Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Cristian Florea fost preot ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10178)

zorobabel 26.07.2010 15:40:32

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 271629)
Iti recomand sa afli care e motivatia ortodoxa si pe ce se bazeaza de 2000 de ani cinstirea sfintilor in BO, inainte de a afirma ca e pacat sa cinstim moastele.

Un micut rezumat, totusi:
Daca ai inteles esentialul ca Dumnezeu este iubire si ca iubirea inseamna comuniune si daca ai inteles ce anume se intelege prin comuniune de iubire cu Dumnezeu nu ti-ai permite sa faci afirmatii ca cinstirea moastelor e pacat.

e o diferenta intre cinstire si inchinare. Si eu imi cinstesc parintii dar nu ma inchin la ei.

Citat:

Nu stiti oare ca trupurile sunt locasuri, temple ale Duhului Sfant? Dar Duhul Sfant locuieste deplin in om numai daca omul ii ofera tot.

si sfintii tocmai asta au si facut. S-au dat Lui de tot si nu mai traiesc ei, ci Hristos a trait in ei.

Cinstind moastele sfintilor, Il cinstim pe Duhul Sfant care se salasluieste in fiinta lor (trup+suflet). Trupul lor s-a sfintit de la lucrarea Duhului in ei.
A devenit locas iar ,,Locatarul,, (ca sa-i zic asa) nu e altul decat Duhul Sfant.

Problema e ca moastele respective nu mai au nici un Duh in ele, Duhul sta in om cat timp este viu, cat are suflare de viata.

Citat:

Sau nu stiti oare ca voi sunteti trupul lui Hristos, si madulare fiecare în parte (vezi tot capitolul 12 din 1 Corinteni).

"Voi sunteti" se refera la oameni care erau vii nu la morti. Nu te poti adresa unui mort "Tu esti".

Citat:

In Ortodoxie, asta intelegem noi prin Biserica, adica Trupul tainic al lui Hristos in care fiecare suntem madulare, unii mai importante, altii mai putin importante (unii sunt ochii, altii urechile, altii degetul mic iar capul e Hristos).
Sfintii sunt madulare ale Trupului lui Hristos. Cum sa nu cinstim madularele Lui?

Mai ales ca Dumnezeu ne da semne prin care sa le recunoastem: sunt superb mirositoare si izvoraste mir din ele prin care se fac minuni.

Cum am putea nega asa ceva?
Ar insemna sa nu recunoastem ca tocmai pentru asta Duhul s-a facut om( in trup) pentru ca omul sa se faca Duh. sa aiba trup induhovnicit.

Nici nu se pune problema ca vreun sfant ar putea cumva lua locul lui Dumnezeu.

Noi intelegem ca sfintii care au trait in maxima apropiere de Dumnezeu sunt la fel ca fierul tinut in foc care a devenit incandescent.
Fierul a ramas tot fier dar are si calitatile focului.
e luminos, stralucitor si arde.

Repet intrebarea pe care am pus-o si lui danyel. De unde stii ca Dumnezeu accepta modul acesta de inchinare?Ai garantii ca inchinarea ta in modul acesta e placuta Domnului?
De ce trupul lui Moise a fost ascuns?Daca inchinarea la moaste e un mod de a-l slavi pe Dumnezeu de ce a privat Dumnezeu poporul evreu de a-i aduce inchinare prin intermediul moastelor lui Moise?

danyel 26.07.2010 15:41:20

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271828)
ba il pot plasa , Ap Pavel ii spune f clar lui Timotei:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate,
Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun. "

Pavel afirma ca Scriptura este suficienta pentru a te invata si pentru a te duce pe calea desavarsirii. Ca tu nu vrei sa accepti e problema ta.

Lui Dumnezeu poti sa i te inchini, femeia a crezut ca Hristos este Dumnezeu si de aceea gestul ei nu este idolesc absolut deloc. Ea avea credinta in Hristos nu in niste moaste.
"Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine?
Și Se uita împrejur să vadă pe aceea care făcuse aceasta.
Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul;
Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!"

Vezi marturia pe care o da Domnul?"Credinta ta te-a mantuit" . Ea avea credinta in Hristos, asa ca nu poti asocia gestul ei cu un gest idolesc.

Nu mi se pare ca Pavel scrie "Numai Scriptura este Insuflata de Dumnezeu" deci versetul nu are nicio legatura cu sloganul Sola Scriptura, si ce te faci ca atunci cand rosteste Pavel aceste cuvinta, canonul Noului Testament nici nu era complet, deci Pavel vorbea acolo de scripturile legii vechi, conform teoriei Sola Scriptura, epistolele ar trebui sa fie privite ca o adaugare la Scriptura deoarece dupa cum afirmi, Pavel ii spunea lui Timotei ca Scripturile existente in acea vreme ar fi suficiente, ceea ce nu e cazul

Femeia nu stia ca El e Dumnezeu stia doar ca e un om care face minuni, si recunosti ca a folosit niste gesturi care nu sunt concordante cu ce spuneau Scripturile vechi despre inchinare

zorobabel 26.07.2010 15:41:41

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271837)
Poi da in interpretarea neo-protestanta care baga in aceeasi oala inchinarea cu venerarea

ce intelegi prin venerare si ce prin inchinare? venerarea e tot inchinare.

zorobabel 26.07.2010 15:45:45

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271843)
Nu mi se pare ca Pavel scrie "Numai Scriptura este Insuflata de Dumnezeu" deci versetul nu are nicio legatura cu sloganul Sola Scriptura, si ce te faci ca atunci cand rosteste Pavel aceste cuvinta, canonul Noului Testament nici nu era complet, deci Pavel vorbea acolo de scripturile legii vechi, conform teoriei Sola Scriptura, epistolele ar trebui sa fie privite ca o adaugare la Scriptura deoarece dupa cum afirmi, Pavel ii spunea lui Timotei ca Scripturile existente in acea vreme ar fi suficiente, ceea ce nu e cazul

Atunci trebuia sa spuna pavel "Sf Scriptura, cartea x etc sunt insuflate de Dumnezeu ". Problema care tu te faci ca nu o vezi e aceea ca Pavel, sub influenta Duhului Sfant, afirma ca Sf Scriptura e suficienta in ceea ce priveste invatatura care duce la mantuire.

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271843)
Femeia nu stia ca El e Dumnezeu stia doar ca e un om care face minuni, si recunosti ca a folosit niste gesturi care nu sunt concordante cu ce spuneau Scripturile vechi despre inchinare

Daca Hristos a spus ca are credinta mantuitoare atunci eu il cred pe El nu pe tine care nu stii ce era in inima femeii si o faci idolatra. Ea a venit la Hristos cu speranta ca El o va vindeca, ceea ce s-a si intamplat. De unde stii tu ca femeia nu credea ca Hristos e Mesia? Pe ce te bazezi? E doar o supozitie dar care nu are nici o acoperire. Daca ea ar fi avut o credinta idolatra nu i-ar fi spus Hristos "Credinta te-a mantuit". O credinta idolatra nu te mantuie.

danyel 26.07.2010 15:46:55

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271830)
Nu tine pentru ca nu esti tu in masura sa spui ce ii place si ce nu ii place lui Dumnezeu.
Ai o marturie ceva ca DUmnezeu apreciaza inchinarea la moaste?

Si ce te face sa crezi ca nu il iubesc pe Dumnezeu?Faptul ca nu ma inchin ca tine la orice lucru considerand ca asa dau slava lui Dumnezeu?
Legalism e la voi care considerati ca mantuirea e pe baza unor ritualuri, eu cred ca doar prin credinta sunt mantuit, asa dupa cum afirma Sf Scriptura.
Dupa cum vezi si preotii vostri incep sa plece, ca isi dau seama ca ceea ce invata e contrar Sf Scripturi.

Eu am marturia ca Dumnezeu ii iubeste poe cei ce Il iubesc si ai cinsti pe Sfintii lui Dumnezeu nu e altceva decat a-L cinsti si a fi in comuniune deplina cu Cel care i-a sfintit, tu ai vre-o marturie cum ca Dumnezeu s-ar supara ca ii cinstim pe cei ce-L iubesc? nu veni cu poruncile referitoare la idoli pt ca in acest caz e vb de cu totul altceva

Noi nu credem ca ne mantuim prin ritualuri, asta e gargara neo-protestanta a celor ce nu se sinchisesc sa aprofundeze teologia ortodoxa dar le place sa isi dea cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosc
Credinta are si dracu, daca nu impletesti credinta cu fapte vrednice de pocainta nu esti mai presus de lucifer

danyel 26.07.2010 15:51:41

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271831)
Eu vad ca femeia stia ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu. Altfel cum i-ar fi zis Hristos "Credinta ta te-a mantuit"? Avea credinta autentica, si de aceea Hristos i-a spus ca e mantuita.

sa o luam logic, in vremea aceea majoritatea oamenilor credea ca Iisus e doar un profet, nici ucenicii nu erau in clar daca El este sau nu Hristos, femeia respectiva era bolnava deci ii era greu sa se deplaseze si sa umble dupa profeti, ea umbla la doctori cheluindu-si averea, de Hristos ce putea ea sti decat ce auzise de la oameni, ca este un profet care face minuni, vindeca bolnavi etc,
E foarte putin probabil ca ea sa fi stiut ca El e Hristosul, cand vedem ca ucenicii care stateau permanent in prezenta lui Hristos nu erau convinsi pe deplin ca el e Hristos, aminteste-ti de episodul cand doar Petru il marturiseste a fi Hristos si asta numai in urma unei descoperiri a Duhului Sfant
credinta care a mantuit-o pe femeie nu a fost alta decat ca acel Om a lui Dumnezeu despre care auzise ca face minuni , o va vindeca si pe ea

danyel 26.07.2010 15:53:46

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271844)
ce intelegi prin venerare si ce prin inchinare? venerarea e tot inchinare.

In teologia Ortodoxa exista o delimitare clara intre Inchinare (adorare) care i se cuvine doar Lui Dumnezeu, adica doar divinitatii, inchinare la care se refera Domnul in porunca a doua si venerare( cinstire) care se cuvine oamenilor care l-au iubit pe Dumnezeu si si-au daruit viata Lui umplandu-se cu Duhul Sfant si de multe ori marturisindu-l cu sange

danyel 26.07.2010 15:57:59

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271846)
Atunci trebuia sa spuna pavel "Sf Scriptura, cartea x etc sunt insuflate de Dumnezeu ". Problema care tu te faci ca nu o vezi e aceea ca Pavel, sub influenta Duhului Sfant, afirma ca Sf Scriptura e suficienta in ceea ce priveste invatatura care duce la mantuire.

Daca Hristos a spus ca are credinta mantuitoare atunci eu il cred pe El nu pe tine care nu stii ce era in inima femeii si o faci idolatra. Ea a venit la Hristos cu speranta ca El o va vindeca, ceea ce s-a si intamplat. De unde stii tu ca femeia nu credea ca Hristos e Mesia? Pe ce te bazezi? E doar o supozitie dar care nu are nici o acoperire. Daca ea ar fi avut o credinta idolatra nu i-ar fi spus Hristos "Credinta te-a mantuit". O credinta idolatra nu te mantuie.

Pavel nu zice absolut niciun cuvant despre suficienta Scripturii, mai ales ca dupa ce ii scrie lui Timotei, s-au mai scris epistole , deci nu se pune problema suficientei , la momentul cand ii scria Pavel Lui Timotei,

Eu nu o fac idolatra , voi ati fi facut-o daca o vedeati ca face niste gesturi care cum spuneti voi, nu sunt scrise in Scriptura, deci cand am zis ca gestul era idolesc, am zis-o in ceea ce priveste interpretarea neo-protestanta
Poi am mai zis, era foarte putin probabil, luand lucrurile logic, ca femeia sa fi stiut ca El este Mesia, supozitie este si sa credem ca ea stia ca El este Mesia, nu avem nicio dovada

zorobabel 26.07.2010 15:58:44

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271847)
Eu am marturia ca Dumnezeu ii iubeste poe cei ce Il iubesc si ai cinsti pe Sfintii lui Dumnezeu nu e altceva decat a-L cinsti si a fi in comuniune deplina cu Cel care i-a sfintit, tu ai vre-o marturie cum ca Dumnezeu s-ar supara ca ii cinstim pe cei ce-L iubesc? nu veni cu poruncile referitoare la idoli pt ca in acest caz e vb de cu totul altceva

Nu zice nimeni sa nu ii iubesti pe sfinti, dar a iubi nu inseamna a te inchina/venera.
Eu vad in Sf Scriptura cum Ap Petru il respinge pe Corneliu care voia sa se inchine la el:
"Și când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui.
Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoală-te. Și eu sunt om."

