Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O mica sfatuire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6280)

Anna 12.05.2009 23:29:08

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 136805)
Poate nu, dar ma doare sa vad ca foarte multi din colegii mei de generatie nu respecta limba lor nativa. Gasesc, de asemenea, ca este inacceptabil ca un student sa scrie asa. Nu e vorba de scriere prescurtata sau limbaj "de net", ci de greseli flagrante de exprimare, precum folosirea lui "deci" la inceput de fraza sau scrierea cu cratima a lui "dati" (a da - tu dai - voi dati). Din pacate asta e calitatea invatamantului superior din Romania.

Da, dar astea sunt norme care nu sunt respectate in limbajul oral. Si eu mai folosesc deci la inceput de propozitie, dar e asa, "de chestie" numai, ca si cand zici pai, apai, no(asta in Ardeal).
In legatura cu cratimele, o fi scris omul in graba, typing error.

scrabble 12.05.2009 23:35:53

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 136808)
Da, dar astea sunt norme care nu sunt respectate in limbajul oral. Si eu mai folosesc deci la inceput de propozitie, dar e asa, "de chestie" numai, ca si cand zici pai, apai, no(asta in Ardeal).
In legatura cu cratimele, o fi scris omul in graba, typing error.

Nu vreau sa mai discut acest subiect, am deviat deja de la discutie si oricum am spus ce aveam de spus.

Anna 12.05.2009 23:39:26

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 136810)
Nu vreau sa mai discut acest subiect, am deviat deja de la discutie si oricum am spus ce aveam de spus.

oky doky :3:

LapetiteMoc 12.05.2009 23:44:59

Citat:

Poate nu, dar ma doare sa vad ca foarte multi din colegii mei de generatie nu respecta limba lor nativa. Gasesc, de asemenea, ca este inacceptabil ca un student sa scrie asa. Nu e vorba de scriere prescurtata sau limbaj "de net", ci de greseli flagrante de exprimare, precum folosirea lui "deci" la inceput de fraza sau scrierea cu cratima a lui "dati" (a da - tu dai - voi dati). Din pacate asta e calitatea invatamantului superior din Romania.

Offfff !!! A gresit si el ca noi toti, de altfel, si ii iei capul de-acum? Nu-i bai cand greseala e de forma, nu de fond. Da-tu-ti-l-ai exemplu de-acum pentru calitatea invatamantului romanesc. Lasa si tu de la tine. Sunt alte exceptii de la regula ceva mai sumbre decat el care nu a facut altceva decat sa ceara un sprijin crestinesc ! "No, mai, Trasneo?"
La Judecata cea Mare si Dreapta vei trece cu brio examenul de gramatica! Ei, si? La ce-ti va folosi? "Saz' si cugeta!"

Sa iertam si sa ne bucuram impreuna intru Hristos cat traim pe planeta asta fragila!

ioanhodean 13.05.2009 06:33:27

o greseala de tipar , scuzati!
putem sa ne intoarcem la subiectul de baza?
chiar am nevoie de cat mai multe opinii

mihailt 13.05.2009 06:51:35

Pai mai frate fa acolo o comparatie intre doua momente intre Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare si Sfanta Liturghie a Sfantului Ioan Gura de Aur care sa nu il mai aiba nimeni.
Da vezi sa fie diferite momentele liturgice.
Eu nu stiu randuiala liturgica da vezi fratia ta acolo.
Daca exista.
Zic si eu asa sa scriu acolo ceva pe forum.

simona62 13.05.2009 07:28:14

Citat:

bine ca macar te "doare"si pe tine ceva.....:3:

Lavrentiu 13.05.2009 08:04:20

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 136792)
Ar mai fi interesant si ceva cu interpretarea Genezei (Creatia) dar banuiesc ca asta nu e prea original... Depinde poate cum pui problema.

Poate fi original, daca pleci de la Sfantul Vasile - "Despre facerea omului", carte pe care am gasit-o doar in editia franceza a patrologiei grecesti, ca in romana nu aparuse (sau nu avusesem eu intelepciunea sa o gasesc)

Dar de ce cauti originalitate in privinta temei? Originalitatea poti s-o obti din titlul lucrarii, iar in rest sa te concentrezi pe compozitia ei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:28:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.