Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Viata-cel mai mare dar (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=736)

ory 02.07.2009 12:34:31

Asa este windorin....

anita 02.07.2009 14:08:53

Televizorul este un mare dusman al omului ,cel mai mare manipulator din zilele noastre.
Daca vrei sa iti pierzi rostul la rugaciune ,stai in fata televizorului o jumatate de ora seara ,inainte de culcare.
Nu aduce nici un folos ,nici cultural nici divertisment ,iti lasa un mare gol in suflet si o tristete pentru vremurile pe care le traim.

windorin 08.09.2009 12:55:21

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 149694)
Televizorul este un mare dusman al omului ,cel mai mare manipulator din zilele noastre. Daca vrei sa iti pierzi rostul la rugaciune ,stai in fata televizorului o jumatate de ora seara ,inainte de culcare. Nu aduce nici un folos ,nici cultural nici divertisment ,iti lasa un mare gol in suflet si o tristete pentru vremurile pe care le traim.

Nu televizorul ne este dusman, ci diavolul singur, care lucreaza prin oamenii din televiziune (constienti sau nu).

Din pricina neputintei omului, si eu ajung sa spun ca mai bine fara TV, decat cu el.
Insa nu este rau in sine. Nu va fi niciodata rau in sine.

Ma uit seara la blocul vecin. Ora 00.30.. 01.30.. ferestrele au atatea lumini de TV.
Este trista starea lumii actuale. Din fericire insa, nu toate ferestrele au lumini de TV, tarziu in noapte.

Fani71 08.09.2009 12:59:12

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 164828)
Nu televizorul ne este dusman, ci diavolul singur, care lucreaza prin oamenii din televiziune (constienti sau nu).

Din pricina neputintei omului, si eu ajung sa spun ca mai bine fara TV, decat cu el.
Insa nu este rau in sine. Nu va fi niciodata rau in sine.

Ma uit seara la blocul vecin. Ora 00.30.. 01.30.. ferestrele au atatea lumini de TV.
Este trista starea lumii actuale. Din fericire insa, nu toate ferestrele au lumini de TV, tarziu in noapte.

Ai dreptate, windorin.
Eu ma gandesc ca si internetul ne distrage prea mult atentia, adesea. Eu una desi trag si foloase de pe urma lui, cred ca sunt si putin dependenta de el.

Anna 08.09.2009 14:07:26

Pai windorin, sa stii ca intr-o vreme dadeau filme de foarte buna calitate, artistice sau care sa aiba vreun miez foarte tarziu, pe la 23.00 sau 00.00. Ca stiu ca eram tare suparate eu si mama pt ca le dadeau asa tarziu!!! Deci poate lumea care se uita la tv asa tarziu se uita la ceva mult mai bun decat dupa-masa.
Intr-adevar, daca ai discernamant e bun tv-ul. Mie imi plac documentarele si in special canalul Travel.

Marius22 09.09.2009 17:52:53

Timpul liber este prea pretios pentru a-l mai petrece in fata televizorului. Cu toate ca suntem constienti de acest lucru, uneori ii acordam mai mult timp lui decat familiei. Insa, mai devreme sau mai tarziu vom regreta ca nu am impartit tot acest timp cu cine s-ar fi cuvenit.

costel 09.09.2009 18:08:07

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu (Post 5189)
"Zilele in care nu se vede decat o singura urma pe nisip sunt tocmai acelea in care Eu te-am purtat in brate..."".

Cred ca atunci va fi raiul pe pamant, cand din multitudinea de urme, nu va mai ramane decat una singura: a lui Dumnezeu care ne poarta pe toti.

windorin 09.09.2009 20:17:20

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 164854)
Pai windorin, sa stii ca intr-o vreme dadeau filme de foarte buna calitate, artistice sau care sa aiba vreun miez foarte tarziu, pe la 23.00 sau 00.00. Ca stiu ca eram tare suparate eu si mama pt ca le dadeau asa tarziu!!! Deci poate lumea care se uita la tv asa tarziu se uita la ceva mult mai bun decat dupa-masa. Intr-adevar, daca ai discernamant e bun tv-ul. Mie imi plac documentarele si in special canalul Travel.

Anna, chiar de ar fi bun acel film. La ora 01.00 sau mai tarziu, in noapte, acela nu este un lucru bun de facut in acel moment. Copilasii dorm, parintii se roaga, fac dragoste, dorm pentru a doua zi, nimeni nu isi oboseste ochii, mintea, si trupul, pentru a dormi pe ei o zi intreaga, a doua zi. Sunt lucruri bune si curate de facut noaptea, insa somnul are rostul lui, iar daca este inlocuit, dea Domnul sa fie inlocuit cu ceva ce merita.

Eu nu am spus ca se uita la ce nu trebuie acei oameni, ci doar ca se uita. In miez de noapte, ei se uita la TV, in timp ce oamenii cuminti dorm, spre a'si odihni trupul si mintea, iar calugarii stau in privegheri pentru toata lumea, citind pomelnicele noastre.

Si vazand cate TV'uri sunt deschise, am inceput sa gandesc la dezbinarea familiilor si la lipsa de minte a parintilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:52:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.