Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Intrebare despre credinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15128)

Adrianna 24.06.2012 15:52:52

Multumesc de raspunsuri.

Deci suntem de acord ca, conform invataturii ortodoxe, acel har interior (mantuitor) se gaseste doar in Ortodoxie dupa schisma din 1053.

Cat despre credinta practica versus teoretica tocmai ca cea practica nu am vazut-o ci am avut de-a face doar cu cea teoretica exact ca si aici pe site, am invatat multe dogme si teorii si ritualuri pe care le-am respectat fara a vedea semnele evanghelice tocmai fiind invatata ca aceste semne nu sunt pentru tot mireanul ci doar pentru marii sfinti si parinti imbunatatiti, restul trebuie sa taca si sa se smereasca, altfel sunt niste oameni mandri si iubitori de laude. De unde si pana unde astfel de concluzie? Asta numiti credinta in Cuvantul Domnului? Iar aici, cu exceptia unei singure persoane care m-a incredintat ca are si marturii practice ortodoxe, restul mi-ati raspuns tot doar la modul teoretic, cu un ton mai mult sau mai putin politicos, dupa caracter. Unde este aici credinta practica ortodoxa de care vorbiti ca eu vad doar teorii si iar teorii, ba chiar teorii care neaga aspectul practic si importanta lui. Si ce treaba au neoprotestantii aici? Eu am cerut marturii ortodoxe si vad ca nimeni nu are astfel de marturii cu exceptia unei singure persoane care nu le poate face publice pentru un motiv ramas mie necunoscut. Dati-mi marturii practice ortodoxe in locul celor teoretice pe care le-ati scris. Va multumesc!

In ceea ce ii priveste pe hristosii mincinosi, nu prea vad care este scopul acestei remarci aici, poate va explicati putin. Hristosii mincinosi au aparut de ceva vreme, eu am auzit de unul printr-o tara araba, un om care se da drept Hristos revenit pe pamant si care astfel inseala multa lume, sunt destui care si-au parasit biserica si s-au dus dupa el zicand ca biserica nu a inteles ca Hristos a venit pe pamant in persoana acelui individ, si zicand ca biserica este ca pe vremea evreilor, nu l-a recunoscut pe Hristos cel revenit a doua oara. Ce legatura au acesti oameni care se dau drept Hristos cu credinta in Hristos cel inaltat de-a dreapta Tatalui si care nici vorba sa fi revenit deja pe pamant? Eu nu prea vad legatura.

Iar daca dvs. va permiteti sa imi judecati credinta ca nefiind practica in comparatie cu a dvs. (lasand la o parte lipsa de ortodoxism intr-o astfel de practica), va rog sa imi spuneti macar prin mesaj privat daca dvs. aveti roadele evanghelice sau nu ca sa va urmez ca exemplu de credinta practica ortodoxa.

Multumesc de raspuns.

Adriana Cluj 24.06.2012 15:58:06

daca mai ai nevoie de o dovada palpabila: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=17
nici macar nu am cerut alinare, pentru ca nu as fi indraznit.......

Adrianna 24.06.2012 16:03:07

Multumesc de raspuns.
Imi cer scuze, dar nu am inteles in ce fel este dovada palpabila. Poate nu am inteles eu mesajul. Imi puteti explica va rog, chiar si prin mesaj privat daca vi se pare greu pe forum?
Multumesc!

Adriana Cluj 24.06.2012 16:06:29

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454337)
Multumesc de raspuns.
Imi cer scuze, dar nu am inteles in ce fel este dovada palpabila. Poate nu am inteles eu mesajul. Imi puteti explica va rog, chiar si prin mesaj privat daca vi se pare greu pe forum?
Multumesc!

Am impresia ca nu ai citit: Mare putere au rugaciunile si binecuvantarea Parintelui Arsenie! Dumnezeu sa-i dea puteri sa mai stea cu noi!
Ma durea ficatul de mai multa vreme, intestinele de cateva zile, ... altele.. azi nu ma mai doare nimic!

