![]() |
Pentru Clopotica
Nu este tarziu niciodata. Talharul pe cruca s-a mantuit! Dai vointa, iei putere!Putere sa-ti dea Dumnezeu ,sa pui inceput bun!
|
Citat:
Azi am pus pina pe o carte,chiar pe mai multe...Le-am sters de praf...Asa am constatat ca citesc mult prea multe carti deodata -dupa pixurile si foitele de notite gasite printre pagini- si am inteles de ce in capul meu e un talmes-balmes...dar...ma luminez eu cumva. Un sfirsit de saptamina racoros! Si...Sfinta Maria sa ne aduca tuturor cite-o mica-MARE bucurie! |
,,Desigur,evenimentele experientei sunt caramizile cu care individul isi cladeste edificiul intelegerii,conform schitei preexistente-constand in caracterul omului si viziunea sa asupra lumii-ce functioneaza in acest caz asemenea Patului lui Procust.
Omul obisnuit...acest Procust care urmareste sa aduca totul la masurile lui,pentru a nu fi incomodat in ,,fericita"sa letargie.Va ironiza,va calomnia,va denatura,va uri,va combate,va inlatura to ceea ce il depaseste.Nu accepta sa gandeasca,televizorul l-a facut sa urasca ratiunea.Nu admite sa problematizeze, e prea epuizant.Civilizatia contemporana l-a fragilizat considerabil,le vrea pe toate usor.In felul acesta ramine la suprafata vietii, incatusat numai in lucrurile materiale. Este mort duhovniceste.Traieste intr-un sens strict biologic,numai cu trupul.Tot interesul lui este centrat doar in aria functiilor fiziologice.Astfel dobandeste o tot mai pronuntata alipire de materie,de lucrurile materiale.El a dispretuit realitatea cea mai inalta a fiintei sale,sufletul sau vesnic, si s-a atasat exclusiv de trupul sau.Astfel a ajuns numai trup si s-a condamnat pe sine la o viata lipsita de demnitate. Exista insa cu adevarat oameni care isi pot elibera mintea si sufletul din atractia hipnotica a modului contemporan-materialist-de viata,care pot comunica si primi mesaje duhovnicesti,care au puterea si taria de a schimba tot ce trebuie schimbat spre mai bine,care au intrazneala de a face marele salt,care au smerita nazuinta de a ajunge la izvorul duhovnicesc al lumii,la izvorul vietii,la Duhul cel Sfant,la Dumnezeu.Acestia salveza maretia omului in epoca noastra-a trivialitatii si ignorantei." (Dionysios Farasiotis) |
Vă salut pe toți forumiștii cu mult respect!!!
Doresc de la voi toți, în replicile de pe topicuri să nu apară mânia, orgoliul, jignirile. Trebuie să ținem cont că suntem creștini (indiferent de confesiune). Mă doare când văd uneori că apar polemici vehemente ortodocși/catolici vs. alte confesiuni. Așa ceva ar fi ideal să dispară. Corect, nici nu putem lăsa non-ortodocșii să-și susțină vehement învățăturile lor. Frați creștini non-ortodocși, vă rog frumos expuneți mai ușor dogmele voastre și nu încercați să le "sădiți" cu vehemență. Frați creștini ortodocși, lăsați-o și voi mai calm în discuțiile cu non-ortodocșii.
În rest, vă pot sfătui pe toți să vă rugați bunului Dumnezeu cu credință și cu dragoste, să mergeți cât mai des la Biserică, să faceți fapte bune cât mai multe, într-un cuvânt, să fiți bineplăcuți înaintea bunului Dumnezeu. Am o ultimă rugăminte la dumneavoastră toți: VĂ ROG FRUMOS SĂ MĂ IERTAȚI ȘI PE MINE, PĂCĂTOSUL CEL DINTÂI!!! |
Multumim pentru indemnuri frate Padurar.
