![]() |
Citez din http://apologeticum.wordpress.com/20...anta-biserica/
Video - http://www.youtube.com/watch?v=NO-Ot...layer_embedded Dupa patriarhul Serbiei, cadere la cel mai inalt nivel in biserica ortodoxa greaca: arhiepiscopul Ieronim aproba un concert in sfanta biserica (!!!) Cu profunda tristete va semnalam un alt caz de cadere al unui inalt ierarh ortodox, de data aceasta din Grecia. Dupa nefericitul caz al patriarhului Serbiei care a adus jerfta intr-o sinagoga, fapta aspru pedepsita de canoanele ortodoxe, acum aflam cu indignare ca arhiepiscopul (cea mai inalta functie bisericeasca din Grecia) Ieronim al Greciei aproba oganizarea unui concert in mijlocul unei biserici. Mentionam ca este contrar traditiei ortodoxe si canoanelor utilizarea instrumentelor in biserica si mai ales muzica lumeasca seculara. Si de data aceasta poporul grec, mai fierbinte in credinta decat multi altii, a protestat in fata bisericii, insa conducerea oficiala a bisericii a apelat la fortele de ordine pentru a bloca protestul. Iata cum are loc politicizarea si laicizarea Bisericii, facand-o placuta si corecta politic pentru apuseni, pentru papistasi, pentru masoni, pentru toti cei care nu suporta duhul ortodox de rugaciune, ci vor aducerea teatrelor paganesti in cadul bisericii, spre desfatarea propriilor patimi. Sa nu uitam ca ambele evenimente, cel din Serbia si acesta din Grecia, au avut loc in Postul Nasterii Domnului, lucru cu atat mai grav, care se inscrie in seria de batjocorire a Ortodoxiei lansata de jidovi la nivel mondial. Ne dor asemene caderi, caci si acestia sunt ierarhii nostri, iar Ortodoxia sufera de pe urma lor. Sa nadajduim in ierarhi mai buni si sa ne rugam sa nu asistam si in Romania la asa ceva. Mai jos aveti materiale video/foto care vorbesc de la sine. Prezentarea concertului de catre arhiepiscopul Ieronim (la minutul 2:20 se pot auzi protestele credinciosilor ce se aflau afara in fata bisericii) Video - http://www.youtube.com/watch?v=7AImi...layer_embedded Protestele credinciosilor, soldate cu ciocniri cu fortele de ordine Video - http://www.youtube.com/watch?v=HUoKJ...layer_embedded Dezamagirea unui credincios grec: IN CE HAL AI AJUNS SARMANE ARHIEPISCOPE!!! Coalitia care astazi il sustine pe orice anarhist, il apara si pe Arhiepiscopul Ieronim (al Atenei si a toata Elada), care a transformat biserica lui Dumnezeu intr-un centru lumesc!!! I-a chemat pe conducatorii Greciei, ca sa se distreze in Sfanta Biserica a Sfantului Pantelimon – Aharnon! Da, a chemat in biserica pe Papoulia (presedintele statului elen), pe Diamantopoulou (ministrul educatiei) si alti lideri seculari, nu la Vecernie, nu la Priveghere, ci la distractie. A chemat si trupe speciale MAT, ca sa-i pazeasca. A dat jos megafoanele bisericii si a inchis usile ei, ca sa nu se auda din afara glasurile crestinilor indignati care au destrunat muzica de seara!!! Lumea arde, poporul din Elada sufera, toate se vand in tara noastra, iar Arhiepiscopul cu suprema lui clica se distreaza in sfanta biserica! Indelunga-rabdarea lui Dumnezeu va lua sfarsit la un moment dat, iar furia poporului elin-ortodox ii va rascoli. „GLASUL POPORULUI – FURIA LUI DUMNEZEU”. Este nevoie de un nou conducator duhovnicesc, un nou Parinte Augustin Kandiotis ne lipseste. Sa nu se bucure insa, pentru ca potrivit cuvintelor respectabilului si pururea pomenitului Parinte Augustin, Mitropolitul Florinei: „Nu vor lipsi din Biserica lui Hristos soldatii!”