
Dar nu, noi trebuie sa vorbim mult si prost. Puterea exemplului e cea mai importanta. Atunci cand vii sa spui cu toata sinceritatea, da uite eu am respectat toate poruncile, m-am inmultit pana n-am mai avut loc in casa si sunt fericit si implinit. Atunci da, o sa cred si eu treaba asta. Si poate multi ne vom indrepta la calea cea mai buna. Concluzia: Toti vorbim mult si prost (inclusiv eu). Incercam sa argumentam o idee, un crez personal. Dar adevarul este ca nimeni nu face nimic concret. |
Citat:
|
Consider ca anticonceptionalele prejudiciaza sistemul reproductiv al femeiii. Actionand la nivelul creierului pentru a face comanda de a nu mai ovula, chiar si dupa renuntarea la ele, raman anumite sechele. Multe femei raman gravide dupa folosirea pilulelor in 6 luni sau mai mult de atat.
|
Citat:
Citat:
|
Bineinteles ca nu vorbim despre viata noastra personala. Aici vorbim doar ca sa vorbim. Cum am zis si mai sus, stam si spunem predici din carti, dar niciunul de aici nu se incadreaza la a sustine cu adevarat aceasta cauza. Eu si Unnom suntem necastoriti. Domnul Ovidiu B., nu vrea sa ne relateze. Domnul Priceputu nu are copii, poate este de asemenea necasatorit. Bizantina e nemaritata. Credeam ca gasesc un exemplu care sa-mi rupa convingerile.
Nu gasesc. |
Citat:
|
In fine, vorbim mult dar facem putine. Eu raman cu convingerile mele, dumneavoastra la fel. Sper sa ne reauzim peste 10 ani si sa vedem care dintre noi a facut copii cati i-a dat Dumnezeu.
|
Eu mi-am permis să vorbesc pentru că am cunoscut astfel de exemple. Vii.
|
Pai normal ca exista. Nu v-am zis ca 3 luni am stat prin sate sa caut familii cu multi copii si gaseam la tot pasul? Nu conteaza ca stateau intr-o mizerie, toti in 2 camere si n-aveau ce manca. Macar ei respecta poruncile si stiu ce e aia viata grea. Noi doar stam si vorbim din carti.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Andra, tot nu ai raspuns. Daca metodele de contraceptie care le folosesti sau le vei folosi, esueaza, atunci CE faci??
Cate relatii sexuale ai sau estimezi ca vei avea pe parcursul unui an intreg? Dar in 15 ani? Chiar si daca 0,5% esueaza tot te vei alege cu mai mult de 1-2 copii. Deci ce faci? PS raspunde-ti singura la unele intrebari, eu unul nu astept neaparat detalii si lamuriri din viata personala, care trebuie sa fie privata! |
Citat:
|
Citat:
Ia de aici. Exemplu nu cu 10 ci 13 copii. Invatatura: http://www.crestinortodox.ro/predici...nezeu-313.html http://www.adevaruldespreavort.ro/co...l-lui-dumnezeu Si viata: LAUDATIO PĂRINTELUI PROFESOR UNIV. DR. VASILE MIHOC http://slova-crestina.ro/laudatio-pa...oc_2010_05_07/ DOUĂ FAMILII ȘI 37 DE PREOȚI http://old.sibianulonline.ro/articol.../online/18080/ |
Tu vei avea copii cati iti da Dumnezeu? Vei avea 13?
|
Stiu un tanar care la 28 de ani avea vreo 7 copii. Acum are 30+ de ani si vreo 13 copii. Sunt cu totii bine, sanatosi, si Dumnezeu i-a ajutat sa se descurce. Dar sunt o familie CREDINCIOASA! Si in mod sigur acest om va avea o mare rasplata cand copiii vor ajunge fiecare la casa lui, dar mai ales va fi rasplatit de Dumnezeu.
