Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   M-am saturat ca Dzeu sa nu auda si sa nu vada! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13738)

N.Priceputu 06.09.2011 12:19:31

Foarte mulți sunt dezamăgiți atunci când, făcând câteva fapte bune pentru a-I fi pe plac lui Dumnezeu, constată că asta nu-i scutește de suferință, că Dumnezeu nu ia partea „băieților buni”, ba uneori îi lasă să sufere mai mult decât pe cei care fac ticăloșii. De ce nu corespunde Dumnezeu imaginii noastre? De ce nu este El ceea ce am vrea noi să fie, adică un tătuc blând care să ne ferească de rele?

Îți amintesc, dragă Firespirit, că răul în lume l-a adus omul, prin neascultarea de Dumnezeu. Că de atunci a intrat moartea, boala și toate suferințele (care s-au răsfrânt asupra întregii făpturi, inclusiv asupra animalelor, care îi sunt supuse omului). Că tot ce vezi suferință în jurul tău e rodul omului. Și că Dumnezeu însuși, pentru a ne scăpa de moarte (însă nu și de suferința acestei vieți), S-a făcut om, a primit din plin suferința omenească - morală și fizică, transfigurând-o. Adică dându-i un sens mântuitor. Nu ne-a eliberat de suferință, ci a preluat-o asupra sa, așa încât oricine se unește cu Hristos va simți că El îi poartă crucea; sau că o poartă împreună cu Hristos.

Dar crucea suferinței o are fiecare dintre noi și nimeni nu se poate mântui fără să o poarte.

Edit: Aș mai adăuga că tocmai asta arată că El e Dumnezeul cel adevărat: pentru că e singurul care ne-a arătat iubirea Sa, singurul care a murit pentru noi și cu noi, singurul care ne întinde mâna ca să trecem împreună cu El prin durere și moarte.

anita 06.09.2011 12:42:49

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397241)
Raspunsurile dvs imi par extrem de limitate si papagalicesti. Eu am avut curaj sa inteleg si punctul de vedere ateist, cat si pe cel crestinesc. Nu-mi e de folos daca imi repetati la nesfarsit sa ma rog, sa ma spovedesc si sa ma duc la biserica. Trebuie sa am o motivatie interioara ca sa fac asta. M-am dus la biserica, m-am rugat, am facut fapte bune (ca sa ma vada Dzeu) cand mi-a fost timpul. Acuma mi-am dat seama ca nu vegheaza nimeni asupra mea si ca sunt responsabila de faptele mele, nu Aghiuta sau Ingerasul Pazitor. De fapt, daca exista Dzeu, el e responsabil ca m-a facut asa de proasta si de necredincioasa. Stia dinainte sa ma nasc ce cale voi lua. Stia dinainte sa ma nasc, ce om va crea. Stia ce oameni si ce imprejurari imi vor guverna viata si alegerile. Atunci sa nu aibe pretentii de la mine sa cred in EL si sa fiu mai buna decat m-a facut!

Dumnezeu nu este responsabil pentru faptele noastre ci noi insisi.
Puteti vedea ca in viata noi am gresit mult si totusi Dumnezeu nu ne-a corectat ,nu ne-a pedepsit asa cum fac parintii cand noi mai facem cate o prostie.
Avem parte de multe binecuvantari de la El pe care noi nu suntem pregatiti sa le vedem si sa Ii multumim.
Nu va simtiti atrasa de viata spirituala ,nu va cere nimeni sa mergeti la biserica .
Dumnezeu nu are pretentii de la nimeni dar in viata El ne creaza mai multe ocazii sa Il cunoastem ca la Judecata sa nu ramanem fara raspuns.
Sa nu ne spuna "plecati de aici ,nu va cunosc pe voi"
Daca vreti sa stiti mai multe ,cititi Noul Testament.
Acolo vorbeste Dumnezeu.

Kronos 06.09.2011 12:51:06

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 397262)
Sa nu ne spuna "plecati de aici ,nu va cunosc pe voi"

Doar pentru că nu l-am cunoscut cât am trăit pe Pământ, deși am dus o viață demnă, merităm un astfel de tratament? De ce nu putem să-L cunoaștem și după ce murim, când am avea ocazia să fim mult mai apropiați de El? Asiaticii și africanii care nici n-au auzit de Iisus nu se mântuiesc?

laviniu 06.09.2011 13:00:44

Dumnezeu ne iubeste pe toti...Iubeste si necuvantatoarele, categoric! EL nu ne intoarce niciodata spatele si ne vorbeste permanent, doar ca ades suntem prea surzi din cauza propriilor ganduri, ca sa IL auzim cum ne vorbeste....Si daca crezi in EL cu adevarat, cu putere , sigur te aude , te ajuta, te ridica iar si iar! Dumnezeu ne da vesnic sansa de a alege, iar alegerea ne apartine . Fiecare va da socotela pt propriile hotarari, nu pt ale altora. Tatal Creator exista nu trebuie sa se indoiasca nimeni, niciodata de asta! Numai bine!

giussy 06.09.2011 13:12:35

Citat:
În prealabil postat de giussy Vezi mesajul
e simplu raspunsul:
cerceteaza-ti inima si acolo il vei gasi pentru ca acolo ti-l va trimite Dumnezeu.

Succes!
gresit... e simplist nu simplu

cred ca Dumnezeu tot timpul ne arata calea cea buna , dar asta e si cea grea ;
noi toti stim care este calea buna si calea rea dar calea cea buna e al dracului de greu de urmat.
FireSpirit eu cred ca ti-am dat un sfat bun la cererea ta.( cele mai bune sfaturi din lume sunt cele cerute ).

Bafta!

costel 06.09.2011 14:12:10

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397241)
Raspunsurile dvs imi par extrem de limitate si papagalicesti.

Sa tineti seama de un lucru: aceste raspunsuri papagalicesti si limitate, m-au facut sa nu ajung niciodata sa-mi spun ca "m-am saturat ca Dumnezeu sa nu auda si sa nu vada".

