Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cum este o zi tipica ateului? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9877)

eodor nastasa 07.07.2010 01:37:06

Citat:

În prealabil postat de Sekhmet (Post 266794)
Tu crezi ca toti atei sunt antihristi?
Sa fie inteles pentru totdeauna: a fi ateu inseamna a nega orice fel de religie, dar nu a urì teismul. Daca esti ateu nu crezi in Hristos, nici in Satana, nici in Dumnezeu, ce rost are sa fi contrariu unui personaj care pentru tine este inexistenta. Este ca si cum eu as fi impotriva dragonilor, sau zanelor... este ridicol.
Da, exista un ram a satanismului (care se considera ateism) unde satana este numai o figura mitologica care s-a ribelat de "lanturile" crestinismului. Atat.
Sper ca v-ati lamurit.

M-am, explicatia-i, limpede ca lumina zilei. Totusi, iti adresez o intrebare, si anume : In ce crezi dumneata ? Ca trebe' sa "crezi" in ceva, nu ?

Sekhmet 07.07.2010 01:45:58

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 266797)
M-am, explicatia-i, limpede ca lumina zilei. Totusi, iti adresez o intrebare, si anume : In ce crezi dumneata ? Ca trebe' sa "crezi" in ceva, nu ?

Nu stiu. Caut ceva in care sa cred.

eodor nastasa 07.07.2010 01:48:45

Citat:

În prealabil postat de Sekhmet (Post 266801)

Ei, atunci te indemn, ca si sugestie, de altfel, sa incepi totusi, cu Iisus Hristos...

Makavelli 07.07.2010 02:55:49

Citat:

În prealabil postat de Sekhmet (Post 266801)

Eu iti recomand sa crezi in constiinta, care sigur nu te poate indemna spre ceva rau, daca o ai.

Dex53 07.07.2010 08:19:55

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 266797)
In ce crezi dumneata ? Ca trebe' sa "crezi" in ceva, nu ?

dar de ce e obligatoriu ca un om sa aibe un prieten imaginar?

Dumitru73 07.07.2010 09:37:59

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 266681)
Care atei că puțini atei adevărați mai există. Majoritatea sunt acum antihriști desăvârșiți.
Dacă se nășteau în Patagonia sau pe insula Kuchukaramba mai ziceam și eu că atunci aveau o scuză: �-am auzit niciodată de Dumnezeu�

Dar în România este imposibil să fii ateu. Nici nu poți să mergi pe stradă fără să dai de biserică, mănăstire, catedrală, troiță, cruce, icoană. Mergi în autobuz, trece pe lângă vreo bisericuță jumătate din oameni își fac cruce. Mergi doar puțin pe vreo uliță dintr-un sat din România și imediat miroși a tămâie.

Nu există om în țara asta care să nu fi auzit de Iisus Hristos.

De aceea România nu are atei, doar antihriști.

Incepi bine prin a face diferenta dintre atei si anti-teisti.
Dar sfarsesti absurd prin afirmatia ca toti ateii din Romania sunt antihristi.
Sa inteleg ca pentru tine, simplul fapt ca a trecut pe langa o biserica, manastire sau troita este suficient pentru ca un ateu sa devina credincios?

windorin 07.07.2010 09:53:10

parerea mea

Cred ca o zi tipica ateului este o zi trista.
Ateul incearca neincetat sa faca ceva, sa nu ramana cu el insusi, sa nu ramana singur, in tacere.
Muzica, iesiri tot timpul si peste tot, internet, TV, mobil, etc.

Cand omul ramane singur cu el insusi, atunci intrebarile esentiale incep sa rasara in mintea si in inima lui.
In tacere ni se descopera Dumnezeu. Cand vrem sa Il negam pe Dumnezeu, tacerea ne este dusman.

Dumitru73 07.07.2010 10:54:33

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 266840)
Cred ca o zi tipica ateului este o zi trista.

Vorbesti de parca ai fi expert in studierea vietii ateilor.
Dar mai ales vorbesti de parca voi, credinciosii, ati trai intr-o vesnica fericire (nu ma refer la cea de dincolo), de parca voi nu ati cunoaste tristetea.

windorin 07.07.2010 11:17:07

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 266863)
Vorbesti de parca ai fi expert in studierea vietii ateilor. Dar mai ales vorbesti de parca voi, credinciosii, ati trai intr-o vesnica fericire (nu ma refer la cea de dincolo), de parca voi nu ati cunoaste tristetea.

Cunosc multi oameni care nu merg la biserica si nu cred in nimic.
Sunt tare tristi ! Cauta mereu "portite' de a fugi de ei insisi.

Da, si eu cunosc tristetea, ba inca de multe ori ma cuprinde.
Sa stii insa ca difera mult tristetea omului care sta uneori singur si nu cauta "zgomot" si nici "iesiri in afara", fata de aceea a omului care e ingrozit sa stea cu sine insusi, iar atunci cand nu reuseste sa isi ocupe mintea, ziua, etc, se tulbura rau. Sunt trist pentru ca nu pot fi precum vreau, sunt trist pentru ca "fac raul pe care nu il vreau".

Makavelli 07.07.2010 11:29:46

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 266868)
Cunosc multi oameni care nu merg la biserica si nu cred in nimic.
Sunt tare tristi ! Cauta mereu "portite' de a fugi de ei insisi.

Da, si eu cunosc tristetea, ba inca de multe ori ma cuprinde.
Sa stii insa ca difera mult tristetea omului care sta uneori singur si nu cauta "zgomot" si nici "iesiri in afara", fata de aceea a omului care e ingrozit sa stea cu sine insusi, iar atunci cand nu reuseste sa isi ocupe mintea, ziua, etc, se tulbura rau. Sunt trist pentru ca nu pot fi precum vreau, sunt trist pentru ca "fac raul pe care nu il vreau".

Eu nu sunt ingrozit sa stau cu mine insumi si chiar de multe ori fug de zgomot si agitatie si imi place tacerea cu toate ca nu percep pe dumnezeu in felul crestin-ortodox sau orice alt fel religios.Poate daca ar nu exista atatea etichete la orice am fi, probabil ca nu ar mai fi atata discriminare.De fapt sunt sigur si nu ma refer doar la denumirea de crestin sau de ateu, astea sunt doar in contextul acestui forum.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:49:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.