Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   test de sinceritate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14935)

ioanna 08.05.2012 10:15:38

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443891)
ne referim numai la porunci care privesc inchinarea si modul de viata al unui crestin, asa as putea sa intreb si eu: contravine Cuvantului sa joci sah sau sa practici aeromodelismul?

Am inteles :) Modul de inchinare penticostal nu e identic (forma,fond) cu cel apostolic, nici nu are cum sa fie, doar identitatea cultica era in formare atunci, insa ceea ce trebuie sa se pastreze e fondul (adorarea in duh si adevar) In biserica penticostala exista acompaniament muzical, in per. nou-testamentara nu exista, deci modul de inchinare nu e identic. (iar exemplele pot continua). Ce mi se pare mie straniu e ca va legati de "traditia ortodoxa", in care nimic nu e gratuitate formala, nici asezat intamplator, ci totul cultiva relatia cu Dumnezeu,tot spatiul liturgic ortodox e un spatiu al anticiparii eschatologice. Desigur, daca intri intr-o biserica ortodoxa ca intr-un muzeu, nu vei putea intelege.

@ucenic: cred ca n-ati inteles si nici cunoscut traditia ortodoxa. Asa se explica si de ce ati parasit Ortodoxia.

JoyDivision 08.05.2012 10:38:00

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443894)
In biserica penticostala exista acompaniament muzical, in per. nou-testamentara nu exista, deci modul de inchinare nu e identic.

in perioada bisericii primare nu existau instrumente, crestinii erau saraci si nu-si permiteau sa le cumpere insa in Vechiul testament cantarile erau acompaniate de instrumente: alauta, flaut, harpa etc.; cu toate acestea primii crestini cantau vocal, deci nu vad problema care ar fi.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443894)
@ucenic: cred ca n-ati inteles si nici cunoscut traditia ortodoxa. Asa se explica si de ce ati parasit Ortodoxia.

sincer, pe "ucenic" nici eu nu l-am inteles, deoarece el insusi a spus ca in momentul in care unii din coreligionarii lui au criticat anumite invataturi ortodoxe, el a sarit in apararea ortodocsilor spunandu-le acelora ca daca ar cunoaste invataturile ortodoxe pe care le critica, nu le-ar mai critica....ei bine, in acest context, ucenicul de ce a parasit Ortodoxia in conditiile in care el a "inteles" acele invataturi???

anita 08.05.2012 10:38:07

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 443893)
Cuvinte mari vrei sa spui Ioana.

De cand sunt pe acest forum am apreciat si cunostintele tale si profunzimea analizelor. Dar ca sa cred aceasta afirmatie inseamna ori ca eu nu L-am cunoscut pe Hristos ori eu nu am cunsocut nimic din traditia ortodoxa.

Fara suparare. Hristos nu are a face nici cu traditia ortodoxa, nici cu cea catolica, nici cu cea penticostala.

Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu - azima nedospita. Traditia, din orice religie sau din orice cultura, este aluatul omului.

Hristos a fost ortodox .
Traditia si Sf.Evanghelie lasata de Hristos este cea ortodoxa.
De altfel El a spus "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece."
Sectantii au modificat cuvintele sfintei Evanghelii dupa bunul lor plac,au desfiintat sfintele Taine ,etc
Or sa isi primeasca ei osanda daca nu se vor intoarce la ortodoxie.

JoyDivision 08.05.2012 10:41:48

Citat:

Hristos este Cuvantul lui Dumnezeu - azima nedospita. Traditia, din orice religie sau din orice cultura, este aluatul omului.

si traditiile lui Pavel (care este ...om!!), despre care apostolul spune ca trebuie sa le tinem?
Vă laud că vă aduceți aminte de mine și că țineți tradițiile așa cum vi le-am transmis (1 Corinteni 11:2)

uite, iti pun si o traducere americana:

American Standard Version
Now I praise you that ye remember me in all things, and hold fast the traditions, even as I delivered them to you.

nicolae44 08.05.2012 10:52:23

ioana gasesc un lucru normal sa-ti aperi credinta,dar nimeni nu idolatrizeaza biblia .odata un coleg ortodox era foarte contrariat cum de ma port cu biblia in asa fel ,o rasfoiam, notam pe ea si chiar m-a surprins atitudinea lui .nu e ca un talisman sa o porti in geanta sau s-o ti la cap.Desi cand am inteles mantuirea si fugeam din armata acasa saptamanal aveam biblia la mine si ma rugam sa nu ma prinda, cam 2 ore cu trenul.nu credeam in puterea prezentei ei dar in primii ani ai credintei nu cred sa ma fi despartit vreodata de ea.cum se spunea mai sus cuvantul e viata dar Duhul LUI Dumnezeu ii da aceasta viata.sunt oameni care n-au mantuirea si stiu biblia mai bine ca mine de ex.stai putin si cugeta ai vrea sa fi iertata??spune ioana vrei sa fi iertata??...asta te intreaba Domnul.lasa totul,ganduri,traditie dogma absolut tot si spune ce vrei de la Domnul Isus?personal de la El, ce vrei vei capata.cei ce vor sa fie judecati pt faptele lor vor fi,cei ce vor iertare vor gasi ,ce Domnul e mincinos?nu ne poate ierta?dar uita-te la sufletul tau si spune ioana vrei sa capeti iertarea?si cand vei capata iertarea,si vei crede vei fi si tu socotita ratacita de cei din casa si familia ta si de alti confrati.sunt probabil multe culte protestante ,,-si-ti dau dreptate-,,care prin felul lor de manifestare nu arata voia Domnului dar asta nu te poate impiedica sa gasesti Adevarul nu doar sa-l cauti.Domnul Isus sa te binecuvanteze cu dorinta de a-l cunoaste

ioanna 08.05.2012 10:54:33

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443896)
in perioada bisericii primare nu existau instrumente, crestinii erau saraci si nu-si permiteau sa le cumpere insa in Vechiul testament cantarile erau acompaniate de instrumente: alauta, flaut, harpa etc.; cu toate acestea primii crestini cantau vocal, deci nu vad problema care ar fi.

