antoniap |
20.03.2010 22:26:10 |
Citat:
În prealabil postat de ciprian22
(Post 226064)
pai eu intreb..iar preotul..care este autoritate bisericeasca spune ca poate face o derogare..cum pacatuiesc eu?
|
După ce m-am cununat cu sotul meu, am aflat ca nasii mei nu erau cununati religios. Parintele care ne-a cununat le-a dat derogare, probabil, dar mie mi-a spus un alt parinte ca n-a fost bine ca am acceptat asa ceva. Mi-a spus ca pacatul lor are influente asupra familiei mele.
Parerea mea e ca nu trebuie sa-ti asumi un rol pentru care duhovniceste nu esti pregatit. Sfatuieste-l sincer sa-si aleaga nasi niste buni crestini, iar voi sa ramaneti prieteni si, la nunta de argint iti iei revansa. Intre timp, te casatoresti si tu, dar cauta de asemenea niste nasi de la care sa poti lua un exemplu.
Poti sa botezi, daca esti botezat si poti sa cununi, daca esti cununat. Preotii ar trebui sa atentioneze tinerii in legatura cu aceste lucruri, mai ales ca exista atatea divorturi. O vorba buna spusa la timp de un nas intelept poate scoate din impas o casnicie. In schimb, cel care nu stie nici pentru sine cum arata o familie crestina ce sfat iti da?
Cum te rogi pentru niste nasi care traiesc in pacat? N-ai voie sa-i treci nici La Sfanta Liturghie la bisericile care tin canoanele.
Cum se roaga nasii necununati pentru fini? Ii intereseaza sa fie nasi si in fata lui Dumnezeu, sau vor sa fie nasi doar de ochii lumii? Caci daca vor sa fie nasi ai acestor fini si in fata lui Dumnezeu, apoi trebuie sa se spovedeasca si sa se cunune ei insisi.
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar lui Dumnezeu nu-i plac derogarile. Sufera toti cei implicati. In timp ce, daca ne supunem canoanelor, nu sufera nimeni.
|