. Undeva exista un conducator duhovnicesc si-l va arata Dumnezeu, atunci cand zece adevarati crestini – potrivit Sfintei Scripturi – se vor ruga cu credinta. Respectul pe care odata l-am avut pentru Arhiepiscopul Ieronim s-a evaporat. A ajuns si el din unealta a lui Dumnezeu unealta a globalizarii. Desigur, nu manifesta deschiderile Patriarhului ecumenist Bartolomeu si ale Patriarhului Irineu al Serbiei, pentru ca in Elada exista unii mitropoliti care s-ar impotrivi, dar sa asteptam. Acum, ca s-a rostogolit, il vom vedea si intr-o sinagoga evreiasca. Incet-incet i se deschide apetitul. (traducere: Fratia Ortodoxa Misionara „Sfintii Trei Noi Ierarhi”, sursa: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=17977) --------------------------------------------------------- Unde s-a ajuns fraților !!? Concert în Biserică ? Cum de a reușit satana să-și bage coada sa de drac viclean și aici ? Doamne păzește-ne de urâciunile și de blasfemiile acestea! Uite cum se răspândește microbul catolic și la noi! Concert în biserică, balerine pe altar, despuiate care dănsuiesc. Asta-i hulă împotriva Duhului Sfânt! |
Sa luam aminte. Caderea ierarhilor poate insemna si caderea noastra daca nu suntem atenti. Sa inmultim nevointa, caci, desi cad multi chiar si dintre cei alesi, totusi Dumnezeu ne lasa posibilitatea de a ne mantui pana la venirea Sa.
Asa hulit si crucificat, Iisus a binecuvantat. Si binecuvanteaza si astazi, desi este la fel de hulit si de palmuit ca si atunci pe Golgota. Sa avem in minte cuvintele Mantuitorului nostru Iisus Hristos: ,,Femeie, iata fiul tau!", intelegandu-se prin aceasta ca ne-a dat chiar pe noi in grija Maicii Sale. Rugaciunile catre Preasfanta Fecioara alaturi de alte rugaciuni ne vor salva in aceste vremuri. Au cazut niste ierarhi acum, a cazut si un apostol atunci. Dar Maica Domnului nu va cadea in veci. In ea sa ne punem nadejdea si ne va izbavi. Iar rugaciunea lui Iisus sa ne intre in deprindere, caci nu se stie ce ne mai paste. |
Sunt curios, care este atitudinea fata de acest eveniment in Serbia? A fost mediatizat indeajuns sau se stie despre el doar pe cateva site-uri pe internet?
Ce stie si ce crede marele public in tara vecina? |
Citat:
|
Fiti seriosi mai fratilor nu participati activ la ceremoniile religioase ale evreilor.
Sarbatoarea asta hanuka e o absurditate,pe unii din religia iudaica i-a inselat dracii sa creada ca lumina e manifestarea vizibila a lui Dumnezeu. Da lumina e creata,inainte se credea ca soarele intretine viata,ca lumina intretine viata acum s-a aflat ca sunt fapturi care nu vad deloc lumina vedeti aci ceva exemple: http://en.wikipedia.org/wiki/Hadal_zone Exemplu de peste care traieste la adancimi mai mari de 2500m: http://en.wikipedia.org/wiki/Sloane%27s_viperfish Peste care traieste de la 800m in jos in ocean: http://en.wikipedia.org/wiki/Tripod_fish Peste care traieste de la 3000m in jos in ocean http://en.wikipedia.org/wiki/Abyssobrotula_galatheae http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudol...amblystomopsis Iar pe PF Irineu nu il judecati fratiile voastre,Sfantul Sinod al BO Sarbe trebuie sa faca aceasta cum le-a lumina Duhul Sfant mintile. |
Citat:
Te inseli amarnic, antoniap, nimic nu te poate salva decit Hristos prin unica sa Cale care este Ortodoxia. Caderea ierarhului este si caderea ta daca continui sa te impartasesti in Biserica lui. Asta este invatatura ortodoxa si nu exista nici un fel de “daca” sau “poate”. |