Razbate din postarile tale dragostea crestina si te felicit pentru echilibrul tau. Fii in Harul Domnului. Doamne ajuta. |
Un sfat, o tragere de ureche scripturistica pe care mi-o dau in primul rand mie apoi tuturor acelora dintre noi care suntem caldicei, care cu toate teologismele noastre, in ceea ce priveste trairea suntem departe de cale si daca am sta sa cantarim toate ne-am afla foarte usori
"Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte! . Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol! Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi. . Eu pe câți îi iubesc îi mustru și îi pedepsesc; sârguiește dar și te pocăiește. . Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine. (Apoc.3:15-20)" |
Citat:
Chiar daca... de Costache Ioanid Chiar daca vantu-a vrut in zbor in turme sa ne-mparta, dar tot o cale, tot un dor si tot un Duh ne poarta. Chiar daca azi pe orice plai sunt oi imprastiate, dar tot un staul sus in Rai si un Pastor au toate. Chiar daca n-am pastrat macar un singur dulce nume, dar tot o jerfa, tot un har ne-a smuls pe toti din lume. Chiar daca azi oftam stinger ca ne-a-mpartit furtuna, dar tot vom fi odata-n cer. Si-acolo vom fi una! |
Sfat? Nu, mai degraba ganduri .....
În rugăciune ține-te de regula următoare: mai bine să spui cinci cuvinte din inimă decât nenumărate cu limba. Când bagi de seamă că inima ta e rece și n-ai chef să te rogi, opreste-te, încălzește-ți inima cu oarecare imagine vie – de pildă, cea a ticăloșiei tale, a sărăciei si orbirii tale duhovnicești – sau prin gândul la marile binefaceri din fiecare clipă ale lui Dumnezeu față de tine și de tot neamul omenesc, mai ales față de creștini, iar apoi roagă-te fără grabă, cu simțire caldă. Chiar dacă nu vei reuși să citești toate rugăciunile, n-o să fie nici un necaz, iar folosul din rugăciunea nepripită și caldă va fi mult mai mare decât dacă ai citi toate rugăciunile, dar în grabă, fără simțire. Voiesc cinci cuvinte a grăi cu mintea mea decât zece mii de cuvinte cu limba. Se înțelege, ar fi foarte bine dacă am putea spune cu simțire la rugăciune și zeci de mii de cuvinte. Domnul nu-i părăsește pe cei care se ostenesc pentru El și stau îndelung înaintea Lui, cu măsura cu care măsoară aceștia, cu aceea le măsoară și El, și potrivit cu belșugul cuvintelor adevărate din rugăciunea lor le trimite în suflet belșug de lumină, de căldură duhovnicească, de pace și de bucurie. Bine este a te ruga vreme îndelungată și neîncetat, dar nu toți încap cuvântul acesta, ci cei cărora le este dat: cel ce poate să încapă, să încapă. Pentru cei ce nu sunt în stare să facă rugăciune vreme îndelungată este mai bine să facă rugăciuni scurte, dar cu suflet înflăcarat. (Sf.Ioan de Kronstadt) |
,,Te-ai speriat de cerul inrosit, iar sa tii minte raul nu-ti este frica." (Cuviosul Anatolie de la Optina
,,Daca vezi ca gandurile rele lucreaza tainic in tine, oprindu-te, roaga-te lui Dumnezeu pentru cei ce te-au necajit si cere milostivire pentru rugaciunile lor. Incearca intotdeauna sa te gasesti vinovat(a) de ceva." (Cuviosul Lev de la Optina) |
Prezenta noastra odihnitoare este cea mai buna dovada de iubire pentru aproapele si totodata modul cel mai subtil de a-i "smulge" iubirea...
|
pentru toti cei care sunt interesati de codurile de bare si actele biometrice cititi andrei kuraev.foarte interesanta carte.
|
Importanta virtute este saracia;mai importanta decat ea este fecioria;si mai importanta decat acestea doua este ascultarea.Caci prima are stapanire asupra lucrurilor, a doua asupra trupului,iar a treia asupra duhului.
|
Citat:
|
Imi place mesajul "padurarului"....sanatoasa gandire si inima deschisa.Sa te tina Dumnezeu pina la sfarsitul zilelor tale,cu asa o tarie de caracter.Doamne Ajuta!!!
|
Ganduri ...nu sfaturi..ca sa ne putem ajuta!
