![]() |
in viata mea de crestin am avut ocazia sa vad multe cazuri cu "demonizati".
nu vorbesc de clipurile prezentate la tv sau pe net. imi aduc aminte cum fiind in drum spre Frasinei, m-am oprit putin la Muereasca. era Maslu. cateva femei se rostogoleau si urlau. sincer va spun, chiar si la vremea aceea a trebuit sa duc munca de convingere, cu mine insumi, ca sa cred ca ce vedeam era real. mi se parea atat de teatral si de uman ... dar cea mai tare aventura de gen am trait-o la biserica unde mergeam. preotul foarte evlavios si traitor. la un moment dat apare langa mine un tanar, despre care mi s-a spus ca este indracit. in general era linistit. dar tocmai in momentele importante, cand te rugai mai cu foc, incepea... tremura, gemea, scotea sunete neinteligibile, cu o voce groasa, ireala. nu pot spune in cuvinte ce simteam atunci, eu si cei de langa mine. sa fii la strana, sa citesti sau sa canti si sa-l auzi pe ala in spatele tau... chiar imi aduc aminte, la o liturghie, nu mai stiu in ce moment, a strigat "sunt rusinat! sunt rusinat!" erau momente cumplite. chiar si in casa, mi se parea ca trosneste mobila, ca vad umbre, uhhhh! a fost o experienta teribila. a durat cam o luna, duminica de duminica. a fost dus chiar si la Sihastria, de cativa crestini. pe urma a disparut brusc, asa cum a venit. ulterior am aflat ca tipul era student la teatru si ca TOTUL facea parte dintr-un proiect initiat de el in cadrul facultatii ... |
haha tare faza... personal eu nu contest ca exista indraciti, draci sau poltergeist dar nu le acorda importanta nici lor nici acestor fenomene.. astea sunt umbre,nimic..
|
Probabil că or exista diferențe între bolnavii psihici și demonizați, poate că ar putea fi deosebiți, dar cum n-am văzut nici bolnav, nici posedat, nu pot să spun în ce ar consta diferențele.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pe niste atei cand ii prindem cu dracu-n ei ? |
Citat:
|
Citat:
vazut de un crestin practicant, pare un caz de indracire initial, dar la sfarsit iti dai seama ca este vorba de un caz de schizofrenie. filmul prezinta cazul real al unui matematiciant de geniu, distins cu premiul Nobel. |
Citat:
|
Citat:
dar restul? au ramas cu impresia si vor povesti copiilor ca au fost martorii unui caz autentic de indracire. |
Un nebun nu HULESTE si NU FUGE de cele sfinte! NU reactioneaza negativ la Rugaciuni, Sf.Euharistie, la Sf.Cruce, Aghiasma, Moliftele Sf.Vasile cel Mare! Un nebun are cele ale nebuniei, iar daca asculti, un nebun nu vorbeste din 'cele inalte'! Nebunul are viuziunile lui din nebunia proprie, dar indracitul desi cu mintea ocupata de demon, spune numai ce vade! El tot ce face e inconstient! De aceea un indracit de moare este MUCENIC! Incat sunt si canoane care spun ca daca nu ai Sf,Moaste de Mucenic sa pui in Sf.Masa, sa iei de la un indracit...
Indracirea e BOALA SUFLETEASCA nu e MINTALA! Nu tine de psihic, ci de spiritual! Cauzele demonizarii sunt PACATELE si GRELELE PACATE NESOPVEDITE, sau mai rar, dar se intampla, din vraji! Am cunoscut o indracita care spunea ca 28 de ani se chinuie din cauza unor (redau cuv dansei): 'am facut pacate grele cu sotul meu!'... si se chiunuie si acum.. are momente de lucuditate, si plange! Un nebun isi face cruce usor, chiar daca ajutat, nu intampini obstacol in a-i misca mana! Dar indracitului simti cum ti se impotriveste... simti cum cauta sa te sfasie... Un nebun nu are sclipirea din ochi a demonizatului! Si un om duhovnivesc simte asta, numai uitandu-se in ochii lui... Duhul Sfant din el ii face cunoscuta prezenta demonica a acelui posedat! Nu exista remediu medical, ci numai MILA LUI DUMNEZEU! |
Citat:
Citat:
|
O muiere de călugăriță? Ce exprimare e asta frate? Muierea aia de călugăriță te întrece pe tine în râvnă, credință, răbdare, metanii și ore de stat în genunchi pe zi. I-auzi la el... muiere.