N-am spus ca e o problema (desi eu nu agreez acompaniamentul muzical in biserica din mai multe motive), ci doar am atras atentia asupra “formelor” de expresie existente si de ce unii condamna "traditia ortodoxa”, de ce spun ca o punem inaintea Bibliei (nici vorba, doar traditia are suport biblic) de se idigna cand vad frescele interioare cu scene biblice, care nu reprezinta altceva decat corpul vizibil al Cuvantului scripturistic s.a.m.d Toata "arta bisericeasca" este pusa in slujba stradaniei cautarii, este chemarea inaltarii spre sens.

apophis 08.05.2012 10:59:50

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 443626)
In ce anume consta testul de sinceritate?

Cred ca ai ramane placut surprins sa vezi africani ortodocsi,asiatici sau americani (care au crescut in familii neoprotestante ).Eu ii vad mereu la biserica si ma minunez... Nu-mi puteam reveni din admiratie,in ziua in care am vazut o maicuta ortodoxa de origine asiatica...Vedeti orice lucru poate fi extrem de rar,dar nu si imposibil!

La fel poti sa gasesti destui europeni sau asiatici din tari nonmusulmane care s-au convertit la religia musulmana sau la oricare alta religie.

ioanna 08.05.2012 11:21:18

Citat:

lasa totul,ganduri,traditie dogma absolut tot si spune ce vrei de la Domnul Isus?
Nu m-am simtit niciodata "legata" de traditie si dogme. Va intreb, ce "traditie si dogme" vedeti d-voastra in rugaciunea Tatal Nostru? Ce "traditie si dogme" vedeti in rugaciunea personala adresata de un ortodox Mantuitorului? Generalizarile de genul: ortodocsii nu-L cunosc sau nu-L pot cunoaste pe Dumnezeu sau ca e musai sa se desprinda de Biserica Ortodoxa pentru a-L cunoaste, pentru ca sunt incatusati in Traditie sunt nefondate.
Babele evlavioase merg la absolut rugandu-­se, iar filozoful trancandind silogisme (Petre Tutea)

nicolae44 08.05.2012 11:30:24

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 443903)
La fel poti sa gasesti destui europeni sau asiatici din tari nonmusulmane care s-au convertit la religia musulmana sau la oricare alta religie.

da ai dreptate,se intampla fenomenul dar intreaba-i ce au gasit?au gasit viata vesnica ,au inima impacata cu Dumnezeu ca nu le mai tine in seama pacatele?au gasit credinta care-i o minune sa poti crede ca vei trai vesnic cu Domnul ?cu Domnul Isus??ca nu vor mai fi judecati?bineinteles ca-ti vor raspunde ca nu,n-au gasit asa ceva...caci adevarata viata e o persoana reala nu o religie, nici una,e un om,un Dumnezeu e Isus Domnul si cuvintele Lui ,doar ale Lui trebuiesc socotite ca autoritate peste orice traditie,visuri,cugetari de-ale noastre si de-ale altora ..incearca te rog sa fi sincer cu tine si Domnul Isus sa te calauzeasca

nicolae44 08.05.2012 11:47:37

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443910)
Nu m-am simtit niciodata "legata" de traditie si dogme. Va intreb, ce "traditie si dogme" vedeti d-voastra in rugaciunea Tatal Nostru? Ce "traditie si dogme" vedeti in rugaciunea personala adresata de un ortodox Mantuitorului? Generalizarile de genul: ortodocsii nu-L cunosc sau nu-L pot cunoaste pe Dumnezeu sau ca e musai sa se desprinda de Biserica Ortodoxa pentru a-L cunoaste, pentru ca sunt incatusati in Traditie sunt nefondate.
Babele evlavioase merg la absolut rugandu-*se, iar filozoful trancandind silogisme (Petre Tutea)

ioana sa-ti spun ceva,l-am intrebat odata pe un coleg daca se roaga..a zis ca da..l-am intrebat cum?..tatal nostru a zis el...i-am zis crezi ce te rogi?...a rasp.cum adica?..i-am zis crezi ca tatal nostru e in cer?crezi ca te-a creat?..vrei tu sa se faca voia Lui asa cum te rogi?..sau cunosti voia Lui de il rogi sa se faca voia Lui pe pamant?vrei tu sa-ti ierte pacatele asa cum si tu le ierti pe a celorlalti????asa cum te rogi?stii cum te duce dusmanul in ispita de te rogi ca Tatal sa te izbaveasca?....si aproape fiecare fraza de rugaciune am analizat-o cu el.el,colegu a ramas surprins de felul cum i-am expus problema si a trecut..dupa o vreme l-am intrebat ...ei cum mai e cu rugaciunea??acum am ramas eu tablou..ca mi-a zis ca nu se mai roaga de atunci???de ce l-am intrebat...pai n-ai zis tu sa nu ma mai rog!zice el/??/vezi ioana i-am spus doar sa fie constient de rugaciune adica te rogi sau reciti ceva care de fapt nu implica vointa,cunoasterea realitatiii samd asa e si cu mantuirea multi zic Doamne miluieste-ne sau iarta-ne parca nu?si Domnul zice pai vreau sa Te iert dar tu zici intruna sa te iert si nu mai vezi ca Eu vreau sa-ti dau iertarea??? doamne sunt nevrednic zic unii dar cine zice ca esti vrednic???toti suntem nevrednici pt mantuirea aceasta minunata dar trebuie s-o primim e darul gratuit al Domnului.daca nu primim mantuirea intr-un fel sa stii ca nesocotim jertfa,tot ce-a facut Domnul pentru noi?Domnul ne da lumina amin

delia31 08.05.2012 11:53:42

cea mai mare inselare e sa credem ca suntem scutiti de inselare

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 443865)
Ce vrei sa spui cu asta?

