![]() |
Citat:
Ateismul este undeva tot pe acolo doar ca mascheaza refuzul cu o falsa cunoastere. |
Citat:
Nu este niciun refuz, ci imposibilitatea cunoașterii anumitor lucruri. Oricum, ești pe lângă subiect. |
Citat:
Si ghici de ce. O indicatie: nu pentru ca este imposibil. |
Citat:
|
Citat:
In ortodoxie exista dovezi, nenumarate minuni, unele evidente pentru orice om. Nu este doar teorie. In fiecare an, de exemplu, se intampla urmatoarele minuni: - de Sfintele Pasti vine Lumina Sfanta la Ierusalim, exista descrieri amanuntite inca de acum 1000 de ani. - de Boboteaza in timpul slujbei raul Iordan isi inverseaza pentru o perioada cursul - de Schimbarea la Fata, pe muntele Tabor apare un nor deosebit de cei obisnuiti - de Sfanta Fecioara Maria intro insula greceasca serpi vin la biserica si se aseaza pe icoane. Dupa slujba pleaca. Din cate am inteles nu exista serpi pe insula. Mai sunt si altele. |
Citat:
Ori, cum tu nu vrei asta cu nici un chip pentru ca te consideri mai interesant, mai destept si mai luminat asa, cum se numeste asta daca nu razvratire in fata Creatorului? Punandu-ti propriul ego pe un piedestal. Eu sunt minunat, am convingeri minunate, sunt destept, vad lucrurile foarte limpede, ce mai sunt "eu". De fapt tu nu realizezi ca in mai putin de 30 - 40 ani marele tau eu devine nimic. Cand nimeni nu isi va mai aminti de tine, decat poate copiii care vor veni din mila sa te vada cand si cand. Si asta depinde, dupa teoria voastra. Ei atunci probabil va veti ridica ochii si spre Domnul si veti vedea ca El nu va paraseste niciodata. |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu a scris aceasta Lege in inimile oamenilor. Doar ca multi se razvratesc ca sa fie mai asisderea la altii si nu recunosc. Am mai avut noi discutii pe o tema asemanatoare si oricat de incapatanat si razvratit ai fi trebuie sa recunosti ca omul de cand se stie el pe pamant a fost profund religios. Acum cu statele unde ziceati ca sunt multi atei. In primul rand omul se comporta deseori cu un mare spirit de turma. Daca unul pare interesant si mai destept facand ca maimuta de pilda cu siguranta se vor gasi si vreo 100 care sa il imite ca sa para si ei interesanti. Asta nu doveste adevarul. Nu cantitatea doveste adevarul. |
Citat:
Pentru ca daca esti convins de adevarul tau nu te temi de nimic ca sa il dovedesti. Cu atat mai putin de o calatorie pentru a vizita crestini adevarati. Uiti esentialul: la Dumnezeu orice e posibil si transcende logica unui om fie el si mare filozof. PS. Acum ceva timp, cand discutam noi aprins, la mine argumentele din wikipedia nu erau valabile, ca ziceai ca nu e o autoritate dar la tine sunt valabile si sunt o autoritate. Se pare ca ceva chichita la logica e aici. |
Citat:
Cine e Konijiro? Lider ateist? va conduce ca pe o turma de capre? Stie el sigur ca nu Dumnezeu a inventat acele valori morale. Deci e mai presus de Dumnezeu sa inteleg pentru tine. No hai luati-va de mana ca va potriviti. Un agnostic si cu un ateu. PS: Sa te descretesti un pic (fara aluzie la cineva anume) doar pentru a te destinde ca esti incordata rau: Stii bancul acela cu tata betiv si mama prapadita? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Disperarea vine din deznadejde. Eu nu sunt deznadajduita pentru ca nu am frica de nimic decat de Bunul Dumnezeu. Toata nadejdea mea este in Domnul. El este cel care m-a sprijinit, m-a mangaiat, m-a ajutat si cu El merg oriunde fara frica. Daca maine mor, singurul regret este ca nu am apucat sa fac tot ce trebuie ca sa ma mantui. ca m-am trezit prea tarziu. Ai grija sa nu te trezesti si tu prea tarziu. Nu uita , ca tocmai crestinii nu au frica de moarte. Pentru ca stiu ca moartea este trecerea spre o alta viata. Dar tu stii cam putine despre crestinism. As spune ca ai lacune mari de tot. |
