![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Nu mi se pare lucrul asta si nici ca au interzis Sfintii Parinti participarea la slujbe in acele perioade.
Oricum daca facem cum zice duhovnicul mai ales in astfel de probleme, nu vom gresi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
(Să NU se înțeleagă faptul că îi consider pe unii useri draci, vreau să zic că dracul își bagă coada și pe aici, ne influențează) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
" As vrea sa stiu si eu cate fete de pe acest forum s-au vopsit la par si de ce au facut asta. Nu vreau suparare sau sa existe vreo cearta este doar o intrebare din curiozitate."
Sunt noua pe forum ... Eu sunt una dintre acele fete care a albit repede. Sunt profesoara si nu imi permit, mai ales la varsta mea sa merg cu parul alb la serviciu. Nu vopsitul in sine reprezinta o poblema, un pacat. Trebuie sa va puneti intrebarea De ce simt nevoia sa isi vopseasca parul fetele? Chiar si cele care au albit? Poate fi elaborat un intreg studiu... Este un pacat? Depinde de intelegerea fiecaruia asupra notiunii de pacat. Atata timp cat duhovnicii, preotii impartasesc fete cu parul vopsit (din diferite motive), inseamna ca nu este considerat un pacat asa de mare. Ramane intrebarea, de ce simt nevoia fetele sa isi vopseasca parul? Din mai multe motive. Ex: 1. Au albit prea devreme si nu isi permit sa mearga la serviciu cu parul alb pentru ca ..traim intr-o societate anormala; 2. A albit prea devreme , iar sotul si-o doreste altfel 3. Vrea sa isi schimbe culoarea, imaginea, pentru ca astfel crede ca va reusi in jungla in care traim (competitia in gasirea unui partener, a unui job); ETC |
as vrea sa stiu cate femei isi smulg mustata? si cele ce nu o fac ce folosesc? gillete sau braun? :)
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am avut și eu șuvițe în clasa a VIII-a. Acum nu mai e vopsit părul meu. |
Citat:
Si eu mi-am pus astfel de intrebari cu catva timp in urma. Si eu ma bucuram cand preotii mai faceau cate-un pogoramant permitandu-mi sa stau in biserica atunci cand nu trebuia. Odata am primit de la Manastirea Rarau o copie sfintita a icoanei facatoare de minuni de acolo. Era o icoana mica din hartie plastifiata. Am indraznit sa o sarut si in acea perioada, rugand-o pe Preasfanta Nascatoare sa-mi arate daca e bine sa fac acest lucru ori nu. A doua zi, am cautat icoana, dar n-am mai gasit-o. Abia dupa un timp am gasit-o sub rama recamierului intr-un loc in care n-ar fi putut ajunge prin cadere! Am considerat ca am primit raspunsul. Acea perioada se poate valorifica duhovniceste daca ne smerim. Dar, da-mi, Doamne, mintea romanului de pe urma! Iaca acum sunt buna de dat sfaturi, dar de gresit am mai gresit si eu in acest fel! Faci cum crezi, dar eu zic sa intri cu smerenie in acea perioada si sa spui la spovedanie de fiecare data, nu sa consideri ca se cuvine ca femeile sa procedeze asa. Acel duhovnic poate ca a hotarat sa va dea femeilor acest pogoramant pe raspunderea sa. Asta inseamna ca se roaga pentru iertarea acestui pacat al vostru, il ia asupra-i, ca sa nu va slabeasca ravna. |
Citat:
|
|
Ieri, m-a bătut mama la cap să mă duc rujată la Biserică. Când mi-a spus că arăt urât nerujată, atunci m-am supărat rău pe produsele cosmetice și am spus că de acum în colo nu mă mai rujez decât din când în când (mă rujam aproape zilnic), cum adică să nu arăți bine decât machiat, acesta e atac la adresa creației divine și chiar la adresa mea. Mă mai dau doar cu strugurel și doar pentru că e nevoie, mi s-au uscat buzele. M-am supărat rău pe produsele cosmetice, pt. că folosite frecvent jignesc ființa umană, care cică e urâtă de la natură, și trebuie mâzgâlită să fie frumoasă.
|
Așa...mai renunță la ele ca să nu devii dependentă de ele. Sărbători fericite în continuare!
|
Da, cam devenisem dependentă de ruj sau gloss.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
m-am vopsit cand eram copila chiar ,am gresit ...acum de ceva ani am inceput sa citesc si eu ...sa vorbesc cu Sfintii Parinti ..si incet incet renunti fara sa iti dai seama nici macar nu te stradui ..pur si simplu te ajuta Domnul sa intelegi ce nu este in regula ... Orice exces duce spre patima ...este bun echilibru si sa incercam sa nu smintim,nu? Cer iertare daca prin ce am scris eu pe aici uneori am vorbit prea multe ...iertare frati si surori ...si da ...ce atatea vopseli?? unghii etc ....am inceput sa inteleg ce dorea fiara din mine si nu ii mai dau ce vrea cam despre asta este vorba........... |
Am și eu o nelămurire legat de versetul 14, cap. 11, Corinteni I.
14. Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung? Ce nu înțeleg aici e că și unii călugări își lasă părul lung și Iisus l-a avut lung. Deci cum e cu părul lung la bărbați? |
Citat:
Oricum nu trebuie să ne îndoim de nimic din ce se spune în Sfânta Scriptură! |
Citat:
Din cate stiu, Sfantul Apostol Pavel arata prin cuvintele citate ca nu doreste ca barbatii credinciosi sa se lase influentati in vreun fel de cei necrestini, in randul carora exita obiceiul de a purta parul lung (filosofii pagani, de pilda, purtau parul lung ). |
Citat:
Deci dacă vedem sfinți împărați că purtau bijuterii, nu înseamnă că e și bine să purtăm și noi. Legat de faptul acesta, consider că nu-i păcat dacă ți-ai pus și tu o bijuterie, ci sunt păcat exagerările, că prea vrei să ieși în evidență sau ești dependent de ele. Este exagerare și dacă la o petrecere te duci îmbrăcat și aranjat banal, pentru că te învață religia să nu te împodobești, îi smintești pe ceilați și ieși în evidență prin fanatism. |
mi-am vopsit o data parul in aceeasi nuanta cu parul meu natural pentru ca imi apareau fire albe(cam devreme..pe la 20 si un pic de ani)...dar dupa aia m-am gandit ca strica parul si am ajuns la concluzia ca...daca deocamdata sunt 2 3 fire mai bine le rup.
|
Citat:
|
asta am si intentionat...se discuta cu atata naduf despre un subiect prea marunt..
|
Citat:
|
cazul meu
In jurul varstei de 30 de ani,mi-am propus sa nu-mi mai vopsesc parul,asta pentru ca ma simteam suficienta asa cum eram-iar exact in anul urmator am observat ca firele albe se inmulteau cu viteza uluitoare,acum efectiv am suvite albe in fata ,asa ca a trebuit sa fac un compromis sa-l maschez cu suvite blonde.
Eu de exemplu,in decurs de 3 luni am fost refuzata de 2 angajatori in relatii publice/relatii cu clientii pe un motiv care implica aspectul fizic-eu am 35 iar ei au angajat 23-26!Iar asta deoarece eu am refuzat sa ma port si sa fac orice in putinta sa arat mult mai tanara! Unele anunturi de angajare specifica"candidatul trebuie sa aibe un aspect fizic atent ingrijit"-iar cand asta se refera la femei,vorbim de toata gama produselor si serviciilor de frumusete.Bineinteles ca asta se refera in aria mea de educatie si experienta ,caci daca as fi fost absolventa IT,de exemplu nu s-ar mai fi facut atata valva in jurul aspectului fizic... Ganditi-va ce s-ar intampla daca m-as mai duce la interviuri si cu parul alb??? Cum sa facem ca normele religiei ortodoxe de acum 2.000 de ani sa tina pasul cu dezvoltarea societatii si tehnologiei de acum? Mai exista barbati imbracati ca Iisus,in panze de in si sandale ? |
Citat:
|
Citat:
Vrea si omul o schimbare, de ce tre' sa fie totul monoton? Doar asa de chestie? Cine are de suferit ca domnisoara nu mai e bruneta si e blonda? |
Citat:
Dar ce te faci cand ti se spune ca in Iad te vor epila dracii ...smulgand fire ....??? Poate nu crezi ca Iadul exista ...zic si eu.. |
Citat:
"Poate nu crezi ca ratiunea exista... zic si eu" |
Citat:
|
Citat:
Am raspuns la ce ai scris mai sus ....despre epilat ...ai raspuns despre vopsit ...de fapt vei afla daca nu stii inca ca acestea doua reprezinta o vama ....pe care poate nici tu daca incurajezi oamenii sa faca ce nu ar trebui poate nu o vei trece ....cum stai cu ratiunea acum? zic si eu.... Sf Ambrozie a stat intr-o vama o ora pentru toate faptele bune pe care putea sa le faca si nu le-a facut .... Sfintii Parinti sunt exemple pentru noi ...eu una asa simt ... Ps Iadul exista frate si e aglomerat acolo.......... Iti doresc mantuire. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:21:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.