Sa ne rugam , cat si cum putem- dar cu toata inima, din toata puterea fiintei noastre, sa rabdam necazurile ce ar putea veni asupra noastra cu rabdare si smerenie stiind ca ele ne vor mantui daca acceptam ca vin de la Dzeu, sa ne straduim pe cat putem sa ne cunoastem si sa ne caim de pacatele noastre, sa incercam permanent sa ne apropiem de Dzeu, de aproapele...sa nu trecem indiferenti pe langa nimeni fiind constienti ca uneori un cuvant bun, o invatatura, un zambet din dragoste fata de aproapele il poate ridica pe acesta din stari sufletesti f.grele.
Sa incercam permanent smerenia: "Dator am fost sa fac ceea ce am facut, Nimic nu am facut din ceea ce trebuia sa fac, Rob netyrebnic sunt, Vinovat sunt, focului vesnic!" Ajuta-ne Doamne sa primim permanent lumina din lumina TA. |
Un poezie ca un sfat pentru toti,va impartasesc si voua aceasta ''poezie sfat''
Invata de la apa sa ai statornic drumul, Invata de la flacari,ca toate-s numai scrum. Invata de la umbra sa taci si sa veghezi, Invata de la stanca cum neclintit sa crezi. Invata de la soare cum trebuie s-apui, Invata de piatra,cat trebuie sa spui. Invata de la vantul ce adie pe poteci, Cum trebuie prin lume de linistit sa treci. Invata de la toate,ca toate-ti sunt surori, Sa treci frumos prin lume, Sa poti frumos sa mori. Invata de la vierme,ca nimeni nu-i uitat, Invata de la nufar sa fii mereu curat. Invata de la flacari ce avem de ars in noi, Invata de la ape sa nu dai inapoi. Invata de la umbra sa fii smerit ca ea Invata de la stanca s-nduri furtuna grea. Invata de la soare,ca vremea sa-ti cunosti, Invata de la stele,ca-cer sunt multe osti. Invata de la greier,cand singur esti sa canti, Invata de la luna,sa nu te inspaimanti. Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si du-te la furnica sa vezi povara ei. Invata de la floare sa fii gingas ca ea, Invata de la oaie sa ai blandetea sa. Invata de la pasari sa fii mai mult in zbor, Invata de la toate,ca totu-i trecator. Ia seama fiu al jertfei prin lume cum sa treci Sa-nveti din tot ce piere, Cum sa traiesti in veci*! R.Tagore |
"Nu te mai neliniști pentru ce va fi în viitor. Are Domnul grijă! Încearcă numai sa respecți întocmai poruncile sale în prezent. Și nu purta nimănui nici cea mai mică dușmănie". "Trăiți în bună pace cu toți oamenii" (Rom. 12, 18). (Sf. Macarie de la Optina)
"Din ascultare se naște smerenia, iar din smerenie discernământul, ca cel mai de preț dar împotriva înșelării" (Părintele Porfirie) "Unde este creștin este și cruce, și unde este cruce este și creștin." (Sf. Teofan Zăvorâtul) "Când încetează străduința noastră, atunci și Dumnezeu încetează să ne ajute". "Credința dreaptă nu ne folosește la nimic, atunci când avem o viață stricată". "Curăția sufletească este cea mai scumpă bogăție". "Să nu ținem seamă de părerile oamenilor, nici când ne ocărăsc, nici când ne laudă. Să urmărim un singur lucru; să nu ne știm cu nici un păcat pe cuget și nici să ne facem de ocară pe noi înșine". (Sf. Ioan Gură de Aur) "Nimic nu este mai rău ca răsfățul pântecelui, și nici mai rușinos, fiindcă el face sufletul trupesc, el întunecă mintea, el nu-i îngăduie a căuta la poruncile lui Dumnezeu." (Patericul lavrei Sf. Sava) "Înaintea lui Dumnezeu te înfățișezi purtându-l pe celălalt în tine, căci Dumnezeu nu poate fi întâlnit decât în iubirea față de celălalt" (Pr. Dumitru Stăniloae) "Smerenia va birui la sfârșit...Spovedania este mama smereniei" (Arhim. Serafim Alexeiev) "Vremurile de pe urma au și sosit; vedem limpede cum se pregătește lumea pentru Antihrist. Creștinii vor avea de înfruntat o încercare fără precedent a credinței și dragostei lor de Dumnezeu" (Pr. Serafim Rose) "Noi trăim cu adevărat vremuri apocaliptice - pentru că faptele noastre grăbesc sfârșitul. Niciodată nu au fost mai multe avorturi și mai multă vărsare de sânge și mai multă necredință ca acum. Acela se mântuiește și se va mântui care va avea credință neîndoielnică" (Ieroschim. Paisie Olaru) |
Filocalia de la Optina!