Daca imi dai voie sa-ti zic cam ce intelege un ortodox din cuvintele Laurei:„Sa auzi voci din senin si sa ai vise cu Domnul Iisus taman-nesam nu este niciodata un lucru bun.”

Diavolul cand se arata in vise si vedenii nu se arata cu chipul lui infricosator ca de ar face asa, nimeni n-ar accepta cele ce vin de la el nici o nanosecunda.
Ca sa fie acceptat, evident isi pune la cale diverse strategii de inducere in eroare , iar mimetismul e una din ele, si cu care a inselat chiar si calugari batrani. De incepatori care nu cunosc strategiile demonilor si care se incred orbeste in mintea si simtirile lor, ce sa mai zic?

Nu degeaba ne tot avertizeaza sfintii: in cele subtile si duhovnicesti sa nu te increzi in mintea proprie pana nu-i despatimita, ca altfel nu faci decat sa te increzi propriior naluciri, fantasme si idoli mentali, duhuri rele care paraziteaza mintea. Iar cei neincercati, crezand orbeste ca nu pot fi inselati ca doar se afla sub scutul credintei in Hristos, au cazut in capcana suficientei de sine, a inchipuirii de sine, ori cum ii zic parintii, a parerii de sine.

CEA MAI MARE INSELARE E SA CREZI CA ESTI SCUTIT DE INSELARE, SA TE CREZI SUFICIENT DE CREDINCIOS INCAT PE TINE DEMONII NU AU CUM SA TE INDUCA IN EROARE.

Antidotul acestei autoamagiri e tocmai constiinta acestui fapt, adica trezvia. Increde-te in Hristos dar in cele subtile, sa nu te increzi in propria minte pana nu-i curatita de pacat. Si cum curatia mintii de pacate dureaza pana in clipa mortii, nimeni nu poate spune ca mintea lui e despatimita. Adica, poate spune, dar prin asta, tocmai a cazut in capcana demonica a mandriei. Iar diavolul asta si vrea. Mission accompli! Well done!

E plin Patericul si vietile sfintilor de exemple de caderere in inselare, cand demonii se arata in chip de ingeri de lumina, in chipul sfintilor, al Maicii Domnului si chiar al lui Hristos Amintesc aici doar o singura pilda:

Unui oarecare calugar i s-a aratat diavolul in vedenie, bineinteles nu in chip infricosator, ci imitandu-L pe Hristos, ca sa para credibil. Si i-a zis: Eu sunt Hristos si am vent la tine caci viata ta sfanta e bineplacuta Mie. Insa calugarul, stiindu-se nevrednic de asa vedenie, i-a raspuns: eu sunt pacatos, nu sunt vrednic sa vad chipul Domnului din pricina ca ochii mintii imi sunt inca acoperiti de tina pacatelor. Aceasta, zicand, a pierit vicleanul diavol din fata smereniei calugarului si s-a facut nevazut.

ioan cezar 08.05.2012 12:32:30

Citat:

Cuvinte mari vrei sa spui Ioana.

De cand sunt pe acest forum am apreciat si cunostintele tale si profunzimea analizelor. Dar ca sa cred aceasta afirmatie inseamna ori ca eu nu L-am cunoscut pe Hristos ori eu nu am cunsocut nimic din traditia ortodoxa.

Fara suparare. Hristos nu are a face nici cu traditia ortodoxa, nici cu cea catolica, nici cu cea penticostala.

Dar, frate drag, printre Parintii care au format si formeaza Traditia noastra Ortodoxa, aminteste-ti te rog ca au fost oameni sfinti, Hristofori. Sunt atat de multe marturii... Si scrise si nescrise, de tot felul. Vietile lor sunt dovada ca Hristos a fost prezent in viata lor, ca L-au cunoscut si ca Duhul Sfant i-a ales ca Vas al lucrarii Lui.
Sa inteleg ca toate scrierile pe care noi le cinstim si citim cu evlavie, toate scrierile despre viata si minunile acestor oameni sfintiti, oameni sfinti, nu dezvaluie nimic din impreuna-lucrarea lui Dumnezeu cu omul?

As dori sa dezvolti ceva mai mult punctul tau de vedere, sa argumentezi in sprijinul afirmatiei tale, daca binevoiesti. Eu cred ca afirmatia ta nu poate sta in picioare, fiind pur si simplu neconforma cu realitatea istorica a Bisericii.
Te rog sa ma ierti pentru opozitie, dar credinta mea e in acestpunct diferita de a fratiei voastre.

Dumnezeu sa ne miluiasca!

idoraancus68 08.05.2012 12:33:33

credinta,religia-alegere

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 443626)
In ce anume consta testul de sinceritate?

Cred ca ai ramane placut surprins sa vezi africani ortodocsi,asiatici sau americani (care au crescut in familii neoprotestante ).Eu ii vad mereu la biserica si ma minunez... Nu-mi puteam reveni din admiratie,in ziua in care am vazut o maicuta ortodoxa de origine asiatica...Vedeti orice lucru poate fi extrem de rar,dar nu si imposibil!