Eu am dat ca raspuns calea pe care merg. Ca nu doriti sa mergeti pe aceasta cale, este alegerea dumneavoastra. Dar nu afirmati ca rugaciunea nu duce la intalnirea si unirea cu Dumnezeu sau ca Dumnezeu aude si vede doar din cand in cand.

anita 06.09.2011 14:23:07

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 397263)
Doar pentru că nu l-am cunoscut cât am trăit pe Pământ, deși am dus o viață demnă, merităm un astfel de tratament? De ce nu putem să-L cunoaștem și după ce murim, când am avea ocazia să fim mult mai apropiați de El? Asiaticii și africanii care nici n-au auzit de Iisus nu se mântuiesc?

Africanii aceia care traiesc in conditii de seceta cu siguranta se vor mantui.
Mai greu este cu noi care avem de toate si ne tinem de rautati ,odata nu suntem in stare sa spunem multumesc pentru ca am scapat cu bine dintr-un accident(ca exemplu)
Ba mai mult injuram de cele sfinte si blasfemiem.
Sa nu patim ca bogatul cel nemilostiv caruia i s-a spus :
"Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. "

maria40 06.09.2011 15:55:59

Pentru FireSpirit

Tu esti suparata pe Dumnezeu pentru ca ai vazut un accident cu un caine, atunci ce sa spuna o mama care este sunata in toiul noptii ca fiul ei a fost omorat pe trecerea de pietoni din cauza imprudentei unui sofer. Aceasta mama nici nu s-a suparat pe Dumnezeu si nici nu l-a blestemat pe acel sofer desi baiatul era singurul ei copil pe care-l facuse dupa indelungi tratamente. A mers mai departe si a infiat o fetita pe care cu ajutorul lui Dumnezeu o creste si o educa. In Biblie scrie ca trebuie sa-ti iubesti aproapele (omul) ca pe tine insuti. Nu spune ca trebuie sa iubesti animalele mai presus de un om. A nu se intelege ca nu iubesc animalele, dar, nu le pun mai presus de o persoana.

crestinOrtodoxa 06.09.2011 16:13:57

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 397263)

ba da, dupa o lege inferioara celei ortodoxe insa, adica ce iti da ceva mai putine sanse, desi totusi iti da... legea constiinetei. Intreaba un preot despre legile duhovnicesti.

Carevasazica, desi noi suntem privilegiati ca ne-am nascut crestini, nu ne garanteaza asta mantuirea, si pot si altii sa se mantuiasca...

Deseori uitam ca in chinuri Iisus NU a avut ajutor de la Tatal. A rabdat ca un om, nu a avut nici o aratare sau minune care sa-i aline durerile.Multi sfinti mucenici au fost mult mai privilegiati decat insusi Fiul lui Dumnezeu... Sa nu uitam asta, daca insusi Hristos a suferit cu rabdare nu... nearatarea unor minuni (cum ne avitam noi) CI CHINURI, atunci cu ce drept ne-am putea plange noi de asta?

FireSpirit 06.09.2011 16:15:21

Mi-l imaginez pe Dumnezeu ca pe un mare corp, iar oamenii sunt celulele. Tot nu pot sa inteleg, de ce Dumnezeu, care e atat de mare, n-are grija de corpul Sau si lasa celulele sa se imbolnaveasca.
Am citit Noul Testament. Nu prea am de obiectat. Ma intriga ca Iisus manca pesti... e bine? Suna absurd. Dar ma intriga. Si ca Dumnezeu cerea jertfe de animale, ca nu ne-a facut vegetarieni, ca lasa oamenii sa se bata ca chiorii, etc.
Animalele mari mananca animalele mici. Oamenii puternici doboara oamenii slabi. Totul ma duce cu gandul la selectie naturala, nu la un megatatic grijuliu care mentine echilibrul si ordinea universala.
Si nu ma cert cu doamne doamne, ma cert cu mine ca nu am raspunsuri si vad ca nu vin de nicaieri. Iar ca sa fiu sincera, nici ateismul nu-mi suna bine, imbratiseaza o ideologie la fel de obtuza ca si crestinismul.
Inca astept un raspuns care sa ma convinga ca exista liber arbitru...

giussy 06.09.2011 16:17:33

cine nu a cunoscut deznadejdea e greu sa il vada pe Dumnezeu.

crestinOrtodoxa 06.09.2011 16:20:46

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397343)

liberul arbitru e darul cel mai mare al nostru de la Dumnezeu, e un dar pe care nici ingerii nu il au, ei daca gresesc nu mai au scapare, noi avem spovedanie. Liberul arbitru ne este lasat sa ne intoarcem mereu din pacate catre Dumnezeu.

anita 06.09.2011 16:21:36

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397343)
Mi-l imaginez pe Dumnezeu ca pe un mare corp, iar oamenii sunt celulele. Tot nu pot sa inteleg, de ce Dumnezeu, care e atat de mare, n-are grija de corpul Sau si lasa celulele sa se imbolnaveasca.
Am citit Noul Testament. Nu prea am de obiectat. Ma intriga ca Iisus manca pesti... e bine? Suna absurd. Dar ma intriga. Si ca Dumnezeu cerea jertfe de animale si ca nu ne-a facut vegetarieni.
Animalele mari mananca animalele mici. Oamenii puternici doboara oamenii slabi. Totul ma duce cu gandul la selectie naturala, nu la un megatatic grijuliu care mentine echilibrul si ordinea universala.
Si nu ma cert cu doamne doamne, ma cert cu mine ca nu am raspunsuri si vad ca nu vin de nicaieri. Iar ca sa fiu sincera, nici ateismul nu-mi suna bine, imbratiseaza o ideologie la fel de obtuza ca si crestinismul.

"Oamenii puternici doboara oamenii slabi."
Acestia nu sunt cu nimic mai buni decat animalele ,poate chiar mai rai.
Descopera iubirea in sufletul tau si vei gasi raspunsurile pe care le cauti.
Crestinismul nu e obtuz ,daca te documentezi vei afla ca multi oameni de stiinta au fost credinciosi.
Un exemplu -N.Paulescu ,descoperitorul insulinei.
Liberul arbitru il ai dar nu totdeauna duce spre bine.
Lucreaza in folosul aproapelui si vei descoperi valorile acestei lumi.