Evident, inteleg perfect si ce spui tu Andra, pt. ca si eu am 23 de ani si imi pun de multe ori aceleasi intrebari ca si tine... Insa cred ca cheia este in a nu imi pierde credinta. |
Citat:
|
Sper doar sa rezist patimilor si ispitelor si sa reusesc sa-mi aleg o fata buna si credincioasa, sa putem forma cat de cat o familie crestina. In caz contrar, nu prea vad ce sorti de izbanda ar avea relatia... Adica nu vad cum ne-am putea mantui. Sper sa-mi randuiasca Dumnezeu ce crede El ca este mai bine.
Iti urez casa de piatra si sa ne ti la curent cu relatia ta chiar si dupa casatorie. Speram sa fii bine si fericita, si mai ales sa fiti in comuniune cu Dumnezeu. Doamne-ajuta! |
Citat:
Iti urez mult succes si sper sa-ti gasesti o fata cuminte si iubitoare cu care sa ai o casnicie trainica si fericita! |
Mai grav e ca am gasit cateva dar... am dat cu piciorul. In schimb am ales tocmai pe cele mai nepotrivite! Asta este, asa suntem noi baietii, trebuie sa dam cu capul ca sa ne trezim la realitate! Sper totusi ca nu am pierdut si ultimul tren...
Doamne-ajuta! |
Am sa spun citeva pareri.
Daca exista cineva care in mod real voieste sa traga vreo concluzie/folos , atunci se poate inspira din parerile urmatoare . In primul si primul rind , crestinii adevarati , care duc viata in duh si adevar (dupa puteri desigur, dar care duc !) nu isi vor spune nevointele lor reale in mod public . Nevointele , indurarile si luptele tale duhovnicesti nu se spun !! Nu ca nu ar fi moral , ori din alte considerrente, ci pt. ca procedind astfel vei descoperi peste timp ca in spatele marturisirii tale aparent nevinovate, deobicei exista mindria , sub o forma sau alta, iar pt. aceasta ispititorul incepe sa iti poarte razboi care te va arunca , in cele din urma , exact in pacatul pe care spui tu ca l-ai biruit de o vreme si nu il mai faci ! Cei pe care ii vedem la televizor ca au multi copii , de foarte mare regula , sunt si cei care se pling de greutati : ca nu au curent electric si stau la luminare, ca nu au ce minca , ce imbraca , ca nu isi dau copii la scoala din cauza saraciei, ca nu au televizor, celular si laptop, si asa mai departe , cite si mai cite vaicareli . Este adevarat ca media ii si cauta numai pe acestia ! Crestinul care duce viata in duh si adevar este cel care nu isi trimbiteaza saracia, nu iese la drumul mare dupa ajutoare , nu se vaita de numarul mare de copii (asa se intimpla cind iti pui mintea cu sexeul ; mintea este pt judecata multa si profunda si nu ca sa o cobori in sex; daca vezi ca numarul mare de copii iti creaza neplaceri , nu te comporta animalic, instinctual, ci comporta-te crestineste , adica infrineaza-te , intra in post trupesc !!) si nici alte lucruri necugetate nu face . Ci este impacat cu el ca si cu Dumnezeu , stie ca in lumea aceasta nimic nu este la voia intimplarii ci total din contra, adica bine rinduit de Dumnezeu si pt. aceasta toate cite I le trimite le primeste cu smerenie si supunere ! Pe acestia , de regula , ii cauta Trinitas , deoarece sunt stiuti numai de putini oameni . Dar citi asemenea crestini cunoastem ? Putini, f. putini ! Ei vedeti, acestia sunt crestinii ortodocsi si nu cei care se autodenumesc ei ortodocsi doar pt. ca s-au botezat si pt. ca in rest nu mai fac nimic din poruncile lui Dumnezeu sau fac doar ceea ce vor zicind fatarnic ca doar atit pot ei ! Dupa inviere , atunci cind Hristos si-a trimis apostolii in lume (gasiti in Ev. de la Matei) le-a poruncit sa boteze in numele Sf. Treimi si sa-i invete pe cei botezati sa pastreze toate (atentie la acest aspect mult dezavuat de crestinii de ocazie) cite le-a poruncit ! In alta ordine de idei , se