EU CRED, CA IMPORTANT ESTE SA FACI ,SA ALEGI, EVENTUAL SA FII ALES ,INSA,TOT TIMPUL SA EXISTE PASIUNE, DRAGOSTE ,SUBLIM!

Imaginati-va,daca nu esti in stare sa-ti respecti religia in care te-ai nascut, macar sa reusesti sa traiesti frumos in aceea pe care ai ales-o tu,daca nici atunci nu reusesti, inseamna ca nu esti demn sa te numesti OM.

ioanna 08.05.2012 13:09:30

Citat:

nicolae44: Domnul zice pai vreau sa Te iert dar tu zici intruna sa te iert si nu mai vezi ca Eu vreau sa-ti dau iertarea??? doamne sunt nevrednic zic unii dar cine zice ca esti vrednic???toti suntem nevrednici pt mantuirea aceasta minunata dar trebuie s-o primim e darul gratuit al Domnului.daca nu primim mantuirea intr-un fel sa stii ca nesocotim jertfa,tot ce-a facut Domnul pentru noi

Ce intelegeti prin mantuire? Din ce ati spus deduc ca priviti mantuirea drept o iertare din partea Lui Dumnezeu pentru tot ce ati facut in viata, pana in acel moment, cand cait pentru faptele d-voastra, va intoarceti fata spre El. In momentul acela va considerati mantuit, pentru ca va deschideti spre EL si primiti iertarea Sa (nu ca o achitare, ci ca puterea Lui pe care o simtiti venind in d-voastra) , luand calea Lui, iar Domnul va va rasplati pentru lucrarile facute spre slava Lui. Poate ma insel, insa asa am inteles eu din ce ati scris, ca iertarea=mantuire, de aceea spuneti "eu sunt mantuit!".

Doriana 08.05.2012 13:19:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443872)
Visele, vedeniile si descoperirile aratate de Dumnezeu patriarhilor, proorocilor, apostolilor, oamenilor alesi de El, prin care a binevoit sa-Si arate slava, voia si poruncile Sale au fost spre folosul de obste al neamului omenesc, nu folos individual. Aud tot mai des pe unii care spun “am avut vedenii, sunt prooroc al Domnului.

Pe vremea cand patriarhii, proorocii, apostolii aveau vise si vedenii nu multi erau de acord cu ei si nu multi ii considerau patriarhi, prooroci, apostoli. Si totusi ei erau ceea ce sustineau ca sunt si aveau vise si vedenii. La fel e si azi. Excludem, desigur, cazurile patologice...

Ceva de meditat pentru dvs:

"l. Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea.
2. Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu. " (Ioil 3)

In vremurile din urma Dumnezeu isi revarsa harul Sau peste fel si fel de oameni, caci vremurile s-au scurtat iar mantuirea omului este ceva mai urgent ca niciodata.

P.S. Mai sunt si vedenii spre folos individual... Vezi Ilie cand a fost indrumat unde sa-si gaseasca hrana sau Avraam sau David. Dumnezeu pretuieste si individul la fel de mult ca si comunitatea.

ioanna 08.05.2012 13:23:33

Toti penticostalii pe care ii stiu aduc in discutie acel verset, pentru a-si justifica "vedeniile", insa trebuie la randul lor sa mediteze asupra celorlalte.

anita 08.05.2012 13:24:03

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 443914)
ioana sa-ti spun ceva,l-am intrebat odata pe un coleg daca se roaga..a zis ca da..l-am intrebat cum?..tatal nostru a zis el...i-am zis crezi ce te rogi?...a rasp.cum adica?..i-am zis crezi ca tatal nostru e in cer?crezi ca te-a creat?..vrei tu sa se faca voia Lui asa cum te rogi?..sau cunosti voia Lui de il rogi sa se faca voia Lui pe pamant?vrei tu sa-ti ierte pacatele asa cum si tu le ierti pe a celorlalti????asa cum te rogi?stii cum te duce dusmanul in ispita de te rogi ca Tatal sa te izbaveasca?....si aproape fiecare fraza de rugaciune am analizat-o cu el.el,colegu a ramas surprins de felul cum i-am expus problema si a trecut..dupa o vreme l-am intrebat ...ei cum mai e cu rugaciunea??acum am ramas eu tablou..ca mi-a zis ca nu se mai roaga de atunci???de ce l-am intrebat...pai n-ai zis tu sa nu ma mai rog!zice el/??/vezi ioana i-am spus doar sa fie constient de rugaciune adica te rogi sau reciti ceva care de fapt nu implica vointa,cunoasterea realitatiii samd asa e si cu mantuirea multi zic Doamne miluieste-ne sau iarta-ne parca nu?si Domnul zice pai vreau sa Te iert dar tu zici intruna sa te iert si nu mai vezi ca Eu vreau sa-ti dau iertarea??? doamne sunt nevrednic zic unii dar cine zice ca esti vrednic???toti suntem nevrednici pt mantuirea aceasta minunata dar trebuie s-o primim e darul gratuit al Domnului.daca nu primim mantuirea intr-un fel sa stii ca nesocotim jertfa,tot ce-a facut Domnul pentru noi?Domnul ne da lumina amin

Acest eveniment trist (indepartarea cuiva de rugaciune la interventia d-voastra) ar trebui sa va dea de gandit .
Hristos a spus la Matei ca faptele noastre trebuie sa vorbeasca ,nu vorbele:
"Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. "
Daca ati fi trait in credinta cea adevarata ,ortodoxie ,acest trist eveniment nu s-ar fi intamplat.

JoyDivision 08.05.2012 13:26:55

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443935)
Toti penticostalii pe care ii stiu aduc in discutie acel verset, pentru a-si justifica "vedeniile", insa trebuie la randul lor sa mediteze asupra celorlalte.

asupra ce sa mediteze? si ei pot spune ca, asemenea profetilor din vechime, ca vedeniile primite sunt pentru zidirea spirituala a celorlalti.

