![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
dar acum tastez de pe telefon si pot aparea unele greseli. ce ti s-a parut aiurea? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca vorbim de credina, nu cred ca mai conteaza prea mul ce a fost intai: oul sau gaina. Incearca sa verifici daca Dumnezeu iti raspunde rugaciunii (dar nu punand CD-ul gata inregistrat, ci sa simti tu ca vorbesti cu El), iar daca nu te ia in seama, inseamna ca... ori nu te-ai conectat, ori esti cu totul orbit de mandrie!... |
Citat:
|
Citat:
trece drept un expert. am incercat de mii de ori, sincer. ps: raspunsul este: oul ;) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
doar ca, demonstratiile ei demonteaza vechi "dovezi". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
am zis oul! nu oul de gaina ;) oul de dinozaur a aparut cu sute de milioane de ani inaintea gainii ;) cum spuneai , e chestie de logica :) |
Citat:
|
Citat:
ea a zis ca gaina a fost prima ;) inaintea dinozaurilor?! |
Citat:
|
Citat:
pestele ;) |
Citat:
|
Citat:
nu am capacitati paranormale :) |
Citat:
Iar căutarea lui Dumnezeu nu se face în mod filozofic ci prin bunăvoință, adică prin dorința de a te pune în slujba Lui, de a-ți dedica viața Lui. Numai unui astfel de om i se descoperă Dumnezeu. Deci atât timp cât nu renunți la voința ta, degeaba speri să ajungi la cunoașterea adevărului. |
Citat:
În căutarea adevărului în teorie trebuie să păstrăm un echilibru, să nu cădem în extreme, nici în fanatism religios nici în fanatism pentru știință sau altceva. Dar nici fanatism în necredință. Fanatismul ideologic de orice fel reprezintă o auto-mințire. Dar precizez: dacă în domeniul teoriei trebuie să fim moderați, în domeniul practicii trebuie să fim extremiști. Nu se poate să ne apropiem de adevăr fără o sacrificare totală a vieții noastre. Cei ce-și iubesc viața nu vor ajunge la profunzimea sensurilor existenței fiindcă egoismul lor animalic îi va abate mereu spre lucrurile imediate. Adevărul și sacrificiul sunt inseparabile. |
Citat:
|
Citat:
"trebuie sa crezi in pofida oricarei evidente". asta nu este cale de urmat. |
Citat:
nu am cerut indoctrinare, am cerut motive de a crede. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu. Dar nu e vorba de ură, de aversiune ci de sacrificiu. Numai dacă sacrificăm tot ni se va revela Adevărul. Calea gnostică e nedespărțită de sacrificiu. Iar sacrificiul e permanent, până la mormânt. Nu ni se cere o viață etică, așa cum cred chiar și credincioșii îmbunătățiți, ci sacrificiul total. De aceea doar Sfinții se mântuiesc, fiindcă numai ei și-au sacrificat viața în întregime. Nu prin mutilări, flagelări sau alte manifestări patologice (cum se întâmplă pe la 'sfinții' catolici) ci prin permanenta tăiere a voii proprii și căutarea voii lui Dumnezeu. |
Citat:
Eu cred ca e o mica mare diferenta!... |
Citat:
|
Citat:
E probabil sa fie asta explicatia mai completa. Deci e cale lunga pentru cine vrea sa fie ucenicul lui Isus :) Citat:
|
Citat:
Acestea e aspectul gnoseologic (de dobândire a cunoașterii). Dar mai e și aspectul moral-practic: cine nu renunță la viața sa (prin tăierea voii) Îl obligă pe Dumnezeu să fie sluga lui, să se conformeze poftelor lui egoiste. Un astfel de om va fi urât de Dumnezeu și exclus de la mântuire. |
Citat:
m-am rugat de fiecare data cand aparea un motiv de indoiala. ca cel prezentat anterior. am tot vorbit de ele, nu are rost sa le enumar. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
PS Intamplarea nu exista. |
Citat:
|
Citat:
Prin asta, așa cum spui și tu, nu neg activitățile lumești ci implicarea atenției voluntare în ele. Putem trăi în două planuri în același timp, și în cel lumesc și în cel divin, dar ca să primim cunoașterea divină trebuie ca puterile noastre sufletești să fie întoarse spre Dumnezeu. Asta presupune renunțarea la lucrurile care ne distrag de la această adunare/întoarcere spre Dumnezeu. Dumnezeu este sursa oricărei cunoașteri, lumești sau duhovnicești, sursa oricărui bine, așa cum spune Scriptura: Toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:51:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.