Citat:
Totusi imi amintesc de Sfintii Inchisorilor care nu si-au pus problema asa. Acest lucru imi da o speranta. Ei isi puneau nadejdea in Dumnezeu, spuneau rugaciunea inimii, iar Iisus si-a facut casa in inimile lor. Personal, mireanca fiind, nu pomenesc niciun ierarh la rugaciune si pun accent pe rugaciunea lui Iisus. Iar in biserica spun alte rugaciuni in gand in timpul respectiv. Si nici nu sarut icoane cu semne masonice pe ele. Nu stiu daca e corect, dar eu pe cat imi sta in putinta nu vreau sa ma fac partasa la pacatele altora. Iar in ce priveste Sfanta Impartasanie, imi pun problema sa coboare Duhul Sfant si sa transforme painea si vinul in Trupul si Sangele Mantuitorului. Aici am certitudinea ca mai exista preoti la rugaciunile carora se intampla acest lucru. Ma feresc insa de preotii masoni. Iar Sfantul Ioan de Valaam spune ca Duhul Sfant coboara chiar si pentru un singur credincios care se roaga cu putere. Deci, daca Duhul Sfant nu coboara, inseamna ca vinovata sunt si eu. Iar daca e vorba despre masoni, acestia cred ca exista si in bisericile pe stil nou si in cele pe stil vechi, iar omul sfinteste locul sau ... Sincer, nu am curajul sa incerc o schimbare, caci nu stiu peste cine dau in mod concret. Sfantul Lavrentie de Cernigov spunea despre patimirea Bisericii Ortodoxe in general, nu numai despre cea pe stil nou. Calendarul nou e clar o greseala. Dar Iisus cauta la inima mea. Problema este daca-L las pe Iisus sa intre in inima mea sau nu. Mie mi se cere mai putin decat unui preot sau decat unui ierarh. Voi mai citi, ma voi mai ruga si, daca voi considera ca ai dreptate voi tine seama de observatia ta. Scapa cine poate in aceste vremuri. |
Citat:
Sa luam aminte, ca ravna fara dragoste nu lucreaza cum trebuie. Dea Domnul ca lucrurile sa nu stea chiar asa de rau precum se spune pe aici. Adesea, duhurile unora dintre cei ravnitori mai mult pun paie pe foc, decat sa se roage sau sa le spuna cu durere. Sa ne fereasca Domnul, si pe ei si pe noi, de cadere din dreapta credinta ! |
Citat:
De căzut Biserica lui Hristos nu va cădea în veci, căci așa este rânduit. Noi ce vedem astăzi sunt doar niște risipiri, rătăciri, împuținări. De pierdut se vor pierde oameni, indiferent de statutul lor bisericesc, căci duhul necuratului nu trândăvește niciodată dar noi trebuie să avem grijă să pierdem cât mai puțini. Că altfel vine vrăjmașul și ne ispitește cu bombonica, cu veselia falsă, cu ecumenismul, cu New Age, cu dorința de a reforma ceva, de a schimba, ne bagă în cap ideea că dogmele sunt învechite, că nu sunt așa de importante și tot așa... Noi trebuie să ne ținem strâns cu dinții de tot ceea ce avem acum, adică nu mai mult nici mai puțin decât Ortodoxia cea sfântă. Fără compromis, fără să șovăim, nu să tăcem ci cu hotărâre trebuie să purcedem. De căzut a căzut unul, dar dacă nu strigăm ca să înțeleagă asta și lumea atunci va fi vai de cei ce cad în plasa vrăjmașului. Avea un cuvânt Sfântul Ioan de Kronstadt pentru eretici: „Doamne, pierde-i de pe pământ sau întoarce-i la credință!”. Atât de serioasă e problema aceasta. Pentru orice cădere trebuie să ne întristăm dar mai bine să strigăm hotărâți căci dacă nu ne vom întrista și mai mult dacă se vor pierde oamenii din cauza a unuia singur. |
Citat:
Cred ca am mai spus-o: nici un preot nu poate fi mai ortodox decit episcopul sau, iar euharistul nu este al preotului, ci al episcopului, preotul fiind doar un delegat al ierarhului. Daca n-ai facut-o pina acuma, iti recomand sa citesti aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=7881, posturile 7 – 15 (in special 10 – 15), un articol foarte bun scris chiar de catre unul dintre episcopii vostri. Acel preot pe care tu il cauti insa, ortodox in marturisire, dar care pomeneste eretici la slujba si face euharistul pentru ei, nu exista, din simplul motiv ca un asemenea preot nu poate fi ortodox. Probabil cuvintele Sf. Ioan sint scoase din context pentru ca Duhul Sfint este prezent in Taine indifferent de starea spirituala a credinciosilor sau a preotului atita timp cit episcopul locului marturiseste ortodoxia. Si iarasi, esti dispusa sa faci orice efort, numai ceea ce trebuie ca ortodox nu! Masoni exista probabil peste tot, dar nu asta trebuie sa ne preocupe, ci marturisirea publica de credinta a episcopului, succesiunea apostolica si, eventual, cu cine se afla in comuniune. Pina la “schimbare”, cred ca ar trebui sa-ti faci doar un strop te curaj ca sa mergi sa vezi cu proprii ochi, ceea ce nu te obliga la nimic. Daca Lavrentie de Cernigov al Bisericii lui Stalin este sfint, atunci cu siguranta toti martirii Bisericii Ruse si ai celei din catacombe au sfirsit in iad. E drept, tu nu ai raspunderea unui ierarh sau preot, dar in ceea ce priveste credinta ai aceeasi obligatie ca ortodox: sa o marturisesti si sa o aperi. Da, cred ca asta si trebuie sa faci, tine mintea deschisa, citeste, roaga-te si Dumnezeu iti va arata drumul si-ti va da putere. Ma rog si eu Lui sa iti ajute! Cred ca traim inca vremuri bune cind scapa nu numai cine poate, ci si cel care vrea. |
vesti triste
fratilor, vedem doar ce se petrece in curtile vecinilor:dar ce se intampla la noi cum se numeste?
sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne dea dragoste, sa ne fereasca a-i judeca pe altii, si sa ne tine aproape de El, ca sa nu deviem, doar pentru a fi inrand cu lumea. stiri triste din Gradina Maicii Domnului festival de jazz-http://www.agenda.ro/news/news/31869/festival-de-jazz-si-teatru-la-manastirea-partos.html concert de muzica clasica--http://www.agenda.ro/news/news/31869/festival-de-jazz-si-teatru-la-manastirea-partos.html duminica in care s-a slujit o singura sfanta Liturghie in tot Judetul---http://www.sf-esc.ro/files/interiorbaragan88.pdf... si lista poate continua... sa ne rugam fratilor, sa se mai poata sluji Sfanta Liturghie in biserica, caci pentru ea mai tine Dumnezeu lumea... |
Citat:
Paseste in varful degetelor cand vorbesti despre sfinti, caci nu stii tu ce putere au chiar daca anumite aspecte din viata lor nu-ti convin. Nu le cunosti pocainta pentru greselile savarsite si nici modul cum a primit Dumnezeu jertfa fiecaruia. |
Citat:
Iti recomnd cartea ,,Sfantul Inchisorilor'' al carui cordonator este monahul Moise (supranumit badea Cartan al zilelor noastre). facut o analiza deosebit de competenta si obiectiva asupra acestui subiect. Crede-ma ca altfel vei vedea lucrurile prin prisma acestei carti! |
Mie problema mi se pare deja transata, canonul apostolic zici ca a fost scris exact pentru situatia in care singur s-a pus patriarhul sarb.
|
Citat:
ai2, cocacoc ar trebui să-i luați exemplul. |
Citat:
|
La Hanuka se celebreaza din ce se zice reconsacrarea templului iudaic impreuna cu acele absurditati iudaice de au inselat dracii pe unii iudaisti sa le zica referitor la lumina.