Adrianna 24.06.2012 16:12:07

Multumesc,

Citisem, dar nu imi era clar nici cine avea aceste dureri si nici cauza durerilor, subiectiva sau o boala care sa le justifice. Pentru ca durerile subiective sunt vindecate tot de tratamente subiective, medicamente placebo, educatie, autosugestie etc. Imi cer iertare daca informatia va pare prea brutala.

Solveig 24.06.2012 16:12:47

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454334)

Cat despre credinta practica versus teoretica tocmai ca cea practica nu am vazut-o ci am avut de-a face doar cu cea teoretica exact ca si aici pe site, am invatat multe dogme si teorii si ritualuri pe care le-am respectat fara a vedea semnele evanghelice tocmai fiind invatata ca aceste semne nu sunt pentru tot mireanul ci doar pentru marii sfinti si parinti imbunatatiti, restul trebuie sa taca si sa se smereasca, altfel sunt niste oameni mandri si iubitori de laude. De unde si pana unde astfel de concluzie? Asta numiti credinta in Cuvantul Domnului?

Din punctul meu de vedere e foarte legitima problema pe care v-o puneti, daca ea suna in acest fel: unde sunt roadele daca am facut ce trebuia sa fac, cat mi-a stat in puteri.
Dar acum veniti si spuneti ca ati invatat dogme, teorii si ritualuri si ca v-a fost prezentata doar o credinta teoretica.
Asta inseamna ca ati primit Sf Impartasanie ca un ritual? Rugaciunile de pocainta le-ati facut doar ca un ritual? Bucuria Invierii si frumusetea Canonului Invierii le-ati perceput doar ca teorie?
Atunci concluzia este ca dvs nu ati reusit sa puneti teoria in practica. Poate n-ati avut cine sa va sfatuiasca, poate n-ati avut cu cine vorbi despre asta.
Dar si asa, daca va spovediti, va impartasiti, va rugati si traiti crestineste, Domnul lucreaza; trebuie si rabdare, iar roadele cred ca le putem vedea cu adevarat numai dupa ce plecam din viata aceasta. Cel mai important e sa spovediti aceste ganduri si mintea vi se va lumina.
Apoi, sa nu uitam ca roada cea mai importanta e sa ne cunoastem pe noi insine, adica sa ne vedem pacatele.
Eu marturisesc ca am simtit farame de har, Domnul a intins mana asupra mea si m-a scos din moarte, iar minunea asta o traiesc zilnic si nu se stinge.

Adriana Cluj 24.06.2012 16:14:40

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454340)
Multumesc,

Citisem, dar nu imi era clar nici cine avea aceste dureri si nici cauza durerilor, subiectiva sau o boala care sa le justifice. Pentru ca durerile subiective sunt vindecate tot de tratamente subiective, medicamente placebo, educatie, autosugestie etc. Imi cer iertare daca informatia va pare prea brutala.

Joy Division?
Parerea mea e ca nici daca ai sta sub Sfanta Cruce nu ai crede!
Subiectul asta e o cacialma (trolling) de fapt.

Adrianna 24.06.2012 16:17:21

Multumesc de raspuns

Cred ca dvs. ati inteles miezul problemei, intr-adevar totul l-am trait ca pe un ritual si nu am vazut pe nimeni sa faca altfel, caci asta spuneam, daca lipsa semnelor ar fi doar la mine sau la o mana de oameni, nu as avea nici o indoiala ca buba este doar la mine, dar cand in jurul meu nu vad aceste semne si nici cand le cer nu pare ca cineva sa le fi vazut cu o singura exceptie care le tine secret, intr-adevar ca nu am avut pe nimeni care sa imi arate o credinta practica, roditoare cu acele rezultate biblice. Ce este de facut in cazul acesta?
Va multumesc!

Adrianna 24.06.2012 16:21:37

Durerile subiective pot fi controlate foarte usor prin metode subiective, nu numai de credinciosi dar si de catre atei, nu este nevoie musai de cruce pentru asta. Poate ca pentru dvs. a fost un mare semn disparitia durerilor, si imi cer iertare ca am o alta parere in privinta durerilor subiective. Cititi carti de psihologie cognitiva si o sa intelegeti ca ceea ce ati trait dvs. au trait si o gramada de alte persoane fara sa aiba neaparat o credinta.

ioanna 24.06.2012 16:22:29

Adrianna

Prietena ta a vindecat ea de cancer pe cineva prin punerea mainilor, cineva care n-a urmat tratament medical sau a fost ea vindecata de cancer de cineva prin punerea mainilor, nefacand deloc tratament medical?