De ce nu a acceptat Petru inchinarea lui Corneliu?

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271847)
Noi nu credem ca ne mantuim prin ritualuri, asta e gargara neo-protestanta a celor ce nu se sinchisesc sa aprofundeze teologia ortodoxa dar le place sa isi dea cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosc
Credinta are si dracu, daca nu impletesti credinta cu fapte vrednice de pocainta nu esti mai presus de lucifer

Lasa ca eu am fost ortodox destul timp si stiu despre ce vorbesc. Nu e nici o gargara NP. Era unu pe aici pe forum care dracuia intr-una dar se impartasea si considera ca asa se apropie de Dumnezeu. Ritualuri, dar fara viata schimbata.

zorobabel 26.07.2010 16:00:01

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271850)
In teologia Ortodoxa exista o delimitare clara intre Inchinare (adorare) care i se cuvine doar Lui Dumnezeu, adica doar divinitatii, inchinare la care se refera Domnul in porunca a doua si venerare( cinstire) care se cuvine oamenilor care l-au iubit pe Dumnezeu si si-au daruit viata Lui umplandu-se cu Duhul Sfant si de multe ori marturisindu-l cu sange

Venerarea duce mai mult a inchinare decat a cinstire. Eu imi cinstesc parintii, prietenii dar nu ma inchin la ei. A cinsti pe cineva inseamna in primul rand a-i arata respect.

danyel 26.07.2010 16:03:34

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271842)

Repet intrebarea pe care am pus-o si lui danyel. De unde stii ca Dumnezeu accepta modul acesta de inchinare?Ai garantii ca inchinarea ta in modul acesta e placuta Domnului?
De ce trupul lui Moise a fost ascuns?Daca inchinarea la moaste e un mod de a-l slavi pe Dumnezeu de ce a privat Dumnezeu poporul evreu de a-i aduce inchinare prin intermediul moastelor lui Moise?

Aici vorbim de Vechea lege, si ia te uita ca Evreii se inchinau in cortul marturiei inaintea chivotului care avea sculptati heruvimi si se prosterneau in cort inainte lui Dumnezeu stiind ca pe peretii cortului erau brodate chipuri de Heruvimi, iar Chivotul era un obiect atat de sfant incat Dumnezeu l-a ars de viu pe acel preot care l-a atins cu nevrednicie, mai mult, pana ce evreii credeau ca in sarpele de arama, este puterea lui Dumnezeu, acestia se vindecau,cand il priveau numai ca in incapatanarea lor au cazut in idolatrie cu sarpele dar aici e alta poveste

zorobabel 26.07.2010 16:06:38

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271851)
Pavel nu zice absolut niciun cuvant despre suficienta Scripturii, mai ales ca dupa ce ii scrie lui Timotei, s-au mai scris epistole , deci nu se pune problema suficientei , la momentul cand ii scria Pavel Lui Timotei,

Ma rog, nu vrei sa vezi realitatea, e problema ta. Pavel spun clar ca Sf Scriptura contine invatatura necesara pentru desavarsire.
In al doilea rand Epistola catre Timotei era nu doar pt Timotei scrisa ci pentru toti crestinii, ceea ce inseamna ca tu ca si credincios azi poti fi sigur ca in Sf Scriptura gasesti toate invataturile necesare pt desavarsire.
Un om care considera ca Sf Scriptura nu e suficienta in ceea ce priveste invatatura inseamna ca e in cautarea unor invataturi care nu sunt cuprinse in Sf Scriptura. Te-as intreba eu pe tine, ce lucruri nu gasesti acolo si care te fac sa cauti alte surse?

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271851)
Eu nu o fac idolatra , voi ati fi facut-o daca o vedeati ca face niste gesturi care cum spuneti voi, nu sunt scrise in Scriptura, deci cand am zis ca gestul era idolesc, am zis-o in ceea ce priveste interpretarea neo-protestanta
Poi am mai zis, era foarte putin probabil, luand lucrurile logic, ca femeia sa fi stiut ca El este Mesia, supozitie este si sa credem ca ea stia ca El este Mesia, nu avem nicio dovada

De und stii daca as fi facut-o idolatra? In conditiile in care cred ca Hristos e Dumnezeu nu am nici un motiv sa o fac idolatra ci din contra, sa ii admir credinta, asa cum si Hristos a facut-o.
In Sf Scriptura se spune sa te inchini la Dumnezeu, ori daca Hristos e Dumnezeu faptul ca te atingi de El nu inseamna ca faci ceva nescripturistic.
Dovada ca ea credea ca El e Mesia e marturia lui Hristos "Credinta ta te-a mantuit". Daca femeia nu ar fi crezut ca El e Hristosul ar fi putut El sa ii spuna "Credinta ta te-a mantuit"? Nu putea ca ar fi insemnat ca e mantuire si in afara lui Hristos lucru care nu e posibil.

zorobabel 26.07.2010 16:09:25

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271855)
Aici vorbim de Vechea lege, si ia te uita ca Evreii se inchinau in cortul marturiei inaintea chivotului care avea sculptati heruvimi si se prosterneau in cort inainte lui Dumnezeu stiind ca pe peretii cortului erau brodate chipuri de Heruvimi, iar Chivotul era un obiect atat de sfant incat Dumnezeu l-a ars de viu pe acel preot care l-a atins cu nevrednicie, mai mult, pana ce evreii credeau ca in sarpele de arama, este puterea lui Dumnezeu, acestia se vindecau,cand il priveau numai ca in incapatanarea lor au cazut in idolatrie cu sarpele dar aici e alta poveste

Numai ca nu se inchinau la heruvimi. Dumnezeu le-a zis sa faca si un sarpe de arama,in pustie, dar cand evreii s-au inchinat la el l-a distrus. Dumnezeu nu te pune sa faci obiecte ca sa te inchini la ele.
Vezi tu undeva ca le zice Dumnezeu sa se inchine la heruvimi?
Pe chivot era prezent Dumnezeu in mod fizic, de aceea era sfant, nu din cauza heruvimilor.

tricesimusquintus 26.07.2010 16:12:54

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271838)
tu ziceai ca Hristos prin "scris este" apara sloganul Sola Scriptura, cand sti bine ca atunci cand a rostit Iisus aceste cuvinte nici nu se putea pune problema existentei unei Scripturi depline

Cert e că Hristos a spus "Scriptura", iar eu Îl cred. Mai mult decât atât: El a mai spus:

39. "Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine.(Ioan 5)

Dacă crezi cuvintele Mântuitorului, spune-ne te rog:
1. Care Scripturi să le cercetăm?
2. În care Scripturi avem viața veșnică?
3. Care Scripturi mărturisesc despre Hristos?

danyel 26.07.2010 17:33:43

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 271861)
Cert e că Hristos a spus "Scriptura", iar eu Îl cred. Mai mult decât atât: El a mai spus:

39. "Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine.(Ioan 5)

Dacă crezi cuvintele Mântuitorului, spune-ne te rog:
1. Care Scripturi să le cercetăm?
2. În care Scripturi avem viața veșnică?
3. Care Scripturi mărturisesc despre Hristos?

Cu toate acestea nici urma de "Sola Scriptura" pentru ca nu zice nicaieri "numai Scriptura" iar cu privire la marturia despre Hristos, aici referirea se face la cartile Vechiului Testament, la prorocii, este limpede ca nu se face referire la Scripturile Nou-Testamentale, daca Iisus si apostolii aveau in constiinta sloganul "Sola Scriptura" asa cum aratau scripturile atunci, inseamna ca intreg Noul Testament este o adaugare la Scripturi

danyel 26.07.2010 17:44:56

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271856)
Ma rog, nu vrei sa vezi realitatea, e problema ta. Pavel spun clar ca Sf Scriptura contine invatatura necesara pentru desavarsire.
In al doilea rand Epistola catre Timotei era nu doar pt Timotei scrisa ci pentru toti crestinii, ceea ce inseamna ca tu ca si credincios azi poti fi sigur ca in Sf Scriptura gasesti toate invataturile necesare pt desavarsire.
Un om care considera ca Sf Scriptura nu e suficienta in ceea ce priveste invatatura inseamna ca e in cautarea unor invataturi care nu sunt cuprinse in Sf Scriptura. Te-as intreba eu pe tine, ce lucruri nu gasesti acolo si care te fac sa cauti alte surse?

De und stii daca as fi facut-o idolatra? In conditiile in care cred ca Hristos e Dumnezeu nu am nici un motiv sa o fac idolatra ci din contra, sa ii admir credinta, asa cum si Hristos a facut-o.
In Sf Scriptura se spune sa te inchini la Dumnezeu, ori daca Hristos e Dumnezeu faptul ca te atingi de El nu inseamna ca faci ceva nescripturistic.
Dovada ca ea credea ca El e Mesia e marturia lui Hristos "Credinta ta te-a mantuit". Daca femeia nu ar fi crezut ca El e Hristosul ar fi putut El sa ii spuna "Credinta ta te-a mantuit"? Nu putea ca ar fi insemnat ca e mantuire si in afara lui Hristos lucru care nu e posibil.

Eu sunt constient de importanta si sfintenia Scripturii dar aici nu vorbim despre asta ci despre sloganul "Sola Scriptura" pe care vrei sa il scoti din gura lui Pavel desi el nu a facut nicio referinta la "Numai Scriptura" cum ti-am mai zis, in vremea cand vorbea Pavel, existau canonic doar Scripturile vechi-testamentale, Canonul Noului Testament nu era definitivat, cand ii scrie lui Timotei, pavel nu se refera la epistola lui, ci la cartile legii, Pavel nu scria Scripturi, el scria epistole catre diferite biserici sau episcopi, epistole pe care ulterior Biserica le-a introdus in canonul noii scripturi
Daca Pavel ar vorbi despre exhuasivitatea Scripturii de pana atunci, inseamna ca restul cartilor din scriptura sunt de prisos , deoarece dupa cum afirmi, Pavel zice ca sunt super suficiente Scripturile, cele ce existau, nu cele ce aveau sa se scrie,
Si epistola ii este dedicata lui Timotei, de aceea se si numeste catre Timotei, intenita lui Pavel a fost clar, trimiterea unor povatuiri catre Timotei, Biserica in timp, sub insuflarea Duhului Sfant a hotarat ca aceste indemnuri sunt bune pentru toata Biserica, dar asta cu mult mai tarziu dupa scrierea epistolei

Ati fi facut-o idolatra agrumentand cu sologanul "unde scrie in Scriptura ca trebuie sa te atingi de haine?"
Iisus a vindecat foarte multi oameni, cati dintre ei crezi ca au stiut ca El este Mesia? probabil Lazar, in rest il credeau cel mult un profet, aceasta femeie nu avea de unde sti ca El este Hristos, iar Mantuitorul cand zice "credinta ta te-a mantuit" nu se refera la mantuirea in termeni crestini care nu era posibila pana la jertfa de pe Golgota ci se refera la vindecare, intr-o alta traducere "credinta ta te-a vindecat" cuvantul mantuire se foloseste in mai multe sensuri

danyel 26.07.2010 17:51:07

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271860)
Numai ca nu se inchinau la heruvimi. Dumnezeu le-a zis sa faca si un sarpe de arama,in pustie, dar cand evreii s-au inchinat la el l-a distrus. Dumnezeu nu te pune sa faci obiecte ca sa te inchini la ele.
Vezi tu undeva ca le zice Dumnezeu sa se inchine la heruvimi?
Pe chivot era prezent Dumnezeu in mod fizic, de aceea era sfant, nu din cauza heruvimilor.