Citat:
Credeam ca ai simtul ridicolului .. :) |
Citat:
|
Citat:
Nu trebuie să crezi în Dumnezeu ca să ai habar de religie. Eu am studiat istoria religiilor. Asta nu înseamnă că eu cred în toți zeii care există, la toate religiile. Ar fi culmea. |
Citat:
Deci faptul ca te identifici cu restul forumului arata ca ai o problema emotionala. Frica de Dumnezeu este un sentiment diferit de frica omeneasca asa cum o vezi si intelegi tu. Este ceva complex, un fel de recunoastere a Stapanului si de iubire si smerenie fata de El ceeea ce la tine nu se vede, tinand cont ca te vrei ortodoxa. Felul cum se comporta cineva si cum se manifesta ne spune multe despre persoana respectiva. Fara sa vrei tu singura iti pui eticheta pe frunte, sa vada restul cum esti si cine esti. Nu poti face o afirmatie de acest gen: poate am avut o experienta similara pentru ca nu cunosti cealalta experienta ca sa o compari si clasifici. Insusi cuvantul poate ne spune ca e putin probabil. Eu nu am spus poate am vazut moartea cu ochii. Ci am spus, am vazut moartea cu ochii fara sa ma raportez la nimeni altcineva. Daca o vedeai nu spuneai poate, si daca o vedeai nu vorbeai la modul cum vorbesti despre credinta si nici despre moarte. In legatura cu ce studii ai, de unde, esti, familie, ocupatie iti spun ca la Dumnezeu astea desertaciuni sunt ci doar sufletul conteaza. Ca poti fi si conducator de stat ca nu conteaza decat faptele noastre , inima noastra si credinta noastra. Poti sa ai 100 de facultati ca daca sufletul iti este murdar, in fata Domnului nu ai sa spui: sunt un om eminent, am studiat artele sau medicina ci vei spune sunt om pacatos Doamne si nu am ascultat poruncile Tale. Afirmatiile legate de trairile unui om, de incercarile sale, de durerile sale, de nevointele sale nu se sustin cu studii sau cu locul unde traiesti si nici cati barbati ai schimbat sau cati copiii ai nascut. Dar ca sa iti linistesti egoul tau care este mandru peste poate pot sa iti spun ca am vazut lumea, calatorind de mica si ca am studii universitare. Ba chiar am avut si functii de conducere candva, spre rusinea mea o recunosc, ca nu mi-a adus inaltare sufleteasca fapt pentru care am renuntat de buna voie. Cu regret in suflet iti spun ca imi pare tare rau de tine. Valorile tale sunt complet rasturnate. Pentru tine un om e bun daca are facultate, daca locuieste intr-o vila in buricul targului, daca are sange albastru si daca e super cunoscut in lume. Esti prinsa de duhul lumii mai rau ca oricand. Iar adevaratul ingenuchiat esti tu insasi, esti ingenunchi in fata duhului lumii. Domnul sa aiba grija de tine! Doamne miluieste-ne! |
Citat:
Ia zi unde se opreste studiul lui Eliade? Si de ce? |
Citat:
Oameni buni, daca lumea necrestina era una unde era perfect moral sa ucizi, sa violezi si sa furi, intelegeam ca aveti un argument. Faptul ca astea sunt repere morale universal acceptate (si de aceea se regasesc si in sistemele legale ale tarilor din lumea asta) nu va spune ca nu au nici in clin nici in maneca cu crestinismul? Mai mult, e ridicol sa spui ca pana la aparitia lui Isus oamenii se omorau de nebuni pe strazi, si doar cand a aparut el s-au prins ca nu e OK, si au devenit pacifisti. Si nu e nevoie sa ma credeti pe cuvant, exista carti care se ocupa cu istoria antica, aia care s-a intamplat cu mii de ani inainte de Isus, vedeti ce gasiti acolo in legatura cu moralitatea. |
Ateismul- sursa tuturor relelor?