Doriana 08.05.2012 13:27:04

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443935)

Trebuie sa recunosti ca e un verset bun si nu putem trece peste el. :)
Si nici nu este in contradictie cu celelalte.

MihaiG 08.05.2012 13:30:03

D-na Doriana, o rugăminte: am avut o discuție, pe alt thread, cu Joydivision, și vă rog să ne aduceți o lămurire: Biserica d-vs. agreează așa numita "teologie a prosperității" ? Se predică la d-vs. în adunare această învățătură ?

ioanna 08.05.2012 13:30:15

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 443940)
Trebuie sa recunosti ca e un verset bun si nu putem trece peste el. :)
Si nici nu este in contradictie cu celelalte.

Vor primi, nu isi vor induce, nu forteaza ceea ce e natural prin staruinta de a primi "vedenii" si alte daruri speciale ... e o diferenta.

JoyDivision 08.05.2012 13:33:27

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443942)
Vor primi, nu isi vor induce, nu forteaza ceea ce e natural prin staruinta de a primi "vedenii" si alte daruri ... e o diferenta.

dar sunt numerosi calugari catolici sau ortodocsi care marturisesc ca primesc des vedenii sau au anumite vise mai "deosebite"...

ioanna 08.05.2012 13:34:09

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443944)
dar sunt numerosi calugari catolici sau ortodocsi care marturisesc ca primesc des vedenii sau au anumite vise mai "deosebite"...

Cititi ce a scris Delia31

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443939)
asupra ce sa mediteze? si ei pot spune ca, asemenea profetilor din vechime, ca vedeniile primite sunt pentru zidirea spirituala a celorlalti.

Ce "vedenii" au avut membri bisericii d-voastra parohiale si cine le-a talmacit?

Doriana 08.05.2012 13:37:09

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443942)
Vor primi, nu isi vor induce, nu forteaza ceea ce e natural prin staruinta de a primi "vedenii" si alte daruri ... e o diferenta.

Desigur ca nu se forteaza si nu se induce. Nu ai cum sa fortezi darurile lui Dumnezeu. Cei care fac asa se autoamagesc.

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 443941)
D-na Doriana, o rugăminte: am avut o discuție, pe alt thread, cu Joydivision, și vă rog să ne aduceți o lămurire: Biserica d-vs. agreează așa numita "teologie a prosperității" ? Se predică la d-vs. în adunare această învățătură ?

Nu am auzit asa ceva pe la noi, domnule Mihai. Doar prin America si ceva biserici carismatice din Romania. In ce o (il) priveste pe Joy, am ceva sa ii spun:

Vreo 300 de mesaje ai fost cumintel si nu te-ai luat de penticostali, sa nu te deochi... Te-ai abtinut foarte bine. Ar fi bine sa ramai la cultivatul florilor si alte chestii feminine, caci te aranjeaza mai bine. :3:

In ce ma priveste, as vrea sa discut mai mult principiile si nu cultele. Mi se pare mai frumos asa.

JoyDivision 08.05.2012 13:41:56

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443946)
Ce "vedenii" au avut membri bisericii d-voastra parohiale si cine le-a talmacit?

n-am auzit sa aiba vedenii, dar orice e posibil.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 443949)
Vreo 300 de mesaje ai fost cumintel si nu te-ai luat de penticostali, sa nu te deochi... Te-ai abtinut foarte bine. Ar fi bine sa ramai la cultivatul florilor si alte chestii feminine, caci te aranjeaza mai bine. :3:

????!!!!!

ioanna 08.05.2012 13:46:30

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443952)
n-am auzit sa aiba vedenii, dar orice e posibil.

Nu neg darurile Sf. Duh, insa cred ca multi traiesc o iluzie.
Citat:

????!!!!!
Era un apropo subtil sa nu-l mai judeci pe fratele tau ucenic, ca destul il judecam noi si-l batem la cap, tocmai pt. ca a fost ortodox :) Noua poate ne e mai greu sa-i intelegem alegerea, insa tu ar trebui sa o faci.

Doriana 08.05.2012 13:54:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443955)
Nu neg darurile Sf. Duh, insa cred ca multi traiesc o iluzie.

Aici aveti mare dreptate... Total de acord.

JoyDivision 08.05.2012 14:00:58

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443955)
Era un apropo subtil sa nu-l mai judeci pe fratele tau ucenic, ca destul il judecam noi si-l batem la cap, tocmai pt. ca a fost ortodox :)

a, am inteles...ii cer iertare pe aceasta cale!

dar...cu totii stim ce se spune despre papa in toate cultele neoprotestante, deci cum poti sa vii si sa spui, neoprotestant fiind, ca papa e unsul Domnului? asta e un fel de tradare...
da...
am fost rautacioasa atunci...totusi. :(((

nicolae44 08.05.2012 14:14:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443930)
Ce intelegeti prin mantuire? Din ce ati spus deduc ca priviti mantuirea drept o iertare din partea Lui Dumnezeu pentru tot ce ati facut in viata, pana in acel moment, cand cait pentru faptele d-voastra, va intoarceti fata spre El. In momentul acela va considerati mantuit, pentru ca va deschideti spre EL si primiti iertarea Sa (nu ca o achitare, ci ca puterea Lui pe care o simtiti venind in d-voastra) , luand calea Lui, iar Domnul va va rasplati pentru lucrarile facute spre slava Lui. Poate ma insel, insa asa am inteles eu din ce ati scris, ca iertarea=mantuire, de aceea spuneti "eu sunt mantuit!".

