Jane Says |
29.06.2010 17:56:04 |
Citat:
În prealabil postat de ai2
(Post 264600)
O fi. Problema e ca un D-zeu perfect cum e al vostru ar fi trebuit sa stie care e diferenta.
|
Dragul meu, Dumnezeu stie care este diferenta, insa acele aratari din viitor au fost vazute si descrise de oameni care nu aveau notiuni de limbaj care sa descrie acest viitor chiar daca Sf. Duh le arata cum se vor petrece lucrurile.
La ce le-ar fi folosit celor care ii ascultau - si care la randul lor nu stiau ce sunt acelea rachete, de pilda - sa auda ca spre sfarsitul lumii, va fi [ poate ] razboi nuclear?
Intotdeauna inaltele viziuni avute de unii au fost comunicate celorlalti intr-un limbaj accesibil si adecvat epocii live, de la fata locului. Daca aveai vreo profetie despre penicilina in secolul 4, mi-ai fi descris-o in termeni de: vom preface mucegaiul in pulbere alba si-o vom inghiti si ne vom vindeca de boala.
Si eu desteapta ca tine cum sunt, ti-as fi zis, hai lasa-ma frate cu povestile tale. Mucegaiul e cah, bati campii.
Sau de exemplu indienii care vedeau tren pentru prima data fara sa le fi spus cineva in prealabil ce este - il numeau cal de foc sau ceva de genul asta, cand il descriau restului tribului. Exprimarea lor "puerila" desemna oare alt obiect decat acela pe care il vedeau ochii lor si pe care cei din lumea industrializata il numeau tren?
Nu. Era vorba de FIX acelasi lucru.
|