![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Diavolul nu si-a scchimbat prea mult modul de gandire in cei 2000 de ani. Daca citesti psalmi iti dai seama ca tacticile lui sunt aceleasi cu cele din zilele noastre...
|
Ispitele diavolului sunt pe masura progresului nostru material sau duhovnicesc. Nu cu aceeasi strategie se prezinta diavolul in fata unui om trupesc si in fata unui om duhovnicesc.
|
De ce copiii platesc pacatele parintilor? Nu i-au ales ei, ca sa fie pedepsiti pentru ce nu au facut. Daca parintii pacatuiesc, de ce nu platesc ei insisi, ci altii? Sa spunem ca un copil se accidenteaza. Accidentul acesta il va face sa sufere toata viata. Parintii lui care au pacatuit poate mor imediat dupa ce el se accidenteaza sau il abandoneaza. El ramane cu suferinta toata viata. Are copilul puterea sa decida in ce familie se naste? Inseamna ca sunt oameni condamnati la suferinta dinainte de a se naste, pentru ca Dumnezeu ii pedespsete pe parinti.
Trebuie sa marturisesc ca ma tulbura mult acest subiect si nu am reusit niciodata sa il inteleg. Mereu am preferat sa cred ca boala unui copil nu este o pedeapsa, ci o incercare si pe termen lung sau in viata de apoi va fi o binecuvantare. Daca acel copil sufera din cauza ca parintii lui sunt pedepsiti, plateste nevinovat pacatul altora. Daca el nici macar nu este constient de ce i se intampla si nu sufera greutati, intr-adevar, imi pot imagina ca parintii sunt pedepsiti. Eu cand am o incercare mai grea, ma gandesc ca ori platesc pentru greseli (si incep sa analizez ce am facut), ori Dumnezeu imi incearca credinta, ori pana la urma aceasta incercare imi va aduce un bine. Ceva de genul ~mi-am rupt piciorul si mi se pare o greutate. dar daca nu imi rupeam piciorul, m-as fi dus intr-o excursie unde m-as fi accidentat mult mai rau" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un copil te poate scoate din Iad, dar prin suferinta prorpie? Te scoate din Iad prin faptele bune pe care le face si rugaciunile sale, ca urmare a educatiei crestinesti care i-ai oferit-o. Scuza-ma, dar in nici un caz nu ma convinge acest argument. |
Citat:
Dilema mea morala este alta. Copilul este condamnat dinainte de a se naste. Plateste vina altora. Nu se naste egal cu ceilalti copii. Omul care pacatuieste nu se gandeste la copiii sai poate nenascuti inca. Asta e vina copilului? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu cat fiecare dintre noi cautam sa mergem cat mai drept pe drumul mantuirii si sa ne purtam singuri crucea, cu toate bunele si relele lasate de Dumnezeu spre incercarea noastra, cu atat vom usura crucea copilului... Faptul ca acesta preia din sau pacatele parintilor, ba chiar ale familiei pana la al 7-lea neam, este o dovada a iubirii lui Dumnezeu pentru om...ii da nenumarate sanse ca totusi sa il mantuiasca. Sa zicem ca tu ai o viata foarte grea, macinata de nesanse...dar ai credinta in Dumnezeu ca intr-o zi iti va fi mai bine, multumesti pt tot si te rogi sa poti sa treci cu bine peste aceste greutati...Te-ai intrebat vreodata ca prin crucea ta grea pe care o ai de dus este posibil sa ajuti la mantuirea bunicilor si parintilor tai? Daca ai sti asta nu ti s-ar parea mai usor, sau nu ai fi multumita? tinand cont ca viata asta are cativa zeci de ani, cealalta este vesnica? Tu crezi ca ce ni se intampla este fara voia si stirea lui Dumnezeu? Important este cum le primesti si cum intelegi tot ce ti se intampla...iar ca sa nu lasi mostenire copiilor tai pacatele tale, atunci fa in asa fel sa renunti la ele. Asta este toata filosofia...Dumnezeu nu este nedrept deloc, din contra...este foarte drept si milostiv ca ne tot acorda sanse pana la judecata de apoi. |
Citat:
Pentru ca parintii sufera mult mai mult cand isi vad copiii indurerati decat daca ar plati ei pacatele... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:47:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.