Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce dar vom aduce lui Hristos? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7681)

georgeval 27.11.2009 16:40:53

Cred ca cel mai potrivit dar pe care sa-L aducem noi lui Hristos este sa devenim si noi o "pestera" in care sa se nasca si "sa-si plece fruntea". Sa fim urmatori Maicii Domnului si Sfintilor in care Hristos a putut sa ia chip si sa se nasca.

lore86 29.11.2009 10:56:23

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 185693)
Cred ca cel mai potrivit dar pe care sa-L aducem noi lui Hristos este sa devenim si noi o "pestera" in care sa se nasca si "sa-si plece fruntea". Sa fim urmatori Maicii Domnului si Sfintilor in care Hristos a putut sa ia chip si sa se nasca.

frumos spus, dar greu de realizat. lupta omului cu el insusi e cea mai grea.
de sarbatori toti incercam sa fim mai buni. dar cred ca nu castigam mare lucru daca ne oprim aici, daca odata cu trecerea sarbatorilor redevenim iar cei dinainte.

MariS_ 29.11.2009 17:55:30

Dar pentru Hristos.

Pacatosul de mine, n-am altceva decat:
Un sirag de margele, din lacrimile mele...

georgeval 29.11.2009 19:40:47

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 186140)
frumos spus, dar greu de realizat. lupta omului cu el insusi e cea mai grea.
de sarbatori toti incercam sa fim mai buni. dar cred ca nu castigam mare lucru daca ne oprim aici, daca odata cu trecerea sarbatorilor redevenim iar cei dinainte.

La marele dar al intruparii Fiului lui Dumnezeu, trebuie sa raspundem si noi prin smerenie- pentru ca intruparea Fiului lui Dumnezeu este o dovada a smereniei, caci "a saracit de bunavoie ca pe noi sa ne imbogateasca".

laraG 29.11.2009 21:19:28

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 186203)
La marele dar al intruparii Fiului lui Dumnezeu, trebuie sa raspundem si noi prin smerenie- pentru ca intruparea Fiului lui Dumnezeu este o dovada a smereniei, caci "a saracit de bunavoie ca pe noi sa ne imbogateasca".

In aceasta perioada a apostaziei generale, in care multe sminteli si inselari ne trimit spre grabnica pierzare , sa-I amenajam o "iesle"imparateasca in inima noastra ,prealabil curatita de toate rautatile.Smerenie, pocainta si unire tainica cu Hristos -darul dumnezeiesc prin care ne uneste cu Sine, si ne face asemenea Lui.Doamne ajuta!

costel 21.12.2009 17:15:06

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 185113)
Pentru mine, Craciunul inseamna deopotriva bucurie si intristare. Bucurie pentru ca ni se naste Mantuitor. Intristare pentru ca, an de an, Il intampin fara daruri.

Dureros, dar adevarat pentru multi dintre noi. Cred ca daca s-ar pune intrebarea: unde S-ar naste Hristos astazi? Cei mai multi ar continua sa spuna: in pestera. Asa ca am ramane cu bucuria ca vine Mantuitorul si cu tristetea ca nu a cunoscut inima noastra.

elizabeta 23.12.2009 00:03:12

Inca putin, mai sunt doua zile pana cand Se naste Mantuitorul sufletelor noastre...Sa-L intampinam cum se cuvine, cu dragoste, fara sa ne mai acuzam unul pe altul si fara sa mai judecam...macar de dragul acestui micut Copilas...
...sa nu sarbatorim Craciunul ...fara Sarbatorit!

Marius22 23.12.2009 15:50:32

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 193295)
Dureros, dar adevarat pentru multi dintre noi. Cred ca daca s-ar pune intrebarea: unde S-ar naste Hristos astazi? Cei mai multi ar continua sa spuna: in pestera. Asa ca am ramane cu bucuria ca vine Mantuitorul si cu tristetea ca nu a cunoscut inima noastra.

Asa este, costel. Ne iubim prea mult pe noi insine. Iubim prea mult lumea cu cele ale sale, astfel incat, nu ne mai ramane nimic de oferit lui Hristos.

Si, cand te gandesti ca nu cere foarte mult de la noi... Vrea doar ca noi sa putem face din inima noastra, iesle in care El sa Se nasca, iar in loc de aur tamaie si smirna, sa-I putem aduce credinta, nadejde si dragoste...

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:48:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.