" La inceputul chemarii catre viata duhovniceasca, Domnul ne cerceteaza cu harul Sau si cu diverse mangaieri, dar dupa aceea ni le ia pe acestea si ne arunca in focul feluritelor ispite si necazuri pentru ca alcatuirea noastra iubitoare de sine si de slava sa fie intru totul mistuita de focul ispitelor si sa nu ne punem nadejdea in noi insine si in faptele noastre, ci in mila si in iubirea de oameni a lui Dumnezeu. Smerenia este foarte importanta! ( Cuviosul Macarie, 24,Vol.1,a.486 )"
" Mare arma avem noi, credinciosii: este puterea facatoarei de Viata Cruci. Cat ai clipi devine infricosatoare pentru necredinciosi si sunt cu totul neputinciosi: este la fel ca atunci, cand omul ar merge noaptea neinarmat printr-o padure deasa si acolo se napusteste asupra lui prima fiara, care ii iese in cale, iar el nu are cu ce sa se apere. Dar noi nu trebuie sa ne temen de demoni. Puterea semnului crucii si numele lui Iisus sunt infricosatoare pentru vrajmasii lui Hristos si ne izbavesc de cursele viclene ale diavolilor. ( Cuviosul Varsanufie,3,p.79 din 22.12.1909 )" " In vremea rugaciunii nu ne este de folos sa tindem catre simtiri inalte. Trebuie numai sa patrundem sensul cuvintelor rostite, sa ne rugam cu atentie si, cu timpul, Domnul ne va da si vedere duhovniceasca, si induiosarea inimii. ( Cuviosul Nicon, 8, pp.317-318 ) " |
Sa fiti oameni de omenie si sa nu uitati ca Hristis Se face toate celui ce crede.
|
Citat:
|
Citat:
1. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. 2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. 4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. 8. Dragostea nu cade niciodată. |
Citat:
Multe sfaturi s-au dat si se mai dau,toate cu bun folos,dar Iustin a punctat bine din punctul meu de vedere.A fi tu insuti este lucru mare in ziua de azi.A te vedea cum esti,si a te accepta asa cum esti deschide calea spre Dumnezeu, spre desavarsire nicidecum nu o inchide. |
sa ma ierta-ti,daca am suparat pe cineva...
Citat:
|
Acesta este un sfat pentru mine
Sa nu mai judeci oamenii numai dupa cateva dupa postari, nu inainte de a-i cunoaste bine-bine! De exemplu, userul zaharia 2009 mi-a oferit azi o surpriza fooooarte mare prin raspunsurile sale pe un alt thread si mi-a trezit sentimente de vinovatie pentru graba cu care sunt gata sa-mi dau cu parerea despre oameni!
|
salut,tigeravalo9,tuturor
Citat:
|
Totul vine din suflet.Dar in acelasi timp trebuie sa-i asculti si pe cei din jurul tau.Nu-ti trebuie argumente pentru a fi crestin nici pentru a fi ateu, trebuie doar sa simti.Pe forum sunt si multe persoane care prin simplul fapt ca provoaca o dilema se simt bagati in seama ca si altzii care apara interesele obscure ale unor personaje care vad ortodocsia ca o afacere si ca o cale de reusita in viatza.Si categoria a parte a celor care o vad ca un razboi personal .Sa nu uitam ca suntem oameni care iarta..in primul rand.Ideile radicale nu cred ca-si au locul.Restul cred ca vine din suflet.Har pentru a convinge nu cred ca avem toti.Doar unii dintre noi am fost inzestrati cu harul de a aduce pe calea cea dreapta tovarasii de conversatie iar eu nu cred ca ma numar printre ei.Personal am o parere proasta despre ateii de pe forum pentru ca nu inteleg de ce poarta discutiile interminabile cu ceilalti ..ca sa dovedeasca ce?Poate ca nu am nevoie de nici o dovada.Nu cred ca grosolaniile au ce cauta aici mai ales ca faptul ca se raspunde cu cu sufletul ceea ce nu inseamna mereu un limbaj adecvat..ceea ce da apa la moara persoanelor care stiu sa se "joace" mai bine cu frazele.
