Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Dumnezeu este iubire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12219)

Ana-Maria N 19.02.2011 19:35:18

http://filmeortodoxe.blogspot.com/20...i-puterea.html

sofiaiuga 19.02.2011 20:28:21

O poezie foate frumoasă adecvată acestui frumos subiect de discuție

PSALMUL LUI DECENEU

Doamne ,Dumnezeule,
Ajuta-ma sa Te laud pe Tine
precum Te lauda pasarile;
Ajuta-ma sa vorbesc despre Tine
precum vorbesc florile;
Ajuta-ma sa tac despre Tine
precum tac pietrele;
Ajuta-ma sa te cint pe tine
precum Te cinta izvoarele;
;
Ajuta-ma sa alerg spre Tine
precum alearga vintul;
Ajuta-ma sa pling inaintea Ta
precum lacrimeaza norii;
Ajuta-ma sa te privesc pe Tine
precum Te privesc stelele;
Ajuta-ma sa ma statornicesc intru Tine
precum neclintiti sunt muntii;
Ajuta-ma sa ma linistesc intru Tine
precum se linisteste marea;
Straluceste inauntrul meu
precum luna plina inlacul de la Gura Apei.

EP.DANIIL STOENESCU

.

calator prin ploaie 19.02.2011 20:37:19

Pt andreicozia

Iti intinsesem mana....Ai dat cu pietrele necunostintei...Si-as putea sa ma risipesc intr-un dialog care n-ar folosi poate nimanui...Eu insa asa cum te-ai purtat cu mine , tot te iubesc, ca om , ca frate al meu...Si vin si-ti zic numai atat : daca mi-ar fi luat ultimul "fir" de sensibil din subtilul ce-mi defineste sufletul insetat de Dumnezeu si frumos, as muri...Pace tie...si fa-ti un bine...accepta-l pe fiecare asa cum e : un suflet !:53:

Ana-Maria N 24.02.2011 22:29:31

Sf Siluan Athonitul

'Facandu-ne asemenea lui Dumnezeu prin iubirea tuturor oamenilor, fara deosebire, ajungem sa cunoastem dragostea lui Dumnezeu, iar prin aceasta Il cunoastem pe Dumnezeu,Care este Iubire. Pentru Sf Siluan sa-L cunosti pe Dumnezeu, inseamna, mai intai de toate, sa stii cum ne iubeste.Daca nu vom iubi si pe vrasmasii nostrii, nu vom avea in suflet decat o anume liniste, in unele momente.

Sf Simeon Noul Teolog, vede in iubirea de vrasmasi izvor de smerenie, de plans duhovnicesc, treapta mai inalta a strapungerii inimii, al dezlipirii de lume, al nepatimirii si cale de contemplatie.

Iubirea de vrasmasi ingaduie, de asemenea, pastrarea harului o data primit, fara aceasta harul pierzandu-se.'

George.m 25.02.2011 00:13:22

Cred ca marea, cumplita suferinta a omului consta in neputinta de a iubi. Si nici nu ar putea iubi vreodata prin forte proprii, fara ajutorul lui Dumnezeu, fara dumnezeiescul har. "Doamne, Tu ai poruncit sa-i iubim pe vrajmasi, dar aceasta e greu pentru noi, pacatosii, daca nu e cu noi harul Tau" - marturiseste Sfantul Siluan.

Conform aceluiasi Sfant, trebuie sa intelegem ca, atata vreme cat dorim raul cuiva, suntem departe de iubirea adevarata, la care suntem chemati: "Sunt oameni care doresc dusmanilor lor sau dusmanilor Bisericii pieire si chinuri in focul iadului. Ei gandesc asa pentru ca n-au invatat de la Duhul Sfant iubirea lui Dumnezeu, caci cel ce a invatat aceasta va varsa lacrimi pentru intreaga lume.

Tu zici: Cutare e un criminal si e bine sa arda in focul iadului. Dar te intreb: Daca Dumnezeu ti-ar da un loc bun in Rai si de acolo ai vedea arzand in foc pe cel caruia iai dorit chinurile iadului, nu-ti va fi mila de el, oricine ar fi, chiar daca e dusman al Bisericii?"

George.m 28.02.2011 23:33:19

Omul indumnezeit nu e zgarcit in a-si manifesta dragostea, ci-si iubeste toti semenii, fara a cerceta masura lor duhovniceasca.

Sfantul Maxim Marturisitorul spune ca "daca pe unii ii urasti, pe altii nici nu-i iubesti nici, nu-i urasti, pe altii iarasi ii iubesti, dar potrivit, si, in sfarsit, pe altii ii iubesti foarte tare, din aceasta neegalitate cunoaste ca esti departe de dragostea desavarsita, care cere sa iubesti pe tot omul deopotriva.

Cel desavarsit in iubire nu mai cunoaste deosebirea intre al sau si al altuia, sau intre credincios si necredincios, ci, cautand la firea cea una a oamenilor, priveste pe toti la fel si arata aceeasi dragoste."

calator prin ploaie 01.03.2011 08:17:47

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 343171)
Omul indumnezeit nu e zgarcit in a-si manifesta dragostea, ci-si iubeste toti semenii, fara a cerceta masura lor duhovniceasca.

Sfantul Maxim Marturisitorul spune ca "daca pe unii ii urasti, pe altii nici nu-i iubesti nici, nu-i urasti, pe altii iarasi ii iubesti, dar potrivit, si, in sfarsit, pe altii ii iubesti foarte tare, din aceasta neegalitate cunoaste ca esti departe de dragostea desavarsita, care cere sa iubesti pe tot omul deopotriva.

Cel desavarsit in iubire nu mai cunoaste deosebirea intre al sau si al altuia, sau intre credincios si necredincios, ci, cautand la firea cea una a oamenilor, priveste pe toti la fel si arata aceeasi dragoste."

Eiiii , draga George , aici ai scris un lucru mare ! Ce bine ar fi sa te citeasca toti ! Despre asta punctasem si eu in multe locuri...Ca Dumnezeu ne iubeste pe TOTI ! Cu totii suntem ai Lui, chit ca asta e ceva dezagreabil pt unii....Doamne ajuta-ne pe toti ! :25:

Miha-anca 01.03.2011 21:00:31

Ne zice Domnul:

24. Altă pildă le-a pus lor înainte, zicând: Asemenea este împărăția cerurilor omului care a semănat sămânță bună în țarina sa.
25. Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus.
26. Iar dacă a crescut paiul și a făcut rod, atunci s-a arătat și neghina.
27. Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină?
28. Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. Slugile i-au zis: Voiești deci să ne ducem și s-o plivim?
29. El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul.
30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea. (Matei 13)

Sa nu ne amagim, deci!

cristiboss56 01.03.2011 21:16:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343538)
Ne zice Domnul:

24. Altă pildă le-a pus lor înainte, zicând: Asemenea este împărăția cerurilor omului care a semănat sămânță bună în țarina sa.
25. Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus.
27. Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină?
28. Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. Slugile i-au zis: Voiești deci să ne ducem și s-o plivim?
29. El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul.
30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea. (Matei 13)

Sa nu ne amagim, deci!