Se inchinau in prezenta heruvimilor din templu, ba se prosterneau cu fata la pamant, in acest fel se inchina si ortodocsii lui Dumnezeu in prezennta icoanelor, nici evreii nu se inchinau heruvimilor propriuzis cum nici ortodocsii nu se inchina icoanelor propriuzis numai ca voua va place sa faceti confuzii voite
Dumezeu a distrus sarpele de arama numai cand evreii l-au considerat idol, pana atunci Dumnezeu a lucrat prin el minuni mari, deci fa diferenta
Cand Biserica Ortodoxa va predica inchinarea si cinstirea propriuzisa a unei icoane considerand-o dumnezeu, eu o parasesc, pana atunci, nu putem vorbi de idolatrie.,
Preinchipuirea bisericii crestine este cortul marturiei
Si icoanele sunt sfinte nu prin ele insele ci prin Harul lui Dumnezeu, cum nici trupurile noastre nu se pot sfinti prin ele insele ci prin harul Duhului Sfant

vsovivi 26.07.2010 17:52:57

Cine sunteți voi să judecați? Cine sunt eu să judec, dar faptele vorbesc de la sine:

Acest preot ortodox a crezut pe Dumnezeu și a studiat credința ortodoxă, apoi văzând năravurile și tradița i-a crezut pe cei din Vechiul om care se pare că cred în Domnul Iisus Hristos,dar nu cred în lucrarea Lui. I-a crezut pe cei din Vechiul că sunt mai aproape de Dumnezeu căci a constatat că ei nu mai curvesc, nu mai beau, nu mai înjură și altele... și nu au tradiții vrăjitoricești...

Dar el, preotul Florin credea deci din pricina lor și în Domnul Iisus dar și în lucrarea Domnului pentru că el nu a vrut să plece din funcția pe care o deținea și anume de preot ortodox, într-un sat de neoprotestanți dar și ortodocși, deci era aproape mîntuit căci credea și în Cuvânt și în Lucrare și în Biserică și în frați deci în icoane și Lemnul Sfintei Cruci și în tot ce ține de Biserică fără să facă pe explicaționistul icoanelor. Deci el avea Credința Deplină, și trebuia doar ca mai departe să-și ducă crucea sa. Dar nu a fost lăsat, probabil de ghestapo sau de KGB sau de lucsifer, nu știu.

Deci cine a greșit?

Păi duhul minciunii măririi de sine, duhul lucsiferic și antichristic băgat în biserica ortodoxă, care i-a îndemnat ca la PCR și la securitate, pe maimarii lui Florian ca să-l excludă și să-l dea afară, să-l arunce în stradă pe acest preot curat și neviclean exact ca pe un gunoi, să-l dea afară pentru că s-a botezat și la neoprotestanți, păi nu s-a botezat la sataniști ci la neoprotestanți, adică la cei pe Vechiul care cred în Domnul nostru Iisus Hristos.

Păi Sfântul Apostol Pavel n-a tăiat oare împrejur pe ucenicul său împreună cu care propovăduia Credința între tot felul de evrei sau elini? Deși era botezat în Iisus Hristos iată că l-a tăiat împrejur!

Deci excluderea din preoție a fost făcută de către niște oameni ce nu cunosc scriptura și acționează exact ca inqqqiziția! Fără discernămînt! Oameni ce nu sunt sub insuflarea Harului și nici ce e aia Înțelepciune, ei n-au auzit!

Deci iată un om sincer în căutările sale spre mîntuirea sa, este exclus pe motiv că a găsit în satul respectiv oameni interesați de mântuirea lor și care erau neoprotestanți. El nu trebuia dat afară sau exclus ci trebuia să rămână în ortodoxie căci el iubea ortodoxia, și ortodoxia nu este proprietatea maimarilor ci ea trebuia să fie a Lui Dumnezeu, dar se pare că a fost exclus nu pentru că a făcut păcate saă fiindcă s-ar fi mîndrit ci pentru că cineva a capturat ortodoxia și ceea ce trebuia să fie a Domnului nostru Iisus Hristos, pe care acest preot o slujea pentru Dumnezeu! Deci pentru ce a fost el exclus? Pentru că s-au aplicat canoanele ca la partid! Ca la securitate! Deci niciîntr-un caz nu este vina acestui preot tânăr cinstit și corect! El trebuia să fie lăsat să slujească ca preot ortodox și neoprotestant ce slujește între ortodocși și neoprotestanți. Căci asta îi rânduise Dumnezeu. Nenia a distrus vânzându-l și socotind de la sine putere că el e un trădător.

Sau nu și vechiul om este ridicat prima dată de Dumnezeu? Iar la omul nou abea prin Cruce se ajunge... „cine voiește să vină după Mine”.

Dar ce o să vă faceți, voi care judecați strâmb exact ca lupii răpitori a ceea ce este a lui Dumnezeu, ce o să vă faceți când vine Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, Domnul Carele este plinitorul a toate și plinește ultima etapă... Apocalipsa, ce o să vă faceți voi care vreți ca omul să se închine omului ce a luat locul lui Dumnezeu, aruncând el de la sine putere, afară, pe cei ce cu sinceritate au căutat Împărăția Cerurilor și Dreptatea Lui Dumnezeu, ce o să vă faceți când o să fiți duși înaintea Stăpânului?

Deci legământul cel nou, al Noului Ierusalim, pentru tot creștinul și pentru preotul Florin și pentru tot omul interesat de propria lui mînmtuire este acesta:
Citat:

Pentru că Însuși Părintele ceresc Cuvântul voiește să locuiască în acest dumnezeiesc așezământ, a rânduit o viețuire sfântă, și oricine va dori să aducă în el jertfă duhovnicească de doxologie, adorare și rugăciune, trebuie să îndeplinească următoarea orânduială:

– să păzească și să păstreze curățenia trupească, dimpreună cu puritatea simțurilor;

– să se oprească de la mâncare a orice fel de carne, în afară de pește, de la băutură alcoolică de orice fel, în afară de vinul din strugurii viței-de-vie și de la droguri de orice fel

– să respecte ținuta portului creștinesc, după rânduiala sfintei Scripturi

– să păzească rânduiala celor trei zile de post din săptămână (luni, miercuri și vineri), în afară de perioadele de post stabilite de biserică, fără untdelemn și vin, exceptând zilele în care sunt dezlegate acestea

– să respecte legea canonică bisericească în stilul românesc și ortodox străvechi;

-să primească sfânta Împărtășanie cât mai des, după cuvenita pregătire;

Pentru ca sfântul templu să fie umbrit de strălucirea cerească și ca Domnul să-Și arate puterea desăvârșirii Sale, eu, arhiereul Irineu, din mila lui Dumnezeu martor al acestei lucrări de mântuire, leg sub blestem pe oricine ar cuteza să calce în acest loc sfânt fără a ține strict rânduiala arătată în acest nou legământ, coborâtă de la Dumnezeu pentru acest sfârșit de întuneric. Iar cine va intra în acest sfânt așezământ cu frică cuviincioasă și cu credință tare, păzind cele rânduite, va fi ocrotit și binecuvântat de Tatăl nostru, Care este în ceruri.
Deci nu mă dezic de ortodoxie, căci și eu sunt mirean ortodox ci mă dezic de antichristul lucsiferic îmbrăcat în ierarh ortodox, dar care este ca lucsifer, cu nume de om, îmbrăcat în haină sfântă ce a luat locul lui Dumnezeu și face strâmbătate din lăcomie în pobor și în preoțime... căci după recensămînt s-a înscăunat cu participarea patriarhului... știți voi unde, și totul afară de el este sectă sau eres, exact așa cum a făcut pactul cu diavolul roșu și cu ierarhul cel roșu.

Deci dreptatea în cazul acesta este de partea lui Florin. NU în general ci particular. Iar Adevărul este de partea lui Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu care nu este pe vechiul și nici pe noul ci este și pe vechiul și pe noul și mai mult este întru Tot Cuvântul Lui Dumnezeu ce iese din gura Lui Dumnezeu Atotțiitorul. Amin.

zorobabel 26.07.2010 17:54:52

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271906)
Eu sunt constient de importanta si sfintenia Scripturii dar aici nu vorbim despre asta ci despre sloganul "Sola Scriptura" pe care vrei sa il scoti din gura lui Pavel desi el nu a facut nicio referinta la "Numai Scriptura" cum ti-am mai zis, in vremea cand vorbea Pavel, existau canonic doar Scripturile vechi-testamentale, Canonul Noului Testament nu era definitivat, cand ii scrie lui Timotei, pavel nu se refera la epistola lui, ci la cartile legii, Pavel nu scria Scripturi, el scria epistole catre diferite biserici sau episcopi, epistole pe care ulterior Biserica le-a introdus in canonul noii scripturi
Daca Pavel ar vorbi despre exhuasivitatea Scripturii de pana atunci, inseamna ca restul cartilor din scriptura sunt de prisos , deoarece dupa cum afirmi, Pavel zice ca sunt super suficiente Scripturile, cele ce existau, nu cele ce aveau sa se scrie,
Si epistola ii este dedicata lui Timotei, de aceea se si numeste catre Timotei, intenita lui Pavel a fost clar, trimiterea unor povatuiri catre Timotei, Biserica in timp, sub insuflarea Duhului Sfant a hotarat ca aceste indemnuri sunt bune pentru toata Biserica, dar asta cu mult mai tarziu dupa scrierea epistolei

Pavel spune "intreaga Scriptura" asta implica si scrierile NT. Faptul ca nu era definitivat canonul nu inseamna ca nu existau scrierile.
Pavel face referire doar la Scriptura si nu la alta scriere. Daca mi-ai arata unde spune Pavel ca mai sunt si alte surse atunci accept varianta ta, dar cand El spune ca Sf Scriptura contine invatatura necesara mantuiri inseamna ca nu mai e nevoie de alte surse.

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271906)
Ati fi facut-o idolatra agrumentand cu sologanul "unde scrie in Scriptura ca trebuie sa te atingi de haine?"
Iisus a vindecat foarte multi oameni, cati dintre ei crezi ca au stiut ca El este Mesia? probabil Lazar, in rest il credeau cel mult un profet, aceasta femeie nu avea de unde sti ca El este Hristos, iar Mantuitorul cand zice "credinta ta te-a mantuit" nu se refera la mantuirea in termeni crestini care nu era posibila pana la jertfa de pe Golgota ci se refera la vindecare, intr-o alta traducere "credinta ta te-a vindecat" cuvantul mantuire se foloseste in mai multe sensuri

Deja duci la extrem, de exp nu zice nici un NP de ce va faceti semnul crucii cand va inchinati. Dar obiceiurile care incalca flagrant Sf Scriptura sunt cele care sunt combatute.
Iisus a vindecat f multi oameni dar nu le-a zis la toti, "Credinta te-a mantuit". Un exemplu elocvent sunt cei 10 leprosi care sunt vindecati si totusi Hristos doar unuia ii spune "credinta ta te-a mantuit".
Nu stiu de ce vrei sa o faci necredincioasa pe femeia respectiva cand Hristos ii spune ca e credincioasa si ca e mantuita.
Hristos se refera la mantuirea spirituala, femeia deja fusese vindecata cand Hristos i s-a adresat. Mantuirea era posibila si inainte de jertfa pe baza credintei in Hristos care afirma "cel ce crede in Mine are viata vesnica". Asta a spus inainte sa fie jertfit.
Revin la exemplu cu cei 10 leprosi, ceilalti 9 au fost sau nu mantuiti?Ca vindecati au fost.

zorobabel 26.07.2010 17:58:05

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271909)
Se inchinau in prezenta heruvimilor din templu, ba se prosterneau cu fata la pamant, in acest fel se inchina si ortodocsii lui Dumnezeu in prezennta icoanelor, nici evreii nu se inchinau heruvimilor propriuzis cum nici ortodocsii nu se inchina icoanelor propriuzis numai ca voua va place sa faceti confuzii voite
Dumezeu a distrus sarpele de arama numai cand evreii l-au considerat idol, pana atunci Dumnezeu a lucrat prin el minuni mari, deci fa diferenta
Cand Biserica Ortodoxa va predica inchinarea si cinstirea propriuzisa a unei icoane considerand-o dumnezeu, eu o parasesc, pana atunci, nu putem vorbi de idolatrie.,
Preinchipuirea bisericii crestine este cortul marturiei
Si icoanele sunt sfinte nu prin ele insele ci prin Harul lui Dumnezeu, cum nici trupurile noastre nu se pot sfinti prin ele insele ci prin harul Duhului Sfant

Nu se prosterneau cu fata la pamant in fata heruvimilor , asta e iar o supozitie de a ta.
Heruvimii prezenti pe perdelele templului nu aveau nici un rol in inchinarea pe care evreii i-o aduceau lui Dumnezeu..
Care a fost momentul in care sarpele a devenit idol? Nu cumva cand au inceput sa se inchine la el? poate si ei considerau ca se inchina la Dumnezeu in prezenta sarpelui cand de fapt se inchinau sarpelui.

danyel 26.07.2010 18:07:18

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271912)
Pavel spune "intreaga Scriptura" asta implica si scrierile NT. Faptul ca nu era definitivat canonul nu inseamna ca nu existau scrierile.
Pavel face referire doar la Scriptura si nu la alta scriere. Daca mi-ai arata unde spune Pavel ca mai sunt si alte surse atunci accept varianta ta, dar cand El spune ca Sf Scriptura contine invatatura necesara mantuiri inseamna ca nu mai e nevoie de alte surse.

