Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Crestinismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13134)

Guru inc. 19.06.2011 20:54:33

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 370209)
Guru este in duhul "misto-ului" e clar...

te rog sa vorbesti in numele tau.

gdf-fdc 19.06.2011 20:54:49

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370119)
Simt ca, crestinismul e o religie intunecata si nu mai e pentru mine.Ce ma sfatuiti?Va rog ajutati-ma.

eu cred ca tu esti intunecat la inima

Guru inc. 19.06.2011 20:55:28

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 370211)
Dumnezeul adevarat e la doi pasi de tine.Nu vrea decit sa iti deschizi sufletul,si apoi ,ca bonus,vei afla si linistea si armonia mintii. Incepe aici,pe acest forum chiar,sau prin viata ta,poarta-te frumos cu ceilalti cind ei se poarta urit,si vei descoperi pe Dumnezeul cel adevarat.Dumnezeu este in iubirea fata de ceilalti,iar nu in ingrijorarea fata de noi insine <<cum voi cunoaste adevarul,ce e rational?>>

va consider neiluminati, pe maj dintre voi.. apropos va cunosc bine..

dobrin7m 19.06.2011 20:56:20

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370179)
asa sa va zica si voua Hristos?

In Scriptura sta scris:
Luca Cap.9
4. Și în orice casă veți intra, acolo să rămâneți și de acolo să plecați.
5. Și câți nu vă vor primi, ieșind din acea cetate scuturați praful de pe picioarele voastre, spre mărturie împotriva lor.

Acum sa nu intelegi adlitteram Scriptura ca si protestantii , ca daca nu esti primit in casa, sa scuturi praful de pe picioare, ca se refera clar la invatatura crestina si nu la vizite.

Guru inc. 19.06.2011 20:57:16

Citat:

În prealabil postat de gdf-fdc (Post 370213)
eu cred ca tu esti intunecat la inima

cum ar trebui sa ma ajute fraza asta?ma asteptam la altceva 'crestinilor'... la sensibilitate, compasiune, intelegere, sfaturi...

gabriela8 19.06.2011 20:57:41

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370207)
de ce minti?'crestinii' ca tine ma dezgusta.

Ok. Cum zici, nu mai intervin cu niciun post la adresa ta.:77:

Acum am citit un raspuns adresat lui iustin 10 si sincer am zambit. pai daca suntem neluminati si ne cunosti bine, de ce mai stai de vorba cu noi, ca sa te intuneci?

Tu numai ne aduci critici, poate si noi asteptam altceva de la tine care spui ca esti un crestin ortodox. Doar ne judeci!

dobrin7m 19.06.2011 20:58:53

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370180)
voi 'crestinii' m-ati adus in starea asta... pentru ca nu traiti si nici nu recunoaste-ti valorile crestinismului...

Sfintii Parinti au plans noptile si si-au frant mainile cerand mila de la Domnul pentru omenirea pacatoasa. Dar asta nu i-a facut sa respinga iubirea lui Hristos. Deci nu acesta este motivul simtirilor tale, nu oamenii pacatosi sunt vina. Greselile sunt in tine, in sufletul tau , in inima ta.
Cauta-le.

Raziel 19.06.2011 20:59:43

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370212)
te rog sa vorbesti in numele tau.

Pai tu ai impresia ca am vorbit in numele altcuiva? :))

dobrin7m 19.06.2011 21:01:37

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370183)
Ve-ti da socoteala pentru cum v-ati purtat cu mine pe forum.

Ei, toti dam socoteala in fata Domnului nu crezi? Noi fiecare trebuie sa ne gandim la judecata noastra, la moartea noastra, la pacatele noastre, sa plangem pentru nimicnicia noastra si sa cerem Domnului mila si iertare. Vreau sa iti spun ca noi suntem oglinda celorlalti. deci intr-un fel si eu si altul de aici este oglinda ta.
Toti suntem pacatosi si toti avem nevoie de mantuire.

iustin10 19.06.2011 21:02:46

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370215)

Pai e normal sa ne consideri asa pentru ca nu vezi intelegere si nu vezi valorile crestine aplicate,ci tot un duh de disputa si competitie sau cearta. Eu cred ca o vorba buna fata de tine,face cit o mie de argumente.Faptul ca te simti respins,te face sa te intorci impotriva crestinismului. Asa ca macar tine minte,baga la cap,si data viitoare nu respinge nici tu pe altii,ca vezi cit de rau e. Chiar daca toti s-ar purta urit cu tine,crestinismul poate trai prin tine , daca tu te vei purta cum trebuie. Crestinismul nu e in ceilalti,ci in tine

dobrin7m 19.06.2011 21:02:49

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370185)
atata vreme v-am hranit aci...

bucura-te daca ai hranit ca ai facut fapte bune. Daca ai hranit! Dar daca nu...?