mantuirea inseamna ceea ce avem noi nevoie si ceea ce ne ofera Domnul Isus ,iertarea de pacate ,da , dar poate nu explic prea bine stiu doar ca Domnul vrea sa fim siguri de lucrarea Lui ca plata pacatelor a fost ispasita si noi nu mai dam socoteala de pacate Ioana .citeste cuvintele Lui te rog Duhul Sfant ne indreapta catre Domnul Isus sa primim iertarea nu oamenii asa si pe tine asculta de indemnul Duhului Sfant care ii convinge pe oameni ca-s pacatosi si asculta mai departe, rezolva problema pacatelor daca ai.cum spune Domnul Isus ,,Duhul va lua din ce este al Meu si ma va proslavi ne trimite la cruce si Duhul Sfant ne face sa ne recunoastem pacatele si sa ne pocaim, e prezent in lume aceasta e lucrarea Lui lucreaza impreuna

AGabriela 08.05.2012 16:10:25

Cu iertare sa fie interventia mea aici. Sper sa fiu si eu de folos cu ceva. Pentru toata lumea cred ca ar trebui sa fie clar ca mantuirea este viata alaturi de Hristos, viata vesnica. Viata vesnica din cate am inteles si eu si cred cu tarie este viata sufletului dupa moartea trupeasca. Iertarea pacatelor nu inseamna si manture atata timp cat traim pe pamant. Si ca sa exemplific poate veni un moment de cainta profund, apoi un timp in care sa uitam de Dumnezeu si sa pacatuim nesatios, dupa care mai poti avea sau nu timp sa iti ceri iertare pentru acele pacate din urma. Si daca nu mai ai iertarea pacatelor celor din urma, unde este mantuirea in sensul in care o intelegi dvs cei din alta confesiune? Pentru mantuire se lupta toata viata, si este drept ca aceasta nu o capeti ca pe o recompensa, caci nu cred ca o merita vreun om, ci ca un dar in urma pocaitei cele din urma (din ultima clipa a vietii ca doar in cele ce vei muri in acelea vei fi judecat). Doar Hristos a mantuit pe talharul de pe cruce care toata viata a facut mai mult rau decat bine (doar era talhar). La fel chiar si oamenii foarte ravnitori, pot sa pice in mandrie si sa nu se mantuiasca, desi ei au avut o viata in care au facut mai mult lucruri bune decat rele. Mantuirea tine de Hristos dar si de noi atata timp cat avem cainta si smerenie (opus crezamantului ca deja ne-am mantuit). Nu este in dreptul noastru sa spunem, el s-a mantuit, el nu s-a mantuit sau "am obtinut mantuirea aici pe pamant". Oare ce lucru dorit apreciem mai mult: cel pe care il obtinem cu foarte multa usurinta sau cel pentru care ne luptam din rasputeri sa-l obtinem; cel pentru care muncim sau cel pe care il gasim pe drum? Iar sfintii sunt oameni ce au trait intru Hristos si cu fapta si cu gandul si cu sufletul, iar acestia au fost declarati sfinti din pronia lui Dumnezeu. Adevarat este ca Biserica lui Hristos cea adevarata este formata din oamenii vii, dar atentie ca vii sunt si cei care canta si se bucura acum cu Hristos in ceruri. Biserica este formata din oameni de pe pamant si cei din ceruri (Sfintii, si ei tare multi mai sunt; iar noua celor de pe pamant nu ni s-au descoperit decat o mica parte). Prin simplitatea lor chiar si o babutele care se duc la biserica si, desi nu prea stiu ele de ce se duc acolo, pot fi mult mai bine placute in fata Domnului decat noi astia intelectuali care dezbatem asemenea subiecte pe forum. Dumnezeu stie cine se va mantui si cine nu, iar mantuirea se obtine doar in momentul in care sufletul se desprinde totalmente de trup, pana in ziua judecatii de apoi bineinteles, cand cele doua (suflatul si trupul) iar se vor uni si vor invia spre viata vesnica langa Hristos (manture) sau spre osanda de veci (moartea sufletui = chinul in iad). Sper sa ma fi facut inteleasa. Cu drag.
P.S: Biserica ortodoxa nu va judeca pe dvs. ca oameni cei din alte confesiuni ci pur si simplu nu admite invatatura gresita pe care o aveti la baza.

nicolae44 08.05.2012 16:52:08

Gabriela nu pot sa te contrazic,aproape in nimic caci ai dreptate atunci cand vorbesti dupa cuvant.dar eu cred ca sunt mantuit si-ti dau o trimitere,asta nu-i lauda ca am primit ceva gratis cum zici tu.normal, lucrul muncit e mai pretios.pare a fi mai valoros dar daca primesti ceva de la iubit sau sot ceva ce nimeni nu-ti poate da?nu ai grije de lucrul acela?nu stiu eu parca as avea grije de ex de masina altuia mai mult decat a mea.nu vreau sa te conving dar ar mai fi un ex daca infiezi pe cineva e ca si copilul tau e al tau de fapt si daca el mai greseste e tot al tau.isi cere iertare si il ierti.iar altii care nu-s ai tai i-ai ierta dar nu i-ai infiat sa raspunzi de ei.asa e si cu mantuirea Domnul spune ca ne-a dat un Duh de infiere si suntem copiii Lui deci nu fortat desi ca si creatie suntem creati toti de El.dar ne naste din nou cu acceptul nostru.invatatura nu-i a mea sau a altora e a Domnului Gabriela.ma bucur de felul tau de gandire si cand te rogi spune-i aceasta problema Domnului ca nu intelegi sau ca vrei sa intelegi mai bine ca daca spunem inteleg, Domnul n-are intrare in inima noastra Domnul sa te binecuvanteze mai departe