Deja duci la extrem, de exp nu zice nici un NP de ce va faceti semnul crucii cand va inchinati. Dar obiceiurile care incalca flagrant Sf Scriptura sunt cele care sunt combatute.
Iisus a vindecat f multi oameni dar nu le-a zis la toti, "Credinta te-a mantuit". Un exemplu elocvent sunt cei 10 leprosi care sunt vindecati si totusi Hristos doar unuia ii spune "credinta ta te-a mantuit".
Nu stiu de ce vrei sa o faci necredincioasa pe femeia respectiva cand Hristos ii spune ca e credincioasa si ca e mantuita.
Hristos se refera la mantuirea spirituala, femeia deja fusese vindecata cand Hristos i s-a adresat. Mantuirea era posibila si inainte de jertfa pe baza credintei in Hristos care afirma "cel ce crede in Mine are viata vesnica". Asta a spus inainte sa fie jertfit.
Revin la exemplu cu cei 10 leprosi, ceilalti 9 au fost sau nu mantuiti?Ca vindecati au fost.

Mie nu mi se pare ca pavel spune "intreaga Scriptura" de unde stia el cum va arata canonul NT avand in vedere ca s-a definitivat cateva sute de ani mai tarziu, vorbesti aiurea, Pavel se referea la Scripturile Vechi, din ce Scripturi putea Timotei sa ia invataminte daca doar canonul scripturilor vechi exista?
Pavel pe langa ca nu zice "numai Scriptura" nu exclude nici lucrarea Duhului Sfant care lucreaza si inafara Scripturii, dupa cum am spus, daca Pavel era adeptul "Sola Scriptura" la acea data, atunci sigur , Apocalipsa scrisa ulterior, nu ar fi fost acceptata de Pavel, deoarece nu facea parte din scripturile la care se referea la acel moment, mai mult, nici nu era scrisa

In cazul cellor zece leprosi, e acelasi lucru, ii spune celui intors, "credinta ta te-a mantuit" cu referire la vindecare, celor noua cum ai fi vrut sa le spuna daca nu erau prezenti, si aici nu se pune problema, mantuirii in sens crestin pt ca inca nu avusese loc rascumpararea de pe Golgota, Mantuirea nu a fost posibila pt ca lumea era rupta de Dumnezeu, daca ar fi fost posibila prin credinta in Iisus? care Iisus ca oamenii inca nu aveau cunostinta ca El e Fiul lui Dumnezeu, atunci nu ar mai fi fost necesara jertfa de pe Golgota

danyel 26.07.2010 18:11:31

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271913)
Nu se prosterneau cu fata la pamant in fata heruvimilor , asta e iar o supozitie de a ta.
Heruvimii prezenti pe perdelele templului nu aveau nici un rol in inchinarea pe care evreii i-o aduceau lui Dumnezeu..
Care a fost momentul in care sarpele a devenit idol? Nu cumva cand au inceput sa se inchine la el? poate si ei considerau ca se inchina la Dumnezeu in prezenta sarpelui cand de fapt se inchinau sarpelui.

Ai vazut vreodata evreii la rugaciune? ei isi inclina capetele si isi saruta scripturile din care citeaza, asa faceau si pe vremea Mantuitorului, este asta un gest de idolatrie in viziunea neo-protestanta? da ,plus ca in Biblie avem multe mentiuni de inchinare cu fata pana la pamant, chiar si in Templu, ce crezi ca faceau evreii cand intrau in Templu? stateau la cafea? nu, ci se prosterneau cu fata pana la pamant si asta in timp ce in fata lor aveau chipuri de heruvimi, oare nu cunosteau ei porunca a doua? sau cumva porunca se refera la idoli nu la icoane
Momentul in care sarpele a devenit idol a fost cel in care evreii l-au considerat un zeu, nu, ei nu se inchinau lui Dumnezeu prin intermediul sarpelui ci chiar il considerau un dumnezeu pe acest sarpe, aici da , avem deaface cu idolatria, dar inainte, cand evreii credeau ca prin sarpe se manifesta puterea lui Dumnezeu, atunci nu era idolatrie

vsovivi 26.07.2010 18:31:52

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271921)
Ai vazut vreodata evreii la rugaciune? ei isi inclina capetele si isi saruta scripturile din care citeaza, asa faceau si pe vremea Mantuitorului, este asta un gest de idolatrie in viziunea neo-protestanta? da ,plus ca in Biblie avem multe mentiuni de inchinare cu fata pana la pamant, chiar si in Templu, ce crezi ca faceau evreii cand intrau in Templu? stateau la cafea? nu, ci se prosterneau cu fata pana la pamant si asta in timp ce in fata lor aveau chipuri de heruvimi, oare nu cunosteau ei porunca a doua? sau cumva porunca se refera la idoli nu la icoane
Momentul in care sarpele a devenit idol a fost cel in care evreii l-au considerat un zeu, nu, ei nu se inchinau lui Dumnezeu prin intermediul sarpelui ci chiar il considerau un dumnezeu pe acest sarpe, aici da , avem deaface cu idolatria, dar inainte, cand evreii credeau ca prin sarpe se manifesta puterea lui Dumnezeu, atunci nu era idolatrie

Domnule voi nu știți ce e idolatrie, păi e vorba de a te închina păcatului și lăcomiei și mândriei... chipului cioplit al neascultării...

Nimic nu este idolatrie dacă te închini lucrurilor Lui Dumnezeu, nimic ce este în Creație nu este idol și n-ai decît să te închini cît vrei dacă prin ele te închini Creatorului, Tatălui... problema este să nu te închini minciunii, ateismului, necredinței, îndoielilor, poftelor, răutății...

Deci toată Creația Restaurată și curățită și sfințită este ridicată la Ceruri, sau n-a văzut sf. Petru fața de masă cu tot felul de animale? Și i s-a spus „înjunghie și mănâncă”... deci orice lucru binecuvântat este purtător al Harului, fie șerpi, scorpioni, furnici, sau alte scârboșenii, și te poți închina Lui prin ele dacă sunt binecuvântate exact ca Lui Dumnezeu căci chiar și materia din ele este sfântă dacă au fost sfințite, deci este curată materia din lucrurile și din animalele binceuvîntate, paianjeni de ar fi... iar de sfânta Cruce și sfintele Icoane ce să ami vorbim, ele poartă în ele Raiul lui Dumnezeu și chiar pe Însuși Dumnezeu... în materia lor și nu numai așa că este în jurul lor Norul Sfânt al Lui Dumnezeu... ci și în ele, în materia lor, s-au n-ați văzut Icoane care plîâng sau izvorăsc mir... și sunt Vii cu Adevărat, simt și suferă și trăiesc în Duhul de Viață al Lui Dumnezeu.

Deci șarpele de aramă sau heruvimii sau orice lucru lucrat de Dumnezeu: Icoane, Biserici,... Cruci... Sfinți este sfânt și poți să te închini lor și nu este idolatrie căci nu este lucru purtător al păcatelor omului sau a duhurilor rele! Nu este desfrânare ci loc de sfântă închinare. Dar nimeni nu cere să-i dai lui slava ci dă-o Lui Dumnezeu dar cuvincioșia îți cere să te pleci înainte sfinților sau părinților sau maimarilor... dar dând slava Lui Dumnezeu.

Dar adevărata Închinare este aceea în Duh și Adevăr... deci tu trebuie să fii trăitor în Duhul Sfânt și să mărturisești pe Adevărul. Căci acolo este Hristos și acolo este Biserica oriunde „se adună doi sau trei în numele Meu”. Și acolo unde este Biserica se mărturisește Adevărul... prin viața pe care o trăiești în ea... și nu numai așa că vorbești bine sau ști toate răspunsurile și ai toate soluțiile la probleme... ci e vorba de viața ta duhovnicească și trupească, căci Credința este socotită nu după vorbe ci după viața ta. Căci nu poți să fi fățarnic cu Dumnezeu căci El știe inima și așezarea ei înaintea Lui.

anaecaterina 26.07.2010 18:54:10

pe acest parinte il cunosc de cand eram mica,este apoape de varsta mea. nu vreau sa il acuz de nimic, ci vreau doar sa spun o opinie. era destul de ciudatzel de copil fiind si tot timpul cauta altceva si altceva in materie de spiritual. prin toate atitudinile lui cerea atentie si oscila mereu. a vrut sa iasa in evidenta inca de mic, desi se purta destul de superficial cu oamenii si trebuie sa spun ca ii placeau destul de mult fetele. acum nu mai stiu cum este, l-am vazut ultima data acum cativa ani si nici atunci nu mi s-a parut normal. nu judec, doar nu cred o iota din ce spune. sa aveti o seara minunata!

Cristina sibiu 26.07.2010 19:18:04

Mai oameni buni nu vreau sa va jignesc dar sunteti batuti in cap sau ce aveti ?O sa va spun eu de ce a ales preotul ala pocaitii.In primul rand cand intri intr-o biserica ortodoxa daca nu ai mai fost la biserica de ceva timp sau hai sa zic de multtttt timp se uita lumea(enoriasi) la tine ca la masini straine,preotul la fel.Si incep barfele : ui la aia sigur a facut ceva de a venit la biserica ,poate si-a inselat barbatu si acum se simte vinovata .etc exemple pot da o mie isi uita pt. ce au venit ,adica sa se roage ca au subiect de discutie pana la sfarsit.Incepe slujba : preotul e ca o moara stricata care nu simte ce spune si cred ca nici nu prea crede ce spune .Vorbeste doar sa treaca timpu fara nici un pic de daruire ,nu iti atinge sufletul deloc pt. el e doar o meserie un job .Eu merg la BO pt. ca sunt nevoita :inmormantari, nunti,botezuri si nu pt. ca as fi atee sau pocaita,sunt ortodoxa dar eu nu am simtit niciodata dragoste la ortodocsi.Nu toti preoti ortodocsi sunt asa dar majoritatea sunt.
Si inca ceva ce ma deranjeaza pe mine e ca BO are asa de multi bani ( sa nu spuneti ca nu are )dar nu ii ajuta pe saraci ,calugaritele se plimba cu masini scumpe ca dacia nu o pot conduce .
V-ati gandit ca poate preotul ala a gasit ce cauta si poate era la fel si daca era catolic sau mormon sau orice altceva ?El asa a simtit si daca a gresit e greseala lui si ce zice el despre BO daca minte este pacatul lui.

danyel 26.07.2010 23:34:18

Citat:

În prealabil postat de Cristina sibiu (Post 271943)
Mai oameni buni nu vreau sa va jignesc dar sunteti batuti in cap sau ce aveti ?O sa va spun eu de ce a ales preotul ala pocaitii.In primul rand cand intri intr-o biserica ortodoxa daca nu ai mai fost la biserica de ceva timp sau hai sa zic de multtttt timp se uita lumea(enoriasi) la tine ca la masini straine,preotul la fel.Si incep barfele : ui la aia sigur a facut ceva de a venit la biserica ,poate si-a inselat barbatu si acum se simte vinovata .etc exemple pot da o mie isi uita pt. ce au venit ,adica sa se roage ca au subiect de discutie pana la sfarsit.Incepe slujba : preotul e ca o moara stricata care nu simte ce spune si cred ca nici nu prea crede ce spune .Vorbeste doar sa treaca timpu fara nici un pic de daruire ,nu iti atinge sufletul deloc pt. el e doar o meserie un job .Eu merg la BO pt. ca sunt nevoita :inmormantari, nunti,botezuri si nu pt. ca as fi atee sau pocaita,sunt ortodoxa dar eu nu am simtit niciodata dragoste la ortodocsi.Nu toti preoti ortodocsi sunt asa dar majoritatea sunt.
Si inca ceva ce ma deranjeaza pe mine e ca BO are asa de multi bani ( sa nu spuneti ca nu are )dar nu ii ajuta pe saraci ,calugaritele se plimba cu masini scumpe ca dacia nu o pot conduce .
V-ati gandit ca poate preotul ala a gasit ce cauta si poate era la fel si daca era catolic sau mormon sau orice altceva ?El asa a simtit si daca a gresit e greseala lui si ce zice el despre BO daca minte este pacatul lui.

