![]() |
Citat:
|
Citat:
Ideea este ca scoala, ca institutie, ar trebui sa fie neutra din punct de vedere religios, iar asta ar implica si sa nu afiseze insemne religioase. Icoanele pot fi foarte bine afisate in cabinetul de religie, daca exista asa ceva, sau in timpul orei de religie, cam cum se procedeaza cu harta la ora de goegrafie. |
Citat:
Unde scrie ca sa nu afiseze insemne religioase ? Pai numai ateii nu afiseaza simboluri si ei nu sant neutri ci sant mai rai ca vampirii.Cum vad o cruce cum scot fum pe nari.:1: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cred ca o scoala neutra ar trebui sa dea posibilitatea parintilor sa-si retraga copii de la orele unde se preda ceva contrar convingerilor lor religioase.:1:
|
Cand eram copil, la tara, uneori ne adunam in curtea cate unuia la joaca, o gramada de copii. Ne jucam pana uitam de noi, cateodata in curtea noastra, alteori pe la vecini...
Curtea, gradina de pomi, via, fiind mari, incapatoare si primitoare, nu prea se simtea nimeni deranjat de prezenta gastii de copii.... Mai si mancam toti la gramada, cand la unul, cand la altul.... Nimeni n-avea baiul nostru, ca doar incapeam toti, de ne trebuia cate ceva de mancare ceream, oamenii -gazde bune, blajine si indulgente- ne intelegeu, doar eram copii, si ne lasau sa ne facem voia. Dar oamenii aceia, gazdele, mai aveau si treaba, mai trebuiau sa stea la masa cu familia lor, uneori ne prindea seara tot la joaca si nu puteau pleca la culcare din cauza ""musafirilor"" jucausi... Ba uneori cei varstnici chiar mergeau la culcare, iar copiii lor ramaneau in continuare la joaca sau povesti cu noi, musafirii. De la casele noastre se auzeau seara mamele strigand catre ulita, la gard, sa mergem acasa, la cina, la culcare. Dar noi auzeam cu o ureche si ne iesea pe amandoua... Asa se intampla cu unii anume ""straini"" pe-aici pe forum, vin in vizite armenesti... in casa altuia, in curtea omului si uita sa mai plece...se intind la joaca, la vorba si de trebe si de nu trebe...:1: gazdele au plecat la culcare iar ei, musafirii, raman sa se joace intre ei in curtea altuia.... Cred ca asa trebuie sa-i privim, ca pe niste copii veniti la joaca, si care, simtindu-se bine, au uitat de casa:1: |
Citat:
|
Citat:
In orice caz, chiar si presupunand ca teoria evolutiei ar fi invalidata, asta nu ar insemna deloc vreun avantaj pentru creationism. Creationismul nu are nici o legatura cu stiinta, ci cu religia. |
Citat:
El se preda(din cate stiu) la ora de religie, unde e si locul lui. Ora de religie este optionala, asa cum este si creationismul. Si asa sper ca va ramane. Despre icoane in clasa, nu am o parere insa am o intrebare: Ati fi de acord ca in clase sa fie si simboluri de la alte religii ? |
Ziceai că ai o întrebare, dar ai pus două. Hai să răspund la prima.
Unde vrei tu să fie predat. Dar răspunde-mi și mie la întrebarea asta: cum a apărut viața? Și dacă o faci, indică-mi un experiment realizat de om care să confirme teoria. Mulțumesc pentru atenție. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ii vezi ce pustii de clasa a 2a organizandu-se si votand, in deplina cunostinta de cauza?! sau vor vota parintii lor? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
un copil de clasa a 2a va vota dupa cum l-au invatat parintii. crezi ca un copil, ai carui parinti sunt ortodocsi credinciosi, va vota impotriva icoanelor, stiind ca invatatoarea va sopune parintilor ce a facut? daca un copil ar fi obligat de patinti sa poarte un simbol ateist sau poate nazist, ce efect crezi ca va avea? |
Citat:
|
Citat:
daca ai trai intr-o tara musulmana, ai milita pentru indepartarea semilunii sau a altor simboluri musulmane din scoli. |
Citat:
|
Citat:
ai pus punctul pe i. ce vreti voi, este exact anularea libertatii de constiinta a individului, prin inocularea lui de la varste fragede. partea cea mai grava este ca o vreti obligatorie. |
Citat:
sau gandesti pur subiectiv. |
Discutia despre prezenta icoanelor nu are legatura cu religia majoritara a populatiei Romaniei sau a elevilor dintr-o clasa.