Guru inc. 19.06.2011 21:04:34

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 370222)
Ei, toti dam socoteala in fata Domnului nu crezi? Noi fiecare trebuie sa ne gandim la judecata noastra, la moartea noastra, la pacatele noastre, sa plangem pentru nimicnicia noastra si sa cerem Domnului mila si iertare. Vreau sa iti spun ca noi suntem oglinda celorlalti. deci intr-un fel si eu si altul de aici este oglinda ta.
Toti suntem pacatosi si toti avem nevoie de mantuire.

ceea ce spui tu din punct de vedere psihologic nu e ok.

Guru inc. 19.06.2011 21:05:24

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 370224)
bucura-te daca ai hranit ca ai facut fapte bune. Daca ai hranit! Dar daca nu...?

eu zic ca da... si nu am primit nici un multumesc, ci am fost dat afara ca un caine.

dobrin7m 19.06.2011 21:05:38

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370191)
crestinii vor sa ma convinga ca nu exista crestinism...

Sfintii Parinti spun ca vor fi oameni la care binele devine raul si raul devine bine. Si ca la acestia toate vor fi rasturnate. Adevarul devine minciuna si minciuna adevar. Sa stam cu atentie sa nu ajungem ca acei oameni.

gabriela8 19.06.2011 21:06:19

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370227)
eu zic ca da... si nu am primit nici un multumesc, ci am fost dat afara ca un caine.

Nu astepta rasplata la oameni!

gabriela8 19.06.2011 21:08:15

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370225)

Poate ne spui si noua parerile tale, ca pana acum numai ne-ai contrazis. Spune si tu ce crezi cu adevarat.

Guru inc. 19.06.2011 21:09:16

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370230)
Poate ne spui si noua parerile tale, ca pana acum numai ne-ai contrazis. Spune si tu ce crezi cu adevarat.

ce cred cu adevarat despre ce?

dobrin7m 19.06.2011 21:10:07

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370207)
de ce minti?'crestinii' ca tine ma dezgusta.

un crestin adevarat nu se dezgusta nici de cel mai josnic om daca vrea sa fie asemenea lui Hristos.
hai da jos masca. fii cinstit daca esti om bun.

Guru inc. 19.06.2011 21:12:05

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 370233)
un crestin adevarat nu se dezgusta nici de cel mai josnic om daca vrea sa fie asemenea lui Hristos.
hai da jos masca. fii cinstit daca esti om bun.

nu m-am numit crestin adevarat in nici un moment... ba mai mult am zis ca simt ca, crestinismul nu mai e pentru mine, si v-am intrebat ce ma sfatuiti si ma asteptam sa ma iluminati in vreun fel, dar voi mai mult ma bagati in intuneric si ceata.

gabriela8 19.06.2011 21:12:51

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370232)
ce cred cu adevarat despre ce?

Despre fotbal, doar despre ce ai putea scrie?:4:

dobrin7m 19.06.2011 21:13:57

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370225)

Incearca sa gandesti profund si foarte atent sa vezi ca exact asa suntem. Tu ai pacatele tale, eu am pacatele mele , toti avem pacate si toti un suflet care asteapta sa fie curatat.

dobrin7m 19.06.2011 21:15:16

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370210)
in mai multe locuri...

explicit si concret. Asteptam cu totii. Punctual.

Guru inc. 19.06.2011 21:17:13

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 370236)
Despre fotbal, doar despre ce ai putea scrie?:4:

mda... n-am chef de glume... sunt chiar depresiv daca nu ai observat... sa fiu sincer crestinismul ma deprima si nu ma lasa sa dorm noaptea.. e prea gresit... crestinismul e neghiobism..

