Citat:
În prealabil postat de scrabble
(Post 118970)
Dupa rationamentul asta epilepticii sunt posedati.
|
Nu imi dau seama cum ai tras concluzia asta.
Totusi, referitor la ce a spus cristiboss56, daca ai studiat putin psihologia stii ca sunt diferite unde cerebrale. De asemenea s-a experimentat si s-a observat ca atunci cand in creier predomina undele joase omul poate fi mult mai usor manipulat pentru ca ii scade puterea de a se opune.
De exemplu, in momentul de fata in creierul nostru predomina undele Beta (>12Hz). In timpul somnului undele predominante vor fi de tip Alpha (8-12Hz). Poti sa iti controlezi visele? Eu am reusit dupa foarte multa practica, si am reusit sa controlez doar parti foarte mici. Cand in creierul nostru predomina undele Alpha sistemul de autocontrol si cel de aparare sunt foarte slabe.
Daca studiezi suficient de mult vei vedea ca incep sa aiba sens sfaturile sfintilor parinti si anume sa nu ne luam dupa vedenii si sa nu credem in vise. Cand avem vedenii sau cand visam cu ochii deschisi undele beta tind sa scada frecventa foarte mult, uneori chiar pana ajung sa predomine undele Alpha. Se poate deduce ca in timpul vedeniilor protectia noastra scade foarte mult.
Daca studiezi putin mai mult psihologia si intri in studiul hipnozei vei vedea ca, de fapt, hipnotizatorul isi determina pacientul sa amplifice undele de joasa frecventa foarte mult, dar in acelasi timp lasa un canal de comunicare. Un hipnotizator bun isi poate aduce pacientul foarte usor in stare in care in creier predomina undele Alpha, sau daca e si pacientul receptiv poate foarte usor sa il aduca intr-o stare cu unde Delta (pana la 4Hz).
Deci, practic, hipnotizatorul, bine intentionat, te face sa lasi jos scutul in fata diavolului care te poate lucra cum are chef.
Bineinteles, nu esti obligat sa crezi ce am spus. Studiaza tu si vezi cum merg lucrurile. Intre timp fa-ne un favor, si fa-ti si tie unul mare, si nu te grabi sa arunci cu noroi in chestiile care nu le intelegi chiar daca asa e moda si asa fac toti ereticii si ateii.