Esti inconfundabila ! Ti-a dat "curaj" Zaharia , si acum dai citate numai din Biblie ! Sunt de mare folos , dar exista mari pericole , atat pentru tine , cat si pentru ortodoxul de rand ! Atentie , caci astfel au inceput si vecinii sectari , uitand complet de Sfanta Traditie si mai ales de Sfintii Parinti ,. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem langa ei , precum ei , si mult mai rau de atat ! Sa nu mi-o ei in nume de rau !

Ana-Maria N 01.03.2011 21:28:50

Citat:

Ne zice Domnul:

Sa nu ne amagim, deci!

Ce spui tu Ancuta? In aceasta pilda cred ca Domnul se referea la pacate, la patimile noastre, la distincția dintre bine și rău...nu omul e 'neghina'. Noi ca si crestini suntem datori sa iubim TOTI oamenii...nu doar...selectiv. ' Daca un singur om nu iubim, atunci nu avem iubirea cea desavarsita'. Daca unii aleg cai gresite...problema lor ( si a noastra, fiind datori sa-i iubim in continuare si sa ne rugam ca ei sa vina pe calea cea dreapta )...Citeste Sf Siluan. El se ruga pentru toata faptura, fara deosebire. Se gandea si la plante, la animale, insecte si spunea ca desi ele nu au nevoie de mantuire, se ruga si pentru acestea, caci si ele sufereau din pricina rautatii oamenilor.

andreicozia 01.03.2011 22:42:36

Citat:

Ne zice Domnul:

Sa nu ne amagim, deci!

:)))
Parca te si vad cum te uiti urit la "oamenii-neghina" gata sa pui torta la talpile lor pentru a-i stirpi de pe pamintul tau "sfint"

Cit de departe sunt unii de crestinism!
Nu-mi vine sa cred ca pentru tine crestinism inseamna prezenta obligatorie(fara absente nemotivate) la Liturghie, fantezia rugaciunii "interiorizate" si alte basme care ti le creezi in minte.

Miha-anca 01.03.2011 23:33:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 343577)
Parca te si vad cum te uiti urit la "oamenii-neghina" gata sa pui torta la talpile lor pentru a-i stirpi de pe pamintul tau "sfint"

Nu-mi vine sa cred ca pentru tine crestinism inseamna prezenta obligatorie(fara absente nemotivate) la Liturghie, fantezia rugaciunii "interiorizate" si alte basme care ti le creezi in minte.

Nici mie nu-mi vine sa cred ca astfel comentezi niste versete din Evanghelia dupa Matei. Pilda o da Iisus Hristos. Cum sa fie El departe de Crestinism, cand El este Crestinismul!
Se pare ca unii nu vad padurea din cauza pomilor.

Andrei, pe tine cine te adoarme cu "basmele" pe care le scrii pe aici? Ma indoiesc ca dormi bine.

cristiboss56 01.03.2011 23:54:53

"Neo-ortodox" ! ! !

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343594)
Nici mie nu-mi vine sa cred ca astfel comentezi niste versete din Evanghelia dupa Matei. Pilda o da Iisus Hristos. Cum sa fie El departe de Crestinism, cand El este Crestinismul!
Se pare ca unii nu vad padurea din cauza pomilor.

Andrei, pe tine cine te adoarme cu "basmele" pe care le scrii pe aici? Ma indoiesc ca dormi bine.

Andrei, are noua lui "biserică"-neo ortodoxă după declarațile făcute în pagina de profil ! Iaca cum se naște o nouă "biserică", și noi habar nu avem , unde Hristos e în plan secundar , Sfânta Tradiție și Sfinții Părinți sunt doar simple basme pentru adormit copii ortodocși împreună cu ai lor părinți , bunici și bunicuțe ! Să-i mulțumim lui Andrei , dragă Anca, pentru efortul făcut zi de zi pe acest forum o. . . . .X , întru luminarea noastră !

Miha-anca 02.03.2011 00:41:46

Dumnezeu sa-l ierte si sa ne ierte pe toti, ca poate fara sa vrem suntem ispita pentru unii.

Melissa 02.03.2011 01:27:36

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 343554)
Ce spui tu Ancuta? In aceasta pilda cred ca Domnul se referea la pacate, la patimile noastre, la distincția dintre bine și rău...nu omul e 'neghina'. Noi ca si crestini suntem datori sa iubim TOTI oamenii...nu doar...selectiv. ' Daca un singur om nu iubim, atunci nu avem iubirea cea desavarsita'. Daca unii aleg cai gresite...problema lor ( si a noastra, fiind datori sa-i iubim in continuare si sa ne rugam ca ei sa vina pe calea cea dreapta )...Citeste Sf Siluan. El se ruga pentru toata faptura, fara deosebire. Se gandea si la plante, la animale, insecte si spunea ca desi ele nu au nevoie de mantuire, se ruga si pentru acestea, caci si ele sufereau din pricina rautatii oamenilor.

Poti fi sigura ca la asta se referea, nicidecum nu indemna la crima cu premeditare, "la vremea secerisului" !!

Ma ia cu groaza cand ma gandesc ca multi interpreteaza in acest hal Evanghelia!

cocorel 02.03.2011 09:02:55

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 343577)

Foarte bine zici.Din cauza acestui tip de crestin pierde foarte mult ortodoxia.
Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 343622)
Poti fi sigura ca la asta se referea, nicidecum nu indemna la crima cu premeditare, "la vremea secerisului" !!

Ma ia cu groaza cand ma gandesc ca multi interpreteaza in acest hal Evanghelia!

Din interpretare dupa ureche nu poate sa ajunga decat lautar de ce sa te ingrozesti.
Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 343214)
Eiiii , draga George , aici ai scris un lucru mare ! Ce bine ar fi sa te citeasca toti ! Despre asta punctasem si eu in multe locuri...Ca Dumnezeu ne iubeste pe TOTI ! Cu totii suntem ai Lui, chit ca asta e ceva dezagreabil pt unii....Doamne ajuta-ne pe toti !

Da asa e si asta uita mereu lautarii

calator prin ploaie 02.03.2011 15:44:18

Lautarii canta dupa ureche si nu sunt pregatiti pentru partitura serioasa , de aceea se erijaza in "invatati" si urla ca detin adevarul....Dar asa-mi vine mie in mintiuca, fabula cu greierasul si furnicutza.....Si Doamne....ca aproape-i secerisul...si greieri mult prea multi...

Ana-Maria N 02.03.2011 16:37:34

Calea catre Hristos -Ellen G. White

Dumnezeu a legat inimile noastre de El prin nenumarate dovezi ale iubirii Sale din ceruri si de pe pamant. El a cautat sa ni Se descopere prin lucrurile din natura si prin cele mai profunde si gingase legaturi omenesti pe care inimile noastre le pot cunoaste. Vrajmasul a tot binele a orbit mintea oamenilor, asa incat ei privesc spre Dumnezeu cu teama, inchipuindu-si-L ca fiind sever și neiertator. Satana a determinat pe oameni sa considere pe Dumnezeu ca fiind o fiinta al carei atribut principal este judecata severa, unul care este un judecator aspru, un creditor brutal si neinduplecat. El a infatisat pe Creator ca pe unul care pandeste cu multa atentie ca sa poata observa greselile si pacatele oamenilor si sa poata aduce asupra lor judecatile cerului. Insa pentru a indeparta aceasta umbra intunecata si pentru a descoperi lumii iubirea nemarginita a lui Dumnezeu, Hristos a venit sa traiasca printre oameni.