intreaba de ce prezervativul este pacat ? Atit prezervativul ca si oricare alte metode oricare ar fi ele dar care prin folosirea lor in timpul uni act sexual se opun aparitiei unei noi vieti SUNT INTERZISE DE BISERICA ! De ce asa ? Pai cum se autointituleaza Hristos , cum se autodefineste ? " Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" Deci cei care se opun unei vieti (omorindu-o) sau aparitiei ei , se opun lui Hristos ! Adica , ziua , cu emfaza , te autointitulezi crestin, mai mergi pe la biserica , mai faci pe milostivul, pe piosul , pt. ca noaptea sa iti arati adevarata ta fata si sa incepi sa lupti impotriva Lui ! Facind astfel , ce zile crezi ca te vor astepta crestine ? Spuneti ca este tare greu sa recomanzi unor tineri abstinenta sau ca din contra, nimeni nu procedeaza astfel ! Da, pt. ca adevaratii crestini sunt extrem de putini ! Iar Hristos ne invata ca predica noastra, exemplul nostru intru ale credintei sa fie faptele noastre (cele bune) si nu vorbele ,ca oamenii vazindu-le sa doreasca si ei sa le urmeze si astfel sa-l slaveasca pe Dumnezeu ! Puneti intrebari unuia si altuia : ... tu asa procedezi ? Infrinarea se poate invata la orice vreme ! Fie de voie (din inima ta buna si din credinta ta curata !) fie de nevoie ! Dar cind ajungi sa o faci de nevoie ... ajungi la cuvintele marelui Vasile , care spunea : "... daca ai vrut dar nu ai putut (sa te infrinezi) iertat iti este tie , dar daca ai putut sa te infrinezi insa nu ai vrut , atunci te va aduce Dumnezeu in stare sa ai nevoie (o nevoie oarecare) si sa nu te poti izbavi (sa ti-o rezolvi) pt. a putea astfel sa-ti intelegi pacatul si sa platesti "! Si iarasi spunea acelasi mare Vasile ca :"... bolile noastre sunt pacatele noastre !" Cind dupa o viata in care ai facut numai ce ai voit tu , mintind insa cu mare usurinta ca "... asa am putut eu " , pt. pacatele tale frate crestine te va cerceta Dumnezeu cu neputinta grea, cu instrainarea mintilor, cu infirmitati sau poate chiar cu un cancer si atunci vei vedea in primul rind cit de multi poti rabda cu adevarat si nu precum spuneai tu ! Iar in al doilea rind , desi pare numai o pedeapsa (desigur ca este o pedeapsa, o plata a pacatelor !) astfel se arata si marea iubire a lui Hristos prin care iti ingaduie sa patimesti aici platindu-ti astfel din pacate, pt. a te curata si a merge la un loc de odihna mai bun fata de cit de rau crestineste (caldicel) ai trait tu pe pamint . Dumnezeu si legea sa exista indiferent ca ne place sau nu, indiferent ca suntem de acord sau nu . El nu are nevoie de noi , dar noi de El , da ! Ori traim dupa poruncile lui si vom avea viata vesnica , ori vom trai dupa poruncile noastre si vom arde in focul vesnic ! Fiecare face cum voieste ! Pina la adormire avem liberul arbitru , dupa aceea, nu ! |
Multe lucruri din mesajul tau sunt corecte si interesante, dar eu am o nelamurire:
Tu spui multe de infranare, aka post trupesc. Si eu consider asta un lucru bun daca nu vrei sa faci copii, sau ai facut destui. Totusi, cel putin pe acest forum, se afirma ca si aceasta abstinenta este pacat, tocmai pentru motivul pe care il descrii si tu: te opui sa faci copiii pe care ti-i da Dumnezeu. Cel putin la cei care sunt casatoriti se considera abstinenta tot ca o contraceptie. Este asa? Este abstinenta un pacat? Da sau nu? Lamuriti-ma va rog si pe mine, ca nu mai pricep nimic. Si da, subscriu: nu este bine sa faci public anumite lucruri. Totusi ma intreb mereu cum se descurca aceia care au multi copii. Poate ca noua ne sunt prezentati cei care se vaita si cersesc si nu stiu ce. Dar asta nu este o rezolvare a problemei. Cei care stau ascunsi si nu se vaita si nu cer, totusi nu o duc mai bine material si nici nu le este mai usor fizic, moral si in orice fel. |