Așa vorbește creștinul despre o soră monahie ? |
Citat:
Dracul se munceste cu cel indaratnic cu el, care i se impotriveste. Cu ateul ce sa faca? ca doar l-a castigat fara prea multa truda. Astia, ateii, sunt cei mai placuti de drac ca nu munceste cu ei. de aceea ateilor li se deschid usi usor, inainteaza in cariera sau duc o viata mai buna fara multe cazne. Ca doar atat trebuie sa faca dracul pentru el si gata. Ce zice ateul, uite de cand sunt ateu imi merge bine, sunt linistit, o duc bine, sunt sanatos, pana intr-o zi cand buf, moartea vine si dracul vine si el sa isi ia ce al lui: sufletul ateului. Viata lina si usoara, viata desarta, moarte vesnica. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
nu ma lua de serios.. am fost putin sarcastic cu toata violenta asta.. ideea este ca nu ar trebui sa ne fie frica de astfel de lucruri..
|
Citat:
"Stați împotriva diavolului și el va fugi de la voi. (Iacov 4,7)" "oricine e născut din Dumnezeu nu păcătuiește; ci cel ce s-a născut din Dumnezeu se păzește pe sine, și cel rău nu se atinge de el. " 1 Ioan 5,18 "Nasterea din Dumnezeu" este Taina Sfantului Botez. Daca este stricata prin pacate, pecetea Sfantului Botez este refacuta prin Taina Sfintei Spovedanii. Desavarsirea si indumnezeirea se dobandesc prin Taina Sfintei Euharistii. Domnul Iisus Hristos spune: "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena."Matei 10,28. in acest context teama este un indemn la resposabilitate, sa privim cu seriozitate lupta aceasta duhovniceasca in care cel rau sta meru impotriva celor ce vor sa traiasca in Dumnezeu in vesnicie. Parintele Argatu povesteste cum era nevoit sa tina post negru multe zile la rand pentru a avea putere duhovniceasca in rugaciune in lupta cu cel rau. Dumnezeu il indruma si il ajuta pe parinte. "ucenicii Lui L-au întrebat, de o parte: Pentru ce noi n-am putut să-l izgonim? 29. El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieși, decât numai cu rugăciune și cu post. " Marcu 9,28-29 Nu e de joaca... si nici de gluma. Totul trebuie facut dupa randuiala Bisericii, alfel cel rau biruie... "duhul cel rău le-a zis: Pe Iisus Îl cunosc și îl știu și pe Pavel, dar voi cine sunteți? 16. Și sărind asupra lor omul în care era duhul cel rău și biruindu-i, s-a întărâtat asupra lor, încât ei au fugit goi și răniți din casa aceea. " Fapte cap 19 Doamne ajuta. |
ce poate sa-mi faca mie o suflare de vant.. de vanturi sa ne speriem noi.. pentru cei care se invart zilnic si la orice ora in zona asta a religiei si a gnosticismului e "periculos".. pentru ca doar asta au in cap si le acapareaza mintea.. trebuie sa ne desprindem de astfel de lucruri si sa nu le dam insemnatate sau importanta si vor disparea.. in fond toata lucrarea diavolului e o facatura.. o iluzie.. o minciuna..
|
Citat:
la unele slujbe de exorcizare, cand duhul omului recapata controlul asupra mintii si deci si asupra trupului, multi dintre cei posedati se rugau de preot si de cei din jur sa fie ajutati sa scape de demonii ce ii posedau. alternau momentele in care demonii erau stapani pe mintea omului si pe trupul acestuia si vorbeau prin gura omului (nu doar in limbi cunoscute. spuneau pacatele celor din jur chiar si pacatele preotului ca sa faca Biserica sa se revolta asupra lui, blasfemiau pe Dumnezeu si pe Sfinti si pe Ingeri), cu momentele in care duhul (sufletul omului) recapata controlul asupra trupului. e cumplit... Citeste carti de Parintele Ilarion Argatu. Vezi filme cu parintele. sunt mult mai multe detalii decat cele prezetate mai sus. Parintele Argatu povestea cum il bateau fizic demonii. In unele cazuri demonii ce poseda omul lasa si urme fizice pe trupurile acestora cand ii chinuie si ii bat. Intai de toate asculta de parintele tau duhovnic care raspunde de tine in fata lui Dumnezeu. Doamne Iisuse Hristose te rugam pazeste-ne de toti vrasmasii vazuti si nevazuti. |
Citat:
|
Citat:
:43::43::43::43: oameni buni, nu va jucati cu afirmatii de astea! nu-i destul ca unii nu pricep ce sunt alea moaste? da' inca mai venim si cu tot felul de idei de astea aberante prin care aducem numai deservicii ortodoxiei!! Doamne sfinte miluieste!!! |
Citat:
Crezi ca ne-a mintit? eu nu cred, ce interes ar avea? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sunt 17 ani de atunci, poate acum sunt calugari atunci imi amintesc perfect ca erau maici. Dupa cum la Putna erau calugari iar la Neamt erau tot maici. Acolo ne-am si linistit cand o maicuta ne-a dus la moaste si ne-a pus sa ne rugam stiind ca venim de la Secu. Tot atunci am vazut Agapia si m-a impresionat pictura bisericii facuta de Grigorescu. Am vazut Varatec si m-a impresionat florile minunate inflorite in mijloc de noiembrie pe un frig mare, manastire de maici si aici. La Putna ploua cu galeata cand am ajuns. Atat de tare ca nu puteai face un pas fara sa te uzi. Si cand am trecut de poarta si zidul gros inconjurator al manastirii, in interior nu picura un picur. Era soare sus acolo doar deasupra manastirii. Iar dincolo de ziduri ploua cu galeata. Calugarii de la Putna mi s-au parut drastici cu noi, parca ne certa din priviri. Toti atunci ne-am cam facut o revizuire a noastra. Am amintire doar pozele si pliantele cumparate . Nu aveam atunci telefoane si nici camere video personale. Dumnezeu e deasupra mea si nu am de ce minti. Mi s-au estompat din amintiri poate, dar cele vazute atunci, glasul acela nu pot sa il mai uit niciodata. Am fost cazati la Vatra Dornei si in fiecare zi plecam dimineata sa vedem cate 2 sau trei manastiri iar seara ne intorceam la Vatra Dornei. Aveam o planificare si un traseu zilnic. Am stat o saptamana in Vatra Dornei, imi amintesc ca m-a impresionat Muzeul de istorie si cultura din Vatra Dornei , nu stiu cum se mai numeste astazi. de asemenea la Putna cand am ajuns , v-am spus ploua, si era tarziu cam 5 dupamasa spre 6. Aproape se lasa seara si portile manastirii erau inchise. Iar la intrare era un barbat, nu era calugar, ca nu purta haine calugaresti, era masiv , mare si parea ca e paznicul manastirii. Ne-am rugat de el sa vorbeasca cu calugarii sa ne primeasca ca nu mai putem sa ne intoarcem a doua zi. M-a impresionat acest om din popor , credincios si paznic al manastirii. Si ne-au primit. Si am vazut mormantul lui Stefan cel mare si Muzeul din incinta , m-a impresionat un goblen manual in marime naturala ce il reprezenta pe Stefan cel Mare cusut cu fir de aur. Am cantat acolo o priceazna frumoasa. Stefan, Stefan cel Sfant. si Cu noi este Dumnezeu. Pe atunci nu stiam eu multe despre credinta, nu credeam in multe si am trecut din nestiinta pe langa multe lucruri minunate in acea excursie. |
Citat:
Tu ai curajul asta? sau te complaci in starea de fapt? |
Diavolul are numai atata putere cata ii dam noi. Puterea o primeste prin orice pacat savarsit de noi. Daca am implini in toate voia Domnului, nu am mai avea exorcizari, pentru ca nu am mai avea oameni demonizati.
|
Citat:
|
Citat:
app uite o dovada ca aceste abilitati paranormale exista: http://www.youtube.com/watch?v=H5NwRfMJgOQ&feature=fvw ori ce om cu putin antrenament poate face asa ceva. |
Citat:
|
Citat:
(sau poate faci misto si atunci te inteleg ) |
Citat:
Cu filmuletele de pe youtube si eu zic ca multe sunt falsuri. dar eu iti recomand trairea adevarata. te duci acolo si vezi cu ochii tai cum e si ce e. Sau ti-e frica? |
Daca am chef sa vad cu ochii mei manifestarea unor boli psihice, sau trucuri de magie si circ, ma duc pe rand la spitalul local, la circ cand vine in oras, sa-i vad pe aia cum zboara pe scaune, sau ma duc sa-i vad pe viu pe David Blaine http://www.youtube.com/results?searc...id+blaine&aq=f sau Criss Angel http://www.youtube.com/results?searc...iss+angel&aq=f cum leviteaza/se ridica la cer/ridica x tone/umbla pe apa etc . Sau mai nou este un roman la protv cu un show cu trucuri de magie.
|
Citat:
|
Vezi ca am editat post-ul .
|
Citat:
Cu filmuletele de pe you tube am mai spus ca multe nu sunt adevarate . Noi insa nu vorbim de filmulete de pe you tube ci despre propriile trairi. Nu vrei sa vezi cu ochii tai , atunci nu vorbi despre ele ca nu stii nimic. Vorbeste despre magie , despre circ si show, dar despre manastiri sa nu vorbesti daca nu au fost acolo. |
Ba da vorbesc, ca pot si vreau . Daca traiam in evul mediu probabil era interesant probabil pentru cineva sa vada cu proprii ochi posedati la manastiri. Si basmele cu draci le citeam in clasa a4a, Ivan Turbinca in special mi-a placut.
|
Citat:
Spor la povestit! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:26:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.