FireSpirit 06.09.2011 16:22:59

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 397331)
Pentru FireSpirit

Tu esti suparata pe Dumnezeu pentru ca ai vazut un accident cu un caine, atunci ce sa spuna o mama care este sunata in toiul noptii ca fiul ei a fost omorat pe trecerea de pietoni din cauza imprudentei unui sofer. Aceasta mama nici nu s-a suparat pe Dumnezeu si nici nu l-a blestemat pe acel sofer desi baiatul era singurul ei copil pe care-l facuse dupa indelungi tratamente. A mers mai departe si a infiat o fetita pe care cu ajutorul lui Dumnezeu o creste si o educa. In Biblie scrie ca trebuie sa-ti iubesti aproapele (omul) ca pe tine insuti. Nu spune ca trebuie sa iubesti animalele mai presus de un om. A nu se intelege ca nu iubesc animalele, dar, nu le pun mai presus de o persoana.

Nu de asta sunt suparata. Am facut niste alegeri care mi-au schimbat viata in rau. Culmea, chiar cand eram mai religioasa... Exemplul cu cainele e primul care mi-a venit in minte, nu asta e singurul motiv pentru care sunt revoltata.

LaPetiteMoc 06.09.2011 16:33:05

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397351)
Nu de asta sunt suparata. Am facut niste alegeri care mi-au schimbat viata in rau. Culmea, chiar cand eram mai religioasa... Exemplul cu cainele e primul care mi-a venit in minte, nu asta e singurul motiv pentru care sunt revoltata.

Alegerile respective se vor intoarce in mod benefic pentru tine, draga mea. Avem incercari in viata mai ales acolo unde ne simtim mai puternici si mai invulnerabili. Depasirea prin suferinta a cestor momente ne intareste insa in credinta, pentru ca fara rugaciune nicio suferinta nu poate fi invinsa.

Am avut doua perioade de cate 7 ani de incercari crancene. Prima nu am constientizat-o, eram prea tanara ca sa-mi dau seama ce mi se intampla. A doua, ceva mai tarziu, de 7 ori mai grea. Ca un catar ma duceam la Biserica, insistam in rugaciune, desi in fiecare zi totul se prabusea din toate partile. Ma spovedeam, preotul dadea din umeri, nu mai stia nici el, sarmanul, ce sa-mi mai spuna ca sa ma intareasca. Rugaciune, rugaciune, rugaciune. Alta cale n-am avut.

Sper din toata inima sa-L intelegi pe Domnul prin ceea ce EL este, nu prin durerea suferintelor tale. Intr-un final am aflat: Dumnezeu nu este decat IUBIRE - infinita si neconditionata.

Theodor_de_Mopsuestia 06.09.2011 16:34:10

Citat:

Va inteleg foarte bine. Un credincios care sustine ca nu a fost, macar odata in viata, revoltat pe ordinea din Univers sau, indirect, pe Dumnezeu ca "o lasa asa", este fals. Curgerea, sau eterna schimbare fluida daca vreti, inclusiv in credinte, idei si stari, este un dat al Firii. Si, unde exista curgere, exista si poticnire... Si eu am avut momente similare...
In alta ordine de idei, oricand si oricum e mai bine ca un miliardar vanator sa incaseze un glonte in cap,
"din greseala", decat ca o singura caprioara gestanta sa aiba aceeasi soarta. De primul nu e vreo paguba, dar a doua poate reprezenta ultima sansa a unei specii. (Poate nu stiti, dar "astia cu bani" vaneaza inclusiv in perioada de prohibitie)...

lore86 06.09.2011 16:57:00

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 397347)
liberul arbitru e darul cel mai mare al nostru de la Dumnezeu, e un dar pe care nici ingerii nu il au, ei daca gresesc nu mai au scapare, noi avem spovedanie. Liberul arbitru ne este lasat sa ne intoarcem mereu din pacate catre Dumnezeu.

ma tem ca nu e asa. Inclusiv ingerilor Dumnezeu le-a lasat liberul albitru. Daca nu ar fi fost asa, ingerii nu ar fi cazut. Dar ei aveau posibilitatea sa aleaga. Asadar pacatul lor e unul al rautatii, deoarece ei stiau dinainte urmarea pacatului lor. Diferenta dintre pacatul lor si al omului e ca primul e al stiintei, al cunoasteriii, iar al celui de-al doilea e al amagirii.
De aceea caderea ingerilor e ireversibila,irevocabila pe cand cea a omului nu. El are posibilitatea de a se intoarce si de a fi iertat.

fallen 06.09.2011 17:12:22

Dumnezeu nu pedepseste animalele. El actioneaza asupra lor prin intermediul selectiei naturale. Si asupra noastra actioneaza selectia naturala, de-aia unii avem niste calitati iar altii nu, insa in cazul nostru mai intervine si liberul arbitru, adica propriile alegeri, bune sau proaste, motivate obiectiv sau subiectiv. Catodata, insa, ne mai pedepseste pe noi pentru pacatele noastre (neascultare, lacomie, trufie, zgarcenie, indiferenta, etc) prin intermediul lor, facandu-ne sa suferim dimpreuna cu ele. Cu asta nu prea sunt nici eu de acord ( de parca mi-ar fi cerut cineva parerea...) , de multe ori as fi preferat sa-mi dea mie boala si sa-mi lase animalele in pace, dar ... pana la urma si ele trebuie sa moara la un moment dat si de ce nu sa invat si eu (si restul iubitorilor) o lectie... asta ar fi o ipoteza; cam cruda, ce-i drept, dar alta nu mi-a venit in cap. Si inafara de asta, daca Dumnezeu face rau sau bine, noi nu suntem indreptatiti sa judecam si nici nu putem schimba nimic, daca nu ne convine.

Man Teo 06.09.2011 17:24:18

Fiul din cartea adevarului, spune:

Iubiti semintele plantelor caci sunt mari in imparatia Domnului.
Stapaniti cu dragoste, animalele, caci sunt din imparatia Dumnezeului.
Iubiti semintele credintelor...sunt de la Dumnezeu.
Luati-va credinta data si mergeti, mergeti mai departe...
Nu va opriti in religii, plimbati-va prin ele, dar merge-ti mai departe...
Luati-va credinta si mergeti...
Caci El e departe de lumea aceasta, dincolo de confesiuni verticale,
si

... cu fiecare pas facut de om spre oglinda Fiului, Dumnezeul face zece pasi spre oglinda...
...credinciosului...