Citat:
Din pacate, topicul asta nu l-ai deschis pentru a afla ceva anume, de la altii, ci pentru a-ti justifica o atitudine care deja ti-ai insusit-o, desi esti (sub)constienta ca este in conflict cu anumite valori morale. Ceea ce vrei de fapt, este sa te ascunzi in spatele multimii, uitand ca de fapt fiecare da socoteala pentru faptele lui iar justificari de genul "pai multi fac asa" nu sunt valide, ci arata o lipsa de caracter, personalitate si valori morale. Ai cerut exemple, ti s-au dat exemple, sunt fara doar si poate putine, dar asa spune si Hrisost: "ingusta este calea care duce la Viata si putini sunt cei care o afla". Incearca si tu sa afli "calea care duce la Viata" si nu calea usoara in care alegerile par usoare dar consecintele sunt grele. Si in incheiere o dedicatie, la care ar fi bine sa meditezi: http://www.youtube.com/watch?v=JEOw9DhN6cU |
editat....
|
Citat:
Te-am intrebat pe tine cati copii vrei sa ai. Nu mi-ai raspuns. O sa ai copii cati iti da Dumnezeu? E usor sa vorbim din carti. Ce am vrut cu topicul asta? Am vrut sa vad daca oamenii vorbesc doar ca sa vorbeasca sau chiar si respecta aceste predici. Eram curioasa daca exista oameni care sa spuna: M-am casatorit curat am copii cati mi-a dat Domnul, o sa fac in continuare copii sau in cel mai rau caz o sa recurg la abstinenta pentru tot restul vietii. Toata lumea vorbeste mult si prost. Evident si eu sunt tot in categoria asta. Argumentam principii personale, principii din Biblie, principiile altora dar cand vine vorba de exemplu personal: Pauza. Cred ca niciunul din noi, cei care vorbim pe aici, nu putem fi un exemplu. Dar bineinteles, toti ne dam cu parerea. Da, inclusiv si eu. |
Citat:
este unul din primele lucruri pe care le înveți la un curs de publicitate. |
Citat:
Toata lumea e interesata, toata lumea se implica si se posteaza la infinit. |
Citat:
De cand ti-ai facut cont pe acest forum,nu activezi decat pe topicele care implica relatii,nunti,virginitate si toate cele care se leaga de genital. Uite,ai 8 pagini de mesaje ,toate in acelasi duh... http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&pp=25&page=6 Nu vreau sa zic ca este bine,este rau...treaba ta ce scrii,dar te rog nu mai asocia interesele tale cu ale tuturor ca nu-i totuna,ok?? Sunt unele topicuri pe care tu singura le sustii,scriind comentariu dupa comentariu sau raspunzand fiecaruia care ti se adreseaza... Este normal ca threadurile tinute in atentie pe prima pagina sa fie rascolite si de altii,cred ca pe asta si mizezi :) Ia,mai rascoleste si alte threaduri de rugaciuni,de morala,dogmatica...curaj. |
Citat:
Un crestin (practicant) are alta perspectiva. Citat:
Ex. Multi cred ca "principiile crestine" se rezuma la a se casatori in biserica. Cum isi aleg sotul/sotia de exemplu, considera ca se afla in afara acestor "principii crestine". Iar pe urma se mira... Cu atat mai putin daca nu le urmezi. Citat:
8 n-ar fi rau. Nu intru in detalii :) Dar nu depinde doar de mine. Citat:
E un drum lung. Opusul ei, pacatul, inseamna acelasi lucru, dar in sens invers: a lepada un principiu moral, cu diverse argumente si tactici puerile, una din ele fiind de exemplu aceea de a te ascunde in spatele alegerilor altora. Citat:
Sa inteleg ca vrei musai sa-si faca cont pe acest forum, acesta fiind singurul lucru care te impiedica sa aderi la acest principiu moral? Citat:
Citat:
In loc sa-i implici pe altii, mai bine gandeste-te tu, moral vorbind, de care parte te situezi si in ce directie vrei de fapt sa te indrepti. |
Ati casunat acum pe Andra...