Faza cu barfa, in primul rand e gargara, in al doilea rand e in floare si la "pocaiti" si in al treilea rand ce te priveste pe tine barfa? tu de asta mergi la biserica, sa barfesti sau sa urmaresti oamenii care barfesc?
Pe ce te bazezi cand spui ca preotul nu are daruire? cunosti cumva inima preotului si ii poti citi gandurile? sau te ti de barfe auzite pe marginea santului? in Romania sunt peste 15 mii de preoti, mi-e greu sa cred ca ii cunosti pe majoritatea incat sa poti avea o opinie obiectiva, tare ma tem ca e doar o barfa la moda
Biserica Ortodoxa Romana are peste 300 de institutii social filantropice, asta ti se pare nimic?
in 2009 potrivit patriarhiei romane,citez: " De serviciile și proiectele sociale desfășurate în eparhii (335 programe sociale), în anul 2009 au beneficiat 629.459 persoane din care: 152.270 copii, 26.324 persoane cu dizabilități, 333.882 persoane vârstnice și 116.979 familii sărace etc. " asa ca de ce vorbesti fara sa te informezi? pt ca asa auzi pe marginea santului? nu mai vorbiti oameni buni fara sa va informati
E alagerea lui, fiecare om e liber sa isi aleaga calea, pe mine ma irita la acest indivit lipsa lui de cunostinte in materie de teologie ortodoxa

Raul Ortodox 27.07.2010 00:23:51

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271828)
Lui Dumnezeu poti sa i te inchini, femeia a crezut ca Hristos este Dumnezeu si de aceea gestul ei nu este idolesc absolut deloc. Ea avea credinta in Hristos nu in niste moaste.
"Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine?
Și Se uita împrejur să vadă pe aceea care făcuse aceasta.
Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul;
Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!"

Vezi marturia pe care o da Domnul?"Credinta ta te-a mantuit" . Ea avea credinta in Hristos, asa ca nu poti asocia gestul ei cu un gest idolesc.

Cum iti explici faptul ca nu numai femeia aceea ci si o multime de oameni se atingeau de hainele lui Hristos si erau vindecati!? Ai vreo dovada ca toti acei oameni aveau credinta ca El e Hristosul Fiul Lui Dumnezeu? Nici decum oamenii il considerau "invatator" si "vindecator".
Ba mai mult, "Atunci a poruncit ucenicilor Lui sa nu spuna nimanui ca El este Hristosul"(Matei 15-16;20)"

Oamenii credeau ca El are puterea de ai vindeca. Nu toti credeau ca El este Mesia, de aceea a fost nevoie de jertfa Sa pe cruce.

"35.Si cunoscandu-L, oamenii locului aceluia au trimis in tot acel tinut si au adus la El pe toti bolnavii.
36. Si-L rugau ca numai sa se atinga de poalele hainei Lui;si cati se atingeau se vindecau"(Mate14-15)

De asemenea si Sfintele Moaste sunt facatoare de minuni!

Sfântul Grigorie Decapolitul, ale carui Sfinte Moaste se afla în Manastirea Bistrita din judetul Vâlcea, facea numeroase minuni de vindecare. Odata, a venit la el un crestin bolnav si-l ruga sa-l vindece. Dar cuviosul nu voia. Atunci el a intrat pe ascuns în chilia Sfântului si s-a culcat în patul lui si îndata s-a facut sanatos.

Moastele Sfintei Parascheva de la Iasi, de asemenea au facut si fac nenumarate minuni de vindecare. O femeie bolnava a fost consultata de medici si acestia i-au diagnosticat un cancer. Înainte de internare pentru operatie, s-a închinat la racla Sfintei Parascheva si a citit cu lacrimi Acatistul ei, ca sa scape cu bine. Dupa internare, la ultima consultatie înainte de operatie, a fost gasita sanatoasa si s-a întors acasa, multumind lui Dumnezeu.

La moastele Sfântului Mc. Ioan cel Nou de la Suceava s-au vindecat nenumarati bolnavi. În anul 1975 s-a vindecat aici un profesor care avea mâinile paralizate, în urma iradierii din laboratorul în care lucra.

La moastele Sfântului Calinic de la Cernica s-au vindecat multi crestini bolnavi de tot felul de boli, printre care si o copila nascuta oarba

In Vietile Sfintilor si în scrierile patristice citim despre multe minuni si vindecari de boli. Unii vindecau bolnavii prin rugaciune si punerea mâinilor pe capul lor, mai ales preotii. Altii atingeau bolnavii cu hainele lor si cu Sfanta Cruce si îi tamaduiau. Altii îi vindecau prin atingerea de Sfintele Icoane si prin stropire cu agheasma. Iar cei mai multi, stiind ca oamenii se îmbolnavesc din cauza pacatelor lor si ale parintilor copiilor pâna la al 4-lea neam, posteau si se rugau împreuna cu bolnavii si rudele lor, un anumit timp. Apoi îi dezlegau de pacate prin spovedanie, le faceau Sfântul Maslu si bolnavii se vindecau pe masura credintei si a pocaintei lor.

In fine este problema ta daca nu accepti anumite lucruri.Nimeni nu te obliga sa le accepti.Si din pacate am deviat putin mai mult de la tema :)

Raul Ortodox 27.07.2010 00:30:11

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271820)
Unde scrie asta?Peste tot in Sf Scriptura se vorbeste despre mantuirea prin credinta iar tu vii si spui ca nu e suficienta. Tu ce Biblie citesti? Serios pune-te si citeste Sf Scriptura ca esti intr-un intuneric total.
"M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine. Și viața de acum, în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine."

Mai usor cu tonul si cerceteaza Scriptura

"Caci Fiul Omului va sa vina intru slava Tatalui Sau,cu ingerii Sai;si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele sale(Matei 16-17;28)"

Raul Ortodox 27.07.2010 00:46:24

Citat:

În prealabil postat de Cristina sibiu (Post 271943)

Stim si noi ca exista America nu e nevoie sa ne-o areti tu!
Ti-a spus "preotul" acela(in filmuletele de pe youtube) de ce a ales pocaitii.Deoarece oamenii erau prea pacatosi pentru sfintenia lui si astfel si-a parasit turma. Tu ce doresti sa spui?
Nu ma mai obosesc sa comentez restul pentru ca e o pierdere de timp si oricum ti-a explicat danyel.Desi era suficient sa te informezi.

delia31 27.07.2010 01:45:16

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 271820)

Inteleg unde bati , la impartasanie. Dar gresesti, nu de aia a murit Hristos aici pe pamant.
Tu din ce zici esti mantuita prin impartasanie. Ori Biblia spune ca prin credinta. Impartasania,sau cina cea de taina, e lasata cu scopul de a ne aminti de jertfa lui Hristos. "Si ori de cate ori faceti aceasta sa faceti spre pomenirea Mea".
."

exact de asta s-a facut Dumnezeu om, ca sa ne impartasim cu Trupul Lui, ca altfel nu avem cum sa ajungem la El.

Dumnezeu S-a facut om pt. ca omul sa devina dumnezeu prin har (Sf. Atanasie cel Mare).
Duhul s-a facut purtator de trup pentru ca trupul sa devina purtator de duh.

da, da ce sa zic? in Biblia mea scrie ,, de nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea sangele Meu, nu veti avea viata in voi,,

eu nu pot sa afirm ca sunt deja mantuita, decat ca Hristos ne-a mantuit obiectiv pe toti. Insa subiectiv, numai la Judecata particulara voi afla.

eu inteleg mantuirea ca un proces dinamic iar impartasania in BO e taina mare, nu se poate primi fara spovedanie, cainta si dezlegare de pacate.

ce am scris in postarea anterioara e parerea Bisericii Ortodoxe de 2000 de ani

Se pare insa, ca p.d.v. ortodox ti-e total strain.

Tu acum auzi prima data ca scopul Intruparii e mai mult decat a oferi materie de jertfa?

diferentele de intelegere pleaca de la modul diferit in care NP inteleg efectele pacatului stramosesc asupra firii umane si ce anume se intelege prin rascumparare, impacare, restaurarea firii umane si mantuire si nu prea cred ca o sa solutionam noi pe forum diferentele interconfesionale.

Daca tot stai pe un forum ortodox, cauta sa afli macar din editorialele de pe site de ce se insista atat in conceptia ortodoxa ca mantuirea e în mod esential ontologica, ca e mai mult decat o rascumparare juridica sau o schimbare externa a statutului nostru juridic, e chiar restaurarea fiintei umane, re-alcatuirea umanului dinlauntrul firii, facuta de cel Intrupat.

noi intelegem prin Intrupare NU DOAR ca era nevoie de un trup fara prihana si un sange care sa se jertfeasca, ci mai ales sa ni se dea spre mancare, ca sa ajungem treptat prin credinta, faptele credintei si harul sf. Taine sa fim una cu Hristos, sa fim madularele Trupului Tainic al carui cap este El.

Cum ne putem uni cu Hristos daca nu implinim si cuvintele: ,, luati, mancati, acesta este Trupul Meu...?,,

Noi nu le putem ignora nicicum. daca altii isi permit sa le considere alegorice, e riscul lor.

Asta intelegem noi prin mantuire, sa ajungem la scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu, adica sa fim una cu Hristos, sa intram in alcatuirea fiintei Lui, nu doar printr-un asentiment mintal, ci in integritatea fiintei (trup+suflet) ,,nu stiti oare ca voi sunteti madularele Trupului iar capul e Hristos?,,

Inca nu ne consideram mantuiti, deocamdata suntem madulare necuratite, nepregatite, nu putem intra in alcatuirea Trupului asa oricum.

suntem doar porniti pe un drum pe care-l avem de parcurs.
ca sa nu mai zic ca oricat ne-am stradui, nu vom fi niciodata vrednici de El, dar nadajduim ca pe cele neputincioase ale noastre le va plini El.

Hristos ne-a promis ca suntem mantuiti, in masura in care ajungem cu bine la capatul drumului, in masura in care colaboram cu El pe tot parcursul iar cand ne poticnim din neputinta, sa ne ridicam si sa continuam drumul.

Nu suntem mantuiti doar pentru simplul fapt ca am acceptat sa pornim la drum. Cum pot sa zic ca am ajuns la capatul drumului fara sa-l fi parcurs?

tu zici ca te mantuiesti prin meritele lui Hristos si ca nu ai de adaugat nimic,

noi zicem ca desi suntem neputinciosi si nevrednici de asa mare dar, putem sa ne mantuim prin conlucrare cu El, prin straduinta continua de a ne lasa transformati prin puterea Duhului Sfant daca vrem sa fim madularele Lui, prin lupta cu pacatele savarsite cu fapta, cu cuvantul si cu gandul, de care nu scapam pana la moarte.