Man Teo 06.09.2011 17:26:42

Credinta este...

Unui bob de samanta ii trebuie natural, soare si apa, caci e asezat in pamant.

Credinciosului ii trebuie Dumnezeul si Fiul adevarat, caci e in lume asezat.

Un graunte cu viata in credinta, creste si devine pom cu flori...

Un graunte ce se duce prea tare in lume si pamant, bea deci apa lumii si putrezeste.
Un graunte care nu intelege trupul lui din pamant (lut), nu poate bea apa credintei,
si arde, impreuna cu uscatul pamant.
Un graunte cu pamant, care bea apa din cer, crede ca acolo e lumina (si nu o vede), dar o va gasi...
si cand o vede, va muri cu trupul, dar va renaste intr-o mie de seminte...

O mie de seminte intr-un cerc, cat zece ceruri de inalt, Unul Fiul, Dumnezeu!

noulvestitor 06.09.2011 18:52:35

Dumnezeu vede și lucrează întotdeauna!

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397028)
Vreau sa va spun ca am inceput sa nu mai cred in Dzeu. Si asta pentru ca vad cum e viata, cum sunt oamenii, ca e prea multa suferinta si prea multa nedreptate. Am fost crestin-ORTODOXA inainte, poate ca si acum incerc sa fiu. Dar pur si simplu nu mai am motive sa cred. Sunt satula de ipocriti si o spun cu cea mai mare onestitate ca cei mai MARI ipocriti am intalnit printre crestini. Asta ma face foarte revoltata. Mi-ar fi placut sa stiu ca exista un Dzeu care vegheaza peste toate si peste toti si va URASC CA SPUNETI CA ANIMALELE N-AU SUFLET. CRED CA ASTA A FOST PRINCIPALUL MOTIV PENTRU CARE AM INCEPUT SA NU MAI CRED! Zilele trecute mama mergea cu tramvaiul, pana s-a auzit un scherlait de caine si tramvaiul s-a oprit. Il calcase. De ce cainele care e un animal NEVINOVAT, PT. CA DZEU NU I-A DAT POSIBILITATEA SA VORBEASCA SI SA RATIONEZE, TRECE PRIN ASTFEL DE CHINURI??? Si oamenii la fel, din experienta proprie pot sa spun ca sunt niste fiinte EGOISTE, FATARNICE, EXTREM DE MARGINITE. N-AU NICIO VINA CA PACATUIESC!

Draga mea,

Suferință și nedreptate au fost de când a picat Adam din Rai. Era firesc să fie așa. Însă ăsta nu e un motiv să spui că nu mai vrei să fii ortodoxă sau că nu mai vrei să crezi în Dumnezeu.

Cum să nu mai ai motive să crezi în El? El a fost, este și va fi mereu lângă tine.
Ipocriți sunt în toată lumea, toate categoriile sociale, toate domeniile, toate religiile. NU e vina lui Dumnezeu că oamenii sunt așa! E strict vina celor care VOR ȘI LE PLACE să fie așa!

Despre sufletul animalelor, nu pot să îți spun un lucru cert, dar știu asta cu siguranță 100%: Dumnezeu nu le-a creat ca să aibă omul de ce să își bată joc! Ele sunt un dar pentru om, pentru bunăstarea lui (atât fizică -treburi pe care le fac pentru noi- cât și psihică -cântecul sau jocul lor relaxează creierul uman, etc.) și pentru ca, împreună, natura să fie mai frumoasă - tot omul având de câștigat, evident. Dar... ce face omul? Își bate joc... (O simplă pungă de plastic aruncată pe un câmp, înseamnă poluarea mediului în care, mai târziu, ar urma să trăiască un animal. Concluzia o tragi singură!)

Când ni se întâmplă ceva rău, ceva ce ne doare, primul lucru la care te gândești e: de ce mi se întâmplă mie asta? Ce am făcut să merit așa ceva? Ce Dumnezeu e ăsta care lasă să mi se întâmple asta? Ce iubire îmi bagă mie la înaintare în Biblie, când... uite prin ce trec?! Cum să cred într-un Dumnezeu care se uită la mine cum sufăr și nu face nimic, nu vede, nu aude, ba poate îi și place să mă vadă trist(ă)?
Cu greu (FOARTE greu), ne uităm și la noi, când e vorba să aruncăm vina. Și uite așa, Dumnezeu apare ca un tiran, un sadic, abia așteptând să lovească. Să fie așa oare? Primul lucru la care ar trebui să ne gândim când vorbim sau îl acuzăm de ceva ar trebui să fie chiar Fiul Lui - Iisus Hristos, care... ce a făcut în viața Lui pe Pământ?? A suferit, a fost nedreptățit, batjocorit și a asistat, probabil, și la moartea unor animale nevinovate pe care (culmea!) chiar El le-a creat. Crezi că le-a omorât El? Eu zic că nu. Crezi că Dumnezeu nu vede? Hai să ne uităm în Biblie, unde scrie că nicio vrabie nu cade fără știrea Lui sau, și mai interesant, toate firele de păr ne sunt numărate de El.
Plusez aici, pentru că trebuie: Gândurile Lui despre fiecare dintre noi însumează mai mult decât toate firicelele de nisip ale mării. - Toate astea le găsești în Biblie și le vei înțelege dacă ești obiectivă și gândești cu calm, fără supărare, fără tristețe, ci cu dorința de a înțelege.

Roagă-L întotdeauna să îți explice, să îți arate ceea ce nu înțelegi. Roagă-te să îți ofere claritate în ceea ce ți se întâmplă. „Cere și ți se va da!” - nu e doar o treabă de genul „Vreau să beau o Cola, azi. Te rog, trimite pe cineva cu o sticlă!”. E vorba și de nedumeririle prin care trecem toți, la un moment dat. Sunt atâtea lucruri care, la prima vedere, sunt abominabile, total revoltătoare, care te fac chiar să-L batjocorești (eu am făcut asta, din păcate, la un moment dat în viață) aiurea. Să știi că Dumnezeu răspunde, chiar dacă nu o face la cheremul nostru. Un răspuns târziu nu e un răspuns în sictir, ci e un răspuns oferit în cel mai bun moment pentru noi - din proprie experiență îți spun asta.