Acest templu o fi reconsacrat dar la rastignirea lui Dumnezeu Iisus Hristos a fost de-consacrat de Dumnezeu insusi. Ca vedeti ce perdeaua templului s-a rupt in doua. Ca doar si zice Dumnezeu Iisus Hristos: "34.Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci și ucizi cu pietre pe cei trimiși la tine, de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar n-ați voit. 35. Iată vi se lasă casa voastră pustie, că adevărat grăiesc vouă. Nu Mă veți mai vedea până ce va veni vremea când veți zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului!" Asa ca pentru crestini nu se mai praznuieste Hanuka. |
Citat:
Canonul respectiv a fost scris in alt conbtext decat traim noi acum, in care crestinii trebuiau sa se distinga de evrei; |
Citat:
Nu, nu cred ca este o blasfemie sa aprinzi lumanari de hanukkah. Pe de alta parte nu inteleg de ce unii episcopi aleg sa participe la lucrurile astea cand stiu ca se va crea tulburare de care nu este nevoie. Pe de alta parte, trebuie sa ne gandim si la misiunea Bisericii, aceea de a aduce pe toti oamenii la lumina Adevarului. Ii va ajuta actiunea de mai sus pe evrei sa vina la adevarata credinta? Probabil ca nu, dimpotriva, se creaza un fel de amagire cum ca e OK sa fii evreu...si nu este. |
Citat:
|
"Nu judecați ca să nu fiți judecați."
|
Citat:
|
Citat:
Despre Sfintii Inchisorilor nu am spus nici ca sint sfinti, dar nici ca nu ar fi. Am zis doar ca nu sint martiri marturisitori pentru credinta fiindca nici unul dintre ei nu a fost inchis si omorit de bolsevici pentru ca si-a declarat identitatea de crestin sau pentru marturisirea lui de credinta. Am gresit cu ceva? Citeste Vietile Sfintilor ca sa vezi cine sint martirii marturisitori. Lavrentie de Cernigov a tinut de Biserica lui Stalin, o facatura a Diavolului pentru a demonstra libertatea religioasa din URSS si pentru a-i tine sub control pe crestinii de Craciun si Pasti (mai citeste aici ce spune Sf. Filaret despre Patriarhia Moscovei). Bolsevicii au exterminat Biserica in Rusia, vezi cifrele care ar trebui sa te infioare. In timp ce milioane erau duse la abatoare, parintelul Lavrentie statea dupa fusta unei vaduve, iar dupa ce Tatucul a dat din nou aprobare la religie s-a dus sa se inregimenteze in Biserica lui. Citim in biografia acestui “sfint”: “In 1930, the Soviet government closed Holy Trinity Monastery… After the closure of the monastery, St Lavrenty lived with a pious widow.”, adica “sfintul” a luat o scurta pauza, de vreo 11 ani, dupa fusta unei vaduve, vreme in care poporul si clerul drept-credincios era martirizat. Citeste, te rog, Sfintii Ieromartiri Chiril si Iosif, si explica cum poate “sfintul” Lavrentie sa stea alaturi de ei! Mai departe, “In 1941, St Lavrenty gathered all of the nuns that belonged to the sisterhood of Holy Trinity Monastery. His kellion was on the convent grounds… He died in 1950 at Holy Trinity Convent. In the 90′s, after the canonisation of St Lavrenty, his tomb was opened, a sweet fragrance filled the air, and his relics were found to be incorrupt.” Asadar, moare impacat in “manastire” sovietica, ingropat “crestineste” de agentii KGBului, iar 40 de ani mai tirziu … moaste intregi, frumos mirositoare! Oare? A luat-o Dumnezeu razna de isi bate joc de noi si de toti Sfintii care si-au varsat singele pentru Credinta? Ma indoiesc, dar, dupa cum se vede, dupa altii mai degraba-i Dumnezeu nebun decit sa nu-l puna pe Lavrentie in virful Raiului! Toate prevestirile “sfintului” se intimplau chiar in vremea lui, n-avea decit sa deschida usa de la casa vaduvei si sa se uite afara, dar el le impingea in viitorul nebulos, acolo unde nu mai suparau pe nimeni si, mai ales, unde nu-ti stricau comfortul de mare “pravoslavnic”. Sa umblu in virful degetelor in fata sfintilor? O fac inaintea lui Chiril si Iosif si le pup miinile si picioarele, si tuturor celor care ca si martirii primelor veacuri au iesit in fata trimisilor Iadului zicind “Eu sint al lui Hristos”! |