AlinB 08.05.2012 17:31:28

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 443979)
Gabriela nu pot sa te contrazic,aproape in nimic caci ai dreptate atunci cand vorbesti dupa cuvant.dar eu cred ca sunt mantuit si-ti dau o trimitere,asta nu-i lauda ca am primit ceva gratis cum zici tu.normal, lucrul muncit e mai pretios.pare a fi mai valoros dar daca primesti ceva de la iubit sau sot ceva ce nimeni nu-ti poate da?nu ai grije de lucrul acela?nu stiu eu parca as avea grije de ex de masina altuia mai mult decat a mea.nu vreau sa te conving dar ar mai fi un ex daca infiezi pe cineva e ca si copilul tau e al tau de fapt si daca el mai greseste e tot al tau.isi cere iertare si il ierti.iar altii care nu-s ai tai i-ai ierta dar nu i-ai infiat sa raspunzi de ei.asa e si cu mantuirea Domnul spune ca ne-a dat un Duh de infiere si suntem copiii Lui deci nu fortat desi ca si creatie suntem creati toti de El.dar ne naste din nou cu acceptul nostru.invatatura nu-i a mea sau a altora e a Domnului Gabriela.ma bucur de felul tau de gandire si cand te rogi spune-i aceasta problema Domnului ca nu intelegi sau ca vrei sa intelegi mai bine ca daca spunem inteleg, Domnul n-are intrare in inima noastra Domnul sa te binecuvanteze mai departe

Nu atribui lui Dumnezeu toate povestile care ti le-a spus pastorul tau, chiar si daca insotite fiind de un sentimentalism ieftin dau impresia de adevar.

AlinB 08.05.2012 17:35:16

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 443961)
mantuirea inseamna ceea ce avem noi nevoie si ceea ce ne ofera Domnul Isus ,

Nu, inseamna ceea ce iti ofera Hristos si inseamna si ceea ce iti insusesti tu din ce-ti ofera Hristos pentru ca daca el da si tu respingi, degeaba este.

Citat:

iertarea de pacate ,da , dar poate nu explic prea bine stiu doar ca Domnul vrea sa fim siguri de lucrarea Lui ca plata pacatelor a fost ispasita si noi nu mai dam socoteala de pacate Ioana .
Si uite asa ai dat pocainta la gunoi.
Nu stiu de ce va spune lumea "pocaiti" ca nu aveti treaba cu asa ceva.
Prin invatatura care o primiti nu mai lasati loc pentru pocainta si cum doar prin pocainta se primeste iertarea, iertarea o aveti in cap, ca o autosugestie, ca psiho-pseudo-terapie, dar nu in fapt, ca dar spiritual.

Citat:

citeste cuvintele Lui te rog Duhul Sfant ne indreapta catre Domnul Isus sa primim iertarea nu oamenii asa si pe tine asculta de indemnul Duhului Sfant care ii convinge pe oameni ca-s pacatosi si asculta mai departe, rezolva problema pacatelor daca ai.cum spune Domnul Isus ,,Duhul va lua din ce este al Meu si ma va proslavi ne trimite la cruce si Duhul Sfant ne face sa ne recunoastem pacatele si sa ne pocaim, e prezent in lume aceasta e lucrarea Lui lucreaza impreuna
Pai cand si de ce sa va mai pocaiti daca nu mai dati socoteala pentru pacate?

AGabriela 08.05.2012 19:59:18

Daca dumitale domnule Nicolae (si toti cei care cred ca dumneata) ai fi mantuit, deja ai fi in rai. Nu ai mai fi nevoit sa muncesti, sa te hranesti, ai trece prin ziduri etc. Ai fi intocmai ca Domnul Iisus Hristos dupa Invierea Sa, si nu cred ca este cazul sa ne comparam cu Cel fara de pacat...sa fim seriosi. Ca Dumnezeu primeste doar pe cei ce Il primesc, mi se pare normal. Dar ce facem in momentele de manie, de tristete, de neiertare a aproapelui, de desfranare, de judecarea aproapelui - cine nu se confrunta cu aceste trairi/stari/pacate? Daca ai fi mantuit nu ar trebui sa faci fata acestora. Mai are Hristos loc in inima noastra? A-L primi nu cred ca inseamna ca gata, dupa moartea trupeasca ma duc langa El, caci nu am eu de unde sti, ci ca ma lupt sa implinesc Cuvantul lasat si propovaduit de-a lungul viatii mele. Oare nu asa gandeau si iudeii ca sunt poporul ales? Si? Oare nu scrie chiar in Sf.Scriptura ca erau fatarnici? Si de unde mie sa ma cred mantuita cand eu sunt "vai steaua mea" si abia rezist tentatiilor acestei lumi si de cele mai multe ori cad? Dar asta nu inseamna ca imi pierd nadejdea ca Hristos ma va mantui. Atata timp cat traiesc este vreme si de pocainta si smerenie, ca doar asa ne mantuim. Nu chiar Sf. apostol Petru a primit iertare dupa ce s-a pocait? Si Sf. Apostol a plans cu amar desi fusese unul dintre ucenicii cei mai apropiati ai Domnului Iisus Hristos. P.S: Exemplul cu masina nu mi se pare un exemplu bun si de ce va spun asta? Lucrez la o companie care da masini pentru naveta angajatilor si, credeti-ma, ca angajatii care conduc aceste masini (cu cateva exceptii) nu au grija de ele, de modul in care conduc aceste masini etc.