N-am citit tot firul. Revin insa la intrebarea mea de mai sus: este abstinenta (la cei casatoriti) un pacat? Da, sau nu? In fond este tot o metoda de a evita copiii care ar veni de la Dumnezeu. Daca imi amintesc bine scrie chiar si intr-un canon ca pana si preotii care refuza casatoria sau relatia cu sotia exceptand postul, sa fie pedepsit. La fel casatoria alba nu este incuviintata. |
Citat:
Citat:
Altfel.. Citat:
Cred ca majoritatea carea opteaza pentru asa ceva, au o problema de atitudine fata de sexualitate, concepte care sunt straine de invatatura Bisericii. |
Citat:
1. Preot care sa refuze casatoria nu exista pe tot pamintul , la ortodocsi desigur . Mai intii candidatul la hirotonie trebuie sa fie casatorit si abia apoi se hirotoneste . 2. Capul familiei , conform poruncilor evanghelice este barbatul . Cind el este si preot atunci lucruile se intaresc in continut . Preoteasa , copiii preotului ca si parintii si socrii lui si ca si fratii si toata lumea trebuie sa inteleaga ca din momentul hirotoniei , acesta nu mai este "Costelus" sau "Nicusor" al nostru ci este si va ramine PARINTELE/PREOTUL cit va trai . Adica trece la o alta categorie de demnitate, cinste si respect decit a fost pina acum . Numai uzurpatorii de moralitate si sfintenie , needucatii, numai ingimfatii , prostii si indiferentii, intr-un cuvint , cei ce nu au frica si rusinea lui Dumnezeu nu traiesc aceasta realitate . Ca atare, el poate impune (in ziua de astazi se lasa impus de preoteasa ca sa nu fie parasit , adica, cu alte cuvinte este santajat de catre femei ajunse total accidental in postura de preotese) ritmul raporturilor intime din cadrul familiei lui dar nu il poarte anula decit numai in acord cu preoteasa. Asadar , pt. eventualitatea abolirii relatiilor intime este musai ca ambii sa incuvinteze la asa ceva ! Altminteri poate sa se faca vinovat mergind , in cazurile absurde , pina la caterisirea lui . 3. La mireni, abstinenta sexuala se stabileste , deasemenea, numai de comun acord . Indiferent din ce motiv se hotaraste aceasta atitudine , acest mod de vietuire , atita timp cit este liber consimtit de ambii parteneri nu este pacat . Nu te obliga nici o instanta din cer sau de pe pamint ca daca esti insurat si asa te-ai inteles cu sotia ta (la abstinenta) esti m usai obligat sa "produci" sex ca altfel te faci vinovat de ceva anume . Vinovat devi in momentul in care insurat fiind , hotarasti tu de unul singur sa renunti la sex . Numai cind esti singur pe lume poti hotari orice este legat de tine . Cind traiesti in cuplu hotaririle valabile sunt numai cele luate impreuna . Este si exemplul multor sfinti care s-au sfintit in cadrul familiei practicind abstinenta sexuala . S-a mai discutat de nenumarate ori despre abstinenta sexuala in cadrul familiei sau inafara ei , dar pe semne ca la discutie au participat surzii . Inaintea lui Dumnezeu curatia trupeasca este mult mai de pret decit practicarea vietii sexuale . O spune chiar Pavel apostolul , ca el ar dori ca toti sa fie precum el (si nu se referea la apostolat deoarece vorbea clar despre viata sexuala) dar pt. ca nu toti pot tine aceasta este bine ca sa fie insurati pt. a evita desfrinarea. Viata sexuala a fost ingaduita de Dumnezeu pt. slabiciunile noastre/neputintele si a fost rinduita in cadrul familie