![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si nu doar atat: cand s-au eliminat cele trei trimestre (in 1998), si s-au introdus vacantele de o saptamana, apoi teste si nu mai stiu ce, apoi iar scoala... fiica mea era foarte obosita dupa doua luni de scoala. |
pana la urma eu nu caut aici sa exonerez elevii de vreo vina si nici sa plasez respunsabilitatea intreaga pe umerii profesorilor. eu cred ca problema e undeva la mijloc: chiar in relatia profesor-elev. Cat despre referirea la Harry Potter, subtextul era ca atat timp cat te adresezi unor oameni cu un nivel de limba si literatura romana submediocru, nu dai la bac un text destul de greu interpretat al lui Eliade, despre adevaruri imuabile ale vietii...
Iar examenul la medicina chiar e greu! anul asta suntem 2000 de candidati pe 325 de locuri, ceea ce inseamna undeva la 7 pe loc. Asa ca examen greu este, concurenta este... |
O veste buna!
Citat:
Si nu e chiar asa de mult 7 pe un loc, pe vremuri erau chiar mai multi, acum vreo 30 de ani, si-au iesit generatii de medici extraordinari. |
Citat:
La 23 de licee din tara, nu a promovat niciun elev! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cat despre copiatul la care faceam referire intr-un mesaj anterior, ideea era ca fata de anul trecut, cand supraveghetorii imparteau ciorne cu cerintele rezolvate, anul acesta nu a miscat nimeni. Semnalam doar o alta cauza a promovabilitatii reduse si, in niciun caz, nu faceam un elogiu copiatului. |
Citat:
|
Citat:
Iar in ceea ce ma priveste, va spun sincer ca nici nu mi-am pus problema copiatului (chiar daca s-ar fi putut)... din fericire, nu am avut nevoie |
Citat:
Pentru ca asa cum am mai spus, eu cred ca profesorii au vrut sa demonstreze ceva guvernantilor. |
Citat:
Deci, cred ca se poate pune problema unei atitudini demonstrative a profesorilor, accentuata, de altfel, si de subiectele MULT mai dificile decat cele de anul trecut |
Citat:
|
Citat:
|
Cand am dat eu bac-ul, acu 8ani, era deja intiparit obiceiul de a se strange bani de la elevi pt comisia de supraveghere...asa ca sa fie acolo. Si se copia...mult...foarte mult..aproape aveam teze trase la xerox. Ca elev imi era ciuda pentru ca am invata si iar invatat iar dupa asa bac toti colegii care abia stiau la ce probe au dat bac-ul aveau note mai mari sau la nivel cu mine. Ce satisfactie sa ai? Si sitemul nu s-a schimbat de atunci pt ca am un frate care a dat examen anul trecut si a mers totul pe acelasi principiu.
Tinand cont ca bac-ul meu a fost acu 8ani, o parte din colegii mei sunt deja profesori...banuiti cam ce fel de profesori? Nu generalizez, dar avem multi profesori incompetenti. Cat despre intrebarea topicului...ce popor vom ajunge? :12:Am ajuns deja...se vede cu ochiul liber. |
Felicitari Soniei!
Si ca o completare la ce scris mai sus...cand stii ca de cel putin 10 ani se copie la bac si e un examen foarte usor in care faci xerox din carti sau de la colegii mai buni pt ce sa inveti? Asta a fost socul...faptul ca profesorii au fost severi si nu au dat voie sa se copie. Cat despre dificultatea subiectelor ma gandesc ca dc invatai cat de cat macar nota de trecere aveau nu 1,25.... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am uitat sa te felicit pentru reusita, Sonia ! |
Citat:
ps: tot invoc admiterea la medicina pt ca subiectele de bac ar trebui sa fie cam la jumate dpdv al dificultatii (la chimie asa a si fost) |
Citat:
|
De ce va mirati?
Reformele s-au facut exact cum trebuie si functioneaza dupa cum vedeti, exemplar. Mai exact, Guvernul te vrea prost, oamenii destepti sunt dificil de dus de nas. Oamenii destepti vor locuri de munca bune, platite bine, cei prosti stiu ca trebuie sa se multumeasca cu putin. |
Citat:
Oricum, multa bafta! ;) P.S.: m-am uitat pe varianta de la romana, era usor sa iei 5-6, asta in conditiile in care atunci cand ti se cere o drama nu scrii despre 'Morometii' sau 'Ion'. M-am uitat si pe varianta de la mate M1, si, de asemeni, se putea lua 5 fara prea mult efort daca aveai acele minime notiuni de algebra, geometrie analitica si analiza bine puse la punct. |
Iar faptul ca in ziua de azi elevii nu mai citesc nimic, habar n-au ce este drama, numarul i, derivata, integrala, matricea, care sunt legile chimiei si ale fizicii, si pot sa mai insir aici destule, nu e din vina profesorilor, e din vina lor. Eu am avut si profesori buni, si profesori care ne lasau in plata Domnului, insa asta nu m-a impiedicat sa invat.