Descriind scopul misiunii Sale aici, pe pamant, Domnul Hristos spunea: " M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea si orbilor capatarea vederii sa dau drumul celor apasati'’ (Luca 4,18). Aceasta a fost lucrarea Sa. El umbla din loc in loc, facand bine si vindecand pe toti cei ce erau apasati de diavolul. Erau sate intregi unde in nici o casa nu se mai auzea vreun geamat datorat bolii, pentru ca Domnul Hristos trecuse prin ele si vindecase toate suferintele. Lucrarea Sa dadea marturie despre misiunea Sa divina. Dragostea, mila si compasiunea erau manifestate in fiecare act al vietii Sale, inima Sa se deschidea cu multa simpatie fiilor oamenilor.
El a luat asupra Sa natura omeneasca, pentru ca in acest fel sa poata satisface mai bine nevoile omului. Oamenii cei mai saraci si cei mai umili nu se temeau sa se apropie de El. Chiar si copilasii erau atrasi de El. Acestia simteau o placere deosebita sa stea pe genunchii Sai si sa priveasca fata Sa expresiva, blanda si iubitoare.
Domnul Hristos nu ascundea adevarul, dar totdeauna il rostea cu iubire. In legaturile Sale cu oamenii, El dadea pe fata cel mai atent tact si o atentie profunda si plina de bunatate. El n-a fost niciodata nepoliticos si n-a rostit nici un cuvant aspru, nefolositor. N-a pricinuit niciodata unui suflet sensibil o durere inutila. Domnul Hristos nu critica slabiciunea omeneasca. El a rostit adevarul, dar totdeauna l-a rostit cu iubire. A denuntat fatarnicia, necredinta si nedreptatea, dar lacrimile se simteau in vocea Lui atunci cand rostea mustrarile Sale taioase.

Domnul Hristos a trait, a suferit si a murit pentru rascumpararea noastra. El a devenit "om al durerii", pentru ca noi sa putem fi partasi de bucuria vesnica. Domnul Dumnezeu a ingaduit ca Fiul Sau iubit, plin de har si adevar sa vina dintr-o lume de nedescrisa slava intr-o lume manjita si poluata de pacat si intunecata de umbra mortii si blestemului. El I-a ingaduit sa paraseasca sanul iubirii Sale si adorarea ingerilor spre a suferi rusinea, insulta, umilinta, ura si moartea. "Pedeapsa care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti" (Isaia 53,5). Priviti-L in pustie, in Ghetsemani, pe cruce! Fiul fara prihana al lui Dumnezeu a luat asupra Sa povara pacatului. El, care era una cu Dumnezeu Tatal, a ajuns sa simta in sufletul Sau teribila despartire pe care pacatul o aduce intre Dumnezeu si om. Acest fapt a smuls de pe buzele Sale strigatul plin de durere: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?" (Matei 27,46). Povara zdrobitoare a pacatului, constienta teribilei lui grozavii, a despartirii pacatosului de Dumnezeu : acestea au fost cele ce au zdrobit inima Fiului lui Dumnezeu.
Dar acest mare sacrificiu n-a fost facut pentru a trezi in inima Tatalui iubire fata de pacatos si nici pentru a-L determina sa fie binevoitor a-l mantui. O, nu! "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu" (Ioan 3,16). Tatal nu ne iubeste ca urmare a marii Sale jertfe aduse pentru noi, ci El a adus aceasta jertfa pentru ca ne iubeste.

Viata Sa a fost o viata de renuntare de sine si de o atenta purtare de grija pentru altii. Orice suflet era pretios inaintea Sa. Vedea in toti oamenii suflete cazute in pacat, pentru mantuirea carora El venise. Acesta este caracterul Domnului Hristos, asa cum este descoperit in viata Sa.

cristiboss56 02.03.2011 19:01:50

Teama si iubirea de Dumnezeu . . . Hristos intruchiparea dragostei. . .

Parintele Damian semneaza un articol pe site :http://www.crestinortodox.ro/diverse...zeu-69337.html

Miha-anca 02.03.2011 21:10:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 343549)
Esti inconfundabila ! Ti-a dat "curaj" Zaharia , si acum dai citate numai din Biblie ! Sunt de mare folos , dar exista mari pericole , atat pentru tine , cat si pentru ortodoxul de rand ! Atentie , caci astfel au inceput si vecinii sectari , uitand complet de Sfanta Traditie si mai ales de Sfintii Parinti ,. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem langa ei , precum ei , si mult mai rau de atat ! Sa nu mi-o ei in nume de rau !

Cateodata tacerea e de aur!

cristiboss56 02.03.2011 21:21:30

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343850)

Cateodata , si mai mereu mandria ne orbeste !

volga 02.03.2011 21:25:38

Ellen G. White

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 338571)
" "Dumnezeu este iubire" este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârșirea lor își răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziș de un verde viu : toate mărturisesc despre grija părintească și iubitoare a Dumnezeului nostru și despre dorința Sa de a face fericiți pe copiii Săi.
Cuvântul lui Dumnezeu descoperă caracterul Său. El însuși a făcut și face cunoscut iubirea și mila Sa infinită. Când Moise s-a rugat: "Arată-mi slava Ta", Domnul a răspuns: "Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumusețea Mea" (Exod 33,18.19). Aceasta este slava Sa. Domnul a trecut pe dinaintea lui Moise "și a strigat: 'Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mânie, plin de bunătate și credincioșie, care își ține dragostea până la mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea și păcatul'". (Exod 34,6.7). "El este milos și plin de îndurare, îndelung răbdător și bogat în bunătate", pentru că "Îi place îndurarea". (Iona 4,2; Mica 7,18).
Dumnezeu a legat inimile noastre de El prin nenumărate dovezi ale iubirii Sale din ceruri și de pe pământ. "

Dumnezeu este IUBIREA insasi, iar noi trebuie sa-i oferim iubirea noastra!
Doamne ajuta!:6:

CORECT era sa dai sursa textului citat:
Citat din "Calea catre Hristos" , Capitolul 01- "Iubirea lui Dumnezeu fata de om", scrisa de Ellen G. White, membru fondator al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

"Dumnezeu este iubire" este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârșirea lor își răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziș de un verde viu : toate mărturisesc despre grija părintească și iubitoare a Dumnezeului nostru și despre dorința Sa de a face fericiți pe copiii Săi.
Cuvântul lui Dumnezeu descoperă caracterul Său. El însuși a făcut și face cunoscut iubirea și mila Sa infinită.......”

Daca ne declaram crestini ortodocsi, si daca sutem crestini ortodocsi, din respect pentru credinta noastra si din respect pentru cei de alte credinte, trebuie sa spunem sursa textelor pe care le postam. Sa nu gasim oare si din bogatia gandirii Sfintilor parinti din ortodoxie ceva potrivit pentru Iubirea lui Dumnezeu pentru om?
Exista mai multe site-uri ale credinciosilor Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si sunt si mai multe site-uri dedicate lui Ellen G. White. Un „dialog” corect ne obliga sa spunem carei credinte apartinem. Nu trebuie sa ne rusinam si nici nu trebuie sa ne mandrim cu credinta noastra. Si in primul caz si in cel de-al doilea, nu suntem demni de marea Iubire a lui Dumnezeu pentru noi.

cristiboss56 02.03.2011 21:29:34

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343850)

Vorbeam pe alt thread , la Topicul Anunturi - despre Parintele Paraian , despre fanatism citand din spusele altui mare parinte , Cleopa , despre acest fanatism si mai ales despre dreapta socoteala . Asta e marele avantaj al citirii Sfintei Scripturi - Sfintei Traditii si a Sfintilor Parinti ! Credinta schismatica , eretica , pagana , nu inteleg aceasta ! Acesta era micul meu semnal de alarma ce vad ca te-a deranjat , ti-a scormonit afurisita de mandrie !

volga 02.03.2011 21:31:11

"Hristoase al meu, iubirea Ta nu are hotar!"

