![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Nutucutu
"Si noi, crestinii de astazi, ne ghidam dupa legile lui Moise, dupa psalmi, dupa toata Biblia, pentru ca toata inseamna cuvintul Lui Dumnezeu.
Cei care au initiat sectele s-au ghidat, dupa cum spune sfintul Apostol Pavel, dupa bani (zeciuiala nu apare nicaieri in Noul Testament). " Sau una sau alta ... Va ghidati dupa toata biblia sau dupa toata dar, mai putin cu acele versete care nu va plac??? "Cine invata mereu si niciodata nu ajung la cunoasterea adevarului (nu a fost pina acum nici un subiect pe acest forum, la care sa fi participat sectanti/neoprotestanti si ei sa fi reusit sa nu se contrazica in citate)? Raspuns: sectantii/neorotestantii." - as adauga, tinand cont de cele de mai sus ... ca nu numai ei ... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai simtit aceasta ura la modul practic? Ti-a facut vreun rau, un neo-protestant? Te-a barfit? Te-a furat /inselat? etc. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si, totusi primii (iudeii) au gresit. Desi, erau pe buna dreptate alesii lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Domnul a randuit ca eu sa locuiesc cu o adventista.Eu cred ca ei sunt bine intentionati,vor sa respecte Legea(mai ales pe cea veche,dar nici din ea tot.....probabil cam ce i.a convenit Elenei White).Mi.a daruit colega de camera carti adventiste,pe care nu le.am citit pt ca abia imi fac timp sa citesc din Sfintii Parinti.Din ce am rasfoit am vazut ca intr.adevar pun mult accent pe alimentatia sanatoasa....poate prea mult....dar nu am avut sentimentele si starile pe care le.am avut cand am citit Sf Teofan Zavoratul sau Siluan Athonitul....pur si simplu te cufunzi ca intr.o rugaciune.Astfel am ajuns la concluzia ca ortodoxia e o religie deplina si in alta parte nu m.as adapta pt ca nu as simti ca respect ceea ce Iisus Hristos ne.a invatat.(chiar daca a incercat sa ma convinga inclusiv la faza cu manacatul carnii de porc).
1.Nu sunt de acord cu atitudinea lor vis a vis de ziua sambetei.Ei nici nu incalzesc mancare sambata.Daca te duci la ei,iti taie o rosie ,iti dau un colt de paine si o cana de lapte rece.Nu o spun cu inima rea,dar fratilor.... daca ar veni cineva la mine intr.o duminica.....pai pun ciorba pe aragaz,bag sarmalutele la cuptor si fac repede un pui de mamaliga si pun omul la masa.Si nu cred ca Hristos s.ar supara pe mine ca am primit cu dragoste pe drumetz.Iisus a spus ca vrea mila nu jertfa. 2.De ce se lauda ca ei dau zeciuiala?De unde stiu ei ca noi nu dam milostenie sub multe alte forme...in plus daca mai si spui in gura mare ai pierdut toata osteneala.3 Ei nu vor copii cati le da Domnul pt ca e pacat spun ei sa faci muuuulti si sa nu ai cu ce sa ii cresti,asa ca folosesc prezervativ(ceea ce legea veche nu permite pt ca arunca samanta).Dar de ce ne ingrijim ce vom manca daca Domnul ne.a promis ca are El grija... Sunt sigura ca si eu gresesc pt ca nu respect toate poruncile si de aceea de 4 ani de cand convietuim incerc sa tolerez si sa nu judec ,pt ca la randul meu sa nu fiu judecata PS Sa vedeti ce deranj creez cand dau cu tamaie.Cand ard mancarea nu e nici o pb,dar cand dau cu tamaie.....fratilor,toate geamurile deschise...hi hi |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Sunt care nici pui nu mananca(pt infranare) ,cel mult peste,dar nu se lauda cu asta |
Citat:
Cui a adresat Luca Evanghelia si cartea Faptelor?etc... Fiecare carte a NT a fost scrisa cu UN SCOP si cu UN MOTIV, si adresata cuiva... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