Daca tu intelegi ca e suficienta credinta (ca asentiment mintal) pentru a ajunge la unirea cu Hristos, noi intelegem ca e nevoie de 3 criterii intr-o foarte, foarte stransa legatura: HARUL (sfintelor taine), CREDINTA SI FAPTELE CREDINTEI.

Si toata invatatura asta se bazeaza pe Scriptura asa cum au interpretat-o sfintii parinti ( in intregul ei, nu doar versete izolate), ca unii care chiar puteau zice fiecare ,,nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine,,.

Daca tot stai pe un forum ortodox, poate te intereseaza sa afli invatatura ortodoxa ca macar sa stii despre ce e vorba inainte de a-ti permite sa faci tot felul de afirmatii.

incearca te rog sa citesti cate ceva despre ce se intelege prin rascumparare si realcatuire ontologica a umanului in ortodoxie. http://www.crestinortodox.ro/dogmati...nal-68949.html

zorobabel 27.07.2010 10:13:51

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 271918)
Mie nu mi se pare ca pavel spune "intreaga Scriptura" de unde stia el cum va arata canonul NT avand in vedere ca s-a definitivat cateva sute de ani mai tarziu, vorbesti aiurea, Pavel se referea la Scripturile Vechi, din ce Scripturi putea Timotei sa ia invataminte daca doar canonul scripturilor vechi exista?

"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate,
Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun."

zice toata Scriptura. Un lucru care tie iti scapa e faptul ca a doua epistola catre Timotei e ultima scriere a lui Pavel inainte de moarte(in jurul anului 67), deci poti fi sigur ca Timotei avea acces si la celelalte epistole ale lui Pavel si nu avea nevoie de un sinod sa ii spuna ce e scriptura si ce nu e scriptura.

Citat:

Pavel pe langa ca nu zice "numai Scriptura" nu exclude nici lucrarea Duhului Sfant care lucreaza si inafara Scripturii, dupa cum am spus, daca Pavel era adeptul "Sola Scriptura" la acea data, atunci sigur , Apocalipsa scrisa ulterior, nu ar fi fost acceptata de Pavel, deoarece nu facea parte din scripturile la care se referea la acel moment, mai mult, nici nu era scrisa

Tu ce nu intelegi e faptul ca prin afirmatia sa Pavel confirma autoritatea suprema a Sf Scripturi in ceea ce priveste invataturile lui Dumnezeu pentru om.
Ceea ce inseamna ca orice alta carte care se vrea o calauza in viata crestina trebuie sa se supuna autoritatii Sf Scripturi.
Apocalipsa de unde stii ca a fost scrisa ulterior celei de-a doua epistole a lui Timotei? Faptu ca apare ultima se datoreaza mesajului ei dar nu faptului ca a fost scrisa ultima.
Ce e sigur e faptul ca a fost scrisa inainte de cucerirea Ierusalimului de catre romani, lucru care s-a intamplat in anii 66-70 si asta plaseaza Apocalipsa ca scriere in aceeasi perioada cu 2 Timotei.
Un alt lucru pe care il omiti e faptul ca Epistola lui Timotei a fost scrisa si pentru crestini de-a lungul istoriei, iar pentru ei mesajul lui Pavel e clar: Sf Scriptura e de inspiratie divina si e suficienta in ceea ce priveste invatatura data de Dumnezeu.

Citat:

In cazul cellor zece leprosi, e acelasi lucru, ii spune celui intors, "credinta ta te-a mantuit" cu referire la vindecare, celor noua cum ai fi vrut sa le spuna daca nu erau prezenti, si aici nu se pune problema, mantuirii in sens crestin pt ca inca nu avusese loc rascumpararea de pe Golgota, Mantuirea nu a fost posibila pt ca lumea era rupta de Dumnezeu, daca ar fi fost posibila prin credinta in Iisus? care Iisus ca oamenii inca nu aveau cunostinta ca El e Fiul lui Dumnezeu, atunci nu ar mai fi fost necesara jertfa de pe Golgota

Pai si cel vindecat nu vazuse ca e vindecat? De ce ar mai fi trebuit sa se intoarca la Hristos ca sa ii spuna ca e vindecat?
Nu mai sustine aceeasi idee falsa si anume ca mantuirea era posibila doar dupa jertfa. Tu crezi ca toti sfintii din VT au mers in iad?Jertfa lui Hristos nu se limiteaza la o perioada.
Jertfa lui Hristos era necesara ca altfel nu s-ar fi putut face plata pacatului. Dar credinta tocmai in asta consta, ca Hristos va muri pentru pacatele lor asa cum spune in VT (redau un pasaj din Isaia 53)

"Dar El a luat asupră-Și durerile noastre și cu suferințele noastre S-a împovărat. Și noi Îl socoteam pedepsit, bătut și chinuit de Dumnezeu,
Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat.
Toți umblam rătăciți ca niște oi, fiecare pe calea noastră, și Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădelegile noastre ale tuturor."

Femeia respectiva,la fel ca si acel lepros, au crezut in Hristos si au fost mantuiti, de aceea le spune Hristos "Credinta ta te-a mantuit". Oricat ai incerca sa o dai la intors nu poti nega mesajul pe care Hristos l-a transmis celor 2. Hristos poate vedea inima omului, tu nu poti.

zorobabel 27.07.2010 10:26:08

Citat:

am vazut evrei la rugaciune si nu aveau nici un chip de heruvimi in fata cand se inchinau. Una e sa te prosterni, ingenunchezi si alta e sa insinuezi ca se prosterneau in fata unui heruvim. Nu zice nimeni sa nu te inchini cu fata pana la pamanat, poti sa o faci.
Cand Ioan a vrut sa se inchine ingerului, care era prezenta fizica nu imagine imprimata, ingerul l-a oprit sa o faca:
"Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!"

Ce e mai clar de atat?

Citat:

E acelasi lucru si in ziua de azi, numai ca tu nu vezi acest lucru.

zorobabel 27.07.2010 11:12:35

Citat:

În prealabil postat de Raul Ortodox (Post 272091)
Cum iti explici faptul ca nu numai femeia aceea ci si o multime de oameni se atingeau de hainele lui Hristos si erau vindecati!? Ai vreo dovada ca toti acei oameni aveau credinta ca El e Hristosul Fiul Lui Dumnezeu? Nici decum oamenii il considerau "invatator" si "vindecator".
Ba mai mult, "Atunci a poruncit ucenicilor Lui sa nu spuna nimanui ca El este Hristosul"(Matei 15-16;20)"

Unde vezi ca toti care se atingeau de El se vindecau? Spune ca se atingeau dar numai in cazul femeii spune ca "o putere a iesit din El".

"Auzind ea cele despre Iisus, a venit în mulțime și pe la spate s-a atins de haina Lui.
Căci își zicea: De mă voi atinge măcar de haina Lui, mă voi vindeca!
Și îndată izvorul sângelui ei a încetat și ea a simțit în trup că s-a vindecat de boală.
Și îndată, cunoscând Iisus în Sine puterea ieșită din El, întorcându-Se către mulțime, a întrebat: Cine s-a atins de Mine? "

Hristos se referea la femeie nu la multimea care-l imbulzea.
Semnele care le facea Hristos ,si marturia lui Ioan Botezatorul, erau indicii clare ca El e Mesia.

Citat:

Oamenii credeau ca El are puterea de ai vindeca. Nu toti credeau ca El este Mesia, de aceea a fost nevoie de jertfa Sa pe cruce.

Din contra, pentru majoritatea moartea Lui pe cruce le-a zdruncinat credinta, nimeni nu se astepta la un Mesia care sa moara pe cruce. Petru s-a lepadat, ucenicii s-au imprastiat. Invierea Lui a fost confirmarea ca El e Mesia.
Dar moartea Lui era necesara pentru a ne putea ierta pacatele. Fara jertfa nu era posibila iertarea.

Citat:

"35.Si cunoscandu-L, oamenii locului aceluia au trimis in tot acel tinut si au adus la El pe toti bolnavii.
36. Si-L rugau ca numai sa se atinga de poalele hainei Lui;si cati se atingeau se vindecau"(Mate14-15)

Dupa cum vezi spune ca oamenii L-au cunoscut. Ce inseamna pentru tine asta?Episodul seamana cu cel din Marcu cu femeia ce avea scurgere, dar nu vad care e problema ca se atingeau de El?Doar era Dumnezeu.

danyel 27.07.2010 11:45:18

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 272151)
Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun."

zice toata Scriptura. Un lucru care tie iti scapa e faptul ca a doua epistola catre Timotei e ultima scriere a lui Pavel inainte de moarte(in jurul anului 67), deci poti fi sigur ca Timotei avea acces si la celelalte epistole ale lui Pavel si nu avea nevoie de un sinod sa ii spuna ce e scriptura si ce nu e scriptura.

Tu ce nu intelegi e faptul ca prin afirmatia sa Pavel confirma autoritatea suprema a Sf Scripturi in ceea ce priveste invataturile lui Dumnezeu pentru om.
Ceea ce inseamna ca orice alta carte care se vrea o calauza in viata crestina trebuie sa se supuna autoritatii Sf Scripturi.
Apocalipsa de unde stii ca a fost scrisa ulterior celei de-a doua epistole a lui Timotei? Faptu ca apare ultima se datoreaza mesajului ei dar nu faptului ca a fost scrisa ultima.
Ce e sigur e faptul ca a fost scrisa inainte de cucerirea Ierusalimului de catre romani, lucru care s-a intamplat in anii 66-70 si asta plaseaza Apocalipsa ca scriere in aceeasi perioada cu 2 Timotei.
Un alt lucru pe care il omiti e faptul ca Epistola lui Timotei a fost scrisa si pentru crestini de-a lungul istoriei, iar pentru ei mesajul lui Pavel e clar: Sf Scriptura e de inspiratie divina si e suficienta in ceea ce priveste invatatura data de Dumnezeu.

Pai si cel vindecat nu vazuse ca e vindecat? De ce ar mai fi trebuit sa se intoarca la Hristos ca sa ii spuna ca e vindecat?
Nu mai sustine aceeasi idee falsa si anume ca mantuirea era posibila doar dupa jertfa. Tu crezi ca toti sfintii din VT au mers in iad?Jertfa lui Hristos nu se limiteaza la o perioada.
Jertfa lui Hristos era necesara ca altfel nu s-ar fi putut face plata pacatului. Dar credinta tocmai in asta consta, ca Hristos va muri pentru pacatele lor asa cum spune in VT (redau un pasaj din Isaia 53)

"Dar El a luat asupră-Și durerile noastre și cu suferințele noastre S-a împovărat. Și noi Îl socoteam pedepsit, bătut și chinuit de Dumnezeu,
Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat.
Toți umblam rătăciți ca niște oi, fiecare pe calea noastră, și Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădelegile noastre ale tuturor."

Femeia respectiva,la fel ca si acel lepros, au crezut in Hristos si au fost mantuiti, de aceea le spune Hristos "Credinta ta te-a mantuit". Oricat ai incerca sa o dai la intors nu poti nega mesajul pe care Hristos l-a transmis celor 2. Hristos poate vedea inima omului, tu nu poti.