De multe ori ii spun: "Hristoase al meu, iubirea Ta nu are hotar!". E o minune cum de mai traiesc. Printre alte boli ale mele, am si cancer la hipofiza. S-a facut acolo o tumoare care creste si apasa pe nervul optic. De-asta nu mai vad acum. Ma doare infricosator. Ma rog, insa, ridicand Crucea lui Hristos cu rabdare.
Vedeti inima mea cum este? S-a marit, nu mai este cum era. Este tot din pricina cancerului de la cap. Si cu cat merg, o sa se inrautateasca. Se va mai mari, o sa-mi fie greu sa vorbesc. Ma doare mult, sufar, dar este foarte frumoasa boala mea. O simt ca iubire a lui Hristos. Ma strapung la inima si multumesc lui Dumnezeu. Este pentru pacatele mele. Sunt pacatos si Dumnezeu Se straduieste sa ma curateasca.
Ma bucur ca o am, ca sa fiu si eu partas la Patimile Lui, din multa mea iubire. Am certarea lui Dumnezeu. Caci "pe cine il iubeste, Domnul il cearta" (Evr. 12, 6). Boala mea este o deosebita bunavointa a lui Dumnezeu, Care ma cheama sa patrund in taina iubirii Lui si prin harul Lui sa ma straduiesc sa-I raspund. Dar eu nu sunt vrednic. O sa-mi spuneti: "Toate astea pe care ti le descopera Dumnezeu nu te fac vrednic?" Acestea ma judeca. Pentru ca ele sunt ale harului lui Dumnezeu. Nu-i nimic al meu. Dumnezeu mi-a dat multe harisme, dar eu nu am raspuns, m-am dovedit nevrednic. Stradania, insa, n-am parasit-o. Poate ca Dumnezeu o sa-mi dea ajutorul Lui, ca sa ma daruiesc iubirii Sale.
Pentru aceasta nu ma rog ca sa ma faca Dumnezeu bine. Ma rog sa ma faca bun. Sunt incredintat ca Dumnezeu stie ca ma rog. Insa ma rog pentru sufletul meu, ca sa-mi ierte pacatele.
Nu ma framanta daca si cat traiesc. Asta am lasat-o in seama iubirii lui Dumnezeu. Se intampla de multe ori ca cineva sa nu vrea sa-si aduca aminte de moarte. Este pentru ca doreste viata. Aceasta este, dintr-un punct de vedere, o dovada a nemuririi sufletului. Insa, "si daca traim, si daca murim, ai Domnului suntem" (Rom. 14, 8). Moartea este puntea care ne va duce la Hristos. Indata ce inchidem ochii, ii vom deschide in vesnicie. Ne vom infatisa inaintea lui Hristos. In cealalta viata vom trai "mai intiparit" harul lui Dumnezeu.

Citat din
Boala ca iubire a lui Hristos
Parintele Porfirie Kavsokalivitul
www.crestinortodox.ro

cristiboss56 02.03.2011 21:34:16

Citat:

În prealabil postat de volga (Post 343862)
Citat din "Calea catre Hristos" , Capitolul 01- "Iubirea lui Dumnezeu fata de om", scrisa de Ellen G. White, membru fondator al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

"Dumnezeu este iubire" este scris pe fiecare boboc de floare ce stă să se deschidă, pe fiecare fir de iarbă ce se ridică. Păsărelele încântătoare care fac să răsune aerul cu trilurile lor înveselitoare, florile atât de delicat colorate care în desăvârșirea lor își răspândesc parfumul, copacii falnici ai pădurii cu bogatul lor frunziș de un verde viu : toate mărturisesc despre grija părintească și iubitoare a Dumnezeului nostru și despre dorința Sa de a face fericiți pe copiii Săi.
Cuvântul lui Dumnezeu descoperă caracterul Său. El însuși a făcut și face cunoscut iubirea și mila Sa infinită.......”

Daca ne declaram crestini ortodocsi, si daca sutem crestini ortodocsi, din respect pentru credinta noastra si din respect pentru cei de alte credinte, trebuie sa spunem sursa textelor pe care le postam. Sa nu gasim oare si din bogatia gandirii Sfintilor parinti din ortodoxie ceva potrivit pentru Iubirea lui Dumnezeu pentru om?
Exista mai multe site-uri ale credinciosilor Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si sunt si mai multe site-uri dedicate lui Ellen G. White. Un „dialog” corect ne obliga sa spunem carei credinte apartinem. Nu trebuie sa ne rusinam si nici nu trebuie sa ne mandrim cu credinta noastra. Si in primul caz si in cel de-al doilea, nu suntem demni de marea Iubire a lui Dumnezeu pentru noi.

CREDINTA DREAPTA , ORTODOXIA , ESTE SINGURA CARE ESTE LUCRATOARE SI MANTUITOARE , in rest avem libertatea de a alege , dupa mintea , dragostea si credinta fiecaruia !

volga 02.03.2011 21:37:29

„Am simtit o mare bucurie la gandul ca-L voi intalni pe Domnul”

"Candva ajunsesem pe patul de moarte. Patisem o infricosatoare hemoragie gastrica datorita cortizonului pe care mi l-au dat la spital, cand am facut operatia la ochiul pe care, in cele din urma, l-am pierdut. Atunci locuiam intr-o colibioara; inca nu zidisem manastirea. Din pricina istovirii, nu stiam cand e noapte si cand este zi. Am ajuns la moarte si, totusi, am trait. Am slabit mult. Mi s-a taiat pofta de mancare. Trei luni de zile am trait cu trei linguri de lapte pe zi. Am fost salvat de-o capra!
Traiam cu gandul plecarii. Am simtit o mare bucurie la gandul ca-L voi intalni pe Domnul. Aveam adanc inlauntrul meu simtamantul prezentei lui Dumnezeu. Si Dumnezeu a voit atunci sa ma intareasca si sa ma mangaie cu ceva preabinecuvantat. (...)
Nu voiam sa ma gandesc la iad, la vami. Nu-mi aminteam de pacatele mele, desi aveam multe. Le-am lasat in urma. Imi aminteam numai de iubirea lui Dumnezeu si ma bucuram. Si ma rugam: "Pentru iubirea Ta, Dumnezeul meu, sa fiu si eu acolo. Insa, daca pentru pacatele mele trebuie sa merg in iad, atunci sa ma aseze iubirea Ta oriunde voieste. Ajunge sa fiu impreuna cu Tine".

