Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pensionarea la 65 de ani,ce parere aveti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8432)

smaranta 11.02.2010 12:07:20

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 210735)
Urmarea scaderii natalitatii, a imbatranirii populatiei..
era un documentar interesant pe saccsiv despre imbatranirea populatiei.. o sa-l caut. f bun.

...gasit: IARNA DEMOGRAFICA
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01...arte-necesare/

Daca nu va place blogul lui saccsiv, puteti gasi documentarul si in alte parti.. este destul de cunoscut.

Intr-adevar foarte interesant si foarte vast materialul,dar totusi nu inteleg de ce acele elite au ca scop scaderea populatiei globale.

Danut7 11.02.2010 12:20:09

Statul roman este total cretin.Sunt unii care nici nu apuca sa traiasca 65 de ani, si atunci ce, isi petrec o viata lucrand?

AndruscaCIM 11.02.2010 12:24:01

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 210927)
Statul roman este total cretin.Sunt unii care nici nu apuca sa traiasca 65 de ani, si atunci ce, isi petrec o viata lucrand?

Am inteles ca aceeasi situatie e si in alte tari, insa in Ro abia acum s-a pus problema...sper sa fi inteles eu bine acum!

Noesisaa 11.02.2010 12:24:08

Vorbiti si voi asa....probabil ca aveti 20-30 de ani. Ceea ce stiu este ca mama mea chiar ar vrea sa se mareasca varsta de pensionare. Fiindca le vede pe colegele ei care s-au pensionat si la toate le pare foarte rau. Practic cultura romaneasca este de asa natura incat daca esti pensionar deja parca urmatorul pas care il mai astepti este inmormantarea.

Si apoi cred ca depinde de persoana si de meserie. Munca intelectuala poate fi facuta cu succes si eficienta si peste 65 de ani. Ca unii beau si isi bat joc de viata lor in asa fel incat la 60 de ani sunt ramoliti, asta-i alta treaba.

ai2 11.02.2010 12:29:17

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 210927)

La ce economie avem lucram cam prost! Dar ne plangem bine!

Danut7 11.02.2010 12:30:35

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 210935)
La ce economie avem lucram cam prost! Dar ne plangem bine!

Lucram dupa cum suntem platiti, poate putin mai bine.

AndruscaCIM 11.02.2010 12:31:52

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 210932)
Vorbiti si voi asa....probabil ca aveti 20-30 de ani. Ceea ce stiu este ca mama mea chiar ar vrea sa se mareasca varsta de pensionare. Fiindca le vede pe colegele ei care s-au pensionat si la toate le pare foarte rau. Practic cultura romaneasca este de asa natura incat daca esti pensionar deja parca urmatorul pas care il mai astepti este inmormantarea.

Si apoi cred ca depinde de persoana si de meserie. Munca intelectuala poate fi facuta cu succes si eficienta si peste 65 de ani. Ca unii beau si isi bat joc de viata lor in asa fel incat la 60 de ani sunt ramoliti, asta-i alta treaba.

Exact asta am spus si eu...din ce am vazut eu, cel putin in scoala unde am predat, nimeni nu tragea spre pensionare...ba chiar toti voiau prelungiri, sau se bucurau de numa numa cand mai erau solicitati sa tina orele celor care plecau in concedii...deci lumea cand ajunge in situatia respectiva, prefera sa se ia cu munca...decat sa aiba impresia ca s-a incheiat rostul lor pe pamant!

Oricum, eu cred ca e si o schimbare destul de brusca...de la munca zi de zi (si aici depinde si de job-ul fiecaruia) la stat acasa fara nici un program.

Inca un aspect, cand privesti de la 20-30 de ani spre 65, ai impresia ca toti la vremea aia se fonfaie cu bastoanele pe trecerile de pietoni, si cu un picior in urma...insa rudele mele care au atins acest prag sunt foarte active ( sa le dea Dumnezeu sanatate in continuare!!!)...si nu le dau varsta pur si simplu, parca nu pot face legatura intre varsta ( in perceptia mea) si omul pe care il vad.

Danut7 11.02.2010 12:36:59

Unde pensia e vai de mama ei, cred ca e bine ca pensionarea sa fie pe undeva pe la 77 de ani.

AndruscaCIM 11.02.2010 12:41:12

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 210943)
Unde pensia e vai de mama ei, cred ca e bine ca pensionarea sa fie pe undeva pe la 77 de ani.

:24: Ei Doamne, nici chiar asa...ar trebui sa fie la initiativa fiecarui individ, cand simte ca nu mai duce...sa isi ceara pensia si gata, si depinde si de job! Parca nu prea imi pot imagina un barbat de 77 de ani, atarnand de schele...si mai dand si randament pe deasupra :39:...

Danut7 11.02.2010 12:45:38

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 210944)
:24: Ei Doamne, nici chiar asa...ar trebui sa fie la initiativa fiecarui individ, cand simte ca nu mai duce...sa isi ceara pensia si gata, si depinde si de job! Parca nu prea imi pot imagina un barbat de 77 de ani, atarnand de schele...si mai dand si randament pe deasupra :39:...

Da` la 65 oare ce randament mai da? :)

Offtopic: Cum pun emoticonuri?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:28:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.