Raspuns: Satana, tatal minciunii este sursa relelor. :D Ateismul este doar ... ceva. Ceva precum este si crestinismul ortodox, cel catolic... un fel de curent de idei, religie. |
Citat:
Vrei exemple : lol, in Grecia antica, de exemplu, parca barbatii sodomizau copii, iar cel care nu facea asa ceva era desconsiderat, din cate stiu era o practica sociala.... sau despre preoteasa-prostituata a lui Venus?? sa luam alt exemplu : Japonia, care este moralitatea unui japonez in ziua de astazi? la ei exista si un obicei in care fetele (adolescente) sunt momite cu daruri de catre barbatii la a doua tinerete, pentru a obtine favoruri sexuale... sau... in general... gheisele... o traditie japoneza.... ei nu au legi rigide in ce priveste moralitatea, sexualitatea.... cat despre tarile necrestine... acolo intradevar exista legi morale in care un om isi poate pierde viata usor... femeile sunt desconsiderate in general... sa luam exemplu tarile arabe... pentru fratele crestinismului (islamismul) daca o femeie isi dezonoreaza sotul poate fi ucisa fara regrete, chiar in spiritul legii.... nu mai stiti despre scandalul miss playboy... Turcia? sau despre practicile hinduiste? o sotie daca se pomenea vaduva trebuia in orice caz ingropata cu sotul.... adica arsa de vie.... sau despre proba focului la hinduisti? daca o sotie se considera ca insela sotul.... se considera nevinovata daca trecea prin foc si nu se ardea??? sau la egipteni... cum erau ingropati faraonii cu toti servitorii lor... cu tot alaiul ... din cauza religiei lor? Deci cam avem motive sa credem ca religia crestina e una dintre cele mai bune (noi crestinii)... ca sa vezi... cultura generala... Prea multe argumente nu am si nici nu ma intereseaza sa dezbat prea mult asa ceva, imi pare rau ca nu ma lansez in studii de specialitate. Tu de dragul ateismului, negi religia, chiar daca nu inseamna numai credinta in Dumnezeu ( care inteleg ca ti s-ar parea.... sa zicem incredibila) ci si un indemn la buna intelegere intre oameni? |
Citat:
De altfel, aceste "scapari" deloc intamplatoare arata ca si ateul sau agnosticul este un fel de credincios, si el crede neconditionat in dogma lui, doar ca este mai mult sau mai putin evident anti-teista si anti-crestina. |
Citat:
Bineinteles ca ateul si agnosticul crede in teoria lui. Daca nu ar crede, nu ar mai fi ateu sau agnostic. Doar ca nu e neconditionat. In general, ateii au o vasta cultura religioasa si au argumente foarte bune pentru care nu cred in dumnezeu. |
Citat:
Realizezi asta, nu? Si omul religios are logica lui, doar ca ateul nu o poate intelege asa cum nici credinciosul nu poate intelege credinta ateului.. :) Normal ca pentru ateu sunt "foarte bune", daca ar realiza ca nu sunt atat de bune cat isi inchipuie, probabil n-ar mai fi ateu. |
Citat:
Despre sclavie, cred ca glumesti. Pe langa faptul ca in Biblie gasesti instructiuni despre cum sa iti tratezi sclavii (nu vei gasi un singur cuvant care condamna sclavia acolo), bravele manastiri din Tarile Romane au detinut sclavi pana cand a zis Kogalniceanu "gata". Sau nu stiai despre asta, de ai adus sclavia in discutie? Cat despre tratamentul femeilor, cred ca e o gluma proasta. Femeile sunt tratate ca cetateni de mana a doua in crestinism si in prezent, asa ca hai sa nu vorbim despre asta. Ca situatia s-a imbunatatit, da, e adevarat, dar s-a intamplat in ciuda Bisericii, nu datorita ei. Citat:
Sodomizarea copiilor? Adica asa, cam ca in Biserica Catolica, reper de moralitate crestina? Am inteles. Cat despre Japonia, mai ai de citit. Iti spun serios. Poti sa incepi acum. Sau daca nu citesti, macar nu mai scrie ca si cum ai stii despre ce scrii. Citat:
Legile din VT nu se mai aplica pentru ca sunt niste legi bolnave si anti-umane, total incompatibile cu lumea in care traim acum. Pana si Biserica si-a dat seama de asta, si le-a etichetat drept "anulate de Isus". Citat:
In plus, in caz ca nu ai observat, nu discutam de moralitate legata de cine si cum face sex (asta nici nu e moralitate, e dogma). Vorbeam despre reperele morale legate de viol, omor, si furt, toate ilegale in ziua de azi. Si spuneam ca legi impotriva acestor acte au fost emise cu mult inainte de Isus, deci cu mult inainte de aparitia crestinismului. E incorect din puct de vedere istoric sa spui ca daca nu era crestinismul, nu stiam ca nu e bine sa omori sau sa furi. Citat:
Uita-te la istoria europeana doar, si vezi cate razboaie catastrofale s-au intamplat pe motive religioase. Uita-te la lumea araba acum, unde toata ura aia pentru Occident vine din religie. Uita-te la Republica Moldova, unde au iesit crestinii in strada ca s-a legalizat religia musulmana. Tie ti se par astea exemple de buna intelegere? De cand avem religie, suntem divizati. Nimic nu e mai eficient decat religia la a crea grupuri bazate pe "noi" si "ceilalti", unde "noi" suntem aia care avem acces la zeul adevarat, iar restul sunt niste rataciti. |
Citat:
Citat:
Citat:
Nu noi suntem aia care credem intr-o carte scrisa acum mii de ani, care nu e coroborata cu aproape nici o sursa istorica externa. Si nu credem ca suntem atat de nenorociti ca specie, incat avem nevoie de un Bau Bau cosmic care sa tina biciul pe noi. Si am ales sa credem bazat pe argumente, nu pe autoritate. Deci daca vrei sa vorbim despre "inchipuiri", te rog, continua. |
Citat:
Am spus ca "in general, au o vasta cultura generala". Desigur, exista oameni inculti printre atei si printre agnostici, asa cum exista si printre credinciosi. Chiar aici pe forum se plangea o tanara domnisoara ca ea nu vrea sa participe la orele de filosofie, pentru ca i se predau "ideologii blasfemice". Deci in momentul in care refuzi cunoasterea, de teama ca ea sa nu'ti stirbeasca din credinta, e clar ca undeva in fundatia puternica a credintei voastre, ceva surub scartaie rau de tot. As putea spune "voi, crestinii, sunteti niste inculti, pt ca spuneti nu invataturii si culturii". Dar eu nu generalizez i nu jignesc asa, pentru ca nu am alte argumente cu care sa'mi sustin punctul de vedere. Ai dreptate, daca ateii ar vedea ca principiile lor nu sunt atat de bune, nu ar mai fi atei. Asa cum crestinii, daca ar vedea ca principiile lor nu sunt bune, nu ar mai fi crestini. Bun. Si ce'ai dovedit cu asta? Nimic altceva decat faptul ca fiecare crede in ceea ce crede. Bravo! Iti mai lipseste putina educatie moral'civica si esti tare. |
Citat:
|
Citat:
Depinde de om si de ce religii l'au atras mai mult. Eu, cand am studiat istoria religiilor m'a atras buddhismul. Dar stiu destule si despre crestinism, nu am fost agnostica dintotdeauna :) Obisnuiam sa merg regulat la biserica, sa ma rog si sa citesc biblia. Acum am renuntat. Doar biblia o mai deschid uneori, in scopuri informative. |
Citat:
Eliade saracul e omul care nu a inteles (sau nu a mai inteles de la un moment dat) ceea ce orice credincios ortodox (sau si din alte culte crestine) intelege. |
Eu cu toti ateii cu care am discutat au dovedit mai multe cunostinte despre crestinism decat majoritatea crestinilor, ca sa decizi daca respingi o credinta sau nu trebuie sa o studiezi inainte, asa mi se pare firesc.