Atatia ani am trait in pustie mangaierea lui Hristos. Ziceam intru sine: "Daca merg sus in cer si Dumnezeu imi zice: Prietene, cum ai intrat aici fara haina de nunta? (Matei 22, 12) Ce cauti aici?, o sa-I spun: Tot ce voiesti Tu, Domnul meu, tot ce voieste iubirea Ta, unde vrea iubirea Ta sa ma aseze. Ma predau iubirii Tale. Daca voiesti sa ma asezi in iad, aseaza-ma, destul imi este sa nu pierd iubirea Ta!"
Aveam simtamantul pacatoseniei mele; de aceea rosteam neincetat inlauntrul meu rugaciunea Sfantului Simeon Noul Teolog: "Stiu, Mantuitorule, ca altul ca mine n-a gresit Tie, nici a facut faptele pe care le-am facut eu. Dar si aceasta stiu, ca marimea greselilor mele si multimea pacatelor mele nu covarsesc rabdarea cea multa a Dumnezeului meu, nici iubirea Lui de oameni cea inalta."
In tot acest timp aveam dureri infricosatoare in tot trupul meu. Ceilalti ma vedeau murind. Eu ma predasem iubirii lui Dumnezeu. Nu ma rugam sa ma izbaveasca de dureri. Dorul meu era sa ma miluiasca. Ma sprijinisem de El, asteptam sa lucreze harul Lui. Nu ma temeam de moarte. Mergeam la Hristos. Precum v-am spus, ziceam necontenit rugaciunea Sfantului Simeon Noul Teolog, dar nu din interes, nu ca sa-mi dea sanatate. O simteam cuvant cu cuvant.

Fragmente din "Boala ca iubire a lui Hristos"
Parintele Porfirie Kavsokalivitul
www.crestinortodox.ro

calator prin ploaie 02.03.2011 21:37:34

Citat:

În prealabil postat de volga (Post 343862)

Asculta bine...am pus ghilimele.....deci nu am "copiat" iar daca de data asta nu am indicat sursa e pt am uitat....Iar ca si credinta REPET....desi nu-i treaba ta....sunt ortodoxa....si chiar de mai am capul prin nori uneori...picioarele imi raman pe pamant..bine "infipte"....Asa ca am vazut din "avion" insinuarea ta...rautacioasa....(pardon) de bun crestin..

cristiboss56 02.03.2011 21:40:34

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 343874)
Asculta bine...am pus ghilimele.....deci nu am "copiat" iar daca de data asta nu am indicat sursa e pt am uitat....Iar ca si credinta REPET....desi nu-i treaba ta....sunt ortodoxa....si chiar de mai am capul prin nori uneori...picioarele imi raman pe pamant..bine "infipte"....Asa ca am vazut din "avion" insinuarea ta...rautacioasa....(pardon) de bun crestin..

Ispite , ispite , ispite !:18:Cum se baga necuratul cand e vorba de Iubirea cea Adevarata !:40:

Ana-Maria N 02.03.2011 21:46:07

Au fost doar niste fraze frumoase, gasite pe net, referitoare la dragostea lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Asta nu inseamna ca impartasim aceleasi convingeri cu altii ce apartin altor relegii decat cea ortodoxa. Cred ca este valabil, deasemenea si pentru Calator prin ploaie.

P.S: Si eu am dat citat din Ellen G.White. Mi-a placut doar ce am citit. Daca am suparat pe cineva, sa-mi fie cu iertare.

vultur77 02.03.2011 22:16:08

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 343886)
Au fost doar niste fraze frumoase, gasite pe net, referitoare la dragostea lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Asta nu inseamna ca impartasim aceleasi convingeri cu altii ce apartin altor relegii decat cea ortodoxa. Cred ca este valabil, deasemenea si pentru Calator prin ploaie.

P.S: Si eu am dat citat din Ellen G.White. Mi-a placut doar ce am citit. Daca am suparat pe cineva, sa-mi fie cu iertare.

Oare am citit bine ce ai scris? Iti pierzi timpul cu literatura eretica? Esti bine?

Ana-Maria N 02.03.2011 22:49:18

Nu am citit toata cartea...Doar ce am postat.

P.S: Rog nu aruncati cu oua, doar pentru ca nu am facut o alegere buna in postare!

volga 02.03.2011 22:55:13

Dumnezeu sa ne ierte

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 343874)

1. E prima data cand intru in dialog (sau poate a doua) pe forum. Nu pentru asta scriu cate ceva aici.
Imi pare rau pentru reactia ta. Nu sunt un bun crestin. Nimeni nu e bun crestin. Nu trebuie sa uitam cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur,Daca noi am fi cu adevarat crestini, idolatrii ar fi venit la Hristos" citat de Sfantul Nectarie din Eghina in cartea DESPRE POCAINTA SI SPOVEDANIE. Ne straduim. Unii reusesc sa se apropie de Dumnezeu, altii cauta toata viata calea spre Dumnezeu. Eu sunt un om obisnuit care a avut sansa Botezului ortodox, care a gresit de multe ori, care greseste in continuare, dar isi doreste sa fie iubit de Dumnezeu. Sunt un om care a inceput sa vada marea grija si marea Iubire a lui Dumnezeu. Daca te-am suparat, te rog sa ma ierti. Se apropie postul cel mare inchinat Invierii Domnului si e foarte important sa ne cerem iertare acelora pe care i-am suparat cu voia sau fara voia noastra. Iar eu o fac din tot sufletul. Daca esti crestin ortodoxa, intelegi importanta iertarii. Si ma ierti.
2. Nu mi s-a parut corect ca n-ai specificat sursa citarii (am vazut ghilimelele si oricum nu te-am acuzat de plagiat) si pentru ca citezi dintr-o scriitoare, fondatoare a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, pe un site crestin ortodox. Nu e rau ca ai facut-o, nu e bine ca ai facut-o: nu eu sunt in masura sa hotarasc binele sau raul; e doar o constatare. Eu am fost invatata sa respect OMUL, pentru ca orice om este Creatia lui Dumnezeu, indiferent daca este alb sau negru, crestin inchinator de la dreapta la stanga sau de la stanga spre dreapta, crestin al Bisericii ultimelor zile ale lui Cristos, Adventist de Ziua a Saptea, musulman, budist, Martor al lui Iehova, Lutheran, Reformat, Calvin, credincios al cultului Mozaic. Cred ca tarie ca la un moment dat, Credinta va fi una. Cand se va intampla asta, cum se va intampla, numai Dumnezeu stie. Dar la noi, la crestinii ortodocsi, la Sfanta Liturghie, preotul slujitor se roaga pentru unirea credintei. Si atunci, toti trebuie sa ne rugam pentru asta, pentru ca este voia lui Dumnezeu.
3. Toti oamenii de la inceputul lumii – de la Adam si Eva si pana la ultimul om care se va naste din femeie inainte de a doua venire a Mantuitorului Iisus Hristos- toti sunt creatia lui Dumnezeu. Dumnezeu Creatorul tutror celor vazute si nevazute, n-a facut nimic inutil. Daca Dumnezeu ingaduie multimea de religii si credinte, tot Dumnezeu va judeca Drept, ce i se cuvine fiecaruia. Doar apartenenta la una dintre aceste credinte/religii/confesiuni/ nu ne face automat mai buni sau mai rai.
4. Eu am avut doua matusi care, intr-un moment deosebit de greu al vietii lor, au devenit Adventiste. Cand eram copil (12-14 ani, acum am 63) am mers de cateva ori la biserica lor. N-am simtit ca locul meu e acolo si nu m-am mai dus. Nu m-a obligat nimeni sa ma duc; nu m-a certat nimeni ca nu m-am mai dus. Ma rog lui Dumnezeu, Maicii Domnului si tuturor Sfintilor pentru toti din familia mea (si nu numai), vii sau adormiti (matusile mele s-au dus de mult la Dumnezeu). Si cred in marea Iubire a lui Dumnezeu pentru oameni. Nu fac propaganda pentru nici o alta credinta sau confesiune sau religie. Dar nu sunt in masura sa ridic piatra.

