![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Logica imi spune ca Isus, dupa cei 33 de ani cat a fost om pe Pamant (putina vreme cat a fost mai prejos ca ingerii), a redevenit ce a fost inainte de intrupare, adica Dumnezeu. |
Citat:
Si nu raspundeti la intrebare, ce s-a intamplat cu firea umana a Mantuitorului dupa inaltare. Ptr ca firea umana a aparut intredevar in momentul zamislirii. Si ca sa nu evitati raspunsul si sa il coroboram cu o alta parere a dvs, a fost nimicita? |
Citat:
Nu pot carnea si sangele mosteni Imparatia. Si in plus de asta, cum ar arata o entitate care sa fie si divina si umana in acelasi timp? |
Citat:
Citat:
Eu observ ca aveti o tehnica foarte perfida: raspundeti doar la ce doriti, ca ce nu vreti evitati raspunsul si in afara de faptul ca interpretati tendentios Sf Scriptura deseori sustineti ca altii ar fi zis altceva cand e evident ceea ce au spus. Asa ca poate imi spuneti ce s-a intamplat cu firea umana a Mantuitorului, a fost nimicita? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Dupã aceea, noi cei vii, care vom fi rãmas, vom fi rãpiti, împreunã cu ei, în nori, ca sã întâmpinãm pe Domnul în vãzduh, si asa pururea vom fi cu Domnul."(1 Tesaloniceni 4:17 - Biblia ortodoxa) Vorbeste Scriptura despre rapire? Vorbeste. Si,totusi "asta cu rapirea e iar o inventie". P.S. Vreau sa fiti sincer si sa raspundeti la o intrebare. Doriti niste discutii despre invataturile crestine, dar fara Sfanta Scriptura? Daca da, pe mine unul m-ati pierdut de client. |
Citat:
Puteti gasi argumentele aici http://www.ortho-logia.com/Romanian/...ca/Rapirea.htm . |
Citat:
|
Citat:
Unde e logica? |
Citat:
|
Citat:
Vedeti cum ajungeti voi la nestorianism desi il negati? voi cofundati slava dumnezeiasca cu firea divina. nu inseamna ca, daca Hristos s-a desbracat de slava dumnezeiasca a renuntat la natura divina. |
Citat:
Adica in anii traiti pe Pamant, Hristos nu a fost de fapt Dumnezeu? Atunci asta ar insemna ca nu a fost deloc Dumnezeu. Firea umana a Lui Hristos a aparut la zamislire. Daca de la zamislire pana la inviere nu a fost Dumnezeu de fapt (ptr ca asa spuneti) insemna ca Hristos a fost doar om si a devenit Dumnezeu dupa inviere. Felicitari, erezia asta nu cred ca a mai "scos-o" nimeni in 2000 de ani. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
1. Ca nu a fost Dumnezeu de fapt in cei 33 de ani petrecuti pe pamant? 2. Ca firea umana nu a existat inainte de zamislire? 3. Ca firea umana s-a transformat in cea dumnezeiasca la inviere? Atunci unde am gresit eu cand am spus ca sustineti prin toate acesta ca un om a devenit Dumnezeu? |
Citat:
2. Nu, nu a existat. 3. Isus si-a reluat firea si pozitia avuta anterior. |
Citat:
1. Nu este posibil asa ceva. Drept primit de unde? Daca nu a fost de fapt nu a fost deloc. Nu poti sa fii Dumnezeu si de fapt sa nu fii. E ilogic rau. Mai analizati o data. Un om poate avea dreptul sa aiba dreptul la demnitate pe care sa nu o poata exercita din diverse motive, dar dreptul il mosteneste. L-a mostenit de la parinti de exemplu. Dar Hristos ca om daca ar fi mostenit dreptul sa fie Dumnezeu duce la absurdul afirmatie pe care nu ati citat-o, dar care rezulta din logica afirmatiilor dvs. 2. Suntem de acord pe acest aspect 3. Cand a mai avut-O? Pentru ca ne referim la firea Dumnezeiasca, nu? Adica el de fapt nu a fost Dumnezeu (asa ziceti dvs) pe pamant, dar nici Dumnezeu in deplinatatea Fiintei nu a mai fost si dupa a redevenit Dumnezeu. Sa va spun cum suna asta. A fost Dumnezeu Fiul si l-a un moment dat S-a nascut Iisus Hristos, si Fiul nu a mai fost, dar nici Hristos nu a fost de fapt Dumnezeu, si dupa inviere, Fiul care nu a mai fost deloc de la zamislire si-a reluat existenta prin transformarea Lui Hristos in Fiul. Exact asta spuneti. |
Imi pare rau ca nu ne intelegem, domnule Lucian. Eu zic ca am fost destul de clar. Isus a luat fire umana ca sa poata muri pe cruce, dar nimeni nu i-a retras dreptul si pozitia de Dumnezeu, in tot acest timp.
|
Citat:
Daca nu era Dumnezeu pana la Inviere, atunci e o problema ptr ca un om a ajuns Dumnezeu. Si omul Iisus a venit la existenta la zamislirea in Nascatoarea de Dumnezeu Fecioara Maria si a ramas in existenta si dupa, in veci vecilor. Oricum e o problema si daca acceptati ca a fost Iisus tot timpul Dumnezeu si ca in omul Iisus, firea umana a Sa s-a transformat in fire Dumnezeiasca. Pentru ca asta inseamna tot ca un om, fie el si fara de pacat, a ajuns Dumnezeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:08:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.