Referitor la titlul threadului, in niciun caz ateismul sa fie sursa tuturor relelor, nu stiu de nici un ateu din istorie sa fi savarsit crime in numele ateismului, plus ca sintagma "sursa tuturor relelor" este un pic exacerbata, avand in vedere natura subiectiva a conceptului "rau". |
Citat:
|
Citat:
Ateismul nu e o grupare. In schimb o ideologie bazata pe ateism a fost comunismul. A mai fost si revolutia franceza in a doua parte, cea sangeroasa. In schimb in ortodoxie nu prea gasesti. |
Citat:
|
Citat:
Nu stiu despre ce ateism vorbesti tu, avand in vedere ca in Romania Gheorghe Gheorghiu Dej a fost ingropat cu slujba religioasa, iar Statul finanta seminariile teologice. Sa mai vorbim si de stransa colaborare intre Statul ateu si BOR? Inca un exemplu: Coreea de Nord. Ti se pare ca o tara unde e venerat un presedinte mort (si e preceput ca ADEVARATUL presedinte) e un exemplu de regim ateu? Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar asa ca sa stii si tu.... legatura dintre acele exemple si omor, viol, furt... este una morala? asta daca poti defini moralitatea... care crestina? tu crezi ca crestinii sunt aceiasi (nu au nume diferite, ne spunem crestini ortodocsi, crestini catolici, niciodata crestini?)? eu sunt ortodox. unde ma vezi tu pe mine sustinand biserica catolica? dar si asa, parca papa si-a cerut scuze oficial pentru toate... problemele din biserica catolica.... :D plus ca tu generalizezi... ceva ce se intampla... la o anumita parte din clericii catolici... dar hai s-o luam altfel... probleme sunt peste tot... tu ceri acuma imposibilul de la niste oameni, pe motivul ca ei au apartenenta la alte ... idei... cat despre japonia?? oare? ce spui despre bordelurile care relaxau soldatii japonezi din timpul celui de al doilea razboi mondial? bordeluri care mi se pare ca erau intretinute de ceva minister de razboi.. Citat:
Chestiile astea ori le discuti mai serios cu mine, ori imi pare bine de discutie. Citat:
Citat:
Citat:
dogma Adevăr de credință revelat, cuprins în Scriptură și în Tradiție, aprobat și practicat de Biserică. moralitate caracter moral; moral conduita admisa si practicata intr-o societate.... interesant e faptul ca o dogma... e si poate fi morala intr-o societate religioasa... deci dogma sta intr-un fel la stabilirea moralitatii.... intrebarea e in ce societate crezi ca traiesti :P Poftim? noi din ce punct de vedere vorbim? Din punct de vedere istoric, desigur ca au fost norme in societate care preveneau furtul... e logic... iar faptul ca a venit Dumnezeu si a spus hei, nu furati, e foarte important sa nu furati... atata tot... a stat la baza religiei crestine, care mai apoi a fost raspandita in tarile din europa, astfel ca in evul mediu... sustineam mai degraba faptul ca religia a fost un motiv de a sustine regalitatea, deci si o parte din legile din tarile europene, care mai apoi s-au dezvoltat... cum au voit... ce acuma vei zice ca de fapt legile au fost enuntate intr-o perioada cand religia nu era importanta deloc.... iar ca religia nu s-a amestecat deloc in conducerea statului... si te mai astepti sa si crezi poate, nu stiu... parca si despre romania se zice ca e un popor ortodox... dpv statistic... Citat:
mai degraba nu realitatea ma contrazice, ci realitatea pe care o definesti tu ( nu prea stiu cum) Citat:
Nu e chiar asa... pentru ca atunci cand vorbim de razboaie vorbim de putere... de monopol... religia nu e decat un fel de unealta pentru unii... ca sa isi consolideze puterea... pentru altii sa isi consolideze unitatea... samd... Lucrurile se intampla pe motive religioase si nu din motive religioase... e o diferenta... Cat despre neintelegerile dintre religii acestea se intampla din cauza ignorantilor si a fanatacilor... Cel putin mie asa mi se pare. Religia mea nu ma indeamna sa atac pe cel care e diferit fata de mine si sa il ucid pe motiv ca nu crede in Dumnezeu... ci mai degraba la pace, intelegere, lucruri care mi se par ca au intr-adevar o valoare. |
Citat:
|
Citat:
Repet, in numele ateismului nu s-au facut crime, in numele comunismului da, in numele religiei si mai multe, sa nu amestecam merele cu perele. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:46:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.