Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Muzica Bisericeasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5040)
-   -   Cei din diaspora - cum este cu strana la voi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6782)

sophia 10.08.2009 12:05:44

@Andreicozia, s-o luam incet:

1. Depinde in care diaspora. La tine in zona or fi.
2. Da, ai dreptate, unii asa gandesc. Am plecat de la ai mei pentru niste motive, sa ma duc tot la ei?
Dar ca ortodox tot intr-o biserica ortodoxa te regasesti cel mai bine, si mai bine, in limba ta.
3. Dar nu-i opreste nimeni sa lucreze si altceva.
Problema (cred ca pretutindeni) este la Liturghiile din timpul saptamanii, cand lumea lucreaza, in afara de pensionari si someri.

@Hartford - si noi ne intrebam de fiecare data. Duminica este mai usor, vine intotdeauna lume la strana. In timpul saptamanii e mai greu si atunci duminica intreaba preotul pentru saptamana daca are pe cineva la strana, ca sa stie daca tine slujba! Mai vine cate cineva intotdeauna.

Hartford 10.08.2009 19:34:01

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 159368)
@Andreicozia, s-o luam incet:

1. Depinde in care diaspora. La tine in zona or fi.
2. Da, ai dreptate, unii asa gandesc. Am plecat de la ai mei pentru niste motive, sa ma duc tot la ei?
Dar ca ortodox tot intr-o biserica ortodoxa te regasesti cel mai bine, si mai bine, in limba ta.
3. Dar nu-i opreste nimeni sa lucreze si altceva.
Problema (cred ca pretutindeni) este la Liturghiile din timpul saptamanii, cand lumea lucreaza, in afara de pensionari si someri.

@Hartford - si noi ne intrebam de fiecare data. Duminica este mai usor, vine intotdeauna lume la strana. In timpul saptamanii e mai greu si atunci duminica intreaba preotul pentru saptamana daca are pe cineva la strana, ca sa stie daca tine slujba! Mai vine cate cineva intotdeauna.

Ohoo stati bine Sophia daca aveti slujbe si peste saptamina, noi nu slujim decit in saptamina mare. In schimb parintele nostru slujeste la vecernie la greci si asa particip si eu.

ronico 17.02.2011 21:31:26

buna

nu intru in discuti dar m ar interesa programul unei biserici din dusseldorf sunt in zona si as vrea sa incep sa frecventez o biserica va rog recamandati mi una

camy_d 17.02.2011 21:33:14

Am văzut că avem un neamț pe aici, aș fi curioasă să știu cum e în Germania.

FiulRisipitor 18.02.2011 09:27:45

Pentru colegul de la Düsseldorf:
http://www.mitropolia-ro.de/html/lista_parohiilor.html

In zona in care locuiesc eu se pare ca stam destul de bine. Este cor dar nu de profesionisti, numai dirijorul/coordonatorul este tot un roman angajat la opera aici. Corul format din credinciosi de toate varstele face repetitii regulat si este prezent la fiecare eveniment religios din cadrul bisericii ortodoxe, dar la liturghie canta cam toata biserica pentru ca s-au straduit sa fie la indemana oricui vine la biserica brosuri cu intreaga liturghie si se pare ca oamenii sunt interesati si urmaresc cantarile si rugaciunile participand in acelasi timp.

camy_d 18.02.2011 14:13:44

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 339072)
Pentru colegul de la Düsseldorf:
http://www.mitropolia-ro.de/html/lista_parohiilor.html

In zona in care locuiesc eu se pare ca stam destul de bine. Este cor dar nu de profesionisti, numai dirijorul/coordonatorul este tot un roman angajat la opera aici. Corul format din credinciosi de toate varstele face repetitii regulat si este prezent la fiecare eveniment religios din cadrul bisericii ortodoxe, dar la liturghie canta cam toata biserica pentru ca s-au straduit sa fie la indemana oricui vine la biserica brosuri cu intreaga liturghie si se pare ca oamenii sunt interesati si urmaresc cantarile si rugaciunile participand in acelasi timp.

Foarte interesant. Mai am câteva curiozități :4::

Nemții vă privesc ca Ausländern, cum se tot spune despre ei pe aici?
Și aveți biserici ortodoxe, sau stați cu chirie în bisericile catolice?
Ortodocșii sunteți mai uniți acolo, decât în țară?

Fani71 18.02.2011 15:49:14

Citat:

În prealabil postat de ronico (Post 338997)
nu intru in discuti dar m ar interesa programul unei biserici din dusseldorf sunt in zona si as vrea sa incep sa frecventez o biserica va rog recamandati mi una

Buna,
Eu am stat la Düsseldorf 15 ani si pot sa iti recomand cu caldura parohia de limba germana Hll. Erzengeln und HL; Nikolaus (biserica noua are hramul Sf. Nicolae, capela dinainte are hramul sfintilor arhangheli).
Adresa: Werstener Feld 65
Liturghia este duminica la 10.30, vecernia seara la 17.30, mai este si vecernie miercuri seara la 19.
Situl lor este:
http://www.orthodoxe-parochie.eu/index.html
Acolo gasesti si alte amanunte.
Preotul este un om foarte bun si cunoascator.
La aceasta biserica vin ortodocsi de mai multe nationalitati, printre altele si romani.
La Düsseldorf exista si o parohie romaneasca dar nu au slujbe in fiecare duminica si nu mai stiu unde au biserica.

Fani71 18.02.2011 15:50:00

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 338998)
Am văzut că avem un neamț pe aici, aș fi curioasă să știu cum e în Germania.

Cum este ce in Germania? ;-)

camy_d 18.02.2011 17:59:25

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 339207)
Cum este ce in Germania? ;-)

Cât mai multe informații, deseori m-am gândit dacă să mă duc în Germania, așa că mi-ar fi folositoare niște informații despre viața românilor acolo.

meluta 16.06.2011 01:57:59

noua adresa a bisericii romane din Düsseldorf

Citat:

În prealabil postat de ronico (Post 338997)

Buna!

Noua adresa a Bisericii Ortodoxe Romane din Düsseldorf, este Degerstrasse 27, 40235 - Düsseldorf. Slujba se tine in fiecare duminica de la ora 9 - Utrenia si de la ora 10 - Sfanta Liturghie.

Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:57:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.