Eu am primit o boală care mi-a „tăiat aripile” ca să spun așa. Am suferit foarte mult și încă sufăr. Probabil că voi muri cu un regret. Cine crezi că a fost vinovatul? Dumnezeu, evident! Păi, ce, meritam eu asta? Am omorât pe cineva? NU! Am ținut-o așa până când am văzut că viața mea se duce de râpă și... am realizat că am nevoie de ajutorul Lui, căci altcineva nu mai putea să mă ajute. M-am rugat. Ce crezi că s-a întâmplat? A răspuns, pentru că mă iubea chiar și într-unul din cele mai josnice momente din viața mea. Și m-a ajutat să mă ridic din groapă. Și am întrebat: de ce mi se întâmplă asta? Și mi-a răspuns. Suferința mea era o consecință a unei îndărătnicii proaste, tărăgănată ani buni de zile. Deși, am fost avertizat, în repetate rânduri, că greșeam, am continuat ca un copil tâmpit. Aveam nevoie de o corecție. Și am primit-o! Era mai bine să fiu dat pierzării, dar să trăiesc viața asta cu zâmbetul pe buze, neinteresându-mă de nimic decât de mine? Sau e bine să mai și plâng, ca să văd unde sunt în raport cu El și cu cei din jurul meu?

Crezi că pe El nu-l doare să vadă atâta suferință pe toată planeta asta? Ar sări oricând să îi ajute pe toți, dar... e o problemă majoră: NU trece peste alegerea omului. Suntem liberi. În final, orice ar face El pentru noi, noi decidem dacă vrem sau nu să fim ajutați. Iar păcatele noastre au consecințe, chiar dacă El ne iartă greșelile.

Cât despre animale, și ele sunt victime ale răutății noastre, a tuturor. Chiar și un gând sau o privire urâtă aruncată unei ființe, strică ceva. Deci... NU DUMNEZEU E AUTORUL RĂULUI! El și-a trimis Unicul Fiu să MOARĂ pentru tine, pentru mine, pentru toți. El a plătit prețul mizeriei noastre, ca noi să putem trăi. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem noi este să primim oferta. Să credem în Iisus și să-L iubim. Atât. De aici pornește tot binele.

Dumnezeu este PERFECT, chiar dacă e greu de înțeles și acceptat, mai ales în ziua de azi.

Capul sus și crede în El până la capăt! Cere-i să îți explice tot ce nu înțelegi și o va face! Dar învață să ai virtutea de bază: răbdarea.

Doamne ajută!

gdf-fdc 06.09.2011 19:35:28

Citat:

În prealabil postat de firespirit (Post 397028)
vreau sa va spun ca am inceput sa nu mai cred in dzeu. Si asta pentru ca vad cum e viata, cum sunt oamenii, ca e prea multa suferinta si prea multa nedreptate. Am fost crestin-ortodoxa inainte, poate ca si acum incerc sa fiu. Dar pur si simplu nu mai am motive sa cred. Sunt satula de ipocriti si o spun cu cea mai mare onestitate ca cei mai mari ipocriti am intalnit printre crestini. Asta ma face foarte revoltata. Mi-ar fi placut sa stiu ca exista un dzeu care vegheaza peste toate si peste toti si va urasc ca spuneti ca animalele n-au suflet. Cred ca asta a fost principalul motiv pentru care am inceput sa nu mai cred! Zilele trecute mama mergea cu tramvaiul, pana s-a auzit un scherlait de caine si tramvaiul s-a oprit. Il calcase. De ce cainele care e un animal nevinovat, pt. Ca dzeu nu i-a dat posibilitatea sa vorbeasca si sa rationeze, trece prin astfel de chinuri??? Si oamenii la fel, din experienta proprie pot sa spun ca sunt niste fiinte egoiste, fatarnice, extrem de marginite. N-au nicio vina ca pacatuiesc!

oare dumnezeu nu s-o fi saturat de noi? de ce trebuie sa ne plangem mereu de ce credem ca totul este numai din vina lui dumnezeu .nu il rastignim noi in fiecare clipa

Kronos 06.09.2011 19:58:58

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 397428)
oare dumnezeu nu s-o fi saturat de noi? de ce trebuie sa ne plangem mereu de ce credem ca totul este numai din vina lui dumnezeu .nu il rastignim noi in fiecare clipa

Și cam ce fel de sentimente ar trebui să-L încerce pe un Dumnezeu care S-a săturat de propria Sa creație?

cristiboss56 06.09.2011 19:59:33

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 397428)

Mi-ai luat vorba din gura ! Da , asa-i , dar El nu se "satura " atat de repede de noi , precum ne saturam noi unii de altii , si nu ne iubeste , precum ne iubim noi intre noi , caci daca ar fi dupa o minte omeneasca si dupa mania noastra ,am fi distrus omenirea intr o clipita , am fi ras totul fara crutare , dar aici intervine marea diferenta intre "gandirea" noastra si a Lui ! Noi le vrem pe toate intr o clipa , serviti la "pat" de se poate , sa fim ascultati fara prea multe explicatii , iertati instantaneu de toate nebuniile noaste , adulati , mangaiati , giugiuliti zi si noapte , ca de , suntem doar Creatia Lui , si El pe toate le poate face , fara a se cobori la nivelul nostru "muritor" . E , uite ca nu se poate !

FireSpirit 06.09.2011 19:59:55

Citat:

În prealabil postat de noulvestitor (Post 397416)
Doamne ajută!

M-am rugat la Dumnezeu asa: faca-Se Voia Ta, nu a mea! Nu asa se ruga Iisus in gradina Ghetsimani? Tot voia mea s-a facut... am spus, faca-se Voia Ta, chiar daca asta ar insemna ca eu sa sufar... si ce crezi ca s-a intamplat? Am suferit, am facut tot voia mea si ... mi-am pierdut credinta. Unde m-a ajutat Dzeu, unde mi-a dat minte, unde m-a ferit de ispite... ca mereu, am facut doar ce am putut, dupa talantii mei. Ce sa inteleg, Dumnezeu ori nu VREA sa fac VOIA SA, ori VOIA SA e sa-mi pierd credinta. Ce sa cred?!