Oricat ai vrea sa o intorci, este clar ca Pavel vorbea de Scripturile Vechi, Epistolele sale nu erau considerate scripturi la acea perioada , doar Biserica le-a transformat in Scripturi, plus de asta, epistolele au un destinatar clar, e putin probabil ca Timotei sa fi avut acces la epistolele raspandite in Corint, Roma, Efes, etc, nu uita ca la acea vreme nu existau tipare si nici teoria sola scriptura? sau ce crezi, ca Pavel umbla cu Biblii sub brat si le impartea oamenilor? nu, din contra, Pavel era adeptul unei Traditii , iata ce ne spune "Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (II Tes 2:15) si Ioan de asemenea " Multe având a vă scrie, n-am voit să le scriu pe hirtie si cu cerneală, ci nădăjduiesc să vin si sa vă vorbesc gură către gură, ca bucuria noastră să fie deplină» (2 Ioan I, 12)."in primii ani ai bisericii, Singura scriptura canonica era cea a Vechiului Testament, toate celelalte scrieri, erau epistole adica scrisori cu indemnuri pentru bisericile infintate de Pavel, oricat ai incerca sa scoti din gura lui Pavel sloganul "Sola Scriptura" nu ai cum, nici nu se pune problema existentei unei Scripturi complete la acea vreme, + ca in acea vreme circulau nenumarate evanghelii si epistole, canonicitatea le-a dat-o Biserica nu Timotei
La faza cu mantuirea in numele lui Hristos le incurci, mantuirea in Numele lui Hristos nu s-a realizat pana la jertfa de pe cruce, cei din Vechiul Testament asteptau aceasta restaurare a creatiei prin jertfa, In niciun caz Iisus nu vorbea femeii si leprosului, de mantuirea asa cum o intelegem noi crestinii
Cei din Vechiul Testament nu mosteneau raiul, deoarece raiul a fost inchis pana la jertfa care a refacut legatura cu Dumnezeu rupta prin pacatul primilor oameni,
" Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, (I Petru 3:18-19)

danyel 27.07.2010 11:58:17

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 272155)
am vazut evrei la rugaciune si nu aveau nici un chip de heruvimi in fata cand se inchinau. Una e sa te prosterni, ingenunchezi si alta e sa insinuezi ca se prosterneau in fata unui heruvim. Nu zice nimeni sa nu te inchini cu fata pana la pamanat, poti sa o faci.
Cand Ioan a vrut sa se inchine ingerului, care era prezenta fizica nu imagine imprimata, ingerul l-a oprit sa o faca:
"Și eu, Ioan, sunt cel ce am văzut și am auzit acestea, iar când am auzit și am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
Și el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine și cu frații tăi, proorocii, și cu cei ce păstrează cuvintele cărții acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!"

Ce e mai clar de atat?

E acelasi lucru si in ziua de azi, numai ca tu nu vezi acest lucru.

Poi ce aveau evreii in Templu? chipuri de heruvimi, Chivotul legii, in templu ce faceau evreii? oare nu se inchinau cu fata pana la pamant? atunci unde este insinuarea?

Ingerul l-a oprit pe Ioan din smerenie, oare nu cunostea Ioan poruncile Domnului? oare nu stia el ca nu este bine sa te inchini altcuiva? ba stia desigur, dar a vrut sa ii acorde o cinste ingerului, cinste pe care ingerul a refuzat-o din smerenie de asta se si numeste impreuna slujitor cu Ioan, si ingerul ii spune ca doar lui Dumnezeu sa se inchine, nu spune "sa nu cinstesti sfintii", iar aici si ortodocsii sunt de acord ca inchinarea de care vorbea ingerul se cuvine numai lui Dumnezeu

Nu e acelasi lucru, eu nu ma iau dupa interpretarile neo-protestante ci dupa cele ortodoxe cu privire la inchinare
cum poti afirma dumneata ca e acelasi lucru? acelasi lucru ar fi daca ortodocsii ar crede ca icoana respectiva este chiar divinitatea,
unde ati invatat voi sa puneti vorbe si invataturi in gura altora fara sa cunoasteti sau fara sa vreti sa vedeti decat cum va dicteaza pastorii?

zorobabel 27.07.2010 12:32:29

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 272097)
exact de asta s-a facut Dumnezeu om, ca sa ne impartasim cu Trupul Lui, ca altfel nu avem cum sa ajungem la El.

Dumnezeu s-a facut om ca sa ne impace cu EL, altfel nu era posibil.

Citat:

da, da ce sa zic? in Biblia mea scrie ,, de nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea sangele Meu, nu veti avea viata in voi,,

cuvinte pe care tu nu le-ai inteles si le-ai luat mot a mot. Iuda s-a impartasit si nu l-a ajutat cu nimic.

Citat:

eu nu pot sa afirm ca sunt deja mantuita, decat ca Hristos ne-a mantuit obiectiv pe toti. Insa subiectiv, numai la Judecata particulara voi afla.

Eu pot sa afirm ca sunt mantuit deoarece Sf Scriptura spune asta

"Cel ce are pe Fiul are viața; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața.
Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică. "

Ori eu cred in Fiul Sau, deci conform cu ce spune Ioan in prima sa epistola pot avea garantia ca sunt mantuit.

Citat:

eu inteleg mantuirea ca un proces dinamic iar impartasania in BO e taina mare, nu se poate primi fara spovedanie, cainta si dezlegare de pacate.

Sfintirea e un proces dinamic, mantuirea e un dar, nu ti se da pe bucati.

Citat:

ce am scris in postarea anterioara e parerea Bisericii Ortodoxe de 2000 de ani

BO a aparut in 1054 deci ar fi maxim 1000 de ani.

Citat:

Se pare insa, ca p.d.v. ortodox ti-e total strain.

am fost ortodox, crescut in familie ortodoxa, mergeam la biserica. Nu mi-e strain deloc punctul de vedere ortodox.

Citat:

Tu acum auzi prima data ca scopul Intruparii e mai mult decat a oferi materie de jertfa?

Hristos nu e materie de jertfa, ci este Fiul lui Dumnezeu prin care suntem iertati(Cei care credem).

Citat:

diferentele de intelegere pleaca de la modul diferit in care NP inteleg efectele pacatului stramosesc asupra firii umane si ce anume se intelege prin rascumparare, impacare, restaurarea firii umane si mantuire si nu prea cred ca o sa solutionam noi pe forum diferentele interconfesionale.

Nu prea e mare filozofie cu pacatul stramosesc, Adam a pacatuit si din cauza lui pacatul a intrat in lume si toti am fost atinsi de el. Fara Hristos nu e posibil sa fii restaurat, de aceea spune Pavel "Traiesc dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine".

Citat:

Daca tot stai pe un forum ortodox, cauta sa afli macar din editorialele de pe site de ce se insista atat in conceptia ortodoxa ca mantuirea e în mod esential ontologica, ca e mai mult decat o rascumparare juridica sau o schimbare externa a statutului nostru juridic, e chiar restaurarea fiintei umane, re-alcatuirea umanului dinlauntrul firii, facuta de cel Intrupat.

Si NP sunt de acord ca nu e doar o declaratie juridica ci implica si o restaurare a persoanei respective. Ceea ce difera e faptul ca BO considera acest lucru posibil doar prin impartasanie pe cand NP considera acest lucru posibil prin pocainta si traire conform cu invataturile lui Hristos.

Citat:

noi intelegem prin Intrupare NU DOAR ca era nevoie de un trup fara prihana si un sange care sa se jertfeasca, ci mai ales sa ni se dea spre mancare, ca sa ajungem treptat prin credinta, faptele credintei si harul sf. Taine sa fim una cu Hristos, sa fim madularele Trupului Tainic al carui cap este El.

nu prin mancare ajungi sa fii una cu Hristos ci prin credinta. A manca trupul lui Hristos inseamna sa te impartasesti cu invataturile Lui si sa ii urmezi Lui. Am mai pus intrebarea asta si nu mi s-a raspuns.De fapt sunt 2 intrebari:
1)De ce la cina cea de taina spune Hristos ca de fiecare data sa o facem spre pomenirea Lui. De ce nu spune "ca sa cresteti in credinta prin impartasire cu trupul Meu"?
2)De ce sunt oameni care se impartasesc si injura de Dumnezeu apoi, sau fura etc? Daca as vedea ca toti care se impartasesc ajung la desavarsire treptat as crede interpretarea BO dar cand vad ca sunt oameni care se impartasesc si care nu au nici o schimbare launtrica(si crede-ma ca sunt multi din cei pe care ii cunosc deci nu vb in necunostinta de cauza) automat apar semne de intrebare. De ce nu se produce schimbarea?

Citat:

Cum ne putem uni cu Hristos daca nu implinim si cuvintele: ,, luati, mancati, acesta este Trupul Meu...?,,

"sa faceti acestea spre pomenirea Mea" . Pune tot versetul nu doar jumatate. Cu Hristos te unesti prin credinta.

Citat:

Asta intelegem noi prin mantuire, sa ajungem la scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu, adica sa fim una cu Hristos, sa intram in alcatuirea fiintei Lui, nu doar printr-un asentiment mintal, ci in integritatea fiintei (trup+suflet) ,,nu stiti oare ca voi sunteti madularele Trupului iar capul e Hristos?,,

Deci dupa tine talharul de pe cruce nu a fost mantuit ca nu a apucat sa se impartaseasca? Din spusele tale el, care nu a apucat sa faca nimic din ce zici tu, nu a fost mantuit.
Scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu e sa fim asemenea chipului Fiului Sau. Mantuirea e primul pas, apoi urmeaza sfintirea. Un om care nu este iertat si care isi poarta pacatul nu are cum sa fie asemenea lui Hristos.

Citat:

Inca nu ne consideram mantuiti, deocamdata suntem madulare necuratite, nepregatite, nu putem intra in alcatuirea Trupului asa oricum.

Si cand consideri ca o sa fii pregatita? Si o alta intrebare, daca Hristos a murit pentru tine, sangele Lui nu te-a curatit?
Daca tu te consideri necuratatita e normal ca nu poti afirma ca esti mantuita.

Uite ce le spune Domnul ucenicilor in Ioan 15:
"Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul.
Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă.
Acum voi sunteți curați, pentru cuvântul pe care vi l-am spus. "

Mediteaza la aceste versete.

Citat:

suntem doar porniti pe un drum pe care-l avem de parcurs.
ca sa nu mai zic ca oricat ne-am stradui, nu vom fi niciodata vrednici de El, dar nadajduim ca pe cele neputincioase ale noastre le va plini El.

asta e marea voastra greseala, considerati ca propria stradanie va va face vrednici (sau aproape vrednici) ca sa intrati in imparatia lui Dumnezeu. Prin propriile puteri nimeni nu poate sa fie placut lui Dumnezeu, oricat ar incerca.

Citat:

Hristos ne-a promis ca suntem mantuiti, in masura in care ajungem cu bine la capatul drumului, in masura in care colaboram cu El pe tot parcursul iar cand ne poticnim din neputinta, sa ne ridicam si sa continuam drumul.
Nu suntem mantuiti doar pentru simplul fapt ca am acceptat sa pornim la drum.

Hristos ne-a promis ca suntem mantuiti daca ne incredem in El. Credinta in Hristos e inceputul drumului iar Hristos ne-a promis ca e cu noi si ca nu ne va lasa.
Tu daca incepi sa mergi cu Hristos si apoi renunti, de fapt nu ai mers cu Hristos niciodata. Vezi pilda semanatorului.

Citat:

Cum pot sa zic ca am ajuns la capatul drumului fara sa-l fi parcurs?

Mantuirea nu e capatul drumului, omul e mantuit din momentul in care umbla cu Dumnezeu. Dar sfintirea inseamna un drum lung de parcurs, si e drept, unii ajung la un grad de sfintenie mai mare decat altii. Sfintirea e un proces care dureaza pana mori. Tu confunzi sfintirea cu mantuirea.

Citat:

tu zici ca te mantuiesti prin meritele lui Hristos si ca nu ai de adaugat nimic,

Corect, eu nu pot face nimic prin propriile puteri ca sa fiu mantuit. Doar sa ma incred in EL. Pretul pacatului e mult prea mare pentru a-l putea plati vreodata singur.

Citat:

noi zicem ca desi suntem neputinciosi si nevrednici de asa mare dar, putem sa ne mantuim prin conlucrare cu El, prin straduinta continua de a ne lasa transformati prin puterea Duhului Sfant daca vrem sa fim madularele Lui, prin lupta cu pacatele savarsite cu fapta, cu cuvantul si cu gandul, de care nu scapam pana la moarte.

Tu vorbesti aici de sfintire, revin la ce am zis, nu confunda mantuirea cu sfintirea. Mantuirea e un dar , sfintirea e un proces care dureaza toata viata credinciosului.
Sfintirea e valabila doar pentru un om care a fost iertat(mantuit), deci ca sa te poti sfinti trebuie mai intai sa fii mantuit.