Adriana Cluj 24.06.2012 16:24:49

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454347)
Durerile subiective pot fi controlate foarte usor prin metode subiective, nu numai de credinciosi dar si de catre atei, nu este nevoie musai de cruce pentru asta. Poate ca pentru dvs. a fost un mare semn disparitia durerilor, si imi cer iertare ca am o alta parere in privinta durerilor subiective. Cititi carti de psihologie cognitiva si o sa intelegeti ca ceea ce ati trait dvs. au trait si o gramada de alte persoane fara sa aiba neaparat o credinta.

Chiar nu am nevoie...
Mie imi ajunge ceea ce am trait... Mersesem sa-l ajut eu pe parintele si am plecat de acolo vindecata eu....Nici nu am remarcat atunci asta, ci abia peste catva timp, in aceeasi zi.

Inca o data: Joy Division? Dar, data asta, astept raspuns fara ocolisuri

Adrianna 24.06.2012 16:31:30

Cancerul era in faza terminala inoperabil ca atare a urmat un tratament chimioterapic insa s-a dovedit a fi chimiorezistent. Era practic condamnat la moarte.

ioanna 24.06.2012 16:34:39

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454359)
Cancerul era in faza terminala inoperabil ca atare a urmat un tratament chimioterapic insa s-a dovedit a fi chimiorezistent. Era practic condamnat la moarte.

Deci prietena ta afirma ca ea are darul vindecarii si ca persoana respectiva a fost vindecata prin intermediul ei, nu a fost efectul tardiv al citostaticelor?

Adrianna 24.06.2012 16:35:03

Important este ca ati plecat vindecata, asta este cel mai important. Iar pentru credinta dvs. vad ca este important sa nu stiti mai multe si aveti tot dreptul din lume sa faceti aceasta alegere. Ignorati in cazul acesta remarca mea.
Va multumesc pentru marturie!

Adriana Cluj 24.06.2012 16:39:34

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454361)
pentru credinta dvs. vad ca este important sa nu stiti mai multe

:21: imi place cum raspunzi.:24:
Inca o data: Joy Division? stilul este inconfundabil!

Adrianna 24.06.2012 16:39:56

Prietena mea nu a afirmat ca darul vindecarii i-ar apartine ci ca un grup de oameni in care se afla si ea (cu acordul si binecuvantarea preotului) s-a rugat pentru acea persoana prin punerea mainilor si persoana s-a vindecat. Si prietena mea mi-a relatat ce a simtit ea personal in timpul rugaciunii, a simtit in mod clar ca era ca un instrument in mainile acelei forte care a vindecat bolnavul. Dupa spusele medicilor care au confirmat apoi vindecarea, acea vindecare este inexplicabila din punct de vedere medical.

Adrianna 24.06.2012 16:42:03

Nu prea inteleg care este treaba cu "Joy Division" dar daca va distreaza atat de mult, cu atat mai bine :)

Adriana Cluj 24.06.2012 16:49:21

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 454360)
...

La multi ani Ioanna!:53:

N.Priceputu 24.06.2012 16:51:41

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454365)
Nu prea inteleg care este treaba cu "Joy Division

Mai degrabă Adriana3?

Adriana Cluj 24.06.2012 16:52:22

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 454367)
Mai degrabă Adriana3?

Aceeasi treaba, oricum......:1: unii nu gasesc ceva bun de facut?

ioanna 24.06.2012 16:57:00

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454364)
Prietena mea nu a afirmat ca darul vindecarii i-ar apartine ci ca un grup de oameni in care se afla si ea (cu acordul si binecuvantarea preotului) s-a rugat pentru acea persoana prin punerea mainilor si persoana s-a vindecat. Si prietena mea mi-a relatat ce a simtit ea personal in timpul rugaciunii, a simtit in mod clar ca era ca un instrument in mainile acelei forte care a vindecat bolnavul. Dupa spusele medicilor care au confirmat apoi vindecarea, acea vindecare este inexplicabila din punct de vedere medical.