FireSpirit 06.09.2011 20:03:26

Si oricum, acum realizez ca e ciudat sa te rogi la Dumnezeu sa faci Voia Lui.. daca El Voieste asta, ar trebui sa ofere ajutor omului neconditionat.

gdf-fdc 06.09.2011 20:06:01

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 397432)
Și cam ce fel de sentimente ar trebui să-L încerce pe un Dumnezeu care S-a săturat de propria Sa creație?

cred ca de mila pt ca vede ca ne pierdem pe cale si din cauza rautatii cu tot ce cuprinde ea

Kronos 06.09.2011 20:11:29

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397435)
M-am rugat la Dumnezeu asa: faca-Se Voia Ta, nu a mea! Nu asa se ruga Iisus in gradina Ghetsimani? Tot voia mea s-a facut... am spus, faca-se Voia Ta, chiar daca asta ar insemna ca eu sa sufar... si ce crezi ca s-a intamplat? Am suferit, am facut tot voia mea si ... mi-am pierdut credinta. [...] Ce sa cred?!

Să te rogi pentru sănătate și în rest să-ți folosești creierul pentru a scăpa de probleme și pentru a le evita, nu să aștepți să ți le rezolve Dumnezeu. Când pur și simplu probleme te copleșesc, te oprești, îți tragi sufletul să poți conștientiza ce și de ce s-a întâmplat și o iei pe o altă direcție pentru că e clar că drumul pe care l-ai ales e greșit din moment ce nu poți să răzbești mai departe. Uneori e mai bine să punem punct și s-o luăm de la capăt. Ne scutește de suferințe inutile.

noulvestitor 06.09.2011 20:12:14

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397435)
M-am rugat la Dumnezeu asa: faca-Se Voia Ta, nu a mea! Nu asa se ruga Iisus in gradina Ghetsimani? Tot voia mea s-a facut... am spus, faca-se Voia Ta, chiar daca asta ar insemna ca eu sa sufar... si ce crezi ca s-a intamplat? Am suferit, am facut tot voia mea si ... mi-am pierdut credinta. Unde m-a ajutat Dzeu, unde mi-a dat minte, unde m-a ferit de ispite... ca mereu, am facut doar ce am putut, dupa talantii mei. Ce sa inteleg, Dumnezeu ori nu VREA sa fac VOIA SA, ori VOIA SA e sa-mi pierd credinta. Ce sa cred?!

Ai slăbit. Nu ai făcut tot ce ai putut. Am trecut prin ce ai trecut tu. Depinde și cum te rogi, care este stăruința ta, dacă ea există. Nu te rogi azi și mâine faci pauză. Insistă! Eu mă rog zilnic și tot nu consider că mă rog cât pot, ci cât vreau. Deci...

Voia lui Dumnezeu este ca ție să-ți fie bine, indiferent că vei suferi pentru asta. Ceea ce El știe că e bine pentru tine este un bine REAL și, de cele mai multe ori, binele REAL nu coincide cu binele pe care ni-l dorim/imaginăm noi, care e un bine FALS sau ÎNȘELĂTOR.

Ceea ce trebuie să faci este: să te rogi continuu, să întrebi continuu (să Îi ceri îndrumare) și să rabzi. Răbdarea este o calitate de care ai/avem mare nevoie în relația cu Dumnezeu. Gândește-te că ceea ce pentru noi este 100 de ani, pentru El e ca o adiere extrem de scurtă de vânt. Iar lucrurile/experiențele/binele vine/se recunoaște ÎN TIMP.

Mă rog ca Dumnezeu să te lumineze și să înțelegi voia Lui, iar credința să îți sporească pe măsura grijii Lui pentru tine! Amin!

Kronos 06.09.2011 20:13:38

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 397439)
rautatea noastra cu tot ce cuprinde ea

Păcat. E departe de Dumnezeul veșnic iubitor și înțelept pe care-L construiește Biblia. Dar și Iisus e de multe ori în dezacord cu această imagine, nu?

ilaria 06.09.2011 21:17:38

sigur ca nu e usor prin ce treci: ai vrea sa nu Il lasi pe Dumnezeu, dar nici cu El nu prea esti multumita...
e o stare prin care trecem toti - unii mai mult, altii mai putin - depinde de intensitatea trairii interioare
ti-as recomanda o carte, desi in asemnea momente e greu sa citesti, stiu.dar eu totusi ti-o recomand: Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei - viata sf Siluan scrisa de arhim. Sofronie; se gaseste in librariile crestine si e destul de ieftina

ceea ce vreau eu insa sa iti propun acum e insa ceva f simplu: care e alternativa ta? care e alternativa la trairea in credinta in Dumnezeu? mai exact,care e alternativa la a fi cu Dumnezeu? a nu fi cu Dumnezeu - corect,da?
si ce inseamna a nu fi cu Dumnezeu? a nu fi cu Dumnezeu inseamna a fi cu potrivnicul Lui
aceasta e o realitate: oricine, ateu sau credincios, va recunoaste ca exista 2 forte: a binelui si a raului -nu exista "intre"; vezi si comunistii,saracii, traiau o lupta ...continua
ti-as propune sa te gandesti ca acum ai posibilitatea sa vezi 'pe pielea ta' cum creste raul in lume; de ce este raul in lume; fiecare gand rau, nepocait,sporeste raul in lume
fiecare gand de necredinta sporeste necredinta - si asa vedem ca - asa cum zici si u -suntem un organism, un intreg - de noi,de fiecare, depinde ce dorim sa adaugam acestui organism - celule canceroase sau celule sanatoase
as vrea sa te mai gandesti ca Satana nu e deloc slab, e f puternic; a stat langa Scaunul Dumnezeirii si a tras dupa el o treime de ingeri! iar lupta a fost pe masura - Hristos a fost parasit, s-a rastignit si a murit; te gandesti ce a fost in inima Tatalui atunci??incerci sa intelegi ce lupta s-a dat?
da, demonul e slab, un tolerat, in raport cu cei credinciosi, pentru ca isi iau puterea din Dumnezeu; dar cu cei care nu se lasa in mainile lui Dumnezeu, e necrutator;
si au fost atatia oameni pacaliti de el, din pacate, de-a lungul timpului...
deci, nu-l lasa sa te pacaleasca - acesta e mestesugul lui
trebuie sa te lupti - intai cu tine, si e nevoie de rugaciune si de post - dupa cuvantul Mantuitorului