Citat:

Daca tu intelegi ca e suficienta credinta (ca asentiment mintal) pentru a ajunge la unirea cu Hristos, noi intelegem ca e nevoie de 3 criterii intr-o foarte, foarte stransa legatura: HARUL (sfintelor taine), CREDINTA SI FAPTELE CREDINTEI.

Credinta nu ca asentiment mintal, ci ca traire. Credinta se traieste nu e doar ceva la nivel mintal.

Citat:

Daca tot stai pe un forum ortodox, poate te intereseaza sa afli invatatura ortodoxa ca macar sa stii despre ce e vorba inainte de a-ti permite sa faci tot felul de afirmatii.

incearca te rog sa citesti cate ceva despre ce se intelege prin rascumparare si realcatuire ontologica a umanului in ortodoxie. http://www.crestinortodox.ro/dogmati...nal-68949.html

Lasa ca stiu despre ortodoxie, ca ti-am spus ca am fost ortodox, am crescut in fam ortodoxa ,am mers la biserica. Deci nu sunt pe langa subiect.

cuvant 27.07.2010 12:43:12

Hristos a inviat

Toate or avea rostul lor, spre intarirea or spre caderea noastra..in foc ne vom lamurii cu totii, cand vor veni amagitorii. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim statornici..caci o clipa de ne vom inalta spre pierzarea noastra va fi. Cat de neplacut, de respingator, cat de hulitor este si pentru noi neinsemnatii sa vedem o ratacire atat de mare.
Cata rautate trebuie sa avem in noi, sa credem ca Toti Cei care s-au jertfit in inchisorile comuniste, toti Cei care s-au jertfit sub mormanele de pamant la canalul Dunare-Marea Neagra..Sfintii Martiri prigoniti pentru apararea dreptei credinte au sfintit acest pamant romanesc.. acest distins "domn pocait" spune ca Toti Acesti Sfinti Martiri or fi in ratacire..si el a gasit adevarul parasindu-si turma..lasand de izbeliste biata turma in Muntii Apuseni.
Asa cum om fi betivi, desfranati, nepasatori, necredinciosi, hulitori..da suntem tare pacatosi..dar nu ne lasa Bunul Dumnezeu..tara aceasta a noastra a fost tare zguduita..dar pacea ne-a adus-o mereu Milostivul Dumnezeu. Au venit turcii, erau puzderii..ne-am aparat asa cum am putut tara, familia, mama si copii nostri..ne-am aparat credinta aceasta pe care o tot denigreaza prigonitorii, inselatii. Au venit apoi comunistii, stiu oare "pocaitii" de Gherla, Pitesti..de Aiud..de Rapa Robilor? Ii va lasa potrivnicul sa vada chinul nesfarsit..durerea Celor ce si azi ne striga mereu?
Unde erau "pocaitii" cand au venit cotropitorii, turcii..tatarii..mai apoi comunisti care au declarat razboi direct bisericii. Trecand prin aceasta vale a suferintei acest popor a fost chiar obligat sa se lepede de biserica..de credinta, traind intr-o mare durere care se resimte si se va resimti indelungata vreme. Si cand cel bolnav are nevoie de tamaduire, de alinare.."pastorul" isi leapada turma, ba chiar o judeca, o denigreaza.. Cine o fi oare acest pastor si in slujba cui o fi?
Da..suntem atat de pacatosi..dar Bunul Dumnezeu ne primeste asa cum suntem..ne rugam sa ne ajute, sa dobandim smerenia, caci vedem cu totii ce face mandria dintr-un om. Cat timp va fi un credincios in tara aceasta pentru acesta Bunul Dumnezeu nu va lasa poporul roman, si noi sa traim in unitate ..asa cum spun Parintii nostri duhovnici..caci vor veni valuri si valuri de erezii..de rataciri.
Noi o avem pe Maica Domnului si pe Sfintii Parinti..noua nu ne va talcui Cuvantul lui Dumnezeu un eretic..un "pocait", noua ne vorbesc mereu Sfintii Parinti, Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie Teologul..Parintii nostri Cei dragi, Parintele Arsenie Boca, Parintele Ilie Cleopa..Toti Sfintii Parinti care azi mijlocesc pentru noi.

Vedem cu totii ca ereticii pe Sfintii nostri Parinti ii necinstesc, ii nesocotesc ..acum ramane sa ascultam ori de cei care nu au post, care nu au Sfinte Sarbatori..care mereu sunt cu burta plina..sau sa dam ascultare Sfintilor Parinti care au renuntat la tot spre a fi in slujba lui Dumnezeu, in slujba aproapelui.

Sa ma iertati..dar daca distinsul "pocait" nu a binevoit sa-si apere turma, ba chiar mai mult azi o denigreaza..o vom apara noi, care nu suntem nici macar preoti..nici macar buni crestini..suntem niste bieti pacatosi.

Este bine sa ne ferim mereu de acesti teologi ai iadului..sunt pline siturile cu ei..ei au de dus o lupta..dar nu cu noi, lupta o vor duce cu Sfintii nostri Parinti, cu Scrierile lor..

zorobabel 27.07.2010 14:15:44

Citat:

În prealabil postat de cuvant (Post 272188)
Toate or avea rostul lor, spre intarirea or spre caderea noastra..in foc ne vom lamurii cu totii, cand vor veni amagitorii. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim statornici..caci o clipa de ne vom inalta spre pierzarea noastra va fi. Cat de neplacut, de respingator, cat de hulitor este si pentru noi neinsemnatii sa vedem o ratacire atat de mare.
Cata rautate trebuie sa avem in noi, sa credem ca Toti Cei care s-au jertfit in inchisorile comuniste, toti Cei care s-au jertfit sub mormanele de pamant la canalul Dunare-Marea Neagra..Sfintii Martiri prigoniti pentru apararea dreptei credinte au sfintit acest pamant romanesc.. acest distins "domn pocait" spune ca Toti Acesti Sfinti Martiri or fi in ratacire..si el a gasit adevarul parasindu-si turma..lasand de izbeliste biata turma in Muntii Apuseni.
Asa cum om fi betivi, desfranati, nepasatori, necredinciosi, hulitori..da suntem tare pacatosi..dar nu ne lasa Bunul Dumnezeu..tara aceasta a noastra a fost tare zguduita..dar pacea ne-a adus-o mereu Milostivul Dumnezeu. Au venit turcii, erau puzderii..ne-am aparat asa cum am putut tara, familia, mama si copii nostri..ne-am aparat credinta aceasta pe care o tot denigreaza prigonitorii, inselatii. Au venit apoi comunistii, stiu oare "pocaitii" de Gherla, Pitesti..de Aiud..de Rapa Robilor? Ii va lasa potrivnicul sa vada chinul nesfarsit..durerea Celor ce si azi ne striga mereu?
Unde erau "pocaitii" cand au venit cotropitorii, turcii..tatarii..mai apoi comunisti care au declarat razboi direct bisericii. Trecand prin aceasta vale a suferintei acest popor a fost chiar obligat sa se lepede de biserica..de credinta, traind intr-o mare durere care se resimte si se va resimti indelungata vreme. Si cand cel bolnav are nevoie de tamaduire, de alinare.."pastorul" isi leapada turma, ba chiar o judeca, o denigreaza.. Cine o fi oare acest pastor si in slujba cui o fi?
Da..suntem atat de pacatosi..dar Bunul Dumnezeu ne primeste asa cum suntem..ne rugam sa ne ajute, sa dobandim smerenia, caci vedem cu totii ce face mandria dintr-un om. Cat timp va fi un credincios in tara aceasta pentru acesta Bunul Dumnezeu nu va lasa poporul roman, si noi sa traim in unitate ..asa cum spun Parintii nostri duhovnici..caci vor veni valuri si valuri de erezii..de rataciri.
Noi o avem pe Maica Domnului si pe Sfintii Parinti..noua nu ne va talcui Cuvantul lui Dumnezeu un eretic..un "pocait", noua ne vorbesc mereu Sfintii Parinti, Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie Teologul..Parintii nostri Cei dragi, Parintele Arsenie Boca, Parintele Ilie Cleopa..Toti Sfintii Parinti care azi mijlocesc pentru noi.

Vedem cu totii ca ereticii pe Sfintii nostri Parinti ii necinstesc, ii nesocotesc ..acum ramane sa ascultam ori de cei care nu au post, care nu au Sfinte Sarbatori..care mereu sunt cu burta plina..sau sa dam ascultare Sfintilor Parinti care au renuntat la tot spre a fi in slujba lui Dumnezeu, in slujba aproapelui.

Sa ma iertati..dar daca distinsul "pocait" nu a binevoit sa-si apere turma, ba chiar mai mult azi o denigreaza..o vom apara noi, care nu suntem nici macar preoti..nici macar buni crestini..suntem niste bieti pacatosi.

Este bine sa ne ferim mereu de acesti teologi ai iadului..sunt pline siturile cu ei..ei au de dus o lupta..dar nu cu noi, lupta o vor duce cu Sfintii nostri Parinti, cu Scrierile lor..

stii ce e ciudat la voi, cat timp era preotul ortodox era baiat bun, cum si-a pus intrebari legate de Adevarul revelat prin Hristos cum a devenit satanist, un teolog al iadului etc.
Hristos ne indeamna sa cautam adevarul si sa cercetam Scripturile, asa ca nu vad de ce numesti pe acest fost preot teolog al iadului doar pentru ca a inceput sa caute Adevarul.

danyel 27.07.2010 15:04:04

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 272213)
stii ce e ciudat la voi, cat timp era preotul ortodox era baiat bun, cum si-a pus intrebari legate de Adevarul revelat prin Hristos cum a devenit satanist, un teolog al iadului etc.
Hristos ne indeamna sa cautam adevarul si sa cercetam Scripturile, asa ca nu vad de ce numesti pe acest fost preot teolog al iadului doar pentru ca a inceput sa caute Adevarul.

Nu a fost niciodata un preot bun pentru ca
1-Un preot bun nu isi paraseste turma ci incearca sa o calauzeasca dupa indemnul "Păstorul cel bun își pune sufletul pentru oile sale. " (Ioan 10:11)
2-Un preot bun este sarguincios in facultate si isi insuseste perceptele teologice, ceea ce in cazul lui nu s-a intamplat
3- un preot bun nu isi considera interpretarea sa proprie ca fiind adevarul revelat si nu arunca la gunoi toata teologia
4- un preot bun nu umbla de ici colo si barfeste ortodoxia

ce fel de pastor este acela care se scarbeste de turma lui si o paraseste? un pastor ca cel despre care vorbeste Mantuitorul "
" cel plătit și cel care nu este păstor, și ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind și lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le risipește. . Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit și nu are grijă de oi."(Ioan 10:12-13)

acest individ este doar un om cuprins de mandrie atata tot
ce Adevar a cautat el? la neo-protestanti? adica s-a afiliat cu interpretarea neo-protestanta a Scripturii? asta numesti tu adevar?

Parca voi sustineati ca adevarul nu este intr-un cult, el de ce a ales un anume cult? oare nu pentru slabiciunea lui si din cauza lipsei lui de cunostinte teologice?
ai urmarit marturiile lui? sunt patetice si denota superficialitatea lui teologica
sunt bune doar pentru cei neinvatati
De ce crezi ca nu a impresionat pe niciun ortodox cunoscator al teologiei? oare toti or fi cu inima impietrita? daca era un exemplu de pocainta adevarata trebuia sa ne inmoaie inimile, dar e doar un exemplu de lasitate, ce model poate fi el pentru noi? modelul pastorului care a lasat turma si a fugit

lacrimi 27.07.2010 15:28:04

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 271053)
Cred ca este o rugaciune bineprimita inaintea Domnului. Nu stiu unde vedeti dumneavoastra ratacirea.

Romania are nevoie de preoti plini de credinta care sa vesteasca cu indrazneala Evanghelia lui Iisus Hristos.

Pentru ca Evanghelia are puterea sa schimbe vieti, sa schimbe destinul vesnic al celor care o asculta si sa schimbe fata unei natiuni.

Omul asta nu a fost niciodata preot ortodox...

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:08:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.