Orice tratament medical trebuie dublat de autosugestie pozitiva, daca vrei sa aiba succes, caci trupul este un intreg fizic si spiritual, in el reflectandu-se chipul dumnezeirii, ca baza a armoniei si a sanatatii. Daca ei au reusit sa transmita acelei persoane incredere si speranta ca poate sa fie vindecata, atunci e bine, caci au facut-o sa se ridice din deznadejdea si resemnarea care a cuprins-o si care ii blocase tratamentul. Deschizandu-se actiunii duhului dumnezeiesc, refacandu-si legatura spirituala cu divinitatea, s-a vindecat si fizic, efectul tratamentului administrat resimtindu-se.

Adrianna 24.06.2012 16:57:43

Multumesc de raspunsuri :)

Aveti interpretari ortodoxe ale pasajelor citate anterior:

2Cor 11:13
1Ioan 4:1
Matei 7:15
2Petru2:1

In special:

Marcu 13:22
"Se vor scula hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor face semne și minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleși."

Matei 24:11
"Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți."

Matei 24:24
"Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși."

?

Multumesc de raspuns.

ioanna 24.06.2012 17:00:40

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 454350)
Inca o data: Joy Division? Dar, data asta, astept raspuns fara ocolisuri

Nu e JoyDivision, e Adriana3 :)

Adrianna 24.06.2012 17:00:51

Multumesc de raspuns.

Este foarte adevarata treaba cu autosugestia pozitiva. Cercetarile in domeniu o dovedesc cu prisosinta. Credeti ca pe acelasi principiu se vindecau oamenii si pe timpul Domnului si al apostolilor?

Multumesc de raspuns.

ioanna 24.06.2012 17:23:58

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454374)
Este foarte adevarata treaba cu autosugestia pozitiva. Cercetarile in domeniu o dovedesc cu prisosinta. Credeti ca pe acelasi principiu se vindecau oamenii si pe timpul Domnului si al apostolilor?

S-au vindecat in urma intalnirii cu apostolii si a manifestarii concrete a sfinteniei, a lucrarii harului dumnezeiesc prin aceasta, apostoli care le-au restaurat capacitatea fizica de a lucra cu boala. Credinta este suport al propriei vindecari, iar taina administrata de apostoli nu refacea doar puterea fizica ci si sufleteasca. Și Dumnezeu făcea, prin mâinile lui Pavel, minuni nemaiîntâlnite. Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei. (Fapte 19:11,12)

Numai prin Biserica poate imputernici Hristos pe cineva in mod obiectiv cu aceasta calitate de organ vizibil al savarsirii Tainelor, ca prilej al savarsirii lor in mod invizibil de catre El insusi:

Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor ierta lui. Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacov 5: 14,15,16)

Taina Maslului, spovedania si rugaciunile familiei, prietenilor, parohiei pentru cei bolnavi constituie lucrarea duhovniceasca de baza a Bisericii pentru ingrijirea bolnavilor.

Adrianna 24.06.2012 18:43:50

Multumesc de raspuns.

Acum puteti sa imi dati marturii concrete din ceea ce ati trait dvs. sau altii pe care ii cunoasteti care sa confirme ca cele tocmai scrise de dvs. se intampla in practica in Biserica Ortodoxa? Este chiar atat de greu ceea ce cer?
De ce spitalele sunt pline de bolnavi intr-o tara in care majoritatea oamenilor sunt botezati cu Duh Sfant si deci cu posibilitatea de a se vindeca conform celor tocmai scrise, foarte corect, de dvs.?

Si o alta intrebare: de ce in cazul grupului de rugaciune catolic ar fi vorba de autosugestie pozitiva si nu de ceea ce tocmai ati scris, din moment ce ei, catolicii, cred cu tarie exact in cele scrise corect de dvs.?

Multumesc de raspuns.

catalin2 24.06.2012 18:46:43

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454313)
Prietenele mele fac parte dintr-o comunitate bine-nteles, tin de o parohie si impreuna cu cei de acolo se roaga cu punerea mainilor, nu se apuca de capul lor. Iar profetiile facute de prietena mea, ca cea pe care am scris-o, s-au implinit toate.