Miha-anca 02.03.2011 22:58:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 343859)
Cateodata , si mai mereu mandria ne orbeste !

Totul e sa constientizam!

volga 02.03.2011 23:00:11

"Ortodoxia este viata"

„Ortodoxia este viata. Daca nu traim ortodoxia, pur si simplu nu suntem ortodocsi, indiferent de ce convingeri formale am avea.”

„Inainte de toate, hrana duhovniceasca crestina, prin insasi natura ei, este ceva viu si hranitor; daca atitudinea noastra fata de ea este doar academica si scolareasca, nu vom reusi sa obtinem folosul care ar trebui. Astfel, daca citim carti ortodoxe sau suntem interesati de ortodoxie numai pentru a fi informati – sau ca sa ne aratam cunostiintele celorlalti, inseamna ca nu i-am inteles scopul; daca invatam poruncile lui Dumnezeu si legea Bisericii Sale doar pentru a fi „corecti” si pentru a judeca „incorectitudinea” celorlalti, inseamna ca nu i-am inteles scopul. Aceste lucruri nu trebuie sa ne influenteze doar ideile, ci trebuie sa ne atinga in mod direct vietile si sa le schimbe. In orice vreme de mare criza a treburilor omenesti – la fel ca si vremurile critice ce ne asteapta in lumea libera – cei cei isi vor pune nadejdea in cunoasterea exterioara, in legi si canoane si in corectitudine, nu vor putea rezista. Cei puternici vor fi atunci cei a caror educatie ortodoxa le-a dat un simt pentru ceea ce este cu adevarat crestinesc, cei a caror ortodoxie se gaseste in inima si este capabila sa atinga alte inimi.”

„Biserica lui Hristos traieste si este libera. In ea ne miscam si vietuim, intru Hristos Cel care este Capul ei. In El avem libertate deplina. In Biserica cunoastem adevarul si adevarul ne va face liberi (Ioan 8:32). Esti in Biserica lui Hristos de fiecare data cand il ridici pe cel cazut in intristare, ori cand faci milostenie celui sarac, si il vizitezi pe cel bolnav. Esti in Biserica lui Hristos cand esti bun si intelegator, cand refuzi sa te manii pe fratele tau, chiar si atunci cand ti-a ranit sentimentele. Esti in Biserica lui Hristos cand te rogi: <<Doamne, iarta-l.>> Cand muncesti cinstit la slujba ta, intorcandu-te obosit seara acasa, dar cu zambetul pe buze; cand rasplatesti raul cu dragostea - esti in Biserica lui Hristos. Nu vezi, asadar, tinere prieten, cat de aproape este Biserica lui Hristos? Tu esti Petru si Dumnezeu si-a cladit Biserica Sa pe tine. Tu esti piatra Bisericii Sale impotriva careia nimic nu poate izbandi... Sa cladim biserici cu credinta noastra, biserici pe care nici o putere omeneasca nu le poate dobori, o biserica a carei temelie este Hristos... Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: <<Cine e el?>> Mai degraba zi: <<Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine>>.”
(Parintele Gheorghe Calciu citat de Parintele Serafim Rose in „Perspectiva ortodoxa asupra lumii” de Parintele Serafim Rose
Aparut in „The Orthodox Word”

Vol. 18, Nr. 4 (105) iulie-august, 1982

Traducerea: Radu Hagiu

volga 03.03.2011 00:52:35

Parintele Serafim Rose

Cred ca e bine sa cititi "Concluzia" conferintei tinute de Parintele Serafim Rose, pe tema: "Perspectiva ortodoxa asupra lumii"
cand citeaza furmoasele indemnuri ale Parintelui Gheorghe Calciu.