PS. ura NP o simt in fiecare zi, cleveteala, barfa, cuvinte jignitoare... pe un forum NP am fost facut ca la usa cortului de fetzele "pocaite"... si...stim un caz cu o adventista care era studenta la Cluj si se prostitua pt bani, si impreuna cu prietenul ei si-a transat victima...poate ne spune trice. mai multe, ca-i sora de-a lui de credinta...si sa ma repet, o sora adventista a vrut sa-si de-a in judecata fratele pt ca a renovat casa parinteasca, si ca asa i-a spus proorocul...si etc.... |
Citat:
|
Citat:
Sa inteleg ca vrei sa ingradesti Sfanta Scriptura, ca si cum ar fi valabila doar pentru cineva? |
Citat:
Am citit si eu putin desprea ea....cica saraca avea pb psihice.A fost casatorita cu un baptist si manca la greu carne de porc.A prezis ca va veni Iisus undeva candva si lucrul acesta nu s.a intamplat,dar tot au ramas adepti. Eu le doresc mantuirea,iertarea pacatelor cu toate ca tot ei zic ca doar 100.000 de mii de oameni se vor mantui.Deci unde ar mai fi libertatea lor? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Cei care au initiat sectele s-au ghidat, dupa cum spune sfintul Apostol Pavel, dupa bani (zeciuiala nu apare nicaieri in Noul Testament). " Din prima afirmatie inteleg ca recunoasteti valabilitatea intregii biblii. Din a doua, ca nu recunoasteti zeciuiala, pentru ca nu face parte din NT ... Pai, sau recunoasteti toata biblia, sau numai o parte din ea ... De aceea am spus sau una sau alta ... nu pot fi amandoua adevarate ... |
Citat:
|
Citat:
Trebuie oricum intrebat pastorul |
Citat:
Ai spus mai sus ca Pavel a fost probat cu Scriptura si ca lauda pe acei ce faceau acest lucru... Ai dat un exemplu care se practica atunci, ca doar Pavel nu a activat la 5 sau 10 secole de la aparitia crestinismului... Daca pastorul nu te-a indoctrinat bine, iti spun ca la acea vreme era nevoie de a proba cu Scriptura un adevar sau altul pt ca ereziile pandeau pe la tot coltul si multi proaspeti-crestini cadeau prada eresurilor. Ori te intreb, cu ce editie a Scripturii il probau pe Pavel? erau tipografii ca Biblia sa se tipareasca si sa o aiba fiecare crestin in casa? De atunci si pana azi, crestinii cand intampinau o problema din cauza eresurilor se adunau in Sinoade pt a discuta problema. Nu o discuta fiecare de capul lui (vezi ce au facut Apostolii in cap. 15 din Fapte), ...dezbaterea problemelor fara Duhul lui D-zeu se vede: Ce a facut EGWhite - un cult, adventist; Carol Parham - penticostali; etc...fiecare secta are ca punct de plecare interpretarea de unul singur a Bibliei... Dragul meu, nu poti desparti Biblia de Biserica si Biserica de istorie... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
...si, la noi in Biserica SMERENIA este virtute, nu ca la NP unde MANDRIA este virtutea de baza si cea care mantuieste.... PS ai aflat de parintele care are acasa un orfelinat de copii luati de pe strada? sau....nu mai conteaza astea, ci doar cartile pe care le dati pe vreme de saracie? daca le-ati da si o cafea, ca cititul merge bine cu ea?//hahaha...eu n-am emoticon ca sa iti arat cum rad.... Citat:
Si ce daca baiatul a fost teolog ortodox? ce Iuda Iscarioteanul nu a fost Apostol al lui Iisus Hristos? Baiatul mai are sanse de mantuire, Iuda NU.... |
Citat:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ellen_White |
Citat:
Intr.o zi facusem supa de pui cu galuste.Si am vrut sa o servesc pe colega mea adventista.Iar raspunsul ei a fost asa pe un ton smerit si mieros:Eu de mai bine de un an nu mai mananc carne,dar multumesc.Ce sa va zic?Pt ca nu a tinut asta intim pt ea a izbit.o vrajmasul ca la cateva zile am vazut.o cum manca din salam din piept de pui. Altadata mirosea a mancare si m.a intrebat ce am gatit.Si i.am spus:Ciorba, dar e cu carne de pui.La care ea......pot sa imi pun si eu? Asa si cu tinerii aceia....orice padure are uscaciuni.Cadem, dar important este sa nu deznadajduim |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:55:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.