Guru inc. 19.06.2011 21:18:06

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 370241)
explicit si concret. Asteptam cu totii. Punctual.

cum am zis mai sus... simt ca, crestinismul e neghiobism..

iustin10 19.06.2011 21:19:01

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370235)
nu m-am numit crestin adevarat in nici un moment... ba mai mult am zis ca simt ca, crestinismul nu mai e pentru mine, si v-am intrebat ce ma sfatuiti si ma asteptam sa ma iluminati in vreun fel, dar voi mai mult ma bagati in intuneric si ceata.

Uite,ai si tu o calitate,stii sa intretii o discutie,stii sa faci forumul asta sa nu fie monoton.Uneori parerrile tale pot contraria,dar ai si calitati.Nimeni nu e perfect.Mie mi-ar place sa am deschiderea ta.Hai,nu mai fii suparat . Ca cine se crede mai bun ca tine,inseamna ca nu se cunoaste pe el. Ai o minte ciudata,da eu te simt de al nostru :)

dobrin7m 19.06.2011 21:19:18

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370215)

Sfintii Parinti ne invata sa consideram aproapele nostru mai bun ca noi mereu si sa ne amintim de cate am facut si facem noi insine in aceasta viata. Trebuie sa ne plangem pacatele toata viata. Apropo niciodata nu poti cunoaste un om asa cum numai Dumnezeu poate.

Guru inc. 19.06.2011 21:20:54

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 370249)
Sfintii Parinti ne invata sa consideram aproapele nostru mai bun ca noi mereu si sa ne amintim de cate am facut si facem noi insine in aceasta viata. Trebuie sa ne plangem pacatele toata viata. Apropo niciodata nu poti cunoaste un om asa cum numai Dumnezeu poate.

pentru ce? de ce sa ii dai impresia unuia care nu e bun ca e bun?de ce sa ii alimentezi ego-ul unuia care nu face bine? uite exemplu de neghiobism in crestinism.

dobrin7m 19.06.2011 21:22:04

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370218)
cum ar trebui sa ma ajute fraza asta?ma asteptam la altceva 'crestinilor'... la sensibilitate, compasiune, intelegere, sfaturi...

Sfintii Parinti recomanda ca atunci cand suntem strabatuti de ganduri de necredinta de la vrasmas sa ne rugam cu rugaciuni scurte dar staruitoare la Domnul sa inlature ispita de la noi.
Poti incepe: Doamne iarta-ma. Doamne ajuta-ma. Doamne miluieste-ma. Doamne Iisuse.... Chair poti face asta mereu in gand, incontinuu, fara oprire chiar si cand lucri sin atunci sufletul se va linisti si pacea va intra in inima ta.

Guru inc. 19.06.2011 21:22:22

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 370248)
Uite,ai si tu o calitate,stii sa intretii o discutie,stii sa faci forumul asta sa nu fie monoton.Uneori parerrile tale pot contraria,dar ai si calitati.Nimeni nu e perfect.Mie mi-ar place sa am deschiderea ta.Hai,nu mai fii suparat . Ca cine se crede mai bun ca tine,inseamna ca nu se cunoaste pe el. Ai o minte ciudata,da eu te simt de al nostru :)

apreciez posturile tale ne-rautacioase... consider non-violenta(nerautatea) o calitate foarte mare.

gabriela8 19.06.2011 21:23:04

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370245)
mda... n-am chef de glume... sunt chiar depresiv daca nu ai observat... sa fiu sincer crestinismul ma deprima si nu ma lasa sa dorm noaptea.. e prea gresit... crestinismul e neghiobism..

Nici eu nu am chef de glume, dar tot pui intrebari la tot pasul as fi vrut sa scrii raspicat de ce te deranjeaza asa mult crestinismul si care e solutia salvatoare vazuta de tine pentru ca tot bati in crestinism. Te deprima de ce? Ca stii de ce sa te feresti?
Pana acum am crezut ca te joci cu noi.

iustin10 19.06.2011 21:23:08

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370252)
pentru ce? de ce sa ii dai impresia unuia care nu e bun ca e bun?de ce sa ii alimentezi ego-ul unuia care nu face bine? uite exemplu de neghiobism in crestinism.

:) pentru ca imi dau seama ca e mai bun ca mine .

