Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   este o mare tampenie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=700)

adam000 02.02.2009 08:09:18

Referitor la mesajul precedent, iata, tu ai facut afirmatia ca vrajitoria se bazeaza pe puterea noastra de autosugestie si ca deochiul are legatura cu fenomenele telepatice. Eu nu am intalnit in nici o scriere a Sfintilor Parinti notiunea de telepatie (dar poate ca lectura mea a fost insuficienta in acest domeniu). Ai putea sa detaliezi? De asemenea, imi este neclar cum ar putea fi vorba despre autosugestie, cand Sfintii Parinti considera ref la vrajitorie ca fiind vorba de forte demonice.

cristiboss56 02.02.2009 08:37:40

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 112820)
Referitor la mesajul precedent, iata, tu ai facut afirmatia ca vrajitoria se bazeaza pe puterea noastra de autosugestie si ca deochiul are legatura cu fenomenele telepatice. Eu nu am intalnit in nici o scriere a Sfintilor Parinti notiunea de telepatie (dar poate ca lectura mea a fost insuficienta in acest domeniu). Ai putea sa detaliezi? De asemenea, imi este neclar cum ar putea fi vorba despre autosugestie, cand Sfintii Parinti considera ref la vrajitorie ca fiind vorba de forte demonice.

Fenomenul de autosugestie se inscrie este determinat de gandirea noastra, care trebuie sa fie una pozitiva, iar tot ceea ce se indreapta catre cele bune, vrednice, catre cele folositoare, fac parte din gandirea pozitiva. A gandi mereu la si inspre cele intunecate, spre cele rele si a vedea mereu parte rea a lucrurilor , nu poate fi benefic sub nici o forma. Rau cugeti , rau culegi, bine cugeti, bine culegi. Cea ce semanam, aia culegem. Nu putem semana neghina si sa culegem roade bogate, iar cel sau cei neroditori vor fi taiati precum smochinul neroditor, cum vezi intr un topic mai sus. Titulatura topicului : "Mare tampenie. . . "mi se pare cam deplasat, ca sa nu folosesc acelasi limbaj.

cristiboss56 02.02.2009 08:48:07

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 112821)
Fenomenul de autosugestie se inscrie este determinat de gandirea noastra, care trebuie sa fie una pozitiva, iar tot ceea ce se indreapta catre cele bune, vrednice, catre cele folositoare, fac parte din gandirea pozitiva. A gandi mereu la si inspre cele intunecate, spre cele rele si a vedea mereu parte rea a lucrurilor , nu poate fi benefic sub nici o forma. Rau cugeti , rau culegi, bine cugeti, bine culegi. Cea ce semanam, aia culegem. Nu putem semana neghina si sa culegem roade bogate, iar cel sau cei neroditori vor fi taiati precum smochinul neroditor, cum vezi intr un topic mai sus. Titulatura topicului : "Mare tampenie. . . "mi se pare cam deplasat, ca sa nu folosesc acelasi limbaj.

Hipnoza, fenomenele telepatice si altele asemanatoare , fac parte din lucrarea diavoleasca, pentru ca diavolul are in primul rand putere asupra mintii noastre. Despre astfel de fenomene ne-a lasat scrîs Parintele Paisie . Vezi draga frate, de aceea este bine a citi cat mai mult, pentru ca nici eu si nici tu si nimeni altcineva sa o ia pe aratura cum se spune, precum ereticii , sectantii . Plus ca exista marele pericol, de a-i invata pe altii sa-si insuseasca greselile si ratacirile noastre, cu voie sau fara voie.

cristiboss56 02.02.2009 09:00:13

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 112822)
Hipnoza, fenomenele telepatice si altele asemanatoare , fac parte din lucrarea diavoleasca, pentru ca diavolul are in primul rand putere asupra mintii noastre. Despre astfel de fenomene ne-a lasat scrîs Parintele Paisie . Vezi draga frate, de aceea este bine a citi cat mai mult, pentru ca nici eu si nici tu si nimeni altcineva sa o ia pe aratura cum se spune, precum ereticii , sectantii . Plus ca exista marele pericol, de a-i invata pe altii sa-si insuseasca greselile si ratacirile noastre, cu voie sau fara voie.