pt. a se inlatura desfrinarea . Dar oamneii adevarati , adica zidirea reala, neschimbata de pacat, a lui Dumnezeu nu cunosteau sexul desi aveau organele respective , nu erau pudici desi umblau goi ...pt. ca erau induhovniciti, sfinti . Cind moartea a intrat in om si chipul ca si asemanarea lui Dumnezeu s-a dat peste cap in om , omul a devenit impur, patat, stigmatizat, murdar , ca sa zic asa, atunci a dezvoltat o serie de neputinte printre care si inmultirea sexuata. In felul acesta pamintenii se nasc din "singiuiri si bale" fata de Adam si Eva , ca protoentitati, ce urmau sa se inmulteasca duhovniceste . Nu stim exact cum se facea aceasta duhovniceste, poate ca asemanator ingerilor, dar in nici un caz trupeste . Adam si Eva nu aveau menstra in Rai , desi aveau organe , si asta este indubitabil , fara putinta de tagada, lucru care le conferea puritatea curateniei si ei ar fi putut intra in orice clipa a vietii lor in orice loc si moment in Biserica lui Dumnezeu , adica in Rai, ca era al lor, era pt. ei . Omul de astazi , cazut , stigmatizat, cu urmele eterne ale blestemului lui Dumnezeu pe el , schimbat fata de zidirea initiala si unica , nu este ceea ce a creat Dumnezeu initial ci este ceea ce a ingaduit Acesta prin caderea in pacat, neparasind fiinta umana nici in aceast astare deplorabila . Dar atunci cind paminteanul are menstra , situatie amintind de caderea lui jalnica , aratind necuratia lui antitetica fata de ceea ce era masura curatiei initiale, situatie care duce la pierderea unor ingaduinte/drepturi, el nu mai are dreptul sa intre in Rai , rai care este Sf. Liturghie pe pamint si in Biserica lui Dumnezeu . Dar menstra este un stigmat vazut , dar cite mai sunt nevazute , care pateaza sufletul la propriu, si care impiedica fiinta umana sa se reintoarca in Rai . De aceea nu suntem primiti toti in Rai otova ci numai dupa curatire si sfintire asa cum am fost odinioara . Spuneam , sexul este numai ingaduti de Dumnezeu pt neputintele noastre dobindite prin caderea in pacat si de aceea abstinenta , starea trupului feciorelnic , este mult mai apreciat de Dumnezeu decit cei care au viata sexuala , desi si unii si altii au posibilitatea mintuirii . Si atunci care mai este gheseftul ca nu fac sex ? Cum se vede ca apreciaza mai mult Dumnezeu pe casti decit pe restul daca si unii si altii se mintuiesc ? Sau ca sa folosesc o asemanare , imparatul Constantin cit a fost el de nesfint , ce, nu s-a mintuit ca si apostolii ? Ba da, dar ne spune Hristos ca : "... in casa Tatalui meu , multe locuri sunt !" Si Constantin a dat de veste prin vedenii ca este bine acolo unde este si ca s-a mintuit, dar acolo unde sunt sfintii lui Dumnezeu este un bine care nu poate fi grait ! La fel este si diferenta dintre mintuitii care au avut viata de familie si cei care au fost virtuosi fata de sex ! In concluzie : oricare dintre noi ne putem mintui insa fara a face desfrinare (inlauntrul sau infara familiei). Cind este vorba de cuplu , abstinenta se stabileste de comun acord . Locurile insa , pe care le vom lua in Rai, vor fi diferite. Dar pt cei mai f. multi nu mai conteaza ce loc vom ocupa in Rai ci daca ne vom mintui, daca vom ajunge acolo ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:13:57. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.