Citat:
|
Citat:
Si da, pe unii ii sminteste acest gest. Insa de ce ierarhii ar trebui sa aiba grija mereu numai de ei, si nu de noi ceilalti care ne smintim la gesturi de tip opus, de ex: declaratii fanteziste despore pericolul lepadarii de Hristos daca folosim carduri cu cip, sau ca ne ia satana din cauza codului cu bare; declaratii ca 'ecumenismul este erezia ereziilor'; samd. Pe una astfel de gesturi ierarhice ma smintesc (in sensul ca imi fac rau la suflet; ma supara, ma enerbeaza) Ba, ia sa ii mai sminteasca si pe astia un pic. Au nevoie de putina adrenalina si ei in viata lor. :36: :2: Acum, serios vorbind, acest gest poate ajuta sa arate ca nu ar trebui sa fim antisemiti. In tarile ortodoxe actuale exista mult antisemitism latent. Este o rusine pentru noi. De aceea, gesul patriarhului sarb mi se pare mai degraba pozitiv. In viata, trebuie sa alegi pe cine risti sa sochezi. |
Citat:
Si da, poate ca ierarhii ar trebui sa se concentreze mai mult in a face ordine si a educa turma proprie, si apoi a face lucruri posibil smintitoare. |
Aci nu e vorba de antisemitism ca si Sfantul Apostol Pavel a fost tot de neam evreu ci era vorba de a nu participa la serbarile care apartin religiei iudaice.
Nu zice nimeni sa fie anti-semit dar nici sa zici ca religia iudaica e buna,ca nu este. Asa si acum mai sunt evrei de religie crestina (unii chiar crestin ortodocsi) daca esti de neam evreu nu inseamna ca esti neaparat de religie iudaica. |
Citat:
|
Citat:
Canoanele in BO nu sunt legi, nu sunt nici dogme, ci sunt reguli; iar multe dintre ele trebuie aplicate in contextul istoric. La unele aceasta aplicare inseamna pur si simplu ca nu mai sunt valabile. Si in BO nu exista o instanta care sa declare acest lucru, ci pur si simplu este la latitudinea constiintei sobornicesti a Bisericii, pe care ar trebui sa o avem noi toti, in frnute cu episcopii (dar nu numai ei). Sigur, la sinodul care se va tine se va vorbi si despre aplicarea sau neaplicarea unor canoane, una nu o exclude pe alta. |
Citat:
Dar uite, Biserica Greciei a spus exact contrariul de curand. Pe mine asta ma socheaza, ba chiar ma sminteste. :102: |
Citat:
Pai vezi, asta e problema majora a Ortodoxiei, citeste mesajul dinaintea astuia: cum anume stii care e "constiinta soborniceasca a Bisericii?" :2: Patriarhia Greciei spune un lucru, a Romaniei spune altul, a Bulgariei da din umeri, a Rusiei nu spune nimic, a Constantinopolului chiar daca spune ceva nu o asculta nimeni, OCA e prea departe, ROCOR anatemizeaza si re-boteaza pe toata lumea care tine calendarul nou etc. etc. etc. Pe mine lucrul asta ma sminteste si, sincer, ma oboseste. Cautam recent un catehism ortodox. Online. Si ce am gasit. Cateva catehisme care vorbesc de lucruri diferite in feluri diferite, multe dintre ele preocupate sa arate cat de eretici/sau in greseala sunt catolicii in special, sau si protestantii, cum ortodoxia este TOTAL alta mancare de peste decat catolicismul.... Cand eu vreau catehism ortodox in care este expusa clar si pe intelesul tuturor credinta ortodoxa. NU de ce catolicii gresesc (plus ca vorbeau de catolici in mod gresit.....) si cum de fapt suntem mai apropiati de anglicani decat de catolici (!!!). Si apoi mergi pe vatican.va si gasesti catehismul bisericii catolice, usor de gasit, in cateva limbi, inclusiv romana...si aproape fara sa pomeneasca nici de ortodocsi nici de protestanti. Deci se poate. Si da, l-am citit. |
Citat:
Păi, adică ce, se compară situl meu cu situl vatican.va ? :) |
Citat:
Nu am stiut de site-ul dumneavoastra. :P |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
In Serbia nu a existat prigonire impotriva celor de religie iudaista,Serbia a fost anti-nazista in WW2.