Concluzie

Este evident pentru orice crestin ortodox care este constient de ceea ce se intampla in jurul lui astazi, ca lumea se apropie de sfarsit. Semnele vremilor sunt atat de evidente incat s-ar putea spune ca lumea se prabuseste spre sfarsit.
Care sunt unele din aceste semne?
- Anormalitatea lumii. Niciodata asemenea manifestari si comportamente, ciudate si nefiresti, nu au fost acceptate ca un fel de a fi precum in zilele noastre. Uitati-va doar la lumea dimprejur: ce se gaseste in ziare, ce fel de filme ruleaza, ce este la televizor, ce anume gasesc oamenii ca este interesant si distractiv, la ce rad ei; este cu totul ciudat. Si sunt oameni care incurajeaza deliberat acestea, desigur, pentru folosul lor banesc, si fiindca aceasta este moda, caci exista o cerere anormala pentru acest fel de lucruri.
- Razboaiele si zvonurile de razboaie, fiecare tot mai rece si nemilos decat cel dinainte, toate fiind eclipsate de amenintarea razboi nuclear mondial de neconceput, care ar putea fi declansat prin atingerea unui buton.
- Raspandirea dezastrelor naturale: cutremure, si acum vulcani – cel mai recent formandu-se nu departe de aici, langa parcul Yosemite, in California centrala – care deja modifica tiparele climatice ale lumii.
- Centralizarea crescanda a informatiei si a puterii asupra individului, reprezentata in particular de noul si imensul computer din Luxemburg, care are capacitatea de a pastra dosare cu informatii despre orice om in viata; numarul sau de cod este 666 si este supranumit „fiara” de catre cei ce lucreaza la el. Pentru a facilita lucrul cu asemenea computere, guvernul american intentioneaza sa inceapa din 1984 eliberarea catre persoane unor carti de Asigurare Sociala cu un numar (aparent continand numarul de cod 666) imprimat pe mana lor drapta sau pe frunte – exact conditia care va predomina, potrivit Apocalipsei (cap. 13), in timpul domniei antihristului. Desigur, nu inseamna ca prima persoana care va fi imprimata cu 666 este antihristul, sau slujitorul antihristului, dar o data ce te vei obisnui cu aceasta, cine va putea rezista? Mai intai te vor antrena si apoi te vor face sa ii te inchini lui.
- Iarasi, cresterea numarului hristosilor falsi si al falsilor antihristi. Cel mai recent candidat doar in aceasta vara a cheltuit probabil milioane de dolari facand publicitate aparitiei sale iminente pe televizoarele intregii lumi, promitand sa prezinte in acel moment un „mesaj telepatic” tuturor locuitorilor lumii. In afara oricaror puteri oculte care ar putea fi implicate in asemenea evenimente, deja cunoastem destul de bine posibilitatile de prezentare a mesajelor subliminale prin radio si mai ales prin televiziune, precum si faptul ca aceasta poate fi facuta de oricine ce poseda tehnologia de penetrare a semnalele normale de radio si televiziune, fara sa conteze cate legi ar putea fi impotriva.
- Primirea cu adevarat ciudata facuta noului film de care toata lumea in America vorbeste si il priveste: „E.T.”, care a facut ca efectiv milioane de oameni aparent normali sa isi exprime afectiunea si dragostea pentru erou, un „salvator” din spatiul extraterestru care este in mod evident un demon – o pregatire vadita pentru venerarea Antihristului ce va veni. (Si, incidental, recenzorul cinematografic al ziarului oficial al Arhidiocezei Grecesti din America, un preot ortodox, a recomandat din toata inima acest film ortodocsilor, spunand ca este un film minunat, care ne poate invata despre dragoste, si ca toata lumea ar trebui sa il vada. Este un contrast vadit intre oamenii care incearca sa fie constienti de ceea ce se intampla, si cei care se lasa purtati de dispozitia vremilor.)
As putea continua cu detalii ca acestea, dar scopul meu nu este de a va infricosa, ci de a va face constienti de ceea ce se intampla in jurul nostru. E mult mai tarziu decat ne inchipuim; Apocalipsa este acum. Si cat de tragic este sa vezi crestini, si mai inainte de toate tineri ortodocsi, cu aceasta tragedie incalculabila atarnandu-le deasupra capetelor, care cred ca pot continua ceea ce numesc ei o “viata normala” in aceste vremuri groaznice, luand parte pe de-a intregul la capriciile acestei generatii prostesti, adoratoare de sine, complet nestiutori ca “paradisul nebunilor” in care traim este pe punctul de se prabusi, cu desavarsire nepregatiti pentru vremurile deznadajduite care ne stau inainte. Nici macar nu mai este vorba de a fi un crestin ortodox “bun” sau “slab”, acum problema este: va dainui pana la sfarsit Credinta noastra? Cu multi, nu va dainui; Antihristul ce va veni va fi prea atragator, prea mult in duhul lucrurilor lumesti, incat majoritatea oamenilor nici macar nu isi vor da seama ca si-au pierdut crestinatatea inchinandu-i-se lui.
Totusi chemarea lui Hristos ni se face auzita; sa incepem a-i urma. Cea mai limpede exprimare in ziua de astazi a acestei chemari vine din lumea ateista inrobita, unde exista suferinta reala pentru Hristos si o seriozitate a vietii pe care noi o pierdem cu repeziciune sau am deja pierdut-o. Un preot ortodox din Romania, Par. Gheorghe Calciu, (sublinierea imi apartine-Volga) se gaseste acum aproape de moarte intr-o inchisoare comunista pentru indrazneala de a-i provoca pe tinerii seminaristi si studenti sa-si lase deoparte supunerea orbeasca fata de duhul vremilor si sa se apropie nevointelor pentru Hristos. Dupa ce vorbeste de goliciunea ateismului, el le zice tinerilor de astazi:
“Va chem catre o lupta mult mai inalta, catre renuntarea deplina, catre un act de curaj ce sfideaza ratiunea. Va chem catre Dumnezeu. Catre Cel ce transcende lumea pentru ca voi sa puteti cunoaste un rai nesfarsit de bucurie duhovniceasca, raiul dupa care bajbaiti acum in iadul propriu, si pe care il cautati chiar si intr-o stare de revolta neintentionata… Iisus v-a iubit dintotdeauna, dar acum aveti optiunea sa raspundeti invitatiei Sale. Drept raspuns, sunteti hotarati sa mergeti si sa purtati rodul ce va dainui. Sa fiti propovaduitori ai lui Hristos in lumea in care traiti. Sa va iubiti aproapele ca pe voi insiva si sa ii faceti pe toti oamenii prietenii vostri. Sa declarati prin fiecare fapta dragostea aceasta fara de asemanare si netarmurita care l-a ridicat pe om de la starea de rob la cea de prieten al lui Dumnezeu. Sa fiti prooroci ai acestei iubiri eliberatoare, care va va izbavi de toate constrangerile, redandu-va integritatea pe masura ce va jertfiti lui Dumnezeu.” (Parintele Gheorghe Calciu)

Par. Gheorghe, vorbind tinerilor care au putina inspiratie sa slujeasca Bisericii lui Hristos deoarece au acceptat parerea lumeasca (obisnuita si printre noi, in lumea libera) ca Biserica este numai o grupare de cladiri sau o organizatie lumeasca, ii cheama la o constienta mai profunda a Bisericii lui Hristos si a faptului ca “apartenenta formala” la ea este insuficienta pentru a ne mantui.

„Biserica lui Hristos traieste si este libera. In ea ne miscam si vietuim, intru Hristos Cel care este Capul ei. In El avem libertate deplina. In Biserica cunoastem adevarul si adevarul ne va face liberi (Ioan 8:32). Esti in Biserica lui Hristos de fiecare data cand il ridici pe cel cazut in intristare, ori cand faci milostenie celui sarac, si il vizitezi pe cel bolnav. Esti in Biserica lui Hristos cand esti bun si intelegator, cand refuzi sa te manii pe fratele tau, chiar si atunci cand ti-a ranit sentimentele. Esti in Biserica lui Hristos cand te rogi: <<Doamne, iarta-l.>> Cand muncesti cinstit la slujba ta, intorcandu-te obosit seara acasa, dar cu zambetul pe buze; cand rasplatesti raul cu dragostea - esti in Biserica lui Hristos. Nu vezi, asadar, tinere prieten, cat de aproape este Biserica lui Hristos? Tu esti Petru si Dumnezeu si-a cladit Biserica Sa pe tine. Tu esti piatra Bisericii Sale impotriva careia nimic nu poate izbandi... Sa cladim biserici cu credinta noastra, biserici pe care nici o putere omeneasca nu le poate dobori, o biserica a carei temelie este Hristos... Simte-l pe fratele tau langa tine. Nu intreba niciodata: <<Cine e el?>> Mai degraba zi: <<Nu e un strain; este fratele meu. Este Biserica lui Hristos la fel ca si mine>>.” (Parintele Gheorghe Calciu)

Cu o astfel de chemare in inimi, sa incepem a apartine cu adevarat Bisericii lui Hristos, Biserica Ortodoxa. Apartenenta exterioara nu este suficienta; ceva trebuie sa se miste in noi ca sa ne faca deosebiti de lumea dimprejur, chiar daca aceasta lume isi zice „crestina” si chiar „ortodoxa”. Sa pastram si sa intretinem acele calitati ale adevaratei perspective ortodoxe asupra lumii pe care le-am mentionat mai devreme: o atitudine vie, normala, iubitoare si iertatoare, nu centrata asupra sinelui, pastrandu-ne inocenta si caracterul nelumesc, chiar cu o constienta deplina si smerita a pacatosiei proprii si a puterii ispitelor lumesti din jurul nostru. Daca traim cu adevarat aceasta perspectiva ortodoxa asupra lumii, credinta noastra va supravietui socurilor care ne asteapta si va fi o sursa de inspiratie si mantuire, pentru cei ce inca il vor mai cauta pe Hristos, printre ruinele omenirii, care au inceput deja sa apara din ziua de astazi.