|
Va astept cu noi sfaturi.Numai bine!
|
Om
Citat:
La fel, sunt forumist cu nume dat si totusi nu sustin ca am credinta cea dreapta. Nu sunt slogan, ci lege de descoperit. Nu pot da sfaturi sau pune slogane, deci, dar i-ti dau legea: Dumnezeu este acolo unde se aseaza iubirea; gradina Lui este si astazi, dar omul iese din ea chiar acum, si se aseaza in curtile lui proprii! Cine poate spune ca aici e casa lui Dumnezeu? Unii vor spune ca este din partea bisericii un om pus sa vada de curtea asta si el este cu numele lui sfantul, iar alti putini vor stii ca daca se ia lumina de aici si din orasul acesta, curtea omului se va stinge si vai ce putere va prinde cel rau. Iubirea este acolo unde patrunde zambetul soarelui, mangaierea ploii, linistea pamantului. Dar din adancul framantarilor de aici sunt prea multe ferestre inchise pana acolo, unde este adevarata vindecare. Doamne, pustiu si intunerec este in casa ta, fa lumina rogu-te! |
Sa fim sinceri, sa fim sinceri, sa fim sinceri...mai ales cu noi insine...inaintea lui Dumnezeu...sa fim liberi de dorinta de-a epata, de-a impresiona, de-a demonstra...de-a tine mortis la dreptatea noastra...atat de intalnita la noi la romani...
Sa nu mai incercam sa ne aparam noi insine...sa ne incredem ca ne apara..Adevarul... Sa cautam sa cunoastem dragostea Lui Dumnezeu pentru noi...nu doar teologic, rational, ci sa cautam sa o traim/simtim efectiv..in toata fiinta noastra...sa staruim...in aceasta rugaciune...pana la implinirea ei...ca sa nu ne mai simtim atat de orfani..atat de singuri...si sa nu ne mai fie atat de frica... Sa ne amintim sa-l tratam pe celalalt(si pe acest forum..si oriunde il intalnim) ca pe noi insine...pentru ca asta si este...de fapt.. |
Citat:
Nu putem dobandi in noi chipul lui Hristos decat daca suntem cu adevarat uniti, precum Hristos o cerea ucenicilor Sai : iubiti-va unul pe altul, ca sa cunoasca lumea ca sunteti ai lui Hristos. Trebuie sa fim cat se poate de simtitori fata de nevoile celorlalti. Atunci vom deveni unul, si binecuvantarea lui Dumnezeu va fi intotdeauna cu noi. Din belsug. Cand va rugati, rugati-va pentru toti si pentru fiecare. Si adaugati :< Pentru rugaciunile lor, pentru rugaciunile lui, miluieste si pe mine>. Astfel, putin cate putin, constiinta voastra se va largi. Singura lumina dumnezeiasca, atunci cand ne lumineaza, ne face in stare a ne vedea pacatele. Prin rugaciune inima noastra incepe putin cate putin sa priceapa inrauririle duhurilor care umplu cosmosul. In loc de a inainta, vedem cu mereu crescanda ascutime patimile ce ne stapanesc. In chip paradoxal, acest simtamant de neinaintare este o inaintare. Macar ca n-am vazut nezidita lumina a lui Dumnezeu, ea este cea prin care ne vedem pacatele. Dumnezeu sa va daruiasca tuturor duhul pocaintei. Plangeti-va gresalele, plangeti pentru ca inima voastra sa nu se usuce. Niciodata nu trebuie sa te compari cu nimeni. Fiecare dintre noi, oricat de mic ar fi, este mare inaintea Celui Vesnic; Dumnezeu face cu fiecare om o unica legatura a inimii. Arhimandritul Sofronie "Din Viata si din Duh" |
. Pentru aceea, oricine ai fi, o, omule, care judeci, ești fără cuvânt de răspuns, căci, în ceea ce judeci pe altul, pe tine însuți te osândești, căci același lucruri faci și tu care judeci. Cred ca asta ne ar ajunge la toti daca am face o duminica placuta
|
ce sfaturi ???