Guru inc. 19.06.2011 21:23:59

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 370254)
Sfintii Parinti recomanda ca atunci cand suntem strabatuti de ganduri de necredinta de la vrasmas sa ne rugam cu rugaciuni scurte dar staruitoare la Domnul sa inlature ispita de la noi.
Poti incepe: Doamne iarta-ma. Doamne ajuta-ma. Doamne miluieste-ma. Doamne Iisuse.... Chair poti face asta mereu in gand, incontinuu, fara oprire chiar si cand lucri sin atunci sufletul se va linisti si pacea va intra in inima ta.

e simt ca toate astea mi se intampla cu un motiv.

Melissa 19.06.2011 21:25:07

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370256)
apreciez posturile tale ne-rautacioase... consider non-violenta(nerautatea) o calitate foarte mare.

Tocmai ai cazut in "capcana" crestinismului..Sa dai impresia unuia care nu-i bun, ca e bun!

Guru inc. 19.06.2011 21:25:30

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 370258)
:) pentru ca imi dau seama ca e mai bun ca mine .

cum doamne iarta-ma sa fie unul mai prost mai bun ca tine... nu e comportamentul asta unul fals, mincinos fata de adevar, prostesc si neghiob... lucrurilor trebuiesc spuse pe nume... fiecare chestie isi are locul sau..

dobrin7m 19.06.2011 21:25:48

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370227)

Sfintii Parinti ne invata sa ne rugam sa fim prigoniti chiar si pe nedrept ca sa ni se inmoaie mandria si sa primim smerenia.
Daca ai fost dat afara, nu te necaji, ai intrat din nou , incearca sa fi altfel decat prima data ca sa nu mai ajungi sa fi dat afara.
Ai uitat de nuntasul care a fost dat afara de la nunta ca nu a avut haina de nunta?

gabriela8 19.06.2011 21:26:26

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370259)
e simt ca toate astea mi se intampla cu un motiv.

Poti sa ne spui care e motivul?

Mihai36 19.06.2011 21:27:08

pai depinde cit asimilam fiecare in el, noi toti formam crestinismul ..unii se ridica la inalte profunzimi (putini) altii in genunchi si altii asa mai pe coate..oare cite religii din lume pot spune ca au numai unul si unul , pina si intre cei 12 era unul asa mai razboinic si mai nerabdator din fire..

daca gasesti tu o alernativa mai convenabila tie mergi acolo vezi cum e, care sau daca e o asa mare diferenta si apoi tragi linie si faci socoteala..cauta si vei gasi ..cercetaeza toate si pastreaza ce e bun,..

dobrin7m 19.06.2011 21:28:42

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 370262)
Sfintii Parinti ne invata sa ne rugam sa fim prigoniti chiar si pe nedrept ca sa ni se inmoaie mandria si sa primim smerenia.
Daca ai fost dat afara, nu te necaji, ai intrat din nou , incearca sa fi altfel decat prima data ca sa nu mai ajungi sa fi dat afara.
Ai uitat de nuntasul care a fost dat afara de la nunta ca nu a avut haina de nunta?

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370235)

Masca este alta. Stiu ca ai mai multe masti, dar acum ai dat jos alta masca. da-o pe cealalta.

iustin10 19.06.2011 21:30:00

Citat:

În prealabil postat de Guru inc. (Post 370261)
cum doamne iarta-ma sa fie unul mai prost mai bun ca tine... nu e comportamentul asta unul fals, mincinos fata de adevar, prostesc si neghiob... lucrurilor trebuiesc spuse pe nume... fiecare chestie isi are locul sau..

Pai eu ziceam de mine .Ma simt atit de ticalos incit oricare imi pare cu muuult ,mult, mai bun ca mine.Chiar si unul mai prost ca mine,tot mi se pare ca nu are defectele mele. Mai ales gindurile din interior care eu mi le cunosc,si sunt deosebit de proaste :P .Asa ca , stai linistit , ca mereu poti spune o vorba buna oricui,fara sa fi impotriva adevarului.

maria40 19.06.2011 21:30:09

Sa ma iertati, dar, eu nu inteleg postarile lui "'guru".
Replici scurte si taioase din partea lui....nu inteleg ce doreste de fapt!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:16:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.