Prietena catolica cel mai probabil face parte dintr-o comunitate de catolici carismatici. Acestia au preluat practici de la penticostali si chiar si mai rau. Chiar unii catolici d epe forum nu prea sunt incantati de carismaticii catolici. La fel ca la penticostali minunile lor nu sunt divine, ci sunt de la vrajmasul. De obicei aceste "minuni" sunt vorbirea in limbi, profetitul si chiar vindecari. Uite niste copii cum se chinuie la catolicii carismatici: http://www.youtube.com/watch?v=tT6Zk4ZdRaU
Dar tu stii toate astea pentru ca ti le-am spus si datile trecute.

catalin2 24.06.2012 18:47:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 454371)
Orice tratament medical trebuie dublat de autosugestie pozitiva, daca vrei sa aiba succes, caci trupul este un intreg fizic si spiritual, in el reflectandu-se chipul dumnezeirii, ca baza a armoniei si a sanatatii. Daca ei au reusit sa transmita acelei persoane incredere si speranta ca poate sa fie vindecata, atunci e bine, caci au facut-o sa se ridice din deznadejdea si resemnarea care a cuprins-o si care ii blocase tratamentul. Deschizandu-se actiunii duhului dumnezeiesc, refacandu-si legatura spirituala cu divinitatea, s-a vindecat si fizic, efectul tratamentului administrat resimtindu-se.

Eu cred ca erau catolici carismatici, fara legatura cu autosugestia.

ioanna 24.06.2012 19:37:55

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454397)
Eu cred ca erau catolici carismatici, fara legatura cu autosugestia.

Eu cred ca vazand ravna acelor oameni care au crezut ca poate fi vindecat, bolnavul a exercitat o sugestie asupra lui insusi si a prins din nou increderea si speranta in Dumnezeu pe care o pierduse si-a intarit puterea de a lupta cu boala.

Socant video-ul acela cu tinerii catolici si terapia lor de eliberare emotionala.

Adrianna 24.06.2012 19:43:09

Multumesc de raspunsuri.

Fiecare crede ce doreste. Eu stiu ca nu face parte din nici un grup carismatic ci sunt coordonati de preotul parohial si de un calugar franciscan. Si as dori sa stiu cu ce autoritate poate cineva judeca ceea ce nu cunoaste. Asta pe langa faptul ca pomul rau nu face roada buna dupa spusele Domnului.

Multumesc.

ioanna 24.06.2012 19:51:32

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454406)
Si as dori sa stiu cu ce autoritate poate cineva judeca ceea ce nu cunoaste. Asta pe langa faptul ca pomul rau nu face roada buna dupa spusele Domnului.

Spui ca pomul se cunoaste dupa roade , iar tu nu vezi roadele in Ortodoxie si-ti faci griji privind mantuirea ta individuala, caci n-ai certitudinea ca ai fi primit vreodata harul Duhul Sfant, in ciuda botezului ortodox, de aceea cauti "semne" si aduci reprosuri "uite ce se intampla la altii, dar in BO nu vad". Tu crezi ca ai inteles Ortodoxia?

Adrianna 24.06.2012 19:59:39

Multumesc de raspunsuri.

Daca dvs. credeti ca ati inteles Ortodoxia, atunci va rog sa imi dati si mie marturie ca in aceasta biserica se face si in practica ceea ce mi-ati scris foarte bine teoretic.

Multumesc.

ioanna 24.06.2012 20:07:55

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=171
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=63
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...1&postcount=64

catalin2 24.06.2012 20:24:37

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 454405)
Eu cred ca vazand ravna acelor oameni care au crezut ca poate fi vindecat, bolnavul a exercitat o sugestie asupra lui insusi si a prins din nou increderea si speranta in Dumnezeu pe care o pierduse si-a intarit puterea de a lupta cu boala.

Socant video-ul acela cu tinerii catolici si terapia lor de eliberare emotionala.