Aparut in „The Orthodox Word”
Vol. 18, Nr. 4 (105) iulie-august, 1982
Traducerea: Radu Hagiu

calator prin ploaie 03.03.2011 08:39:17

pt Volga

Normal ca te iert...dar chiar nu o facusem cu intentie...indiferent de ce insinueaza unii/altii...:53:

calator prin ploaie 03.03.2011 08:41:27

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 343872)
CREDINTA DREAPTA , ORTODOXIA , ESTE SINGURA CARE ESTE LUCRATOARE SI MANTUITOARE , in rest avem libertatea de a alege , dupa mintea , dragostea si credinta fiecaruia !

Draga Cristi bossule, apoi eu am scris ceva frumos , ce mi-a placut....Si nu are nici o legatura cu adventistii care ma lasa rece ! Si nu tot "sugera" subtil ori mai putin ca as fi o ispita....Dumnezeu e cel care imi stie exact sufletul, nu omul....Doamne ajuta!

Ana-Maria N 03.03.2011 09:53:07

Acatist de multumire - Slava lui Dumnezeu pentru toate

http://www.trilulilu.ro/scufy5439/5ff1e5ae8b0318

cocorel 03.03.2011 12:58:50

thread: pocainta: Dumnezeu este iubire

Citat:

În prealabil postat de vultur77 (Post 343901)
Oare am citit bine ce ai scris? Iti pierzi timpul cu literatura eretica? Esti bine?

Bine ti-ai ales numele.Stiu ca eu ar trebui sa dispar de langa tine.
Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 343912)
Nu am citit toata cartea...Doar ce am postat.

P.S: Rog nu aruncati cu oua, doar pentru ca nu am facut o alegere buna in postare!

Stai linistita n-au fost decat doua oua.Si alea de vultur.

Ana-Maria N 03.03.2011 13:14:55

Cuvinte ale Maicii Siluana. Raspuns la intreb.:Oare Dumnezeu mă iubește și pe mie?

Intrebare:
Oare Dumnezeu mă iubește și pe mine? Pentru că nu are nici un motiv să mă iubească, decât că sunt creația Lui. De ce suferă Dumnezeu pentru căderile oamenilor? Tare mult mă frământă aceste întrebări și nu are cine să mă lămurească. Slava lui Dumnezeu că existați!
Liliana

Raspuns-Maica Siluana:
Citind și recitind scurtul tău mesaj, Liliana, a năvălit în mine o durere pe care mă străduiesc să o descifrez. Mă doare afirmația ta că Dumnezeu "nu are nici un motiv sa te iubească"! Oare ce mă doare în ea?
În primul rând, cred că mă doare faptul că Dumnezeu e atât de necunoscut pentru noi. Nu-L cunoaștem, chiar dacă suntem credincioși. Nu-L cunoaștem așa cum ne spune El că este, ci așa cum ni-l prezintă alții. Numai oamenii din jurul nostru ne învață că trebuie să merităm iubirea, că trebuie sa facem eforturi ca s-o meritam. Nu? Să fim cuminți, să luam note mari, să facem așa și așa... Astfel noi Îl privim pe Dumnezeu prin ochelarii pe care ni i-au pus cei care ne vorbesc despre iubire și despre Dumnezeu. Și cred că nu avem de ales, o vreme. Dar numai o vreme. Pentru că vine ceasul în care suntem chemați să ne asumăm o relație directă și vie cu Dumnezeu. Să-L privim așa cum ne spune El că este, să-L cunoaștem trăind Poruncile Lui și spunându-I în rugăciune toate ale noastre. Atunci vom înțelege altfel cuvântul Apostolului Iubirii că "Dumnezeu este Iubire"! Atunci vom înțelege și vom simți că El iubește pentru că este Iubire, nu pentru că cineva merită sau nu, ca noi!
DA, Dumnezeu ne vede dincolo de aparențe, ne vede în întregul nostru, ne vede și cum nu suntem încă! Să citești Sfintele Evanghelii și să vezi, de exemplu, cum îl iubește Domnul pe Sfântul Petru care, deși Îl iubește mult, mult pe Domnul, face lucruri care Îl întristează pe Domnul. Dar Domnul îl iubește și-l mustră din iubire. Mustrarea era pentru trezire, pentru conștientizare, pentru devenire, nu pentru a-l umili sau pedepsi, cum facem noi!
Este în om, copil drag, ceva ce este întotdeauna demn de iubire. E o scânteie pe care nici o întinăciune nu o poate întina. Când cineva ne privește cu iubire, adică fără judecată, vede acel ceva. Când ochiul omului este rănit, bolnav de invidie (încă de la Abel și Cain), de frică, de neîncredere, de ambiție, de pofte păcătoase, și alte patimi, el nu mai vede acel ceva, ci propria sa urâțenie proiectată pe celălalt. Când ochiul devine curat, ca la sfinți, orice ar face cineva, e iubit. Iubirea sfântului e ca iubirea lui Dumnezeu, pentru toți la fel. Numai că aceeași iubire e trăită cu bucurie și drag pentru cei care aleg să facă binele și cu durere, milă și rugăciune pentru cel care face rău, făcându-și astfel sieși rău.
Ce e și mai dureros este că am învățat să ne privim și pe noi înșine cu ochii celor care ne-au rănit. Dacă ne-au spus părinții sau învățătorii că suntem proști, că nu suntem buni de nimic, sau au râs copiii de noi că suntem nu știu cum, noi ne însușim acel punct de vedere și ne privim astfel, deși știm că nu suntem chiar așa sau numai așa. Și, în felul acesta, în loc să luptăm să schimbăm în bine ce nu e bine la noi, rămânem cufundați în părerea proastă și deznădejde... Așa nu mai învățăm dragostea dumnezeiască, ci numai pe cea pentru merite, pentru "note" !
Poate că și tu ai experiențe cum putem iubi pe cineva pentru ce va fi, deși nu este încă. De exemplul, semeni o floare care îți este dragă, o aștepți cu nerăbdare să răsară și, când apar primele frunzulițe, te bucuri, și o iubești. Nu? De ce? Petru că tu știi cum va fi ea, știi ce va deveni, și știi că fără aceste smerite frunzulițe, minunea de floare nu va fi! Și dacă cineva rupe sau rănește frunzulițele, te întristezi, nu? Cam așa suferă și Dumnezeu pentru căderile noastre. Când eu fac ceva rău, pe mine mă rănesc, rănesc acele frunzulițe care, crescând, ar sfârși în înflorirea acelui ceva din mine care e chiar minunea ce sunt chemată să devin.
Dar mai multe despre toate acestea vei descoperi, copil drag, vorbind direct cu Domnul. Citește Sfânta Scriptură, fii atentă la dragostea lui Dumnezeu pentru om și, când ceva de acolo te atinge, simți că-ți vorbește ție anume, roagă-te, vorbește cu Domnul sau taci și ascultă acea mișcare de uimire si de bucurie a sufletului tău! Atunci și acolo vei simți și înțelege iubirea lui Dumnezeu și nu vei mai simți nevoia să întrebi "de ce?". Această întrebare e a rațiunii egoului care ne strică înțelegerile duhovnicești prin argumente și contraargumente. Rugăciunea te va învăța cum să ieși din aceste curse ale vrăjmașului. Apoi, să ai părinte duhovnic, să te spovedești și să te împărtășești cu dor și cu drag, cât mai des, cu Domnul și vei învăța și mai multe și mai profund!
Cu drag mult în Domnul,
M. Siluana

http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/290

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:28:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.