Crezi ca la facultatea o sa fie altfel? O sa fie mai rau. Majoritatea profesorilor doar vor preda (fara explicatii), iar exigentele unora vor atinge cote maxime (te vor pica la examen daca din 5 sub, 4 le faci perfect, iar al 5-lea de un 4-5). Oricum, felicitari pt bac! Iar la facultate sa copiezi (daca poti) acolo unde informatia nu are importanta (pt ca e si multa umplutura), dar la disciplinele importante, de baza, sa fii sincera si cinstita cu tine si sa nu faci asta; ar fi lipsa de respect fatza de tine, de colegii tai si fatza de medicina, care e atat de frumoasa! Iti tin pumnii la admitere si sper ca peste 6 ani sa iasa de pe portile UMF-ului un medic integru si pasionat de ceea ce face! |
Citat:
|
Citat:
Sonia, invata dupa puterile tale si nu copia, ca-ti faci singura rau. Poate pacalesti cateva examene copiind, dar apoi, in practica profesionala, lipsa acelor cunostinte se vor transforma in handicap. |
De ce ne miram, atata timp cat ne conduce un ministru al invatamantului care are 11 clase, sau poate ca mai putin, atata timp cat el considera substantivul " coleg " de genul neutru....
Ganditi-va ca acest procent de promovare la bac considerat " jalnic ", nu este tocmai cel real, s-a putut si copia in unele situatii. |
Profesorul meu de " editura " spunea ca : " ignoranta contemporana a ajuns o boala, o boala gen autism social "
Pacat ! Ne plangem ca nu avem bani, este adevarat, sistemul social romanesc este josnic, dar uitam faptul ca si noi contribuim la dezvoltarea acestuia . Poate ca nu avem posibilitati financiare, poate ca nu avem parte de excursii si alte bucurii materiale, avem insa sansa de-a ne face " un bine " pe care sa ni-l putem permite, SA INVATAM ! Nu conteaza ca acest lucru nu este apreciat pe masura, nu conteaza faptul ca el ne poate aduce sau nu, satisfactii materiale, conteaza insa foarte mult ca el ne poate forma atat fizic cat si spiritual, mental, ne poate modela caracterul si intari demnitatea . Este un bine pe care ni-l putem oferi singuri...mai ales " gratis " . Slava Domnului, avem un creier extrem de complex si dotat pe care trebuie sa-l exploatam. Avem impresia natanga ca lenea ne face cinste, ne usureaza eforturile, ne face obiectivi...NICIGAND ! Lenea, nu doar ca este pacat, dar ne influienteaza viata, mai ales la tinerete, intr-un mod iremediabil . Deciziile tineretii deschid cele mai multe drumuri spre perspectiva, asa cum pot fi ele, cu greseli cu tot, sunt benefice. Nefacand mare lucru, nu poti realiza mare lucru. Mi-a placut o replica dintr-un film : " cele mai bune lucruri vin din cele mai bune experiente, iar cele mai bune experiente vin din cele mai proaste decizii ". |
Va impartasesc ceea ce s-a facut la o scoala din localitate....
Pentru ca acele camere nu au sonor si sunt fixe un profesor dicta din pragul usii elevilor din sala de examen ce sa scrie. Asa ca gasesc romanasii nostri metode nu va faceti griji! |
Citat:
|
Citat:
http://www.ziare.com/daniel-funeriu/...m-vitae-171428 http://www.zf.ro/zf-24/cv-europarlam...tului-5031797/ |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eram convinsa ca detine un CV pompos, se poarta pe la noi, a devenit ca un brand, indiferent de " originea " acestuia. Poate ca omul chiar este capabil, insa pentru alt " fotoliu ", nicidecum pentru cel al educatiei . Sau, poate ca omul stie mai bine limbile straine decat romaneste, am vazut ca a enumerat destule competente in acest sens. Ce-i drept, pentru japoneza s-ar adapta mult mai usor, acolo nu-ti trebuie prea multa gramatica ! |
S-a spus ca elevii au fost emotionati pana peste din cauza camerelor de filmat. De aici trebuie sa intelegem altceva, ca sunt pe deplin emotionati si cand intra in mall. Ne facem de ras dand explicatii de acest gen. Profesorii nu mai sunt de calitate, iar elevii nu mai invata, de aceea avem parte de aceste rezultate.
|
Citat:
Cum spuneam si aici,TOATA PROBLEMA,CAUZA ESTE PREZENTA DATORITA RAUTATII,SMECHERIEI,NEPREGATIRII,FIGURILOR ELEVILOR ROMANI DIN INCEPAND DIN CLASA A 5-A PANA IN CLASA A-12-a.Am vazut copil de clasa a 5-a cu telefonul mobil,cu nu stiu cati baieti langa el,toti plini de figuri,cu gasti.Am vazut un baiat de clasa a 9-a pe care il cunosc de cand era mic,cu tigara in gura,piercing nu stiu unde,telefon de ultima generatie...etc.Doar uitandu-te la ce am zis eu se intelege de ce promovabilitatea la Bacalaureat e asa de mica. :( |
Citat:
Nu mai este timp pt.aprofundarea cunostintelor. La unele materii se facea o ora la doua saptamani . A vorbit cineva la televizor si a spus ca nu avem nevoie de mai multi absolventi de liceu si facultate. Mai trebuie si muncitori. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:48:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.