Eu asta iti spun, miscarea carismatica nu are legatura cu terapia de grup din psihologie. In cadrul unei terapii unii rad ca sa se elibereze, altii striga, dar totul controlat si cu voia lor. La penticostali si carismatici e vorba de altceva, daca observi mai multe video o sa vezi ca parca sunt in transa, hipnotizati, nu stiu ce fac. Cum am spus e vorba de altceva, la acestia sunt invocate si vin duhuri care ii fac sa se comporte asa, exact aceste manifestari sunt si in religiile pagane.

catalin2 24.06.2012 20:32:09

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454406)
Fiecare crede ce doreste. Eu stiu ca nu face parte din nici un grup carismatic ci sunt coordonati de preotul parohial si de un calugar franciscan. Si as dori sa stiu cu ce autoritate poate cineva judeca ceea ce nu cunoaste. Asta pe langa faptul ca pomul rau nu face roada buna dupa spusele Domnului.

Adevarul din ortodoxie da oricui certitudinea si faptul ca ceea ce spune ortodoxia e adevarul. Asadar daca cineva stie ca o zebra are patru picioare poate afirma si ca cine spune ca are doua picioare se afla in eroare.
Din afara nu ai cum sa vezi adevarul. Si nu are cum sa site cieneva lucrarea vrajmasului, deosebirea duhurilor. Daca citesti lucrari ortodoxe o sa vezi ce poate face si ingerul cazut si ce minuni poate sa faca. Si o sa vezi ca de multe ori ingerii cazuti dau la inceput roade bune, indeamna la fapte bune, nu fac de la inceput rau.
P.S. De aceea catolicii sunt probabil singurul cult care au laudat la nivelul conducerii miscarea carismatica, pentru ca si ei au minuni asemanatoare. Minunile catolice sunt diferite de cele crestine si asemantoare celor pagane.

MihaiG 24.06.2012 20:32:35

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454416)
Cum am spus e vorba de altceva, la acestia sunt invocate si vin duhuri care ii fac sa se comporte asa, exact aceste manifestari sunt si in religiile pagane.

Am subliniat ceva din postarea dumneavosatra care strica tot rationamentul.

ioanna 24.06.2012 20:33:34

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=578
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=580

si cate alte marturii exista pe forumul acesta. Am vazut oameni usurati de durerea trupeasca si intariti sufleteste dupa ce s-a impartasit din harul tamaduirii prin Taina Maslului, am vazut oameni fericiti dupa ce au reusit sa atinga Sfintele Moaste, am vazut oameni care au cerut sa se impartaseasca pe patul suferintei, cu toate ca pana atunci n-au avut fata indreptata spre Dumnezeu, stiu oameni care citesc Biblia “sa se linisteasca”, cu toate ca la prima impresie nici nu te-ai gandi ca astfel de oameni au o Biblie in casa. Pentru mine aceastea sunt minunile Ortodoxiei.

Adrianna 24.06.2012 20:47:42

Multumesc de raspunsuri.

Toate aceste argumente si tipuri de marturii le-am vazut si la prietenii mei catolici, si ei au aceeasi certitudine a adevarului si traiesc aceleasi emotii la descoperirea lui Hristos in biserica si la ajutorul primit de la ceilalti credinciosi. Si nu am vazut pe nici unul sa invoce spirite ca paganii, ci ca si ortodocsii se roaga lui Hristos, Sfintei Fecioare, se spovedesc, se Impartasesc etc, iar rezultatul este identic cu marturiile aduse de dvs. aici. Singura diferenta este ca ei nu neaga prezenta Duhului Sfant in Biserica Ortodoxa asa cum doctrinar Ortodoxia neaga prezenta Duhului Sfant la catolici. Si in plus am primit si marturii de vindecari si profetii cu roade bune, din cele evanghelice pe care la ortodocsi nu am avut sansa sa le primesc dar inteleg acum ca exista insa se tin ascunse, nu se fac publice.
Deci pana la urma este pur si simplu chestiune de credinta, fiecaruia i se face dupa cum crede, unii cred mai mult depasind faza ritualica si dogmatica iar altii cred mai putin ramanand la aceasta faza. Iar Dumnezeu da fiecaruia dupa alegere. Acum stiu unde a fost greseala mea.