Statul roman nu are o religie oficiala si este neutru fata de toate cultele religioase, deci si toate institutiile de stat (in acest caz scolile) sunt si ele neutre. Existenta unei icoane ortodoxe intr-o clasa a unei scoli de stat incalca aceasta neutralitate, indiferent de religia majoritara a elevilor. In plus, la nivel oficial, expresia "Romania este o tara ortodoxa" este gresita; cel mult se poate spune ca majoritatea cetatenilor romani s-au declarat la referendum ca fiind de religie crestin ortodoxa, dar asta nu poate influenta neutralitatea statului fata de toate religiile cunoscute. |
Citat:
Citat:
Sunteti liber si d-voastra si Dumitru 73 sa dati in judecata Statul roman, asa cum a facut-o "celebrul" domn Moise, daca nu doriti icoane in scoli. Eu voi "lupta pana la ultima picatura de sange", vorba lui Ratiu, pentru ca d-voastra sa nu aveti castig de cauza. Nu tin sa fie icoane in scoli, (eu nu mi-as pune, daca as fi acum elev) ma deranjeaza insa ca vreti cu tot dinadinsul sa le dati jos pe cele existente, invocand motive false (cum ca acestea discrimineaza, influenteaza pe copii, incalca neutralitatea etc). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu stiu de ce rediscutam despre icoanele din scoli, doar inalta curte de casatie si justitie a dat acum cativa ani buni o hotarare definitiva, prezenta „simbolurilor religioase” in scolile publice fiind considerata legala, ele neincalcand libertatea de constiinta. De asemenea, o sentinta similara a dat anul trecut CEDO in cazul Italiei, decizie obligatorie pentru toate statele care au semnat conventia pentru apararea drepturilor omului, deci inclusiv pentru noi.
|
Of... Doamne ! Cata ipocrizie au cei care spun ca religia afecteaza vointa elevului !
Daca ar fi acum sa luam fiecare elev in parte intrebandu-l ce materie nu ii place - inseamna ca nu s-ar mai face scoala deloc. Cand eu eram la scoala - nici mie nu imi placeau toate materiile pe care le studiam (spre exemplu fizica) - insa invatam si nu comentam - cum se face acum. Religia in scoala nu numai ca il ajuta pe elev sa-si dezvolte o cultura generala dar si poate forma si imbunatati caracterele umane. Iar un alt lucru important pe care religia il dezvolta este educatia morala. Pe de alta parte , ii rog pe cei obsedati de anti-religie sa se mai informeze : Romania NU este singura tara din Europa in care se preda religia in scoli. Spre exemplu tarile Germania si Austria au scris in Constiutie obligativitatea religiei in scoli. Un alt exemplu ar fi Belgia si Malta - tari in care se preda religia in scoli... poate ca mai sunt tari - insa doar atat stiu eu. PS : Iar daca ateii raman tot nemultumiti - sunt bineveniti in tari ca Vietnam , Korea de Nord si China unde tortura marxist-comunista distruge si acum oameni. |
Eu nu am nici o indoiala ca icoanele vor fi scoase din scoli pana la urma dar asta nu inseamna ca nu vad lipsa de logica a celor care ataca acest subiect.Ei vor sa transforme statul tuturor religiilor in statul ateu unde religia lor e promovata iar restul sant ingaduite numai in spatii special amenajate...cat vor mai fi ingaduite pentru ca lucrurile nu se vor opri aici.
Ateismul e o religie in toata regula in care se incearca legarea oamenilor de valorile lumii acesteia astfel incat sa fie manipulati mult mai usor. |
Citat:
patriarhia spune ca elevii vor invata morala crestina. care? daca nu esti cu mine, esti impotriva mea? asta este morala? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
adica sa ma duc intr-o tara unde "zeul" este presedintele statului? |
Citat:
|
Citat:
Si ce morala ai vrea sa invete copilul in scoala ? Da-mi un exemplu de morala atee.Adica poti crede ca ceva este bun sau rau ca individ dar asta deja inseamna o religie proprie. De ce as gandi eu la fel ca tine ? Cum construim morala fara sa existe un adevar in afara universului nostru ? Votam ce e moral ? Gandim toti la fel ca tine ? Gandim toti la fel ca mine ? Hai da-mi un exemplu de morala atee care sa nu fie influentata de religie.Chiar sant curios.Eu in afara de totul este permis nu-mi pot imagina altceva. Citat:
Normal ca e parerea mea.Ce te asteptai sa scriu parerea altcuiva ? :1: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:49:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.