letters 06.09.2011 23:05:33

Sa stii ca iti apreciez sinceritatea. Din punctul meu de vedere a fi sincer cu tine insuti si cu cei din jur este un lucru bun. dar lasand la o parte acest aspect as vrea sa ti spun o povestioara la care te rog sa meditezi putin.
A fost mai demult, o familie cu trei copii si erau foarte saraci cu cele materiale. Cand copiii au ajuns la varsta adolescentei, parintii lor s-au imbolnavit iar in scurt timp au murit. dar asta nu a fost singura tragedie ce s-a abatut asupra familiei ramase, cei trei copii. La cateva zile dupa inmormantare casa, singura ce o aveau de pe urma parintilor, a luat foc si a ars in intregime. Dupa toate cele intamplate toti cei din jur credeau ca acei copii sunt blestemati sau uitati de Dumnezeu, dar copilasii nu s-au lasat invinsi de cele intamplate si au inceput sa reconstruiasca casa. Iar intr-o zi s-a intamplat si minunea printre sapaturi au gasit si si o comoara f veche si pretioasa.
cei trei copilasi au avut rabdare si speranta ca lucrurile se vor imbunatati si in viata lor, desi nu aveau nici un motiv sa creada asta. iar pentru ca tocmai au fost incercati mai greu au primit si rasplata mai mare.
Sa stii ca orice om,va fi rasplatit sau pedepsit,pentru cele facute.
Iar in cazul intamplarii relatate de tine. asa cum dintr-un unghi al unui cub nu ai cum sa- vezi toate laturile asa si in cazul catelului. poate in urma intamplarii soferul a fost mult mai atent si astfel s-a evitat mai tarziu un accident mai grav unde ar fi putut sa moara oameni sau cine stie alte posibilitati nu avem de unde sa stim care este voia lui Dumnezeu. Dar totdeauna este pentru binele nostru.

GLAdoS 07.09.2011 05:40:51

Citat:

În prealabil postat de ilaria (Post 397469)
si ce inseamna a nu fi cu Dumnezeu? a nu fi cu Dumnezeu inseamna a fi cu potrivnicul Lui

Un mod foarte defectuos de a privi lucrurile... inseamna ca oricine nu iti este prieten iti este dusman... chiar crezi ca astfel este fiinta divina?

Citat:

În prealabil postat de ilaria (Post 397469)
aceasta e o realitate: oricine, ateu sau credincios, va recunoaste ca exista 2 forte: a binelui si a raului -nu exista "intre";

Life is never white and black, only shades of gray...

crestinOrtodoxa 07.09.2011 08:22:42

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 397558)
Un mod foarte defectuos de a privi lucrurile... inseamna ca oricine nu iti este prieten iti este dusman... chiar crezi ca astfel este fiinta divina?

Life is never white and black, only shades of gray...

DA! Asta este una din dovezile care sare in ochi ale adevarului.

Imparatul pagan si inselator a spus "cine nu este impotriva noastra este cu noi"

Iisus, imparatul adevarului a spus "cine nu este cu Mine este impotriva Mea"

Vezi diferenta? ADEVARUL. Adevarul NU linguseste. Iisus nu s-a rugat de nimeni sa il urmeze. Toate oile castigate in turma au fost castigate cu adevarul, nu cu "zaharelul".

Asta ar trebui sa convinga pe multi, nu inteleg cum nu vedeti ce este evident.

LaPetiteMoc 07.09.2011 08:34:42

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 397564)

Imparatul pagan si inselator a spus "cine nu este impotriva noastra este cu noi"

Vezi diferenta? ADEVARUL. Adevarul NU linguseste. Iisus nu s-a rugat de nimeni sa il urmeze. Toate oile castigate in turma au fost castigate cu adevarul, nu cu "zaharelul".

Pentru a intari cele scrise mai inainte:

Si iesind, fariseii s-au sfatuit impotriva Lui cum sa-L piarda. Iisus insa, cunoscandu-i, S-a dus de acolo. Si multi au venit dupa El si i-a vindecat pe toti. Dar le-a poruncit ca sa nu-L dea in vileag.

"Atunci au adus la El pe un demonizat, orb si mut, si l-a vindecat, incat cel orb si mut vorbea si vedea. Multimile toate se mirau zicand: "Nu este, oare, Acesta, Fiul lui David?" Fariseii insa, auzind, ziceau: "Acesta nu scoate pe demoni decat cu Beelzebul, capetenia demonilor". Cunoscand gandurile lor, Iisus le-a zis: "Orice imparatie care se dezbina in sine se pustieste, orice cetate sau casa care se dezbina in sine nu va dainui. Daca satana scoate pe satana, s-a dezbinat in sine; dar atunci cum va dainui imparatia lui? Si daca Eu scot pe demoni cu Beelzebul, feciorii vostri cu cine ii scot? De aceea ei va vor fi judecatori. Iar daca Eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni, iata a ajuns la voi imparatia lui Dumnezeu. Cum poate cineva sa intre in casa celui tare si sa-i jefuiasca lucrurile, daca nu va lega intai pe cel tare si pe urma sa-i prade casa? Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste". (Matei 12, 14-16; 22-30)

giussy 07.09.2011 08:48:18

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397437)
Si oricum, acum realizez ca e ciudat sa te rogi la Dumnezeu sa faci Voia Lui.. daca El Voieste asta, ar trebui sa ofere ajutor omului neconditionat.

hm
si cam ce ai vrea sa faci tu ?
si cam cati anisori ai ca vaz ca esti tare rebela?

maria40 07.09.2011 09:01:51

Citat:

Acum va inteleg....
Alegerile pe care le facem in viata gresite sunt datorita ispitelor care pun stapanire pe noi si carora daca suntem doar la stadiul de "caldicei" in ale credintei nu le putem face fata.
Ne credem mandri si in momentul in care trebuie sa decidem ceva ne lasam ispititi de beneficiile care vor rezulta pe urma. Cati dintre noi il rugam pe Dumnezeu sa ne lumineze mintea in acele momente ca sa luam decizia cea mai buna? Foarte putini...
Si atunci dam cu capul de zid! Unii dintre noi se intorc catre Dumnezeu si isi intaresc credinta, altii il blestema si il hulesc pe Dumnezeu ca din cauza Lui s-au intamplat toate si isi traiesc viata avand ura in suflet, altii intra intr-o depresie puternica si isi cauta alinarea in tot felul de medicamente antidepresive, altii se refugiaza in alcool iar cel mai grav unii se sinucid.
Eu iti spun toate astea in cunostinta de cauza. Sa nu crezi ca esti singura care a facut alegeri gresite in viata si exact cum spui tu, in momentul in care credeam ca eram mai religioasa. Eram de fapt dintre cei "caldicei". Sotul meu nu era nici atat, zicea ca el nu intelege ce zice popa la biserica si ca se plictiseste acolo...mergea doar de Pasti si Craciun la biserica. Anul trecut am avut o incercare crancena din care am zis ca nu mai scap. Ma rugam seara lui Dumnezeu sa faca cumva sa ma ia la El ca nu mai vroiam sa traiesc atat de chinuit imi era sufletul. Imi puneam fel de fel de intrebari si nu integeam de ce mi s-a intam plat asta de ce mie si familiei mele? de ce?
Nu mi-am revenit deplin nici acum, INSA, pot sa-ti spun cu siguranta ca fara EL acum nu as mai fi fost in viata. Ne-am intors amandoi catre Dumnezeu am inceput sa ne rugam mult mai mult, sa postim si sa mergem la biserica. In ciuda problemelor pe care le-am avut suntem mult mai uniti si comunicam mult mai mult decat inainte. Maicuta Domnului are grija de noi!
Nu-ti intoarce fata de la EL fiindca nu-ti va fi bine, crede-ma!
Doamne ajuta!

loricel 07.09.2011 09:29:37

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397028)
Vreau sa va spun ca am inceput sa nu mai cred in Dzeu. Si asta pentru ca vad cum e viata, cum sunt oamenii, ca e prea multa suferinta si prea multa nedreptate. Am fost crestin-ORTODOXA inainte, poate ca si acum incerc sa fiu. Dar pur si simplu nu mai am motive sa cred. Sunt satula de ipocriti si o spun cu cea mai mare onestitate ca cei mai MARI ipocriti am intalnit printre crestini. Asta ma face foarte revoltata. Mi-ar fi placut sa stiu ca exista un Dzeu care vegheaza peste toate si peste toti si va URASC CA SPUNETI CA ANIMALELE N-AU SUFLET. CRED CA ASTA A FOST PRINCIPALUL MOTIV PENTRU CARE AM INCEPUT SA NU MAI CRED! Zilele trecute mama mergea cu tramvaiul, pana s-a auzit un scherlait de caine si tramvaiul s-a oprit. Il calcase. De ce cainele care e un animal NEVINOVAT, PT. CA DZEU NU I-A DAT POSIBILITATEA SA VORBEASCA SI SA RATIONEZE, TRECE PRIN ASTFEL DE CHINURI??? Si oamenii la fel, din experienta proprie pot sa spun ca sunt niste fiinte EGOISTE, FATARNICE, EXTREM DE MARGINITE. N-AU NICIO VINA CA PACATUIESC!

L-ai alungat pe Dumnezeu de langa tine tocmai cand ai postat acest mesaj.Daca ai fost un Ortodox practicant inainte este imposibil sa nu gasesti undeva in sufletul tau un dor de Biserica .HRISTOS DE CE A PATIMIT PE CRUCE? TE GANDESTI CA DE FIECARE DATA NOI ASTIA CARE-I VEDEM PE CEILALTI IPOCTITI,IL RASTICNIM MEREU FARA RUSINE? CREZI CA AVEM DREPTUL SA-L JUDECAM? POTI TU SA IUBESTI MACAR UN STROP ASA CUM NE-A IUBIT EL? MAI GANDESTE-TE! DUMNEZEU SA TE IERTE CA NU STII CE FACI!

GLAdoS 07.09.2011 11:02:09

Citat:

cine nu este impotriva mea este cu mine per a contrario cine este impotriva mea nu este cu mine=cine nu este cu mine este impotriva mea
Vezi diferenta?
Citat:

http://i.imgur.com/RwvESh.jpg Give yourself a pat on the back...

Deviant 07.09.2011 11:35:26

Citat:

În prealabil postat de FireSpirit (Post 397041)
Atunci ar fi corect sa nu mai existe nici iad, pentru ca Dzeu care e Atoatestiutor a facut niste fiinte imperfecte, demne de toata mila. Inainte spuneam ca e vina omului pentru pacatuieste, dar acum vad ca nu e chiar asa. Si nu mai cred nici in liber arbitru. Am doar 22 de ani dar m-am imbolnavit groaznic de atata suparare, viata mea e un cosmar. Pentru ca Dzeu m-a nedreptatit, imi permit si eu sa nu mai cred nici eu in El!

Problema ta e modul in care ti-a fost prezentat Dumnezeu. Dar nu e totul vina Lui, adica tu te-ai nascut ca sa te dezvolti ca OM, si pentru asta ai niste incercari in viata prin care trebuie sa treci ( acestea pot fi de orice fel).
Dumnezeu ne-a lasat imperfecti pentru a ATINGE perfectiunea. Vezi tu, daca am crede cu adevarat si am avea cunostintele, care nu le poti obtine doar prin ce zice crestinismul, probabil am putea face si noi ce a facut Iisus, dupa cum si el a spus (si nu cred ca se referea strict la preoti).

*sper sa nu ma ia nimeni cu conceptul "crede si nu cerceta" deoarece stim ca se refera la credinta, pentru ca Dumnezeu nu ne vrea prosti*

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:59:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.