Va multumesc tuturor celor ce mi-ati scris si daca imi veti mai scrie va multumesc anticipat dar sa nu va suparati daca nu mai raspund; acum ca am primit raspunsul cautat, ma retrag de pe acest topic. Va multumesc tuturor!

Multa pace si toate roadele Duhului Sfant de la Galateni sa fie cu voi toti!

ioanna 24.06.2012 20:55:08

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454417)
Eu asta iti spun, miscarea carismatica nu are legatura cu terapia de grup din psihologie. In cadrul unei terapii unii rad ca sa se elibereze, altii striga, dar totul controlat si cu voia lor. La penticostali si carismatici e vorba de altceva, daca observi mai multe video o sa vezi ca parca sunt in transa, hipnotizati, nu stiu ce fac. Cum am spus e vorba de altceva, la acestia sunt invocate si vin duhuri care ii fac sa se comporte asa, exact aceste manifestari sunt si in religiile pagane. .

Nu invita, patrund ele daca trupul este patimitor si mintea neluminata de har. Cred ca Mihailc a explicat destul de bine, intr-un alt topic, cand cineva cerea sfaturi privind activarea chakrelor:

Citat:

Psihismul fiecărui ipostas uman este de tip iceberg, asta însemnând că partea la care avem acces din noi înșine este incomparabilă cu uriașul capital latent al sufletului, ascuns în valurile întunecate ale inconștientului. În mod straniu, cam tot ce avem mai bun în noi, adică darurile neasemuite pe care Adam le-a primit de la Domnul la Facere, este parte dintr-un patrimoniu pe care scrie ”acces interzis”. De ce?
Citat:

Schematic și pe scurt spus, în momentul când cuplul primordial a consimțit să primească ”consilierea” șarpelui, omul a devenit vulnerabil, într-un mod profund ontologic, influenței răului, a infiltrării în psihismul lui a demonicului într-o formă sau alta. Însă Domnul a avut milă de noi și ne-a blocat intrarea la ”tezaur” până la Parusie, ca să ne protejeze ființele labile, bineînțeles cu unele excepții reprezentate de sfinții Bisericii.
Însă în noua realitate a cosmosului afectat de păcatul deschiderii ambivalente, atât față de bine cât și față de rău, omul a găsit căi de a pătrunde ilicit în zona interzisă, printr-o serie întreagă de tehnici prin care se pot explora sine Deo, deci cu limite, teritoriile periferice ”raiului lăuntric”, însă cu riscul expunerii la invazia demonilor pe ușa deschisă fără permisiunea Făcătorului.

În afara călăuzirii Duhului Sfânt, omul n-are ce căuta în propria interioritate profundă, asta dacă dorește să rămână teafăr duhovnicește și la adăpost de răul ce stă la pândă tot timpul ca să-l înghită. Calist patriarhul a asemănat situația psihismului omului cu o cetate aflată în orice moment în stare de asediu, însă cu niște asediatori care ne războiesc mișelește, momindu-ne tot timpul să deschidem porțile pentru a petrece cu ei în interiorul sau în afara cetății. Dacă ne lăsăm seduși de peisajul înselător din exteriorul zidurilor și deschidem porțile, o să fim negreșit cuceriți și robiți de draci. Prin urmare, limitele în care viețuim acum sunt spre binele nostru și trebuie să ne mulțumim cu ce suntem, deschiși doar spre sporirea duhovnicească. Cu propria noastră ființă întreagă o să ne întâlnim, cu siguranță, la Înviere. Să ne ajute Domnul pe toți ca momentul acelei regăsiri să fie întru bucurie veșnică!
Multi carismatici actuali se lasa sedusi de "odihna in Duhul", care e acea stare de inconstienta in care cad (spectaculos, pe spate, inspirata din tehnica hindusa de activarea a energiei kuadalini).

dobrin7m 24.06.2012 22:20:19

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454408)
Multumesc de raspunsuri.

Daca dvs. credeti ca ati inteles Ortodoxia, atunci va rog sa imi dati si mie marturie ca in aceasta biserica se face si in practica ceea ce mi-ati scris foarte bine teoretic.

Multumesc.

"Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca

"În legătură cu un suflet care-și căuta mântuirea, iată ce i-a arătat Domnul într-un vis: i
s-a arătat că s-ar afla parcă într-o mulțime, în curtea spațioasă a unui sfânt lăcaș, în mijlocul
căreia era o preafrumoasă biserică. Toți așteptau ceva. Deodată se auzi o voce: „Vine, vine
păstorul!...”. Mulțimea se dădu în lături și toți îl văzură venind pe Mântuitorul, în haine de
păstor. Fața Lui era de o frumusețe neasemuită și privirea Lui binevoitoare revărsa bucurie
peste tot unde cădea. El parcurse spațiul dintre popor și biserică și se opri la porțile acesteia.
Ochii tuturor erau ațintiți asupra Lui... Cu un gest al mâinii și cu un semn din ochi, El începu
să cheme la Sine din mulțime pe cei de care avea nevoie. Cei chemați se învăluiau în lumină
și, cu cât veneau mai aproape, cu atât deveneau mai luminoși... Se vedea că acestea erau
semne deosebite ale harului și ale bunăvoinței. Dar, după ce chemă pe vreo doi-trei,
Mântuitorul Se opri, cumva nedumerit.
Sufletul care avusese această viziune, fără a avea o viață netrebnică, fără a fi străin de
ascetism și de nevoințe, și care a făcut atâtea fapte bune cât a putut, imediat după apariția
Domnului a crezut că, pentru o asemenea slujire adusă Domnului, sau pentru că nu este la fel
ca ceilalți, desigur că Domnul îi va arăta un semn oarecare de deosebită bunăvoință a Sa. De
aceea, când a încetat să mai cheme sufletele la El, i s-a părut că i-a venit și lui rândul. Ieșind
în fața celorlalți, I s-a adresat Domnului: „Nu pe mine m-ai chemat, Doamne?...”. Dar
Domnul nici nu s-a uitat la acest suflet, ci doar privirea Lui și mișcarea capului exprimau
dispreț și respingere. Ca de o săgeată fu lovit acest suflet, văzând aceasta, și căzu cu strigăt de
deznădejde. Cei din jur au vrut să-i sară în ajutor, dar el îi respingea pe toți, strigând mereu:
„Sunt păcătos... sunt pierdut... Domnul m-a respins... iar fără El, cum să trăiesc și unde să caut
mântuirea?”. Dar Domnul era aproape și sufletul, suspinând cu amărăciuine, abia că și-a
înălțat puțin capul și L-a zărit pe Domnul, Care stătea deasupra lui cu brațele deschise, gata
să-l ridice. Și un cuvânt mângâietor ieși din dumnezeiasca Lui gură: „Iată cum trebuie să se
vină la Mine!”. Și cu aceasta visul luă sfârșit.
Vedeți, așadar, cum trebuie să venim la Domnul! Nu este nimic de filozofat aici!
Această cale de rugăciune a hotărât-o Domnul însuși: pe această cale vom merge. El a venit în
lume ca să-i mântuiască pe păcătoși: ca păcătoși să ne ducem la El, numai ca păcătoși, care ne
plângem păcatele cu hotărârea de a nu le mai repeta. Nici unul nu este drept pe pământ; toți
sunt păcătoși și toți își primesc îndreptățirea în dar, prin harul Domnului Iisus Hristos, pentru
credința în El și pentru lacrimile de pocăință și de zdrobire! Să plângem pentru păcatele
noastre și ne vom mântui! Amin." Predica - Sf. Teofan Zavoratul

Esenta credintei ortodoxe este smerenia si plangerea pacatelor. Pratica in biserica ortodoxa incepe cu noi insine. Privind la noi insine, la inima noastra si la ce este in ea. Daca reusim cu adevarat sa descoperim ce este acolo, ne vom constientiza propria pacatosenie si vom realiza ca ceilalti sunt mai buni ca noi. Atunci vom inceta sa mai analizam practica celuilalt si vom analiza temeinic practica noastra.

Nu poti cunoaste Duhul Sfant daca practica credintei ortodoxe nu coboara in inima si in cuget. In suflet sa fie practica si manastire si atunci vin si semne si roade. dar acestea le vad ceilalti nu noi. Pentru ca fara Dumnezeu nimic bun nu vom putea realiza.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:58:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.