Citat:
Eu sarmanul as dori nu da sfaturi ce a ruga pe Bunul Dumnezeu ca In Numele Domnului IISUS HRISTOS sa ne daruiasca , rabdare ,dragoste, smerenie, Intelepciune,si sal cunoastem cu adevarat si sa plinim poruncile LUI, si vesnic sa fim cu mintea In rugaciune si cu sufletul plin de iubire catre toti oameni de pe suprafata pamintului sa nu urIm , sa nu dujmanim, sa nufacem altora ce nu ne place noua ,sa fim gata sa ajutam pe cel mai slab ca noi In orce timp si Imprejurare sa multumim Bunului DUMNEZEU In Numele PreasfIntului HRISTOS pentru toate sa cautam prin comportamentul nostru ca cei care nu vad ca noi si nu au aceleasi parei cu noi , ca ei sa vada ca suntem ucenici Domnului asa cum o cere EL, sa nu certam cu ura ce sa certam cu parere de rau si sa ne doara cInd trebuie sa certam fapta aproapelui nostru sa o certam cu aceiasi masura cu care am vrea sa fim certati si noi de Dumnezeu si de frati nostri, sa plIngem si sa ne rugam ca Dumnezeu sa departeze de lanoi aceste feluri de descoperiri ca sa nu cadem din neglijenta In trufie si In mIndrie, si sa fie perzarea noatra cu aceste judecati , sa stam bine si sa cercetam ce scoatem pe gura sa ne grabimsa dam cu parul ca a gresit vreun frate, Insa sa lu lasam ca raul sa infecteze tot corpul , sa cautam sa curatim si sa desinfectam rana pIna este mica si nu sa Intins mult, ca dac vedem si nu curatim va fi vai si amar de noi . Multe sunt de spus dar de pus In practica trebuieste In primul rInd de catre mine pacatosu si dupa aceia sa cer celor ce ma asculta si ma urmeaza. Bunul Dumnezeu sa ne daruiasca Iertare si minte si Intelepciune ca sa facem voia lui amin amin amin Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru de acum si pIna la sfIrsitul veacurilor amin |
Sa nu apuna soarele peste pacatele voastre-nu stiu exact cum era indemnul.
Doamne ajuta-ne! |
Citat:
Multumim asa ar trebui sa fie toti care urmeaza porunca Iubitiva uni pe alti percum si Eu vam iubit pe voi. Daruiestene Doamne Dumnezeule dragoste de tine si de aproapele nostru amin amin amin Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru acum si In veacul veacului amin amin amin |
|
Nadejde,credinta,dragoste ,aceste trei cuvinte spun totul.
|
Iarta pe oricine de orice.
|
Sfat
Rugati-va neincetat,puterea rugaciunii este foarte mare,va spun din experienta proprie,iar cand puteti nu ezitati sa faceti cate o milostenie,indiferent cu cine!Mai am un sfat:Stiu ca este greu dar nu va lasati prada greutatilor,sunt incercari de la Bunul DUMNEZEU sa vada credinta fiecaruia,nu ne da mai mult decat putem duce!DOAMNE AJUTA la toata lumea,mai ales la dusmanii mei si celor care ma vorbesc de rau si ma ocarasc!Amin
|
Sfat
Fericit barbatul care se teme de Domnul!Foarte fr psalmul 111!
|
Pazirea dragostei si inmultirea ei reprezinta starea sufletelor noastre . De aceea trebuie o intoarcere totala din calea rautatilor spre calea Sfintei biserici . Biserica ne invata si ne ajuta sa pastram dragostea si sa ne curatim sufletul murdarit de pacate !
Sa nu uitam de iertare , de iertarea sincera , pentru ca iertarea este mijlocul prin care rodeste dragostea . Sa nu fim vicleni in dragostea noastra , pentru ca ne mintim pe noi insine si pierdem roadele ei , caci dragostea iertatoare trebuie infaptuita cu sinceritate ! Sa nu ne fie rusine sa ne cerem iertare si sa recunostem pacatele ! In fine multe sfaturi sun de dat in privinta asta , dar sa nu uitam ca Sf. Ap. Pavel sublineaza ca iubirea nu piere niciodata , fiind singura putere care invinge raul , iar iubirea lui Dumnezeu este puterea care invinge moartea ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:23:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.