Adriana Cluj 08.05.2012 20:08:15

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 443621)
trebuie sa recunoastem, pentru ca suntem sinceri, urmatorul aspect al credintei:daca ne nasteam in alte zone ale lumii si aveam o alta religie ex musulmana sau hindusa care sunt apr 1 miliard sau in oricare alta am fi ales o alta credinta?o cautam chiar pe cea din tara numita romania?
dupa ce criterii?
.

Raspuns scurt si la obiect:

ei, nu in Romania neaparat, au gasit-o chiar la ei acasa, reinvie din catacombe!

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...tit-musulmani/
urmariti filmul, e foarte recent, 23 aprilie 2012!
Zeci de mii de turci musulmani au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe de pe Insula Prinților din Turcia.

Si ei sunt musulmani, nu-si zic crestini........ Cine are urechi de auzit, sa auda, si cine are ochi de vazut, sa vada!

nicolae44 08.05.2012 20:26:30

daca nu fac raul asta nu inseamna ca sunt bun.mantuirea prin credinta in jertfa Domnului e o nebunie pentru unii,caci cine poate sa fie normal si sa afirme ca are pacatele iertate?da am ispite,am mai gresit ma lupt dar nu sa castig ci sa pastrez ceea ce am primit.mantuirea e un dar stiu ca credeti asta dar cand o primim?scriptura are o regula de interpretare pe care o da tot ea nu vreun pastor pamantesc.si acela e ca nici un verset nu-l poti lua din context sa faci o invatatura daca cel putin inca intr-un loc nu mai scrie acelasi lucru.scriptura e minunata.si pentru ca iubiti cuvantul va dau o adresa in care gasiti biblia in 3 variante parca si cea ortodoxa bineinteles, e un program de studiu foarte fain scri un cuvant si-ti apare in toata biblia unde e scris si are si diacritice eu mi-i le-am scris pe taste .e foarte fain de studiu.se numeste robible3 asta-i o adresa http://www.biblia.pentruviata.ro/robible.php daca vreti sa primiti iertarea numai dupa ce muriti cine va poate opri?? nici Isus Domnul nu se baga peste vointa noastra caci suntem liberi.aminteste-ti de corneliu Gabriela ce i-a zis Petru daca crezi esti mantuit nu daca faci ceva sau altceva el facea fapte bune si multe si se temea de Domnul si totusi nu era mantuit.Domnul l-a trimis expre pe petru acolo si stii bine cum a fost a primit mantuirea si sunt multe versete dar eu ma rog sa va deschideti inima sa intelegeti.Domnul sa va binecuvanteze

nicolae44 08.05.2012 20:39:15

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 444015)

Raspuns scurt si la obiect:

ei, nu in Romania neaparat, au gasit-o chiar la ei acasa, reinvie din catacombe!

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...tit-musulmani/
urmariti filmul, e foarte recent, 23 aprilie 2012!
Zeci de mii de turci musulmani au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe de pe Insula Prinților din Turcia.

Si ei sunt musulmani, nu-si zic crestini........ Cine are urechi de auzit, sa auda, si cine are ochi de vazut, sa vada!

da adriana dar daca ii intrebi personal ce au gasit ?mantuirea?viata vesnica?nu nici una si chiar daca vorbeste sau plange o icoana mantuirea n-o capeti in modul asta ci daca crezi in jertfa D.Isus asta vrea Domnul Isus m-as bucura daca fiecare ar pune pret pe cititul bibliei .Caci aminteste-ti ce a zis Domnul ramaneti la ce este scris .......si inca ceva m-am mirat fff mult cand l-am crezut pe Dumnezeu din biblie ca alte confesiuni ,alti crestini avem aceiasi biblie (da sunt cateva in plus dar nu schimba mesajul)si ei nu inteleg adevarul.aceleasi povestiri ,aceleasi cuvinte.credinta e o minune mai mare chiar daca ar invia Sfantul Stefan sa zic.NU UITA ASTA nu o insusire de reguli,dogme etc. e vorba de capacitatea de a crede biblia credinta mantuitoare nu credinta posibilei mantuiri

Adriana Cluj 08.05.2012 20:42:36

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 444021)
da adriana dar daca ii intrebi personal ce au gasit ?mantuirea?viata vesnica?nu nici una si chiar daca vorbeste sau plange o icoana mantuirea n-o capeti in modul asta ci daca crezi in jertfa D.Isus asta vrea Domnul Isus m-as bucura daca fiecare ar pune pret pe cititul bibliei .Caci aminteste-ti ce a zis Domnul ramaneti la ce este scris .......si inca ceva m-am mirat fff mult cand l-am crezut pe Dumnezeu din biblie ca alte confesiuni ,alti crestini avem aceiasi biblie (da sunt cateva in plus dar nu schimba mesajul)si ei nu inteleg adevarul.aceleasi povestiri ,aceleasi cuvinte.credinta e o minune mai mare chiar daca ar invia Sfantul Stefan sa zic.NU UITA ASTA nu o insusire de reguli,dogme etc. e vorba de capacitatea de a crede biblia credinta mantuitoare nu credinta posibilei mantuiri

N-o mai dati la-ntors!
Asta ati intrebat, asta v-am raspuns!!!

O sa rasuciti Biblia cu josu-n sus si cu susu-n jos.....( da'de iti gasi vreo justificare pentru stiti dvs ce)...... pana v-o iau si musulmanii inainte!

Luati aminte!

nicolae44 08.05.2012 20:55:51

bine multumesc,dar testul ar fi bine sa ni-l facem caci e vorba de viata noastra

Adriana Cluj 08.05.2012 20:58:26

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 444030)
bine multumesc,dar testul ar fi bine sa ni-l facem caci e vorba de viata noastra

Doamne ajuta! Sa fie de folos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:42:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.