Mai este o carte interesanta, dupa spusele unora, pe care nu am reusit sa o procur inca, aparuta la Editura Bunavestire Galati, intitulata :"Pateric despre visuri si vedenii" , care trateaza multe din cele ce ne framanta, inclusiv fenomenele telepatice, dar asta din auzite. Eu nu cred pana nu citesc. Danion Vasile este un cunoscut autor care a șcrîs cate ceva din ce ma intrebai tu. ( o carte a lui este : " Despre horoscop, cutremure si ghicirea viitorului" _Editura Bunavestire Galati.

izvoran 24.02.2009 20:25:30

Toata lumea, cand aude de vrajitorie, se gandeste la mama omida. Wicca este o religie, ca si crestinismul, desi mult mai tanara. Discutia de pe acest topic este foarte ingusta, probabil ca si cunostintele vizavi de subiect ale userilor care au postat.

MarinaAlca 24.02.2009 23:57:29

Citat:

În prealabil postat de izvoran (Post 118874)
Discutia de pe acest topic este foarte ingusta,

Multumim ptr aprecieri si asteptam, spre documentare, exprimarea cunostintele tale.

windorin 25.02.2009 10:39:06

Pavel spunea: "Daca nu exista zei, nu exista nici idolotite, deci puteti manca linistiti. Nu mancati doar din pricina unei posibile sminteli a aproapelui, mai slab decat voi." Nu putem aplica acelasi principiu si aici.

Diavolul exista si are putere. Puterea diavolului se manifesta prin oamenii care i s-au supus lui de bunavoie. Vrajile exista, nu in functie de gandirea noastra (pozitiva si negativa) ci in functie de existenta diavolului. Pe cat de real e diavolul, pe atat de reale sunt vrajile.

Vrajile nu au putere asupra celor ce au o continua legatura cu Dumnezeu, prin rugaciune, dragoste si impartasirea cu Sfintele Taine. Vrajile nu pot sta langa harul Duhului Sfant.

scrabble 25.02.2009 10:59:46

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 112822)
Hipnoza, fenomenele telepatice si altele asemanatoare , fac parte din lucrarea diavoleasca, pentru ca diavolul are in primul rand putere asupra mintii noastre.

Dupa rationamentul asta epilepticii sunt posedati.

costel 25.02.2009 12:33:35

Cea mai mare realizare a diavolului este sa-l faca pe om sa afirme despre el ca nu exista. De vreme ce sunt rugaciuni in Molitflenic pentru astfel de cazuri, inseamna ca ele sunt reale.

Agkelos 02.03.2009 11:58:48

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 118970)
Dupa rationamentul asta epilepticii sunt posedati.

Nu imi dau seama cum ai tras concluzia asta.

Totusi, referitor la ce a spus cristiboss56, daca ai studiat putin psihologia stii ca sunt diferite unde cerebrale. De asemenea s-a experimentat si s-a observat ca atunci cand in creier predomina undele joase omul poate fi mult mai usor manipulat pentru ca ii scade puterea de a se opune.

De exemplu, in momentul de fata in creierul nostru predomina undele Beta (>12Hz). In timpul somnului undele predominante vor fi de tip Alpha (8-12Hz). Poti sa iti controlezi visele? Eu am reusit dupa foarte multa practica, si am reusit sa controlez doar parti foarte mici. Cand in creierul nostru predomina undele Alpha sistemul de autocontrol si cel de aparare sunt foarte slabe.

Daca studiezi suficient de mult vei vedea ca incep sa aiba sens sfaturile sfintilor parinti si anume sa nu ne luam dupa vedenii si sa nu credem in vise. Cand avem vedenii sau cand visam cu ochii deschisi undele beta tind sa scada frecventa foarte mult, uneori chiar pana ajung sa predomine undele Alpha. Se poate deduce ca in timpul vedeniilor protectia noastra scade foarte mult.

Daca studiezi putin mai mult psihologia si intri in studiul hipnozei vei vedea ca, de fapt, hipnotizatorul isi determina pacientul sa amplifice undele de joasa frecventa foarte mult, dar in acelasi timp lasa un canal de comunicare. Un hipnotizator bun isi poate aduce pacientul foarte usor in stare in care in creier predomina undele Alpha, sau daca e si pacientul receptiv poate foarte usor sa il aduca intr-o stare cu unde Delta (pana la 4Hz).

Deci, practic, hipnotizatorul, bine intentionat, te face sa lasi jos scutul in fata diavolului care te poate lucra cum are chef.

Bineinteles, nu esti obligat sa crezi ce am spus. Studiaza tu si vezi cum merg lucrurile. Intre timp fa-ne un favor, si fa-ti si tie unul mare, si nu te grabi sa arunci cu noroi in chestiile care nu le intelegi chiar daca asa e moda si asa fac toti ereticii si ateii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:27:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.