In cazul in care nu stiti cum zice de Hanukkah,cititi ca zice din belsug pe wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Hanukkah Din partea mea cei de religie iudaista pot sa isi faca ritualurile lor fara sens,absurditati care au fost inspirate de draci si nu au nicio semnificatie profunda. Da nu inteleg ce sa caute un crestin ortodox la acele ritualuri de care probabil si multi necrestini ortodocsi ar zice ca sunt ridicole. Vedeti ce zice acolo: "The festival is observed by the kindling of the lights of a unique candelabrum, the nine-branched Menorah or Hanukiah, one additional light on each night of the holiday, progressing to eight on the final night. The typical Menorah consists of 8 branches with an additional raised branch. The extra light is called a shamash (Hebrew: שמש, "attendant" or "sexton")[1] and is given a distinct location, usually above or below the rest. The purpose of the shamash is to have a light available for use, as using the Hanukkah lights themselves is forbidden.[2]" Festivalul este tinut prin aprinderea de lumini (lumanari) a unui singur (sau unic nu intelege despre ce e vorba exact) candelabru,Menorah sau Hanukiah cu 9 brate,o lumina aditionala in fiecare noapte a sarbatorii,progresand spre opt lumini in noaptea finala. Menorah tipica consta din 8 brate cu un brat aditional ridicat. Lumina (lumanarea) suplimentara este numita shamash (insotitor /asistent sau paracliser) si are un loc distinct,de obicei deasupra restului luminilor. Scopul shamash este de a avea o lumina aditionala pentru utilizare,deoarece folosirea luminilor hanukale in sine este interzisa. Vedeti mai jos,alte absurditati de i-au inselat dracii pe iudaisti: "(Hanukkah) is also the Hebrew acronym for ח נרות והלכה כבית הלל — "Eight candles, and the halakha is like the House of Hillel". This is a reference to the disagreement between two rabbinical schools of thought — the House of Hillel and the House of Shammai — on the proper order in which to light the Hanukkah flames. Shammai opined that eight candles should be lit on the first night, seven on the second night, and so on down to one on the last night. Hillel argued in favor of starting with one candle and lighting an additional one every night, up to eight on the eighth night. Jewish law adopted the position of Hillel." A existat o disputa vis-a-vis de modul in care trebuie aprinse lumanarile de Hanukkah unii iudaisti ziceau sa se aprinda 1 in prima noapte,2 in a doua noapte etc altii ziceau ca trebuie aprinse 8 in prima noapte,7 in a doua noapte etc. In cazul in care nu se observa din Sfintele Scripturi Dumnezeu Iisus Hristos a fost rastignit in timpul zilei,dar s-a nascut noaptea si a inviat tot noaptea.Iar la Schimbarea la fata Dumnezeu Iisus Hristos vedem pe Duhul Sfant aratandu-se in chip de nor care a acoperit pe Sfintii Apostoli prezenti acolo,acoperindu-i si de lumina solara si ce semnificatii duhovnicesti fara sfarsit mai are aceasta. De ce dar sa zici cum ii inseala dracii pe iudaisti sa zici ca noaptea e rea,cand Dumnezeu Iisus Hristos tocmai noaptea a ales sa se nasca si sa invieze si nu ziua? |
Citat:
|
Citat:
Tot ce vad e ca Dumnezeu Iisus Hristos a intrat in sinagoga si a citit din proorociile din Vechiul Testament. "16.Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească. 17.Și I s-a dat cartea proorocului Isaia. Și, deschizând El cartea, a găsit locul unde era scris: 18."Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiți cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea și celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsați, 19.Și să vestesc anul plăcut Domnului". 20.Și închizând cartea și dând-o slujitorului, a șezut, iar ochii tuturor erau ațintiți asupra Lui. " Eu vad in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu Iisus Hristos calca intentionat modul de tinere a Sambetei,adica incalca acest obicei iudaist absurd. |
Eu nu inteleg de ce in tarile europene weekendu e sambata si duminica,mi s-ar parea mai normal sa fie duminica si luni.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:40:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.